Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 21:39   #2911
Vahina
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
No i dla jednego i dla drugiego włosom na pewno coś się dostanie

Taka tauryna jest w DOZ'ie w dawce 500 mg.

Robią to z tych samych powodów, dla których Ty się odchudzałaś.
Nie, nie jestem fanką farb i prostownic

Jak rozumiem zajrzałaś wszystkim Amerykankom do łazienki, do szafy, szuflad lub w inne miejsca, w których potencjalnie mogą trzymać prostownicę i na podstawie obserwacji wyciągnęłaś takie wnioski ?

Powiedzmy sobie wprost - nie wiesz, co te dziewczyny robią z włosami, kiedy ich nie widzisz. A może najzwyczajniej w świecie nie potrzebują tych włosów ujarzmiać, bo naturalnie są wystarczająco zdyscyplinowane?
Lub też mają na nich tony środków utrwalających, żeli, pianek i nabłyszczaczy, po zmyciu których pozostaje im na głowie zwiędłe siano?
Może gęstość, którą widzisz, wcale nie jest ich naturalną gęstością tylko złudą jaką daje możliwość dopięcia sztucznych pasm?

Nie bierz za pewnik czegoś, co jest tylko gdybaniem, bo taki argument nie trzyma się kupy.

Podpisuję się pod tym obiema rękami i o tym samym pomyślałam, czytając o "Amerykankach".

To nie sa wyssanie z placa moje widzimisie,otoz tak sie sklada ze mam kilka dobrych kolezanek latynosek u ktorych czasem sie nocowalo a moim zdaniem to wlasnie one maja wlosy najbardziej przyblizone idealowi.Wiec tak sie sklada ze bardzo dobrze znam ich zawartosc szafek i tak jak uz wczesniej powiedzialam stosuja profesjonalne,dobrej jakosci kremy i odzywki a prostownice od swieta,wiec mysle ze mam prawo wypowwiadac sie na ten temat.
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:15   #2912
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

przepraszam, ale musze na moment wrocic do biotyny. Mowicie, ze musi byc conajmniej 1mg aby jakos na wlosy zaczela dzialac, ale czy nie dziala taki 1mg lub wiecej szkodliwie na organizm? Nie jest to zbyt duzo?
Aha! Znalazlam na internecie zdrovit H ale niestety nie pisze nigdzie ile tej keratyny w jednej pastylce sie znajduje, nie orientujecie sie? A moze ktoras z was wlasnie to zazywa... kurcze nie chce rezygnowac

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."

Edytowane przez DagmaraRose2000
Czas edycji: 2009-02-24 o 22:26
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 23:49   #2913
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
przepraszam, ale musze na moment wrocic do biotyny. Mowicie, ze musi byc conajmniej 1mg aby jakos na wlosy zaczela dzialac, ale czy nie dziala taki 1mg lub wiecej szkodliwie na organizm? Nie jest to zbyt duzo?
Aha! Znalazlam na internecie zdrovit H ale niestety nie pisze nigdzie ile tej keratyny w jednej pastylce sie znajduje, nie orientujecie sie? A moze ktoras z was wlasnie to zazywa... kurcze nie chce rezygnowac
Z tego co mi wiadomo w biotynie nie ma keratyny... tylko ...biotyna (witamina H)
Popatrz:
http://www.medysklep.pl/index.php?p5...na-50-pastylek
Nie napisali tu nic o keratynie. I na moim opakowaniu też nic o niej nie ma.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:13   #2914
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Nie musisz rezygnować. Ja jestem świadoma od samego początku zażywania biotyny, że teoretycznie biorę jej dużo mniej, żeby móc zobaczyć efekty. Ale prawda jest też taka, że mam włosy zdrowe i nie potrzebuję ich "leczyć" biotyną. Bo takie wysokie dawki są można powiedzieć dawkami leczniczymi jednak (przy wypadaniu włosów, bądź przy innych problemach ze skórą czy włosami). Dzienne zapotrzebowanie zdrowego człowieka na biotynę jest dużo, dużo niższe. Te pastylki zdrovitu zapewniają 100% dziennego zapotrzebowania. Ja dodatkowo jem dużo jaj (gdzie jest sporo biotyny) i piję drożdże, więc na pewno spożywam więcej biotyny niż mój organizm potrzebuje (ale na pewno mniej niż 1 mg).
Na takie wysokie dawki biotyny niech się decydują dziewczyny, które mają problemy z włosami, nie takie które chcą z włosów ładnych zrobić piękne, bo mimo że biotyna teoretycznie nie ma żadnych skutków ubocznych, to przy odstawieniu tak wysokich dawek czegokolwiek, nawet głupiej biotyny, też można sobie zrobić krzywdę.

Benek23 myślę, że Dagmara po prostu przejęzyczyła się z tą keratyną.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:17   #2915
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość

Benek23 myślę, że Dagmara po prostu przejęzyczyła się z tą keratyną.
Acha, możliwe..

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:41   #2916
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
To nie sa wyssanie z placa moje widzimisie,otoz tak sie sklada ze mam kilka dobrych kolezanek latynosek u ktorych czasem sie nocowalo a moim zdaniem to wlasnie one maja wlosy najbardziej przyblizone idealowi.Wiec tak sie sklada ze bardzo dobrze znam ich zawartosc szafek i tak jak uz wczesniej powiedzialam stosuja profesjonalne,dobrej jakosci kremy i odzywki a prostownice od swieta,wiec mysle ze mam prawo wypowwiadac sie na ten temat.
Jak można porównywać włosy latynosek do włosów Polek?

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-02-25 o 11:46
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:37   #2917
vadi
*sportaddict*

Chyba nigdy nie nadrobię tego wątku
jak już pisałam w dzienniku regeneracji, uzbroiłam się w:
hamerykańskiego waxa
olejek rycynowy
olej kokosowy
glorię
szampon bambi
kamiwaze
seboradin lotion z rzepą
seboradin balsam regenerujący z rzeń-szeniem

i póki co nr 1 na mojej wishliście jest vatika, była też cementowa odżywka kerastase, ale nie ma nawet połowy tych pochwał co gloria

mam długie, cienkie włosy, obecnie jestem w trakcie schodzenia z czerni balejażem z rozjaśniacza min., więc wiadomo, co się dzieje a mi się marzą mocne, lśniące, długie włosy, najlepiej też porządnie gęściejsze
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:45   #2918
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Dwa wyróżnione przeze mnie słowa tłumaczą chyba wszystko
Kilka... w kraju, w którym mieszka ponad 400 mln ludzi, przy założeniu że połowa z nich to kobiety, Ty piszesz o kilku... w dodatku latynoskach A gdzie analiza pozostałej części ludności o innym pochodzeniu etnicznym? Czemu ich włosy [i zawartość łazienek] zostały pominięte?
Siła argumentu jest porażająca. I uwierz, nie piszę tego złośliwie.
Po prostu sprzeciwiam się tak wąskiemu pojmowaniu rzeczywistości i budowaniu na jego podstawie uogólniających twierdzeń i opinii.

Jeśli chcesz się wypowiadać, nie ma przeciwskazań, tylko przydałoby się więcej precyzji - jeśli kilka latynosek, to kilka latynosek, a nie połowa Amerykanek

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:52   #2919
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ale superpower dla ciała czy też dla włosków?
Edit: Haha, znalazłam. Nie źle
http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...oducts_id/1774

Mój mąż z zapałem ćwiczy i wcina właśnie te witaminy. Pooglądałam sobie ulotke i tych witamin tam jest dużo i w dużych dawkach. Pokrywaja często od 100% do 200% dziennego zapotrzebowania. Tak się zastanawiam czy może i ja bym zrobiła taki szok witaminowy mojemu ciału? nie zaszkodzi mi?
Stary 2009-02-25, 11:56   #2920
vadi
*sportaddict*

Doruś, nadmiar witamin może być bardzo szkodliwy, ze sportowcami jest trochę inaczej, bo oni wypacają dużo mikroelementów, nigdy nie zrobilabym czegos takiego na własną rękę

poczytaj tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperwitaminoza
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:58   #2921
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
Mój mąż z zapałem ćwiczy i wcina właśnie te witaminy. Pooglądałam sobie ulotke i tych witamin tam jest dużo i w dużych dawkach. Pokrywaja często od 100% do 200% dziennego zapotrzebowania. Tak się zastanawiam czy może i ja bym zrobiła taki szok witaminowy mojemu ciału? nie zaszkodzi mi?
Jeżeli tam nie ma żadnych anabolików i sterydów to może by ci i nie zaszkodziło. Ale ja bym nie ryzykowała nie sprawdzając 50 razy składu, a i wtedy pewnie bym spietrała . Ale to ja...
Stary 2009-02-25, 12:00   #2922
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Dwa wyróżnione przeze mnie słowa tłumaczą chyba wszystko
Kilka... w kraju, w którym mieszka ponad 400 mln ludzi, przy założeniu że połowa z nich to kobiety, Ty piszesz o kilku... w dodatku latynoskach A gdzie analiza pozostałej części ludności o innym pochodzeniu etnicznym? Czemu ich włosy [i zawartość łazienek] zostały pominięte?
Siła argumentu jest porażająca. I uwierz, nie piszę tego złośliwie.
Po prostu sprzeciwiam się tak wąskiemu pojmowaniu rzeczywistości i budowaniu na jego podstawie uogólniających twierdzeń i opinii.

Jeśli chcesz się wypowiadać, nie ma przeciwskazań, tylko przydałoby się więcej precyzji - jeśli kilka latynosek, to kilka latynosek, a nie połowa Amerykanek
heh latynoski i azjatki mają takie włosy, że raczej żadko która coś z nimi robi (może kręcą) bo mają włosy idealne - często grube i gęste

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Doruś, nadmiar witamin może być bardzo szkodliwy, ze sportowcami jest trochę inaczej, bo oni wypacają dużo mikroelementów, nigdy nie zrobilabym czegos takiego na własną rękę

poczytaj tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperwitaminoza
Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Jeżeli tam nie ma żadnych anabolików i sterydów to może by ci i nie zaszkodziło. Ale ja bym nie ryzykowała nie sprawdzając 50 razy składu, a i wtedy pewnie bym spietrała . Ale to ja...
Dziękuje za rady
Ja wsumie też dużo ćwicze bo chodze co drugi dzień na fitness, ale nie bede ryzykowała
Stary 2009-02-25, 12:35   #2923
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Dzieki ogromne za odpowiedz na moje pytanie Tak ta keratyna to byl efekt mojego zapatrzenia sie na forum dla sportowcow 'keratyna czy kreatyna?' i wyszedl klops Wlosow nie mam zniszczonych do tego stopnia, zeby pakowac w siebie ile sie da (ostatnio niestety albo stety podcielam wlosy bo byly dosc suche na koncowkach zaczely sie lamac i teraz fantastycznie odzyly + zlikwidowalam silikonowate produkty, ziaja plantica zagoscila w lazience + olej kokosowy)

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:50   #2924
Modraszka
Zadomowienie

Wczoraj, jak byłam w Rossmanie, zainteresowała mnie odżywka Accent Spülung Brown (o ta: http://www.rossmann.de/DesktopModule...1&id=753&rec=1). Niestety nie mogłam zrobić zdjęcia składu, bo mam kiepski aparat w telefonie i nic nie było widać a przepisywanie zajęłoby mi zbyt dużo czasu i ludzie pewnie patrzyliby na mnie jak na wariatkę W internecie też nie mogę znaleźć jej składu.
Może ktoś używa tej odżywki, albo ma możliwość zrobienia zdjęcia i mógłby podać skład? Byłabym wdzięczna, bo chciałabym poddać go analizie na wątku składowym

A jeżeli nie, to trudno wybiorę się do Rossmana jeszcze raz i przepiszę skład, jakoś zniosę podejrzliwe spojrzenia panów ochroniarzy

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:55   #2925
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez Diva069 Pokaż wiadomość
` witam wszystkie wizażanki które podjęły walkę o zdrowe i piękne włosy . Ja chciałabym się przyłączyć do tej akcji ... o ile można . Moje włosy nie dość, że są mega cienkie i słabe to jeszcze wypadają . : ( Nie potrafię sobie z nimi poradzić . Jak na razie odstawiłam prostownice i suszarkę (widać małe efekty ale nie jest dobrze) . Do tego stosuje odżywkę elseve odbudowującą - przeciw łamaniu się włosów. do tego łykam skrzypovite . Efekty są ale marne : ( . Pomyślałam, że przyda mi się grupa wsparcia i oto jestem. mam nadzieje, że nie bd zawadzać : ) pozdrawiam.
Witamy serdecznie!
Ja tez jestem tutaj "nowa" I też mam cienkie włosy, w dodatku rozjaśniane. Ale zapuszcam i staram się o nie dbać jak tylko mogę Zapraszamy do dyskusji

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Więc tak, na początku podeszłam do tego z przymknieniem oka, ale byłam strasznie napalona, więc poszłam do dermatologa i zapytałam co z tymi drożdżami, powiedziała, że jest to najlepszy sposób na witaminę B5 *która działa najlepiej na włosy* i jeśli zaleję je wrzątkiem to nic się nie stanie. Ufam jej, bo to dobry lekarz
Super, może dzięki temu też spróbuje! Tylko, czy jak lykam Bellissę codziennie to można też pić drożdze? Może ktoś wie? Nie ma żadnych przeciwskazań zeby zażywać jedno i drugie?

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
O nie, ja swoich nie wkleję Mogę Ci je opisać - są do ramion, kolor ciemny blond z wierzchu jasne pasemka od słońca (), nie farbowane No i pocieniowane Za 1,5 miesiąca idę do fryzjera na jako takie wyrównanie Potem będzie już tylko ostatnie Najgłupsze jest to, że te które stopniowo ścinam są zdrowiutkie, bo nie rozjaśnione słoneczkiem, w przeciwieństwie do tych wierzchnich
Jutro zafunduję im miodek z mleczkiem w łaźni parowej Chciałam go nałożyć na noc ale trochę się boję
Co do Fructisa... Nie ma najlepszych opinii, z tego co wiem jest dość nasilikonowany, a to może obciążyć włoski...
Heheh szkooda, że nie chcesz pokazać swoicj włosków! ale dzięki za opis;] zazdroszcze, ze masz nie farbowane. Ja też miałam nie farbowane, doszłam do nich po jakis 2 latach i nosiłam takie ok. roku. Ale ze mi się mój kolor średnio podoba- ciemny blond taki miedziany, to znowu zafarbowałam- pasemka blond rozjaśniaczem, pózniej było farbowanie na ciemny blond po którym wyszły zielone!! u fryzjera zaznaczam. Nastepnie poszlam do innej fryzjerki ktora mi pofarbowała matrixem jasnym brązem i było ok, pozniej znowu pasemka kilka razy a obenie ok. tydzien temu zafarbowałam całośc na ciemny blond żelem z L'Oreala i na nastęony dzień zrobiłam pasemka rozjaśniaczem już na całości, bo mi sie ten ciemny blond nie podobał(bo na odrostach wyszły rudawe).
Fructisa to mam "lekką maseczkę" do suchych i zniszczonych włosów- wydaje mi się ok. Ale używam ją na zmiane z innymi.

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
ja zauwazylam dopiero po odstawieniu Fruktisa, jak mi przetluszczal wlosy ;/
a czego dokładnie uzywałaś? szampon, odzywka?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Modraszka Pokaż wiadomość
Wczoraj, jak byłam w Rossmanie, zainteresowała mnie odżywka Accent Spülung Brown (o ta: http://www.rossmann.de/DesktopModule...1&id=753&rec=1). Niestety nie mogłam zrobić zdjęcia składu, bo mam kiepski aparat w telefonie i nic nie było widać a przepisywanie zajęłoby mi zbyt dużo czasu i ludzie pewnie patrzyliby na mnie jak na wariatkę W internecie też nie mogę znaleźć jej składu.
Może ktoś używa tej odżywki, albo ma możliwość zrobienia zdjęcia i mógłby podać skład? Byłabym wdzięczna, bo chciałabym poddać go analizie na wątku składowym

A jeżeli nie, to trudno wybiorę się do Rossmana jeszcze raz i przepiszę skład, jakoś zniosę podejrzliwe spojrzenia panów ochroniarzy
Własnie o tą samą odżywkę chcialam spytać tylko że do włosów blond.Tez się nią zainteresowałam jak byłam w Rossmanie. Używała któraś z Was moze? Skład na pierwszy rzut oka wydał mi się dość przyjazny ale nie miałam za dużo czasu żeby lepiej go obadac;/
Stary 2009-02-25, 17:09   #2926
pat111
Rozeznanie

Hej! Jestem tutaj raz na ruski rok, ale jeszcze tylko trochę i koniec z zakuwaniem Dzisiaj nałożę WAXA, bo czuję, że moje włosy są gorsze. Od kiedy używam go tylko raz w tygodniu są takie szorstkie. Więc zmykam do łazienki, pokażę się wieczorem

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość

Super, może dzięki temu też spróbuje! Tylko, czy jak lykam Bellissę codziennie to można też pić drożdze? Może ktoś wie? Nie ma żadnych przeciwskazań zeby zażywać jedno i drugie?

Piję drożdże i łykam pilonyx, także na włosy
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:25   #2927
socialite
Zakorzenienie

Dot.: Dziennik regeneracji włosów

- Szampon Nisim ( na skalp )
- Szampon Pantene Intensywna Regeneracja ( na włosy )
- Odżywka ( na same końce, na 2min ) Nisim Fast
- Odżywka (na calą długość włosów) Pantene Gęste i Mocne
- Maska ( na 5min ) Pantene x3 więcej aminokwasów
- WAX Moc natury Włosy Suche i zniszczone na ( 30/40min )
- Serum na Zniszczone końcówki Avon
- Jedwab Joanna
- 4x Humavit wit. B z drożdżami piwnymi
- 1x falvit
- 1x silica
- 2x pokrzywa
- 1x Vitax 'Włosy i paznokcie'

troche tego dużo a jutro zrobię sobie kurację z Glorią <3
socialite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:31   #2928
ananonda191
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez socialite Pokaż wiadomość
- Szampon Nisim ( na skalp )
- Szampon Pantene Intensywna Regeneracja ( na włosy )
- Odżywka ( na same końce, na 2min ) Nisim Fast
- Odżywka (na calą długość włosów) Pantene Gęste i Mocne
- Maska ( na 5min ) Pantene x3 więcej aminokwasów
- WAX Moc natury Włosy Suche i zniszczone na ( 30/40min )
- Serum na Zniszczone końcówki Avon
- Jedwab Joanna
- 4x Humavit wit. B z drożdżami piwnymi
- 1x falvit
- 1x silica
- 2x pokrzywa
- 1x Vitax 'Włosy i paznokcie'

troche tego dużo a jutro zrobię sobie kurację z Glorią <3

Jak na mój gust, to trochę niemądrze przegięłaś. Jeśli dałaś to wszystko w takiej kolejności jak piszesz, to zrobiłaś błąd. Już tłumaczę dlaczego. Ponakładałaś na włosy silikony (szampon, odżywka i maska pantene), potem na te zaklejone nimi włosy (bariera) nałożyłaś super odzywiające substancje zawarte w WAXie, które nawet nie miały szans (albo jesli miały, to niewielkie) przedostać się do Twoich włosów i porządnie je spenetrować. Potem znów dołożyłaś silikonów. Na koncówki - to można wybaczyć, bo im to akurat dobrze robi, ale po co i serum i jedwab? Silikony na silikony?? Nie, że się czepiam, czy coś, po prostu mówię, bo może nie jesteś tego świadoma. Raczej bardziej sprawdziłaby się minimalizacja. Jednego dnia pantene, drugiego WAX, ale nie wszystko naraz, bo jak widzisz sama, mierne tego korzyści
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:37   #2929
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
Jak na mój gust, to trochę niemądrze przegięłaś. Jeśli dałaś to wszystko w takiej kolejności jak piszesz, to zrobiłaś błąd. Już tłumaczę dlaczego. Ponakładałaś na włosy silikony (szampon, odżywka i maska pantene), potem na te zaklejone nimi włosy (bariera) nałożyłaś super odzywiające substancje zawarte w WAXie, które nawet nie miały szans (albo jesli miały, to niewielkie) przedostać się do Twoich włosów i porządnie je spenetrować. Potem znów dołożyłaś silikonów. Na koncówki - to można wybaczyć, bo im to akurat dobrze robi, ale po co i serum i jedwab? Silikony na silikony?? Nie, że się czepiam, czy coś, po prostu mówię, bo może nie jesteś tego świadoma. Raczej bardziej sprawdziłaby się minimalizacja. Jednego dnia pantene, drugiego WAX, ale nie wszystko naraz, bo jak widzisz sama, mierne tego korzyści
No może przegięłam, ale gdy tak robię to moje włosy o dziwo jakoś wyglądają a gdy stosuję tylko np Szampon Nisim i odżywkę + wax to są dalej przesuszone i wyglądają jak kupa siana ;/ ;( ...
No ale cóż, muszę znaleźć chyba jakiś złoty środek
A co do serum i jedwabiu, to serum na same konce, a odrobina jedwabiu na dlugosc :P
Stary 2009-02-25, 17:48   #2930
ananonda191
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez socialite Pokaż wiadomość
No może przegięłam, ale gdy tak robię to moje włosy o dziwo jakoś wyglądają a gdy stosuję tylko np Szampon Nisim i odżywkę + wax to są dalej przesuszone i wyglądają jak kupa siana ;/ ;( ...
No ale cóż, muszę znaleźć chyba jakiś złoty środek
A co do serum i jedwabiu, to serum na same konce, a odrobina jedwabiu na dlugosc :P

no wygladają to one na pewno wspaniale, po tylu silikonach ale w tym rzecz, aby nie wygladaly tak tylko do kolejnego mycia, ale zeby byly zdrowe i kipiało z nich zdrowie, gestosc i moc a nie kupa silikonów ktore symuluja zdrowie do kolejnego mycia. Ja tez kiedys bylam nieswiadoma i popełnialam takie bledy. Ale teraz dzieki sposobom wizażowym, nawet jak umyje tylko szamponem hipp, czy bambino to mam ladne wlosy jakbym uzyla odzywki. Bo są w koncu ZDROWE! A Ty chyba bardzo szybko chcesz efektów, i nakładasz na włosy co tylko możliwe
Stary 2009-02-25, 17:53   #2931
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
no wygladają to one na pewno wspaniale, po tylu silikonach ale w tym rzecz, aby nie wygladaly tak tylko do kolejnego mycia, ale zeby byly zdrowe i kipiało z nich zdrowie, gestosc i moc a nie kupa silikonów ktore symuluja zdrowie do kolejnego mycia. Ja tez kiedys bylam nieswiadoma i popełnialam takie bledy. Ale teraz dzieki sposobom wizażowym, nawet jak umyje tylko szamponem hipp, czy bambino to mam ladne wlosy jakbym uzyla odzywki. Bo są w koncu ZDROWE! A Ty chyba bardzo szybko chcesz efektów, i nakładasz na włosy co tylko możliwe
Dokładnie
No więc w takim razie, co mi polecisz żeby i moje zregenerowały się tak jak Twoje?
Stary 2009-02-25, 18:18   #2932
ananonda191
Zadomowienie

A Ty mi powiedz czy ten Nisim faktycznie działa? Bo gdyby jeszcze moje włosy szybciej rosły, to bym była przeszczęśliwa:P:

Ja silikony tylko na końcówki, ew. od połowy długości. Ale to CZASEM. Przede wszystkim to WAX polski, Gloria i oleje przed myciem, czasem jakaś maska domowej roboty... Ale to wszystko na czyste, nieosilikowane włosy, pod czepkiem, by wszystko dobrze się w nie wchłaniało. Poza tym to używam szamponów dla dzieci, takich jak Hipp <-- KWC, Bambino, albo Nivea Baby żel do mycia ciała i włosów. A raz w tygodniu jakiś szampon z SLeS, żeby mieć pewność, ze wszystkie silikony z serum z końcówek dobrze się wyczyściły. I wtedy zazwyczaj właśnie nakładam WAXy, oleje, maseczki. Polecić mogę odzywki i maski Nivea poza tym. Są świetne. A, no i myje włosy co 2 dni, kiedyś myłam codziennie, ale odkąd zaczęłam myć szamponami dla dzieci, nie przetluszczają mi się aż tak, i zauwazyłam że jak myje rzadziej to one się tak nie niszczą, są zdrowsze.
Stary 2009-02-25, 18:22   #2933
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty mi powiedz czy ten Nisim faktycznie działa? Bo gdyby jeszcze moje włosy szybciej rosły, to bym była przeszczęśliwa:P:

Ja silikony tylko na końcówki, ew. od połowy długości. Ale to CZASEM. Przede wszystkim to WAX polski, Gloria i oleje przed myciem, czasem jakaś maska domowej roboty... Ale to wszystko na czyste, nieosilikowane włosy, pod czepkiem, by wszystko dobrze się w nie wchłaniało. Poza tym to używam szamponów dla dzieci, takich jak Hipp <-- KWC, Bambino, albo Nivea Baby żel do mycia ciała i włosów. A raz w tygodniu jakiś szampon z SLeS, żeby mieć pewność, ze wszystkie silikony z serum z końcówek dobrze się wyczyściły. I wtedy zazwyczaj właśnie nakładam WAXy, oleje, maseczki. Polecić mogę odzywki i maski Nivea poza tym. Są świetne. A, no i myje włosy co 2 dni, kiedyś myłam codziennie, ale odkąd zaczęłam myć szamponami dla dzieci, nie przetluszczają mi się aż tak, i zauwazyłam że jak myje rzadziej to one się tak nie niszczą, są zdrowsze.
Ja myję codziennie ...
Dzięki za odpowiedz !

Co do Nisimu, z początku przez pierwszy tydzień od groma mi włosów wypadało, na szczęście ( odpukać ) już przestały aż tak wypadać no i efekty są z 3 tygodnie 4 cm Żebym tylko nie zapeszyła bo chcę jeszczee jeżeli dalej tak pojdzie to z miesiąc i mam do pasa !
Stary 2009-02-25, 18:23   #2934
ananonda191
Zadomowienie

łojacie!!! ale używasz tylko szamponu na skalp? czy to się jeszcze cos tam w skórę wciera? czy po samym szamponie Ci tak rosną?
Stary 2009-02-25, 18:27   #2935
socialite
Zakorzenienie

Cytat:
łojacie!!! ale używasz tylko szamponu na skalp? czy to się jeszcze cos tam w skórę wciera? czy po samym szamponie Ci tak rosną?
No tylko szampon :P a na końcówki używam odżywki Nisim Fast, bo ona na skalp to nie jest ; ) Nie używam nic poza tym, bo od razu swędzi mnie skóra : ( przez nisim stosowany wcześniej ) poza tym można stosowaniem jeszcze czegos innego spowolnić działanie Fast'u i nie dawac takich efektow.
Przed Fast'ową kuracją stosowałam z 2 miesiące Seboradiunu, potem ich ampułek i żelu palomy, ale nic nie dawało mi takich efektów jak teraz.
Aha, no i piję codziennie pokrzywę i biorę humavit, falvit i silicę, to też napewno jakoś jeszcze zdopingowało te moje włoski, ale jeszcze takich rezultatow nigdy nie mialam

Cytat:
jak ja Ci zazdroszczę!!:O
A ja Ci za to zazdroszczę zdrowych, pięknych i zadbanych włosów
Dlatego tyle ładuję tych specyfików, bo mi się łamią i rozdwajają

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2009-02-25 o 23:06 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
Stary 2009-02-25, 21:22   #2936
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

co to za szampon Nisim i gdzie mozna go kupic? Nigdy o nim nie słyszałam. Widzę, ze jest na przyspieszenie porostu włosów.. ja zastanawiałam się nad Nerilem bo podobno tez szybciej po nim rosną ale stosuje się go przy zwiekszonym wypadaniu włosów a ja teraz jakoś nie mam takiego problemu.. hhmm, ale chciałabym zeby rosły szybciej;] Bo rosną mi tylko 1,5cm na miesiąc;/
Stary 2009-02-25, 21:26   #2937
lilyblack
Zadomowienie

można dołączyć ?
lilyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 21:30   #2938
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez lilyblack Pokaż wiadomość
można dołączyć ?
zapraszamy! moze Ty wiesz co to za szampon Nisim?
Stary 2009-02-25, 21:41   #2939
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
zapraszamy! moze Ty wiesz co to za szampon Nisim?
Cóż, proponuję zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką .
Wątek o Nisimie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149336
Stary 2009-02-25, 22:23   #2940
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

już znalazłam ale dzięki;]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości