![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
moje dzisiejsze U (po feriach może przejdę na P, bo teraz nie dam rady ;/)
Iśn.: owsianka na mleku (3/4szklanki) pełnotłustym z 6łyżkami płatków owsianych, połową banana i kostką gorzkiej czekolady. do tego dwie kromki grahama- jedna z powidłami, druga z twarogiem półtłustym, druga połowa banana, kubek zielonej herbaty IIśn/obiad: talerz gotowanego bobu na masełku, potem 5 placków ziemniaczanych z duuużą ilością pełnotłustej śmietany i cukru posiłki okołotreningowe: przed treningiem serek wiejski z jabłkiem, po treningu mrożone truskawki (podgrzane oczywiście) polane jogurtem naturalnym, do tego dojdzie może gałka lodów potem zjem pewnie kromkę grahama z serem żółtym kolacja: serek wiejski z plasterkiem szynki i rzodkiewkami. -i jak?
![]() |
#1232 |
Raczkowanie
|
Moje R.
7:30 - szklanka jogurtu naturalnego z wkrojoną pomarańczą i łyżką rodzynek, kromka razowca z 2 plastrami półtłustego białego sera; zielona herbata 11:00 - kanapka z razowca, pasztetu sojowego, sałaty i papryki; jabłko; woda 14:00 - 4 małe placki owsiane (przepis wzięty z forum - 1 jajko, pół szklanki płatków owsianych, trochę mleka, smażone na łyżce oliwy z oliwek) z różnymi dodatkami - twarożkiem naturalnym, pomidorem, dżemem niskosłodzonym (nawet nie jedna łyżeczka), otrębami i pół łyżeczką miodu; zielona herbata 17:00 - sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki, otrębów, jogurtu naturalnego, doprawiona sokiem z cytryny i słodką papryką; kromka razowca z białym serem 19:00 - wiejski z rzodkiewką i jak dzisiaj ?
![]() |
#1233 |
Zadomowienie
|
Śniadanie:2xkromka ciemnego chleba z szynką i ketchupem
II śniadanie: jabłko Obiad:łyżka ziemniaków, troszke surówki z czerwonej kapusty, pół jajka z sosem chrzanowym, chochelka zupy koperkowej Podwieczorek:sałatka owocowa:jakbłko, pomarańcza, 2 łyżki jogurtu naturalnego Kolacja:będą 2xkromka ciemnego cleba z szynką lub 4xuszka z barszczem ![]() I jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Raczkowanie
|
Redukcja:
śniadanie: półtorej kromki razowca z pasztetem. drugie śniadanie: kanapka z dwóch kromek razowca z pasztetem, jabłko. obiad: 1/8 dużego talerza, płasko położonych warzyw mrożonych {papryka, cebula, fasola zielona szparagowa, marchewka, kukurydza}, 3 paluszki rybne, 1/4 woreczka białego(!:c) ryżu. kolacja: 100g wieśniaka z dwoma łyżkami słonecznika. Ćwiczenia: 400 brzuszków, 8min abs, 8min legs, 25min hula-hop.
#1237 |
Raczkowanie
|
wczorajsze R: proszę o ocenę
![]() ![]() Śn: owsianka: 4 łyżki płatków, serek homo 150g, banan, 3 suszone śliwki, łyżeczka suszonej żurawiny II śn: grahamka cienko posmarowana masłem,biały ser,rzodkiewka,szczypiore k, jabłko O: filet z morszczuka pieczony w ziołach, 2 gałki ziemniaków z koprem, kapusta kiszona,2 ogórki kiszone, warzywa mrożone P: sałatka: pierś z kurczaka(ok 100g), oliwki,papryka,kapusta pekińska,ogórki konserwowe,orzechy włoskie,kukurydza K: jajecznica z 2 jaj z cebulka na łyżce oliwy+ gotowane brokuły , kubek kawy zbożowej z odrobina mleka
I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you Edytowane przez ElleEstJolieeeee Czas edycji: 2009-02-25 o 15:25 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dziękuję ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Raczkowanie
|
iza_wiosenna - nie jestem wege, ale post dzisiaj to mięsa nie jadłam... a za rybami nie przepadam. Poza tym nie umiem układać rozsądnych jadłospisów na R i dlatego wciąż jadem to samo...
![]()
![]() |
#1241 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze U, konsekwencją słabego początku SYTY koniec, no cóż..
śniadanie: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków, daktyl, suszona śliwka, figa, morel, jabłko. II śniadanie: twarożek domowy z orzechami i łyżeczką miodu obiad: panga zrobiona przez mamę gotowana albo duszona na oliwie, nie wiem nie znanego pochodzenia mieszanka, troszkę makaronu szpinakowego, surówka kupna meksykańska. kolacja: trzy kromki słonecznikowego z grubą ilością masła, pół plasterka żółtego, 1/2 makreli wędzonej, kilka daktyli, dwie figi, śliwka, ze 3 morele i kilka widelców surówki jw. i zaraz pęknę!..
#1243 |
Raczkowanie
|
To moje dzisiejsze R chyba najgorsze jak do tej pory
Śniadanie: dwie kromki chleba żytniego z jajkiem na twardo i 2 plastrami ogórka kiszonego II Śniadanie( w szkole):kanapka z jajkiem i ogórkiem kiszonym, jabłko Obiad:filet z mintaja smażony na oleju, surówka warzywna (marchewka, por, seler,jabłko, ogórek kiszony, cebula) Kolacja: no i tu poległam, miałam ochotę na coś słodkiego (od 5 stycznia nie widziałam niczego co słodkie na oczy) wiec zastąpiłam sobie to ok 80g płatków nestle fitness.. no i niestety sumienie mnie zżera więc nic już dzisiaj nie zjem na kolacje... no może jabłko... |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Raczkowanie
|
Moje R
I śniadanko: owsianka z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami, jogurtem naturalnym i Bran Flakesami II: bułka razowa z pasztetem sojowym III: bułka razowa z serkiem ![]() Obiad: 5 szaszłyków wege(kostka sojowa, oliwki, papryka, cebula) surówka, odrobina ketchupu i musztarda Podwieczorek: 2 pomarańcze (nie przestrzegam zasady niejedzenia owoców po jakiejś tam godzinie ![]() Kolacja: duży serek wiejski, migdały i może łyżeczka miodu
#1245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem. wydaje mi sie że troche sie ograniczasz. u powinno być chyba luźne a robisz owsianke na wodze, pół plasterka sera i jeszcze nie jesz słodyczy.. wyluzuj! ![]() i nie martw się NA PEWNO nie pękniesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Raczkowanie
|
z podpisu wynika, że nie je słodyczy od 4 dni przez 100 ;-)
Cytat:
![]() |
#1247 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Zadomowienie
|
Moje P :
Śniadanie : Serek wiejski Duże jabłko 1 kromka chleba z masłem i szybką. Kubek wody z cytryną. II Śniadanie : ok. 100 gr. płatków kukurydzianych Kubek herbaty. Obiad : Duża ilość makaronu ze sosem serowym. 2 zawijane roladki schabowe z serem i szynką. Podwieczorek : Kubek herbaty Kilka pierniczków i kilka kostek czekolady ![]() Kolacja : 2 duże ziemniaki Kawałek ryby w cieście. Duża ilość gotowanych warzyw.
#1249 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrrrr
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki siemienia lnianego, garść śliwek suszonych, łyżka miodu, wieśniak lekki) II śniadanie: ok. 150 g tofu rozgniecione na miazgę z 3 łyżkami jogurtu naturalnego z pomidorem i koperkiem Obiad: 2 naleśniki z mąki pełnoziarnistej ze szpinakiem, chudym twarogiem i czosnkiem Podwieczorek: garść migdałów, 2 plastry polędwicy sopockiej, 2 spore ogórki kiszone Kolacja: rybka pieczona w piekarniku (ok.150 g), surówka (kapusta pekińska, papryka, ogórek świeży, kilka oliwek)
![]() |
#1250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1251 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Rozeznanie
|
A ja czuję,że dzisiaj zawaliłam
![]() ![]() ![]() ![]() R... Śniadanie: owsianka z 4 łyżek płatków,gruszka Obiad: jabłko (kilka min przed obiadem zjadłam,wlasciwie nie wiem po co pf ;/),pół woreczka kaszy gryczanej (wiem,juz sie z tym nudna robie xD ale ostatnio mam jakas faze na kasze haha),kalafior,połówka pomidora,troche papryki i chiliii (ledwo to zjadlam,takie ostre było ![]() Podwieczorek (?): troche orzechów,kilka placuszków owsianych,activia z musli ![]() Kolacja: 2 kromki wasy,2 plasterki sera topionego i fitella bananowa aa II sniadania nie bylo,bo za pozno wstalam ![]() czuje sie fatalnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Raczkowanie
|
no to moje dzisiejsze R mam nadzieje ze jest ok :P
S: 2 kromki ciemnego chleba z twarożkiem i rzodkiewką , sok ze świeżych pomaranczy, d2: 2 jabłka, kilka orzechów O:2 flądry,pół woreczka brązowego ryżu i kiszona kapusta, zielona herbata talerz zupy jarzynowej p:1 kromka rozowego chleba z serkiem wiejskim i rzodkiewką K:jogurt naturalny ktos oceni ? ^^ Edytowane przez dosiap150 Czas edycji: 2009-02-25 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżeczki płatków owsianych, pół szklanki mleka 3,2%, Carrefour'owa kaszka waniliowa, małe jabłko, pół łyżeczki cynamonu) II śniadanie: kanapka (2 kromki razowca) posmarowane cieniutko masłem z kapustą pekińską i ogórkiem konserwowym Obiad: 2 jajka na twardo, 2 kromki razowca z masłem i pomidorem, sałatka z kapusty pekińskiej i pora z sosem koperkowo-ziołowym (rozrobionym wodą) Podwieczorek: kawa rozpuszczalna waniliowa, marchewka Kolacja: sałatka z pomidora, jajka na twardo, pora i 2 łyżeczek musztardy
![]() |
#1255 |
Rozeznanie
|
A ja czuję,że dzisiaj zawaliłam
![]() ![]() ![]() ![]() R... Śniadanie: owsianka z 4 łyżek płatków,gruszka Obiad: jabłko (kilka min przed obiadem zjadłam,wlasciwie nie wiem po co pf ;/),pół woreczka kaszy gryczanej (wiem,juz sie z tym nudna robie xD ale ostatnio mam jakas faze na kasze haha),kalafior,połówka pomidora,troche papryki i chiliii (ledwo to zjadlam,takie ostre było ![]() Podwieczorek (?): troche orzechów,kilka placuszków owsianych,activia z musli ![]() Kolacja: 2 kromki wasy,2 plasterki sera topionego i fitella bananowa aa II sniadania nie bylo,bo za pozno wstalam ![]() czuje sie fatalnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Raczkowanie
|
Redukcyjny
I: owsianka, wieśniak lekki, pomidor, pomarańcza II: 2 kromki chleba razowego z serem żółtym, pomarańcza III: Filet z dorsza, kilka malutkich ziemniaków, surówka (kapusta pekińska, marchewka, jabłko) i jeszcze jedna pomarańcza ![]() IV: 2 jajka, surówka i sporo słonecznika. Normalnie jem 5 posiłków, dzisiaj wyjątkowo nie miałam kiedy zjeść podwieczorku. Proszę o ocenę.
#1257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wychodzę z R. (no i z ED shit) co do ograniczania to masz rację, ale przy moim metabolizmie lepiej jeszcze nie ryzykować ![]() przepraszam za OT.
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]()
#1259 |
Raczkowanie
|
Rrrrrrrr...
Śniadanko: Woda z cytryną. Owsianka (3 czubate łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, dwie łyżki twarożku, małe jabłko, cynamon, otręby żytnie, szczypta cukru) Aha, dodam, że nie używam mleka poniżej 2%, ale sporadycznie ogólnie je dodaje do czegokolwiek. II Śniadanko: 2 spore kromki chleba dworskiego (pełnoziarnisty chleb) z odrobiną masła, szynką z indyka i dwoma kawałkami sera pleśniowego Turek Fitness. [Zapomniałam robiąc sobie kanapkę do szkoły, że zaczął się post ![]() Potem jedno Ferrero Rocher, wyjątkowo, bo koleżanka miała imieniny ![]() Obiad: Torebka ryżu brązowego, z małą piersią z kurczaka z przyprawami plus sos chiński. Herbata Liptona poziomkowo/truskawkowo/malinowa z odrobiną cukru. Kolacja: Reszta twarożku, ok 150g z otrębami żytnimi, sezamem, cynamonem i szczyptą cukru. Potem jajko. Herbata biała. W ciągu całego dnia 1,5l wody. Hmmmm... dziś chyba jakoś wybitnie dużo jak na redukcję, prawda? A jeśli chodzi o otręby to które są najlepsze: żytnie, pszenne czy owsiane? I z czego skomponować samodzielnie musli? Co włączyć w jego skład? Będę wdzięczna, jeśli ktoś mi odpowie ![]()
#1260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wczorajsze P: Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, kremem twarogowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem; 2 jajka na miękko, herbata z cukrem i cytryną; pomarańcz, banan; kanapka mleczna kinder IIśn: 1. pszenny paluch 150g z masełkiem, żółtym serem, schabem pieczonym i ogórkiem konserwowym; opakowanie 250g sałatki greckiej (pomidor, oliwki, feta, papryka, ogórek konserwowy, majonez); kubuś malinowy 2. drożdżówka z duuużą ilością masy budyniowo-kremowej z kruszonką ![]() o: micha gęstej zupy serowej z grzankami i natką pietruszki; smażona karkówka w jakiejś marynacie, zasmażana cebulka, risotto z groszkiem, 2 szklanki kompotu d: napoleonka ![]() p: 200g płatków (cheerios, chocapic duo, cookie crisp, cini minis, BF, gold & snow flakes) zalanych prawie całą butlą maślanki straciatella z garścią białych rodzynek, kandyzowanych papai i orzechów w karmelu ![]() k: duża żytnia buła z masłem, serkiem topionym i pomidorem, wędzona makrela; kroma wiejskiego chleba z masłem, pasztetem z kaczki, ogórkiem i furą keczupu; kawał kiełbachy z chrzanem; herbata roibos z cukrem + princessa arachidowa maxi (to już nałóg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.