|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
to może i ja się dziś coś naskrobię:
I śn: grahamka w wersji big 130g: obie połówki z masłem i 2 plastrami filetu z indyka z pomidorkiem i kiełkami słonecznika; pomarańcza II śń: 150g Linessy brzoskwinia-marakuja + 20g "zdrowego błonnika" + 20g migdałów obiad: pierś kurczaka z grilla z ziemniaczkami + 5 ogórków kiszonych deser: lód "śnieżka" podwieczorek( 2 godziny po obiadku = brak dużego apetytu): jogurt DIat (250g), kiwi, jabłko kolacja: ok 150g twarożku ze szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego posmarowane masłem po: pomarańcza ![]() i jak ?
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
no to moje R mam nadzieje ze dzis ktos oceni :P
S: 1 KROMKA CHLEBA Z MASłEM,MIODEM ,HERBATA Z 3 łYZECZKAMI CUKRU 2S: ZAPOMNIAłAM ZABRAC Z DOMU DO SZKOłY O:ZUPA SZCZAWIOWA Z GRZANKAMI I MIESO Z MAKARONEM I SUROWKA Z MARCHEWKI, MAłY KAWAłEK JABłECZNIKA K:2 JOGURTY POZIOMKOWE |
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze P, choć trochę cienkie
w sumie to się go wstydzę :Pśniadanie (gdzieś koło 11^): dwa sadzone jajka polane ketchupem, kubek kakao, dwie kromki grahamki z żółtym serem, kilka łyżek sałatki z majonezem drugie śniadanie: kilka kostek ciemnej czekolady (wiem, słabo ;/) obiad: kilka sporych łyżek kaszy jęczmiennej, dużo mięsa (gulasz), dwa duże ogórki w occie. deser: kilka kostek czekolady ciemnej, kubek zielonej herbaty podwieczorek: serek homogenizowany (jakieś 150gram chyba) polany śmietaną wysokoprocentową do tego garść rodzynek i kilka łyżeczek siemienia lnianego. kilka garści łuskanego słonecznika. jeden rogalik własnej roboty, jeden kawałek sernika. kolacja: 200gram gotowanej piersi z kurczaka ps. DulceLinio- czyj to brzuch?! ;o
|
|
#1174 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem zy mi sie tu coś nie pomieszało, ale moze nie XD
Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-02-23 o 21:11 Powód: jednak mi sie pomieszało ;p |
|||
|
|
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miód, cukier, jogurty owocowe, brak 2 śnaidania, brak białka, warzyw , SPoro do poprawy i pomijam fakt że to głodówka. ;/ Cytat:
i trzymam mocno kciuki za CIebie i Twój @
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-02-23 o 21:14 |
|||
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śn: 100g grahamka z masłem(cienko),ogórkiem kiszonym, 2 jajka na twardo, 2 marchewki ; jabłko II śn: owsianka na słono: 4 łyżki płatków, 150g twarogu ; 2 mandarynki O: filet z morszczuka pieczony , pół woreczka kaszy gryczanej, parę ogórków kiszonych, kapusta kiszona, z 200g warzyw z mrożonki P: kromka żytniego z paroma plastrami polędwicy, pomidorem,papryką i szczypiorkiem K: serek homo naturalny z 5 orzechami włoskimi i łyżeczka słonecznika; marchewka
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
jeju, nie było mnie tak krótko, a tyle pysznych jadłospisów wpadło
aaaa!Iza- niezdecydowane P, bo jakoś dzisiaj nie wiedziałam, co chcę, czy na słodko, czy na słono, no jak baba w ciąży przed chwilą zjadłam chałwę kakaową, a teraz mam ochotę na śledzie mój okres pozdrawia Twój! ;*Mongan- muaaaaa, nareszcie! ); co do masełkowych braków, to może jedz bardziej tłustą szyneczkę? bo ta sopocka, to sama wiesz, że chudziutka, może salami albo coś z tłuszczykiem? majonez, sama nie wiem. wiem, że orzeszki nie za bardzo- a migdały? słonecznik? kombinuj, kombinuj kika- te kluski są pyszne! z lidla często daję właśnie do zupy, albo podsmażam na masełku i daję jakieś dodatki. smakują jak domowe zrobiłaś mi smaka na naleśniki!za OT odpokutuję kiedy indziej ![]()
|
|
#1179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() a przynajmniej za 1. razem tak bylo Cytat:
!
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-02-23 o 21:46 |
|||
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja:
śniadanie: kromka razowca posmarowana wiejskim z papryką i ogórkiem. 2 śniadanie: kromka razowca z szynką, jabłko. obiad: 3/4 woreczka ryżu brązowego, mięso drobiowe usmażone na oliwie z oliwek, jakieś 5 malutkich kawałków. kolacja: wieśniak z garścią słonecznika łuskanego.
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Vana jadłospis cudowny, a jaki urozmaiconyyyy
Kika u Ciebie też smacznie i w ogóle miodziooooo U Ciebie znowu mam chrapkę na naleśniczki A co do serków..ostatnio je kocham mogłabym je jeśc bez końca, ale umiar musi byc![]() Gummi Kammi fajny jadłospis ale dodaj jakieś owocki chociaż :banan, pomarańcze ![]() Izka u ciebie pychotka też! Masło orzechowe mmmm, a toblerone nigdy nie jadłam Czym się różni do czekolady takiej w tabliczce?Mongan i u Ciebie też fajnie.. Zresztą które jadłopsiy na P nie są smaczne hehe
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toblerone, powiem szczerze ze dzis jadlam pierwszy raz w życiu i powalilo mnie na kolana... czym się różni? hmmm jest biała, ma migdaly i.. ![]() chyba nie ma wielkiej różnicy, po prostu bardzo mi smakuje a właśnie, Ty, Słoneczko, studentko fizjoterapii - RESPEKT! .
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
To teraz ja
![]() Kikuś-nie było cappuccino ale kupiłam rodzynkowy Będę szukać.Mongan-a może serki topione zamiast masełka skoro tak bardzo nie lubisz ![]() No i Pyyyyy: Ś: 230g krajanki śledziowej w sosie tatarskim (kupna, ale dołożone od siebie 2 ogórki kiszone i garść oliwek Po godzinie: Hmmm .... ciasto czekoladowe z fistaszkami i rodzynkami O: żurek z jajkiem biała kiełbasa z chrzanem, ziemniaki ze skwarkami, surówka z rzepy ![]() D: budyń waniliowy z rodzynkami, cappuccino cherry jabłko, 2 kiwi garść paluszków z sezamem kawa z herbatą ![]() P: duży rogal z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem, trochę pasztetu wyjedzonego prosto z opakowania, kromka chleba z tymże pasztetem, polana keczupem, woda z sokiem żurawinowym K: cały 120g camembert z pieprzem, podgrzany w mikrofali A że kolacja była przed chwilą wątpię abym coś jeszcze zdołała zjeść. Spaaaaać uciekam ![]() No i proszę o ocenkę
Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-02-23 o 22:42 |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba się za tym TOBLERONE rozejrzę Migdały mówiszzzzzz Izka a ja maturke jeszcze starymi zasadami pisałam a na mój kierunek jeszcze egzaminy zdawałam..(ale wiesz wtedy sprawnościówka mi dużo dała haha jak byłam młoda i gibka ) Ale ogólnie cieszę się, że juz finiszuję..Po kolacji doszła fitella cynamonowa na sucho
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
GummyKammy- Cappuccino z firmy Mokate
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny przez ostatnie 2 tyg byłam na II fazie SB i moje menu wyglądało mniej wiecej tak (podaje dwa przykładowe jadłospisy):
Ś: 3 cienki kromki razowca z faszerowanym boczkiem domowej roboty, chrzanem śmietankowym, pół papryki II Ś: spore jabłko O: dwa krokiety razowe PW: kubek gorzkiego kakao z mlekiem 2% K: dwa plastry boczku pieczonego, pięć ogórków kiszonych Ś: 3 cienki kromki razowca: dwie z wędzonym łososiem, pokropione cytrynką, jedna z Turkiem Figura, pomidorem i pietruszką. pół papryki świeżej II Ś: jogurt bananowy - 200 gram naturalnego, mały zblenderowany banan O: miska gotowanej kapusty z grzybami i ciutką mięsa wieprzowego PW: duża garść orzechów ziemnych K: parę plasterków wędliny, pół papryki świeżej chcę teraz wyjść z R i przejść na U. co dorzucić do menu i kiedy?
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2009-02-24 o 11:08 |
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() mam pytanko, moja owsianka składa się z : płatków owsianych rodzynek słonecznika, bardzo małych ilości : płatków kukurydzianych i orzechów arachidowych ilości śladowych: migdałów i wiórek kokosowych zalewam ciepłym mlekiem 1,5% i spożywam na śniadanie. czy taka owsianka jest dobra na redukcję? dziękuję za wszelkie odp. pozdrawiam.
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam pytanie
![]() wlasnie jem: smazonego kurczaka na oliwie z oliwek z przyprawami do kurczaka, do tego 1/4 szklanki ryzu bialego( nie mam innego ) i do tego taki maly ogoreczek ze sloinka ( z octem i papryką)nadaje sie na obiad na redukcje??
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ś: 3 cienki kromki razowca z faszerowanym boczkiem domowej roboty, chrzanem śmietankowym, pół papryki II Ś: spore jabłko + banan na przykład ale duży O: dwa krokiety razowe + surówka z oliwą z oliwek PW: kubek gorzkiego kakao z mlekiem 2% K: dwa plastry boczku pieczonego, pięć ogórków kiszonych Ś: 3 cienki kromki razowca: dwie z wędzonym łososiem, pokropione cytrynką, jedna z Turkiem Figura, pomidorem i pietruszką. pół papryki świeżej II Ś: jogurt bananowy - 200 gram naturalnego, mały zblenderowany banan wiekszy banan :P O: miska gotowanej kapusty z grzybami i ciutką mięsa wieprzowego PW: duża garść orzechów ziemnych + serek homogenizowany K: parę plasterków wędliny, pół papryki świeżej moze wiecej troche tej wedliny podalam przykladowo, z moimi "poprawkami" jest o ok 150 kcal wiecej, mozesz tym tempem co tydzien dodawac kalorie. w IItygodniu dodaj np kromke razowca na kolacje i jakies jablko do sniadania i troche gorzkiej czeko do podwieczorku i tak dalej. obserwuj swoj organizm
|
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
ka.si i summerwine - jest od tego inny wątek
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
wybacz
![]() mogłam cały jadłospis wkleić więc: R R R R R 1śniadanie: 8:30 OWSIANKA Z płatków owsianych rodzynek słonecznika, bardzo małych ilości : płatków kukurydzianych i orzechów arachidowych ilości śladowych: migdałów i wiórek kokosowych zalewam ciepłym mlekiem 1,5% i spożywam na śniadanie. (czy taka owsianka jest dobra na redukcję?) 2śniadanie: 12:00 grahamka z jajkiem na twardo i serkiem wiejskim (100g) plastry pomidora, posypane suszoną bazylią herbata czerwona Przekąska: 15:00 1/4 melona Obiad: 18:00 ugotowana pierś z kurczaka z brokułami 2ogórki kiszone, 1 pomidor kasza gryczana (pół torebki) herbata czerwona Kolacja: 20:30herbata czerwona duży kefir z Krasnegostawu pracuję od 9;30 do 17;30, wiec w pracy ciężko o normalny obiad, wiec go jem po pracy. czy mogę prosić o ocenę? ![]()
|
|
#1193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka 3,2%, 2 małe jabłka, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu) II śniadanie: kanapka (2 kromki razowca) z kapustą pekińską i 2 plastrami pomidora, batonik zbożowy (50g) Corny Obiad: duża garść makaronu pełnoziarnistego, 3 łyżki sosu meksykańskiego (kupnego, rozcieńczyłam go dużą ilością wody i dodałam pomidora, ogórka, por i duuuużo ziół) Podwieczorek: (będzie) spora garść orzeszków ziemnych, sok Leon Kolacja: (będzie) omlet z 2 jajek z cynamonem
|
|
#1195 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a za kluskami koniecznie muszę się rozejrzec-to juz dwie rzeczy do kupienia w lidlu-konfitura i kluseczki![]() dziękowac ![]() Cytat:
Cytat:
btw to ja chyba jem za dużo słodkich rzeczy i trzeba się przerzucic na zdrowsze jedzonko )
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Kika, za dużo niezdrowych rzeczy? Wariatka
Jeśli nie znalazłaś czarnej rzepy to radzę wypróbować z białej rzodkwi, też bardzo dobra i dodaje się to samo, marchewkę, pora można też zetrzeć jabłko![]() A budyń prześlij.... Dzisiaj też szukałam i nie było Ale kupiłam krówkowy, taki zwykły do ugotowania
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - dziękuję
Nie powinno być problemów z chudnięciem, mam dobry metabolizm (tfu, tfu).
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
moje U ( dawno coś nie pisałam, nie? )
śniadanie: buła jakaś pewnie ze 100 g razowa, z masłem(!), dwoma plastrami hochlanda topionego z papryką , plastry pomidora, kawa cykoriowa z mlekiem II śniadanie : dwie kromki razowca złożone z łyżeczką czubatą masła orzechowego, jabco obiad: miseczka krupniku z ziemniaczkami i kaszą, kawałek domowej pizzy z serem, kiełbaską, papryką, pieczarkami, cebulą, polany keczupem w międzyczasie: 2 mandarynki, kiwi podwieczorek: jakiś jogurt malinowy z liddla 250g, dosypałam łyżkę musli i dwie łyżeczki otrąb, kawa z mlekiem kolacja(będzie): pół puszki tuńczyka , łyżeczka majonezu, ogórek, papryka pomidor i może kromka z masłem ( jeżeli będę miała ochotę na węgle , się zobaczy, ale głównie mi zależy na tłuszczach-okres) i jak dzisiaj się spisałam?
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-24 o 17:21 Powód: literówki |
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
R:
Śn. Owsianka --> 40gr. owsianych, łyżeczka miodu, pół szklanki mleka 3,2%, około 10gr. orzechów włoskich + twarożek półtłusty z cynamonem (około 100gr.) IIśn. --> 2 kromki razowca złożone, masełko, 4 plasterki szynki, papryka czerwona, sałata IIIśn. (już po szkole) - Jajecznica z dwóch jaj, sałatka warzywna z groszkiem zielonym, szpinakiem, pomidorami i innymi warzywami, i jeszcze z małą ilością kawałków piersi kurczaka polana sosem vinegret Ob. Udko z kurczaka, trochę ziemniaków (nie mam innej możliwości, bo brak czasu na gotowanie sobie własnoręcznie kaszy, za którą zresztą nie przepadam, a ryżu i makaronu pełnoziarnistego w domu nie posiadam) + warzywa na patelnię - około 300g. K. Będzie: Serek wiejski 200g. z cynamonem + 3 zielone herbaty niesłodzone, a jeszcze dojdzie jedna albo i dwie ; ) Mogę prosić o ocenę?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czemu nie ma żadnego KONKRETNEGO słodycza ?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

w sumie to się go wstydzę :P

piany sa najlepsze! xD
po obiedzie nie mam ochoty na nic a jak wychodze z kuchni to wracam za 2h i jest już podwieczorek.
k 200g paluszkow slonych
super ekstra smacznie
/ połączenie czekolady i banana też kocham XD
muszę się odzwyczaić od tych rarytasów) - myślę, że od czasu do czasu miód nie zaszkodzi, zresztą jest w pierwszej części dnia.
), 4 plasterki szynki drobiowej, sałata, ogórek kiszony; - wybaczamy

10kg... poszło 6