|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
Cytat:
dziekuje za linka ten krem jest tani wiec moze go kupie. Kolezanka z innego watku poleci³a mi Neutrogena, ale on kosztuje ok. 50 z³, a nie jest powiedziane, ¿e bedzie dibry dla mojej cery. Troszke szkoda mi kasy. A potrzebuje w³asnie czegos, ¿eby stosowaæ profilaktycznie. Ciekawe czy w aptece bedzie ten zel-krem![]() Cytat:
i zazwyczaj robia mi sie na zmiane raz na jednym raz na drugim policzku. Teraz mam na lewym, a ostatnio mia³am na prawym.Ale wiecie co, pewnie powiecie, ze chora jestem, ale ja to dusze poprostu jak sie to zorbi jest czerwone na pol policzka, ja to wyduszam (nie wiem skad w srodku bia³e, wiem bleee) ale smaruje mascia i wtedy sie goi.Tamtego roku w zimie tego nie dusilam i tak mialam i mialam przez dluzszy czas. Jak znajde takie jedno zdjecie, to dam na chwilke do galerii ![]() ![]() edit jej nei moge znale¼æ tego zdjecia chyba usunelam go a mama mi kiedys zrobila i dokladnie bylo widac moj polik brzydki
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-02-25 o 17:16 |
||
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej nie dotykaj twarzy, przecieraj komórkê spirytusem i czêsto zmieniaj poszewki od poduszek, bo tak siê przenosz± bakterie, a mo¿e byæ, ¿e to bakteryjne.Mi siê porobi³y 3 du¿e prychole na czole, które dot±d by³o jedyn± czyst± czê¶ci± twarzy i jak bêd± pojawiaæ siê nowe to z bólem serca zdecydujê siê na grzywkê. Jak mia³am najwiêcej na policzkach to te¿ zas³ania³am w³osami, wiêc na to samo wyjdzie
|
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Nie chcê straszyæ, tylko ostrzegam
I nie wszyscy wiedz±, ¿e jak ma siê zimno, to nie powinno siê zbli¿aæ do dzieci- dla nich ten wirus mo¿e byæ ¶miertelny.Cytat:
Heh, nied³ugo bêdê ekspertk± w dziedzinie opryszczki Pomy¶leæ, ¿e sama jej nie mam, a w³a¶ciwie mam, ale u mnie siê nie rozwija- po paru godzinach sama znika.A, ¿eby by³o co¶ o w³osach, zakupiona niedawno przeze mnie od¿ywka Nivea Diamond Gloss w sprayu (o ta: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23060) coraz bardziej mi siê podoba. Zastêpuje mi psikade³ka Gliss Kura, doda³am do niej jeszcze trochê oleju jojoba i protein jedwabiu i ju¿ w ogóle super jest
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
BTW, w³a¶nie wpisa³am "opryszczkê" w google grafika i... ![]() Ja nie cierpiê mieæ "zimna" Mnie siê robi tylko na ustach, a mojej mamie na ustach i w okolicach nosa, koszmar.
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
Robi sie tu niezly syfkowy offtop
![]() domi7ks, czesto smarujesz sie ta mascia z witamina A? Byc moze ona Cie tak zapycha i wyskakuja wlasnie takie gule Zastanow sie tez czy nie podpierasz policzkow rekami, czy nie nosisz jednej i tej samej kurtki, ktorej kolnierz ociera sie o twarz, czy nie rozmawiasz duzo przez telefon (na sluchawce zbiera sie duzo brudu ). Mozliwosci moze byc naprawde wiele |
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Oczywi¶cie, ¿e bêdzie w aptece. Ja go g³ównie tam kupujê. Ale widzia³am te¿ w Rossmanie
.Cytat:
. Sudocrem jest równie¿ ¶wietny - dzia³. antybakteryjne, ¶ci±gaj±co, goi ró¿ne syfki. Najlepiej zacznij od Sudocremu. Gdy wygoisz syfka, ochronnie Aloepanten stosuj.
|
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 378
|
A ja polecê od siebie pastê Lassari
By³am w poprzednim tygodniu na 3 osiemnastkach i teraz do ³±du nie mogê doj¶æ z cer± ![]() I macie racjê z tymi dermatologami.Leczy³am siê ponad 3 lata u dermatologa na tr±dzik, w koñcu przesta³am, zaczê³am siê bawiæ kwasami. Teraz jest lepiej, zrobi³ mi siê ponad miesi±c temu liszaj na twarzy, posz³am do niej,a ona mi siê pyta sk±d mi tak tr±dzik ³adnie zszed³. To mówiê o kwasach, a ona "tak, tak, kwasy s± bardzo skuteczne, czêsto je polecam" 3 lata chodzi³am i s³owa o kwasach nie s³ysza³am. Tylko antybiotyki (bez przerw wiekszych!) i differin.I teraz powiedzia³a mi jeszcze, ze acne derm mogê u¿ywaæ bez ochorny przeciw³onecznej, ¶mia³o mam siê w nim opalaæ. Cytat:
![]() Spektakl by³, hmm, pó³ spekltaklu siedzia³am z nadziej±, ¿e pojawi siê jai¶ dialog. Ale koñcówka by³± przepiêkna. Piosenki by³y wykonywane przez taki jakby chór, uzyka grana na ¿ywo, a w pewnym momencie g³os Grzegorza krzycz±cy "Republika" (to by³ fragment z "Republiki marzeñ"). To by³o co¶, wszystkich w fotel wbi³o. ![]() Co do w³osów: mam w nich pe³no popio³u. ![]() (swoj± drog±, ostatnio wpad³am na pomys³, ze pianka do golenia dla mê¿czyzn mo¿e siê przys³u¿yæ w³osom, ja ju¿ szalejê )
||
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Mia³am kiedy¶ problem z krostkami, deramatolog zaleci³ mi davercin (punktowo). dobrze wysusza³ krostki. U¿ywam go do dzi¶ na jakie¶ nag³e niespodzianki. Z tym, ¿e jest niestety na receptê
Zmieni³am te¿ pielêgnacjê twarzy na ³agodniejsz± - Physiogel i delikatny tonik. No i oczywi¶cie jakie¶ mleczko (do zmywania make-upu). Moja cera nie jest zbyt wymagaj±ca, od czasu do czasu peeling przeciwtr±dzikowy, na noc krem nawli¿aj±cy. I to wystarczaWracaj±c do w³osów ![]() Wkurza mnie to, ¿e strasznie siê pusz± Zbieraj± siê w os³awione juz kolonie , ale takie naprawdê spore. I te koñcówki... jakie¶ takie cienkie A marz± mi siê jedwabiste, sypkie, gêste w³osy Mo¿e to kwestia od¿ywki? Wrzucam jeszcze raz sk³ad - od¿ywka do sp³ukiwania. Chyba wypada³oby j± trochê potrzymaæ, ale jako¶ nie u¶miecha mi siê sterczeæ kilka minut g³ow± w do³, czekaj±c a¿ od¿ywka zd±¿y zadzia³aæ. No, ale mo¿e dla w³osów siê prze³amie ![]() Water, Sorbitol, Dipropylene Glycol, Stearyl Alcohol, Dimethicone, Hydroxypropyldimethylamin e, Stearoxy Ether, Glutamic Acid, Hydroxyethylurea, Amodimethicone, PEG-90M, Steartrimonium Chloride, Camellia Japonica Seed Oil, Polyquaternum-61, Cetyl Alcohol, Mineral Oil, Bis-Isobutyl PEG-14/Ammodimethicone Copolymer, Isoceteth-10, Glycerin, Butylene Glycol, PCA Ethyl Cocoyl Arginate Phenoxyethanol, Fragrance, CI 17200, Yellow 5 CI 61570 I co s±dzicie?
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
O widzê, ¿e coraz wiêcej tutaj fanek Myslovitz i Republiki
![]() Na razie jak nigdy dot±d jestem zadowolona ze stanu moich w³osów, same siê piêknie uk³adaj±, b³yszcz±, fale siê rozprostowa³y-tak, wtedy kiedy zaczê³am je doceniac i chcia³am zacz±c podkre¶laæ:p Tylko mnie jedno martwi... jakos po tyg od od³o¿enia pokrzywy w³osy lec± jak szalone... Jak nigdy dot±d
|
|
|
|
#3550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pani-jesieñ Czas edycji: 2009-02-26 o 11:50 |
||||
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 535
|
Mozna sie przy³±czyc? mozna?
![]() po nieudanym fryzjerze równiez zapuszczam w³osy i ogolnie teraz mam ostatni dzownek zeby uros³y![]() Cytat:
![]() co do dermatologa, to ja tez d³ugo unikalam, az wrescie moja twarz tak okropnie wgl±dala (naprawde zle) ze poszlam...wyszlo ze mam ostre £ZS na twarzy i skórze g³owy wyleczy³ mnie (pare setek kosztowalo) ale nawroty s± i bed±...Strasznie mam wra¿liw± twarz i nie moge np myc jej wod± z kranu ani przegotowan± bo zaraz mam uczulenie...tak samo z kremami dos³ownie 3 moge u¿ywac tylko po krórych wiem ze nic mi nie wyjdzie....na cere bardzo mi pomog³y kosmetyki z Biochemii Urody poczytwalam Was troche i juz sie napali³am na od¿ywke Jantar ale najperw chociaz w duzej czêsci zuzyje co mam bo sie nie wyrobie z terminami wa¿nosci
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 774
|
Cytat:
A mo¿e powinna¶æ z tym i¶æ do dermatologa???
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane w³osomaniaczki!
![]() Niedawno dol±czy³am do tematu "Walka o zdrowe i piekne w³osy"ale Wasz temat równie¿ mnie zaciekawi³ Tutaj podajê link do moich w³osów jakby kto¶ chcia³ zobaczyæ (uprzedzam, ¿e s± baaaardzo cienkie, suche w dodatku farbowane )https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2777 Tak¿e zamierzam dbaæ o nie jak tylko siê da! W³a¶nie siê zastanawiam co u¿yæ.. ![]() Pozdrawiam serdecznie!
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
az tak zle na fotkach nie wygl±daja
|
#3555 |
|
BAN sta³y
|
wlasnie ze dobrze wygladaja , nie widac upalonych koncowek i sa dosc gladkie, mi sie podobaja
|
|
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
heh bo fotki z lamp± i 2 ostatnie zaraz po fryzjerze-wyprostowane i ¶wiezo zafarbowane- st±d to z³udzenie b³yszcz±cych...
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Na 1 zdjeciu widaæ jakie s± naprawdê, zaraz po umyciu bez niczego, wysch³y naturalnie. Nie wiem co mogê dla nich zrobiæ dzisiaj,. jakos nie mam pomys³u...;/
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Kochane, ze mi podsuwacie linki i zainteresowanie moja cera
mozna na Was polegac, az mi milo mi sie tu przychodzi ![]() A jesli chodzi o ten moj problem to naprawde jest duzo lepiej niz w tamtym roku. Szkoda, ze usunelam zdjecia, a mialam z bliska zrobione jak to wyglada to nie jest az takie straszne, ze ludzie sie nei moga patrzec czy cos. Ale ja sama sie zle czuje psychicznie jak i wyskoczy, bo jakby nie patrzyl to szpeci to jest czerwona gulka, tak jak opisywalam.W tamtym roku nei moglam sobie zt ym poradzic i wlansien ie dusilam tego i mi ciagle przeskakiwalo z jednego policzka na drugie i nawet mialam na jednym po 2-3 nie uzywalam pudru, podkladu, zeby nie draznic i masci zdanej tez wtedy dobrej nei mialam.W tym roku stwierdzilam, ze bede to dusila, a jak wyskoczy to wydusze, zasmaruje mascia i nastepnego dnia prawie nic nie widac. Ta masc z witamina A jest bardzo dobra, goi mi to szybko, ale nie jest taka profilaktyczna, ze jak jest mroz to posmaruje, wyjde i nic mi nie wyskoczy. Ale to napewno z mrozu sie robi. W lecie mam cere adna, normalna, a jak tylko pojawi sie minusowa temperatura to wyskakuje. Normalnie nie mozna kupowac na recepte bez recepty ale moja mama mi kupila w jakjes prywatnej aptece, babka powiedziala, ze sprzeda i sprzedala a pewnie jakbym poszla do dermatologa tez by mi przepisal Differin, bo g³ownie te masc przypisuja
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-02-26 o 12:52 |
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 774
|
Cytat:
A ja na Twoje zastanawiane siê polecam olejek przed myciem na w³osy i witamy w naszym gronie
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi mi³oA co do w³osków to mam olej kokosowy, wiec moze jego uzyc? Tak na po³ do godziny przed myciem, pozniej szampon babydream albo Mypa Shea Karite ale chyba ten drugi zeby lepiej mi ten olej zmy³. I co dalej.. bo tu sie pojawia problem.. czy uzywacie odzywek po "kompresach olejowych"? Bo ja musze bo inaczej nie rozczesze w³osów. Wiêc np. lekka odzyka tez z Mypa Shea Karite. albo maska.. chcia³am dzisiaj uzyc Amli.. probowa³a któras z Was? Jak wrazenia? dodam, ze mam rozjasniane blond pasemka, nie przyciemnia?
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mo¿na, ale jednak czasem udaje siê wyprosiæ (jak Twojej mamie np.), na szczê¶cie
Cytat:
![]() kochaneczka -> pewnie, ¿e mo¿na u¿yæ od¿ywki po olejowaniu
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziêkujê pani jesieñ
ja jestem w sumie pocz±tkuj±ca z taka zwiêkszon± pielêgnacj± Pytam, bo gdzies wyczyta³am ze olej to jako odzywka juz jest i ze po nim myje sie tylko szamponem i koniec. Ale na to chyba mog± sobie pozwoliæ osoby z naturalnym kolorem w³osów w dodatku niezbyt zniszczonymi. Tak mi siê wydaje..To mam na dzisiaj taki plan: 1. kokos na suche w³osy od po³owy, na ok. godzinê. (nak³adaæ czepek foliowy i recznik?) 2. szampon babydream lub Mypa Shea Karite- w³asnie który lepszy? ten drugi ma SLS wiec lepiej zmyje wiec chyba ta Mypa.. 3. Odzywka Mypa Shea Karite, to w³asciwie taki balsam do w³osów, nie obci±¿aj±cy, lekki wiec chyba siê spisze po tym oleju. 4. Rossman malinowy na wilgotne w³osy- ( jak on ob³êdnie pachnie!! ![]() ) 5. Schn± sobie same.. Co myslicie? chcialam jeszcze amle ale nie wiem gdzie j± wcisn±c i przed czym uzyc
Edytowane przez kochaneczka Czas edycji: 2009-02-26 o 13:20 Powód: wkrad³ siê b³±d:P |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
Cytat:
2. Wszystko jedno. Ja zmywam babydreamem i jest ok. A amlê jak± masz? W proszku czy olej amla? |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)mam amlê w proszku, tak± z Biochemii Urody
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam takich ze sp³ukiwaniem i potem jakies serum, ale to sila przyzwyczajenia juz
|
#3566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
To zazwyczaj dajê siê j± po myciu w³osów jako maskê. Na Biochemii Urody s± zdaje siê jakie¶ przepisy na maski z amli. Nawet przepis na p³ukankê z amli zdaje siê gdzie¶ by³. Wiêc je¶li nie masz gdzie wcisn±æ amli do swej pielêgnacji mo¿e w³a¶nie p³ukanka jest rozwi±zaniem dla ciebie.
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
akurat ja mam Joanny z rzep± i na wykonczeniu z Apteczki babuni
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
no moja kole¿anka jedna mia³a rozszerzone pory i to jej przepisa³
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Na rozszerzone pory Differin chyba mo¿e byæ. Ale w sumie pewna nie jestem.
Domi, czy Tobie po Romantic dobrze rozczesuj± siê w³osy? Bo mi nie bardzo
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

ten krem jest tani wiec moze go kupie. Kolezanka z innego watku poleci³a mi Neutrogena, ale on kosztuje ok. 50 z³, a nie jest powiedziane, ¿e bedzie dibry dla mojej cery. Troszke szkoda mi kasy. A potrzebuje w³asnie czegos, ¿eby stosowaæ profilaktycznie. Ciekawe czy w aptece bedzie ten zel-krem
i zazwyczaj robia mi sie na zmiane raz na jednym raz na drugim policzku. Teraz mam na lewym, a ostatnio mia³am na prawym.
jej nei moge znale¼æ tego zdjecia

Naprawdê? Dziêki za ostrze¿enie, zaraz jej powiem, ¿eby uwa¿a³a 
Pomy¶leæ, ¿e sama jej nie mam, a w³a¶ciwie mam, ale u mnie siê nie rozwija- po paru godzinach sama znika.
Mnie siê robi tylko na ustach, a mojej mamie na ustach i w okolicach nosa, koszmar.
Zastanow sie tez czy nie podpierasz policzkow rekami, czy nie nosisz jednej i tej samej kurtki, ktorej kolnierz ociera sie o twarz, czy nie rozmawiasz duzo przez telefon (na sluchawce zbiera sie duzo brudu

Zbieraj± siê w os³awione juz kolonie