![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czym by pachniała...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wiedźma
|
Pozwolę sobie odkopać wątek w celu zadania pytania wbrew pozorom, praktycznego.
![]() Czym pachnieć powinna wampirzyca w stylu będącym mutacją dwóch poniższych zdjęć (z akcentem na pierwsze jednak)? Cała w czerni, półgorset z lacku, wysokie buciory, uzbrojona po zęby (sic!) ale bluzka z falbaniastymi rękawami, usta krwisto-czerwone, peleryna do ziemi... Mam kilka pomysłów. Na pierwszym miejscu połączenie zimnego Cardinala z demeterowym Dirt. Na drugim Black Tourmaline lub Norma Kamali Incense, ale one za ciepłe jakieś... Na trzecim Wild Hunt plus Fire From Heaven we włosach. I wreszcie Papuzia Mieszanka czyli Avignon z Bonfire (Burning Leaves i Fireplace są za ładne dla takiego stwora). Szukam czegoś bardziej upiornego, czegoś, co bedzie się ludziom rzucało w nos, kojarzyło ze strachem, z niebezpieczeństwem, ale jednoczesnie pociągało. Proszę o rady. ![]()
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-24 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Twoich pomysłów najbardziej wpadł mi w oko pierwszy. Usiłuję to sobie wypobrazić, ale fantazji mam za mało ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
A ja widzę tę Vampirellę w Black Aoud Montale-mrok,dekadencja,róża o niemal czarnych płatkach.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Gdybym miala wybrac perfumy dla siebie, nigdy bym nie dodawala tak doslownego zapachu (Dirt, BT, Incense), do oczywistego stroju/kreacji
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-11-24 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Oczywiście natychmiast przetrzepałam sieciowe "rewiewy" i wyłania się z nich zapach dośc schizofreniczny. ![]() Muszę wypróbować - gdyby zechciały pokazac na mnie swoje najbardziej upiorne oblicze - to mogłoby być "COŚ". ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jednak nie mogę skorzystać - po pierwsze dlatego, że nie do końca ten klimat chcę uzyskać, a po drugie dlatego, że nadęta, nabzdyczona wprost róża w połączeniu z sikowym labdanum zabiłaby mnie niechybnie. Niestety, zapachy Montale mnie nie lubią. Z wzajemnością. ![]() Cytat:
![]() Ja chyba jednak lubię grube krechy, rozwiązywanie węzłów za pomocą miecza i ogólnie proste rozwiązania. Z resztą... Obawiam się, że strój (a szczególnie makijaż ![]() ![]() Chociaż... Gdybym miała postawić na niedopowiedzenia, a nie na turpistyczną dosłowność - może wybrałabym Messe De Minuit... Odbieram ją jako chłodne, zimne piękno i ponadczasowy niemal spokój. Kurczę... Przemyślę to. ![]() Muszę rozstrzygnąc dylemat, czy chcę być wampirem hipnotycznie pociągającym, czy raczej (jak planowałam pierwotnie) bestią budzącą lęk. Przyznaję, że bardziej krci mnie to drugie. ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
I mix Bois d`Encens z Organzą Indecence, ale to trochę profanacja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, wydaje mi sie, ze inaczej patrzymy na te kwestie- poniewaz dla mnie najgrozniejsza bestia, budzaca lek jest/bylby wlasnie wampir hipnotycznie pociagajacy- imho, powierzchownosc, zwlaszcza wykreowana na "sthrrraszna" nie pozostawia juz tajemnicy, a przeciez to "nieznane" budzi najwiekszy lek ![]() ![]() Wiem, wiem, nie o to chodzi. Tak sobie tylko filozofuje, (na podstawie doswiadczen osoby o powierzchownosci aniola, starajacej sie nie wyrozniac z tlumu, a paradoksalnie odbieranej jako tajemnicza i "mroczna" z natury ![]() ![]() ![]() Mysle, ze cokolwiek wybierzesz- i tak naczelna role odegraja wrazenia wizualne i jesli uda Ci sie stworzyc udany kostium i makijaz- moglabys sie wyperfumowac Pania Walewska, a i tak osiagnelabys zamierzony cel ![]() Nie zebym umniejszala role perfum w tworzeniu klimatu, ale naprawde wierze, ze tak doslowny kostium, nie pozostawi juz watpliwosci, ze mamy do czynienia z wampirzyca, zwlaszcza w kregu osob wtajemniczonych w tematyke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Wild Hunt?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
ale fajny watek...
mi tez sie wydaje ze wampiry nie pachna groza wcale tylko przekornie wlasnie przeciwnie- kuszaco zeby ofiare zwabic... a moze Black Bvlgari - ta guma z opon bedzie pasowala do lateksowego gorseciku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() A Starej Pudernicy do BdE nie domieszam. Nie mam mowy. ![]() Cytat:
Cytat:
Nasze koncepcje są paradoksalnie zbieżne, ponieważ mój wampir nie będzie wyglądał upiornie. Jeśli nieco demonicznie - będzie to raczej demoniczny sex appeal (stąd zdjęcia wampirzycy będącej wampirzycą dobrą oracz drugiej roli Kate, gdzie grała człowieka). ![]() Takie uwodzicielskie wampiry muszą mieć, w moim pojęciu, jakąś wadę. Dlatego do tego względnie ludzkiego wyglądu (idea jak z Wampira Maskarady - to ma jednak być maskarada, wampir udający człowieka) chcę dodać coś, co sprawiałoby, że ludzie zauważą, że to nie mam być normalna istota. Zapach ma ją określać. Dlatego tak nad nim wydziwiam. ![]() edit: Tak to widzę, że wampir pociąga, bo jest piękny i charyzmatyczny, ale kiedy pochodzisz bliżej - czujesz strach. I ten strach w połączeniu z pożądaniem czyni ofiarę bezwolną. ![]() Myślałam o nim. ![]() ![]() Ale on się po czasie robi taki pięęęękny. ![]() Cytat:
![]() Przynajmniej na mojej skórze nie ma w nim ani krztyny opon, żadnej gumy. To zapach zbyt ładny nawet jak na Sabbath prywatnie, a co dopiero na Sabbath wampirycznie. ![]() Wyżej (pod cytatem z Katt) piszę, o co mi chodzi.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-11-25 o 20:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Po dłuższym ( od wczoraj ) zastanowieniu najodpowiedniejsze wydaje mi się zestawienie Cardinala z demeterowym Dirt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Sabb chcesz groze wzbudzic- uzyj Chanel No5. mi sie za kazdym razem wlos jezy i tetno przyspiesza, zaczynam sie dusic- no koszmar na calej linii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
no fakt, a wampira w masce przeciwgaz. nikt nie widzial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak może komuś się ten zapach podobać.... chyba wolałabym Przemysławkę ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
![]()
A jakby wg Was pachniał Frank z 'Transportera'? grany przez Jasona Stathama? (oglądałyście w ogóle, bo to raczej takie męskie kino
![]()
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
A Hanibal Lecter???? Pierwsze co przyszło mi na myśl, to Antaeus Chanel. Gdyby męska inteligencja miała zapach, to pachniałaby właśnie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie kojarzy sie z YSL L'Homme, (ktore tak wlasnie pachna na skorze mojego malzonka ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-02-11 o 12:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Myśl filozoficzna tez może "pachnąc"
![]() Hegel - CdG2, Odeur 71 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mysla o Hanibalu ( i tej dziko inteligentnej czesci jego osobowosci ) nabylam Acqua Di Colonia Russa ( niestety, inteligentna czesc moje dzikiej osobowosci nadal spi, slepo dzialajac na "dziko" ) ![]() Dla ciekawskich o fascynacji Lectera http://www.scribd.com/doc/6786286/Ha...homas-Hannibal strona 84 ( ostatnie cztery akapity ) i dalej... i dlaczego... nie zoperowal nosa ![]() Edytowane przez Nasturcja-Pospolita Czas edycji: 2009-02-11 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Isabelle Archer (N.Kidman) w "Portrecie Damy"?. Mnie się kojarzy stereotypowo z czymś fiołkowym albo irysowym, ale może ktoś ma bardziej niekonwencjonalną propozycję?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Przejrzałam wątek ..co dopasowałybyście do Aragorna , Rhetta Butlera(Clark Gable....)...?
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Widzę że przez wątek przewinęły się wampiry Rice'owe i underworldowe
![]() ![]()
![]() |
#118 | |
To ja :)
|
Cytat:
Pilipiuka jeszcze nie czytalam, ale pomyslcie o Cejrowskim z jego wlasnych ksiazek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rhett- kojarzy mi sie "klasycznie", z lawenda- moze Gris Clair, badz meskie Rush? Edward- dla mnie: A*Men lub Angel-poniewaz to taki odrobine androgyniczny twor perfumiarski. W obu czuje slodkawa pajeczyne paczulowa... Nad Monika musialabym sie chwile zastanowic. ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-02-24 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-02-24 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.