![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
To i ja odwaze sie w koncu napisac swoj jadlospis, staram sie aby byl Rrrrr... Od tygodnia przygladalam sie kompozycjom dziewczyn no i zmieniam swoje menu powolutku. Dodam tylko ze cwicze co 2 dzien na skakance i zalezy mi na zrzuceniu kilku kg...
Bardzo prosze o ocene i wszelkie sugestie (jeszcze jestem troszke zielona w tym temacie ajjj i nie mam wplywu na obiad ![]() I dzien I- owsianka z odrobina musli sante, bananem, 2 lyzeczkami dzemu, jogurtem naturalnym bez cukru II- 2 kromki razowca z salata pomidorem serkiem president light (uwielbiam serki plesniowe niestety wiem ze na R nie wskazane) III- bigos z jakims chudym mieskiem IV- 2jajka na miekko II dzien I- owsianka z bananem, rodzynki, jogurt nat bez cukru II- bulka ciemna z ziarnami bez dodatkow III- 3 zrazy, 3 kromki razowca, 250g brokulow gotowanych IV- 2 kromki razowca z salata i pomidorem IIIdzien I- owsianka z bananem, jogurtem naturalnym, 2 lyzeczki dzemu II- 2 bulki ciemne z ziarnami bez dodatkow III- zupa pomidorowa z ryzem IV- wiesniak lekki z ogorkiem IV dzien I- 2 kromki razowca z salata, ogorkiem, pomidorem, serkiem presiden light, jablko II- fasolka po bretonsku (mala miseczka) III- 3 kiwi, kawa latte V dzien I- 2 kromki razowca z salata, pomidorem, president light ![]() II- kawaleczek jablecznika, kawa latte III- pierogi ruskie 7 sztuk IV- wiesniak lekki z pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej dodaj mleka do owsianki i prosze Cie przestań z tymi stoma dniami bez słodyczy! nikt nie każe jeść czekolady na raz, ale mały baton jeszcze nikogo nie zabił ![]() powodzenia! ![]() Cytat:
jadłospisu nie ocenię bo nie czuje sie kompetentna ;p Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-02-25 o 19:53 Powód: musiałam zedytowac bo Vana dodała jadłospis XD |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vana, moim zdaniem powinnas dobic chociaz do 50, choc to i tak ogromna niedowaga przy Twoim wzroście ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
W/U
Ś: Owsianka z musli tropikalnym z bananem i mlekiem 2Ś: Jabłko, pomarańcza, kawa z mlekiem O: Brokuły z zapiekanym serem żółtym z ziołami, czosnkiem i koperkiem P: Kawa z mlekiem, pasek gorzkiej (74% kakao ![]() K: Homo naturalny z garścią orzechów włoskich i cynamonem, marchew duża.
#1265 |
Wtajemniczenie
|
Rrrrrrr na jutro
S pol serniczka SB co sie wlasnie piecze (ok 250 kcal)+ pomarancza+kawa ricorre z mlekiem II tortilla z salata,serkiem Philadelphia light i 2 plastrami szynki gotowanej lunch salatka z 100g tofu i 200 gram mieszanki fasol roznych,red bull bez cukru przekaska tortilla z serkiem,salata,papryka i plastrem lososia wedzonego ok 45 min na silowni bedzie, 30 min kardio + ok 15 silowych kolacja pol pieczonego kuraka z rusztu malego + szparagi zielone bede zobowiazana jak ktos oceni ![]()
#1266 | |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zawsze slicznie i pyszniaście ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja was nie widzęęęęę na nk ;( mogę prosić na pw jakieś dane , żebym mogła was pozapraszać albo oglądnąć chociaż? ![]() ![]()
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
no to moje dzisiejsze R mam nadzieje ze jest ok :P
S: 2 kromki ciemnego chleba z twarożkiem i rzodkiewką , sok ze świeżych pomaranczy, d2: 2 jabłka, kilka orzechów O:2 flądry,pół woreczka brązowego ryżu i kiszona kapusta, zielona herbata talerz zupy jarzynowej p:1 kromka rozowego chleba z serkiem wiejskim i rzodkiewką K:jogurt naturalny ktos oceni ? ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak to nie powiem, bo średnio znam się na redukcji ;p trochę to drugie śniadanie niemrawe, ale w sumie wartości odżywce są ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Rozeznanie
|
mam pytanie:czy dieta polegająca na nie-jedzeniu kolacji ma sens?
![]() PS:przepraszam za zdublowanie mojego jadlospisu,nie wiem czemu tak wyszlo ;/ Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-02-25 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lepiej chyba zjeść serek wiejski 200g niż kilka ciastek zjedzonych 'na zabicie głodu'. na pewno lepiej się na tym wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
R
1. Owsianka z czterech łyżek płatków i jednej siemienia i jednej kostki gorzkiej czekolady. Pomarańcza. Nie cały kubek mleka 1,5% 2. Serek wiejski 5% i jabłko. 3. Makaron pełnoziarnisty około 250g+ szpinak+papryka+dwa jajka. Wszystko razem zapiekane. Osobno wielka kalarepa. 4. Sałatka grecka w sosie własnym+ twarożek domowy 5% TRENING 5. Twarożek domowy+ pomidor. Nie za mało nnkt? W greckiej były dwie kosteczki fety.
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-02-25 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Posiłki okołotreningowe powinny zawierać węglowodany(przed treningiem złożone, po treningu mogą być nawet proste), w przeciwnym wypadku nie chronisz masy mięśniowej 3. Kostka czekolady do śniadania jest ok 4. Jeśli w sosie do sałatki była oliwa/olej rzepakowy to ok, jeśli nie, to za mało NNKT. 2 żółtka to tylko połowa dziennego zapotrzebowania na NNKT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zadomowienie
|
No to mój jadłopis na dzisiaj
![]() śniadanie:250ml mleka+30g płatków cookie grisp IIśniadanie:jabłko Obiad: ok.70g łazanek z kapustą i grzybami i chochelka zalewajki Podwieczorek:sałatka owocowa:pomarańcz, jabłko i 2 łyżki jogurtu naturalnego TRENING Kolacja:2xkromka ciemnego chleba, 2 plasterki szynki konserwowej i ketchup No i może jeszcze przed spaniem mleczko z miodem I jak???? P.S.:Jestem nowa, co to jest ten wieśniak?? Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-02-26 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesniak= serek wiejski.
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Z tym drugim śniadaniem jest taki problem, że jem go w szkole i jogurciku za bardzo wziąćś jak nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zadomowienie
|
U:
Iśn- grahamka i kanpka z pasztetem pieczarkowym i warzywkami, 2 jaja ugotowane na twardo z majonezem, herbata, jabłko paluszki z sezamem-cała paczka, danmleko IIśn- bułka drożdżowa z bydyniem i marmoladą, wiejski słodzony z kawą i wkrojonym bananem ![]() kilka familijnych O- zupa wielowrzywna z ziemniakami, na wywarze mięsnym, zabialana i zaprawiana mąką, ziemniaczki z sosem pieczarkowym, duszona marchewka z groszkiem na zasmażce i buraczki, kubuś cappuccino, 3 kawałki ciasta (dwa rodzaje ciast ![]() P- mleko 3.2% plus ok 200gr płatków śniad, wieeeeeelki kawał jabłecznika ![]() K- ziemniaczki odsmażane na masełku, jajo sadzone, buraczki, kompot jabłko utarte z marchewką i znowu kawał jabłecznika ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Izus
![]()
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
wczorajsze U:
1. fitella kokosowa ze szklanka mleka, banan 2. duza grahamka z plasterkiem sera zoltego i rzodkiewka, jablko 3. rybka jakas, kasza gryczana, brokuły po obiedzie: serek homo truskawkowy, 2 trufle 4. jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i cebulką, kromka żytniego ze słonecznikiem, herbata z cytryną 5. serek wiejski - tuż przed snem ![]()
#1286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
Rrrrrrr... Niestety tylko z nazwy
![]() Śniadanko: Woda z cytryną Dwie kromki chleba pełnoziarnistego z odrobiną masła i twarożkiem plus dwie małe łyżeczki dżemu niskosłodzonego leśnego. II Śniadanko: Kromka razowca z jw. Dwa Ferrero Rocher ![]() Obiad: (Wróciłam późno ze szkoły i miałam 15min na wyjście z domu, wiem, że to w ogóle nie powinno nosić nazwy obiad) Znowu kromka razowca z twarożkiem. Trzy kawałki sera pleśniowego Turek Fitness. Wiem połączyłam ww z nnkt... Herbata biała. Kolacja: I tu moje pytanie, co zjeść żeby jakoś podratować dzisiejszy zawalony dzień? Ten jadłospis jest taki ze względu na to, że mam dziś tragiczny dzień ![]() Aha, powiedzcie mi jeszcze czemu gdy na drugie śniadanie jem razowca z odpowiednimi dodatkami, nie tak jak dziś, zamiast serka homogenizowanego z fitellą przestałam się po prostu normalnie wypróżniać? Przepraszam za niesmaczne pytanie, ale nie wiem czy wrócić do starego nawyku, czy trwać w tym który podobno jest zdrowszy i służy bardziej redukcji, niż musli... Będę wdzięczna jeśli nie zostanę zignorowana... ![]()
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw: mała prośba o zmianę koloru czcionki, bardzo ciężko się to czyta ![]()
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza R (nie byłam w szkole, stąd normalny podwieczorek, a nie trzy śniadania :P):
Śn. Jajecznica z dwóch jaj z łososiem, pół bułki ziarnistej, cebulka, przyprawy + herbata zielona IIŚn. Około 100ml. naturalnego kefiru, 5 małych placków "serowych" (robione z camemberta) - wiem, trochę połączone ww (kefir) z tłuszczami (ser) ![]() Ob. Talerz zupy pomidorowej z kaszą ( ![]() Herbata zielona x2 Pd. 20-30 g. orzechów włoskich (obiad był bardzo sycący ![]() K. 150-200g. twarogu półtłustego, jedna "część" z cynamonem, druga ze szczypiorkiem I jak, i jak? ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
moje U z lekkim akcentem na P:
śn. dwa naleśniki z dżemem jagodowym i dużą ilością cukru, dwie kromki grahama z połową zawartości puszki 'filety z makreli w sosie pomidorowym' (nie wiedziałam jak po polsku napisać ![]() przekąska: mała paczka (40g) NickNacków (to te orzeszki w chrupiącej panierce) obiad: duży talerz (jakieś cztery spore chochle) barszczu ukraińskiego z dużą ilością buraczki, kapustki, fasolki i ziemniaczków deser: kilka ciastek owsianych w czekoladzie po treningu: pół serka homo naturalnego z garścią rodzynek i sporą łychą siemienia lnianego dwie kromki razowca 'posmarowane' tuńczykiem i na to po jednym plasterku pomidorka kubek zielonej herbaty z cukrem kolacja: jajecznica z trzech jajek z dwoma plasterkami szynki i sera żółtego na masełku i pewnie jakaś herbatka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.