|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
A dzidzia kopie przeważnie ok 11 jak siedzę w pracy ... i wieczorem ![]() moze ja też powinnam zrobic to ECHO ... moja siostra miała wadę serca jak sie urodziła ... a ja jak byłam w podstawówce to mi wybadali tez jakies szmery w sercu - niby wszystkie badania wyszły ok, ale serce mam nizej niż powinno być
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Ania0104;11171129]a ja mam tylko kuzynkę 3,5 letnią i córkę koleżanki /2 latka/
Więc małe dzidzi będzie pierwsze w najbliższej rodzinie ![]() szczęściara, bo jak pierwsze to najbardziej kochane ale i ROZPIESZCZANE przez wszystkich |
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2494 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zreszta smyrniecie to dla mnie ruch np noga czyli kopniak a ja mowie o bulgotaniu
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu najlepiej poradź się lekarza prowadzącego, ja tak właśnie zrobiłam
|
|
|
|
#2496 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie po kilkudniowej przerwie
![]() Oczywiście nie nadrobiłam czytania bo musiałabym jakieś 40 stron doczytać a nie mam na to siły Byłam w poniedziałek u lekarza maleństwo rozwija się prawidłowo mierzy niecałe 10 cm , ale mimo tego że to już połowa 14 tc gin powiedziała że nie ustali płci bo może się pomylić i dopiero na następnej wizycie tj. 31.03 może coś będzie wiadomo a ja tak chciałam już wiedzieć co się we mnie kryje W którym tyg dowiedziałyście się co nosicie ? Ja myślałam że juz coś tam będzie widać a tu nic. Maleńtwo na usg tak się wierciło że gin nie mogła mu zdjęcia zrobić i próbowała chyba z 10min w końcu ułożyło się dobrze i efekty można podziwiać w moim avatarku![]() Zrobiła mi również badanie przeziernści i wyszło 22mm, powiedział że wszystko jest ok i nie potrzebuję innych badań i tu się troszkę zdziwiłam jaie jeszcze badania mogła mi robić , cały czas w głowie miałam tylko przezierność i nie wiem o co jej chodziło a wy oprócz przezierności miałyście jeszcze jakieś badania??
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki specjalista to robi?
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bulgotanie a właśnie kopniaki rozróżniam i stąd wiem że to właśnie mały się rusza a nie jelita. W takim razie u mnie to nie smyrnięcia a kopniakiPołówkowe mam teraz w poniedziałek ale o ECHO nic nie mówił Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-02-26 o 12:55 |
|
|
|
|
#2500 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
u mnie w miescie jest tylko jeden i do niego wlasnie sie zapisalam i bedzie badal echo jak bedzie robil mi polowkowe
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Lista lekarzy z certyfikatem, choć z 2007 roku więc pewnie jeszcze ktoś przybył, pozmieniały sie kliniki, np. mój pracuje już gdzie indziej niż na tej liście:
http://www.umed.lodz.pl/fetalecho/in...=content&id=83 Cashmeree ja dowiedziałam się o płci na 100% dokładnie w 17 tygodniu także jeszcze masz czas |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazlam coś takiego...http://www.fetalecho.cn.pl/pacjentki.htm i chyba rzeczywiście jest tak że jak w połówkowym występują jakieś anomalia to kierują na echo... ![]() EDIT: cashmeree ja dowiedziałam sie wstępnie w 18 tygodniu, a potwierdzenie było na następnej wizycie w 22 tc
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-26 o 13:01 |
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam wizyte 6 marca bede w 19tc- zapytam oczywiscie lekarza czy cos widzi, jak powie ze nie jest pewny to wole poczekac.....
|
|
#2504 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja sie dowiedzialam w 17 tyg
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
narazie zmykam, i lecę zająć się brudem w łazience
) bo za pół godziny "Mamo, to ja"a ja dowiedziałam się w 16tc 5dni, ale gin jeszcze na 100% nie potwierdzil, potwierdzi we wtorek. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-02-26 o 13:05 |
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno moje glupie pytanie:
jak poczulyscie pierwszego kopniaka, to o jakiej porze? wieczorem ? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2508 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja akurat wracalam z uczelni tak 18-19
ale nie sadze zeby to bylo regula o jakiej porze
|
|
#2509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Cieszę się, że wszystko dobrze, ja też jeszcze nie znam płci, może dowiem się 18 marca na USG połówkowym. Co do innych badań - jeśli badanie przezierności nasuwa jakieś wątpliwości, lekarz kieruje na inne genetyczne. A kości nosowe ma już dzidzia?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-26 o 13:15 |
|||
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że nam napiszesz co w Tobie siedzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche wcześniej niż zwykle ![]() I nie wyjde z gabinetu póki mi pani gin nie powie kto tam mieszka ![]() o matko!!! normalnie zawału zaraz dostane!!!! Przez te wczorajsze upadki chodze powoli jak żółw i staram sie nie denerwować ... siedze sobie teraz przy biurku, a tu nagle na głowę mi się sufit wali!!! ![]() Mam okno dachowe nad biurkiem i nad tym oknem jest jeszcze dach, z którego spadła wieeeelka zaspa śniegu! Narobiło takiego huku, że srce mam w gardle! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę godzinę po Tobie ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Napisz mi sesemesa jak juz będziesz wiedzieć
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko wszystkie mamusie i dzidziusie
Podczytuję Was codziennie, ale od kilku dni nie odzywałam się bo jakaś chandra mnie trzyma - nawet szkoda gadać i was męczyć Gratuluję i cieszę ogromnie z udanych wizyt kontrolnych no i odkrytych mieszkańców brzuszków W przyszłym tygodniu ja też mam wizytę i podobnie jak czekoladka nie mogę doczekać się pierwszego kopniaczka. Zakupy na razie odpadają ze względu na uziemienie w domu, ale dzięki Waszym talentom w odnajdywaniu fantastycznych rzeczy i okazji na allegro nie mam poczucia , że nic nie robie - karnisze i firany wybrane, wizja łazienki i przedpokoju klarowna, ciuszki dla siebie i malucha upatrzone itd. i itp. Także planowany remont nie przedstawia się już tak strasznie ![]() Ściskam mocno Edytowane przez ulika Czas edycji: 2009-02-26 o 13:35 |
|
|
|
#2516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale pewnie wejdę tak jak Ty, bo u mnie zawsze jest conajmniej godzina poślizgu ... chociaż jak pójdę tak wcześnie to może jeszcze nie będzie opóźnienia ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
A co do dołka, to my tu przeciez od tego jestesmy, zeby wysłuchać i pocieszyc! |
||
|
|
|
#2517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam u lekarza. Dostalam masc na uczulenie. Wydumalismy z lekarzem ze to prawdopodobnie od nektarynek wiec mam zakaz a tak lubie.No i okazuje sie ze mam za niski poziom zelaza wiec dostalam tabletki. Slyszalam bicie serduszka i jestem cala happy ze wszystko z dzidzia jest oki Usg dopiero 17 marca juz sama nie wiem czy chce znac plec, czuje ze bedzie chlopak a marzy mi sie dziewczynka.Gizmiatko pytalam lekarza i powiedzial ze przez takie sluchawki lekarskie nie uslyszymy bicia serduszka Inna czestotliwosc czy cos....Super te ciuszki ktore wyszukujecie.
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj brzuszek
Ubrany bo troszke sie krepuje![]() 06.12.2008 311.jpg
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy szafka za Toba to Ikea? mam taka samą (ale czarną), albo w każym razie podobną, bo moja jest niska, a Twoja chyba z jakąś nadstawką? i te półki tak samo otwarte, bo inacej piloty nie łapią
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

... moja siostra miała wadę serca jak sie urodziła ... a ja jak byłam w podstawówce to mi wybadali tez jakies szmery w sercu - niby wszystkie badania wyszły ok, ale serce mam nizej niż powinno być

a ja tak chciałam już wiedzieć co się we mnie kryje

NIE LUBIĘ TROLLI
Bulgotanie a właśnie kopniaki rozróżniam i stąd wiem że to właśnie mały się rusza a nie jelita. W takim razie u mnie to nie smyrnięcia a kopniaki
normalnie zawału zaraz dostane!!!!