|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
Cytat:
To nie sa wyssanie z placa moje widzimisie,otoz tak sie sklada ze mam kilka dobrych kolezanek latynosek u ktorych czasem sie nocowalo a moim zdaniem to wlasnie one maja wlosy najbardziej przyblizone idealowi.Wiec tak sie sklada ze bardzo dobrze znam ich zawartosc szafek i tak jak uz wczesniej powiedzialam stosuja profesjonalne,dobrej jakosci kremy i odzywki a prostownice od swieta,wiec mysle ze mam prawo wypowwiadac sie na ten temat.
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
przepraszam, ale musze na moment wrocic do biotyny. Mowicie, ze musi byc conajmniej 1mg aby jakos na wlosy zaczela dzialac, ale czy nie dziala taki 1mg lub wiecej szkodliwie na organizm? Nie jest to zbyt duzo?
Aha! Znalazlam na internecie zdrovit H ale niestety nie pisze nigdzie ile tej keratyny w jednej pastylce sie znajduje, nie orientujecie sie? A moze ktoras z was wlasnie to zazywa... kurcze nie chce rezygnowac
Fragrantica Lubimy Czytać "Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk." Edytowane przez DagmaraRose2000 Czas edycji: 2009-02-24 o 22:26 |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrz: http://www.medysklep.pl/index.php?p5...na-50-pastylek Nie napisali tu nic o keratynie. I na moim opakowaniu też nic o niej nie ma.
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na takie wysokie dawki biotyny niech się decydują dziewczyny, które mają problemy z włosami, nie takie które chcą z włosów ładnych zrobić piękne, bo mimo że biotyna teoretycznie nie ma żadnych skutków ubocznych, to przy odstawieniu tak wysokich dawek czegokolwiek, nawet głupiej biotyny, też można sobie zrobić krzywdę. Benek23 myślę, że Dagmara po prostu przejęzyczyła się z tą keratyną. |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, możliwe..
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-02-25 o 11:46 |
|
|
|
|
#2917 |
|
*sportaddict*
|
Chyba nigdy nie nadrobię tego wątku
jak już pisałam w dzienniku regeneracji, uzbroiłam się w: hamerykańskiego waxaolejek rycynowy olej kokosowy glorię szampon bambi kamiwaze seboradin lotion z rzepą seboradin balsam regenerujący z rzeń-szeniem i póki co nr 1 na mojej wishliście jest vatika, była też cementowa odżywka kerastase, ale nie ma nawet połowy tych pochwał co gloria ![]() mam długie, cienkie włosy, obecnie jestem w trakcie schodzenia z czerni balejażem z rozjaśniacza min., więc wiadomo, co się dzieje a mi się marzą mocne, lśniące, długie włosy, najlepiej też porządnie gęściejsze |
|
|
|
#2918 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Kilka... w kraju, w którym mieszka ponad 400 mln ludzi, przy założeniu że połowa z nich to kobiety, Ty piszesz o kilku... w dodatku latynoskach A gdzie analiza pozostałej części ludności o innym pochodzeniu etnicznym? Czemu ich włosy [i zawartość łazienek] zostały pominięte?Siła argumentu jest porażająca. I uwierz, nie piszę tego złośliwie. Po prostu sprzeciwiam się tak wąskiemu pojmowaniu rzeczywistości i budowaniu na jego podstawie uogólniających twierdzeń i opinii. Jeśli chcesz się wypowiadać, nie ma przeciwskazań, tylko przydałoby się więcej precyzji - jeśli kilka latynosek, to kilka latynosek, a nie połowa Amerykanek
|
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż z zapałem ćwiczy i wcina właśnie te witaminy. Pooglądałam sobie ulotke i tych witamin tam jest dużo i w dużych dawkach. Pokrywaja często od 100% do 200% dziennego zapotrzebowania. Tak się zastanawiam czy może i ja bym zrobiła taki szok witaminowy mojemu ciału? nie zaszkodzi mi?
|
|
#2920 |
|
*sportaddict*
|
Doruś, nadmiar witamin może być bardzo szkodliwy, ze sportowcami jest trochę inaczej, bo oni wypacają dużo mikroelementów, nigdy nie zrobilabym czegos takiego na własną rękę
poczytaj tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperwitaminoza |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale to ja...
|
|
|
|
|
#2922 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja wsumie też dużo ćwicze bo chodze co drugi dzień na fitness, ale nie bede ryzykowała
|
|
#2923 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Dzieki ogromne za odpowiedz na moje pytanie
Tak ta keratyna to byl efekt mojego zapatrzenia sie na forum dla sportowcow 'keratyna czy kreatyna?' i wyszedl klops Wlosow nie mam zniszczonych do tego stopnia, zeby pakowac w siebie ile sie da (ostatnio niestety albo stety podcielam wlosy bo byly dosc suche na koncowkach zaczely sie lamac i teraz fantastycznie odzyly + zlikwidowalam silikonowate produkty, ziaja plantica zagoscila w lazience + olej kokosowy)
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj, jak byłam w Rossmanie, zainteresowała mnie odżywka Accent Spülung Brown (o ta: http://www.rossmann.de/DesktopModule...1&id=753&rec=1). Niestety nie mogłam zrobić zdjęcia składu, bo mam kiepski aparat w telefonie i nic nie było widać
a przepisywanie zajęłoby mi zbyt dużo czasu i ludzie pewnie patrzyliby na mnie jak na wariatkę![]() W internecie też nie mogę znaleźć jej składu. Może ktoś używa tej odżywki, albo ma możliwość zrobienia zdjęcia i mógłby podać skład? Byłabym wdzięczna, bo chciałabym poddać go analizie na wątku składowym ![]() A jeżeli nie, to trudno wybiorę się do Rossmana jeszcze raz i przepiszę skład, jakoś zniosę podejrzliwe spojrzenia panów ochroniarzy
|
#2925 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez jestem tutaj "nowa" I też mam cienkie włosy, w dodatku rozjaśniane. Ale zapuszcam i staram się o nie dbać jak tylko mogę Zapraszamy do dyskusji![]() Cytat:
Cytat:
Fructisa to mam "lekką maseczkę" do suchych i zniszczonych włosów- wydaje mi się ok. Ale używam ją na zmiane z innymi. Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#2926 | |
|
Rozeznanie
|
Hej! Jestem tutaj raz na ruski rok, ale jeszcze tylko trochę i koniec z zakuwaniem
Dzisiaj nałożę WAXA, bo czuję, że moje włosy są gorsze. Od kiedy używam go tylko raz w tygodniu są takie szorstkie. Więc zmykam do łazienki, pokażę się wieczorem ![]() Cytat:
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik regeneracji włosów
- Szampon Nisim ( na skalp )
- Szampon Pantene Intensywna Regeneracja ( na włosy ) - Odżywka ( na same końce, na 2min ) Nisim Fast - Odżywka (na calą długość włosów) Pantene Gęste i Mocne - Maska ( na 5min ) Pantene x3 więcej aminokwasów - WAX Moc natury Włosy Suche i zniszczone na ( 30/40min ) - Serum na Zniszczone końcówki Avon - Jedwab Joanna - 4x Humavit wit. B z drożdżami piwnymi - 1x falvit - 1x silica - 2x pokrzywa - 1x Vitax 'Włosy i paznokcie' troche tego dużo a jutro zrobię sobie kurację z Glorią <3
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na mój gust, to trochę niemądrze przegięłaś. Jeśli dałaś to wszystko w takiej kolejności jak piszesz, to zrobiłaś błąd. Już tłumaczę dlaczego. Ponakładałaś na włosy silikony (szampon, odżywka i maska pantene), potem na te zaklejone nimi włosy (bariera) nałożyłaś super odzywiające substancje zawarte w WAXie, które nawet nie miały szans (albo jesli miały, to niewielkie) przedostać się do Twoich włosów i porządnie je spenetrować. Potem znów dołożyłaś silikonów. Na koncówki - to można wybaczyć, bo im to akurat dobrze robi, ale po co i serum i jedwab? Silikony na silikony?? Nie, że się czepiam, czy coś, po prostu mówię, bo może nie jesteś tego świadoma. Raczej bardziej sprawdziłaby się minimalizacja. Jednego dnia pantene, drugiego WAX, ale nie wszystko naraz, bo jak widzisz sama, mierne tego korzyści
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdy stosuję tylko np Szampon Nisim i odżywkę + wax to są dalej przesuszone i wyglądają jak kupa siana ;/ ;( ...No ale cóż, muszę znaleźć chyba jakiś złoty środek A co do serum i jedwabiu, to serum na same konce, a odrobina jedwabiu na dlugosc :P |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wygladają to one na pewno wspaniale, po tylu silikonach ale w tym rzecz, aby nie wygladaly tak tylko do kolejnego mycia, ale zeby byly zdrowe i kipiało z nich zdrowie, gestosc i moc a nie kupa silikonów ktore symuluja zdrowie do kolejnego mycia. Ja tez kiedys bylam nieswiadoma i popełnialam takie bledy. Ale teraz dzieki sposobom wizażowym, nawet jak umyje tylko szamponem hipp, czy bambino to mam ladne wlosy jakbym uzyla odzywki. Bo są w koncu ZDROWE!
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No więc w takim razie, co mi polecisz żeby i moje zregenerowały się tak jak Twoje?
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
A Ty mi powiedz czy ten Nisim faktycznie działa?
Bo gdyby jeszcze moje włosy szybciej rosły, to bym była przeszczęśliwa:P:Ja silikony tylko na końcówki, ew. od połowy długości. Ale to CZASEM. Przede wszystkim to WAX polski, Gloria i oleje przed myciem, czasem jakaś maska domowej roboty... Ale to wszystko na czyste, nieosilikowane włosy, pod czepkiem, by wszystko dobrze się w nie wchłaniało. Poza tym to używam szamponów dla dzieci, takich jak Hipp <-- KWC, Bambino, albo Nivea Baby żel do mycia ciała i włosów. A raz w tygodniu jakiś szampon z SLeS, żeby mieć pewność, ze wszystkie silikony z serum z końcówek dobrze się wyczyściły. I wtedy zazwyczaj właśnie nakładam WAXy, oleje, maseczki. Polecić mogę odzywki i maski Nivea poza tym. Są świetne. A, no i myje włosy co 2 dni, kiedyś myłam codziennie, ale odkąd zaczęłam myć szamponami dla dzieci, nie przetluszczają mi się aż tak, i zauwazyłam że jak myje rzadziej to one się tak nie niszczą, są zdrowsze.
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Dzięki za odpowiedz !Co do Nisimu, z początku przez pierwszy tydzień od groma mi włosów wypadało, na szczęście ( odpukać ) już przestały aż tak wypadać no i efekty są z 3 tygodnie 4 cm Żebym tylko nie zapeszyła bo chcę jeszczee jeżeli dalej tak pojdzie to z miesiąc i mam do pasa !
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
łojacie!!! ale używasz tylko szamponu na skalp? czy to się jeszcze cos tam w skórę wciera? czy po samym szamponie Ci tak rosną?
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed Fast'ową kuracją stosowałam z 2 miesiące Seboradiunu, potem ich ampułek i żelu palomy, ale nic nie dawało mi takich efektów jak teraz. Aha, no i piję codziennie pokrzywę i biorę humavit, falvit i silicę, to też napewno jakoś jeszcze zdopingowało te moje włoski, ale jeszcze takich rezultatow nigdy nie mialam ![]() A ja Ci za to zazdroszczę zdrowych, pięknych i zadbanych włosów Dlatego tyle ładuję tych specyfików, bo mi się łamią i rozdwajają
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-02-25 o 23:06 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
co to za szampon Nisim i gdzie mozna go kupic? Nigdy o nim nie słyszałam. Widzę, ze jest na przyspieszenie porostu włosów.. ja zastanawiałam się nad Nerilem bo podobno tez szybciej po nim rosną ale stosuje się go przy zwiekszonym wypadaniu włosów a ja teraz jakoś nie mam takiego problemu.. hhmm, ale chciałabym zeby rosły szybciej;] Bo rosną mi tylko 1,5cm na miesiąc;/
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
można dołączyć ?
|
|
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, proponuję zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką
.Wątek o Nisimie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149336 |
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
już znalazłam ale dzięki;]
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

włosom na pewno coś się dostanie 

?

a mi się marzą mocne, lśniące, długie włosy, najlepiej też porządnie gęściejsze 

A gdzie analiza pozostałej części ludności o innym pochodzeniu etnicznym? Czemu ich włosy [i zawartość łazienek] zostały pominięte?
. Ale to ja...

!