Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 08:18   #4621
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

dzień dobry babeczki!

u nas dziś słonko, mdli mnie od rana, odkryłam na twarzy 4 pryszcze generalnie piękny dzień się zapowiada! hehehe

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
i mam nadzieję, że ten dzień będzie lepszy od wczorajszego...
dziękuję jeszcze raz za słowa wsparcia
Chciałabym wymazać z pamięci wczorajszy dzień
Zaczynam walke na nowo...bo nie mam innego wyjścia...więc jutro badanka, dzisiaj znów wiesiołek, a od wczoraj piję ziółka na poprawę pracy jajników...nie zaszkodzą a może pomogą no i zamówiłam znów na allegro testy owulacyjne...

Wczoraj spotkałam sie z koleżanką i od razu humor mi się poprawił...byłyśmy na mieście w poszukiwaniu sukni slubnej...ceny masakryczne... suknia, która się nam spodobała i cudnie leżała, za wypożyczenie krzynęli 2500 zł (Suknia st. patrick)

St Patrick przepiekne suknie!! ja sama co prawda miałam suknię demetrios z salonu lisa ferrera ale te też mi się podobają. poradź koleżance, żeby poszukała tej sukni na necie używanej. suknie nie są zniszczone a duuuużo tańsze. ja tym sposobem miałam suknię moich marzeń, która w salonie koztuje 3000 zł....................... nigdy bym nie przypuszczała, że uda mi się mieć tę suknię, ale przyjaciółka poradziła: poszukajj używanej na necie..i...kupiłam suknię za 800 zł! nie zniszczną, czyściutką, w moim rozmiarze i kolorze tą jedyną!

Yolanda! powodzenia! każdy ma czasem gorszy dzień najważniejsze to się podnieść do walki

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:24   #4622
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cześć dziewczyny Ja jeszcze przed kawką dzisiaj, ale chyba zaraz sobie zrobię, bo pracować to mi się nie chce Wczoraj faktycznie był nieciekawy dzień, ale dziś za oknem też okropnie - właśnie śnieg zaczął padać...
A co do naszego "głównego tematu, to zastanawiam się, kiedy mogę się spodziewać owu w tym cyklu. Dziś dopiero 7dc, zawsze miałam równe 30-dniowe, ale ostatni wydłużył mi się o 8 dni, prawdopodobnie przez grypę. I nie wiem co mnie teraz czeka... Zostaje strzelać w ciemno, bo tempki nie mierzę
Ok, dość marudzenia, trzeba coś popracować...
Miłego dnia wszystkim!

Edytowane przez DAnia
Czas edycji: 2009-02-26 o 08:27
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:27   #4623
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
dobrze, ze spadla, czyli owu tuz tuz
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Ula, dobrze! przed owu zwykle spada , żeby potem skoczyć
dziękuje za zainteresowanie dziś mój 16dc owulacji nadal nie ma ,śluz jest piekny i te bóle .mam 34 dniowy cykl to może owulka się jeszcze pojawi
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Ula (a'props masz śliczne imię - bardzo dobrze mi się kojarzy, bo moja przyjaciółka tak ma właśnie na imię), nic dodać, nic ująć I jak ty to mówisz, "dla nas też zaswieci słoneczko"
a mi sie moje imię średnio podoba ,jak zwracają sie do mnie Ula lub Uśka to jeszcze , ale jak Urszula to ......
słoneczko zaświeci zobaczysz , już zaniedługo

Cytat:
ja też właśnie powinnam sprzedać moja poczciwą golfinę, bo juz ponad dwa miesiące temu kupiliśmy inne, większe autko... ale tak się przywiązałam, że namówiłam męża, żebym mogła sobie jeszcze nim pojeździć, a za 2-3 miesiące spróbujemy sprzedać...

Miłego poranka
ja też sprzedałam golfa ,troszke mi go brak do jeżdziłam nim 2 lata ,teraz muszę poczekac jakieś 2 tygodnie na nowe bo musimy je sprowadzic z zagranicy , a bedzie to może passat

dzień dobry kochane ,dziś u mnie jakaś chandra - pogoda do bani, śnieg znowu pruszy , gardło mnie znowu zaczeło bolec i troszeczkę kaszlę , no i chciałam pojechac do mamy na kawe a teraz nie mam czym ,chyba ze busem pojade kurcze, nie jezdziłam nim jakieś 3 miesiące więc jestem ciekawa jak ta moja jazda bedzie wyglądac
miłego dnia kochane
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:27   #4624
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja jeszcze przed kawką dzisiaj, ale chyba zaraz sobie zrobię, bo pracować to mi się nie chce Wczoraj faktycznie był nieciekawy dzień, ale dziś za oknem też okropnie - właśnie śnieg zaczął padać...
A co do naszego "głównego tematu, to zastanawiam się, kiedy mogę się spodziewać owu w tym cyklu. Dziś dopiero 7dc, zawsze miałam równe 30-dniowe, ale ostatni wydłużył mi się o 8 dni, prawdopodobnie przez grypę. I nie wiem co mnie teraz czeka... Zostaje strzelać w ciemno, bo tempki nie mierzę
Ok, dość marudzenia, trzeba coś popracować...
Miłego dnia wszystkim!
nawet mi nie mów nic o kawie bleeeeeeeeeee

jeśli nie mierzysz tempki to zawsze pozostaje ci jeszcze obserwacja śluzu, na tej podstawie zawsze możesz stwierdzić, że owu się zbliża. dzień szczytu śluzu jest zwykle dniem owu, choć wystąpienie owu może jedynie być potweirdzone przez skok tempki.
powodzenia!

Stary 2009-02-26, 08:33   #4625
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
jeśli nie mierzysz tempki to zawsze pozostaje ci jeszcze obserwacja śluzu, na tej podstawie zawsze możesz stwierdzić, że owu się zbliża. dzień szczytu śluzu jest zwykle dniem owu, choć wystąpienie owu może jedynie być potweirdzone przez skok tempki.
powodzenia!
Dzięku Nikuś To mniej więcej wiem, ale dawniej jak dokładniej się obserwowałam, to w całkowicie innym celu Zobaczymy jak mi się uda teraz.... Staram się nie myśleć za dużo, bo widzę po sobie, że niedużo mi już do ciążowego "schiza" brakuje A tego bym wolała uniknąć, bo wtedy jest jeszcze trudniej...
Stary 2009-02-26, 08:36   #4626
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Dzięku Nikuś To mniej więcej wiem, ale dawniej jak dokładniej się obserwowałam, to w całkowicie innym celu Zobaczymy jak mi się uda teraz.... Staram się nie myśleć za dużo, bo widzę po sobie, że niedużo mi już do ciążowego "schiza" brakuje A tego bym wolała uniknąć, bo wtedy jest jeszcze trudniej...
myślę, że kiedy zaczynają się starania o dziecko to naprawdę ciężko wyłączyć całkowicie myślenie. trzeba by sobie walnąc przed przystąpieniem do działania 3 porządne lampki wina i wtedy może
zawsze możesz zastosować metodę co dwa dni przytulanie - kilku dziewczynom podziałało wtedy raczej na pewno się trafi w TEN dzień

Stary 2009-02-26, 08:50   #4627
gooha3
Zadomowienie

Agusia_a9

jak tam teścik??
ja dalej ściskam mocno kciuki
i minie ciekawość już zżera

Przed chwilą w telewizji mówili że w naszym kraju tylko 5% kobiet planuje ciąże
myślałam że więcej.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-02-26 o 08:56
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 08:59   #4628
kees26
Rozeznanie

Cytat:
no i zamówiłam znów na allegro testy owulacyjne...
Yolanda, jakiej firmy testy kupujesz? Ja też się przymierzam do kupna w tym miesiącu, ale cholery drogie są, zazwyczaj jest 5 w pudełku, a jak ktoś chce testować od 11 do 17 dc to nie starcza jedno opakowanie

Dziewczyny, czy to będzie miało sens jeśli od jutra zacznę mierzyć tempkę?
To będzie 6dc. Jakoś tak nie mogłam się przemóc, aby waginalnie mierzyć od 1 dc, czyli podczas@....
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:12   #4629
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Yolanda, jakiej firmy testy kupujesz? Ja też się przymierzam do kupna w tym miesiącu, ale cholery drogie są, zazwyczaj jest 5 w pudełku, a jak ktoś chce testować od 11 do 17 dc to nie starcza jedno opakowanie
ja kupiłam testy (już drugi raz) od tego użytkownika http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=7638696
Jestem zadowolona z nich bo testy owulacyjne pokazały dwie kreseczki w tym samym dniu, w którym program do rejestrowania tempki oddzielił tempki niższe od wyższych (czyli teoretyczną owu)
a z kolei testy ciążowe mają wysoka czułość...wyższą niż testy z apteki... więc też super...
a co najważniejsze...niska cena
Cytat:
To będzie 6dc. Jakoś tak nie mogłam się przemóc, aby waginalnie mierzyć od 1 dc, czyli podczas@....
W czasie @ nie trzeba mierzyć tempki, więc jak najbardziej możesz zacząć mierzyć teraz

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:22   #4630
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
myślę, że kiedy zaczynają się starania o dziecko to naprawdę ciężko wyłączyć całkowicie myślenie. trzeba by sobie walnąc przed przystąpieniem do działania 3 porządne lampki wina i wtedy może
zawsze możesz zastosować metodę co dwa dni przytulanie - kilku dziewczynom podziałało wtedy raczej na pewno się trafi w TEN dzień
Dokładnie, też to wymyśliłam - przytulanie co dwa dni Zobaczymy, czy się uda, bo oboje pracujemy i różnie to z tymi chęciami i kondycją bywa... Obojętne, czy teraz, czy za parę miesięcy, i tak będę starą mamą
Stary 2009-02-26, 09:51   #4631
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
St Patrick przepiekne suknie!! ja sama co prawda miałam suknię demetrios z salonu lisa ferrera ale te też mi się podobają. poradź koleżance, żeby poszukała tej sukni na necie używanej. suknie nie są zniszczone a duuuużo tańsze. ja tym sposobem miałam suknię moich marzeń, która w salonie koztuje 3000 zł....................... nigdy bym nie przypuszczała, że uda mi się mieć tę suknię, ale przyjaciółka poradziła: poszukajj używanej na necie..i...kupiłam suknię za 800 zł! nie zniszczną, czyściutką, w moim rozmiarze i kolorze tą jedyną!

Yolanda! powodzenia! każdy ma czasem gorszy dzień najważniejsze to się podnieść do walki
Za Twoją radą spróbowałam poszukać sukni w necie...ale okazało się, ze jest to model 2009 i wątpię, żeby już ktoś chciał ją sprzedać....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 10:11   #4632
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
mi się udało
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:17   #4633
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
PatkaM84 z mojego doświadczenia radziła bym Ci żebyś poszła do endokrynologa-ginekologa bo szkoda Twojego czasu i nerwów przez tych lekarzy a ja już to przerabiałam kilka lat temu i od 5 lat jestem pod kontrolą endo-ginek. bo tylko oni wiedzą najwięcej odnośnie tych wszystkich hormonów a to nie są tylko hormony tarczycy,jak mnie pierwszy raz położył na oddziale i porobił wszystkie badania to nie mogłam uwierzyć,że jest ich tyle mówię o hormonach a wcześniej miałam tak jak Ty od jednego lekarza to do drugiego i takie błędne koło
Jeżeli tylko masz mozliwośc to sprubój w taki sposób
Dobrze wiedzieć, dziękuję Poczekam narazie na wynik tego usg i wizyty z powrotem u tego endokrynologa, a w marcu mam wizytę u reumatologa i to jest powazniejszy problem bo tu mi wyszły złe wyniki i wiem, że ta reumatolog z takimi problemami jak mój poleca ginekolog, która właśnie specjalizuje się w takich ciężkich ciążach... Więc zobaczę jak to się wszystko potoczy. Narazie mam jeszcze dużo czasu bo staranka zaczniemy dopiero ok 10 kwietnia... więc mam nadzieję, że do tego czasu już będzie wiadomo co i jak

Cytat:
Zaczynam walke na nowo...bo nie mam innego wyjścia...więc jutro badanka, dzisiaj znów wiesiołek, a od wczoraj piję ziółka na poprawę pracy jajników...nie zaszkodzą a może pomogą no i zamówiłam znów na allegro testy owulacyjne...
A jakie to są ziółka na poprawę pracy jajników?

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
myślałam że więcej.

No chyba żarty jakieś niemożliwe

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:19   #4634
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
myślałam że więcej.
Może dlatego, że jest kryzys. Tylko że kiedyś najwięcej dzieci rodziło się właśnie w okresie kryzysowym
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:30   #4635
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A jakie to są ziółka na poprawę pracy jajników?
Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

Podobno działa na niektóre kobity...ale to jest tak ze wszystkim na jedne działa na inne nie... tak samo jak z przytulaniem jest, jedni robią to co dwa dni, inni codziennie, a jeszcze inni tylko raz i się udaje...także reguły nie ma...
więc piję, bo na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 10:33   #4636
araczki
Zadomowienie

Czesc dziewcznynki!

Cytat:
Wczoraj spotkałam sie z koleżanką i od razu humor mi się poprawił...byłyśmy na mieście w poszukiwaniu sukni slubnej...ceny masakryczne... suknia, która się nam spodobała i cudnie leżała, za wypożyczenie krzynęli 2500 zł (Suknia st. patrick)
Dobrze Yolanda, ze nastroj juz lepszy
Suknie St Patrick sa boskie. Jak szukalam swojej to zachwycila mnie jedna ichniejsza ale byla masakrycznie droga wiec musialam zrezygnowac.

Cytat:
ja też właśnie powinnam sprzedać moja poczciwą golfinę, bo juz ponad dwa miesiące temu kupiliśmy inne, większe autko... ale tak się przywiązałam, że namówiłam męża, żebym mogła sobie jeszcze nim pojeździć, a za 2-3 miesiące spróbujemy sprzedać...

Miłego poranka
Samochodowo sie zrobilo to ja tez powiem, ze moje auto klasyfikuje sie do sprzedania ale dalismy mu jeszcze rok, chociaz ciagle cos sie w nim dzieje ale jezdzi wiec zostaje a za rok i tak go nikt nie kupi

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Dzień doberek śpioszki

Ale tu cichutko dzisiaj wszystkie jeszcze śpią,czy co
A ja dzisiaj chce poczęstować Wszystkie włoską caffe lungo

Dzisiaj mam 18 dc. i nadal nic nie rozumiem wczoraj miałam temperaturkę 36.3 a dzisiaj jeszcze mniej 36.25 co jest grane aż taki spadek jest przed owulką już sama nie wiem co mam myśleć

yolanda ja mam na imię Edyta a nie Ula ,może mnie z kimś pomyliłaś???

Miłego poranka
Edzia, pewnie owu caly czas przed Toba... wiec za owu

No i cholera zazdroszcze Ci Rzymu

Cytat:
Kees, ja zaczynalam mierzyc wlasnie ok 5-6 dnia.

Bylam dzisiaj na USG, 2 jajka w obu jajnikach sa. Dostalam pregnyl i jutro IUI. Zowu.
Buziaki!

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2009-02-26 o 10:35
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:48   #4637
fleurdelacour
Rozeznanie

och chcialam cos napisac i mi sie pochrzanilo, przepraszam

Edytowane przez fleurdelacour
Czas edycji: 2009-02-26 o 10:50
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:50   #4638
Lisica1
Zadomowienie

Hej dziewczynki, 2 dni temu mialam robiona inseminacje i teraz lekarz zlecil 2 dni staranek. Od 3 dni kluje mnie prawy jajnik, byc moze ze peka?? .Jesli do jutra nie przestanie mnie bolec to jade do lekarza (zreszta dzwonilam do niego i mowil ze mam przyjechac na badanie usg ). Bardzo sie boje bo nie wiem co sie dzieje,ale mam tak dobrego lekarza ze mozna w kazdej chwili dzwonic i doradzi kazdemu.Nie wiem czy wy dziewczyny leczycie sie u lekarza czy tak normalnie??
bo wynika z waszych postow ze normalnie (co niektore).

Dodam ze ja dopiero od 2 miesiecy lecze sie u lekarza, a przez ponad rok kochalismy sie z mezem bez zabiezpieczen i szczegolnie nie interesowalismy sie jakimis dniami plodnymi,temperatura itp. W koncu nic z tego nie wynikalo, to moj maz sam zaczal czytac na necie o tym i ja sie tez wkrecilam. W koncu w noc poslubna zaczely sie nasze staranka
A teraz jestem zadwolona z mojego lekarza,chociaz jest ok 50 km. ode mnie to i tak jak bedzie trzeba to przyjade w kazdym momencie (gorzej z moja praca). Ale teraz to nawet pracowac mi sie nie chce, bo chcialabym sie wiecej oszczedzac.

No to troszke moge sie komus wygadac, jezeli was zanudzilam to przepraszam...

Napisane przez araczki:
Bylam dzisiaj na USG, 2 jajka w obu jajnikach sa. Dostalam pregnyl i jutro IUI. Zowu.
Buziaki!

Araczki czyli masz to samo co ja, widze ze przechodzisz dluzszy czas, bo ja dopiero 1 raz i mysle ze to juz a widze ze to tez nie jest proste...

Edytowane przez Lisica1
Czas edycji: 2009-02-26 o 10:54
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:55   #4639
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Za Twoją radą spróbowałam poszukać sukni w necie...ale okazało się, ze jest to model 2009 i wątpię, żeby już ktoś chciał ją sprzedać....
ups, to troszkę gorzej

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
mi się udało
wiem wiem

Cytat:
Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników

ruta {Herba Rutae} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

Podobno działa na niektóre kobity...ale to jest tak ze wszystkim na jedne działa na inne nie... tak samo jak z przytulaniem jest, jedni robią to co dwa dni, inni codziennie, a jeszcze inni tylko raz i się udaje...także reguły nie ma...
z tego co pamiętam to jedna z dziewczyn z wątku "próbować" piła to i zaszła

ARACZKI, JUTRO trzymam kciuki, aż spuchną!

Lisica, nie poddawaj się, i nie załamuj jajnik może kłuje bo faktycznie pęka, jeśli cię to niepokoi zadzwoń do lekarza i zapytaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 11:16   #4640
Lisica1
Zadomowienie

Napisane przez Nika1980:

Lisica, nie poddawaj się, i nie załamuj jajnik może kłuje bo faktycznie pęka, jeśli cię to niepokoi zadzwoń do lekarza i zapytaj

Dzieki Nikus, dzwonilam do lekarza wczesniej i powiedzial ze jak mnie kluje to moze peka a moze nie?? Powiedzial ze musi zrobic usg, i jak chce to moge przyjechac dzis albo jutro rano. Jeszcze dzis jakos przeboleje bo ide do pracy na 2 zm,a pojade jutro rano jak mnie bedzie jeszcze bolec.
Troche sie martwie, bo nigdy mnie nie bolaly jajniki, tylko mialam skurcze macicy przy okresie.
To do jutra ciekawe co usg wykaze??
spadam do pracy,a tak mi sie nie chce jak wam wszystkim PA
Stary 2009-02-26, 11:17   #4641
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:

Samochodowo sie zrobilo to ja tez powiem, ze moje auto klasyfikuje sie do sprzedania ale dalismy mu jeszcze rok, chociaz ciagle cos sie w nim dzieje ale jezdzi wiec zostaje a za rok i tak go nikt nie kupi

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, 2 dni temu mialam robiona inseminacje i teraz lekarz zlecil 2 dni staranek. Od 3 dni kluje mnie prawy jajnik, byc moze ze peka?? .Jesli do jutra nie przestanie mnie bolec to jade do lekarza (zreszta dzwonilam do niego i mowil ze mam przyjechac na badanie usg ). Bardzo sie boje bo nie wiem co sie dzieje,ale mam tak dobrego lekarza ze mozna w kazdej chwili dzwonic i doradzi kazdemu.Nie wiem czy wy dziewczyny leczycie sie u lekarza czy tak normalnie??
bo wynika z waszych postow ze normalnie (co niektore).

Dodam ze ja dopiero od 2 miesiecy lecze sie u lekarza, a przez ponad rok kochalismy sie z mezem bez zabiezpieczen i szczegolnie nie interesowalismy sie jakimis dniami plodnymi,temperatura itp. W koncu nic z tego nie wynikalo, to moj maz sam zaczal czytac na necie o tym i ja sie tez wkrecilam. W koncu w noc poslubna zaczely sie nasze staranka
A teraz jestem zadwolona z mojego lekarza,chociaz jest ok 50 km. ode mnie to i tak jak bedzie trzeba to przyjade w kazdym momencie (gorzej z moja praca). Ale teraz to nawet pracowac mi sie nie chce, bo chcialabym sie wiecej oszczedzac.

No to troszke moge sie komus wygadac, jezeli was zanudzilam to przepraszam...

Araczki czyli masz to samo co ja, widze ze przechodzisz dluzszy czas, bo ja dopiero 1 raz i mysle ze to juz a widze ze to tez nie jest proste...
Dziewczyny, a jakie badania robiłyście przed inseminacją?? i jakie były przyczyny? i w ogóle po jakim czasie naturalnych staranek??

Stary 2009-02-26, 11:22   #4642
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

ruta {Herba Rutae} 20gr

A to już się kupuje takie gotowe czy trzeba samemu wszystko mieszać?

Co do samochodu to mi by sie przydał. Mamy jeden, ale to wiadomo jak to jest na dwie osoby. Mieliśmy już kupić od szwagra kolegi, cały czas nam mówili że nam sprzedadzą, że my jesteśmy pierwsi do kupna ich samochodu, potem zadzwonili że dają samochód na przegląd i potem już nam sprzedają. Nieodzywają się nie przez tydzień, my dzwonimy a oni mówią, że sprzedali komu innemu... Ale bylam wściekła... Po co gadali, że nam sprzedadzą jak nagle sprzedają komuś innemu... Ale trudno, narazie jakos dzielimy się z mężem

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-02-26, 11:33   #4643
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
A to już się kupuje takie gotowe czy trzeba samemu wszystko mieszać?
te zioła kupiłam każde osobno w sklepie medyczno-zielarskim(?) i w domciu w odpowiednich proporcjach połączyłam i wymieszałam.... wszystko kosztowało mnie około 20 zł. od razu uprzedzam, że to ładnie nie pachnie (nie lubię zapachu ziół), a w smaku też nie teges... mam przynajmniej nadzieję, że skuteczne jest...
Cytat:
Co do samochodu to mi by sie przydał. Mamy jeden, ale to wiadomo jak to jest na dwie osoby. Mieliśmy już kupić od szwagra kolegi, cały czas nam mówili że nam sprzedadzą, że my jesteśmy pierwsi do kupna ich samochodu, potem zadzwonili że dają samochód na przegląd i potem już nam sprzedają. Nieodzywają się nie przez tydzień, my dzwonimy a oni mówią, że sprzedali komu innemu... Ale bylam wściekła... Po co gadali, że nam sprzedadzą jak nagle sprzedają komuś innemu... Ale trudno, narazie jakos dzielimy się z mężem
co za nieuczciwi ludzie...nawet jeśli ktoś dawał im wyższą kwotę to mogliby chociaż uczciwie zadzwonić i powiedzieć jak sprawa stoi .... masakra..brak słów...

Stary 2009-02-26, 11:37   #4644
Lisica1
Zadomowienie

yolanda9

mi lekarz powiedzial ze moge jajeczkowac raz na rok lub 2 razy na rok,wiec trudno jest trafic w ten dzien
czyli wychodzi na to ze wcale nie mam owulacji
badania jakie mi zlecil to:
prolaktyna
tsh
lh
dhea -s
testosteron
fsh
Sa to badania hormonalne i to zalezy od lekarza jakie Ci zleci, bo kazda kobieta ma inny problem, byc moze masz podobny?
Po tych badaniach przepisal mi Clostylbegyt i kazal brac w 3 dniu cyklu przez 5 dni a w 13 dniu dostalam zastrzyk z pregnylu i nastepnego dnia czyli w 14 dniu cyklu zrobil mi inseminacje i teraz w 15 i 16 dniu kazal sie kochac,troche to ciezkie bo jajnik mnie kluje noi jeszcze ta swiadomosc, czlowiek sie stresuje...
A wiec teraz czekanie na @ ,a ja mysle ze nie przyjdzie, tak bardzo bym chciala...

A staralismy sie ponad rok...
Stary 2009-02-26, 11:40   #4645
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry babeczki!

ja też kupowałam używaną suknię, trzeba było tylko niewielkie porpawki krawieckie nanieść i było super - a na pewno było taniej - wiec Nika dobrze mówi

buziaczki moje skarby - czekam na dobre wieści i zostawiam Wam
:mag ia:
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:43   #4646
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
yolanda9

mi lekarz powiedzial ze moge jajeczkowac raz na rok lub 2 razy na rok,wiec trudno jest trafic w ten dzien
czyli wychodzi na to ze wcale nie mam owulacji
badania jakie mi zlecil to:
prolaktyna
tsh
lh
dhea -s
testosteron
fsh
Sa to badania hormonalne i to zalezy od lekarza jakie Ci zleci, bo kazda kobieta ma inny problem, byc moze masz podobny?
Po tych badaniach przepisal mi Clostylbegyt i kazal brac w 3 dniu cyklu przez 5 dni a w 13 dniu dostalam zastrzyk z pregnylu i nastepnego dnia czyli w 14 dniu cyklu zrobil mi inseminacje i teraz w 15 i 16 dniu kazal sie kochac,troche to ciezkie bo jajnik mnie kluje noi jeszcze ta swiadomosc, czlowiek sie stresuje...
A wiec teraz czekanie na @ ,a ja mysle ze nie przyjdzie, tak bardzo bym chciala...

A staralismy sie ponad rok...
Dziękuję za te informacje
A jeszcze jedno pytanko
A na podstawie jakiego badania ten lekarz stwierdził, że nie ma u Ciebie owulacji?? bo wśród tych, które wymieniłaś nie widzę monitoringu.... co jeszcze świadczy o braku owulacji?

Stary 2009-02-26, 11:48   #4647
Lisica1
Zadomowienie

Prosze bardzo pytaj jak chcesz

No chyba zobaczyl przez usg
Stary 2009-02-26, 12:12   #4648
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Prosze bardzo pytaj jak chcesz

No chyba zobaczyl przez usg
To ile razy i w ilu cyklach miałaś to usg?? Czy tylko na podstawie jednego to stwierdził?

Stary 2009-02-26, 12:45   #4649
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Nikus, dzwonilam do lekarza wczesniej i powiedzial ze jak mnie kluje to moze peka a moze nie?? Powiedzial ze musi zrobic usg, i jak chce to moge przyjechac dzis albo jutro rano. Jeszcze dzis jakos przeboleje bo ide do pracy na 2 zm,a pojade jutro rano jak mnie bedzie jeszcze bolec.
Troche sie martwie, bo nigdy mnie nie bolaly jajniki, tylko mialam skurcze macicy przy okresie.
Jeśli stwierdzono brak owulacji, to naturalne, że Cię nie bolały. Nie pracowały, nie dojrzewały pęcherzyki, więc nie było kucia.

I fakt, może pęka, a może nie. To że jest pęcherzyk i ból, nie znaczy że pęka. Niestety.

za IUI, może się uda za 1-ym razem

yolanda9 - chyba z tych badań hormonalnych mu wyszło, że nie ma za bardzo owu, bo po jednym USG to on tam figę wiedział.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-02-26 o 12:46
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 12:51   #4650
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
te zioła kupiłam każde osobno w sklepie medyczno-zielarskim(?) i w domciu w odpowiednich proporcjach połączyłam i wymieszałam.... wszystko kosztowało mnie około 20 zł. od razu uprzedzam, że to ładnie nie pachnie (nie lubię zapachu ziół), a w smaku też nie teges... mam przynajmniej nadzieję, że skuteczne jest...
łeee, to robota nie dla mnie Myślałam, że to już gotowe wszystko się kupuje hehehe, wiem wiem, leniwiec dla mnie

Dominiś - 20.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości