Praca magisterska-help me - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 14:45   #1
weruczek
Zadomowienie

Unhappy

Praca magisterska-help me

Hej kochane wizażankiSłuchajcie jest koniec lutego, a ja jeszcze nic nie mam, zero, a wrzesień( na czerwiec chyba nie ma co liczyć) zbliża się w zastraszającym tempie://Możecie mnie jakoś wspomóc?A ile wy pisałyście swoje prace mgr?A może ktoś zna sposób na zmobilizowanie sie?Jestem stewardesą i kiedy wracam po pracy, to jestem często tak padnięta, że nie mam już siły, aby pisać jeszcze magisterkę.://Studiuje polonistykę i robię pracę badawczą dot. potoczności...Help me!
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 14:49   #2
koKOro
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska-help me

jaka pomoc masz na myśli?

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 14:58   #3
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Hej kochane wizażankiSłuchajcie jest koniec lutego, a ja jeszcze nic nie mam, zero, a wrzesień( na czerwiec chyba nie ma co liczyć) zbliża się w zastraszającym tempie://Możecie mnie jakoś wspomóc?A ile wy pisałyście swoje prace mgr?A może ktoś zna sposób na zmobilizowanie sie?Jestem stewardesą i kiedy wracam po pracy, to jestem często tak padnięta, że nie mam już siły, aby pisać jeszcze magisterkę.://Studiuje polonistykę i robię pracę badawczą dot. potoczności...Help me!

W gruncie rzeczy prace magisterską pisze się 2 tygodnie.
Napisanie rozdziału teoretycznego to chyba największa katorga. Mi zajęło to dwa weekendy (z tym, że siedziałam tylko w wieczorem i w nocy).

Musisz zakładać, że termin obrony nie zawsze równa się terminowi złożenia pracy. Ja aby bronić się w czerwcu muszę złożyć gotową pracę do końca kwietnia.

Nie ma co rozczulać się nad sobą. Trzeba się zmobilizować.
Osobiście pracowałam nad materiałami przez dobry rok. Z uwagi na fakt, że niewiele publikacji powstaje w obszarze moich zainteresowań. Po drugie mam bardzo wymagającego promotora.
Znam jednak ludzi, którzy do mojego poziomu zaawansowania doszli w ciągu dwóch tygodni, śmiejąc się, że praca w większości polega na zastosowaniu dwóch kombinacji klawiszy ctrl C i ctrl V przeplatanej własnymi wtrąceniami.

Też nie bardzo rozumiem jakiej pomocy oczekujesz. Mam nadzieję, że wsparcia psychicznego.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 15:18   #4
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Napisanie rozdziału teoretycznego to chyba największa katorga. Mi zajęło to dwa weekendy (z tym, że siedziałam tylko w wieczorem i w nocy).

Musisz zakładać, że termin obrony nie zawsze równa się terminowi złożenia pracy. Ja aby bronić się w czerwcu muszę złożyć gotową pracę do końca kwietnia.

Osobiście pracowałam nad materiałami przez dobry rok. Z uwagi na fakt, że niewiele publikacji powstaje w obszarze moich zainteresowań. Po drugie mam bardzo wymagającego promotora.
Znam jednak ludzi, którzy do mojego poziomu zaawansowania doszli w ciągu dwóch tygodni, śmiejąc się, że praca w większości polega na zastosowaniu dwóch kombinacji klawiszy ctrl C i ctrl V przeplatanej własnymi wtrąceniami.

Też nie bardzo rozumiem jakiej pomocy oczekujesz. Mam nadzieję, że wsparcia psychicznego.
Gratuluję promotorów wobec tego.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 15:26   #5
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Też nie wiem jakiej pomocy oczekujesz, sama piszę teraz magisterkę, pracuję na pełny etat i ogólnie studiuję 2 kierunki. Pisanie idzie mi dosyć dobrze, już prawie skończyłam, a moją motywacją jest nadzieja, że będę mogła się wcześniej bronić i mieć jedną rzecz z głowy
Stary 2009-02-24, 15:47   #6
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Gratuluję promotorów wobec tego.
Wczytaj się proszę w mój post.

Samo pisanie pracy większości znajomym zajęło 2 tygodnie. Pomijam tutaj kwestię zbierania materiałów i robienia badań.

Ja zbierałam materiały przez rok. Pracując rzetelnie przeklinając dzień wyboru promotora. Piszę pracę magisterską u jednego z największych autorytetów w dziedzinie. Na temat, który mnie interesuje nie powstała w Polsce żadna monografia, niedawno opublikowano pierwsze badania.

Czym innym jest obeznanie się z tematem, a czym innym zredagowanie kilkudziesięciu stron pracy.

Jestem w stanie uwierzyć tym, którzy twierdzą, że napisanie pracy magisterskiej jest zwyczajnym sprawdzeniem umiejętności czytania ze zrozumieniem i korzystania z worda. Podejrzewam, że gdybym wybrała bardziej popularny obszar tak właśnie by to wyglądało.
Stary 2009-02-24, 15:48   #7
kassiulka87
Raczkowanie

Też studiuję filologię polską. W tym roku piszę co prawda pracę licencjacką, nie magisterską, ale uważam - tak jak już ktoś wspominał, pracę można napisać w bardzo krótkim czasie. Wystarczy się zmobilizować. Osobiście wyznaczam sobie cele na poszczególne dni. Nie odchodzę od biurka, dopóki nie zreazlizuję planu , np. 3-4 stron. Dzięki temu pisanie idzie mi płynnie i bez większych problemów.
Życzę powodzenia.
kassiulka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 15:51   #8
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Wczytaj się proszę w mój post.

Samo pisanie pracy większości znajomym zajęło 2 tygodnie. Pomijam tutaj kwestię zbierania materiałów i robienia badań.

Ja zbierałam materiały przez rok. Pracując rzetelnie przeklinając dzień wyboru promotora. Piszę pracę magisterską u jednego z największych autorytetów w dziedzinie. Na temat, który mnie interesuje nie powstała w Polsce żadna monografia, niedawno opublikowano pierwsze badania.

Czym innym jest obeznanie się z tematem, a czym innym zredagowanie kilkudziesięciu stron pracy.

Jestem w stanie uwierzyć tym, którzy twierdzą, że napisanie pracy magisterskiej jest zwyczajnym sprawdzeniem umiejętności czytania ze zrozumieniem i korzystania z worda. Podejrzewam, że gdybym wybrała bardziej popularny obszar tak właśnie by to wyglądało.
Przecież ja się nie odniosłam do Ciebie, tylko do ludzi, którzy pracują metodą kopiuj wklej. Myślałam, że to jasne, gdyż użyłam liczby mnogiej "promotorów". Nie wiem, jak można być czyimś promotorem, śledzić postępy pracy i nie zorientować się, że delikwent nie pisze tej pracy tylko ją przepisuje.
Stary 2009-02-24, 15:57   #9
karolcia106
Raczkowanie

Bardzo intymny temat nie ma co...heheh
karolcia106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:03   #10
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Przecież ja się nie odniosłam do Ciebie, tylko do ludzi, którzy pracują metodą kopiuj wklej. Myślałam, że to jasne, gdyż użyłam liczby mnogiej "promotorów". Nie wiem, jak można być czyimś promotorem, śledzić postępy pracy i nie zorientować się, że delikwent nie pisze tej pracy tylko ją przepisuje.
Myślałam, że mojego "cudownego prof. zw. dr habilitowanego" też do tego worka wrzucasz.
Problem z pracami magisterskimi polega na tym, że nie wszyscy promotorzy używają seminariów magisterskich w konkretnym celu. W większości przypadków studenci zamiast pisać pracę dwa lata (przynajmniej przygotowywać się przez ten czas do jej napisania) odwiedzają regularnie promotora pod koniec semestru w celu uzyskania wpisu. Mój promotor to taka uczelniana piła- wszyscy go odradzali włączając w to Panią w dziekanacie- pomimo pracy regularnej i pojawianiu się dwa razy w miesiącu na konsultacjach warunkiem zaliczenia każdego semestru było napisanie przeze mnie referatu. Dzięki tym referatom właśnie zabieram się za badania.

Co do wspomnianego kopiuj-wklej. Dokonuje się tego z różnych publikacji, wtrącając swoje przemyślenia, bardziej na zasadzie mam fragment więc trzeba go gdzieś użyć... Promotor przy 20 seminarzystach na roku (4 i 5 rok plus wieczorowi i zaoczni) ma problemy żeby zapamiętać kto o czym pisze, nie mówiąc o zagłębianiu się w treść.. Ewentualne plagiaty znajdzie odpowiedni program. Ot realia polskiej, porządnej państwowej uczelni.
Stary 2009-02-24, 16:08   #11
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że mojego "cudownego prof. zw. dr habilitowanego" też do tego worka wrzucasz.
Problem z pracami magisterskimi polega na tym, że nie wszyscy promotorzy używają seminariów magisterskich w konkretnym celu. W większości przypadków studenci zamiast pisać pracę dwa lata (przynajmniej przygotowywać się przez ten czas do jej napisania) odwiedzają regularnie promotora pod koniec semestru w celu uzyskania wpisu. Mój promotor to taka uczelniana piła- wszyscy go odradzali włączając w to Panią w dziekanacie- pomimo pracy regularnej i pojawianiu się dwa razy w miesiącu na konsultacjach warunkiem zaliczenia każdego semestru było napisanie przeze mnie referatu. Dzięki tym referatom właśnie zabieram się za badania.

Co do wspomnianego kopiuj-wklej. Dokonuje się tego z różnych publikacji, wtrącając swoje przemyślenia, bardziej na zasadzie mam fragment więc trzeba go gdzieś użyć... Promotor przy 20 seminarzystach na roku (4 i 5 rok plus wieczorowi i zaoczni) ma problemy żeby zapamiętać kto o czym pisze, nie mówiąc o zagłębianiu się w treść.. Ewentualne plagiaty znajdzie odpowiedni program. Ot realia polskiej, porządnej państwowej uczelni.
Ja mam program plagiatowy w oczach. Co zawsze potwierdza wrzucanie poszczególnych wypocin tego typu do Google.

Ja ma świetną promotorkę, pod jej kierunkiem niemożliwe jest niepracowanie nad pracą. Wymyśla lub inspiruje ciekawe tematy, a na seminariach stopniowo przedstawia się fragmenty prac, źródła, postępy, badania. I to samo robi w przypadku prac doktorskich.
Stary 2009-02-24, 16:11   #12
Wroclovianka
Zakorzenienie

Zapraszam w bardziej odpowiednie miejsce do dyskusji na ten temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195364

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:16   #13
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam program plagiatowy w oczach. Co zawsze potwierdza wrzucanie poszczególnych wypocin tego typu do Google.

Ja ma świetną promotorkę, pod jej kierunkiem niemożliwe jest niepracowanie nad pracą. Wymyśla lub inspiruje ciekawe tematy, a na seminariach stopniowo przedstawia się fragmenty prac, źródła, postępy, badania. I to samo robi w przypadku prac doktorskich.
Tylko, że studenci uciekają od takich ludzi. Ilekroć wymieniam nazwisko swojego promotora słyszę: "jesteś szalona" bądź "on jest dla takich samobójców jak Ty"
Łatwiej iść do kogoś komu nie zależy na jakości pracy... Po obronie w większości przypadków prace magisterskie lądują w ciemnej piwnicy.
Robimy off-a
Stary 2009-02-24, 16:22   #14
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Prace pisałam w kilka dni. Najdłuzej zeszło mi na zebraniu sie w garsc i zbieraniu materiałow. Studiowałam filologie germanska. Praca oczywiscie po niemiecku. Pamietam,ze spac po nocach nie mogałam,ze nie pisze, a nie mogłam sie zmusic,zeby zaczac. A jak juz zaczełam, to niemal bez przerwy do konca pisałam. No z małymi przerwami.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:26   #15
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że studenci uciekają od takich ludzi. Ilekroć wymieniam nazwisko swojego promotora słyszę: "jesteś szalona" bądź "on jest dla takich samobójców jak Ty"
Łatwiej iść do kogoś komu nie zależy na jakości pracy... Po obronie w większości przypadków prace magisterskie lądują w ciemnej piwnicy.
Robimy off-a
Oj, nie taki mocny ten off. W końcu to jest jakieś mobilizowanie, nie?

U nas w Instytucie nie ma do kogo uciec, bo jest 4 promotorów, każdy innej specjalności.
Stary 2009-02-24, 16:43   #16
karolinkamalinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Prace pisałam w kilka dni. Najdłuzej zeszło mi na zebraniu sie w garsc i zbieraniu materiałow. Studiowałam filologie germanska. Praca oczywiscie po niemiecku. Pamietam,ze spac po nocach nie mogałam,ze nie pisze, a nie mogłam sie zmusic,zeby zaczac. A jak juz zaczełam, to niemal bez przerwy do konca pisałam. No z małymi przerwami.
Ja podobnie. Odwlekałam ile się da W nocy śnił mi się mój promotor, surowy starszy pan profesor Potem się zmobilizowałam i prace napisałam w trzy m-ce.
Stary 2009-02-24, 16:53   #17
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie taki mocny ten off. W końcu to jest jakieś mobilizowanie, nie?

U nas w Instytucie nie ma do kogo uciec, bo jest 4 promotorów, każdy innej specjalności.
Ja pod uwagę mogłam brać jeszcze przynajmniej 4 innych, jednak idąc na studia wiedziałem, że pracę magisterską będę pisała w jednej, konkretnej katedrze. I wybór mógł paść na jednego człowieka...

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-02-24 o 16:55
Stary 2009-02-24, 22:26   #18
arrachnee
Zakorzenienie

weruczek na jakim etapie jesteś?
Może spróbuj małymi kroczkami - np. codziennie pół strony. Jak już się trochę rozpiszesz "zwiększ dawkę".

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 07:15   #19
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja własnie kończę magisterkę, chociaz powinnam była się bronić kończąc studia, czyli parę lat temu. Teraz jest ciężej.

Każdy pisze swoim indywidualnym tokiem. Moja promotorka najpierw ze mną porozmawiała, powiedziałam jej, na jaki temat chcę pisać. Wtedy omówiłysmy jak mniej więcej widzę przebieg tej pracy, promotorka dodala kilka swoich uwag i poprosiła mnie o napisane planu pracy, dośc szczegółowego. W planie tym zawarłam to, co będzie w poszczególnych rozdziałach (opisowo). Plan okazał się dobry, a mi pozostało "tylko" napisac pracę. Ale ponieważ pisze w obcym języku, jest mi ciężej, bo języka uczyłam się tylko na studiach, we Wloszech byłam kilka razy na parodniowych wyjazdach, więc mam ogromne trudności w pisaniu.

Ale jeden plus - po tym, ile się napracowalam i naczytalam, nie wyobrażam sobie trudności podczas obrony. Oby tylko złożyc prace, miec wyznaczony termin i pełen luz.

Weźcie tez pod uwagę, że każdy promotor i student jest inny. Jak mi kiedys wyjaśnila moja profesorka, niektóre osoby potrafią same napisac magisterkę, oddac promotorowi całośc, poorawki i koniec. Inni z kolei oddają po rozdziale i potrzebują wskazówek ze strony promotora. Ja należę do tej drugiej grupy. Na szczęście promotorka jest życzliwa i pomocna, z drugiej strony nie latam do niej trzy razy w tygodniu z jakimis pytaniami, tylko staram się dowiedziec jak najwięcej, a potem piszę. W dodatku udało mi się skserowac od koleżanki z wydziału jej prace na temat literatury, a patrząc na tę pracę stwierdzam, żę az takie trudne to chyba nie jest, bo praca napisana jest prostym, zrozumiałym językiem.

Ja też raz prezentowalam na seminarium, przed dużą grupą osób pierwsą częśc mojej pracy. Wyszło OK, zwlaszcza, że nie czytalam, tylko wygłaszalam wyklad na temat, jak podzielona jest moja praca, co zawierają poszczególne rozdziały, jak interperetuję temat pracy, a na koniec omowiłam szczegóły zawarte w pierwszej części. Czasami tylko zerkałam do notatek.

Mi jest trudniej, bo normalnie pisze się magisterke na ostatnim roku stuidow. Ja obecnie pracuję (od paru lat już) i teraz zaliczam tzw. róznice programowe. Chodze na konwersatoria, metodologię badań literaturoznawczych i historię filozofii. Egzamin w sesji zimowej mam już za sobą. Strasznie dużo czasu mi to wszystko pochlania, dlatego mam dodatkową motywację, aby wyrobić się do czerwca z obroną.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 19:40   #20
weruczek
Zadomowienie

Ja jestem zamotana z badaniami:// Bo analizuje sobie teksty pod względem potoczności i nie wiem do końca, ile ma być tych tekstów i do czego mnie takie analizowanie doprowadzi:// A jak do niczego??
Stary 2009-02-25, 19:42   #21
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zamotana z badaniami:// Bo analizuje sobie teksty pod względem potoczności i nie wiem do końca, ile ma być tych tekstów i do czego mnie takie analizowanie doprowadzi:// A jak do niczego??
A od czego promotor? Wypytać, poradzić się...
Stary 2009-02-25, 19:58   #22
Ata77
Zakorzenienie

Pisałam około 3-4 tygodni

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 20:10   #23
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
a tu sie nie zgodze, to ze wybierzesz temat, ktory juz wczesniej byl dosyc szeroko opisany i zbadany nie oznacza, ze taki temat jest gorszy od twojego "niezbadanego" i ze praca wtedy polega tylko na dwoch przyciskach. To wszystko zalezy od ludzi, jak do tego podchodza, jak ktos chce sam napisac rzetelnie prace to napisze ja i na kazdy temat.

Cytat:
Robimy off-a
pewnie ze latwiej, czasem sie dziwie takim ludziom po co wogle poszli na studia i po co pisza prace, skoro to wszystko jest na "odwal sie", no ale rozni sa ludzie.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Pisałam około 3-4 tygodni
przyznaje ze szybko a ile zajely ci badania?

mnie same badania zajely dobre 3 tygodnie o ile nie wiecej, nie pamietam juz.
Prace pisalam glownie wieczorami i nocami, czasem sie zdarzalo ze w dzien, ale rzadko, bo lubie sie w nocy uczyc
Stary 2009-02-26, 11:29   #24
weruczek
Zadomowienie

ech,nie wiem, na serio sie podłamałam.Piszę pracę z języka i teraz np. biorę tekst i wypisuje leksemy potoczne, wyrażenia potoczne i nie wiem, do czego mnie to doprowadzi://część teoretyczna nie sprawia mi kłopotu, największy problem z badawczą://
Stary 2009-02-26, 11:45   #25
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Witam kolezanke po fachu
Sama pisze prace z literatury(tez wlasciwie dopiero na dobre zaczynam), wiec to troche co innego, ale moje bliskie kolezanki pisza prace z zakresu onomastyki i powiem Ci tak: jedna marudzila w styczniu, ze nic nie ma, niczego nie napisze, nie wie itd., a wczoraj pochwalila sie ze ma juz 56 stron
Podobno cala filozofia to przysiasc porzadnie i nie dac sie W pracach jezykoznawczych to jest dobre, ze czesc teoretyczna to wlasciwie przepisanie, fakt ze z czescia badawcza trzeba sie nameczyc, ale pomysl sobie ze masz pozniej z 20 stron samego slownika
Jesli ktos pisze z literatury to lola boga....

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 12:08   #26
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
ech,nie wiem, na serio sie podłamałam.Piszę pracę z języka i teraz np. biorę tekst i wypisuje leksemy potoczne, wyrażenia potoczne i nie wiem, do czego mnie to doprowadzi://część teoretyczna nie sprawia mi kłopotu, największy problem z badawczą://

a do czego chcesz zeby cie to doprowadzilo? zadalas sobie to pytanie na poczatku badan? jaki jest ich cel? co maja ukazac/podtrzymac/obalic? jesli masz taka teze to bez problemu badania doprowadza cie do tego czego chcesz, jesli nie, to nie ma sensu ich robic.
Stary 2009-02-26, 15:02   #27
juhaska
Zadomowienie

Cytat:

i to właśnie dzięki takim ludziom jak Wy tytuł magistra stacił swoja wartość
dziś ludzie którzy jeszcze kilka lat temu ledwo kończyli zawodówkę (nikomu nie ujmując kompetencji!!) teraz chełpią się tytułem mgr,
świat naprawdę schodzi na "psy" (biedne pieski w tym powiedzeniu)
ja za to współczuje promotorów i szkoły

Edytowane przez juhaska
Czas edycji: 2009-02-26 o 15:05
juhaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 15:33   #28
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juhaska Pokaż wiadomość
i to właśnie dzięki takim ludziom jak Wy tytuł magistra stacił swoja wartość
dziś ludzie którzy jeszcze kilka lat temu ledwo kończyli zawodówkę (nikomu nie ujmując kompetencji!!) teraz chełpią się tytułem mgr,
świat naprawdę schodzi na "psy" (biedne pieski w tym powiedzeniu)
ja za to współczuje promotorów i szkoły
Wypraszam sobie. Nie zaliczam się do "Wy". Czytaj ze zrozumieniem. I proszę o nie najeżdżanie na moją uczelnie, bo ona na to nie zasługuje.

Napisałam, że znam ludzi, którzy piszą swoją pracę tak a nie inaczej.. Znam, czyli niekoniecznie kończą mój kierunek czy wydział, niekoniecznie kończą moją uczelnię.
Czuję, że mnie atakujesz nie doczytawszy moich pozostałych postów. Przedstawiam dość popularną praktykę (co nie oznacza, że ją popieram)..

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
a tu sie nie zgodze, to ze wybierzesz temat, ktory juz wczesniej byl dosyc szeroko opisany i zbadany nie oznacza, ze taki temat jest gorszy od twojego "niezbadanego" i ze praca wtedy polega tylko na dwoch przyciskach. To wszystko zalezy od ludzi, jak do tego podchodza, jak ktos chce sam napisac rzetelnie prace to napisze ja i na kazdy temat.
Nie uważam, że mój "dziewiczy temat" jest lepszy. Nie postrzegajmy tego w kategorii lepszy gorszy. Nie o to mi chodziło. Temat wybrałam świadomie nie chcąc pisać pracy, która po obronie trafi na półkę. Moja praca wiążę się z pewną misją, która mam nadzieję zostanie zakończona sukcesem.
Czasami po prostu myślę, że gdybym wybrała inny temat byłoby mi łatwiej choćby z uwagi na fakt braku konieczności tłumaczenia monografii z obcych języków.
Masz rację, osobiście nie wyobrażam sobie, że mogłabym czuć się magistrem pewnej dziedziny po obronie pracy, którą napisałabym na "odwal się".
Stary 2009-02-26, 18:20   #29
srubka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie uważam, że mój "dziewiczy temat" jest lepszy. Nie postrzegajmy tego w kategorii lepszy gorszy. Nie o to mi chodziło. Temat wybrałam świadomie nie chcąc pisać pracy, która po obronie trafi na półkę. Moja praca wiążę się z pewną misją, która mam nadzieję zostanie zakończona sukcesem.
Czasami po prostu myślę, że gdybym wybrała inny temat byłoby mi łatwiej choćby z uwagi na fakt braku konieczności tłumaczenia monografii z obcych języków.
Masz rację, osobiście nie wyobrażam sobie, że mogłabym czuć się magistrem pewnej dziedziny po obronie pracy, którą napisałabym na "odwal się".
ok, tak po prostu "zabrzmial" twoj post
Stary 2009-07-08, 20:19   #30
olciatg
Raczkowanie

podbijam.. skończyłam 2 rok fil.polskiej i w przyszłym roku będę bronić swej pracy licencjackiej Chciałabym się wziąć w garść w te wakacje i nieco popisać. Jednakże nie wiem do końca jak to zrobić (miałam małe zamieszanie z seminarium - przenosiny, latanie za promotorami, itp itd) i stąd moja prośba o przedstawienie (może być w kilku słowach, byle bym miała jakiś obraz tej pracy) jak napisać pracę licencjacką/magisterską (to chyba prawie to samo?..)

temat mojej pracy nie jest dokładnie określony (ze względu na zamieszanie jakie zrobiłam w tym semestrze..), ale wiem, że będzie dotyczył kobiet w obozach koncentracyjnych i eksperymentów na nich przeprowadzanych..

any help?..

...mieszkanie...
olciatg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości