|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Hmmm... Przyznam szczerze, że pierwszy raz słyszę o eustomach
Ale ja ogólnie nie znam się na kwiatkach i rozróżniam tylko te podstawowe
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a teraz chcialam odnosnie tych podziekowan: przykro mi z powodu waszych Tatusiow to smutna sytuacja, wiec moze podziekujcie po blogoslawienstwie mamom w domku zeby mogly spokojnie sie wzruszyc i lezke uronic, bo raczej bez tego sie nie obedzie---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
ja niestety mam straszne sklonnosci do tycia i jak bym jadla wszytsko co lubie to bym sie w podwojne drzwi w kosciele nie zmiescila![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
ravserge80 - to oddaj mi kilka kg, bardzo chetnie przygarne
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
oj chetnie chetnie
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwas foliowy pomaga utrzymać strukture DNA. Jestem na III roku pedagogiki specjalnej i ucza nas, ze kwas foliowy powinna brac kazda kobieta, poniewaz tak na prawde ciąża moze sie przytrafic, mam na mysli tzw ,,wpadke". Rok przed planowaną ciąża nalezy go łykac no i oczywiscie w czasie tez. Kwas foliowy czesto jest w suplementach diety (w kapsułkach), ktore stosuje sie na włosy, skóre i paznokcie. Ja tez go łykam
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2009-02-24 o 20:06 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci pokaze bukiecik ktory mi sie kiedys spodoval, tez roze i eustama tam chyba jest i w takich pastelowych kolorkach. |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to cześć |
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja tylko dodam, ze lykanie kwasu filiowego nalezy zaczac przynajniej na kilka miesiecy przez zjasciem w ciaze. Poniewaz jesli jest jego niedobor to przez ten czas zdorzy sie go uzupelnic to raz a dwa jest on niezbedny do tworzenia tzw. cewy nerwowej w powstajacym zarodku, co ma miejsce w poczatkowych dniach ciazy, akurat w tych, w ktorych zdecydowana wiekszosc kobiety nie jest jeszcze swiadoma tego, ze sa w ciazy. No i kwas foliowy potrzebny jest tez, gdy ktos ma np. niedokrwistosc.
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te bukiety. Dobrze, ze sie znacie na tych kwiatkach to przynajmniej bede wiedziala z czego chce bukiet a tak to nawet nie wiem jak te cudenka sie nazywaja.
|
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Czytam i czytam was cały czas ale jakoś jestem dzisiaj strasznie zmęczona i zdołowana , nie wiem czym, mam doła i chce mi się płakac tak bez powodu , nie jestem przed @ bo nie dawno miałam
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaga - a co Ty studiujesz ? Bo zawsze tak dość fachowo o sprawach medycznych sie fajnie wypowidasz |
||
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziekuje za buziaki ![]() ![]() czasem jest bardzo ciezko, ale staram sie isc do przodu
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
aha dziewczyny śliczne macie sukienki
iza fajne obrączki
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie np. jest z cynkiem (jakbyscie mialy, tfu tfu) problem z zajsciem w ciaze to zarowno Wy jak i wasi TZ powinniscie wtedy lykac preparaty cynku (u kobiet na produkjce kom. jajowych a u mezczyzn do produkcji spermy). No i trzeba pamietac by cynk lykac tylko wieczorem, z posilkiem lub do 1,5 h po ostatnim posilku i do tego z witamina A, bo to ulatwia jego wchlanianie.
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
aha, dzięki za info
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
jaga - nie ma to jak rada fachowca
![]() Podliczam wlasnie moje podatki i pity za zeszly rok.... a ze nie zarobilma za duzo to moze jakis zwrot dostane no to licze !
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy tu o kwasie foliowym. Jak tak Was czytam, to mimo, że nie planuję teraz dzieciaczka, to chyba zacznę brać, bo na pewno nie zaszkodzi a tylko polepszy mój organizm.
Jaga to nasza prywatna specjalistka od porad medycznych
|
|
|
|
#3591 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a ztym cynkiem to dobrze wiedziec
Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-02-24 o 21:45 |
||
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od końca grudnia biorę kwas foliowy
Po ślubie raczej poważnie będę myślała o dziecku.
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Jago, bez kryptoreklamy, ale który preparat z kwasem foliowym byś najbardziej poleciła?
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
no z nieba mi spadlas
![]() zbieram sie aby tam jechac, tylko wyczytalam, ze to jest czynne do 15 bo to jest tak jakby targ i sie wscieklam, bo w czwartek lece na weekend do anglii i chcialam przed odlotem polazic z rodzicami po halach a tu dupa, bo odprawa o 20 dopiero... prawda to, ze tylko do 15 czynne?? a co do kwasu foliowego, to ja chyba tez sie zastanowie nad jego braniem, mimo iz narazie nie planujemy dzidziusia patrzcie co znalazlam tztowi sie podoba, moze takie cos zrobimy rodzicom ![]() Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej ? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY |
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
ja biorę od 2 mieś lek o nazwie FOLIK.Ale przyznam,że czasem nie biorę o stałej porze bo zapominam
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 - fajne, moze by jeszcze wiecej zdan takich ulozyc.
A weselne zasady znacie? ( u jednej znajomej byly na weselu takie ruloniki z papieru zrobione i tam wypisane te zasady i kazdy gosc zabieral sobie to na pamietke. Kazdy gosc mial to przy talerzu) 1. Wesele rozpoczyna się z momentem założenia sim-locka P a kończy...? nie kończy się, oferta przedłużona bezterminowo P.2. Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie skutecznie rozweselany. Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w łazience 3. Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione. 4. Nie toleruje się pustych kieliszków, dlatego będą one od razu napełniane. 5. Nie należy jednak więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania: „stół z powyłamywanymi nogami”. 6. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 7. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 8. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 9. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut, a unika się w ten sposób kłopotów. 10. Natomiast paniom stanowczo zabrania się przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 11. Jeśli alkohol wyleje się na odzież, prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 12. Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary, jeśli znajdują się one nadal w wazonie. 13. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 14. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali, oznacza to, że zabawa dobiegła końca. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od rasy, płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu. Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-02-24 o 22:11 |
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Te zasady smieszne i takie mysle nawet fajne na pierwsze rozweselnie gosci. Jak sobie usiada i poczytaja w wolnej chwili (miedzy jednym a drugim jedzieniem
) taki tekscik to od razu im sie buzka usmiechnie ![]() Sama sie zastanawiam czy takiegi czegos nie zrobic. Mam nawet ten rulonik od znajomych to moze fotke wkleic pokazac jak im to wyszlo ? |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się spotkałam, z tym, że gość z orkiestry czytał te zasady na początku wesela (do rosołu).
Nie każdemu chciałoby się to czytać, a tak, jak zostanie to odczytane, to zawsze inaczej.
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem co mam zrobic, chce szyc i nie wiem juz sama co zrobic...masakraagus87 Ptak jest czynny niby od 9 do 15 ale najlepiej byc tam na 10 bo wtedy juz są wszystkie boksy porozkladane i zazwyczaj o 14 już się zbierają
Edytowane przez MagdaZb Czas edycji: 2009-02-24 o 22:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Ale ja ogólnie nie znam się na kwiatkach i rozróżniam tylko te podstawowe

a do tego od smierci mojego taty nie minal jeszcze nawet rok wiec w dniu slubu bedzie nieco ponad rok...wiec bedzie ciezko...ale z drugiejs strony chcialabym je miec
.....jest 62kg