Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-02-25, 17:10   #3541
domi7ks
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 141
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)

Cytat:
Napisane przez trinee Poka¿ wiadomo¶æ
Domi a mo¿e wypróbujesz ¿el- krem Aloepanten http://www.domzdrowia.pl/63664,aloep...liwej-40g.html? Bardzo dobra na mróz i wszelkie zmiany na twarzy. Albo ¿el aloesowy Palomy. Chocia¿ przed wyj¶ciem na dwór lepiej posmarowaæ bu¼kê Aloepantenem.

dziekuje za linka ten krem jest tani wiec moze go kupie. Kolezanka z innego watku poleci³a mi Neutrogena, ale on kosztuje ok. 50 z³, a nie jest powiedziane, ¿e bedzie dibry dla mojej cery. Troszke szkoda mi kasy. A potrzebuje w³asnie czegos, ¿eby stosowaæ profilaktycznie. Ciekawe czy w aptece bedzie ten zel-krem
Cytat:
Napisane przez aanika Poka¿ wiadomo¶æ
No w³a¶nie, sk³ady na KWC bardzo u³atwiaj± wybór kosmetyków, ale niestety niewiele osób je wpisuje.

A ja z kolei mam zimno najczê¶ciej latem, podczas pobytu nad morzem. Mo¿e to przez zmianê klimatu?
Domi, a te Twoje krosty s± bol±ce? Ja zawsze przy zimnie czujê mrowienie.
tak tak bola bardzo i zazwyczaj robia mi sie na zmiane raz na jednym raz na drugim policzku. Teraz mam na lewym, a ostatnio mia³am na prawym.
Ale wiecie co, pewnie powiecie, ze chora jestem, ale ja to dusze poprostu jak sie to zorbi jest czerwone na pol policzka, ja to wyduszam (nie wiem skad w srodku bia³e, wiem bleee) ale smaruje mascia i wtedy sie goi.
Tamtego roku w zimie tego nie dusilam i tak mialam i mialam przez dluzszy czas. Jak znajde takie jedno zdjecie, to dam na chwilke do galerii

editjej nei moge znale¼æ tego zdjecia chyba usunelam goa mama mi kiedys zrobila i dokladnie bylo widac moj polik brzydki

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-02-25 o 17:16
domi7ks jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:18   #3542
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 038
GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
dziekuje za linka ten krem jest tani wiec moze go kupie. Kolezanka z innego watku poleci³a mi Neutrogena, ale on kosztuje ok. 50 z³, a nie jest powiedziane, ¿e bedzie dibry dla mojej cery. Troszke szkoda mi kasy. A potrzebuje w³asnie czegos, ¿eby stosowaæ profilaktycznie. Ciekawe czy w aptece bedzie ten zel-krem

tak tak bola bardzo i zazwyczaj robia mi sie na zmiane raz na jednym raz na drugim policzku. Teraz mam na lewym, a ostatnio mia³am na prawym.
Ale wiecie co, pewnie powiecie, ze chora jestem, ale ja to dusze poprostu jak sie to zorbi jest czerwone na pol policzka, ja to wyduszam (nie wiem skad w srodku bia³e, wiem bleee) ale smaruje mascia i wtedy sie goi.
Tamtego roku w zimie tego nie dusilam i tak mialam i mialam przez dluzszy czas. Jak znajde takie jedno zdjecie, to dam na chwilke do galerii
Nie du¶, ju¿ lepiej spirytusem posmarowaæ, chocia¿ to te¿ dobre nie jest. Ale w³a¶nie jak wydusisz, to bêdzie potem d³u¿ej. Po spirytusie te¿ niedobrze, bo zostaje strupek, ale to ju¿ chyba lepsze ni¿ taka gula niezagojona. Wiem to wszystko niestety z do¶wiadczenia Najlepiej nie dotykaj twarzy, przecieraj komórkê spirytusem i czêsto zmieniaj poszewki od poduszek, bo tak siê przenosz± bakterie, a mo¿e byæ, ¿e to bakteryjne.

