|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
effa tak jak na poczatku SB, jak musialam schudnac, mogly ziemniaki stac pod nosem i nic, tak teraz jak tylko pomysle o pieczonych ziemniakach albo mlodych z maslanka to mi od razu slina cieknie. Ale ja sie nie przejmuje jak zjem. U babci jak bylam to codziennie byly ziemniaki i jadlam. A teraz chodzi za mna piwo..moze w piatek na pokerze sie skusze.
Ja teraz na codzien tez grzesze sporo. Ale pocieszam sie tym, ze jakies 80% jest bardzo zdrowe a reszta mniej lub wcale. ![]() No i pocieszam sie tym, ze pomimo mojej III fazy schudlam odkad wrocilam ze szpitala prawie 1,5kg. Wiec az tak zle mojemu organizmowi nie jest przy takiej ilosci zarelka skoro wraca do normy. ![]() Wklejaj, wklejaj, mnie ilosciowo i tak nie pobijesz. ![]()
#2642 |
Wtajemniczenie
|
ja nie mam specjalnie zadnych zachcianek i trudno mi wymienic cos co jest dla mnie zgubne. U mnie zgubny jest brak ruchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
ja nie mogę żyć bez chlebka jakoś serek bez chleba mnie zwyczajnie muli tak jak jajecznica zawijasy itd jem to na siłę
![]()
#2644 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a najlzej mi szlo kiedy jak mialam ochote na slodkie to szlam do sklepu i kupowalam ale nie jadlam tylko odkladalam do szafki ![]() ![]() Effa pytala z czym mamy najwieksze problemy aby sie oprzec... no wiec ja w sumie z niczym nie mam problemu moge sie dostowac, ale jak przychodzi stres... to normalnie jestem jak smieciarka... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozniej sie cieszylam ze jednak i tak waga spadla i to pieknie no ale w sumie gdyby poszla do gory to byloby chyba lepiej bo chociaz mialabym za swoje... ciekawe teraz ja TZ stracil prace jak to na mnie wplynie... tzn na moja diete, bo poki co to od rana z nerwow mam za przeproszeniem sraczke ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() upiekłam właśnie bardzo cytrynowo-tymiankową pierś indora ![]() aha, z czym mam problem? jeszcze nie mam, ale - banany - świeża kukurydza - młode ziemniaczki z zsiadłym mleczkiem i koperkiem - arbuz Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-24 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Rozeznanie
|
dzieki Kochane
![]() ja tez rzucialm palenie wiec wiem ze i z tym nalogiem sobie dam rade ![]() a macie cos takiego ze jak sie obudzicie to strasznie sie chce wam slodkiego? bo u mnie to jest masakra jakas!!! rano nie, ale jak sie kimne po poludniu i sie przebudze to normlanie az mi sie rece trzesa hahahah a wiecie jeszcze jaki byl skutek tej mojej czekolady??? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Rozeznanie
|
a mi wlasnie slodkie...
dobrze ze awaryjnie mam ta gorzka czekolade bo nei wiem czy w akcie desperacji nie rzucilabym sie na TZta slodkosci ![]() ale teraz jak co dzien widze ze jakies tam 100-150g ubywa to tak mnie to strasznie mobilizuje ![]() niby nic a jednak ![]() no i wpadlam na sposob na moje spozywanie plynow ![]() poniewaz nie wypijalam tych zalecanych 2l, to teraz mam taka tatktyke ze rano robie sobie np w weekend 4 kubki na raz herbatki, kawki zbozowej i tak wypijam to do poludnia no i po poludniu tez ![]() w tygodniu to przed wyjsciem do pracy obowiazkowo herbatka albo 2 ![]() ![]() poki co jest ok i zauwazylam ze im wiecej pije tym wiecej mi leci w dol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Rozeznanie
|
hihihi ciekawe ile ze mnie dzisiaj wymiecie bo nie dosc ze rano mnie przeczyscilo to jeszcze dzisiaj to juz chyba z 2 litry wypilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie ziemniaki nie ruszaja, choc mlode z maslanka lubie i zjadalam od czasu do czasu, albo takie pieczone w sosie czosnkowym ![]() Ja to jeszcze swiezutki pachnacy bialy chlebek z maselkiem... ale jestem w stanie zapanowac nad tym ![]()
![]() |
#2653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ochota po wysilku automatycznie przechodzi obojetnie czy to slodkie czy kwasne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei, tak sie przyzwyczailam, ze pieczywo biale i makarony oraz ryz nie maja dla mnie smaku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Rozeznanie
|
kiedyś byłam już na south beach. i uważam, że jest najwspanialsza. ostatnio próbowałam też kopenhaskiej, ale zgubił mnie okres w połowie i ta ogromna chęć na czekoladę, później trzymałam się w przedziale 1000-1200 ale to też po miesiącu zaczęło mnie nudzić a na domiar złego zaczęłam podjadać wieczorami.
I nagle mnie olśniło... dlaczegoby nie wrócić do south beach. nie zmuszają mnie tu do jedzenia niczego za czym nie przepadam. Więc myślę, że od poniedziałku zacznę. Pamiętam, że poprzednim razem straciłam sporo może nie tyle na wadze co na obwodach. A obwody ważniejsze bo widać a wagi na czole wypisanej nie mam. Po chorobie, która mnie dopadła i po tym jak minie zmęczenie dołączam do was dziewczyny ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co wiecej nawet lapie sie na tym ze mysle o tych produktach jak ktos wspomni ![]() ale, jeszcze cos mialam Wam powiedziec ![]() otoz moj tato zaszokowany moimi wynikami wynikajacymi z ilosci jakie w siebie wchlaniam i do tego jakie pysznosci postanowil ze od jutra tez bedzie plazowiczem ![]() no to jeden sprzymierzeniec w domciu!!! ale bede dla niego lagodna i pozowole mu od razu wejsc na II bo mi jeszcze z kocyka za szybko zmyknie hihihi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja osobiście po 30 dużo lepiej się czuję, lepiej wyglądam i to nie jest tylko kwestia wagi a odbycia potrafię o siebie dbać [jak mi się chce], wiem jakie są moje potrzeby - w szerokim rozumieniu no i jestem sporo mądrzejsza, bardziej doświadczona... ja i tak ziemniaki jadałam dość sporadycznie, ale młode i pieczone lubię, szczególnie takie duże w skórce z tzatzykami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
OOO wlasnie o to mi chodzilo ![]() ![]() A chleb na zakwasie widzialam juz na blogu ![]() ![]()
![]() |
#2660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mi sie strasznie chce słodkiego teraz ;(;( co najgorsze rszysedł @ a ja za godzine jade do restauracji a tam wszyscy będą wpoerdzielać pizze i lody, buuuu ;( Moje menu (zmodyfinowane ![]() 1. 1/2 MAKRELI + OGÓREK 2. POMIDOR + KURCZAK PIECZONY 3. SEREKW WIEJSKI LIGHT + GARTSTKA PISTACJI 4. ZAWIJASY (SAŁATA LODOWA + KURCZAK PIECZONY+ OGÓREK I POMIDOR SKROPONE OCTEM JABŁKOWYM) 5. rESTAURACJA.... MAM NADZIEJĘ, ŻE TYLKO SAŁATKA Z KURCZAKIEM ;(
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a jest moze gdzies przepis na farsz szpinakowo serowy ale z bialym serem???
kurcze taka mnie ochota naszla ze hoho ![]() bym sobie takiego nalesniczka wciagnela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
po prostu przesmaż szpinak [świeży jak masz] na oliwie, dodaj zeszkloną cebulę, czosnek, sól, pieprz, gałkę - ma być baaardzo wyraziste i dołóż rozgnieciony twaróg... możesz wzbogacić orzechami albo pestkami prażonymi jak lubisz
ja lubię też z fetą, wtedy uważam z solą lisek, znacznie lepiej to wygląda effa, na stres lepsze będą bitki ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-24 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Wtajemniczenie
|
U mnie juz za 25 dziesiata a ja dalej w lozku kwitne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny : czy w I fazie można jeść produkty sojowe?
![]()
#2665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nalozylam sobie tylko zel na paznokcie zeby nie byly takie ostre bo potrafilam sie zadrapac do krwi, do tego stopnia ze mialam cale nogi w strupach.... ![]() Tak wiec ogranicze jajca i zobacze co sie bedzie dzialo. No i te proby watrobowe bo teraz wysuneli teorie medycy ze byc moze to od tabletek anty. Takie zycie, starosc nie radosc ![]()
![]() |
#2666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spacer mnie tak wymeczyl..w sumie bardziej pogoda, bo wszedzie chlapa a ja nie zalozylam gumowcow i szlam przez 2h z mokrymi stopami. ![]() Odkladam na jutro. ![]() A to wlasnie zjadlam, tyle ze prawie podwojna porcje. ![]() ![]() Tofu w sosiku z czosnkiem, zielonym curry, mleczkiem, koncentratem pom. Ryz pelnoz. z pora, pekniska, marchewka i sosem sojowym oraz surowka z pekinskiej, pory, jablka, marchewki i zamiast znowu z olejem, zrobilam z jogurtem, majonezem i czosnkiem. I tak mi bardziej smakuje. Ide sie odprezyc na kanapie...moze z kawka. I mam tak jak effa, ze teraz po obiedzie chce mi sie baaaardzo czegos slodkiego, najlepiej jeszcze cos zimnego. Narazie byla to tylko sliwka, ale musze koniecznie zrobic zaraz jakis szybki deser, bo nie wytrzymam. paprak nie zadreczam sie tak bardzo ![]() Och gdyby byla juz wiosna, to i chec do zycia w koncu by sie powiekszyla.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-24 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
takiej porcji fruity to razem z mezem nie dalibysmy rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, tej jednej na talerzu czy w sumie?
Zreszta e tam gadasz,zjadlabys jesli by Tobie smakowalo. ![]() Mam deser:mrozone jagody zmiksowane z jogurtem. Prawie jak lod tzn nawet lepsze. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-24 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Wtajemniczenie
|
Ta na talerzu wystarczylaby dla obojga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Zakorzenienie
|
O_o no właśnie honorarium ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cały czas w pracy chciało mi się pić ![]() EDIT: Dzonksik ty zdecydowanie masz bardziej skomplikowane przejścia ze skórą niż ja O_o Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-24 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.