|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Gizmiatko dobrze, że wszystko ok
Svinecka dobre to, aż monitor oplułam ![]() A patrzcie co ja tu mam ![]() http://allegro.pl/item559114687_11_e...rduszkiem.html zakochać się można
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. Ma lęki przed pójściem do szkoły. Jakoś całą podstawówkę przechodził i problemy zaczęły sie w gimnazjum. Pochodził niecały tydzień i "podziękował". Dla mnie też kwestia chorób jest nieco naciągana. Z chorobą się chyba walczy, a nie diagnozuje i zostawia samą sobie. Ale to nie forum na ten temat. Byłam na zakupach w Lidlu i jak wpadłam na dział owocowy to się śliniłam do wszystkich mozliwych owoców. No i wypad po mleko skończył się dodatkowo bananami, śliwkami, winogronem, zielonymi jabłkami (w sumie te jabłka to u mnie norma), koszykiem kiwi, gruszkami, pomarańczami i winogronem. Miałam jeszcze ochotę na ananasa i kukurydzę z puszki, ale jakoś brakło mi miejsca w koszyku Teraz wcinam jedno przez drugie, wszystko smakuje mi bardzo, tylko nie mogę się zdecydować co jeść: Jak jem winogron, to myślę o śliwkach, łapię śliwkę, jabłka kuszą, przegryzam jabłko, banan mi się "uśmiecha" i tak już od pół godziny ![]() A jeszcze mam łososia od mamusi Na którego też mam chrapkę |
|
|
|
|
#2373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
O mamo jakie to śliczne! A ciekawe czy takie łóżeczko też sprzedają. Bardzo podoba mi sie całość Cytat:
|
|
|
#2374 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zdecydowanie szukam tańszego...też avent albo lovi![]() Ciekawe było o tych niekapkach, nie przypuszczałabym że mogą tak zaszkodzić, a tyle osob ich uzywa... Cytat:
![]() Cytat:
W sumie zrobiłam wywiad wśród kumpel i w necie...wychodzi że zrobię w Lux Medzie na roosevelta jutro jeszcze do jednej kumpeli muszę zadzwonic bo na pewno tam była i jestem ciekawa co powie...Dzisiaj dzwoniłam do Lux Medu i nawet nie ma aż tak wielkiego problemu z terminammi, najbliższy wolny to 12 marca, a ja chcę iść pod koniec marca w 27 tygodniu![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pokazuj swojego brzucha
|
|
#2375 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiecie co ja w ogole nie mam szalu zakupowego na ciuszki i rzeczy dla malucha
![]() w ogole nie chce mi sie kupowac tych ciuszkow ![]() moze dlatego, ze ja juz to wszystko przeszlam, nic mnie juz nie zaskakuje bo ja to wszystko juz mialam i wszystko jest takie hmmm natomiast ze smutkiem ogladam ciuszki dla dziewczynek ehh ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- jedyne co mi sie chce kupic to wozek
|
|
#2376 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszę się,że myślisz podobnie... . Miałam wczoraj trochę doła z powodu nie tyle odczucia, że mogę być nie przygotowana na macierzyństwo bo myślę trochę nie standardowo , a raczej z tego, że ktoś może myśleć w ten sposób o mnie![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dobrze radzą, postaraj się nie naciskać. Na pewno będzie dobrze.P.S. Moja przyjaciółka rok temu była w podobnej sytuacji, w jakiej Wy się znaleźliście. Bałam się jej powiedzieć o swojej ciąży, bo wiadomo-jak każda matka ona nie do końca pogodziła się z tym co spotkało jej rodzinę. Okazało się,że będziemy rodzić w podobnym terminie . Też bała się powiedzieć komukolwiek wcześniej,aby nie zapeszyć . Najważniejsze, to mieć wiarę w to,że wszystko co nas spotyka ma jakiś ukryty sens ![]() Cytat:
![]() Serio, obawiam się jak będę wyglądać później, bo bardzo niziutka jestem ![]() Potem postaram się wkleić zdjęcie na pocieszenie ![]() Frida - jak przypomnę sobie swój lęk, i poranne bóle brzucha przed geografią w podstawówce i przed matematyczką w szkole średniej... . No cóż, pewnie dziś też ktoś mógłby u mnie zdiagnozować fobię . Kto się jednak przejmował kilka lat temu różnymi lękami uczniów? . Raczej nauczyłam się z czasem jak radzić sobie ze stresem...i moim zdaniem całkowita ochrona dzieci przed trudnościami nie zawsze może wyjść im na dobre
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-25 o 19:16 |
||||
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty Svinecka jeszcze nakupujesz sie różowych...do trzech razy sztuka...i koniec
|
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
Cassandra 23 mi to łóżeczko też się podoba
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
No i jestem po.
Rozmiar i waga dziecka super (moje nie:/), wygląda na 21 tyg i 2 dzień, więc 4 dni jest starszy, hi ![]() Płeć...bez problemu stwierdzona, juz przed ginem powiedziałam co to jest...a on: O prosze, jaka znawczyni... No i co? Chłopak... a tak marzyłam u ślicznych różowych sukieneczkach.... Żal mi ubranek i czesania, ale się cieszę
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też jeszcze nie ogarnął ten szał zakupów dla dzidziusia.Czasem chodzimy z tztem, oglądamy, ale nie kupujemy.
Zioła mnie czasem też takie doły łapią, ale u mnie to chodzi o to, że myślę sobie: a może sobie nie poradzę, dzidziuś będzie płakał, a ja nie będę wiedziała czego potrzebuje.. Mama mnie uspokaja, że to się po prostu wie i nie mam się czym przejmować, zresztą pewnie każda przyszła mama ma takie obawy.Svinecka będzie dobrze z wynikiem, na pewno! Właśnie sobie upiekłam murzynka, trochę się ciasto należało w piekarniku, bo miałam go wyjąć 20 min temu a zasiedziałam się na wizażu i zapomniałam Ale na szczęście się nie przypalił.Potem poleję go lukrem Ach, już się nie mogę doczekać.Od rana chodzi za mną coś na słodko.A macie może jakieś propozycje na ciasteczka?Jakieś łatwe do zrobienia? Tylko może bez drożdży bo u mnie ciężko je dostać.Chciałabym zrobić na sobotę, jakieś proste i smaczne (niestety co do ciast jestem lewa jak nie wiem), bo w sobotę przyjdą do nas znajomi. Aha i Zioła jestem ciekawa Twojego brzuszka bo u mnie też jest 14 tc, ale jakoś niewiele go u mnie widać.Tzn brzusia.
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaczków masz u nas dostatek
![]() Ciekawe, co tam we mnie siedzi, pewnie kolejny mężczyzna. Jusali cieszę się, że z dzidzią wszystko ok.
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jednak wg mnie jest duuuży
|
|
|
|
|
#2384 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
juz dwojka mnie przeraza Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
O nie!! U mnie jest o połowę mniejszy
![]() Może nadrobię niedługo ![]() I jeszcze nic a nic nie przytyłam. EDIT:Chociaż nie, przepraszam, jak wypnę to mam podobny
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-02-25 o 19:44 |
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie suszy mnie po nich terazCytat:
|
||
|
|
|
#2388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu mi się net zawiesza
jak mnie to złości Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, dzisiaj najpierw truskawki z jogurtem, potem pomarańcze, po nich dwa banany, pomidor z cebulką i chlebem, a teraz właśnie kończę winogrona Ale wole mieć takie zachcianki, niż te czekoladowe , bo ostatnio objadałam się batonami a la pinqui i maxi king, te mogę jeść na okrągło - uwielbiam je ![]() Cytat:
, kolejny w drużynie
|
|
|
#2389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może nie bedzie tak źle...i za jakiś czas będzie córeczka...nigdy nie mów nigdy ![]() Cytat:
Czytałam też w necie że najbardziej chwalą sobie kobiety dr Urbaniaka...jutro zadzwonię do przyjaciółki kto jej robił
|
|
#2390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A niepotrzebnie, bo nie warto
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
, no wiem, stara, a głupia . Też się boję, że sobie nie poradzę, ale tak jak piszesz, pewnie większość dziewczyn ma jakieś wątpliwości, zwłaszcza przy pierwszym dzidziolku . Jeśli chodzi o pieczenie, to też ze mnie noga . Widzisz Sweet, ile mamy wspólnego ?Cytat:
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2392 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe spagetti mówisz? Ja jadłam przez dwa dni i też nie mogłam się opanować ![]() Cytat:
pokaż co upolowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetnie to napisałas! Cytat:
A co u Ciebie nie tak z wagą??? ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2393 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla porównania inna śliczna pościel, podoba mi się niesamowicie- widziałam w chicco, ale cena już wyższa ![]() http://allegro.pl/item558196988_excl...a_posciel.html a jeżeli łóżeczko o wym 140/70 to trzeba do niej jeszcze 50 zł dołożyc
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-25 o 20:26 |
||||||
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O innych rzeczach jakoś nie myślą...pościel, wanienka, materac, kosmetyki, chusteczki, witaminki itd itd...tak mu wymieniałam, pokazywałam a on wielkie oczy robił Muszę go stopniowo przyzwyczajać do myśli co trzeba kupić
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mi zjadło pół cytatów!!!
![]() Wizyta u dermatologa udana w 50% ... nie dostałam skierowania na zadne badania, ale pani przepisała mi jakąs robioną maść-krem i emulsję do przemywania twarzy. Nic innego nie mogła mi przepisać, bo ciąża! No i oczywiście zrobiła wielkie oczy, bo zapytała który to tydzień, a ja jej na to, że zaczęłam właśnie 5 miesiac Ale mi narobiłyście ochoty na śledzia ![]() Ja na obiaad miałam ziemniaczki, rybe pange i czerwone buraczki ![]() coś chciałam jeszcze napisać, ale zapomniałam
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-25 o 20:35 |
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() Jutro, dzisiaj mam już mega lenia .Może to, co zapisała dermatolog akurat wystarczy.
|
|
#2397 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale sobie pozwolilam
od czasu do czasu mozna a co
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
Przytyłam w ciągu miesiąca 5 kilo, ot co...:/ (w końcu zaczęłam tyć...)
Mały waży 396 g, to całkiem sporo jak na ten tydzień...(ważony metoda pomiarów i jeszcze jakoś) W internecie czytałam, że 20 tc to 250g, więc mój synuś waży jak na 22 tc (powinno dziecko ważyć ok 380g) ;D Będzie jak tatuś ciężki, a wysoki jak mamusia :P |
|
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chciałabym zeby to faktycznie pomogło! Ale coś mi się wydaje, ze to było tak na "odwal się" ![]() Wiecie co, dobrze, że ten dzień się już kończy bo jeszcze pare godzin i nie wiem czy nie wylądowałabym w szpitalu ![]() Rano wywróciłam sie w pracy ... a przed godziną biegłam po schodach na góre, bo dzwonił mi telefon i .... znów leże! No i oczywiście znowu ratowałam się jak mogłam i moja ręka ucierpiała ![]() Niby nic mi nie jest, ale przestraszyłam się nieźle! ![]() No i dzidzia na szczęście kopie i daje znać że nic jej nie jest
|
||
|
|
|
#2400 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
lezy sobie krowi placek w rowie przy drodze... lezy... leży... nagle ogłuszający pisk, trzask i obok placka laduje trabant. Placek tak patrzy, patrzy, w końcu nie wytrzymuje i pyta:
-Ty....! kto ty jesteś? Na co trabant z dumą: -Ja jestem samochód! placek spojrzał jeszcze raz i z politowaniem: -tiaaaa... jak ty jesteś samochód, to ja jestem pizza! ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
jak sie nie uspokoisz wreszcie to beda baty co robilas??? BIEGLAS??? PO SCHODACH?? nie dosc, ze w ciazy nie wolno biegac to Ty jeszcze robisz to po schodach - chyba Cie trzasne narazasz swoje dziecko na najgorsze no zamorduje jak jeszcze raz zobacze, ze gdzies sie wywrocilas i zapamietaj: ZAKAZ BIEGANIA masz az do porodu!!!! rozumiemy sie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Tzn. Ma lęki przed pójściem do szkoły. Jakoś całą podstawówkę przechodził i problemy zaczęły sie w gimnazjum. Pochodził niecały tydzień i "podziękował". Dla mnie też kwestia chorób jest nieco naciągana. Z chorobą się chyba walczy, a nie diagnozuje i zostawia samą sobie. Ale to nie forum na ten temat. 

NIE LUBIĘ TROLLI

Ale na szczęście się nie przypalił.Potem poleję go lukrem

, kolejny w drużynie 

. Cass, będziesz wyglądała pięknie
. Ponieważ jeszcze nie robię zakupów dla dzidzi, to dzisiaj kupiłam dla siebie sweterek w H&M i bluzkę w Orsayu
świetnie to napisałas!