Mi siê porobi³y 3 du¿e prychole na czole, które dot±d by³o jedyn± czyst± czê¶ci± twarzy i jak bêd± pojawiaæ siê nowe to z bólem serca zdecydujê siê na grzywkê. Jak mia³am najwiêcej na policzkach to te¿ zas³ania³am w³osami, wiêc na to samo wyjdzie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:37   #3543
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 072

Cytat:
Napisane przez Narek Poka¿ wiadomo¶æ
Naprawdê? Dziêki za ostrze¿enie, zaraz jej powiem, ¿eby uwa¿a³a
Nie chcê straszyæ, tylko ostrzegam I nie wszyscy wiedz±, ¿e jak ma siê zimno, to nie powinno siê zbli¿aæ do dzieci- dla nich ten wirus mo¿e byæ ¶miertelny.

Cytat:
Napisane przez aanika Poka¿ wiadomo¶æ
A ja z kolei mam zimno najczê¶ciej latem, podczas pobytu nad morzem. Mo¿e to przez zmianê klimatu?
Domi, a te Twoje krosty s± bol±ce? Ja zawsze przy zimnie czujê mrowienie.
To typowa sytuacja- szczególnie, jak nad morzem wieje silny, ch³odny wiatr.

Heh, nied³ugo bêdê ekspertk± w dziedzinie opryszczki Pomy¶leæ, ¿e sama jej nie mam, a w³a¶ciwie mam, ale u mnie siê nie rozwija- po paru godzinach sama znika.

A, ¿eby by³o co¶ o w³osach, zakupiona niedawno przeze mnie od¿ywka Nivea Diamond Gloss w sprayu (o ta: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23060) coraz bardziej mi siê podoba. Zastêpuje mi psikade³ka Gliss Kura, doda³am do niej jeszcze trochê oleju jojoba i protein jedwabiu i ju¿ w ogóle super jest
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 18:08   #3544
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Cytat:

editjej nei moge znale¼æ tego zdjecia chyba usunelam goa mama mi kiedys zrobila i dokladnie bylo widac moj polik brzydki
Jak tak to opisujesz, to wydaje mi siê, ¿e to nie jest opryszczka. Opryszczka to takie pêcherzyki raczej s± ni¿ pryszcze.
BTW, w³a¶nie wpisa³am "opryszczkê" w google grafika i...

Ja nie cierpiê mieæ "zimna" Mnie siê robi tylko na ustach, a mojej mamie na ustach i w okolicach nosa, koszmar.
Stary 2009-02-25, 19:14   #3545
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 802

Robi sie tu niezly syfkowy offtop

domi7ks, czesto smarujesz sie ta mascia z witamina A? Byc moze ona Cie tak zapycha i wyskakuja wlasnie takie gule Zastanow sie tez czy nie podpierasz policzkow rekami, czy nie nosisz jednej i tej samej kurtki, ktorej kolnierz ociera sie o twarz, czy nie rozmawiasz duzo przez telefon (na sluchawce zbiera sie duzo brudu ). Mozliwosci moze byc naprawde wiele Od siebie na takie cos polecam Sudocrem, ktory ladnie wysuszy syfki (male opakowanie to koszt ok. 10 zl) lub chociazby zwykla paste cynkowa
Stary 2009-02-25, 19:37   #3546
trinee
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 532
GG do trinee

Cytat:
Ciekawe czy w aptece bedzie ten zel-krem

Oczywi¶cie, ¿e bêdzie w aptece. Ja go g³ównie tam kupujê. Ale widzia³am te¿ w Rossmanie.

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
Robi sie tu niezly syfkowy offtop

[B]Od siebie na takie cos polecam Sudocrem, ktory ladnie wysuszy syfki (male opakowanie to koszt ok. 10 zl) lub chociazby zwykla paste cynkowa
Popieram kole¿ankê. Sudocrem jest równie¿ ¶wietny - dzia³. antybakteryjne, ¶ci±gaj±co, goi ró¿ne syfki. Najlepiej zacznij od Sudocremu. Gdy wygoisz syfka, ochronnie Aloepanten stosuj.
trinee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 21:45   #3547
19agusia91
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 378

A ja polecê od siebie pastê Lassari By³am w poprzednim tygodniu na 3 osiemnastkach i teraz do ³±du nie mogê doj¶æ z cer±

I macie racjê z tymi dermatologami.Leczy³am siê ponad 3 lata u dermatologa na tr±dzik, w koñcu przesta³am, zaczê³am siê bawiæ kwasami. Teraz jest lepiej, zrobi³ mi siê ponad miesi±c temu liszaj na twarzy, posz³am do niej,a ona mi siê pyta sk±d mi tak tr±dzik ³adnie zszed³. To mówiê o kwasach, a ona "tak, tak, kwasy s± bardzo skuteczne, czêsto je polecam" 3 lata chodzi³am i s³owa o kwasach nie s³ysza³am. Tylko antybiotyki (bez przerw wiekszych!) i differin.I teraz powiedzia³a mi jeszcze, ze acne derm mogê u¿ywaæ bez ochorny przeciw³onecznej, ¶mia³o mam siê w nim opalaæ.
Cytat:
O, Myslovitz te¿ lubiê Ale Republikê po prostu kocham Piosenek Grzegorza Ciechowskiego nie umiem s³uchaæ obojêtnie - robi± na mnie niesamowite wra¿enie - tak jak mówisz: ciary, dreszcze i ³zy w oczach, i bicie serca etc. Ciechowski jest nie do podrobienia i nie do pobicia.
Ten spektakl musia³ byæ wspania³y!
U mnie to wszystko przez mamê. Ona mi tak podsunê³a.Myslovitz to ju¿ ³o, z 10 lat bêdzie , chocia¿ muzykê ich to od dziecka s³syza³am, a Republika to dopiero niedawno, 3 lata temu.
Spektakl by³, hmm, pó³ spekltaklu siedzia³am z nadziej±, ¿e pojawi siê jai¶ dialog. Ale koñcówka by³± przepiêkna. Piosenki by³y wykonywane przez taki jakby chór, uzyka grana na ¿ywo, a w pewnym momencie g³os Grzegorza krzycz±cy "Republika" (to by³ fragment z "Republiki marzeñ"). To by³o co¶, wszystkich w fotel wbi³o.

Co do w³osów: mam w nich pe³no popio³u.

(swoj± drog±, ostatnio wpad³am na pomys³, ze pianka do golenia dla mê¿czyzn mo¿e siê przys³u¿yæ w³osom, ja ju¿ szalejê )
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 23:17   #3548
rubinka123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 346
Cool Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)

Mia³am kiedy¶ problem z krostkami, deramatolog zaleci³ mi davercin (punktowo). dobrze wysusza³ krostki. U¿ywam go do dzi¶ na jakie¶ nag³e niespodzianki. Z tym, ¿e jest niestety na receptê Zmieni³am te¿ pielêgnacjê twarzy na ³agodniejsz± - Physiogel i delikatny tonik. No i oczywi¶cie jakie¶ mleczko (do zmywania make-upu). Moja cera nie jest zbyt wymagaj±ca, od czasu do czasu peeling przeciwtr±dzikowy, na noc krem nawli¿aj±cy. I to wystarcza

Wracaj±c do w³osów
Wkurza mnie to, ¿e strasznie siê pusz± Zbieraj± siê w os³awione juz kolonie, ale takie naprawdê spore. I te koñcówki... jakie¶ takie cienkie A marz± mi siê jedwabiste, sypkie, gêste w³osy

Mo¿e to kwestia od¿ywki?
Wrzucam jeszcze raz sk³ad - od¿ywka do sp³ukiwania. Chyba wypada³oby j± trochê potrzymaæ, ale jako¶ nie u¶miecha mi siê sterczeæ kilka minut g³ow± w do³, czekaj±c a¿ od¿ywka zd±¿y zadzia³aæ. No, ale mo¿e dla w³osów siê prze³amie

Water, Sorbitol, Dipropylene Glycol, Stearyl Alcohol, Dimethicone, Hydroxypropyldimethylamin e, Stearoxy Ether, Glutamic Acid, Hydroxyethylurea, Amodimethicone, PEG-90M, Steartrimonium Chloride, Camellia Japonica Seed Oil, Polyquaternum-61, Cetyl Alcohol, Mineral Oil, Bis-Isobutyl PEG-14/Ammodimethicone Copolymer, Isoceteth-10, Glycerin, Butylene Glycol, PCA Ethyl Cocoyl Arginate Phenoxyethanol, Fragrance, CI 17200, Yellow 5 CI 61570

I co s±dzicie?

Who is it?
rubinka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 23:53   #3549
finezja19
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 235

O widzê, ¿e coraz wiêcej tutaj fanek Myslovitz i Republiki
Na razie jak nigdy dot±d jestem zadowolona ze stanu moich w³osów, same siê piêknie uk³adaj±, b³yszcz±, fale siê rozprostowa³y-tak, wtedy kiedy zaczê³am je doceniac i chcia³am zacz±c podkre¶laæ:p Tylko mnie jedno martwi... jakos po tyg od od³o¿enia pokrzywy w³osy lec± jak szalone... Jak nigdy dot±d
finezja19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:50   #3550
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Poka¿ wiadomo¶æ
I macie racjê z tymi dermatologami.Leczy³am siê ponad 3 lata u dermatologa na tr±dzik, w koñcu przesta³am, zaczê³am siê bawiæ kwasami. Teraz jest lepiej, zrobi³ mi siê ponad miesi±c temu liszaj na twarzy, posz³am do niej,a ona mi siê pyta sk±d mi tak tr±dzik ³adnie zszed³. To mówiê o kwasach, a ona "tak, tak, kwasy s± bardzo skuteczne, czêsto je polecam" 3 lata chodzi³am i s³owa o kwasach nie s³ysza³am. Tylko antybiotyki (bez przerw wiekszych!) i differin.I teraz powiedzia³a mi jeszcze, ze acne derm mogê u¿ywaæ bez ochorny przeciw³onecznej, ¶mia³o mam siê w nim opalaæ.
Antybiotyki wewnêtrznie czy zewnêtrznie? Pewnie wewnêtrznie. I zewnêtrznie. Te¿ stosowa³am. I Differinem te¿ siê smarowa³am. A teraz te¿ stosujê Acne Derm.

Cytat:
U mnie to wszystko przez mamê. Ona mi tak podsunê³a.Myslovitz to ju¿ ³o, z 10 lat bêdzie , chocia¿ muzykê ich to od dziecka s³syza³am, a Republika to dopiero niedawno, 3 lata temu.
Ja Republik± "zarazi³am siê" od mojego T¯ - 4 lata temu.

Cytat:
Spektakl by³, hmm, pó³ spekltaklu siedzia³am z nadziej±, ¿e pojawi siê jai¶ dialog. Ale koñcówka by³± przepiêkna. Piosenki by³y wykonywane przez taki jakby chór, uzyka grana na ¿ywo, a w pewnym momencie g³os Grzegorza krzycz±cy "Republika" (to by³ fragment z "Republiki marzeñ"). To by³o co¶, wszystkich w fotel wbi³o.

Cytat:
Co do w³osów: mam w nich pe³no popio³u.
Co do w³osów - te¿ wczoraj mia³am w nich popió³

Edytowane przez pani-jesieñ
Czas edycji: 2009-02-26 o 11:50
pani-jesieñ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:07   #3551
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 535

Mozna sie przy³±czyc? mozna?

po nieudanym fryzjerze równiez zapuszczam w³osy i ogolnie teraz mam ostatni dzownek zeby uros³y

Cytat:
Moja mama kupi³a mi te ma¶æ (ona kosztuje ok.40-50 z³)w prywatnej aptece bez recepty.
s± takie apteki gdzie masci normalnie wydawane na recepte mozna kupic?

co do dermatologa, to ja tez d³ugo unikalam, az wrescie moja twarz tak okropnie wgl±dala (naprawde zle) ze poszlam...wyszlo ze mam ostre £ZS na twarzy i skórze g³owy wyleczy³ mnie (pare setek kosztowalo) ale nawroty s± i bed±...
Strasznie mam wra¿liw± twarz i nie moge np myc jej wod± z kranu ani przegotowan± bo zaraz mam uczulenie...tak samo z kremami dos³ownie 3 moge u¿ywac tylko po krórych wiem ze nic mi nie wyjdzie....
na cere bardzo mi pomog³y kosmetyki z Biochemii Urody gorzej z w³osami, bo tez wiêkoszosci szamponów nie toleruje....

poczytwalam Was troche i juz sie napali³am na od¿ywke Jantar ale najperw chociaz w duzej czêsci zuzyje co mam bo sie nie wyrobie z terminami wa¿nosci

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:10   #3552
doru¶
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 774

Cytat:

Na moje oko to nie jest zimno/opryszczka. Ja czêsto takow± posiadam i wygl±da ona inaczej ni¿ opisana przez Ciebie przypad³o¶æ. Wydaje mi siê, ¿e Ty masz czyraka - tak zwane przeziêbienie krwi. Mój m±¿ takie czasami posiada jak przewieje go na motorze. W aptece jest taka ma¶æ Trybiotyk i on ni± smaruje t± krostê. Na buzi mu siê ju¿ zaleczy³o ale ma jeszcze na rêku.
A mo¿e powinna¶æ z tym i¶æ do dermatologa???
Stary 2009-02-26, 12:08   #3553
kochaneczka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 848
GG do kochaneczka

Witajcie kochane w³osomaniaczki!
Niedawno dol±czy³am do tematu "Walka o zdrowe i piekne w³osy"ale Wasz temat równie¿ mnie zaciekawi³ Tutaj podajê link do moich w³osów jakby kto¶ chcia³ zobaczyæ (uprzedzam, ¿e s± baaaardzo cienkie, suche w dodatku farbowane )
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2777
Tak¿e zamierzam dbaæ o nie jak tylko siê da! W³a¶nie siê zastanawiam co u¿yæ..
Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2009-02-26, 12:20   #3554
motylek1007
Zakorzenienie

az tak zle na fotkach nie wygl±daja

[*] 11.09.2012
Stary 2009-02-26, 12:26   #3555
ooodeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 898
GG do ooodeta

wlasnie ze dobrze wygladaja , nie widac upalonych koncowek i sa dosc gladkie, mi sie podobaja
ooodeta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 12:31   #3556
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Poka¿ wiadomo¶æ
az tak zle na fotkach nie wygl±daja
heh bo fotki z lamp± i 2 ostatnie zaraz po fryzjerze-wyprostowane i ¶wiezo zafarbowane- st±d to z³udzenie b³yszcz±cych...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ooodeta Poka¿ wiadomo¶æ
wlasnie ze dobrze wygladaja , nie widac upalonych koncowek i sa dosc gladkie, mi sie podobaja
bo tak jak juz napisa³am sa ¶wiezo po fryzjerze, rozdwojone koncówki ¶ciête ale tylko jakos z 2 cm max. Ale ten b³ysk to od lampy i prostowania. Nie wiem czemu w salonach zawsze prostuj± mi na koniec;/ Ja w domu tez mam prostownice ale nie uzywam, no chyba ze baaaardzo rzadko.
Na 1 zdjeciu widaæ jakie s± naprawdê, zaraz po umyciu bez niczego, wysch³y naturalnie.
Nie wiem co mogê dla nich zrobiæ dzisiaj,. jakos nie mam pomys³u...;/
Stary 2009-02-26, 12:47   #3557
domi7ks
Zakorzenienie

Dziekuje Kochane, ze mi podsuwacie linki i zainteresowanie moja cera
mozna na Was polegac, az mi milo mi sie tu przychodzi

A jesli chodzi o ten moj problem to naprawde jest duzo lepiej niz w tamtym roku. Szkoda, ze usunelam zdjecia, a mialam z bliska zrobione jak to wyglada to nie jest az takie straszne, ze ludzie sie nei moga patrzec czy cos. Ale ja sama sie zle czuje psychicznie jak i wyskoczy, bo jakby nie patrzyl to szpeci to jest czerwona gulka, tak jak opisywalam.
W tamtym roku nei moglam sobie zt ym poradzic i wlansien ie dusilam tego i mi ciagle przeskakiwalo z jednego policzka na drugie i nawet mialam na jednym po 2-3 nie uzywalam pudru, podkladu, zeby nie draznic i masci zdanej tez wtedy dobrej nei mialam.
W tym roku stwierdzilam, ze bede to dusila, a jak wyskoczy to wydusze, zasmaruje mascia i nastepnego dnia prawie nic nie widac. Ta masc z witamina A jest bardzo dobra, goi mi to szybko, ale nie jest taka profilaktyczna, ze jak jest mroz to posmaruje, wyjde i nic mi nie wyskoczy. Ale to napewno z mrozu sie robi. W lecie mam cere adna, normalna, a jak tylko pojawi sie minusowa temperatura to wyskakuje.

Normalnie nie mozna kupowac na recepte bez recepty ale moja mama mi kupila w jakjes prywatnej aptece, babka powiedziala, ze sprzeda i sprzedala a pewnie jakbym poszla do dermatologa tez by mi przepisal Differin, bo g³ownie te masc przypisuja

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-02-26 o 12:52
Stary 2009-02-26, 12:50   #3558
doru¶
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 774

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie kochane w³osomaniaczki!
Niedawno dol±czy³am do tematu "Walka o zdrowe i piekne w³osy"ale Wasz temat równie¿ mnie zaciekawi³ Tutaj podajê link do moich w³osów jakby kto¶ chcia³ zobaczyæ (uprzedzam, ¿e s± baaaardzo cienkie, suche w dodatku farbowane )
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2777
Tak¿e zamierzam dbaæ o nie jak tylko siê da! W³a¶nie siê zastanawiam co u¿yæ..
Pozdrawiam serdecznie!
W³oski na zdjêciach nie wygl±daj± ¼le
A ja na Twoje zastanawiane siê polecam olejek przed myciem na w³osy i witamy w naszym gronie
Stary 2009-02-26, 13:02   #3559
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez doru¶ Poka¿ wiadomo¶æ
W³oski na zdjêciach nie wygl±daj± ¼le
A ja na Twoje zastanawiane siê polecam olejek przed myciem na w³osy i witamy w naszym gronie
Dziêkujê bardzo doru¶ za sympatyczne powitanie Bardzo mi mi³o
A co do w³osków to mam olej kokosowy, wiec moze jego uzyc? Tak na po³ do godziny przed myciem, pozniej szampon babydream albo Mypa Shea Karite ale chyba ten drugi zeby lepiej mi ten olej zmy³. I co dalej.. bo tu sie pojawia problem.. czy uzywacie odzywek po "kompresach olejowych"? Bo ja musze bo inaczej nie rozczesze w³osów. Wiêc np. lekka odzyka tez z Mypa Shea Karite. albo maska.. chcia³am dzisiaj uzyc Amli.. probowa³a któras z Was? Jak wrazenia? dodam, ze mam rozjasniane blond pasemka, nie przyciemnia?
Stary 2009-02-26, 13:07   #3560
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie nie mozna kupowac na recepte bez recepty
Nie mo¿na, ale jednak czasem udaje siê wyprosiæ (jak Twojej mamie np.), na szczê¶cie

Cytat:
a pewnie jakbym poszla do dermatologa tez by mi przepisal Differin, bo g³ownie te masc przypisuja
Lek na tr±dzik przepisuj± komu popadnie? No ³adne rzeczy

kochaneczka -> pewnie, ¿e mo¿na u¿yæ od¿ywki po olejowaniu
Stary 2009-02-26, 13:18   #3561
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez pani-jesieñ Poka¿ wiadomo¶æ
kochaneczka -> pewnie, ¿e mo¿na u¿yæ od¿ywki po olejowaniu
Bardzo dziêkujê pani jesieñ ja jestem w sumie pocz±tkuj±ca z taka zwiêkszon± pielêgnacj± Pytam, bo gdzies wyczyta³am ze olej to jako odzywka juz jest i ze po nim myje sie tylko szamponem i koniec. Ale na to chyba mog± sobie pozwoliæ osoby z naturalnym kolorem w³osów w dodatku niezbyt zniszczonymi. Tak mi siê wydaje..

To mam na dzisiaj taki plan:
1. kokos na suche w³osy od po³owy, na ok. godzinê. (nak³adaæ czepek foliowy i recznik?)
2. szampon babydream lub Mypa Shea Karite- w³asnie który lepszy? ten drugi ma SLS wiec lepiej zmyje wiec chyba ta Mypa..
3. Odzywka Mypa Shea Karite, to w³asciwie taki balsam do w³osów, nie obci±¿aj±cy, lekki wiec chyba siê spisze po tym oleju.
4. Rossman malinowy na wilgotne w³osy- ( jak on ob³êdnie pachnie!! )
5. Schn± sobie same..

Co myslicie? chcialam jeszcze amle ale nie wiem gdzie j± wcisn±c i przed czym uzyc

Edytowane przez kochaneczka
Czas edycji: 2009-02-26 o 13:20 Powód: wkrad³ siê b³±d:P
kochaneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 13:20   #3562
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziêkujê Pani jesieñ ja jestem w sumie pocz±tkuj±ca z taka zwiêkszon± pielêgnacj± Pytam, bo gdzies wyczyta³am ze olej to jako odzywka juz jest i ze po nim myje sie tylko szamponem i koniec. Ale na to chyba mog± sobie pozwoliæ osoby z naturalnym kolorem w³osów w dodatku niezbyt zniszczonymi. Tak mi siê wydajê.
Ja mam naturalne, raczej niezniszczone w³osy, ale od¿ywkê po oleju wolê na³o¿yæ - bo po co siê mêczyæ z rozczesywaniem?
Stary 2009-02-26, 13:23   #3563
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 726

Cytat:
To mam na dzisiaj taki plan:
1. kokos na suche w³osy od po³owy, na ok. godzinê. (nak³adaæ czepek foliowy i recznik?)
2. szampon babydream lub Mypa Shea Karite- w³asnie który lepszy? ten drugi ma SLS wiec lepiej zmyje wiec chyba ta Mypa..
3. Odzywka Mypa Shea Karite, to w³asciwie taki balsam do w³osów, nie obci±¿aj±cy, lekki wiec chyba siê spisze po tym oleju.
4. Rossman malinowy na wilgotne w³osy- ( jak on ob³êdnie pachnie!! )
5. Schn± sobie same..

Co myslicie? chcialam jeszcze amle ale nie wiem gdzie j± wcisn±c i przed czym uzyc
1. Kokosa trzymaj tak d³ugo jak mo¿esz, im d³u¿ej tym lepiej. I nie musisz nak³adaæ czepka i rêcznika, ale zabronione te¿ to nie jest.
2. Wszystko jedno. Ja zmywam babydreamem i jest ok.

A amlê jak± masz? W proszku czy olej amla?
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 13:34   #3564
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Ja mam naturalne, raczej niezniszczone w³osy, ale od¿ywkê po oleju wolê na³o¿yæ - bo po co siê mêczyæ z rozczesywaniem?
zazdroszcze Ci tych naturalnych w³osków!! ale ja tez mia³am(dosz³am z powrotem po rozjasnianiu i co? nosi³am rok takie w³osy i znowu zrobi³am pasemka heh. Ja po prostu lubiê zmiany i duzo lepiej mi w jasnym blondzie )

Cytat:
Napisane przez aeronauta Poka¿ wiadomo¶æ
1. Kokosa trzymaj tak d³ugo jak mo¿esz, im d³u¿ej tym lepiej. I nie musisz nak³adaæ czepka i rêcznika, ale zabronione te¿ to nie jest.
2. Wszystko jedno. Ja zmywam babydreamem i jest ok.

A amlê jak± masz? W proszku czy olej amla?
mam amlê w proszku, tak± z Biochemii Urody
Stary 2009-02-26, 13:40   #3565
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
czy uzywacie odzywek po "kompresach olejowych"? Bo ja musze bo inaczej nie rozczesze w³osów.
ja uzywam takich ze sp³ukiwaniem i potem jakies serum, ale to sila przyzwyczajenia juz

[*] 11.09.2012
Stary 2009-02-26, 13:44   #3566
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Poka¿ wiadomo¶æ
ja uzywam takich ze sp³ukiwaniem i potem jakies serum, ale to sila przyzwyczajenia juz
a serum jakie np.?
Stary 2009-02-26, 13:46   #3567
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 726

Cytat:
mam amlê w proszku, tak± z Biochemii Urody
To zazwyczaj dajê siê j± po myciu w³osów jako maskê. Na Biochemii Urody s± zdaje siê jakie¶ przepisy na maski z amli. Nawet przepis na p³ukankê z amli zdaje siê gdzie¶ by³. Wiêc je¶li nie masz gdzie wcisn±æ amli do swej pielêgnacji mo¿e w³a¶nie p³ukanka jest rozwi±zaniem dla ciebie.
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 13:47   #3568
motylek1007
Zakorzenienie

akurat ja mam Joanny z rzep± i na wykonczeniu z Apteczki babuni

[*] 11.09.2012
Stary 2009-02-26, 13:48   #3569
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Lek na tr±dzik przepisuj± komu popadnie? No ³adne rzeczy

no moja kole¿anka jedna mia³a rozszerzone pory i to jej przepisa³

Stary 2009-02-26, 13:56   #3570
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
no moja kole¿anka jedna mia³a rozszerzone pory i to jej przepisa³
Na rozszerzone pory Differin chyba mo¿e byæ. Ale w sumie pewna nie jestem.

Domi, czy Tobie po Romantic dobrze rozczesuj± siê w³osy? Bo mi nie bardzo

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.