|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
wiecie co odkryłam.;>
![]() że gogotwanie nie jest trudne w ogole;p ![]() tzn nie mowie ze tu zaczelam jakie sushi czy tam lasagne sama robic, ale z obiadami jest spokoo, przynajmniej głodna nie chodze;p hm, mialam sie od poniedzialku uczyc historii.. i co z tego wyszło? gó..no!
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratuluje piąteczki ![]() A z kin sie jeszcze nie odzywali? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
#4384 |
Zakorzenienie
|
A odpowiadalas na ich ogloszenie czy po prostu wyslalas cv z nadzieja ze moze kogos potrzebuja akurat? Bo moze nikogo aktualnie nie szukaja?
![]() No ale mam nadzieje ze sie niebawem odezwą ![]() A powiedz mi czy na serio rozważałaś studiowanie logistyki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakbym miała teraz składać papiery to politologia albo administracja europejska, a jako że na WSB miałabym zniżkę to politologia ![]() ![]()
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Mariolcia tylko waga jest mniej miarodajna i może wachać się w miesącu +/- 4kg w zależności od cyklu, utraty wody i innych pierdół. I jak wyrabiasz mięśnie, to nie tracisz kg, ale chudniesz
![]() Nija, czy to twoje WSB to wyższa szkoła biznesu? ![]() ![]() i jednak nie dałam rady iść dzisiaj do biblioteki ![]() ![]()
#4387 |
Zadomowienie
|
dzień dobry.
niech ktoś mi załatwi czasowstrzymywacz, bo bardzo doskwiera mi brak czasu. przywitałam sie i uciekam ![]()
#4388 |
Zakorzenienie
|
Wyższa Szkoła Bankowa
![]() Tak Główna jest w Poznaniu i ma kilka filii w całym kraju, w tym w Chorzowie. A czemu ![]() Ma dość dobre opinie na różnych forach no i jest jakoś związana z moją szkołą policealną - a na nią nie mogę narzekać. W ogóle dobrze trafiłam z tą szkołą, jestem naprawdę zadowolona ![]()
#4389 |
Zakorzenienie
|
Tes wiem, ale chodzilo mi o to, ze nie czuje po sobie nic:P
#4390 |
Zakorzenienie
|
Nija, ta szkoła o której ja pisałam to inna szkoła. Zaliczyć tam nie ma problemu, bo za wszystko się płaci, ale w ogłoszeniach w moim regionie piszą, że nie przyjmują absolwentów WSB (ale biznesu nie bankowej
![]()
#4391 |
Zakorzenienie
|
WSBankowa ma dużo oddziałów
![]() Nija a czemu nie chcesz iść na jakiś uniwersytet ![]()
#4392 |
Zakorzenienie
|
możesz do mnie
![]() ![]() odwiedziłam koleżankę, i chyba wezmę się za notatki albo się pouczę .. ![]() ![]() ![]() ![]()
#4393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie łudzę się, że znajdę pracę w zawodzie (w ogóle co to za zawód - politolog ![]() Poza tym na prywatnych często są fajne specjalności, dużo lepsze i ciekawsze niż na uniwersytetach (a np. UŚ nie ma w ogóle żadnej specjalizacji na politologii). Myślę, że dla przyszłego pracodawcy nie będzie miało żadnego znaczenia gdzie studiowałam. ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A jaką pracę masz do zaoferowania? I co najważniejsze ile płacisz? ![]() ![]()
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
ryzyk - fizyk
![]() ![]() ![]() ![]()
#4395 |
Zakorzenienie
|
Tes, a co maja do PCz?
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
a na co beda patrzec?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Na doswiadczenie.
Z tytulem magistra bez doswiadczenia jest ciezej niz z tytulem i jakims doswiadczeniem i pasjami itp.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
dokladnie!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
no racja, ale chyba nie tak do końca - bo po co wtedy ludzi staraliby się dostać na UW, UJ itd?
jakby nie liczyło się to całkowicie to ludzie by nie mieli mobilizacji w przygotowaniach do matury, bo jakby nie patrzeć w prywatnych biorą każdego jeśli będzie płacił.
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co zalezy w jakiej pracy, np. gdy jest praca bardziej jakbym to nazwała "tworczej" mysle że doświadczenie jest neizbędne (grafik, fotograf, geodeta itd itp.) chociaż myśle że we wszytkich zawodach przydałoby się jakieś doswiadecznie w branży.. potem jest łatweij znaleźć pracę we własnej branży. tak myślę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta, nie kazdy ma mozliwosc studiowac w Krakowie czy Warszawie, chociazby ze wzgledow finansowych, a naszych umiejentnosci reputacja uczelni nie wykazuje. W obecnych czasach sam tytul to jest nic. Ja sama bede musiala miec przynajmniej 2 lata doswiadczenia w wolontariacie czy czyms podobnym, bym miec jakiekolwiek szanse.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na doświadczenie. I na to, czy ktoś ma predyspozycje do wykonywania danej pracy - a to można sprawdzić na różne sposoby. Czy nadaje się do pracy zespołowej/indywidualnej, czy potrafi podejmować samodzielne trafne decyzje albo współpracować z ludźmi, czy jest odpowiedzialny, rzetelny, cy mona na niego liczyć, jakie robi pierwsze wrażenie itd. Cytat:
Zetka Masz rację, UJ, UW - brzmi dumnie. Fajnie wygląda w CV, i tak dalej. Wysoki poziom kształcenia, wieloletnia tradycja. I pewnie jest tak samo jak z dobrymi LO - przychodzą ludzie z dużą wiedzą, więc automatycznie można więcej z nimi zrobić, więcej im przekazać, co procentuje w przyszłości. A na prywatne wystarczy się zapisać i tyle. Potem w nieskończoność płacić za warunkowe egzaminy i w efekcie nawet największy idiota skończy te studia ![]() Nie napiszę, że UJ i UW to złe uczelnie, absolutnie nie o to mi chodzi. Jakbym mieszkała w Krakowie to pewnie wiele bym dała, żeby dostać się na ten UJ, który jest marzeniem chyba 3/4 maturzystów w całej Polsce. Tylko wydaje mi się, że Polska pójdzie w stronę 'Zachodu', przejmie pewne wzorce z Zachodniej Europy, a tam papierki mało kogo interesują. Liczy się jakim jesteś człowiekiem, co sobą reprezentujesz, co potrafisz. Znam kilka osób, które MOIM ZDANIEM są kompletnie nieprzystosowane do jakiejkolwiek pracy, chociaż w nauce osiągają znakomite wyniki. Jestem ciekawa jak za parę lat będzie wyglądało ich życie, czy się zmienią.
![]() |
#4404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
podpisuje sie pod tym!! i nie ważen czy to UJ czy UW.. czy też jakaś prywatna szkoła.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się zastanawiam czy wypełnić formularz aplikacyjny do Pizzy Hut
![]() Miałam nadzieję, że odezwą się z tych kin. Jutro muszę jechać do WORDu ustalić termin egzaminu, dzisiaj mama mi zapłaciła na poczcie, 112zł, wrr ![]() A w niedzielę po szkole planuję zakupy w CH ![]() EDIT: Serio musiało mi coś zaszkodzić, bo jak nic nie jem to o wiele lepiej się czuję. Ćwiczyłam dzisiaj z taką starą płytą z jakiejś gazety, leci muzyka i facet mówi co trzeba ćwiczyć ![]() ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-02-26 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
no ja nie mówię, że jak ktoś skończył np UW czy UJ to już drzwi stoją przed nim otworem wszędzie i jest świetny, lepszy od tych co skończyli inne uniwerki czy te prywatne.
aczkolwiek np jak ktoś skończył SGH to nie powiecie mi, że pracodawca przychylniej spojrzy na kogoś kto skończył ten sam kierunek np w szkole prywatnej albo jakimś mniej prestiżowym uniwerku. Wiem, że nie jest to sprawiedliwe bo nie każdy ma możliwości studiować tam gdzie by chciał, ale z tego co widzę (np moi rodzice zatrudniają dużo osób w dwóch całkiem innych i różniących się miejscach) to o wiele częściej zatrudniani są właśnie ludzie kończący uniwersytety. no ale to może akurat takie dwa wyjątki ![]() poza tym teraz w wielu firmach wiedza jest sprawdzana na różne sposoby w czasie rekrutacji, więc wtedy osoba ze szkoły prywatnej może wypaść dużo lepiej niż taka np z UW itd ![]() i wiadomo, że na uniwerkach mogą znaleźć się osoby, które kompletnie tam sobie nie radzą a jakimś cudem udaje im się przetrwać ![]() ![]()
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie jako pracodawcy chyba by mialo ![]() [oczywiscie ze sprawdzilabym tez inne rzeczy, ale jakos tak chyba przychylniej patrzylabym] moja mama, ktora jest dyrektorem szkoly i musi zatrudniac osoby [nauczyciele, sekretarki] patrzy na to ;p, nie tylko na "papierek" ALE.. czesto mi mowi, ze widzi wielka roznice miedzy ludzmi ktorzy chodzili do lepszych a gorszych LO.... albo studiowali zaocznie a dziennie po prostu przez 20 lat pracy w zawodzie miala stycznosc z wieloma ludzmi i takie wyrobila sobie zdanie. nieprzychylnie patrzy na prywatne uczelnie lub studia zaoczne [oczywiscie, ze sa wyjatki ![]() po prostu wiele ludzie studiujacych w szkolach prywatnych nie przyklada sie do tego, pozwalajac wyrobic innym sobie taka, a nie inna opinie, a ambitniejsi na tym cierpia ![]() no coz, ja pracodawca nie jestem, ale wiem, ze tak po prostu jest. czesto slysze, ze bylejakie szkoly [niepanstwowe, nierenomowane ![]() ![]() to nie jest moje subiektywne zdanie, tylko obserwacja ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-02-26 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
O tym czy będziecie się nadawać do pracy będę decydować ja
![]() ![]() ![]() A wiecie, że na chwilę dzisiejszą psycholog prowadzący szkolenia zarabia średnio 20 tys ![]() ![]()
#4409 |
Zakorzenienie
|
Witam szanowne grono studentek.
Widze malą dyskusje na temat szkół i podzielam opinie Vill, niestety tak jest, ptacodawca jeśli ma do wyboru na jakieś stanowisko osobe z uczelni państwowej, a prywatnej to wiadomo że wybierze z państwowej. Dlatego tak dużo ludzi idzie na UW, UJ. Moja koleżanka na SGH jest pewna że prace dostanie bo dzięki tej szkole łatwiej jest dostać dobrą prace. Ale oczywiście zgodze też sie z tym, że potrzebne jest doświadczenie, ale doświadczenie bez papierka o ukończeniu szkoły staje się niczym w oczach pracodawcy. Wczoraj milo spędzałam wieczor w Sopocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zobaczymy jak to będzie, przecież wątek przetrwa jeszcze wiele lat i będziemy się chwalić swoją pracą ![]() Przejrzałam sobie też strony UJ i zauważyłam, że na wielu kierunkach zajęcia w trybie zaocznym są w piątki i soboty ![]() Nie chce mi się dzisiaj jechać do WORDu, w poniedziałek już na pewno pojadę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.