Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 12:47   #4291
zetka89
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

A wasi sasiedzi nic nie narzekają na halas w srodku nocy? Bo taki sprzęt pewnie glosno gra
nasi sąsiedzi?
na naszym poziomie są 3 mieszkania, dwa normalne i kawalerka. w kawalerce mieszka dwóch studentów i nic im nie przeszkadza a w drugim mieszkaniu mieszka facet poszukiwany jakimś listem gończym itp
więc nawet jakby mu przeszkadzało to by do nas nie przyszedł bo się ukrywa;P
na początku jak jeszcze tego nie wiedzieliśmy (dopiero z miesiąc temu nam policja powiedziała o tym) to my z moją współlokatorką dobijałyśmy się do niego cały dzień bo listonosz nam jego list zostawił a on nie chciał otworzyć, a jak w końcu zostawiłyśmy list na wycieraczce i tylko weszłyśmy do mieszkania to otworzył drzwi i zabrał ;D
dobrze, że nam nic nie zrobił
nad nami mieszka patologia więc im też wszystko jedno. a reszcie sąsiadów wystarczy kartka na drzwiach, że będzie impreza, a jak takie zwykła muzyka głośna przez godzinę czy trochę dłużej to im nie przeszkadza i nie trzeba kartki

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
i jak tam znajomosc z nim? no a plusy moze uzbierasz
a znajomość trwa nadal
plusów raczej nie uzbieram ale może chociaż 5 mi się uda i wtedy pół oceny w górę

u mnie na roku panika. 60 osób odpada z powodu matmy i 60 z powodu mikro. do tego jeszcze dojdą osoby, które mogą w piątek pisać poprawkę z mikro ale też nie zdadzą... masakra.

Hulcia
gratulacje !!

Edytowane przez zetka89
Czas edycji: 2009-02-24 o 12:48
zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:18   #4292
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

Dziewczynyyyy... mam dylemat... Fitness czy japonski?

Z jeden strony chcialabym sie troche poruszac, zadbac o cialko, a z drugiej japonski od zawsze byl moim priorytetem. W sumie od przyszlego roku chcialabym zaczac kulturoznawstwo, ale jesli wejdzie w zycie ta glupia ustawa z drugim kierunkiem platnym to nic z tego nie wyjdzie.

Nie moge sie zapisac na dwa naraz, bo po pierwsze nie wyrobilabym czasowo, a po drugie koszty mojego zycia wzroslyby drastycznie. I co teraz?
Japoński
Ćwiczyć można sobie w domu

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
:dzie kuje:
mam wspaniałes 3.0 w indeksie i jestem studentką 2 semestru
a co do Twojego pytania myszko to jeszcze by mi został 3 termin i dopiero wtedy by był w następnej kolejności warunek
mam nadzieję, że Ty też przyjdziesz dzisiaj z dobrymi wiadomościami

Hula jak ja Ci zazdroszczę i gratuluję.
Mój wykłądowca jest jaki jest. Wyniki da jutro o 11 egzamin jest o 18.
Ogolnie skorzytsalam z opcji mobilne gadu gadu i pomagala mi kolezanka ale niestety same odpowiedzi na pytania do zaliczenia nie wystarcza. Musze miec przynajmniej polowe punktow z mapy zeby zaliczyc a to niestety chyba zrąbałam.
Ogolnie,zeby dostac u nas warunek to trzeba miec zaliczone cwiczenia albo dogadac sie z gosciem od cwiczen aby wpisal 3 bo i tak to sie zalicza za rok od nowa. Niestetty moj pan G. uznal,ze w tym roku on tak nie zrobi ( w zeszlym robil! ) i ze ci co nie zalicza moga miec tylko zaliczenie komisyjne! a dopiero jak komisa sie zaliczy mozna dostac warunek... z wykladow...
Powiedzial,ze tym co zabraknie mało, to dopyta ich PO EGZAMINIE, zeby postawic im 3 i mogli wziac 3.
Jak widzicie czyste chamstwo. I ja mam dosyc, bo mysle,ze moja mapka nie wystarczy aby to zaliczyc.
Stary 2009-02-24, 13:30   #4293
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetka89 Pokaż wiadomość
a znajomość trwa nadal
plusów raczej nie uzbieram ale może chociaż 5 mi się uda i wtedy pół oceny w górę

u mnie na roku panika. 60 osób odpada z powodu matmy i 60 z powodu mikro. do tego jeszcze dojdą osoby, które mogą w piątek pisać poprawkę z mikro ale też nie zdadzą... masakra.

Hulcia
gratulacje !!
no to sasiadow fajnych masz to ile was jest na roku, ze az tyle juz odpadnie? a z plusami uda sie, uda :P

Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość
..
Jak widzicie czyste chamstwo. I ja mam dosyc, bo mysle,ze moja mapka nie wystarczy aby to zaliczyc.
trzymam w dalszym ciagu kciuki
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:46   #4294
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, nieciekawie

Śniło mi się, że dałam w łapę egzaminatorowi i zdałam prawko

Dalej fatalnie się czuję, jem tylko chleb z serem do smarowania i piję herbatę Nie umiem patrzeć na inne jedzenie, mam obiad do podgrzania, ale nie jestem w stanie tego zjeść. Może później zjem jakiś jogurt.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

myszka i
Stary 2009-02-24, 14:23   #4295
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
no to sasiadow fajnych masz to ile was jest na roku, ze az tyle juz odpadnie? a z plusami uda sie, uda :P
przyjęli ok 300 osób na msg + 30 na ib.
z tego około 40-50 zrezygnowało w czasie pierwszego semestru (mówię tylko o msg teraz bez ib). więc z 250 teraz ma odpaść ok 150.
no ale piszą wnioski itp do dziekanów o kolejny termin, zobaczymy co to da. i tak minimum 100 odpadnie pewnie.
na samym początku mówili, że w grupach nas jest po ok 38 a może być 25. więc planowali ponad 100 wyrzucić.

czas naaaaa... Gossip Girl

Stary 2009-02-24, 14:29   #4296
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
przyjęli ok 300 osób na msg + 30 na ib.
z tego około 40-50 zrezygnowało w czasie pierwszego semestru (mówię tylko o msg teraz bez ib). więc z 250 teraz ma odpaść ok 150.
no ale piszą wnioski itp do dziekanów o kolejny termin, zobaczymy co to da. i tak minimum 100 odpadnie pewnie.
na samym początku mówili, że w grupach nas jest po ok 38 a może być 25. więc planowali ponad 100 wyrzucić.
Sporo

Czekam aż mi się House ściągnie, ale dopiero 52%, wszystkie odcinki 5. serii już obejrzałam, muszę czekać aż się 5x16 ściąganie.

Znudziło mi się już siedzenie w domu, mogliby się odezwać z tego Multikina (taaaak, jasne, wysłałam jedno cv i już będę mieć pracę ). Może się odezwą
Stary 2009-02-24, 14:37   #4297
zetka89
Zakorzenienie

Nija no niestety sporo.
ale tak to jest, zwłaszcza, że nasz kierunek jest nowy i na próbę przyjęli tyle osób i minimum 100 od października zakładali wyrzucić, a teraz chyba jednak więcej 'im się uda'...
jak widzę co przeżywają ludzie, którzy mają te zbóje, poprawki, teraz te wnioski piszą to bardzo im współczuję i dopiero teraz doceniłam to, że udało mi się zaliczyć wszystko za pierwszym razem.

ostatnio tyle filmów weszło do kin i możecie polecić jakiś ciekawy do skombinowania?^^

Stary 2009-02-24, 14:45   #4298
e_myszka
Zakorzenienie

Zetka kurcze u Ciebie naprawdę sporo. U mnie tylko dr G robi taki przesiew i boję się,że odpadnę
Jadę sobie zaraz odpocząć na zajęciach
Stary 2009-02-24, 14:47   #4299
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Hula gratki Mysia 3mam kciuki

zetka ja moge polecic australie, bo mi sie w sumie podobala. i to tyle z tych nowszych hehe

wrocilam z zajec, okazalo sie ze nie ma kolosa, bo sie babka rozchorowala, ale ogloszenie wrzucila na neta dopiero po 22:/

jutro tez jej nie ma, wiec mam na 12

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 14:57   #4300
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija no niestety sporo.
ale tak to jest, zwłaszcza, że nasz kierunek jest nowy i na próbę przyjęli tyle osób i minimum 100 od października zakładali wyrzucić, a teraz chyba jednak więcej 'im się uda'... jak widzę co przeżywają ludzie, którzy mają te zbóje, poprawki, teraz te wnioski piszą to bardzo im współczuję i dopiero teraz doceniłam to, że udało mi się zaliczyć wszystko za pierwszym razem.
Z jednej strony rozumiem, że musieli założyć, że jakaś część osób zrezygnuje, odpadnie, nie poradzi sobie czy zwyczajnie uznają, że 'to nie to'. A z drugiej strony trochę chamsko tak

Wysłałam jeszcze CV i LM do Cinema City, może coś z tego wyjdzie. Jak się nie uda to będę musiała porozsyłać po restauracjach

Poszłabym na zakupy
Stary 2009-02-24, 15:50   #4301
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

zetk SLumgod podobno faktycznie jest rewelacyjny słyszałam

jestem tak zmęczona po basenie, że szok! będę miała jutro straszne zakwasy;/
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 15:50   #4302
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Z jednej strony rozumiem, że musieli założyć, że jakaś część osób zrezygnuje, odpadnie, nie poradzi sobie czy zwyczajnie uznają, że 'to nie to'. A z drugiej strony trochę chamsko tak
no też racja. nam przez pierwszy tydzień października każdy wykładowca i ćwiczeniowiec powtarzał, że takie założenie jest. z jednej strony to jest fajne, że przyjmują tyle osób i jest przesiew (co ja teraz mówię ;P ) no bo jest możliwość dostać się na kierunek nawet jak komuś matura jakoś super nie poszła, a przecież taka osoba może sobie czasami lepiej poradzić na danym kierunku niż ten co miał ponad 90% ze wszystkiego z matury. bywa i tak aczkolwiek bardzo przykro i smutno będzie teraz rozstać się z wieloma fajnymi osobami.

buuuu, zostały mi tylko 4odc Gossip Girl do końca wyprodukowanych odc 2 sezonu

Stary 2009-02-24, 16:08   #4303
DsC
Zakorzenienie

opis na gg ustawia się na górze! .. pod zmianą statusu ...

ja jestem zła, bo Tż pojechał do Poznania i nie mam co robic wróciłam z uczelni i będę siedzieć resztę dnia przed TV i przepiszę notatki.

Posumowanie I dnia po feriach:
- jedno wielkie zamieszanie okazało się że na 8.30 miałam nie tylko makroekonomię - ćwiczenia, ale także wykłady z TI .. rozdwoić się chyba miałam ..
- po pierwszym wykładzie myślę, że bardzo spodobają mi się Międzynarodowe Stosunki Polityczne... tego własnie chciałam się uczyć .. świetny przedmiot i póki co wykładowca - wujek SP ...
- TI .. pierwsze ćwiczenia i ma-sa-kra.. nie dość, że zadanie domowe, to jeszcze na za tydzień przygotować o tym jakimś tam liczeniu .. .

Dziewczyny, które miały TI .. Zetka np Moglybyście mi wysłać jakieś materiały z TI jak jeszcze macie? Chciałabym sobie to przejrzeć i zobaczyć, bo może mi coś pomogą? Błaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gam
Stary 2009-02-24, 16:45   #4304
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

DsC chtnie bym pomogła ale ja niestety nie miałam materiałów wogóle z TI
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:27   #4305
Mariolcia =P
Zakorzenienie

robilam fasolke po bretonsku, ale nie wyszla tak dobra jak mamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 18:12   #4306
h2o0
Zakorzenienie

kurcze... ja tego nie rozumiem, że na uczelni najpierw przyjmują tyle osób a potem jest tak że część 'musi' odpaść...
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:20   #4307
tamia
Zadomowienie

Cytat:
No to fajnie Ci sie z praca poszczescilo a co tam nalezy do twoich obowiazkow?
Cytat:
i jaki masz zakres obowiazkow? bo miejsce brzmi fajnie
no dokłądnie, ale to praca tylko na pół etetu i nie za ciekaciekawe wynagrodzenie, ale nic, akurat w tej pracy mi to nie przeszkadza bo robie to co lubie3 wreszcie
obowiązki hmm, ogolnie obsluga biura (telefony maile) wyceny różne kontakt z klientami, jakies zamowienia itp. fajnoo
Cytat:
Śniło mi się, że dałam w łapę egzaminatorowi i zdałam prawko
hyhyh

Cytat:
Znudziło mi się już siedzenie w domu, mogliby się odezwać z tego Multikina (taaaak, jasne, wysłałam jedno cv i już będę mieć pracę ). Może się odezwą
Wysyłaj jak najwiecej.. jestem życwym przykładem na to że mozna wysłac ok 100 cv i dostać 3 odpoweidzi.. wiec probuj wszedzie.. a nuż coś się trafi

10 h w pracy, ale jakos sobei radze
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:28   #4308
lele
Zakorzenienie

Tamia to fajnie
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:44   #4309
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

DsC dzięki, szukałam wcześniej w statusie, a nie widziałam tego pod.

Ja z TI mogę ci wysłać kilka notatek od kolegi, bo gdzieś mam na kompie i kilka zadań zaliczeniowych, ale same głupoty tam są
Stary 2009-02-24, 18:52   #4310
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość
Musze miec przynajmniej polowe punktow z mapy zeby zaliczyc a to niestety chyba zrąbałam.
A co za mape musialas umiec? Polityczna calego swiata czy uksztaltowanie powierzchni, czy co innego?

Mam nadzieje ze jutro uslyszyc pozytywny wynik

Cytat:

Wysłałam jeszcze CV i LM do Cinema City, może coś z tego wyjdzie. Jak się nie uda to będę musiała porozsyłać po restauracjach

Poszłabym na zakupy
Tez kiedys myslalam o Cinema City, podobno tam jak sie zlozy cv to dosc szybko dzwonią kiedy cv wyslalas im?

A co do zakupow to dzis bylam w Galerii i 3 rzeczy musze sobie kupic, wypatrzone, teraz tylko przemyslec czy napewno warto i w piatek z TŻtem ide kupic

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:06   #4311
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
no też racja. nam przez pierwszy tydzień października każdy wykładowca i ćwiczeniowiec powtarzał, że takie założenie jest. z jednej strony to jest fajne, że przyjmują tyle osób i jest przesiew (co ja teraz mówię ;P ) no bo jest możliwość dostać się na kierunek nawet jak komuś matura jakoś super nie poszła, a przecież taka osoba może sobie czasami lepiej poradzić na danym kierunku niż ten co miał ponad 90% ze wszystkiego z matury. bywa i tak aczkolwiek bardzo przykro i smutno będzie teraz rozstać się z wieloma fajnymi osobami
Nie dziwię Ci się, ale taki 'przesiew' to chyba tylko po I semestrze robią, hm? Teraz już powinno być tylko lepiej i już nie powinno odpadać tyle osób
Tzn. tak myślę, bo zawsze mówi się, że na studiach najgorsza jest pierwsza sesja, potem już jest 'z górki'.

Cytat:
Napisane przez tamia Pokaż wiadomość
no dokłądnie, ale to praca tylko na pół etetu i nie za ciekaciekawe wynagrodzenie, ale nic, akurat w tej pracy mi to nie przeszkadza bo robie to co lubie3 wreszcie
obowiązki hmm, ogolnie obsluga biura (telefony maile) wyceny różne kontakt z klientami, jakies zamowienia itp. fajnoo

hyhyh

Wysyłaj jak najwiecej.. jestem życwym przykładem na to że mozna wysłac ok 100 cv i dostać 3 odpoweidzi.. wiec probuj wszedzie.. a nuż coś się trafi
Ale Ci się udało, fajnie

To był tylko sen , w realu nigdy nie dałabym nikomu łapówki. Chyba, że lekarzowi itp. gdyby od tego zależało życie moje albo moich bliskich.

Najpierw wysyłam w takie miejsca, gdzie chciałabym pracować. Jak już nie będę miała wyjścia to zacznę wysyłać byle gdzie

Fatalnie się czuję, boli mnie żołądek, chyba naprawdę złapałam jakiegoś wirusa. Nic nie umiem przełknąć, siedzę z już chyba piątym kubkiem herbaty...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Tez kiedys myslalam o Cinema City, podobno tam jak sie zlozy cv to dosc szybko dzwonią kiedy cv wyslalas im?

A co do zakupow to dzis bylam w Galerii i 3 rzeczy musze sobie kupic, wypatrzone, teraz tylko przemyslec czy napewno warto i w piatek z TŻtem ide kupic
Dzisiaj po południu wysłałam do Cinema Chwilę przed tym jak napisałam tamtego posta. Na jakimś forum przeczytałam, że z Multikina też dość szybko dzwonią, minęły 2 dni i cisza (tragedia ).
Stary 2009-02-24, 19:18   #4312
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Nija, a do kina potrzeba ksiazeczki??
i co si episze w liscie motywacyjnym?

Stary 2009-02-24, 19:26   #4313
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwię Ci się, ale taki 'przesiew' to chyba tylko po I semestrze robią, hm? Teraz już powinno być tylko lepiej i już nie powinno odpadać tyle osób
Tzn. tak myślę, bo zawsze mówi się, że na studiach najgorsza jest pierwsza sesja, potem już jest 'z górki'.
z jednej strony tak, no bo już wiemy jak to wszystko wygląda itp
ale np u nas teraz zaczęły się jeszcze gorsze przedmioty kończące się egzaminem niż w 1szym semestrze. Więc ciężko widzę kolejną sesję. Aczkolwiek teraz jest już trochę więcej możliwości, np można powtarzać przedmiot, semestr. A na 1szym semestrze nic nie można zrobić i od razu się wylatuje niestety.

tylko dwa odcinki mi zostały GG
przepisałam sobie notatki z rachunkowości, teraz czas na finanse i makro i znowu oglądaaaać

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 19:27   #4314
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
Nija, a do kina potrzeba ksiazeczki??
i co si episze w liscie motywacyjnym?
Nie wiem czy trzeba, ale na stronie rekrutacji do Cinema trzeba było zaznaczyć czy się ma książeczkę. Ja sobie nawet w CV napisałam, że mam, w rubryce Informacje dodatkowe. Myślę, że będzie potrzebna, bo w kinie nie tylko obsługuje się kasę, ale są też 'bary' z jedzeniem, popcornem itp, a to kontakt z żywnością.

A w liście motywacyjnym napisałam to co standardowo się pisze, oprócz głupot w stylu, że to praca zgodna z moim wykształceniem i zapewni mi rozwój
Czyli napisałam, że jestem pracowita, rzetelna, odpowiedzialna, że angażuję się w pracę, jestem miła dla innych, łatwo nawiązuję kontakty, szybko się uczę i takie tam
Stary 2009-02-24, 19:43   #4315
Mariolcia =P
Zakorzenienie

chyba sobie wypelnie ten formularz do cinema city co mi szkodzi

tylko musze zdjecie zeskanowac.

Stary 2009-02-24, 20:06   #4316
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
:dzie kuje:
mam wspaniałes 3.0 w indeksie i jestem studentką 2 semestru

aaaa wiem co czujesz ;]
czulam sie dokładnie tak samo przed i po fiz ;D
gratulacje

DsC
moja TI byla calkiem fajna tzn ja akurat przeszlam ją bez przeszkod i lubielam ;] bez zadnych poprawek wyszlam na 4.0 ale niektorzy mieli ciezko, pisali wszystkie spr jeszcze raz itd ;/ laborki byly ok, ale ćwiczenia, czyli slynna nauka plywania na dywanie byla zgrozą dla wiekszosci i to konkretnie.. i tu kolosa nie zal 80%. a nie zal oznaczalo obniezenie oceny niestety my mielismy tylko to, co sami sobie zapisalismy.. takze nie mam już co Ci wysłac

ekhm..

.no !
Olunia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:06   #4317
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
A co za mape musialas umiec? Polityczna calego swiata czy uksztaltowanie powierzchni, czy co innego?

Mam nadzieje ze jutro uslyszyc pozytywny wynik

Nie, mam zaznaczoną kropkę na mapie konturowej świata i mam napisać Co to za państwo - co się wydobywa / uprawia hoduje w tym regionie - jak nazywa się ten region - ile się tego czegos wydobywa / hoduje / jakie są zbiory w tym miejscu. Czyli masakra, bo niekiedy ciężko rozróżnić na mapce o ktory region mu chodzi.

Nawet jesli zalicze te cwiczenia to 7 h pozniej mam egzamin na ktory nic nie umiem a do nauki jest drugie tyle materialu. Ale serio, teraz juz w koncu porozmawialm z kim trzeba i biore warunek jak sie nie powiedzie.

Dorbanoc. Jutro zapowiada się ciężki dzień.

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 23:30   #4318
Nija_
Zakorzenienie

http://www.pearsonlongman.com/country_quiz/poland.html
Stary 2009-02-25, 00:33   #4319
zetka89
Zakorzenienie

skończyłam oglądać Gossip Girl
kiedy teraz ma następny odcinek się pojawić?;P

Stary 2009-02-25, 06:43   #4320
h2o0
Zakorzenienie

Zetko 16 marca.
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości