|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
ja jedyną rzecz jaką mam z czasow kiedy to ja sama bylam brzdącem to takie krzesełko coś ala chodzik.......tzn. mozna go złozyc ze ma stoliczek, a jak sie go rozlozy jest takie wysokie, ze spokojnie dziecko sobie siedzi a mamusia w tym czasie zajmuje sie np. obiadem! mam jeszcze kolczyki, ktore dostalam na chrzest- mama zostawila specjalnie jak bedzie wnuczka .......
a ja mam pytanie do doswiadczonych juz mam....... jak karmilyscie piersia to jak to ma wygladc? najpierw jedna piers, przy nastepnym karmieniu druga , czy przy jednym karmieniu obie piersi? moze glupie pytanie ale jakos mnie to ciekawi!
|
#2432 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o karmienie, to karmi się na zmianę, ale może to byc w czasie jednego karmienia jak i karmienie raz jednej, a przy następnym z drugiej. Zależy jak dużo chce dzidzia jeśc, ale zazwyczaj tak jest, że przy jednym karmieniu obie piersi. Trzeba karmic na zmianę, bo inaczej jedna z piersi byłaby dużo większa i twarda jak kamień-boli . W czasie karmienia, czuc jak mleko napływa do drugiej - takie smieszne ciągnięcie, mrowienie - trudno opisac ![]() Trochę namąciłam, ale mam nadzieję, że wytłumaczyłam to w miarę zrozumiale
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ach jak ja lubię być na wolnym , dopiero zjadłam śniadanko, bez pospiechu, bez nerwów. Mmm, takie dobre szprotki w sosie pomidorowym, pychota
|
|
#2435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z urzedem pracy jest kiepsko. Nie dosc ze siedzialam 5 godzin w kolejce to jeszcze byly problemy bo kobieta ciezarna nie chce podejmowac pracy wiec co robi w urzedziec PRACY??? Ja bylam niezbyt milo potraktowana i ubezpieczylam sie na meza... kij im w oko ![]() jak to jest z uczelniami nie wiem... nie doradze Cytat:
![]() kolezanka opowiadala ze niemowlak co 2 godziny je wiec karmila raz z jednej raz z drugiej ale chyba lepiej tak jak piszesz... chociaz slyszalm ze dziecka od piersi odcigac tez nie mozna jak je to ma jesc
|
|
|
#2436 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item565555048_...arszczeni.html chyba kupię sobie ten tuniko - golf ![]() Tylko jaki kolor hmm
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2438 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item558160592_...arszczeni.html
|
|
#2439 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() dzieki za wszystkie kciuki ![]() ![]() *![]() jednak sprawa znow sie nie odbyla, bo poprzednie wezwanie nie zostalo odebrane a durny sekretarz zapomnial wyslac drugie i znow jest termin przesyniety az na 2 kwietnia :/ yyyyy niee - mam synka 5cio letniego Cytat:
nawet na poczatku sobie zapisywalam, z ktorej ostatnio karmilam Cytat:
eeee nie pokazuj mi takich rzeczy ja juz kasy nie mam ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- aha i bylam juz u mamy w pracy pobrac krew - prawdopodobnie po poludniu beda wyniki dziewczyny zauwazylyscie, ze jakies anonimowe osoby glosuja w sondzie i nic sie nie przyznaja?
|
|
|
#2440 |
|
Ola-Unhola
|
Kurde, szkoda, że rozprawa przełozona, ale niestety tak u nas w kraju bywa...
Jak wejdziesz na wyniki sondy, to pokazują się nicki osób głosujących, byc może z innych watków, lub np. takie które nie zapisały się na naszą listę. Daj znac jak będziesz miała wyniki
|
#2441 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dam znac napewno
zobacz a mi sie podoba takie ponczo, u tego samego sprzedawcy: http://www.allegro.pl/item562007288_...ie_przyda.html ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- i to tez fajne: http://www.allegro.pl/item562150482_...owa_kwiat.html
|
|
#2442 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
jeju, dlaczego nie wiem jeszcze czy córa czy synus, tak mi sie to podoba.... http://www.allegro.pl/item561291663_...unika_h_m.html
|
|
#2443 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja narazie jeszcze nic nie kupuje - nie mam kasy ![]() poza tym musze sie do konca oswoic z mysla, ze nie moge kupic rozowego
|
|
|
#2444 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mój synek teraz nastawia się na córeczką (na poczatku wolał brata). Zobaczył w TV reklamę kucyków pony i miasteczka, stwierdził, że to super zabawka i dobrze by było, żebym urodziła córeczkę, bo mógłby się z nia tym bawic. Co reklamy robią z dzieciaków
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do sondy, to ja już na nią nie patrzę
|
||
|
|
|
#2446 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
he moj od poczatku chcial braciszka zeby sie z nim bawic
jest na etapie, ze dziewczyny sa beeee chociaz ostatnio jedna zaczela mu sie podobac w przedszkolu ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- widze nicki osob, ktorych nie znam w sondzie
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie i Dzidziole, kurcze czytam i czytam i co przeczytam dwie strony to Wy dopisujecie trzy nowe:-( Chyba dam sobie spokój i będę pisała na bieżąco. Fajnie że pisałyście o karmieniu piersią bo z tym będę miała chyba największy problem bo całkiem zielona jestem.
Mam dziś mnóstwo sprzątania i jutro z resztą też bo wpadają do mnie koleżanki z uczelni na babski wieczór oczywiście z noclegiem no i domek trzeba ogarnąć:-((( |
|
|
|
#2448 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
po to mamy instynkt
|
|
|
#2449 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Teraz mówi, że lubi niektóre dziewczyny, ale jak pytam o narzeczoną, to cały czas wspomina Kasię (ta poprzednią) Nie jest uprzedzony do dziewczyn, bo w rodzinie, czy wśród znajomych jest ich najwięcej, jak jest chłopak, to maluśki i nie maja wspólnego języka.
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale od jakiegos czasu wspomina juz niektore dziewczynki z przedszkola jako ladne, mile albo miekkie w dotyku
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście za wyniki, które na pewno będą ok!Moja kolezanka urodziła przedwczoraj synka rodziła 12 godzin a mały wazył 4100g wielkii z niego chłop! ![]() Oczywiscie strzeliłam gafe, bo do końca nie wiedziała co to będzie i wujek powiedział mi, ze ma córkę ... no to ja jej gratuluję córeczki, a potem się okazało, że to syn ... tak się rodzą plotki
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
twoje dziecko mówi że dziewczynki są miekkie w dotyku???? a to spryciarz mały
|
||
|
|
|
#2455 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe to zn mowil ostatnio, ze jakas tam ola, z ktora tanczyl na tancach ma taaaaakie miekkie i gladkie dlonie hee
|
|
#2456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
ja na Twoim miejscu bałabym się co będzie w przyszłości, gdy będzie TAKIE komplementy prawił dziewczynom |
||
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu z innej beczki
w mojej rodzinie nikt nie ma małego dziecka......wszystkie kuzynki i kuzyni maja ponad 20 lat, ale nikt jakos nie pali sie do tego zeby miec dziecko........kiedy wyszlo na jaw ze jestem w ciazy, to wszyscy bardzo ze ucieszyli mowiac"nareszcie bedzie dzidzius w rodzinie"ze strony tż sa małe dzieci, bo jego brat i siostra maja juz gromadke....... najbardziej ucieszyly sie babcie.........bo po raz pierwszy zostana prababciami!! żal mi troche mojego brata, ktory co chwila wypytuje mnie czy dzidzius kopie itp. sam kiedys mial zostac ojcem, niestety jego niedoszla zona wtedy poronila.....2 mce przed slubem.......a slub i tak sie nie odbyl, bo w rodzinie tej mojej niedoszlej bratowe wydarzyla sie tragedia 2 tygodnie przed ich weselem- zginęla jej siostra zamorodował ja zadzrosny chłopak! wesele przelozyli na ten rok i co smieszne na 1 sierpnia-moj termin porodu..........ale dziewczyna poszukala sobie innego i zwyczjnie zostawila mojego brata, a byli razem 5 lat! teraz to juz jest prawie rok od ich rozstania........moj brat nawet gdybal, ciekawe co by bylo, jakby sie wtedy ta tragedia nie wydarzyla i jakby ona nie poronila, bylibu juz 3 lata po slubie i mieli by dziecko i zastanawial sie czy tez by go zdradzila i odeszla........ teraz juz toche odzyl, bawi sie , poznaje nowe kolezanki- jak to okreslil, ale ja widze w jego oczach ze jest mu żal...... wiec jak tylko sie dowiedzial ze jestem w ciazy odrazu padlo stwierdzenie" bede najlepszym wujkiem i ojcem chrzestym"
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-26 o 11:51 |
|
|
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ania0104 uważaj na siebie!
Gizmiatko cieszę się, że u ciebie wszystko OK. frida110 życze jak najmniejszych kłopotów w pracy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Udanych zakupów życzę! ------------ Ja też jeszcze dla maluszka nic. Na razie ciągle zaopatruję siebie i żyję kwietniowym wyjazdem do PL. Zakupy zacznę pewnie w maju lub nieco wcześniej, jeśli dowiem się 9 marca kto u mnie mieszka . Nie mogę doczekać się tej wizyty, a mąż bierze wolne , bo USG mamy rano. Ciekawe, jak zareaguje na widok dzieciątka. Na wcześniejsze USG się spóźnił, więc jeszcze nie miał okazji.A co do wagi, to na razie tyję 1kg z małym hakiem/miesiąc . Jako że pielęgnacja i obycie z noworodkami nie jest mi obce, to nadwaga okazuje się moją największą pociążową fobią ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

. W czasie karmienia, czuc jak mleko napływa do drugiej - takie smieszne ciągnięcie, mrowienie - trudno opisac 

, dopiero zjadłam śniadanko, bez pospiechu, bez nerwów.

za wyniki, które na pewno będą ok!
a mały wazył 4100g
... tak się rodzą plotki