Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-25, 19:46   #1261
deyminka
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

To i ja odwaze sie w koncu napisac swoj jadlospis, staram sie aby byl Rrrrr... Od tygodnia przygladalam sie kompozycjom dziewczyn no i zmieniam swoje menu powolutku. Dodam tylko ze cwicze co 2 dzien na skakance i zalezy mi na zrzuceniu kilku kg...
Bardzo prosze o ocene i wszelkie sugestie (jeszcze jestem troszke zielona w tym temacie ajjj i nie mam wplywu na obiad )

I dzien
I- owsianka z odrobina musli sante, bananem, 2 lyzeczkami dzemu, jogurtem naturalnym bez cukru
II- 2 kromki razowca z salata pomidorem serkiem president light (uwielbiam serki plesniowe niestety wiem ze na R nie wskazane)
III- bigos z jakims chudym mieskiem
IV- 2jajka na miekko

II dzien
I- owsianka z bananem, rodzynki, jogurt nat bez cukru
II- bulka ciemna z ziarnami bez dodatkow
III- 3 zrazy, 3 kromki razowca, 250g brokulow gotowanych
IV- 2 kromki razowca z salata i pomidorem

IIIdzien
I- owsianka z bananem, jogurtem naturalnym, 2 lyzeczki dzemu
II- 2 bulki ciemne z ziarnami bez dodatkow
III- zupa pomidorowa z ryzem
IV- wiesniak lekki z ogorkiem

IV dzien
I- 2 kromki razowca z salata, ogorkiem, pomidorem, serkiem presiden light, jablko
II- fasolka po bretonsku (mala miseczka)
III- 3 kiwi, kawa latte

V dzien
I- 2 kromki razowca z salata, pomidorem, president light
II- kawaleczek jablecznika, kawa latte
III- pierogi ruskie 7 sztuk
IV- wiesniak lekki z pomidorem
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:46   #1262
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie.
Wychodzę z R. (no i z ED shit)
co do ograniczania to masz rację, ale przy moim metabolizmie lepiej jeszcze nie ryzykować..
przepraszam za OT.
dobra, dobra Ty sie tu metabolizmem nie zasłaniaj ;P

przynajmniej dodaj mleka do owsianki i prosze Cie przestań z tymi stoma dniami bez słodyczy! nikt nie każe jeść czekolady na raz, ale mały baton jeszcze nikogo nie zabił

powodzenia!

Cytat:
Napisane przez 6sweetextreme9 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o otręby to które są najlepsze:
żytnie, pszenne czy owsiane?
chyba pszenne mają najwięcej błonnika.
jadłospisu nie ocenię bo nie czuje sie kompetentna ;p

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
tak dokładnie, to nie wiem, jak tam z wagą (staram się obsesyjnie nie ważyć, ale czuję, że jednak idzie do góry) jeszcze trochę i też chyba przejdę na U, choć sobie tego nie wyobrażam, bo apetyt mam ogroooomny a jadłospis gdzie? w brzuchu!

wczorajsze P:

Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, kremem twarogowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem; 2 jajka na miękko, herbata z cukrem i cytryną; pomarańcz, banan; kanapka mleczna kinder / już w 3 sklepach byłam! i musiałam kupić pingłi bo nie było mlecznej kanapki

IIśn: 1. pszenny paluch 150g z masełkiem, żółtym serem, schabem pieczonym / kooocham schabik <3 / i ogórkiem konserwowym; opakowanie 250g sałatki greckiej (pomidor, oliwki, feta, papryka, ogórek konserwowy, majonez); kubuś malinowy
2. drożdżówka z duuużą ilością masy budyniowo-kremowej z kruszonką ; butla mleka waniliowego / i drożdzówki, jadłam dzisiaj francuskiego trójkąta z serem

o: micha gęstej zupy serowej z grzankami i natką pietruszki; smażona karkówka w jakiejś marynacie, zasmażana cebulka, risotto z groszkiem, 2 szklanki kompotu
d: napoleonka , dużo ptasiego mleczka z galaretką, kilka rafaello i pierników w czekoladzie / <333333333333333333333

p: 200g płatków (cheerios, chocapic duo, cookie crisp, cini minis, BF, gold & snow flakes) zalanych prawie całą butlą maślanki straciatella z garścią białych rodzynek, kandyzowanych papai i orzechów w karmelu / ojjejjuuu <3 xD

k: duża żytnia buła z masłem, serkiem topionym i pomidorem, wędzona makrela; kroma wiejskiego chleba z masłem, pasztetem z kaczki, ogórkiem i furą keczupu; kawał kiełbachy z chrzanem; herbata roibos z cukrem / lubię tą herbate

+ princessa arachidowa maxi (to już nałóg ), 2 jeszcze ciepłe muffiny (mama piekła): 1 z masłem orzechowym i snickersem, 2 z czekoladą i syropem klonowym, kubek mocnego kakao na mleku 3,2% / będe musiała sie uśmiechnąć żeby mi kupił ten syrop bo mój prywatny budżet tego nie wytrzyma
pięknieeeeeeee i pysznie jak zawsze!

Edytowane przez aoii
Czas edycji: 2009-02-25 o 19:53 Powód: musiałam zedytowac bo Vana dodała jadłospis XD
aoii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:49   #1263
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
tak dokładnie, to nie wiem, jak tam z wagą (staram się obsesyjnie nie ważyć, ale czuję, że jednak idzie do góry) jeszcze trochę i też chyba przejdę na U, choć sobie tego nie wyobrażam, bo apetyt mam ogroooomny a jadłospis gdzie? w brzuchu!

wczorajsze P:

Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, kremem twarogowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem; 2 jajka na miękko, herbata z cukrem i cytryną; pomarańcz, banan; kanapka mleczna kinder

IIśn: 1. pszenny paluch 150g z masełkiem, żółtym serem, schabem pieczonym i ogórkiem konserwowym; opakowanie 250g sałatki greckiej (pomidor, oliwki, feta, papryka, ogórek konserwowy, majonez); kubuś malinowy
2. drożdżówka z duuużą ilością masy budyniowo-kremowej z kruszonką ; butla mleka waniliowego

o: micha gęstej zupy serowej z grzankami i natką pietruszki; smażona karkówka w jakiejś marynacie, zasmażana cebulka, risotto z groszkiem, 2 szklanki kompotu
d: napoleonka , dużo ptasiego mleczka z galaretką, kilka rafaello i pierników w czekoladzie

p: 200g płatków (cheerios, chocapic duo, cookie crisp, cini minis, BF, gold & snow flakes) zalanych prawie całą butlą maślanki straciatella z garścią białych rodzynek, kandyzowanych papai i orzechów w karmelu

k: duża żytnia buła z masłem, serkiem topionym i pomidorem, wędzona makrela; kroma wiejskiego chleba z masłem, pasztetem z kaczki, ogórkiem i furą keczupu; kawał kiełbachy z chrzanem; herbata roibos z cukrem

+ princessa arachidowa maxi (to już nałóg ), 2 jeszcze ciepłe muffiny (mama piekła): 1 z masłem orzechowym i snickersem, 2 z czekoladą i syropem klonowym, kubek mocnego kakao na mleku 3,2%
SUPER!!!!!!!! a dobra ta maślanka stracciatella?

Vana, moim zdaniem powinnas dobic chociaz do 50, choc to i tak ogromna niedowaga przy Twoim wzroście na nk wygladasz slicznie

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:00   #1264
stesy
Przyczajenie

W/U

Ś: Owsianka z musli tropikalnym z bananem i mlekiem

2Ś: Jabłko, pomarańcza, kawa z mlekiem

O: Brokuły z zapiekanym serem żółtym z ziołami, czosnkiem i koperkiem

P: Kawa z mlekiem, pasek gorzkiej (74% kakao)

K: Homo naturalny z garścią orzechów włoskich i cynamonem, marchew duża.

http://www.rysuj.pl/index.php?option...1287&Itemid=85
stesy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:02   #1265
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Rrrrrrr na jutro

S pol serniczka SB co sie wlasnie piecze (ok 250 kcal)+ pomarancza+kawa ricorre z mlekiem

II tortilla z salata,serkiem Philadelphia light i 2 plastrami szynki gotowanej

lunch salatka z 100g tofu i 200 gram mieszanki fasol roznych,red bull bez cukru

przekaska tortilla z serkiem,salata,papryka i plastrem lososia wedzonego

ok 45 min na silowni bedzie, 30 min kardio + ok 15 silowych

kolacja pol pieczonego kuraka z rusztu malego + szparagi zielone

bede zobowiazana jak ktos oceni
Stary 2009-02-25, 20:14   #1266
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
pięknieeeeeeee i pysznie jak zawsze!
dziękuję trójkąt francuski z serem? o mamo, ja też chcęęęę! <łakomczuch> czyli z tego, co słyszę, to zbytnio nie pościsz- i baaaardzo dobrze!

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
SUPER!!!!!!!! a dobra ta maślanka stracciatella?

Vana, moim zdaniem powinnas dobic chociaz do 50, choc to i tak ogromna niedowaga przy Twoim wzroście na nk wygladasz slicznie
ta maślanka pyszna jest, chyba najlepsza ze smakowych, jaką piłam z Mrągowa, jakby co truskawkowe też mają dobre! i kochana, dążę do 50, naprawdę ze wszystkich sił. i tak przytyłam już dużo (choć trudno nie było, bo przy takiej wadze wyjściowej, to... ekhm.), więc sama się pewnie domyślasz, że nie chcę się przestraszyć, ale jakoś idzie a za komplementy znów dziękuję, Ty na nk też błyszczysz, wiesz!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:31   #1267
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
wczorajsze P:

Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, kremem twarogowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem; 2 jajka na miękko, herbata z cukrem i cytryną; pomarańcz, banan; kanapka mleczna kinder

IIśn: 1. pszenny paluch 150g z masełkiem, żółtym serem, schabem pieczonym i ogórkiem konserwowym; opakowanie 250g sałatki greckiej (pomidor, oliwki, feta, papryka, ogórek konserwowy, majonez); kubuś malinowy
2. drożdżówka z duuużą ilością masy budyniowo-kremowej z kruszonką ; butla mleka waniliowego

d: napoleonka , dużo ptasiego mleczka z galaretką, kilka rafaello i pierników w czekoladzie

p: 200g płatków (cheerios, chocapic duo, cookie crisp, cini minis, BF, gold & snow flakes) zalanych prawie całą butlą maślanki straciatella z garścią białych rodzynek, kandyzowanych papai i orzechów w karmelu

k: duża żytnia buła z masłem, serkiem topionym i pomidorem, wędzona makrela; kroma wiejskiego chleba z masłem, pasztetem z kaczki, ogórkiem i furą keczupu; kawał kiełbachy z chrzanem; herbata roibos z cukrem

+ princessa arachidowa maxi (to już nałóg ), 2 jeszcze ciepłe muffiny (mama piekła): 1 z masłem orzechowym i snickersem, 2 z czekoladą i syropem klonowym, kubek mocnego kakao na mleku 3,2%
Jutro koniecznie musze isc po princesse arachidowa!
Jak zawsze slicznie i pyszniaście
Cytat:
Napisane przez stesy Pokaż wiadomość
W/U

Ś: Owsianka z musli tropikalnym z bananem i mlekiem ładnie

2Ś: Jabłko, pomarańcza, kawa z mlekiem eee same owoce?

O: Brokuły z zapiekanym serem żółtym z ziołami, czosnkiem i koperkiem tu mogly wpasc jakies pyrki/kasza?

P: Kawa z mlekiem, pasek gorzkiej (74% kakao) ok

K: Homo naturalny z garścią orzechów włoskich i cynamonem, marchew duża.
malutkoo

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:32   #1268
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
dziękuję trójkąt francuski z serem? o mamo, ja też chcęęęę! <łakomczuch> czyli z tego, co słyszę, to zbytnio nie pościsz- i baaaardzo dobrze!

ta maślanka pyszna jest, chyba najlepsza ze smakowych, jaką piłam z Mrągowa, jakby co truskawkowe też mają dobre! i kochana, dążę do 50, naprawdę ze wszystkich sił. i tak przytyłam już dużo (choć trudno nie było, bo przy takiej wadze wyjściowej, to... ekhm.), więc sama się pewnie domyślasz, że nie chcę się przestraszyć, ale jakoś idzie a za komplementy znów dziękuję, Ty na nk też błyszczysz, wiesz!

a ja was nie widzęęęęę na nk ;( mogę prosić na pw jakieś dane , żebym mogła was pozapraszać albo oglądnąć chociaż?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:36   #1269
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
a ja was nie widzęęęęę na nk ;( mogę prosić na pw jakieś dane , żebym mogła was pozapraszać albo oglądnąć chociaż?
ja tez bym chciala, ja tez

Stary 2009-02-25, 20:48   #1270
dosiap150
Raczkowanie

no to moje dzisiejsze R mam nadzieje ze jest ok :P
S: 2 kromki ciemnego chleba z twarożkiem i rzodkiewką , sok ze świeżych pomaranczy,

d2: 2 jabłka, kilka orzechów

O:2 flądry,pół woreczka brązowego ryżu i kiszona kapusta, zielona herbata
talerz zupy jarzynowej

p:1 kromka rozowego chleba z serkiem wiejskim i rzodkiewką

K:jogurt naturalny

ktos oceni ? ^^
dosiap150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:55   #1271
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Rrrrrrr na jutro

S pol serniczka SB co sie wlasnie piecze (ok 250 kcal)+ pomarancza+kawa ricorre z mlekiem

II tortilla z salata,serkiem Philadelphia light i 2 plastrami szynki gotowanej

lunch salatka z 100g tofu i 200 gram mieszanki fasol roznych,red bull bez cukru

przekaska tortilla z serkiem,salata,papryka i plastrem lososia wedzonego

kolacja pol pieczonego kuraka z rusztu malego + szparagi zielone

podbijam. Czy naprawde moje R jest takie zle ze zawsze jest omijane?
Stary 2009-02-25, 21:02   #1272
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez dosiap150 Pokaż wiadomość
no to moje dzisiejsze R mam nadzieje ze jest ok :P
S: 2 kromki ciemnego chleba z twarożkiem i rzodkiewką , sok ze świeżych pomaranczy,

d2: 2 jabłka, kilka orzechów

O:2 flądry,pół woreczka brązowego ryżu i kiszona kapusta, zielona herbata
talerz zupy jarzynowej

p:1 kromka rozowego chleba z serkiem wiejskim i rzodkiewką

K:jogurt naturalny

ktos oceni ? ^^
ten jogurt naturalny na kolację mi nie pasuje.. skoro chcesz schudnąć, to nie spożywaj węglowodanów na noc. a jogurt, nawet ten naturalny, ma tych węglowodanów trochę. już prędzej mogłaś zjeść serek wiejski z rzodkiewką, a jogurt na podwieczorek
a tak to nie powiem, bo średnio znam się na redukcji ;p trochę to drugie śniadanie niemrawe, ale w sumie wartości odżywce są
Stary 2009-02-25, 21:03   #1273
Papillon
Rozeznanie

mam pytanie:czy dieta polegająca na nie-jedzeniu kolacji ma sens? z gory dzieki za odpowiedz (nie wiedziałam,w ktorym watku napisac xD)

PS:przepraszam za zdublowanie mojego jadlospisu,nie wiem czemu tak wyszlo ;/

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-02-25 o 21:04
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 21:05   #1274
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
mam pytanie:czy dieta polegająca na nie-jedzeniu kolacji ma sens? z gory dzieki za odpowiedz
nie, nie ma sensu. spowalniasz metabolizm przez to. zresztą.. nie wierzę, że niczego nie zjesz powiedzmy od 18^ jak idziesz spać o 23 czy o której to niemożliwością jest niczego nie przekąsić ;|
a lepiej chyba zjeść serek wiejski 200g niż kilka ciastek zjedzonych 'na zabicie głodu'. na pewno lepiej się na tym wyjdzie
Stary 2009-02-25, 21:11   #1275
klatka
Zakorzenienie

R
1. Owsianka z czterech łyżek płatków i jednej siemienia i jednej kostki gorzkiej czekolady. Pomarańcza. Nie cały kubek mleka 1,5%
2. Serek wiejski 5% i jabłko.
3. Makaron pełnoziarnisty około 250g+ szpinak+papryka+dwa jajka. Wszystko razem zapiekane. Osobno wielka kalarepa.
4. Sałatka grecka w sosie własnym+ twarożek domowy 5%
TRENING
5. Twarożek domowy+ pomidor.
Nie za mało nnkt? W greckiej były dwie kosteczki fety.

Edytowane przez klatka
Czas edycji: 2009-02-25 o 21:12
klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 23:53   #1276
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
R
1. Owsianka z czterech łyżek płatków i jednej siemienia i jednej kostki gorzkiej czekolady. Pomarańcza. Nie cały kubek mleka 1,5% Ta czeko tak mi po oczach tutaj bije :P na R to sama wiesz, że raczej nie, ale jak z rana i tylko jedno okienko to wybaczymy
2. Serek wiejski 5% i jabłko. Wrzuciłabym jakieś warzywko jeszcze, chyba, że nie miałaś możliwości
3. Makaron pełnoziarnisty około 250g+ szpinak+papryka+dwa jajka. Wszystko razem zapiekane. Osobno wielka kalarepa. Mniam za kalarepkę pochwalę, bo samo zdrowie ;p mogę się jeszcze czepnąc łączenia NNKT z ww- jajka+makaron.
4. Sałatka grecka w sosie własnym+ twarożek domowy 5% mam nadzieję, że twarożek to w większych ilościach ;]
TRENING
5. Twarożek domowy+ pomidor. jakiś razowiec może do tego? 2 razy pod rząd pojawił się twarożek, urozmaicaj troszku np. tuńczyk ww, albo cycek kuraka. Zresztą po treningu węgle się przydają =>np. wspomniany razowiec.
Nie za mało nnkt? W greckiej były dwie kosteczki fety NNKT było w jajkach+feta, chyba wystarczy .
jw.
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 07:29   #1277
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
R
1. Owsianka z czterech łyżek płatków i jednej siemienia i jednej kostki gorzkiej czekolady. Pomarańcza. Nie cały kubek mleka 1,5%
2. Serek wiejski 5% i jabłko.
3. Makaron pełnoziarnisty około 250g+ szpinak+papryka+dwa jajka. Wszystko razem zapiekane. Osobno wielka kalarepa.
4. Sałatka grecka w sosie własnym+ twarożek domowy 5%
TRENING
5. Twarożek domowy+ pomidor.
Nie za mało nnkt? W greckiej były dwie kosteczki fety.
1. Feta nie zawiera NNKT, tylko tłuszcz zwierzęcy
2. Posiłki okołotreningowe powinny zawierać węglowodany(przed treningiem złożone, po treningu mogą być nawet proste), w przeciwnym wypadku nie chronisz masy mięśniowej
3. Kostka czekolady do śniadania jest ok
4. Jeśli w sosie do sałatki była oliwa/olej rzepakowy to ok, jeśli nie, to za mało NNKT. 2 żółtka to tylko połowa dziennego zapotrzebowania na NNKT

shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:10   #1278
cytrusekxD
Zadomowienie

No to mój jadłopis na dzisiaj U

śniadanie:250ml mleka+30g płatków cookie grisp

IIśniadanie:jabłko

Obiad: ok.70g łazanek z kapustą i grzybami i chochelka zalewajki

Podwieczorek:sałatka owocowa:pomarańcz, jabłko i 2 łyżki jogurtu naturalnego
TRENING
Kolacja:2xkromka ciemnego chleba, 2 plasterki szynki konserwowej i ketchup
No i może jeszcze przed spaniem mleczko z miodem

I jak????

P.S.:Jestem nowa, co to jest ten wieśniak??

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-02-26 o 08:17
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 08:39   #1279
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
No to mój jadłopis na dzisiaj U

śniadanie:250ml mleka+30g płatków cookie grisp mało tych platkow!

IIśniadanie:jabłko samo jablko to nie posilek moze jakas kanapka? jogurcik?

Obiad: ok.70g łazanek z kapustą i grzybami i chochelka zalewajki

Podwieczorek:sałatka owocowa:pomarańcz, jabłko i 2 łyżki jogurtu naturalnego
TRENING
Kolacja:2xkromka ciemnego chleba, 2 plasterki szynki konserwowej i ketchup
No i może jeszcze przed spaniem mleczko z miodem

I jak????

P.S.:Jestem nowa, co to jest ten wieśniak??
Moim zdaniem to troche za malo jak na U.
wiesniak= serek wiejski.

Stary 2009-02-26, 09:14   #1280
cytrusekxD
Zadomowienie

Z tym drugim śniadaniem jest taki problem, że jem go w szkole i jogurciku za bardzo wziąćś jak nie mam
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:03   #1281
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Rrrrrrr na jutro

S pol serniczka SB co sie wlasnie piecze (ok 250 kcal)+ pomarancza+kawa ricorre z mlekiem nie za małe to sniadanko? nie jestes na SB, dodaj jakieś węglowodany moze?

II tortilla z salata,serkiem Philadelphia light i 2 plastrami szynki gotowanej a tortilla jaka? pelnoziarnista? ile tluszczu ma ten serek?

lunch salatka z 100g tofu i 200 gram mieszanki fasol roznych,red bull bez cukru ok, choc zamiast redbulla wypilabym herbatke zielona ;]

przekaska tortilla z serkiem,salata,papryka i plastrem lososia wedzonego łaczysz wegle z tluszczami, ale jesli nie przeszkadza w chudnieciu to ok. przed silownia niestety nie powinno sie jesc tluszczy, a białka + weglowodany

kolacja pol pieczonego kuraka z rusztu malego + szparagi zielone ładnie, choc po silowni przydalyby sie wegle.

mówisz masz

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:00   #1282
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

U:

Iśn- grahamka i kanpka z pasztetem pieczarkowym i warzywkami, 2 jaja ugotowane na twardo z majonezem, herbata, jabłko

paluszki z sezamem-cała paczka, danmleko

IIśn- bułka drożdżowa z bydyniem i marmoladą, wiejski słodzony z kawą i wkrojonym bananem

kilka familijnych

O- zupa wielowrzywna z ziemniakami, na wywarze mięsnym, zabialana i zaprawiana mąką, ziemniaczki z sosem pieczarkowym, duszona marchewka z groszkiem na zasmażce i buraczki, kubuś

cappuccino, 3 kawałki ciasta (dwa rodzaje ciast)

P- mleko 3.2% plus ok 200gr płatków śniad, wieeeeeelki kawał jabłecznika

K- ziemniaczki odsmażane na masełku, jajo sadzone, buraczki, kompot

jabłko utarte z marchewką i znowu kawał jabłecznika

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 12:14   #1283
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mówisz masz
dziekuje Izus w serniczu SB jest 1 banan a jesli chodzi o wegle po silowni to dodam jakies,dziekuje za podpowiedz. Serek Philadelphia light ma 5% chyba w 100gramach,nieduzo.
Stary 2009-02-26, 12:22   #1284
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
U:

Iśn- grahamka i kanpka z pasztetem pieczarkowym i warzywkami, 2 jaja ugotowane na twardo z majonezem, herbata, jabłko smacznie & zdrowo

paluszki z sezamem-cała paczka oj taaak paluszki "wciagaja", danmleko

IIśn- bułka drożdżowa z bydyniem i marmoladą, wiejski słodzony z kawą i wkrojonym bananem ()

kilka familijnych jaki smak? chałwowe najlepsze!

O- zupa wielowrzywna z ziemniakami, na wywarze mięsnym, zabialana i zaprawiana mąką, ziemniaczki z sosem pieczarkowym, duszona marchewka z groszkiem na zasmażce i buraczki, kubuś ()

cappuccino, 3 kawałki ciasta (dwa rodzaje ciast) mmmmniam

P- mleko 3.2% plus ok 200gr płatków śniad, wieeeeeelki kawał jabłecznika ()

K- ziemniaczki odsmażane na masełku( daawno nie jadlam), jajo sadzone, buraczki, kompot

jabłko utarte z marchewką i znowu kawał jabłecznika sama pieklas?
pyszniascie

Stary 2009-02-26, 13:17   #1285
LaSeniorita
Raczkowanie

wczorajsze U:
1. fitella kokosowa ze szklanka mleka, banan
2. duza grahamka z plasterkiem sera zoltego i rzodkiewka, jablko
3. rybka jakas, kasza gryczana, brokuły
po obiedzie: serek homo truskawkowy, 2 trufle
4. jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i cebulką, kromka żytniego ze słonecznikiem, herbata z cytryną
5. serek wiejski - tuż przed snem
Stary 2009-02-26, 13:38   #1286
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez LaSeniorita Pokaż wiadomość
wczorajsze U:
1. fitella kokosowa ze szklanka mleka, banan
2. duza grahamka z plasterkiem sera zoltego i rzodkiewka, jablko
3. rybka jakas, kasza gryczana, brokuły
po obiedzie: serek homo truskawkowy, 2 trufle
4. jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i cebulką, kromka żytniego ze słonecznikiem, herbata z cytryną
5. serek wiejski - tuż przed snem
coś mniej jakos?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 15:02   #1287
6sweetextreme9
Raczkowanie

Rrrrrrr... Niestety tylko z nazwy

Śniadanko:
Woda z cytryną
Dwie kromki chleba pełnoziarnistego z odrobiną masła i twarożkiem plus dwie małe łyżeczki dżemu niskosłodzonego leśnego.
II Śniadanko:
Kromka razowca z jw.
Dwa Ferrero Rocher
Obiad: (Wróciłam późno ze szkoły i miałam 15min na wyjście z domu, wiem, że to w ogóle nie powinno nosić nazwy obiad)
Znowu kromka razowca z twarożkiem.
Trzy kawałki sera pleśniowego Turek Fitness. Wiem połączyłam ww z nnkt...
Herbata biała.
Kolacja:
I tu moje pytanie, co zjeść żeby jakoś podratować dzisiejszy zawalony dzień? Ten jadłospis jest taki ze względu na to, że mam dziś tragiczny dzień Nic mi dziś nie wychodzi, mialam nieprzyjemny incydent w szkole i ogólnie zamiast wziąć się do nauki, chce mi się tylko siedzieć i płakać...

Aha, powiedzcie mi jeszcze czemu gdy na drugie śniadanie jem razowca z odpowiednimi dodatkami, nie tak jak dziś, zamiast serka homogenizowanego z fitellą przestałam się po prostu normalnie wypróżniać? Przepraszam za niesmaczne pytanie, ale nie wiem czy wrócić do starego nawyku, czy trwać w tym który podobno jest zdrowszy i służy bardziej redukcji, niż musli...

Będę wdzięczna jeśli nie zostanę zignorowana...

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 15:33   #1288
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6sweetextreme9 Pokaż wiadomość
Rrrrrrr... Niestety tylko z nazwy

Śniadanko:
Woda z cytryną
Dwie kromki chleba pełnoziarnistego z odrobiną masła i twarożkiem plus dwie małe łyżeczki dżemu niskosłodzonego leśnego.
II Śniadanko:
Kromka razowca z jw.
Dwa Ferrero Rocher
Obiad: (Wróciłam późno ze szkoły i miałam 15min na wyjście z domu, wiem, że to w ogóle nie powinno nosić nazwy obiad)
Znowu kromka razowca z twarożkiem.
Trzy kawałki sera pleśniowego Turek Fitness. Wiem połączyłam ww z nnkt...
Herbata biała.
Kolacja:
I tu moje pytanie, co zjeść żeby jakoś podratować dzisiejszy zawalony dzień? Ten jadłospis jest taki ze względu na to, że mam dziś tragiczny dzień Nic mi dziś nie wychodzi, mialam nieprzyjemny incydent w szkole i ogólnie zamiast wziąć się do nauki, chce mi się tylko siedzieć i płakać...

Aha, powiedzcie mi jeszcze czemu gdy na drugie śniadanie jem razowca z odpowiednimi dodatkami, nie tak jak dziś, zamiast serka homogenizowanego z fitellą przestałam się po prostu normalnie wypróżniać? Przepraszam za niesmaczne pytanie, ale nie wiem czy wrócić do starego nawyku, czy trwać w tym który podobno jest zdrowszy i służy bardziej redukcji, niż musli...

Będę wdzięczna jeśli nie zostanę zignorowana...
Może wypijasz za mało wody w ciągu dnia, a spożywasz za dużo błonnika.
btw: mała prośba o zmianę koloru czcionki, bardzo ciężko się to czyta
Stary 2009-02-26, 15:34   #1289
star15
Zakorzenienie

Wczorajsza R (nie byłam w szkole, stąd normalny podwieczorek, a nie trzy śniadania :P):

Śn. Jajecznica z dwóch jaj z łososiem, pół bułki ziarnistej, cebulka, przyprawy + herbata zielona

IIŚn. Około 100ml. naturalnego kefiru, 5 małych placków "serowych" (robione z camemberta) - wiem, trochę połączone ww (kefir) z tłuszczami (ser)

Ob. Talerz zupy pomidorowej z kaszą ( tak, kaszą!) z warzywkami w środku - marchewka, seler, pietruszka; pierś z kurczaka (dosyć mała) i trochę ziemniaków, buraczki z chrzanem domowej roboty, kapusta kiszona, ogórki kiszone;

Herbata zielona x2

Pd. 20-30 g. orzechów włoskich (obiad był bardzo sycący )

K. 150-200g. twarogu półtłustego, jedna "część" z cynamonem, druga ze szczypiorkiem

I jak, i jak?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 15:37   #1290
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moje U z lekkim akcentem na P:
śn. dwa naleśniki z dżemem jagodowym i dużą ilością cukru, dwie kromki grahama z połową zawartości puszki 'filety z makreli w sosie pomidorowym' (nie wiedziałam jak po polsku napisać), kubek zielonej herbaty
przekąska: mała paczka (40g) NickNacków (to te orzeszki w chrupiącej panierce)
obiad: duży talerz (jakieś cztery spore chochle) barszczu ukraińskiego z dużą ilością buraczki, kapustki, fasolki i ziemniaczków
deser: kilka ciastek owsianych w czekoladzie
po treningu: pół serka homo naturalnego z garścią rodzynek i sporą łychą siemienia lnianego
dwie kromki razowca 'posmarowane' tuńczykiem i na to po jednym plasterku pomidorka
kubek zielonej herbaty z cukrem
kolacja: jajecznica z trzech jajek z dwoma plasterkami szynki i sera żółtego na masełku i pewnie jakaś herbatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości