|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak usunąć plamy na palcach?
Plamy są wynikiem mojego łakomstwa
![]() Czym to wywabić? - Woda utleniona nie podziałała - tylko sobie wysuszyłam palce i teraz złazi mi skóra. Wygląda to paskudnie:-( A tak sie cieszyłam że mam piekne dlonie po tych wszystkich peelingach i maseczkach. Pomyslalam o jakimś wybielaczu do tkanin (plamy po trzech miesiacach zbierania truskawek własnie w ten sposób usuwałam) ale mam tipsy i nie wiem czy pod wplywem tak silnego środka się nie zniszczą. Znacie jakieś sposoby na wyczyszczenie tego paskudztwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Jak usunąć plamy na palcach?
a może spróbuj cytrynkę ? Świetnym preparatem jest sok z cytryny + oliwa z oliwek. Znakomicie wygładza dłonie.
A jeśli chodzi o plamy, to sam sok z cytryny na pewno pomoże. Tylko trzeba ciutkę cierpliwości. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: Jak usunąć plamy na palcach?
Sok z cytryny pomaga. Po prostu "umyj" rece plasterkami cytryn. A jesli nie masz pod reka cytryny, to polowicznie pomoze pumeks. Delikatnie pocieraj nim plamy.
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.