Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-21, 10:46   #4711
srubka87
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

oooo zwłaszczaa te starsze opninie o Ameliówce nie są zbyt pochlebne.My juz mamy tam zarezerwowany termin i wszystko przygotowane właśnie pod to.Ale jesteśmy dobrej mysli bo ostatnio docierały do nas tylko dobre opnie co wskazuje na to, iż hotel podnosi standardy.Napewno skorzystamy ze wszytkich uwag i przy podpisywaniu umowy doddamy pare paragrafów od siebie.

Sylwkowa numer do Pani Niebudek przesyłam na priv.
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 15:06   #4712
Crazzzyyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniksAnn Pokaż wiadomość
crazzzyyy ja też mierzyłam twoją sukienkę jednak zdecydowałam się na allure, urzekł mnie długi, przepiekny tren i góra jak dla mnie korzystniejsza. CO do sandałków to chyba będę miała nie lada problem, póki co nie ma nic. Z welonem jeszcze nie eksperymentowałam, tez myśle o kwiatku we włosach.

ycnan sukienke szyję u p. Moniki ze Smykowa. Szyłam u niej studniówkową i widziałam sukienki ślubne jakie szyła. Wydaję mi się, że jest OK. MOja sukienka jest niezbyt skomplikowana typu empire, więc myśle, że problemu nie będzie, jedyny jaki przewidują to kupno koronki na pas pod biustem i sam muślin.
Ja nastawilam sie na wersje skromniejsza...ze wzgledu na to ze nie mam weselicha tylko skromne przyjecie...obie suknie sa piekne) i tez uwzazam ze wersja sandalki pasuje najlepiej ...pozdrawiam goraco
Stary 2009-02-22, 12:14   #4713
aniksAnn
Przyczajenie

odnośnie poradnictwa rodzinnego, macie jakieś wiadomości gdzie, kto i za ile?

aniksAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 12:28   #4714
Meana1
Rozeznanie

Przechodziłam ostatnio koło Ewanu na Wesołej i teraz jest promocja na peeling kawitacyjny + algi 55 zł i na mikrodermabrazję + algi chyba 85 zł. Może któraś z PM 2009 będzie chciała skorzystać. Nie wiem czy to jest dużo czy w innym salonie jest taniej bo nigdy nie robiłam sobie tych zabiegów.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 15:20   #4715
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Przechodziłam ostatnio koło Ewanu na Wesołej i teraz jest promocja na peeling kawitacyjny + algi 55 zł i na mikrodermabrazję + algi chyba 85 zł. Może któraś z PM 2009 będzie chciała skorzystać. Nie wiem czy to jest dużo czy w innym salonie jest taniej bo nigdy nie robiłam sobie tych zabiegów.
To bardzo dobra cena, ostatnio płaciłam w promocji 100 zł.

Myślałam, że uda nam się nie robić tego poradnictwa rodzinnego, kurs przedmałżeński już jakiś czas temu skończyliśmy, ale okazało się, że proboszcz tej parafii nie wydaje zaświadczenia dopóki nie zrobi się poradni również...

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 18:10   #4716
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć rzadko zaglądam bo nie mam za bardzo czasu od kiedy zaczęłam pracę w gabinecie :P

Cytat:
Napisane przez domika88 Pokaż wiadomość
Daysy85 mozesz mi napisać ile płacisz za swojego fotografa i co w tej cenie masz?
Znajdź go na nk tam ma link do swojej strony

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
To bardzo dobra cena, ostatnio płaciłam w promocji 100 zł.

Myślałam, że uda nam się nie robić tego poradnictwa rodzinnego, kurs przedmałżeński już jakiś czas temu skończyliśmy, ale okazało się, że proboszcz tej parafii nie wydaje zaświadczenia dopóki nie zrobi się poradni również...
100 zł to normalna cena za mikrodermabrazję zwłaszcza biorąc pod uwagę kosz zakupu sprzętu.
100-150 z dodatkowymi ampułkami i maską to naprawdę normalna cena a tam gdzie jest taniej może to być, że tak powiem podejrzane.
Bo kiedyś byłam np. tylko na szczęście 2 dni na praktykach w pewnym gabinecie oczywiście zwiałam stamtąd jak zobaczyłam co się tam wyprawia.
Kawitacja 20 zł.
Bez demakijażu robiona na wodzie z kranu a nie na toniku dopasowanym do rodzaju cery, a na do widzenia nawet 1 gram kremu na twarz nie był położony!
Cały zabieg polegał na przejechaniu szpatułką 5 razy po twarzy i tyle.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 10:18   #4717
kycia1
Wtajemniczenie

Kochane moje !
My od 14 lutego jestesmy zareczeni (po 6 latach), wiec juz niedlugo bede do Was czesciej zagladac
Tymczasem mam dla Was komunikat-mam nadzieje, ze nie obrazicie sie za off top.

Kielce : Młody piesek (ok.roku-chyba) błąka się na osiedlu Barwinek. Wygląda jak owczarek niemiecki. Ma czerwoną obrożę !!! Jest zadbany, ma bardzo ufne oczka, przyjazny, potulny. Ktos go wpuscil do klatki schodowej i drapał w nasze drzwi - tak robia psy, ktore mieszkaja w domu (nasz tak robi, gdy chce wejsc do pokoju).

Piszcze proszę na priv proszę jak ktoś coś wie-moze ktos go szuka? Juz dalam do wszystkich stacji radiowych w Kielcach komunikat o tym, ze On się tam błąka. Mam nadzieję, ze wszytsko skonczy sie dobrze.
Licze na Was Kochane

Zdjecie wkleje dzisiaj po godzinie 16.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 15:06   #4718
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

dziewczyny mam pytanko czy może którejś z Was przygotowywał jedzonko na wesele pan Ryszard Chochel z Kielc?to pytanko do dziwczyn które miały osobno kucharza i salę możecie mi coś o nim napisać? dzięki z góry
sylwkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 16:26   #4719
ktosia1301
Przyczajenie

witajcie, ja juz co prawda po tym wilekim dniu ale sobie jeszcze Was podczytuje i padło pytanie na temat P. Niebudek u mnie ta Pani miała przyjemność gotować i obsługiwac weselników i ja jestem z niej baaardzo zadowolona i z obługi również, takze polecam ja z czystym sumieniem. pozdrawiam sedrecznie
ktosia1301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:53   #4720
Eda86
Przyczajenie

Witam wszytskie przyszłe Panny Młode
Niestety nie mam czasu żeby przejrzeć wszystkie wasze wiadomości dlatego poprostu zapytam- czy mogłybyście mi polecić jakąś kosmetyczkę która przyjeżdża do domu?! Mieszkam 36 km od Kielc a czesać mnie będzie znajoma więc wolałabym już wszystko na miejscu a poza tym zawsze mogła by też Mamę Panny Młodej troszke podmalować prosze was o namiary na jakąś godną polecenia osobę. Z góry dziękuję i życzę udanych przygotowań i oczywiście wymarzonego dnia ślubu! Pozdowienia dla wszystkich
Eda86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:39   #4721
malenstwo21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eda86 Pokaż wiadomość
Witam wszytskie przyszłe Panny Młode
Niestety nie mam czasu żeby przejrzeć wszystkie wasze wiadomości dlatego poprostu zapytam- czy mogłybyście mi polecić jakąś kosmetyczkę która przyjeżdża do domu?! Mieszkam 36 km od Kielc a czesać mnie będzie znajoma więc wolałabym już wszystko na miejscu a poza tym zawsze mogła by też Mamę Panny Młodej troszke podmalować prosze was o namiary na jakąś godną polecenia osobę. Z góry dziękuję i życzę udanych przygotowań i oczywiście wymarzonego dnia ślubu! Pozdowienia dla wszystkich

mam ten sam problem mieszkam 40km od Kielc i też szukam kosmetyczki i fryzjerki...
jak nie znajde bedzie masakra....

a i jeszcze pilnie poszukuje fotografa i kamerzysty powiedzmy 2w1 czas goni a my nie mamy nikogo..dwonilismy m.in. do E. Kondziorskiej i innych ale niestety lipa wiec poszukiwania trwaja nadal prosze pomóżcie jesli macie jakichs polecanych bardzo byłabym wdzięczna nie muszą być z kielc, okolice i powiat włoszczowa też mnie interesuje...
pozdrawiam

Edytowane przez malenstwo21
Czas edycji: 2009-02-24 o 09:47
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 09:43   #4722
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Kochane moje !
My od 14 lutego jestesmy zareczeni (po 6 latach), wiec juz niedlugo bede do Was czesciej zagladac
Gratulacje!
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:14   #4723
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

a czy nie możecie pomalować się w kielcach. ja np tak zrobiłam. malowałam i czesałam sie w kielcach a ślub i wesle miałam 59 km od kielc. i nie widziałam w tym żadego prodblemu. zdąrzyłam ze wszystkim i wogóle mnie to nie stresowało.
Stary 2009-02-24, 10:25   #4724
malenstwo21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
a czy nie możecie pomalować się w kielcach. ja np tak zrobiłam. malowałam i czesałam sie w kielcach a ślub i wesle miałam 59 km od kielc. i nie widziałam w tym żadego prodblemu. zdąrzyłam ze wszystkim i wogóle mnie to nie stresowało.

tak wiem można i tak tylko że to tez dodatkowy stres zeby ze wszystkim zdążyć a jak coś idzie nie po myśli opóźnienia i człowiek już panikuje... a tak nawiasem ja jestem dosc trudnej sytuacji bo 15.08 to po pierwsze okres wakacji wiec ludzie biorą wolne i wyjezdzają na wakacje po drugie to święto więc wszystko pozamykane.. nie kazdy ma ochotę poświecac swój wolny czas na pracę...
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:03   #4725
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez malenstwo21 Pokaż wiadomość
tak wiem można i tak tylko że to tez dodatkowy stres zeby ze wszystkim zdążyć a jak coś idzie nie po myśli opóźnienia i człowiek już panikuje... a tak nawiasem ja jestem dosc trudnej sytuacji bo 15.08 to po pierwsze okres wakacji wiec ludzie biorą wolne i wyjezdzają na wakacje po drugie to święto więc wszystko pozamykane.. nie kazdy ma ochotę poświecac swój wolny czas na pracę...
ok rozumiem że to 15. w tamtym roku dziewczyna tez miała ślub 15 i niestety czesać musiałam się w salonie.
z makijażem jest łatwiej. na początku tego wątku jest polecane są panie które są mobline. niestety nie pamiętam jak się ich firma nazywa. jest tak ich 4 i dojżdzają na miejsce.
dodatkowo:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97294
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113755

a o której masz ślub jeśli można wiedzieć?? ja miałam o 16. o 9:30 byłam u fryzjera o 11 na makijaż. godzina 12 koniec. ze wszystkim zdąrzyłam i naprawdę wogóle stresu mi to nie przysporzyło.
dlatego trzeba sie nad tym zastanowic.
a w twojej okolicy nie ma jakiegoś dobrego fryzjera
Stary 2009-02-24, 11:54   #4726
ewi83
Zadomowienie

Hej dziewczynki, w przyszly weekend wybieramy sie z moja swiadkowa do Polski- niestety tylko 3 dni- i chcialybysmy sobie obie zamowic wiazanki, zdecydowalysmy sie na kwaiciarki na naszych kieleckich bazarach, teraz tylko pytanko. Czy ktoras z was wie moze ktora z pan tam pracujacych robi najladniejsze wiazanki? Jakis numer budki moze? Obie zdecydowalysmy sie na bardzo skromne wiazanki, Ja chce ciemno rozowa roze otoczona konwaliami ( wiadomo maj kojarzy sie z konwalia, a to tez moj ulubiony kwiat)a moja swiadkowa chce tylko same konwalie.
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 14:33   #4727
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Dziekuje Aguniu

P.S Dziewczynki Psiaka od wczoraj nie ma (jak wrocilam z pracy juz go nie bylo)- mam nadzieje, ze wlasciciel go znalazl (dziewczyny na plotkowym pisaly, ze slyszaly moje ogloszenie w radiu-mam nadzieje, ze wlasciciel tez). Sama juz nie wiem czy moge sie cieszyc.... niepewnosc mi nie pozwala...

Za jakis czas odezwe sie do Was - w sprawach dot. slubu

Całuski dla Waszystkich
Stary 2009-02-24, 17:45   #4728
Alice the Bride
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wplacilismy juz zaliczke na nasza sale...wiec postanowione. Slub bierzemy 22 maja 2010r. Wesele bedzie w Maslowie
Ona bierzemy ślub tego samego dnia! My mamy zarezerwowana wstepnie Boheme. Masakra z tymi terminami na 2010! Zupełnie się tego nie spodziewalam i tak juz wszystkie terminy na czerwiec, lipiec, sierpien i wrzesien w Bohemie zajete!

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, napiszcie tak szczerze, czy teraz w ogóle organizuje się poprawiny? Wiele osób rezygnuje z nich w związku z dużymi kosztami samego wesela. Kompletnie nie wiemy co robić, wypadałoby zorganizować coś dla rodziny z daleka, nie chcę, żeby pojechali do domów z pustym żołądkiem, ale te koszta mnie przerażają. Na ilu weselach z poprawinami byłyście ostatnio?
Karothka my planujemy wesele na przyszły rok, ale zdecydowalismy ze nie stac nas na placenie polowy kwoty od os za poprawiny i chyba wynajmniemy jakas restauracje na obiad
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:03   #4729
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Ona bierzemy ślub tego samego dnia! My mamy zarezerwowana wstepnie Boheme. Masakra z tymi terminami na 2010! Zupełnie się tego nie spodziewalam i tak juz wszystkie terminy na czerwiec, lipiec, sierpien i wrzesien w Bohemie zajete!

Karothka my planujemy wesele na przyszły rok, ale zdecydowalismy ze nie stac nas na placenie polowy kwoty od os za poprawiny i chyba wynajmniemy jakas restauracje na obiad
Pamietam, gdy zamawialismy sale na sierpien 2009 w grudniu 2007, to juz nie bylo tak duzo terminow w Bohemie. Sala ta cieszy sie ostatnio dosc duzym powodzeniem, co mnie cieszy. Moja znajoma miala niedawno w tej sali i bardzo byla zadowolona.
Wlasnie tez o obiedzie myslimy, ale kompletnie nie mamy pojecia gdzie.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 18:11   #4730
Alice the Bride
Raczkowanie

Tego tematu jeszcze niestety nie zglębiłam wiec nie pomoge. Trudno jest nadzorowac wszystko i szukac jak sie jest 170 km od Kielc ;] Jak znajdziesz jakas ciekawa oferte to pisz! pozdrowionka
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-24, 18:13   #4731
Meana1
Rozeznanie

Gratuluje Alice the Bride
Widzę że coraz więcej jest dziewczyn urządzających wesele w Bohemie.
Ja teraz ciągle się zastanawiam co wybrać na obiad bo nic mi nie pasuje czy może ktoś jadł obiad w Bohemie i coś może polecić?
Stary 2009-02-24, 18:16   #4732
Alice the Bride
Raczkowanie

Ehh ja tez mam wlasnie rozlozone przed soba menu choc troche mnie przerazaja ceny: 160-180/os. Ja polaczylam troche rzeczy z trzech wariantow i zaraz wysylam do wlasciciela zeby mi wycenil. Ale do 2010 jeszcze troche wiec menu zawsze mozna zmienic
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-24, 18:19   #4733
srubka87
Zadomowienie

Ja byłam w tamtym roku na dwóch weselach i oba były z poprawinami.My mamy wesele 14.08.2010 r. i poczatkowo też upieralismy sie przy poprawianach.Jednak teraz wszyscy nam odradzają bo po pierwsze są to duże koszty, po drugie Państwo Młodzi są wtedy bardzo zmęczni, a przcież trzeba pożegnac w wesele wszystkich gości, a w poprawiny przywitac i również pożegnać.Poza tym goście nie bawią sie już tak jakby się tego wszyscy spodziewali,w końcu po całonocnej imprezie w dodatku suto zakrapianej malo kto ma siłę na wygibasy.Goście poprostu "dogorywają" za stołami.Przez pierwsze 3 godziny jeszcze jest dobrze, jednak później każdy marzy o powrocie do domu.Dlatego chyba zrobimy poprawiny w domu.To bedzie lato i miejmy nadziejeję, ze pogoda też nam dopisze wiec może zrobimy grila w gronie najbliższej rodziny. W naszym przypadku argumentem przeważającym szlę są finanse.
Stary 2009-02-24, 18:23   #4734
Meana1
Rozeznanie

Alice the Bride ja łączyłam różne warianty menu i mi taniej wyszło tylko 5 zł. Z tego menu wybrałam wersję I tylko że wykreśliłam kilka rzeczy i trochę pozmieniałam i według mnie to się nie opłaca. Dlatego ja wybiorę I wersję tylko zupa mi żadna nie pasuje - bo z zupy z zielonego groszku z pulpetami cielęcymi nie wezmę bo baaardzo nie lubię a nie wiem jak smakuje zupa szwajcarska bo chyba nigdy nie jadłam.

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2009-02-24 o 18:25
Stary 2009-02-24, 18:40   #4735
Alice the Bride
Raczkowanie

Wiesz ja postanowilam pierwsze danie/obiad zrobic baardzo tradycyjne czyli rosol i schabowy Mam duzo dzieciaczkow w rodzinie i kilka wybrednych kuzynow a chcialabym zeby chociaz jedno danie wszyscy zjedli
A tak od innej strony: Czy wy liczycie dzieci jako pełne osoby? Bo ja mam ich sporo w wieku (obecnie) 8 miesiecy-7 lat i wiem ze one i tak wiekszosci nie zjedza poza tym pierwszym obiadem.
Co do poprawin to co prawda rodzice beda juz mieszkac w swoim nowym domu niedaleko Zagnanska ale powiedzieli ze absolutnie no no no dla poprawin w domu
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-24, 18:59   #4736
srubka87
Zadomowienie

Nie wiem jak jest w Bohemie, ale zawyczaj za dzieci do lat do lat 8 płaci sie połowę.Z tym, że mają osobny stolik (dostają małe porcje).A dzieciaczki w wieku do 3 latek spokojnie możesz usadowic na kolanach rodziców ( i nie płacić za nie),ale musisz zapytac właściciela lokalu czy sie zgadza. Mogą jeść z nimi.Albo coś zjedzą albo nie, na dwoje babka wróżyła. Poza tym pewnie i tak wcześnie opuszczą imprezę.
Stary 2009-02-24, 19:02   #4737
Meana1
Rozeznanie

W Bohemie dla dzieci liczy się pół porcji, ale nie ma ograniczeń wiekowych - to my decydujemy komu damy pół porcji

Alice the Bride a macie już zamówiony zespół, fotografa i kamerzystę?

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2009-02-24 o 19:04
Stary 2009-02-24, 19:03   #4738
Puchatek M.
Rozeznanie

My za dzieci do 7 lat płacilismy połowe, a miejsca byly dla nich policzone, nie musiały siedziec u rodziców.
Stary 2009-02-24, 19:06   #4739
ona10101
Raczkowanie

Alice the Bride: ładna data no nie? chociaz podobno nie powinno sie robic wesel w maju...glupie przesądy...a co do terminow to rzeczywiscie jest wielki problem z tym...niedlugo zeby zorganizowac wesele trzeba bedzie zalatwiac wszystko 3 lata wczesniej...W zeszlym tygodniuu zalatwilismy juz orkiestre (zespol SOMGORSI)- i kucharki z kelnerkami. wiec przygotowania trwaja. Najwazniejsze juz zalatwione. A powiedzcie mi kochane Wizazanki na jaki okres przed slubem trezba zalatwic formalnosci w Kosciele?
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:09   #4740
Puchatek M.
Rozeznanie

W kościele to 3 miesiace przed ślubem. Wczeniej się nie da.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości