|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]() Widze, ze pstraga udalo sie zrobic ![]() U mnie pieczarkowa zupa pachnie ![]() ![]() Chyba jutro do pracy wpadne na chwile, bo kiepsko nadal sie czuje i nic chce przejsc bol gardla... A teraz dwa pytania kulinarne 1. Czy uzywacie termoobiegu w piekarniku, a jesli tak to do czego, bo ja zupelnie nie uzywam... ale przed chwila suszylam pietruszke i sobie o nim przypomnialam... 2. Kto robi wlasny makaron razowy albo graham??? I tym samym ma sprawdzony przepis??? I czy go mozna mrozic??? I gdzie u licha jest Djana ![]()
![]() |
#2732 |
Rozeznanie
|
effa to zrobię tak jak mówisz i rzeczywiście zobaczymy. to te jogurty to mogła być przyczyna, że nic nie schudłam na 1fazie, bo ja je codziennie jadłam
![]() a te kanapki to dwie składane (w sensie z 4 kromek) czy jedna składana? bo nieskładanej nie mam jak zabrać ![]()
#2733 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja na drugie sniadania jem : -serek wiejski (do znudzenia) -orzechy -zawijaski z salaty z wedlina i farszem z bialego sera ![]() - pol jablka - surowe warzywa z dipem czosnkowym (rzodkiewka albo pomidor albo ogorek, albo seler naciowy albo kalarepa) - jak zionę to az miło. ![]() - 2 trójkąciki sera topionego light. -2 lyzki bialej lub czerwonej fasoli z puszki i takie tam.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ad2. nie robie neistety, ale chetnie sie dowiem . co do mrozenia, skoro moja mama mrozi surowe pierogi, leniwe, uszka, itp to znaczy ze pewnie makaron tez mozna. chociaz organizacyjnie to sobie tego nie wyobrazam, ale tez chetnie sie dowiem ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- skleroza nie choroba a jednak boli ![]() ja tez mam pytanie. znalazlam taki przepis : Bułeczki Scones . Czy mozecie mi doradzic czy po malej modyfikacji , tzn mąka Sb, fruktoza lub slodzik zamiast cukru, maslo Flora light, mleko odtluszczone i brak rodzynek - nada sie na South Beach? Czy mam sobie darowac... ak pyszni wygladaja... ![]()
![]() |
#2734 |
Wtajemniczenie
|
Jejciu ile Wy produkujecie!! Chyba nie nadaze za Wami teraz w trakcie pisania pracy.
![]() effa calkiem ladna flashdiet, ale ja bym sie tym nie najadla ![]() Ide zrobic sobie zastrzyk i ziusku, bo padam. A jutro czeka mnie dluuugi dzien. Mam nadzieje, ze nie macie mi tego za zle, jak nie bede tutaj czesto uczeszczala lub nadrabiala. Czuje, ze nie dam rady. ![]() Dobrej Nocy Wszystkim Plazowiczkom! ![]()
#2735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja naprawdę jestem pod wrażeniem, gdzie takie chuchro to pomieści ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Raczkowanie
|
z Kwestii , z kwestii..
![]() ![]() ![]()
Poradzicie?
#2737 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ogladam tego. Nawet nie wiem co to ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozwol, ze do twych pytan kulinarnych dorzuce jeszcze jedno: Jak robicie gofry drugofazowe? Mam make razowa pszenna. Bedzie cos z tego? Radzcie kobiety ![]() A oto moje menu z dwoch dni: 24.02 1. Kanapka z dwoch kromek chleba orkiszowego z salata i twarozkiem, oliwa, jajko na twardo z majonezem, korniszon 2. Piernik SB z gorzka czekolada 3. Kasza gryczana z grzybami i mizeria 4. Salata, salatka z tunczyka, awokado, pomidora, cebuli, fety i vinegret, jajko na twardo z majonezem 5. Piernik 6. Salata, plasterek pelnotlustego sera zoltego, salatka z tunczyka, awokado, pomidora, cebuli, fety i vinegret 7. czerwone wino w duzej ilosci ![]() 25.02 1. Kanapka z dwoch kromek chleba orkiszowego grillowanego z salata, oliwa, jajkiem, pomidorem, ogorkiem zielonym, korniszonem, cebula, majonezem i natka pietruszki 2. Salata, kasza gryczana z grzybami i mizeria 3. Piernik 4. Salata, makaron razowy z sosem pomidorowym z grzybami i czosnkiem i odtluszczona mozarella 5. Orzechy pecan 6. Piernik 7. Salata, twarozek z trojkolorowa papryka i cebulka Milego poranka dziewczyny ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak piekłam bułeczki śniadaniowe z pszennej to miały chrupiącą skórkę, jak z orkiszu i żytniej były bardziej miękkie ![]() moim zdaniem spore znaczenie ma temperatura, jak wstawiasz do wysokiej to najpierw spieka skórkę, może wstaw do niższej i popiecz 5 minut dłużej, albo po kilku minutach przykryj wierzch papraczku, przepis jest w przepisowym, właśnie chyba będę musiała piec następną turę, bo dziecię zjadło ostatnie i się dopomina ja dziś już po śniadanku: 2 kromki chleba na zakwasie [wczoraj do północy piekłam bobym nie miała co dać dzieciakom na śniadanie], jedna z masłem, druga z plasterkiem żółtego sera i powidłami z suszonych śliwek [kończą się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
AAAA Dziewczyny EUREKA!!!
W talii, w 11 dni SB, 66 cm na czczo! (było 68 ![]() Bez ćwiczeń! Kocham ta diete!!! Musiałam sie pochwalić ![]()
![]() |
#2740 |
Rozeznanie
|
To ja jak obiecałam dodaję przykładowe menu i proszę o ocenę i sugestię to zmienię.
Dzień 1. (8.oo)Śniadanie – omlet ze szczypiorkiem, biała kawa (11)II śniadanie - o,5 twarogu z pomidorem, 2 jajka na twardo (14) Obiad – kurczak z pieczarkami z sosem czosnkowym (jogurt Nat + czosnek) (19-20) Kolacja – rzodkiewki z serem feta, garść orzechów włoskich Dzień 2. (8.oo)Śniadanie – jajecznica z dwóch jaj, biała kawa (11)II śniadanie - salatka z szynki jaj i pora, pomidora (14) Obiad – zupa pieczarkowa na bulionie, , 15 fistaszków (19-20) Kolacja – 5 zawijasów – szynka, kapusta pekińska, pomidor, papryka (czy może być marynowana?) Dzień 3. (8.oo)Śniadanie – 0,5 twarogu z pomidorem, biała kawa (11)II śniadanie - sałatka pomidor, rzodkiewka, ogórek, jogurt naturalny. (14) Obiad – zupka brokułowa na bulionie, serek homogenizowany (19-20) Kolacja – Purre z kalafiora |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja między obiadem a kolacją wrzuciłabym przekąskę, bo będziesz chodzić głodna a to najbardziej sprzyjająca pora na rzucenie się na niezdrowe jedzonko, zwłaszcza że obiady niezbyt pożywne, jeśli dorzucisz do zupy białko zwierzęce albo strączkowe będziesz bardziej syta praktycznie nie widzę tu żadnego tłuszczu - do sałatek dobry będzie winegret odrobina majonezu do jajka Cie nie zabije ![]() zapomniałaś o istnieniu ryb i strączkowych, mięsa jest bardzo mało a to jednak podstawowe źródło białka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochane...a mi waga stoi pomimo diety i codziennych ćwiczeń, stoi od 6 dni. Coś robię nie tak?
![]() |
#2743 | |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() no i tak jak myslalam... moze i nie mam problemow z zajadaniem stresu, ale jakos tak brak miejsca w glowce na wymyslenie menu... i tak wczoraj: S:salatka: makaron pelnboziarnisty, piers z rosolu, papryka, ogorek konserwowy, majonez P: jablko, 2 kiwi O: jajecznica na cebuli z 3 jaj, pomidor P: gasc pestek dyni i slonecznika K: wiesniak + 2 zawijaski (szynka i hohland fit) i dzisiaj: S: wisniak, 4 zawijaski (poledwica i pasta jajeczna) 1/4 papryki czerwonej P: jablko, 2 kiwi O: piers z kury podsmazana z cebulka i papryka do tego fasolka szparagowa P: jakies orzeszki K: moze jajca ![]() i co? niezbyt to urozmaiconie nie? ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() mi tak stala 2 tygodnie az w koncu sie ruszyla i to z wielkim hukiem bo w ciagu tygodnia ubylo 1,400kg ![]() takze czekaj cierpliwie ![]() tydzien to jeszcze nie tragedia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Effa, Paprak zdjęcia ![]() Effa fajnie, że pokazałaś swoje zawijaski, bo moje przy nich to strasznie ubogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | ||||
Zadomowienie
|
Czesc. Ja w domu. Musze sie wykurowac, coby sie nie rozlozyc calkowicie. Tym samym mam mieszkanie wysprzatane i na biezaco z praniem jestem...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ryby jedz, tunczyka, makrele wedzona. Cytat:
![]() Dzonksik mi pieczywo wychodzi gliniaste, ja takie lubie, czasami jak za dlugo siedzi w piekarniku to faktycznie spod bulki sie spieka "za wysoko" i wtedy robia sie twardawe, tez uwazam, ze diabel tkwi w temperaturze i dlugosci pieczenia. Co do Scones, tez sie przymierzalam, ale stwierdzilam, ze tego na SB nie da sie przerobic ![]() No tak Ilonko, jak moglam watpic, ze makaron robilas ![]()
![]() |
#2746 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Wpadam tu od czasu do czasu nie logując się i podczytuję o czym piszecie, sama jakoś nie mam weny twórczej do pisania-muszę nad tym popracować ![]() Tradycyjnie gratuluję ubytków zarówno mierzonych w cm jak i kg ![]() Witam wszystkie nowe BIKINIARY ![]() Co do pokus nie do odparcia-temat poruszony przez Effę- to ja osobiście jeżeli już kapituluję to właśnie dla herbatniczków wszelkiej maści, nie wiem dlaczego, ale tak własnie jest, inne słodycze mogą dla mnie nie istnieć ![]() Silna czy też słaba wola- ja powiem tak chcieć to móc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! jeżeli decydujemy się na wprowadzenie zmian to róbmy to z dnia na dzień małymi kroczkami- efekt murowany, a małe grzeszki- każdemu sie trafiają, najważniejsze to nie błądzić zbyt długo ![]() ![]() Przeglądając jadlospisy początkujących widzę swoje pierwsze błędy, mianowicie mała ilość warzyw i ogólnie skąpe porcje- tak jak wspominałam wczesniej KOCHANE nie jest sztuką zrzucanie kg ograniczjąc jedzenie czy też nie jedząc, sztuka jest jedzenie i zrzucanie ciążącego balastu ![]() ![]() Zdjęcia potraw rewelacyjne ![]() Ilonko Ty chyba kiedyś wspominałaś o trójkolorowym ptasim mleczku z dzieciństwa - jeśli reflektujesz to mam przepis ![]() Teliku- baw się dobrze i pinuj, żeby Twój TZ nie zamienił Cię na baryłki ropy, albo co gorsza na wielbłąda ![]() Fruity życzę OŚWIECENIA w tworzeniu pracy ![]() Pozdrawiam wszystkie plażowe laseczki i przesyłam atomowy ładunek optymizmu i humoru w ten pochmurny dzionek.
#2747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Wam dziewczyny. Grunt, że nie ma w tych posiłkach niczego zakazanego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Przyczajenie
|
Od jutra zaczynam tą właśnie dietę, ale mam problem z ustaleniem menu na cały tydzień. Wolę z góry zaplanować, bo obawiam się, że jeśli będę głodna to zjem coś niedozwolonego. A po za tym najgorsza w diecie jest monotonność. A w dodatku jestem wegetarianką i z tego powodu trudno mi jest ustalić co ewentualnie mogę zjeść na obiad. Czy mogłybyście mi pomóc w stworzeniu przykładowego menu na tydzień w wersji wegetariańskiej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie po sniadaniu bulgotania ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-26 o 12:30 Powód: lit. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zadomowienie
|
[quote=effa79;11170481]Czesc. Ja w domu. Musze sie wykurowac, coby sie nie rozlozyc calkowicie. Tym samym mam mieszkanie wysprzatane i na biezaco z praniem jestem...
![]() I jak zrobilas??? Ja bym wziela dwie, jakbym miala ochote, to zjadlabym obie ![]() Wielkie gratulacje ![]() Uwazam jak Ilona, zdecydowanie za malo warzyw i mieska. Piers z kurczaka mozna zrobic na milion sposobow, poza tym istnieje fasola, soczewica chociazby zielona czy czerwona. Zajrzyj na nasz watek przepisowy, tam jest milion sposobow na urozmaicenie menu. Kolacje jadlabym ciut wieksze - rzodkiewka z feta to malo i zdecydowanie bardziej bialkowe. Ryby jedz, tunczyka, makrele wedzona. A ile schudlas i ile jeszcze chcesz schudnac?? I co jesz i o ktorej godzinie, napisz, obadamy ![]() Schudłam na I fazie około 3 kg w pierwszym tygodniu, chcę jeszcze przynajmniej schudnąć w tym tyg. 1 kg.-same rozumiecie, mam ferie więc łatwiej jest mi pilnować pór posiłków i więcej ćwiczę. Od poniedziałku niestety szkoła i tu zaczynają się schody bo kończę bardzo późno:/ więc z pilnowaniem posiłków będzie ciężko. Ogólnie to do kwietnia chciałabym jeszcze schudnąć jakieś 5 kg. Dodam też że ćwiczę codziennie ![]() Mój przykładowy jadłospis: śniadanie ok.8-9 wersja 1: serek wiejski light 120g platerki pomidora zielona herbata wersja 2: 2 jajka na twardo/lub jajecznica na 3łyżeczkach oliwy z oliwek plasterki pomidora zielona herbata wersja 3: twaróg chudy/ 3łyżeczki serka wiejskiego zielona herbata wersja 4: tuńczyk /lub sałatka z tuńczyka pomidor zielona herbata Przekąska ok.13-14 serek wiejski light pomadka-40 kcal obiad: wersja 1: brokuły ryba na parze wersja 2: makrela z pomidorem lub ogórkiem kolacja: wersja1: tuńczyk/lub plasterki szynki z indyka z pomidorem/ wersja 2: jajka w różnych postaciach zielona herbata Jem praktycznie to samo ale bardzo mi smakuje, nie potrafię się już przyzwyczaić do normalnego chleba, w ogóle mi nie smakuje! na słodycze mam ochote często ale kiedy już sięgam po nie i chcę odpakować odkładam na półkę także oprócz dzisiaj nie zjadłam niedozwolonej ilości kcal w słodyczach. P.S dziś świętuję urodziny więc zamówię sobie duże lody ale z kolacji nie zrezygnuję-po prostu wieczorem więcej poćwicze ![]() Proszę o opinie i sugestie na temat mojego jadlospisu dodam tez ,że jestem uczennicą a na pewno nie kucharką więc zbytnio nie mam czasu ani umiejętności na eksperymenty kulinarne ![]()
#2751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i co to znaczy plasterki pomidora??? ma byc jak juz to caly!!! ![]() no i z tego co zauwazylam to z warzyw jesz tylko pomidory ![]() ![]() ![]() a gdzie inne warzywa? ja wiem, idealnym przykladem do nasladowania nie jestem, ale na pewno wiecej ich jem ![]() taka jajecznice mozesz przeciez sobie zrobic na fasolce szparagowej (przepis na fasolke po amerykansku) nawet na obiad jest ok ![]() no nie wiem... ciekawe co reszta plazowiczek na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
Akurat jesli chodzi o warzywa to pomidor nie jest najlepszym wyborem - jeden do posilku albo kilka koktajlowych. Natomiast nalezy sie skupic na zielonych warzywach. Obowiazkowo salata, fasolka szparagowa, ogorek, papryka, itd.
![]() P.S. A gdzie to nasza plazowa mama bambii sie podziewa? Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-26 o 13:02 Powód: dodanie info |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kiedys czytalam ze w pierwszych wersjach SB pomidory byly ograniczone ale pozniej po modyfikacjach pomiodry mozna jesc bez ograniczen... ![]() ![]() kurna musze jak najszybciej zakupic ta nowa ksiazke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja sie wciaz trzymam pierwszej wersji. Uwazam, ze byla najlepsza. Jak ktos chce zgubic 30 kilo to moze sobie pozwolic na ustepstwa ale jak chce sie schudnac 2kgto trzeba rygor trzymac ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-26 o 13:07 Powód: dodanie info |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
a no to dobrze
![]() bo juz sie przestraszylam hihhi co prawda nie zajadam sie pomidorami nie wiadomo ile, ale tak jeden dziennie to zawsze sie gdzies znajdzie ![]() a tak to skupiam sie glownie na paprykach, pieczarkach, rzodkiewkach, ogorkach (choc jak dla mnie jeszcze sa stanowczo za drogie ![]() musze jeszcze popracowac nad salatami, kapustami i brokulami czy tez kalafiorem ![]() nie wiem ale jakis mam do nich jadlowstret... mysle ze to chodzi o pore roku bo zazwyczaj moglam tylko na nich zyc ![]() wiec skoro idzie wiosna to i jest nadzieja ze chec na warzywa przyjdzie ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-02-26 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Wtajemniczenie
|
Hello, witam!
Uff bylam dzisiaj przynajmniej/tylko 1,5h w bibliotece, pomimo ze wstalam o 8, moze jeszcze pojde zaraz po obiedzie. A jesli nie, to w domu jeszcze cos w tej kwestii porobie. Dziekuje mamooli! ![]() paprak ja nie dlatego nie-poszcze (czy jak to sie pisze po polsku ![]() Po prostu w tym roku nie chce i tyle. Jakos w ogole nad tym nie myslalam i jak przedwczoraj mi sie przypomnialo to juz bylo za pozno na decyzje. Ja tak nie lubie na ostatnia chwile, wiec zrezygnowalam. A tu masz link...mi sie podoba. ![]() http://www.tv.com/lie-to-me/show/75671/summary.html Jak do tej pory moj jadlospis bardzo weglowodanowy. Moze wieczorkiem bedzie spowiedz. Ale w sumie u mnie to monotonnie wyglada. Müsli i chleb sa zawsze, a na obiady ryby lub Tofu. Jakies deserki do tego i gotowe.
#2757 |
Wtajemniczenie
|
haha a ja już mam- wczoraj kupiłam w Empiku - jeszcze cieplutkie prosto z druku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie plażowiczki
![]() chciałabym się do was przyłączyć ![]() zamierzam zacząć od poniedziałku. teraz muszę dopiero dowiedzieć się więcej na temat tej diety, poczytać trochę i rozplanować co nieco. a do tego czekają mnie dwie większe imprezy w ten weekend więc nie ma sensu teraz zaczynać, żeby w sobotę wszystko zepsuć. ale oczywiście nie mam zamiaru się jakoś obzerać ![]() więc od poniedziałku ruszam! ![]() ![]()
#2760 |
Przyczajenie
|
Ja zaś zaczynam od jutra już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.