|
|
#1381 | |
|
BAN stały
|
Dot.: American Girls po raz...IX
Cytat:
![]() Biedna Dobrze, ze Ci sie nic nie stałoJakiś pechowy ten wątek sie robi, ostanio to po prostu nie wierzę w to co czytam I sama jak kiedyś byłam optymistką, wszytsko och i ach, to od poniedziałku tydzień temu (nie wiem czemu wtedy akurat ) zrobiła sie ze mnie taka pesymistka
Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2009-02-24 o 15:45 |
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
miałam w życiu dwa wypadki samochodowe,wprawdzie niegroźne ale po każdym jestem w nerwach i w lekkim szoku, tym razem było to samo:/edytowałam posta i gratulowałam Ci rozmowy...ale nie wiem czy przeczytałaś więc jeszcze raz: powodzenia i trzymam kciuki ![]()
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miałaś przygodę! jestem w szoku a który to tramwaj wykoleił się i gdzie?
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jeżeli rozmowa sie przeciagnie choćby o pół godziny to nie zdążę do urzedu pracy i mnie wyrejestrują na kolejne kilka miesiecy![]() Ja przezyłam tylko 1 mały wypadek, ale stres miałam później jeszcze przez dłuuugi czas... Nie wyobrażam sobie co musiało się dziać w takim wykolejonym tramwaju Ludzie chociaż pomagali sobie?
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sobie pomagali, pytali czy nikomu nic się nie stało,dzwonili po karetki...ja byłam w szkoku więc wysiadłam bo myślałam tylko o tym żeby zdążyć na pociąg a tam jeszcze taki ruch bo to na środku ulicy na szczęście samochody nas przepuszczały... na szczęście karetki przyjechały dosłownie po 3 minutach... ja właśnie przez taki wypadek samochodowy z dzieciństwa teraz się strasznie boję samochodami jeździć i jak widzę to skrzyżowanie co wtedy tacie koleś wyjechał to ciągle mi się wydaje,że zaraz ktoś z tej uliczki znów wyjedzie i w nas walnie... po tylu latach(byłam wtedy w zerówce) nadal mam taki lęk.
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-02-24 o 15:57 |
|
|
|
|
#1386 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo głupio mi, że taka blada, niepomalowana... Dziś chce jechać do biblioteki, co prawda TZ mnie zawiezie, ale lekki make'up muszę zrobic, by bibliotekarki nie przestraszyć![]() Kiedys uwielbiałam sie malować, a teraz tak mi się nie chce ![]() ![]() Krokodylek - a co u Ciebie i Twojego TŻ z pracą? Ok, czy załamani jesteście ?
|
|
|
|
|
#1387 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a już się martwiłam że ci się nie spodobała i sobie myślisz "znowu mi jakiś badziew poleciła" ja wczoraj nałożyłam Schwarzkopfa...i jest BOSKO zobaczymy jak będzie później....Cytat:
jest silniejsza. mega nawilża polecam bardzo tylko trzymaj ją dłużej niż jest napisane , ja z 2 h zawsze trzymałam daruniaa jak tam TW, są jeszcze lepsze efekty ? bo pamiętam że to co zobaczyłam już po 3mies ćwiczeń (zdjęcie) bylo fantastyczne jestem ciekawa czy pupa jest bardziej okrągła niż na foto ??
|
||
|
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez kiedys miałam taki mini -wypadek,zderzenie z autem innym,i do tej pory,jak ktoś inny kieruje,to sie boje siedzieć np na przodzie,bo musze wtedy trzymać sie wszytkich możliwych uchwytów i dosłownie myśle tylko o tym kiedy jazda sie skończy i czy w coś nie wjedziemy.
Misia mi nie dość że sie nie chce malowac,to szkoda mi zużywać pokładu,tuszu do rzęs,lakieru do włosów na jakieś marne wyjście do sklepu czy biblioteki
|
|
|
|
#1389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczo w tvn style widzialam sztuczke azeby malkowac dolne i górne rzesy razem tzn zamykasz okno i pociagasz obie na raz. wypróbowaalm i efekt super. juz nie mam zabrudzen pod dolna powieka. nie wiem moze zadna nowosc nie powiedzialam ale cos tu sie chcialam udzielic skoro watek sledze
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój TŻ załamany...ale ja nie chce się złamać do końca...boję się że jak ja się załamę to bedzie już koniec wierze że będzie ok...wysyłam jego cv wszędzie gdzie się da zobaczymy dziękuję za pamięć w ogóle![]() ale zakręciłam
Kobieta umie wszystko wybaczyć mężczyźnie, którego kocha, i kochać go nadal, jeśli dzięki niemu odkryła miłość w sobie samej Edytowane przez krokodylek Czas edycji: 2009-02-24 o 16:09 |
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odkad my sie kochamy mowi że nic lepszego od tego nie ma i nie potrzebuje ogladac takic filmow |
|
|
|
|
#1394 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale maluje sie od góry czy od dołu rzesy???Krokodylek - a Twój TZ szuka jakiejkolwiek pracy czy konkretnej w jakimś swoim zawodzie? Bo z jakąkolwiek fizyczną pracą dla faceta tak ciezko nie jest Bangsa - mi też szkoda, nie chce sie i wogóle Ostatnio coraz bardziej rozleniwiona jestem, nawet nie chce mi sie isć w piątek na weekednowe zakupy (bo malować sie trzeba) i TŻ wysyłam samego.... Źle ze mną
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to życie jest niesprawiedliwe... ktoś nie musi nic robić bo po znajomości ma fajną posadę a ty się uczysz, wysyłasz CV i nic![]() w moim mieście jest tak,że młode i głupiutkie laseczki często mają lepszą pracę niż ktoś po studiach bo albo wpływowy tata je wkręcił albo kręcą z prezesem(i to nie są plotki tylko coś co widziałam na własne oczy)... z drugiej strony jakbym nie miała pracy i ktoś by mi załatwił "po znajomości" to pewnie bym przyjęła, chociaż to w pewien sposób niemoralne tym bardziej jak się nie ma kwalifikacji....
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy lepsze, ale ciagle jest okragla, w sumie nie wiem nawet czy bardziej bo nie pstrykalam fotek nowych ![]() takie tylka zdjecia to mam te 3 co juz wklejalam... ![]() ale nawet jesli nic sie nie zmienilo juz wiecej to i tak jestem zadowolona bo to jest o 180stopni cos innego niz ten nalesnik ktorego mialam na paczatku ![]()
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1400 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bo jak pomyslę, ze w takiej firmie każda laska ma te 2-3 tysiące za niemal nic nierobienie, bo ktoś jej tam załatwił pracę to ...![]() Mój TZ też kiedyś pracował w jednej z tych firm i same rodziny tam były, każdy kierownik (większosć po podstawówce ) zatrudniał tam swoją żone, córke syna, wnuka...![]() Familiada po prostu ![]() Krokodylek - rozumiem, bo ja też nie chcę fizycznej pracy
Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2009-02-24 o 16:31 |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie żałuję,że nie poszłam na zaoczne mogłabym sobie dorabiać bo praca u nas by się znalazła np. w sklepie,barze itp. ale jak studiuję dziennie to nie ma opcji musiałabym mieć chociaż 3 dni wolne w tygodniu żeby się na coś załapać:/ ale już ten ostatni rok przepękam a na wakacje muszę coś znaleźć choćby za 500zł.
W sumie u nas nie jest źle mam dwie koleżanki co studiują zaocznie,są tylko po liceum i jedna jest recepcjonistką w hotelu,druga sekretarką u mecenasa a jeszcze inna dorabia sobie jako kelnerka na weselach ale ona kończy specjalną szkołę dlatego może to robić.
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w przyszym roku mam zamiar isc na zaoczne . Teraz jestem na dizennych mam mało zajęc ale tak porozwalane ze zadna praca nie wchodzi w gre . A w weekendy jezdze do Tz . Takze tez nie ma mozliwości zadnej . Mam wyrzuty sumienia ze rodzice mnie utrzymują , chociaż to w sumie normalne . Ale ja chciałabym żyć juz za własne pieniądze . Rodzice mogliby mi płacic np studia zaoczne tylko . Teraz jak sbie pomysle ile oni na mnei kasy wydają to jestem zła na samą siebi choć w sumie nie mam powodu . Przeboleję jeszcze ten rok i bede szukać stałe pracy jak sie uda to przeniose się na zaoczne . No i z Tz bedziemy razem mieszkać pracować i studiować . Tylko to wszystko wydaje mi się zbyt iękne zeby było mozliwe .
Ok lece na zajęcia . A potem chyb jakaś imprezka
|
|
|
|
#1404 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
?Ja sie cieszę, ze skonczyłam dzienne, nie chciałabym przez 5 lat sie zajeżdżać pracujac za np. 1000 zł od pon do pt, potem w weekendy siedzieć w szkole (no i samej za nia płacić), o imprezach chyba zapomnieć, a uczyć się nocami Podziwam takie osoby, ale sama bym tak nie chciałaŻałuję tylko, że nie szukałam pracy już w wakacje, znalazłabym jakkąkolwiek i poszła na roczna podyplomówkę A tak rok w d...
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dochód na osobę nie przekraczał 300zł więc dostałam aż 750zł stypendium w tym zapomogę i na wyżywienie... dodatkowo jest o tyle fajnie,że jak ktoś pracuje na dziennych to nie liczy mu się to co zarabia do stypendium i dostaje i stypendium i pensję... jak ktoś zarabia tysiąc złotych w pracy i ma bezrobotnych rodziców to może prawie drugi tysiąc samego stypendium co miesiąc dostawać. Ja wiem,że w przyszyłym roku stypendium nie dostanę bo mój tata niby zarabia więcej...niby bo nie przekłada się to na naszą sytuację... ma 55lat a siedzi 24 godziny czasami w pracy bo jest ochroniarzem...na papierze mu wyszło,że więcej zarabia i ze stypendium pewnie nici. Dlatego chce iść do pracy już w wakacje i na 5 roku bo na nim nie ma już praktycznie zajęć.
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-02-24 o 16:52 |
|
|
|
|
#1406 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
? U mnie było socjalne max 300 zł, a zeby je dostać moi rodzice musieliby zarabiać minimalną krajową, no a to co sama zarobiłam jak najbardziej sie wliczało.... Generalnie nie było szans na nie i dostawały je tylko oosby, których rodzice pracowali na czarno, a oficjalnie byli bezrobotni
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
A na zajęciach z reklamy i Public Relations pani nam dała taki tekst :
Marketing kobiecy (jest bardziej skomplikowany od męskiego ;-)) 1. Jesteś na imprezie i widzisz atrakcyjnego faceta, podchodzisz i mówisz: "Jestem dobra w łóżku". To jest Marketing Bezpośredni. 2. Jesteś na imprezie z przyjaciółmi, widzisz atrakcyjnego faceta, jeden z twoich znajomych podchodzi i mówi: "Tamta laska jest świetna w łóżku". To jest Reklama. 3. Jesteś na imprezie i widzisz atrakcyjnego faceta, prosisz go o numer telefonu, następnego dnia dzwonisz i mówisz: "Jestem dobra w łóżku". To jest Telemarketing. 4. Jesteś na imprezie i widzisz atrakcyjnego faceta, rozpoznajesz go, odświeżasz mu w pamięci znajomość i pytasz: "Pamiętasz, jak dobra jestem w łóżku?" To się nazywa Customer Relationship Management (CRM). 5. Jesteś na imprezie i widzisz atrakcyjnego faceta, wstajesz, poprawiasz ubranie i fryzurę, podchodzisz, stawiasz mu drinka. Mówisz mu, jak ładnie pachnie oraz zachwycasz się jego garniturem. Napomykasz, jak dobra jesteś w łóżku. To się nazywa Public Relations. 6. Jesteś na imprezie i widzisz atrakcyjnego faceta, podchodzi i mówisz: "Jestem dobra w łóżku", następnie pokazujesz mu jeden sutek lub całą pierś. To jest Merchendising. 7. Jesteś na imprezie i widzisz atrakcyjnego faceta, on podchodzi i mówi: "Słyszałem, że jesteś świetna w łóżku" - to jest uznana marka, czyli Branding. Marketing męski 1. Podchodzisz do laski na imprezie i mówisz: "Jestem fenomenalny w łóżku, potrafię spędzić całą noc kochając się bez przerwy." To nazywa się Nieuczciwa Reklama (kłamstwo ) i jest karane w większości krajów UE.Miśka,do tej pory na UAMie też dostawałam niewiele ale w tym rokudostali więcej pieniędzy i to chyba dlatego.
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-02-24 o 16:59 |
|
|
|
#1408 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak chcą niech piszą z nami, jak nie nie muszą czytać, albo jak chcą sobie po prostu poczytać to niech nas źle nie oceniają, bo chyba nie mają powodu.. Cytat:
![]() osz kurcze! ja z moimi 50 kg noszę 36! Cytat:
![]() Cytat:
są tak duże różnice między naszymi programami, on ma 4 chemie w tygodniu, ja 1 i w trzeciej klasie już nie będę miała, tak samo z fizyką.. ![]() chyba zostanę przy filologii polskiej, ale marzenia zawsze zostaną.. tak samo jak to o byciu piękną i szczupłą ![]() Cytat:
![]() Chii dobrze, że nic Ci nie jest! ogólnie ja bym chyba już nigdy do tramwaju nie wsiadła, raz miałam minimalną stłuczkę jak z tatą jechałam i ciągle się boję tamtędy jeździć, chociaż zupełnie nic się nie stało, tylko lakier w jednym miejscu się starł.. Miśka idź nie trać szansy, później chociaż nie będziesz sobie wypominać, że nie spróbowałaś itp. aaa dowiedziałam się dzisiaj, że chodzę do szkoły z poprostuewelinką (chyba) i dzień miałam koszmarny.. przyjechał TŻ zjadłam 3 kawałki wielkiej pizzy, przespaliśmy się, musieliśmy szybko uciekać i się ubierać, bo wujek wrócił z pracy jak leżeliśmy nadzy w łóżku.. później byłam ciągle rozdrażniona, posprzeczaliśmy się i oczywiście w ostatniej chwili z seksiku nici nooo
|
|||||
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nie chodzi o kase . Bo moi rodzice ją mają i dostae w sumie dość duzo jk na swoe utrzymanie . Stypendium socjalne nie wchodzi w gre bo przekraczam ten próg nie wiem ile ale pewnie troche . Mi chodzi o to ze ja sama chciałabym się utrzymywać i być samodzielna . Jest mi troche niezręcznie tyle kasy brać od rodziców i wlasnie o to chodzi . Nie wiem czemu mam z tym problem Bo inni sie nie zastanawiają nad tym . Jak mają i dają to ok . W sumie u mnei tez jest ok ale jednak co innego jest żyć za swoje . Bede sie starała o stypendium naukowe moze sie uda
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sumie racja- nieważne czy są biedni czy bogaci po prostu jak się jest dorosłym to głupio brać od nich:/ u mnie jest jeszcze tak,że moja mama jak jeszcze nie miałam tyle stypendium sama sobie nic nie kupowała ciuchów nic tylko mi dawała żebym miała a ja nie chciałam brać ... ale ona ma tak do teraz, nie dba o siebie, nie używa kosmetyków (chociaż i tak wygląda młodo i ładnie) bo martwi się,że na rachunki nie starczy:/ chciałabym zarabiać tyle żebym mogła kupić rodzicom mieszkanie i żeby mieli spokojną starość.. bo tak harują a ledwo im starcza na podstawowe wydatki:/ ogólnie to jest smutne,że ludzie po 40 roku życia mają marne szanse na pracę :/ przynajmniej moja mama jest księgową i nawet na sprzedawczynię ciężko jej się załapać bo biorą młode.. no ale teraz zajmuje się siostrzeńcem wiec siedzi w domu.
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-02-24 o 17:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

) zrobiła sie ze mnie taka pesymistka

A jeżeli rozmowa sie przeciagnie choćby o pół godziny to nie zdążę do urzedu pracy i mnie wyrejestrują na kolejne kilka miesiecy