|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
CZESC
Ale nas przybyło ! Super bo każda nowa osoba wniesie cos od siebie ![]() Strasznie sie dzis zdziwilam , bo dostałam okres o 6 dni za wcześnie a ja biorę tabletki anty... więc czy któraś z was na hormonach też tak miała? - od wczoraj 2 faza Dziewczyny przed ślubem - SUPER WYTRWAłOśCI I EFEKTóW - a wszyscy zrobią łoł!!! ))))
|
|
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
witam jestem na diecie od wczoraj i mam nadzieje ze schudne na niej 12 kg bo to bylo by moje marzenie. Prosze o linka ebooka ksiazki prosz prosze
|
|
|
|
#573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
apropo okresu to ja dostalam pozniej ale dluzej niz zwykle trwal :/
juz po obiadku i twisterku
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
podczytuje Was codziennie,ale jakos nic nie pisalam ostatnio u mnie waga w zasadzie bez zmian, od początku dietki spadło mi z brzucha jakieś 4 cm,z biustu też ale mnie to cieszy akurat,a z tyłka i ud to tak 1-1,5 cm tylko,ale spoko, teraz to jeszcze przez pare dni raczej nie schudne, bo jem troche duzo,ale tylko to,co dozwolone, bo siedze calymi dniami w domu i sie probuje uczyc,pozno chodze spac i takie tam,wazne,ze nie jem rzeczy niedozwolonych od piatku to juz bedzie lepiej i wtedy zaczne chudnac bo sie ogranicze z jedzonkiem,zaczna sie zajecia na uczelni i plan wypelniony bedzie,nie bedzie czasu na podjadanie
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
heja,
OKRES - to ja dostalam do 4 dni wczesniej ale przebiga normalnie...mam nadzieje, ze za miesiac juz sie wstrzele w tydzien bez pigulek. zobaczymy ![]() co do fasolki szparagowej to wlasnie mozna ja jesc! dukamn wypisuje w ksiazce, ze szparagowa mozna ale groszku zielonego, grochu i innych fasoli(?) juz nie. ja mam znowu kryzys z niejedzeniem warzyw. ryby nie widzialam juz z tydzien i jakos mnie nie ciagnie. waga przez okres stoi na 55,9 i nie chce ruszyc ani w te anie wewte takze nie martwie sie ale i nie ciesze :P pozdrawiam kochane! Polska straci duuuuuuzo pieknego kobiecego cialka przez nas a tu kryzys za pasem hihihi
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- mój trwał 2 tygodnie!!!!klękajcie narody....
|
|
|
#578 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Dzis drugi dzień na diecie - jest całkiem ok Polecam Wam sos chrzanowy do potraw mięsnych i rybnych Zmiksować pół opakowania serka homo i 1 łyżke tartego chrzanu - pycha Pozdrawiam i silnej woli życzę Jutro ważenie - aż sie boję |
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny w biedronce znalazlam maślanke stracciatella pychota ma ona 92kcal białka 3,3g węglowodanów 16,3 i tłuszczu 1,5 jak myślicie od czasu do czasu możemyn jąm pić jest strasznie pyszna i ma kawałeczki czekaoldy, ponawiam prośbe o ebooka książki dzięki wielkie i powidzenia
|
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item558336057_...wys_w_24h.html ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- ja do ślubu swojego dużo schudłam i to, że mieszkam za granicą to rodzinka zobaczyła mnie dopiero w wielkim moim dniu i wszyscy byli w szoku i tylko wołali: wow!! jaka Ty chuda jesteś!! .... no ale to długo nie trwało niestety |
|
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
hmmm to z maślanką musze się pożegnać , dzieki za linka ale mi chodziło o ebooka tej książki, pozdrawiam
|
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
myślę do was dołączyć może podsuniecie mi kilka?? jakieś przepisiki albo cos w tym stylu...![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- aha i mam pytanko... czy ten podręcznik można dostac w jakiś księgarniach?? |
|
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja zaczynam od jutra..
Oby sie udalo. Najbardziej sie boje brakiem czegos slodkiego.. Bardzo lubie miod, oraz owoce, ktore niestety ne mozna jesc w pierwszej fazie eh..Jakos to musi byc.. |
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkim sie uda... ja dzis jadlam chleb, chleb i tylko chleb,... bo tylko po nim mnie brzuch nie boli... ale od jutra wracam do dietki... bedzie dobrze...
mam pytanie do kolezanek anty ![]() jak zwymiotowalam 1 tabletke i wzialam zamienna pozniej... to moge w sumie zazyc bez ostatniej w ostatnim tygodniu i zrobic 7 dni przerwy, czyli tak jakby skrocic zazywanie o 1 dzien? bo na opakowaniu jest ze niby moge, ale wole zapytac... bo nie chce tracic 1 tabletki z nowego opakowania, niekoniecznie lubie wyrzucac 30zl do kosza:/
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Wskoczyłam dzisiaj na wagę żeby zobaczyć czy rzeczywiście tak szybko waga spada a tu 1,5 kg w dol po 1 dniu
to teraz motywacja mi urosła ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzis też 1 kg ( a nawet półtora) mniej.
Wiem, że to woda ale i tak sie ciesze Jadłospis na dzis: Ś: wiejski na ciepło II Ś : homo naturalny O: wiejski na ciepło K: chudy twaróg na ciepło z korniszonkiem ( uwielbiam twaróg na ciepło mniam) dzis post wiec zadnyc wędlinek niestety |
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
uff uff :P lol hehe
![]() buzi!
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
a czy przy tej diecie mozna żuc gume bez cukru?
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry Proteinki
![]() U mnie trzeci dzien, jak narazie bez zadnych grzeszkow za to mam inny problem..a mianowicie ekhm...toaleta wiem, ze w ksiazce jest napisane ze po któryms dniu wystepuja zaparcia ale u mnie to chyba juz przesada i bez tego mialam probolemy po porzednich dietach "cud" a teraz juz w ogole tylko siusiu chodze;/ I teraz najlepsze...nawet tabletki nie pomagaja ehhh sie doprowadzilam;/ Jakies zlote rady? bo chyba jednak do lekarza bede musiala sie wybrac![]() Młoda jak sie czujesz? Grypa przeszla? jak Wam idzie dziewczynki?
|
|
#592 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Proteinki
![]() Własnie zrobilam sobie kawusie ... mmm i wyjełam jogurt jogobelle light ![]() chyba mozna ja zuje ![]() Cytat:
![]() pozdrowionka mam ochote na korniszonyy ...:P ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ja borykam się z zaparciami ostatnio jakoś mniej ale zdarza sie ze ide do toalety co drugi dzien czasem co trzeci lecz mialam tak ze tydzien nie bywalam ... teraz robię to tak : pije dużo przegotowanej wody , kupiłam błonnik xenea i jem go 5 razy dziennie popijając wodą od czasu do czasu ocet jabłkowy i jest w miare ok.
|
|
#593 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mloda_nic się nie martw tym chlebem...ja bez grypy a wczoraj po prostu zwariowałam - 2 bułki wsunęłam tak przy śledziku i co zabawne bez śledzika. Dopiero później mnie olśniło, że jak już te 2 buły wsunęłam to śledzik czemu nie???I o 22 mniam śledzika ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
i sernik na zimno polecam - przepisy wczesniej
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
witam proteinki
właśnie wcinam sniadanko - jajko i serek wiejski naturalny juz po 2 kawach jestem a oczy nadal sie kleją ![]() miałam ostatkową noc ![]() i teraz ciężko w pracy wczorajszy mój jadłospis: I sniadanie - activia naturalna i 3 plastry polędwicy II sniadanie - sałatka - tunczyk + jajko + korniszon + cebulka + plus musztarda dijon bez cukru obiad - pulpeciki wołowe z sosem czosnkowym samorobionym ![]() podwieczorek - sledzie w sosie jogurtowym z cebulką kolacja - ledwo wcisnięta activia naturalna... wzorcowy jadłospisik
|
#595 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dzisiaj moj pierwszy dzien.
Dopiero co wstalam. hehe. zaraz sniadanko. i do sklepu zaopatrzyc sie w jogurciki naturalne Mam pytanie odnosnie miesa. Jakie Wy jecie na tej dietce? prosilabym o szybkie i latwe przepisy, bo ja to z gotowaniem niezaciekawie wygladam. - zazwyczaj jadam na stolowce. |
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
cytat
sheepie Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... dzien dobry Proteinki ![]() U mnie trzeci dzien, jak narazie bez zadnych grzeszkow za to mam inny problem..a mianowicie ekhm...toaleta wiem, ze w ksiazce jest napisane ze po któryms dniu wystepuja zaparcia ale u mnie to chyba juz przesada i bez tego mialam probolemy po porzednich dietach "cud" a teraz juz w ogole tylko siusiu chodze;/ I teraz najlepsze...nawet tabletki nie pomagaja ehhh sie doprowadzilam;/ Jakies zlote rady? bo chyba jednak do lekarza bede musiala sie wybrac![]() na zaparcia dobre sa otreby ja robie codziennie z nimi jajecznice albo do jogurtu naturalnego dodaje wazne zeby je jesc, a jesli nie chcesz ich jesc to podobno dobry na zaparcia jest olej parafinowy, ale ja nie uzywalam wiec nei wiem, pozdrawiam |
|
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
CZESC LASKI !
Ja kupiłam olej parafinowy i tak 1/2 łyżeczki rano zaczełam używać /( jest bez smaku ok.3,70 w aptece ) pomaga , ale wcześniej było lżej .Trzeba bardzo dużo pić i zjadać 3 łyżki otrąb owsianych dziennie .Ja dziś bez mięska - post. Zjadłam sobie makrelkę wędzoną , na obiad tilapię + surówka , kol;acja może twaróg ze szczypiorkiem. POLECAM TILAPIę - B.DOBRA RYBKA w filetach. BYLO-73 JEST-69 BEDZIE-60 MIłEGO DNIA ![]() |
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe koleżanki i te już w trakcie diety, u mnie trzeci dzień fazy naprzemiennej i od jutra proteinki. Menu na dzisiaj:
-śniadanko serek wiejski +kawusia - II śniadanie cykoria + zielona herbata - obiad sałatka (pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajko sos jogurtowy) -przekąska jogurt owocowy light zmieszany z zwykłym light - kolacja 2 filety pstrąga ugotowane z mixem warzyw (kalafior, brokuła,marchewka). Z zaparciami jakoś nie mam problemów a jeśli coś się dzieje to rano naczczo 1 szklanka wody ,jak nie pomaga to herbatki figura lub xenna a w ostateczności czopek glicerynowy. 16.02- Było 78,9 Jest 74,9 Będzie 68 a może 65 Edytowane przez fertka Czas edycji: 2009-02-25 o 13:32 |
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
wiem, ale ja wychodzę z głodówkowych jadłospisów i muszę powoli dodawać ilość kalorii.
w zeszłym tygodniu jak dodałam duzo to w tydzien przybrałam 5 kg MAm nadzieje, ze zrozumiecie i wybaczycie ilość kalorii, ale z czasem będe powoli dodawać. Zresztą narazie wielka improwizacja bo mam duzo nadgodzin i nie mam kiedy wyjsc do sklepy. W weekend jakies zakuy musze zrobic, narazie posiłkuje sietym co mam w lodówce |
|
|
|
#600 |
|
Przyczajenie
|
Dziś zaczynam... przede mną na razie do zrzucenia - 15kg potem zobaczymy co dalej...
Nie mam pomysłów na przepisy... pomóżcie proszę !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

))))

niestety 

to teraz motywacja mi urosła
ehhh sie doprowadzilam;/ Jakies zlote rady? bo chyba jednak do lekarza bede musiala sie wybrac
Majtusia