Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 12:08   #4921
kamab22
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

silia82 z jakiej strony ściągnęłaś te fryzurki? boskie są!

Itenka ja mam firmę dk-film, robią zdjęcia i filmują.

NASZ ŚLUB:

WIEK NASZEGO SYNKA:
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 12:10   #4922
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edytkaoch Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktos zna firme F2 chodzi mi o fotografa z tej firmy czy ktos moze cos o nich powiedziec?

Jak 2F to u mojej siostry robili zdjęcia i są super. I sesja w skansenie też elegancka ale jak z cena to nie wiem

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 12:22   #4923
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
A widzialas Mecenas na żywo? ja tez bylam w niej zakochana, dopoki nie zobaczylam na wieszaku w Reginie. Odpodobała mi sie natychmiast Po 1, na katalogowym zdjeciu nie widac, ze dół jest w kropki, no moze widac delikatny ich zarys, ale na zywo dół jest cały nakrapiany!! Góra za to strasznie przeładowana zdobieniami i kryształkami w ciemnym kolorze. To tego okropnie ciężka. No dosłownie byłam w szoku, że to ta sama suknia. W ogole zauważyłam, ze suknie niektorych firm wygladaja na zywo o niebo lepiej niz na katalogowych zdjeciach, a niektorych wręcz odwrotnie La spose zaliczam do tej drugiej grupy. Moim zdaniem ich suknie na katalogowych zdjeciach wygladaja bardzo dziewczeco, delikatnie, a na żywo dużo bardziej "bogato". Myślę, ze to zasługa lekko "rozmytych" zdjęć

Ja jeszcze chorowałam na Martinę, ale nie było jej w Reginie. Poza tym prawdopodobnie i tak bym jej nie kupiła, ze względu na cenę.
Ja nie widziałam jej na żywo, tylko w necie znalazłam. Rzeczywiście jak się dobrze przyjrzeć to ma kropki na dole! Wcześniej nie zauważyłam. Wpadłam dziś na pomysł żeby po prostu podobna uszyć, tiul na dole mógłby być gładki a góra miałaby małe delikatne te kryształki. Na szczęście mam jeszcze dużo czasu.

NASZ ŚLUB:

WIEK NASZEGO SYNKA:

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez karoliinka84 Pokaż wiadomość
Jakie macie pomysly kolezanki na upominki zamiast bukietow pod kosciolem?
Ja słyszałam o kuponach lub zdrapkach z totka, zamiast czekoladek lub kwiatków.

NASZ ŚLUB:

WIEK NASZEGO SYNKA:

kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 12:26   #4924
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:

mamy 2 rodzaje gości
zapraszanych bo chcemy z nimi się bawić, są bliscy, rozmawiamy często i są przyjaciółmi po prostu, więc im przy zapraszaniu powiemy, żeby kwiaty zastąpili czymś trwałym lub pomysłowym, przydatnym np. książką, albumem lub fajną herbatą np. wiśnie w rumie, krople rosy itp. ewentualnie innymi delikatesami, są przecież takie fajowe kosze... hmm z chęcią bym taki dostała super pyszne "4 praliny za 50zł"
bo sama sobie w życiu takich nie kupię

gościom zapraszanym bo musimy i wypada nic nie mówimy, chyba ze spytają,
ale bez żadnego nacisku, w końcu jakiś kwiat też milo dostać, raz w życiu ma się ślub (przynajmniej ja planuję tylko jeden)
następna okazja z taką ilością kwiatów to pogrzeb, ale tymi się już nie nacieszę

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 12:30   #4925
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
następna okazja z taką ilością kwiatów to pogrzeb, ale tymi się już nie nacieszę
padłam jak to przeczytałam
Stary 2009-02-24, 13:19   #4926
justenya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mam 158cm wzrostu
mam dokadnie tyle samiutko MALE JEST PIEKNE!
Cytat:
moj ubzdural sobie czekoladki i slodycze zamiast kwiatow dla dzieciakow z wioski dzieciecej, a od najblizszych beda niespodzianki
justenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:22   #4927
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Grosik na bezdomne koty lub opakowanie suchej karmy. Ostatnio koledze wręczaliśmy kupony w totka.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:26   #4928
Artemizja81
Raczkowanie

witam! zagladam na ten watek juz od jakiegos czasu i dopiero teraz dolaczylam

ja myslalam nad tym, zeby zamiast kwiatow przyniesli nam po butelce wina bedziemy wieczorami smakowac
Artemizja81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:26   #4929
carolcia88
Rozeznanie

Cytat:
oj pomyliłam sie 2F

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

bo umowiłam sie z nimi i tez chce podpisac umowe tylko zastanawiam sie czy oni naprawde fajnie robia czy tylo na pokaz maja najladniejsze zdj? Czy sie opłaca? A ile płacisz?
Ja płacę za sam kościół i plener w dwóch miejscach 2 tys- zdjęcia mi się bardzo podobały ale to oczywiście zalezy od gustu... warto na pewno pójść i zobaczyć co mają do zaoferowania- w końcu nic za to nie płacisz...
Stary 2009-02-24, 13:28   #4930
martucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mam 158cm wzrostu
Cytat:
Napisane przez justenya Pokaż wiadomość
mam dokadnie tyle samiutko MALE JEST PIEKNE!

ooo i ja tyle mam a wasi mężczyźni wysocy są? moj ma 180 i wyglądam przy nim jak mała dziewczynka

Edytowane przez martucha
Czas edycji: 2009-02-24 o 13:30
martucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:32   #4931
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
u nas będzie totolotek - jak to mówią - szczęściu trzeba pomagać

a kwiatki i tak i tak ktos przyniesie wiec na pewno nie bedzie pustych wazonów

Cytat:

to fakt.. i wtedy jeszcze beda w wiekszosci sztuczne...

Stary 2009-02-24, 13:37   #4932
martucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justenya Pokaż wiadomość
moj ubzdural sobie czekoladki i slodycze zamiast kwiatow dla dzieciakow z wioski dzieciecej, a od najblizszych beda niespodzianki
Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Grosik na bezdomne koty lub opakowanie suchej karmy. Ostatnio koledze wręczaliśmy kupony w totka.
Cytat:
Napisane przez Artemizja81 Pokaż wiadomość
ja myslalam nad tym, zeby zamiast kwiatow przyniesli nam po butelce wina bedziemy wieczorami smakowac
Cytat:
Napisane przez Itenka Pokaż wiadomość

może to zabrzmi samolubnie ale ja bym chciała dostać duuuuuuuuuuuuuuużo kwiatów, uwielbiam kwiaty a to jedyna okazja, żeby dostać ich bardzo duzo
choć z drugiej strony nawet jak sie powie gościom, żeby przyniesli cos innego i tak zdarzą się tacy, którzy przyjdą z kwiatami...więc i tak się cos dostanie

ale my już zaproszenia rozdalliśmy więć nie wiem czy wypada jeszcze mówić wszystkim o takiej ewentualnej zamianie...

Stary 2009-02-24, 13:43   #4933
Edytkaoch
Raczkowanie

GG do Edytkaoch
Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

A właśnie dziewczyny kiedy zaczyna zapraszac sie gosci tzn ile wczesnie?
Edytkaoch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:44   #4934
bubububu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość

A! właśnie przejrzałam swojego maila, ja wczesniej wysłałam pytanie do Szymona Skwarcza o skrzypce to cennik był nastepujący: 1 skrzypce -160zł, duet 320, istnieje jeszcze mozliwosc dołączenia solistki (+200zł).
Jezeli sie zdecyduje na niego to tylko na 1 skrzypce (szkoda kasy).
No ja też uważam,ze jedne skrzypce wystarczą. Mojej koleżance też odpisał,że 160. To jest na ten rok,więc pewnie kamab płaci 180 bo to na 2010. W każdym razie przy innych wydatkach to nie jest już tak duzo i ja też to rozważam tym bardziej,że już go słyszałam na żywo

Cytat:
Napisane przez Itenka Pokaż wiadomość
u mnie kiedyś pod choinkę był totolotek super pomysł
bubububu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:46   #4935
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
My planujemy w kwietniu zrobić ostateczną listę gości, zamówić zaproszenia i może już zacząć zapraszać tak aby do końca maja się wyrobić....bo nie mieszkamy w Lublinie więc zapraszać będziemy tylko w weekendy
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 13:50   #4936
martucha
Raczkowanie

Cytat:

wesele 25.04, zaproszenia zaczęliśmy rozdawać już pod koniec lutego, w większości osobiście- gości mamy z poznania i akurat wtedy byliśmy tam i mogliśmy do wszystkich pojechać. dosyć wczesnie mamy też termin deklaracji, kto przyjedzie a kto nie bo już na 10 marca, a to dlatego ze dla polowy gosci szukamy noclegów i musze wiedzieć ile ich ostatecznie potrzeba.

więc my chcemy prawie 1,5 miesiąca wczesniej wiedziec kto będzie a 3 miesiące wczesniej dawalismy zaproszenia.
ale to zalezy u nas tak jest bo musiy miec czas znalezc noclegi dla gosci. a pani z bosmana mowila ze 2 tyg przed weselem chce znac orientacyjna liczne gosci a nawet dzien przed weselem zeby wiedziec juz dokladnie. wiec jak masz gosci tlyko z okolic i nie musisz wiecej wiedziec niz to ze po prostu beda bo nawet jak dasz 2tyg przed weselem ze czekasz na potwierdzenie to powinno byc ok..

aha i kuzynka ostrzegala mnie ze w wiekszosci wypadkow i tak bedziesz musiala sama dzwonic i pytac czy goscie sie zjawia bo niektorzy zapominaja o tym

btw dziewczyny znacie może w lbn jakieś tanie noclegi, najlepiej w okolicach zalewu ale niekoniecznie??????

Edytowane przez martucha
Czas edycji: 2009-02-24 o 14:50 Powód: dopisek :)
Stary 2009-02-24, 13:51   #4937
Itenka
Raczkowanie

Cytat:

ja zaczynam za tydzien tzn prawie dwa miesiace wczesniej bo napisalam na zaproszeniach potwierdzenie przybycia do 5 kwietnia

Stary 2009-02-24, 14:18   #4938
Edytkaoch
Raczkowanie

GG do Edytkaoch

I jeszcze jedno mam pytanko jak szukałam sukienki to oddzielnie do mierzenia byla halka i sukienka i zamowilam sukienke a halke tez mi uszyja czy sama musze kupic? Bo zapomnialam spytac Moze glupie pytanie ale naprawde nie orientuje sie jak to jest?
Stary 2009-02-24, 14:40   #4939
brrawurka
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze jedno mam pytanko jak szukałam sukienki to oddzielnie do mierzenia byla halka i sukienka i zamowilam sukienke a halke tez mi uszyja czy sama musze kupic? Bo zapomnialam spytac Moze glupie pytanie ale naprawde nie orientuje sie jak to jest?
z tego co mi powiedzialy panie w cymbeline, to placi sie tylko za sukienke, halka i reszta dodatkow typu welon czy takas narzutka na ramiona etc to juz dodatkowy koszt.

a zaproszenia to w lipcu, 2 miesiace przed slubem chyba starczy, dalismy miesiac czasu na potwierdzenie.

ja wlasnie mam problem z butami, bo nie moge miec na obcasie, bo jestem tylko pare cm nizsza od mojego :/ chociaz slyszalam ze mozna pojechac do krakowa do pana ktory szyje buty do tanczenia, wiec wszystko bierze pod dany wymiar stopy. i podobno najwygodniejsze buty na swiecie. a koszt taki sam jak butow kupowanych. no ale nie kazdemu sie chce wybrac na taka wycieczke :P

Edytowane przez brrawurka
Czas edycji: 2009-02-24 o 14:42
brrawurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 14:48   #4940
Edytkaoch
Raczkowanie

GG do Edytkaoch

Cytat:
Napisane przez brrawurka Pokaż wiadomość
z tego co mi powiedzialy panie w cymbeline, to placi sie tylko za sukienke, halka i reszta dodatkow typu welon czy takas narzutka na ramiona etc to juz dodatkowy koszt.

a zaproszenia to w lipcu, 2 miesiace przed slubem chyba starczy, dalismy miesiac czasu na potwierdzenie.

ja wlasnie mam problem z butami, bo nie moge miec na obcasie, bo jestem tylko pare cm nizsza od mojego :/ chociaz slyszalam ze mozna pojechac do krakowa do pana ktory szyje buty do tanczenia, wiec wszystko bierze pod dany wymiar stopy. i podobno najwygodniejsze buty na swiecie. a koszt taki sam jak butow kupowanych. no ale nie kazdemu sie chce wybrac na taka wycieczke :P
Ale halke trzeba szyc czy sie kupuje gotowa? ja welon mam w cenie sukienki gratis

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

A za butami jeszcze sie nie rozgldalam bo nie wiem jak dopasowac bez sukienki bo kolor sukienki mam ecri
Stary 2009-02-24, 14:48   #4941
Gosiczek
Raczkowanie

Cytat:
oj pomyliłam sie 2F

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

bo umowiłam sie z nimi i tez chce podpisac umowe tylko zastanawiam sie czy oni naprawde fajnie robia czy tylo na pokaz maja najladniejsze zdj? Czy sie opłaca? A ile płacisz?
ja też mam podpisaną umowę z 2F zdjęcia mają bardzo fajne,
akurat jak my byliśmy porozmawiać to Pan kończył album dla jakiejś pary i mieli wszystkie fajne zdjęcia (prawie ) w każdym bądź razie album nam się spodobał i przekonał całkowicie do fotografa więc podpisaliśmy umowę
a inna sprawa że w porównaniu z cenami za fotografów wypisywanymi przez Wizażanki to jest jeden z droższych (niestety )
Stary 2009-02-24, 14:51   #4942
Edytkaoch
Raczkowanie

GG do Edytkaoch

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
ja też mam podpisaną umowę z 2F zdjęcia mają bardzo fajne,
akurat jak my byliśmy porozmawiać to Pan kończył album dla jakiejś pary i mieli wszystkie fajne zdjęcia (prawie ) w każdym bądź razie album nam się spodobał i przekonał całkowicie do fotografa więc podpisaliśmy umowę
a inna sprawa że w porównaniu z cenami za fotografów wypisywanymi przez Wizażanki to jest jeden z droższych (niestety )
A ile płacicie? ja bym chciała kosciol przyjecie i plener i nie wiem jaki to koszt bedzie? a byłam na targach i strasznie mi sie spodobał Jeszcze musze tylko przekonac narzyczonego
Stary 2009-02-24, 14:54   #4943
martucha
Raczkowanie

Cytat:

w zuzannie skad mam sukienke halkę dają do każdej sukienki gratis,kuzynka kupując w tym roku sukienke na fabrycznej musi dodatkowo za nią zaplacić 140 zl, ale można tez wypożyczyć halkę albo z salonu (w regina diamante pożyczają z tego co pamiętam, za 50 zl czy coś takiego, ale nie wiem czy tylko w wypadku kupowania u nich sukienki) albo z wypożyczalni sukien

Stary 2009-02-24, 14:59   #4944
Gosiczek
Raczkowanie

Cytat:
A ile płacicie? ja bym chciała kosciol przyjecie i plener i nie wiem jaki to koszt bedzie? a byłam na targach i strasznie mi sie spodobał Jeszcze musze tylko przekonac narzyczonego
No właśnie za nic nie mogę sobie przypomnieć ile gdzieś ok 3000zł??(ale nie dam sobie reki uciąć, a umowę mam w domu a teraz w pracy jestem )
Stary 2009-02-24, 15:02   #4945
justenya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha Pokaż wiadomość
ooo i ja tyle mam a wasi mężczyźni wysocy są? moj ma 180 i wyglądam przy nim jak mała dziewczynka
moj 183 cm, wiec ja chyba tez jak dziewczynka przy nim
Cytat:
licze,ze zaproszenia wreszcie dotra w tym tyg.wiec w weekend zaczniemy zapraszac mam nadzieje a termin potwierdzenia mamy na 2 tyg. przed slubem
justenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 15:14   #4946
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
mamy 2 rodzaje gości
zapraszanych bo chcemy z nimi się bawić, są bliscy, rozmawiamy często i są przyjaciółmi po prostu, więc im przy zapraszaniu powiemy, żeby kwiaty zastąpili czymś trwałym lub pomysłowym, przydatnym np. książką, albumem lub fajną herbatą np. wiśnie w rumie, krople rosy itp. ewentualnie innymi delikatesami, są przecież takie fajowe kosze... hmm z chęcią bym taki dostała super pyszne "4 praliny za 50zł"
bo sama sobie w życiu takich nie kupię

gościom zapraszanym bo musimy i wypada nic nie mówimy, chyba ze spytają,
ale bez żadnego nacisku, w końcu jakiś kwiat też milo dostać, raz w życiu ma się ślub (przynajmniej ja planuję tylko jeden)
U nas dokładnie tak samo zawsze miło będzie dostać od przyjaciół coś trwałego ... a ci starsi niech dają co tam im się podoba

Co do zapraszania to tak jak Joasia i Amira musimy się sprężyć, bo możemy rozdawać tylko w weekendy i to nie wszystkie, bo nie jesteśmy na codzień w Lbn. Znajomych to zaprosimy jakoś niedługo by pozbyć się chociaż części zaproszeń... a reszta myśle, że od połowy marca może, zobaczymy jak nam to wyjdzie. Jak narazie pochwale się jakie zamówiliśmy zaprodzenia. Zdjęcia kijowe, nie mogłam zupełnie uchwycić koloru papieru.. ale cóż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08594.jpg (154,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08597.jpg (153,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08592.jpg (139,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2009-02-24, 15:23   #4947
martucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Jak narazie pochwale się jakie zamówiliśmy zaprodzenia

ale masz ładne i do tego bardzo oryginalne imię ja bardzo lubię oryginalne imiona...moje dziecko chyba kiedyś mnie za to zabije

Stary 2009-02-24, 15:32   #4948
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
U nas dokładnie tak samo zawsze miło będzie dostać od przyjaciół coś trwałego ... a ci starsi niech dają co tam im się podoba

Co do zapraszania to tak jak Joasia i Amira musimy się sprężyć, bo możemy rozdawać tylko w weekendy i to nie wszystkie, bo nie jesteśmy na codzień w Lbn. Znajomych to zaprosimy jakoś niedługo by pozbyć się chociaż części zaproszeń... a reszta myśle, że od połowy marca może, zobaczymy jak nam to wyjdzie. Jak narazie pochwale się jakie zamówiliśmy zaprodzenia. Zdjęcia kijowe, nie mogłam zupełnie uchwycić koloru papieru.. ale cóż
Prześliczne te zaproszenia, my też chcemy takie z wycięciem, czy możesz mi przypomnieć gdzie zamawialiście????bo mi unknęło, kojarzy mi sie tylko słowo Dikor ale może coś przekręciłam
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 15:38   #4949
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brrawurka Pokaż wiadomość

w pantofelku i na tysiaclecia i na narutowicza kazdy model buta mozesz zamowic na dowolnym obcasie. nawet na 2cm

Cytat:
Napisane przez martucha Pokaż wiadomość
w zuzannie skad mam sukienke halkę dają do każdej sukienki gratis,kuzynka kupując w tym roku sukienke na fabrycznej musi dodatkowo za nią zaplacić 140 zl, ale można tez wypożyczyć halkę albo z salonu (w regina diamante pożyczają z tego co pamiętam, za 50 zl czy coś takiego, ale nie wiem czy tylko w wypadku kupowania u nich sukienki) albo z wypożyczalni sukien
nie dość że ślubujemy tego samego dnia to i szyjemy sukienki w tym samym miejscu którą sukienkę wybrałaś??

Stary 2009-02-24, 15:49   #4950
Edytkaoch
Raczkowanie

GG do Edytkaoch
Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Dziewczyny a czy ktos ma slub 06 czerwaca? Czy jestem tutaj sama?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości