|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
![]() Sylwkowa numer do Pani Niebudek przesyłam na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4713 |
Przyczajenie
|
odnośnie poradnictwa rodzinnego, macie jakieś wiadomości gdzie, kto i za ile?
#4714 |
Rozeznanie
|
Przechodziłam ostatnio koło Ewanu na Wesołej i teraz jest promocja na peeling kawitacyjny + algi 55 zł i na mikrodermabrazję + algi chyba 85 zł. Może któraś z PM 2009 będzie chciała skorzystać. Nie wiem czy to jest dużo czy w innym salonie jest taniej bo nigdy nie robiłam sobie tych zabiegów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że uda nam się nie robić tego poradnictwa rodzinnego, kurs przedmałżeński już jakiś czas temu skończyliśmy, ale okazało się, że proboszcz tej parafii nie wydaje zaświadczenia dopóki nie zrobi się poradni również...
![]() |
#4716 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć rzadko zaglądam bo nie mam za bardzo czasu od kiedy zaczęłam pracę w gabinecie :P
Cytat:
![]() Cytat:
100-150 z dodatkowymi ampułkami i maską to naprawdę normalna cena a tam gdzie jest taniej może to być, że tak powiem podejrzane. Bo kiedyś byłam np. tylko na szczęście 2 dni na praktykach w pewnym gabinecie oczywiście zwiałam stamtąd jak zobaczyłam co się tam wyprawia. Kawitacja 20 zł. Bez demakijażu robiona na wodzie z kranu a nie na toniku dopasowanym do rodzaju cery, a na do widzenia nawet 1 gram kremu na twarz nie był położony! Cały zabieg polegał na przejechaniu szpatułką 5 razy po twarzy i tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
Kochane moje !
![]() My od 14 lutego jestesmy zareczeni (po 6 latach), wiec juz niedlugo bede do Was czesciej zagladac ![]() Tymczasem mam dla Was komunikat-mam nadzieje, ze nie obrazicie sie ![]() ![]() ![]() Kielce : Młody piesek (ok.roku-chyba) błąka się na osiedlu Barwinek. Wygląda jak owczarek niemiecki. Ma czerwoną obrożę !!! Jest zadbany, ma bardzo ufne oczka, przyjazny, potulny. Ktos go wpuscil do klatki schodowej i drapał w nasze drzwi - tak robia psy, ktore mieszkaja w domu (nasz tak robi, gdy chce wejsc do pokoju). Piszcze proszę na priv proszę jak ktoś coś wie-moze ktos go szuka? Juz dalam do wszystkich stacji radiowych w Kielcach komunikat o tym, ze On się tam błąka. Mam nadzieję, ze wszytsko skonczy sie dobrze. Licze na Was Kochane ![]() Zdjecie wkleje dzisiaj po godzinie 16. |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko czy może którejś z Was przygotowywał jedzonko na wesele pan Ryszard Chochel z Kielc?to pytanko do dziwczyn które miały osobno kucharza i salę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Przyczajenie
|
witajcie, ja juz co prawda po tym wilekim dniu ale sobie jeszcze Was podczytuje i padło pytanie na temat P. Niebudek u mnie ta Pani miała przyjemność gotować i obsługiwac weselników i ja jestem z niej baaardzo zadowolona i z obługi również, takze polecam ja z czystym sumieniem. pozdrawiam sedrecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Przyczajenie
|
Witam wszytskie przyszłe Panny Młode
![]() Niestety nie mam czasu żeby przejrzeć wszystkie wasze wiadomości dlatego poprostu zapytam- czy mogłybyście mi polecić jakąś kosmetyczkę która przyjeżdża do domu?! Mieszkam 36 km od Kielc a czesać mnie będzie znajoma więc wolałabym już wszystko na miejscu a poza tym zawsze mogła by też Mamę Panny Młodej troszke podmalować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam ten sam problem mieszkam 40km od Kielc i też szukam kosmetyczki i fryzjerki... jak nie znajde bedzie masakra.... ![]() ![]() ![]() ![]() a i jeszcze pilnie poszukuje fotografa i kamerzysty powiedzmy 2w1 czas goni a my nie mamy nikogo..dwonilismy m.in. do E. Kondziorskiej i innych ale niestety lipa wiec poszukiwania trwaja nadal prosze pomóżcie jesli macie jakichs polecanych bardzo byłabym wdzięczna nie muszą być z kielc, okolice i powiat włoszczowa też mnie interesuje... pozdrawiam
RAZEM JUŻ http://s9.suwaczek.com/200611072438.png NASZ ŚLUB http://www.suwaczki.com/tickers/iv09egz2ri36pf8g.png TYFUSEK http://www.suwaczki.com/tickers/860i68lgx9j6op0s.png MALEŃSTWO http://www.suwaczki.com/tickers/34bwdqk3vquu2htn.png Edytowane przez malenstwo21 Czas edycji: 2009-02-24 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
a czy nie możecie pomalować się w kielcach. ja np tak zrobiłam. malowałam i czesałam sie w kielcach a ślub i wesle miałam 59 km od kielc. i nie widziałam w tym żadego prodblemu. zdąrzyłam ze wszystkim i wogóle mnie to nie stresowało.
#4724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wiem można i tak tylko że to tez dodatkowy stres zeby ze wszystkim zdążyć a jak coś idzie nie po myśli opóźnienia i człowiek już panikuje... a tak nawiasem ja jestem dosc trudnej sytuacji bo 15.08 to po pierwsze okres wakacji wiec ludzie biorą wolne i wyjezdzają na wakacje po drugie to święto więc wszystko pozamykane.. nie kazdy ma ochotę poświecac swój wolny czas na pracę... ![]() ![]() ![]()
RAZEM JUŻ http://s9.suwaczek.com/200611072438.png NASZ ŚLUB http://www.suwaczki.com/tickers/iv09egz2ri36pf8g.png TYFUSEK http://www.suwaczki.com/tickers/860i68lgx9j6op0s.png MALEŃSTWO http://www.suwaczki.com/tickers/34bwdqk3vquu2htn.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z makijażem jest łatwiej. na początku tego wątku jest polecane są panie które są mobline. niestety nie pamiętam jak się ich firma nazywa. jest tak ich 4 i dojżdzają na miejsce. dodatkowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97294 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113755 a o której masz ślub jeśli można wiedzieć?? ja miałam o 16. o 9:30 byłam u fryzjera o 11 na makijaż. godzina 12 koniec. ze wszystkim zdąrzyłam i naprawdę wogóle stresu mi to nie przysporzyło. dlatego trzeba sie nad tym zastanowic. a w twojej okolicy nie ma jakiegoś dobrego fryzjera
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, w przyszly weekend wybieramy sie z moja swiadkowa do Polski- niestety tylko 3 dni- i chcialybysmy sobie obie zamowic wiazanki, zdecydowalysmy sie na kwaiciarki na naszych kieleckich bazarach, teraz tylko pytanko. Czy ktoras z was wie moze ktora z pan tam pracujacych robi najladniejsze wiazanki? Jakis numer budki moze? Obie zdecydowalysmy sie na bardzo skromne wiazanki, Ja chce ciemno rozowa roze otoczona konwaliami ( wiadomo maj kojarzy sie z konwalia, a to tez moj ulubiony kwiat)a moja swiadkowa chce tylko same konwalie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Aguniu
![]() ![]() P.S Dziewczynki Psiaka od wczoraj nie ma (jak wrocilam z pracy juz go nie bylo)- mam nadzieje, ze wlasciciel go znalazl (dziewczyny na plotkowym pisaly, ze slyszaly moje ogloszenie w radiu-mam nadzieje, ze wlasciciel tez ![]() Za jakis czas odezwe sie do Was ![]() ![]() ![]() ![]() Całuski dla Waszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie tez o obiedzie myslimy, ale kompletnie nie mamy pojecia gdzie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
Tego tematu jeszcze niestety nie zglębiłam wiec nie pomoge. Trudno jest nadzorowac wszystko i szukac jak sie jest 170 km od Kielc ;] Jak znajdziesz jakas ciekawa oferte to pisz! pozdrowionka
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Rozeznanie
|
Gratuluje Alice the Bride
![]() Widzę że coraz więcej jest dziewczyn urządzających wesele w Bohemie. Ja teraz ciągle się zastanawiam co wybrać na obiad bo nic mi nie pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Ehh ja tez mam wlasnie rozlozone przed soba menu
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w tamtym roku na dwóch weselach i oba były z poprawinami.My mamy wesele 14.08.2010 r. i poczatkowo też upieralismy sie przy poprawianach.Jednak teraz wszyscy nam odradzają bo po pierwsze są to duże koszty, po drugie Państwo Młodzi są wtedy bardzo zmęczni, a przcież trzeba pożegnac w wesele wszystkich gości, a w poprawiny przywitac i również pożegnać.Poza tym goście nie bawią sie już tak jakby się tego wszyscy spodziewali,w końcu po całonocnej imprezie w dodatku suto zakrapianej malo kto ma siłę na wygibasy.Goście poprostu "dogorywają" za stołami.Przez pierwsze 3 godziny jeszcze jest dobrze, jednak później każdy marzy o powrocie do domu.Dlatego chyba zrobimy poprawiny w domu.To bedzie lato i miejmy nadziejeję, ze pogoda też nam dopisze wiec może zrobimy grila w gronie najbliższej rodziny. W naszym przypadku argumentem przeważającym szlę są finanse.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Alice the Bride ja łączyłam różne warianty menu i mi taniej wyszło tylko 5 zł. Z tego menu wybrałam wersję I tylko że wykreśliłam kilka rzeczy i trochę pozmieniałam i według mnie to się nie opłaca. Dlatego ja wybiorę I wersję tylko zupa mi żadna nie pasuje - bo z zupy z zielonego groszku z pulpetami cielęcymi nie wezmę bo baaardzo nie lubię a nie wiem jak smakuje zupa szwajcarska bo chyba nigdy nie jadłam.
Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2009-02-24 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja postanowilam pierwsze danie/obiad zrobic baardzo tradycyjne czyli rosol i schabowy
![]() ![]() A tak od innej strony: Czy wy liczycie dzieci jako pełne osoby? Bo ja mam ich sporo w wieku (obecnie) 8 miesiecy-7 lat i wiem ze one i tak wiekszosci nie zjedza poza tym pierwszym obiadem. Co do poprawin to co prawda rodzice beda juz mieszkac w swoim nowym domu niedaleko Zagnanska ale powiedzieli ze absolutnie no no no dla poprawin w domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest w Bohemie, ale zawyczaj za dzieci do lat do lat 8 płaci sie połowę.Z tym, że mają osobny stolik (dostają małe porcje).A dzieciaczki w wieku do 3 latek spokojnie możesz usadowic na kolanach rodziców ( i nie płacić za nie),ale musisz zapytac właściciela lokalu czy sie zgadza. Mogą jeść z nimi.Albo coś zjedzą albo nie, na dwoje babka wróżyła. Poza tym pewnie i tak wcześnie opuszczą imprezę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
W Bohemie dla dzieci liczy się pół porcji, ale nie ma ograniczeń wiekowych - to my decydujemy komu damy pół porcji
![]() Alice the Bride a macie już zamówiony zespół, fotografa i kamerzystę? Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2009-02-24 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
My za dzieci do 7 lat płacilismy połowe, a miejsca byly dla nich policzone, nie musiały siedziec u rodziców.
#4739 |
Raczkowanie
|
Alice the Bride: ładna data no nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
W kościele to 3 miesiace przed ślubem. Wczeniej się nie da.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.