![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zapachy Jil Sander - wątek zbiorczy
Witam, tak ogolnie to chcialbym sie przywitac na tym forum i tak nie ladnie z mojej strony ale odrazu prosze o rade. Mianowicie chodzi o w/w wode toaletowa, pachnie bardzo ladnie ale na mojej skórze troche za delikatnie pachnie, moze to taki urok ale szukam czegos troszke mocniejszego ale o podobnej nucie zapchowej, probowalem tez na skorze armani mania ale na pasku pachnie dosc ladnie lecz na skórze sam pieprz czuje, kolezanka to potwierdzila, na pasku ladnie a na skorze juz nie.
Z góry dzieki za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jil Sander Pure for Men
Witamy serdecznie
![]() ![]() W moim odczuciu, a dokładniej rzecz biorąc na skórze mojego TŻ-ta, wszystkie zapachy Sander trzymają się blisko skóry. Za to chyba wszystkie mi się podobają ![]() ![]() ![]() Druga sprawa - każda woda toaletowa (EDT) daje delikatniejszy efekt niż perfumowana (EDP). PZDR. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jil Sander Sensations
Jil Sander Sensations
Czy wg Was to jest zapach na lato czy zime? Kiedy sprawdza sie najlepiej? Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-02-18 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jil Sander Sensations
Posiadam, używam, lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sensations to jedne z moich ulubionych perfum
![]() ![]() Co do trwałości, to zgodzę się z Malaiką: zapach trzyma się blisko skóry, jest delikatny i bardzo kobiecy.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jil Sander Sensations-uniwersalne
Bardzo lubie Sensations i uzywam ich teraz jako perfumy caloroczne.Ale pierwszy raz zetknelam sie z nimi latem i wtedy wydawalo mi sie ze sa zapachem typowo wiosenno-letnim.Pewnie to sprawa indywidualnych preferencji i po prostu oswojenia sie,poznania,zzycia z zapachem i dobrego z nim samopoczucia.Aktualnie wykanczam drugi flakon (40ml)zima wlasnie i wydaje mi sie ,ze wanilia tutaj jest taka mila,ciepla,otulajaca- ale nie mdla,pewnie jak napisaly poprzedniczki poprzez piekne i umiejetne "zlamanie"pokrzywa.Perfum y sa delikatne i bardzo trwale,przynajmniej na mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem - tylko na jesień/zimę. W lecie są moim zdaniem zbyt mdlące. Ładne - chyba przyjemnie się je nosi. Osobiście nie pałam do nich wielką sympatią.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jest to bardziej zapach na zimę.Dość ciężki,mógłby dusić w upały.Sensations podoba mi się tylko we flakonie bo na mojej skórze zaczyna się przeobrażać w ostrą męską wodę po goleniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a dla mnie to zapach na cały rok, latem ciepły i nie duszący, w zimie nie mrozi, ale to oczyiście wszystko zalezy od skóry, na mnie zapachy bardzo łagodnieją, musisz przetestować sama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To jeden z moich ulubionych zapachow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przetestowalam znow i zamiescilam recenzje w KWC
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że to zalezy jak "rozkładają "
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja uwazam ze jest to zapach uniwersalny i na lato i na zime
![]() ![]() pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ostatnio wypatrzyłam w perfumerii ten zapach, ale niestety byłam już wypsikana innymi cudami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Po kilku testach doszlam do wniosku, ze w Sensations najpiekniejsza jest pierwsza nuta, czyli ta slynna pokrzywa. Pozniej zapach robi sie malo wyczuwalny, waniliowy i na koncu troche mdly i przeslodzony... Mam mieszane uczucia, glownie przez ta zmiennosc i nietrwalosc... Ale generalnie jest bardzo ladny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
obawiam się właśnie, że będzie za bardzo mdły, ale poproszę w perfumerii o próbkę i przetestuję na spokojnie jak się będę w nim czuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Juz drugi raz pisze w tym watku o Sensations
![]()
Edytowane przez Selene Czas edycji: 2006-03-20 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Background Jil Sander
Od prawie dwóch lat próbuję kupić męski zapach background Jil Sander, więc jeżeli Ktoś może coś poradzić w tej sprawie, to będę wdzięczny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dot.: background Jil Sander
Wygląda na to, że niełatwo ten zapach dostać, nie tylko w Polsce. EDT jest co prawda dostępna w zachodnich sklepach internetowych lub na serwisach aukcyjnych, ale jedynie w małych fiolkach 0.12 i 0.17 oz (tj. odpowiednio 3.6 i 5 ml).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Tylko raz widziałam ten zapach na allegro, nie próbki, ale flakon, nie pamietam niestety, u jakiego sprzedawcy. Zwróciłam uwagę, bo słyszałam kilka dobrych opinii o tym zapachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Oj, przypomniałyście mi - to właśnie wywąchałam jakieś 2 lata temu dla męża i potem już nigdzie nie widziałam w Polsce.
Udaję się na poszukiwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile się nie myle , czytałam gdzies ,że juz nie jest produkowany.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-05-26 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Jil Sander - Background
No własnie wiecie, czy tą wodę można gdzieś dostać. Słyszałem, że jest rewelacyjna, ale nigdzie nie mogę upatrzeć pełnowymiarowego flakonu, albo choć jakiś próbek?
Co myślicie o tych? Czy jest szansa, że te próbki są w miarę swieze?? http://allegro.pl/item122002786_mini...ander_edt.html http://allegro.pl/item122523053_jil_...ackground.html Czy jest w ogóle ktoś, kto może powiedzieć o niej złe słowo? Sam osobiście nie wąchałem, ale z opowieści wiem, że ten zapach jest przez większość ubóstwiany.... I czy to jest zapach męski czy damski, bo na alllegro jedna mini jest meska a jedna w dziale damskich? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jil Sander - Background
Twister, ostatnio widziałam Background 2 lata temu w jednej perfumerii w Neuchatel.
I do tej pory sobie pluję w brodę, że tego wtedy nie kupiłam dla TŻa ![]() Wtedy już w zasadzie nigdzie jej nie było - czyli strzelam, że jakieś 3-4 lata temu wycofali, więc takie za bardzo świeże te miniatury być nie mogą. Generalnie to co widziałam to była wersja męska, o damskiej nie słyszałam. Edytowane przez Nakretka Czas edycji: 2006-08-26 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Mały opis:
http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en Na dole strony masz dopowiedniki ale najbardziej zbiżoną nutę bazową ma Pi Givenchy: http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To mniej więcej takie samo pytanie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
To tak samo jak z samochodami...
Starych modeli nikt nie kupuje, no najwyżej kraje trzeciego świata... Liczy się ten kto wprowadzi nowy model. Tylko najdroższe samochody powoli się zmieniają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Sensation Jill Sander
Jakie macie odczucia związane z tym zapachem? Jest trwały? Fajny na jesień? Testowałam ten zapach bardzo dawno i dzisiaj sobie go nagle przypomniałam. Pamiętam go bardzo słabo, natomiast wiem, ze zapach mnie intrygował, gdyż z jednej strony czułam w nim jakąś miłą, troszkę herbacianą nutkę, z drugiej zaś wydawał się nazbyt syntetyczny. Wiem, że przy najbliższej okazji będę musiała ponowić testy, ale póki co, proszę o Wasze opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Dot.: Sensation Jill Sander
Ten zapch dla mnie jest taki mleczno-waniliowy, jak lody... Otulajacy, zmyslowy. W pierwszej piatce najladniejszych damskich zapchow, aczkolwie sam uzywam czasmi....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.