|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Cytat:
![]() ![]() proszę bardzo ![]()
![]() |
#4772 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja również bardzo proszę o namiary na kwiaciarkę z bazarów...Dzieki z góry.
#4773 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
Moonikkaa ja również bardzo proszę o namiary na kwiaciarkę z bazarów
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie czy żadna z Was nie miała przygotowywanego jedzonka na wesele przez pana Ryszarda Chochla z Na Stoku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zadomowienie
|
[/quote]
Dziękuje!już wszystko wiem! a co przesądów to ja chciałam mieć ślub w maju ze względu na piękne kwiaty kwitnące o tej porze któe uwielbiam-konwalie!niestety w maju są komunie- a wypada nam 3 w rodzinie więc nie ryzykowaliśmy że akurat któraś wypadnie naszego dnia i ustaliliśmy na pierwszą sobote czerwca-tak czy siak nie wypadło wspaniale, bo tego dnia nasze rodziny mają po 2-3 wesela i będą musieli wybierać gdzie pójść, a konwalie no cóż raczej przejkwitną!a co do świadków mamy mieć siostrę cioteczną-a to rodzina!gdy cokolwiek by się nie udało w związku nie zrzucajcie na przesądy to stek bzdur, który ktoś sobie wymyślił, bo nie miał co robić ![]() Ja tez sobie wymarzylam bukiet z konwalii, ale boje sie ze 2 maja moze ich jeszcze nie byc ![]() Edytowane przez ewi83 Czas edycji: 2009-02-26 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
![]()
WITAM GORĄCO WSZYSTKIE PRZYSZŁE I JUZ OBECNE PANNY MŁODE!
Przeszukałam caly wątek w poszukiwaniu informacji na temat sali. Po wycieczce z moim Przyszłym do kilki sal zastanawiamy sie nad dwiema: w Niestachowie i Woli Jachowej "Pod Brzozami" ![]() Wstępnie zarezerwowaliśmy salę w Niestachowie na 2011, ale nie wiemy jak sprawa się ma z tym, czy sala ta pomieści 200 i trochę więcej osób (któraś z Was pisała, ze była na weselu, gdzie było 200 osób i nie było za ciekawie z miejscem ![]() Druga sprawa - łazienki! Nie wiem czy jest ich wystarczająca ilość na 200 osób, a zwłaszcza dla kobietek - nie sprawdziliśmy dobrze czy jest w nich lusterko ![]() I jeszcze kwestia śliskiej podłogi na sali tanecznej! Czy działa tam ten zimny nawiew, o którym mówi właścicielka? Szukamy sali wasnie na 200 i ciut więcej osób jak najbliżej Cedzyny, bo tam mieszkam. Mój Przyszły Mąż mieszka koło Tarnowa, więc dochodzą do tego noclegi dla jego znajomych i rodziny. A w Niestachowie planuja od tego roku robić noclegi. Sala w Woli Jachowej - ok - duża, 3 wyjścia na taras, dużo łazienek (i robią następne w drugiej części sali) tylko ten strasznie żółty kolor ścian i zniszczony parkiet ![]() ![]() Prosze Was dziewcczynki o wszelkie info o tych salach ![]() ![]() Może któraś z Was miała tam swoje wesele lub tam była na weselu. Proszę o pomoc, bo decyzję musze podjąc do wtorku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Sala w NIestachowie, niestety nie ma klimatyzacji. Ogladalam ostatnio plytke z wesela kolezanki i juz ok godz 20 wszyscy byli mokrzy, lacznie z panna mloda i przyznam ze nie za ladnie to wygladalo
![]() Sala Pod brzozami, bylam tam na weselu w czerwcu w zeszlym roku i przyznam ze sala nam sie podobala. Jest duza i przestrzenna, wesele bylo na 240 osob i nie bylo ciasno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź. Po prostu juz sami nie wiemy co robić
![]() ![]() ![]() A co do Niestachowa to nie było żadnego zimnego nawiewu? I powiedz mi jeszcze w jakieś kolorystyce była ubrana sala w Woli Jachowej - pytam ze względu na ten strasznie żółty kolor ścian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Rozeznanie
|
Jeździłam po tych wszystkich salach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
W Niestachowie mieli tylko takie male wiatraki w rogach sali. Wesele bylo w pazdzierniku, wiec nie wyobrazam sobie tam wesela latem.
W Woli wesele w czerwcu, dosc goraco na zewnatrz, na sali ok. O ile dobrze pamietam sala byla przystrojona jakimis bezowymi szarfami, i bardzo ladnie to wygladalo. Wiem ze mieli dekoratorke (sala+koscoil). Slyszalam ze w Cedzynie otwieraja nowa sale. Chcialam tam zorganizowac poprawiny, ale w maju nie bedzie jeszcze gotowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
Meana dziękuję za namiar na foto video
![]() A co do sal to jeśli nie macie bardzo licznego wesela czyli tak ok 100-120 osób to polecam Bohemę w Zagnańsku sami ją wybraliśmy w jednej chwili jak tylko na nią weszliśmy, sala jest bardzo oryginalna i bardzo ładna, przez ostatni rok nasłuchałam się mnóstwo pozytywnych opinii o sali i o obsłudze no i przede wszystkim o fantastycznym oświetleniu które tworzy niesamowita atmosferę z resztą na nagraniu u kamerzysty widziałam jak to wygląda w pełnym rynsztunku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;11174334]A co to za sala? Na ile osob? I gdzie dokladnie ma byc ta sala w tej Cedzynie
![]() Nie wiem dokladnie na ile osob. Sala ma byc w miejscu piekarni, jadac w strone Radlina, skrec w lewo (ulica na ktorej znajduje sie szkola) potem na koncu tej drogi znowu w lewo i bedzie to budynek po lewej stronie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Przyczajenie
|
Odnośnie sali "Pod brzozami" to ja oglądałam wesele gdzie dekoracja była w kolorze bordo i róż i mimo, że kolory sie wykluczają w połączeniu żółtych ścian to jakoś nie rzucało się to w oczy. Ja mam w tym roku tam wesele w lipcu i jednego czego sie obawiam to tego, że może byc tam gorąco, bo klimy nie ma. A mam zamiar dekorować na zielono złoto biało. Ale odnosnie parkietu to co roku jest cyklinowany a dodatkowo przed weselem należy go nabłyszczyć czy coś. Są różne preparaty do tego.
Aha jak myślicie sala pomieści 240 czy więcej gości? Był tam ktoś na weselu powyżej 240 gości?
#4788 |
Zadomowienie
|
Ja bylam na weselu gdzie bylo 240 i nie bylo az tak zle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Przyczajenie
|
uff to sie ciesze...ja planuje na 240
![]()
#4790 |
Zakorzenienie
|
Moje Kochanie coraz bardziej się przekonuje do sali Pod Brzozami, choć na początku był zachwycony salą w Niestachowie, ale pokazałam Mu Wasze posty i przekonał się
![]() ![]() Powiedzcie nam jeszcze dziewczynki jak było w tej sali z akustyką (Pod Brzozami w Woli Jachowej), bo sala taneczna jest połączona z salą jadalną, a najbardziej chodzi nam czy nie jest zbyt głośno i czy da się rozmawiać przy stołach tych najbliżej parkietu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do osob ktore byly juz na weselu w Bohemie. Podobno tam tort jest w cenie juz i pieka go babki na miejscu? Ktos go probowal? Bo myslalam ze od Braci Janusz kupimy no ale jak juz jest w cenie to nie wiem czy jest sens doplacac.. Ile tak mniej wiecej moze kosztowac tort na wesele??
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Rozeznanie
|
Nasz tort kosztował 750zł.
#4793 |
Raczkowanie
|
Puchatku a na ile osob mialas wesele? bo wiem ze bracia Janusz jakos licza te kg w zaleznosci od ilosci osob
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki czy swiadkową może byc męzatka??akurat tak sie zlozylo,ze moja kolezanka ktora miala mi swiadkowac wychodzi za maz 2 tyg przede mna i ja pewnie bede u niej swiadkowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Konto usunięte
|
chyba można wziąć mężatkę za świadkową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
Hehe z tego samego powodu moja kolezanka mnie nie chce na swiadkowa juz ;] okazalo sie ze ja 2 tyg przed nia mam slub a ona wierzy w te wszystkie zabobony
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
nie ma żadnych przeciwskazań żeby świadkowa była zamężna. czy to ze strony kościoła czy urzędu
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Rozeznanie
|
Alice tort mieliśmy na 120 osób. Był od Pasternaka. Z zasady liczy się 10dkg na osobę.
#4800 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;11177344]chyba można wziąć mężatkę za świadkową ![]() ![]() ach te zabobony weselne, tyle ich jest ze mozna zwariowac Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.