![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Ja równiez nie pracuje, a chcialam znalezc cos na kilka miesięcy, no ale z przyczyn wiadomych plany sie pozmienialy i teraz najwazniejsze jest dobro dzidziusia
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Dziś na obiadek też mam spagetti ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i moge spac caly dzien |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Został tylko wiczy głód... i brzuch rośnie. Jeżeli chodzi o senność to drzemka po południu całkowicie wystarczy i jestem pełna energii do późnego wieczora... za tydzień wracam do pracy to pewnie będę ciągle zmeczona
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-02-24 o 18:02 Powód: Literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#815 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft i Orzeszek.1, też nie pracuję, siedzę w domu z 4-letnim synkiem. Miałam nawet iść w tym roku do pracy (tzn. poszukać dopiero bo wrócić nie miałam gdzie) ale synek więcej w domu siedzi chory niż w przedszkolu także zdecydowaliśmy z mężem, że teraz dobry w sumie czas na drugie dziecko. Zacznę czegoś szukać jak drugie będzie miało z 2 lata (wtedy moja mama się będzie nim zajmowała) albo jak poójdzie do przedszkola
![]() Mój synek pyta się codziennie czy dzidziuś już jest taki, pokazując paluszkami odległość kilku cm ![]() ![]() Teraz właśnie jest chory, ma kaszel, katar i 39,2 temp., lekarka powiedziała, że mam uważać na siebie, żebym się nie zaraziła, chociaż nie wiem za bardzo jak tego uniknąć, chyba się nie da... Nadal jestem cały czas senna, od mniej więcej 2 tyg. mdło mi praktycznie cały dzień tylko raz mniej a raz więcej, jakoś tak słabo mi jest i szybko się męczę. Mam nadzieję, że to niedługo minie ![]() Jajniki cały czas pobolewają, nawet w nocy jak chcę się przekręcić to przy napięciu mięśni mnie bolą. Idę coś zjeść bo dawno nie jadłam, chyba już z godzinę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#818 |
Raczkowanie
|
bylam dzisiaj u gina i powiedzial ze moja fasolka jest jeszcze malutka,ale jest.termin mam na 25.10.09 i tylko o oplatach rozmawialismy i za tydzien dowiem sie wszystkiego,dobrze ze mam gina polaka to sie lepiej dogadamy.bede miala usg na kazdej wizycie.co do smopoczucia to wszystko ok tylko troszke piersi bola,do pracy tez planuje chodzic dokad sie da,a nie mam lekkiej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja również jak niektóre wizażanki,planowałam w tym roku iść do pracy, a raczej poszukać czegoś, ale zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, więc pozostanę jeszcze przez jakiś czas w domku ![]() ![]()
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki (z niektórymi się już nam
![]() ![]()
#821 |
Raczkowanie
|
witamy gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piszesz, ze Twoj synek ma 4 latka, wiec z pewnoscia o wiele, wiele wiecej rozumie niz moj 19-miesieczny synek. Ja od czasu do czasu mowie mojemu Adasiowi, ze bedziemy mieli malutka dzidzie i ze on bedzie duzym braciszkiem. I potem go pytam: Adas, bedziesz kochal dzidziusia? A ten mowi "nie" i kreci glowa ![]() A co do choroby synka, to mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie i ze jednak nie zlapiesz zarazkow ![]() Trzymaj sie cieplutko i nie daj sie zarazkom ![]() Cytat:
![]() Moj maly bedzie mial dokladnie 2 latka i 2 miesiace jak dzidzius sie urodzi, wiec to w sumie nie duzo. Ale mam nadzieje, ze dobrze to wszystko przyjmie. On jest bardzo pomocny chlopczyk - sprzata po sobie zabawki, pomaga mi rozladowywac zmywarke. Jak ide robic jego pranie, to pomaga mi znosic czesc swoich ubranek i po drodze do pralni otwiera wszystkie drzwi, bo wie, ze mam zajete rece. Aha, lubi tez odkurzac ![]() Cytat:
![]() ![]() No i super, ze dobrze sie czujesz. A co do pracy, to skoro nie masz lekkiej, to moze lepiej uwazaj. Ale oczywiscie to Twoja indywidualna sprawa. To jest Twoja pierwsza ciaza? malin30, witaj ![]()
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że o pracy gawędzicie. ja właśnie z powodu przeprowadzki 200 km dalej ( przeprowadziliśmy się do nowego domku ponad tydzień temu) zrezygnowałam z pracy, więc jedyne co mi zostaje to kilka godzina w miesiącu zajęć ze studentami na uczelni....dobre i to, bo zawsze mogę czymś głowę zająć, zajęcia przygotować. chciałam szukać tutaj jakiejś pracy, ale nadal nie wiem czy to ma sens skoro zanim coś znajdę już mi brzuszek urośnie i - same wiecie....
zresztą po pierwszym poronieniu nawet mój mąż mówi : zostań w domu, odpoczywaj, zajmij się sobą i Okruszkiem. oboje bardzo się boimy i martwimy. teraz Okruszek jest najważniejszy, więc zostaję w domu. czuję się z tym dziwnie - to fakt- ale taki jest nasz wybór. teraz kiedy mam te paskudne mdłości żałuję, że nie zrezygnowałam z uczelni. muszę dojeżdżać co drugi lub trzeci weekend, zobaczymy... ale dziś depresyjny dzień..leje... wczoraj mnie mdliło okropnie wieczorem, a dziś nawet rano zaczyna mnie mdlić...idę do łóżka czytać "koty z Caslano"
![]() |
#824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak więc życze wszystkim przyszłym mamuśkom spokojnego i miłego donoszenia jak również rozwiązania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam ciężką noc za sobą, synek miał 40,1 stopni grączki a po podaniu syropu z paracetamolem po 2 godzinach znowu miał 40.... Potem wymiotował po kolejnych dawkach, dopiero czopek pomógł, ale teraz od rana też ma cały czas koło 38 stopni, więc też nie mało jak na dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do pracy to ja chodzę, choć musiałam zrezygnować z prowadzenia zajęć sportowych (jestem instuktorką dość ruchliwego sportu ), trudno by mi było nie chodzić jak zawsze bylam cały czas aktywna, ale zmniejszyłam tempo życia - dla maleństwa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Ja też nigdzie nie pracuję, szukałam pracy przed ciążą ale nie znalazłam, a teraz jest dzidziuś, więc nawet nie szukam. Mnie wieczorem dopadają lekkie mdłości, ale nie zawsze i znalazłam na to sposób - mi pomaga wieczorny spacer i muszę ciągle coś podjadać, choćby orzechy - to na prawdę pomaga. ![]() Oprócz tego bardzo szybko się męczę i chodzę ciągle siusiu, nawet za bardzo do sklepu nie mogę wyjść, bo zaraz muszę wracać do domku na siusiu ![]() A to mój 8 tyg. brzuszek:
#828 |
Zadomowienie
|
Jaaaki ładny brzusio, a u mnie 11 tydzień i poza przedciążowym tłuszczykiem nic nie widać. :-(
Żyję sobie od USG do USG, żeby choć przez chwilę popodglądać i uświadomić sobie, że ktoś tam rzeczywiście mieszka ![]() Następne podglądanie 3 marca, już się nie mogę doczekać! |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry )
tak mówicie o pracy to ja też się wypowiem. Pracuję - ale moja praca jest bardzo spokojna - jestem Nianią ![]() ![]() ![]() Dlatego też rzadko się tu odzywam....tylko jak Mała śpi albo jak jestem już w domku ![]() co do ciąży....tak bardzo chciałabym już zobaczyć moją Perełkę..ale jeszcze jest za szybko ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
ale jaki piękny brzuszek w 8 tyg.!! super widać..az jestem w szoku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Vcelka, ale ty masz brzusio!!!!!!!!!
![]() ![]() ale może dlatego, że ten mój okruszek to faktycznie okruszek , malusi taki... ![]()
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Nikuś, Twój okruszek wdał się w Ciebie. Ty przecież jesteś taka eteryczna
![]() Co do pracy, to jedno z pierwszych pytań gina było, czy ciężko pracuję. Na co ja, że siedzę sobie za biurkiem i czytam książki ![]()
#832 |
Wtajemniczenie
|
Vcelka ładnie się prezencisz
![]() a ja nadal zasypana pracą, prócz tego przygotowuje się do ważnego egzaminu, wiec siedze w książkach, i robie sobie dużo spacerków ![]() ![]()
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
Malin, ale masz fajną pracę!
A ja 3 dzień zwolnienia, wszystko posprzątane, obiad już ugotowany, z rana zaliczona przejażdżka na badania... i nie wiem co ze sobą zrobić. Zwariuję przez te kilka miesięcy - no chyba, że sie sytuacja poprawi i bedzie dla mnie znów praca! |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może się odmieni i będzie dobrze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Wiosna jak wiosna. Ja bym chciała, żeby przynajmniej ciśnienie się unormowało, bo już 3 dzień boli mnie głowa
![]()
#836 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie już u Ciebie widać. Super ![]() Cytat:
Dzisiaj byłam u siebie w szpitalu na badaniach i byłam akurat na oddziale położnicznym, jak zobaczyłam te maleństwa to trochę się przestraszyłam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo to obce dzieci. Przy własnym włącza się instynkt macierzyński ![]()
![]() |
#838 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Wpadałam na chwilkę tak trochę nieśmiało, bo póki co nie byłam jeszcze u gina (wizyta 10.03) i nie mam potwierdzonej ciąży ![]() Ale podczytuję Was na bieżąco, a z niektórymi znam się jeszcze z wątku "Planujemy..." Życzę wszystkiego dobrego ![]()
#840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też gdy mam mdłości, to przechodzi mi dopiero jak coś podjem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.