|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
paprak a z którego roku jest pierwsza wersja? bo ja mam książkę z 2003r, ale to chyba już po zmianach?
effa w końcu wzięłam jedną z twarogiem, pomidorem i papryką + w pojemniczku trochę fasolki, która mi została z wczoraj z obiadu. i myślę, że było ok. z przekąską musiałam pokombinować, bo nie mam żadnych orzechów, tylko te bardziej sypkie rzeczy, więc zapiekłam w białku siemię i wiórki i wzięłam kawałek i jeszcze kiwi do tego (właśnie tak nie wiedziałam, czy mogę, ale miałam ochotę na coś owocowego ![]() dzonksik mi też ostatnio chleb strasznie twardy wyszedł - tylko jednym nożem w domu daje radę go kroić ![]()
#2762 |
Rozeznanie
|
dziewczyny to nowe wydanie ksiazki tyczy sie tylko tej podstawowej o zasadach tak?
czy przewodnik tez sie zmienil...? |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Rozeznanie
|
Witajcie, jak tak czytam niektórych z was dzienne menu to stwierdzam, że ja jem jak słoń. Jem jak słoń i waga leci i to jest najlepsze. Gdybym na śniadanie zjadła tylko sam serek wiejski to na bank wieczorem rzuciłabym się na węglowodanowe jedzenie i cały dzień bym myślała tylko o jedzeniu....i byłoby po diecie.
Co do pomidorów to w mojej książce jest aby jeść 1 dużego dziennie lub 10 małych koktajlowych. Polecam też warzywne mrożonki, kosztują między 3-5 zł (fasolkę, brokuły, kalafior, szpinak itd.) a jak się je ugotuje na parze do tego doda pierś pieczoną czy rybę i sosik z jogurtu, ew. wymerda i zapiecze z jajem to brzusio pełen, zdrowo i dietetycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jestem zjechana jak klacz po westernie ;D Rano po 9 zajęcia na uczelni, a zaraz po nich długi spacer z kumpela - ok. 4 km i jeszcze z km w centrum handlowym - 2 godziny łażenia, żeby coś znaleźć na siebie. Ledwo żyję. Na dodatek miała akurat wtedy przerwę 4 godzinną w jedzeniu (śniadanie było o 9) i mi cukier poleciał, więc ledwo żyłam, ale nie skusiłam się na lukrowanego pączusia - w przeciwieństwie do mojej Kumpeli ![]() ![]() Moje menu dotychczasowe: 1. Jajecznica na polędwicy łososiowej + Sałata lodowa + papryka 2. Serek wiejski + papryka będzie jeszcze... (nie wiem w jakiej kolejności ![]() 3. 2 plasterki polędwicy łososiowej + orzechy brazylijskie - postaram się mało ich zjeść. 4. Twaróg z rzodkiewkami 5. Smażony filetos z kuraka + sałata lodowa + ogóras + strąk czerwonej papryki ![]() I jak?? Co do termobiegu - to dużo piekę - tzn piekłam - ciast. I termoobieg jest bardzo dobry po to aby się nie spiekło za bardzo z jednej strony a z drugiej było surowe. Świetna sprawa. Miłego dnia i witam nową osobę ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Swoją drogą to diety, przepraszam - nowy styl życia - jest drogim przedsięwzięciem ![]() Eh.
#2765 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie gratulujcie bo to tylko dzięki Wam mi się udaje wytrzymać na tej diecie i wogóle dowiedziałam sie o niej
![]() Ja własnie po jajecznicy z tunczykiem plus sałatka z pomidorów i ogórków ![]() Powiem Wam coś smiesznego. Mam kolezanke ze studiów i jakos od początku 'trzymałysmy się razem' i kiedy jej powiedziałam że sie odchudzam...OBRAZIŁA SIĘ NA MNIE! ![]() Na poczatku myślałam, że na diecie mi sie w glowie przewraca i wyolbrzymiam, ale ona wogóle prawie przestala ze mna gadać, jak gada to ciagle sie czegos czepia, dogryza mi (i to w stylu podstawówki: "ale mam piekną okładke z zeszytu, Ty takiej nie masz!", "a ja zdałam biomedyke a ja zdalam biomedyke!:P"- ja nie zdałam jak 60 innych osób, koleżanki mówią że mam ładne paznokcie ona na to "paskudne" a sama ma brud za pazurami ![]() Kiedy powiedziałam że schudłam to stwierdziła że JUZ MNIE NIE LUBI ![]() Jak już mówiłam- myślałam że mam schizy, ale to nie tylko ja zauwazylam jak ona sie zachowuje wobec mnie... ![]() Śmieszne i straszne ![]() ![]() Nikt nie wie o co jej chodzi, mogłabym jej coś chamsko odpowiedzieć na temat tej diety, ale wiem że mogłabym ją bardzo urazić bo jest osobą otyłą... ![]() Żeby było zabawniej owa koleżanka uważa się za najbardziej dojrzałą z całej grupy /bo jest najstarsza/ i często to podkreśla ![]()
![]() |
#2766 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lepiej sie dzis czujesz? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona jak slyszy, że ja się zaczynam odchudzać, to leci tekst - po co będziesz isę katować??? Albo "weż przestań, będziesz sobie tego zabraniać?" Może zacznę od tego, że ona jest kuleczką - tzn noiektore partie ciała ma szczuple ale część nie za bardzo. Ja jestem od niej tęższa, tyle, że wyższa i wszystko (mam taką nadzieję) proporcjonalnie rozłożone. Jak dwa lata teme sporo schudłam to nasze relacje się pogorszyły - były fochy i takie tam. Tak jakby czuła się zagrożona. Ona nie kusi mnie jedzeniem i się nie obżera smakołykami ostentacyjnie, ale sowje czasem powie coś w rodzaju "przestań, będziesz sobie odmawiać?", Albo "przecież nie wygóładasz źle..." itp. No... "Fajnie" jest. Sposób na takie osoby - pięknie schudnąć i dobrze się czuć. A ośmieszać jej i takie tam - odradzam, bo to jest straszne. Można się "zemścić" w inny sposób (patrz - schudnąć ![]() Wydaje mi się że takie "koleżanki" kumplują się z nami do póki wyglądamy podobnie lub gorzej od nich, ale gdy tylko mamy szansę być szczuplejszym, to już foch. A poza tym... chce mi się słodkiego, buuu (ale żeby nei było - trzymam się twardo
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-02-26 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Raczkowanie
|
dziękuję za miłe przywitanie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam dziś na śniadanie chlebek maślany (nie piekłam, tylko w sklepie taki znalazłam) pyszniusi był!!!!!!
Taki delikatny w smaku mniammmm, jutro powtorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
paprak dzisiaj lepiej, wczoraj zastrzyk tez tak nie bolal w udo, glowa ok, ale strasznie spiaca jestem.
Do biblioteki nie poszlam jednak. ![]() Ten serial jest taki...inny ![]() A ty w ogole nie lubisz takich serialow? Z nowych nie sledczych ![]() Ja tam roznorodne kocham..nie moge sie na jeden typ zdecydowac. A desperatek to w ogole nie ogladalam..ale kiedys moze nadrobie. ![]() Narazie jestem zajeta Big Bang Theory, House, New Adventures of Old Christine, Lost i Medium, Big Love..plus kilka nowych wlasnie. Ide na spacerek i potem musze zmiksowac jakies owoce mrozone z jogurtem, bo umre z apetytu. ![]()
#2772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać maślankowy... nie mam pojęcia jak ja to odmieniłam ![]() A ty paprak musze przyznać czujan jesteś, maślany napewno nie byłby zalecany ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Widziałam pierwsze odcinki Tary i jakos mnie nie wciagneło. Za to Desperatki razem z TZ-tem oglądamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, czy jest jakieś ograniczenie jeśli chodzi o jedzenie ? Dokładnie mam na myśli wielkość porcji. Czy to tylko zależy od mojego apetytu ?
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- I jeszcze jedno pytanie, bo przeczytałam, że w pierwszej fazie można jeść słodycze (do 75 kcl jak np.bita śmietana light, czekolada gorzka, guma do żucia bez cukru, kakao bez cukru ). Czy będzie wszystko w porządku jeśli zjem 3 kostki czekolady ? Zastanawiam się, bo w głównej mierze chodzi mi o posiłki, przekąski w trakcie zajęć, bo w szkole bądź co bądź spędzam bardzo dużo czasu i próbuję zrobić jakieś zestawy - co ewnetualnie mogę spokojnie zabrać ze sobą i zjeść. A co wy bierzecie do szkoły ? Edytowane przez Cheries Czas edycji: 2009-02-26 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzy kostki gorzkiej czekolady mozna. Do szkoly bierz serek wiejski, zawijaski z wedliny, warzyw i sera w salacie, jogurt naturalny, orzechy, pomidorki, salatki, itp. POwodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
odnosnie chleba i bulek to sama nie wiem. poprzednio robilam bulki wg przepisu na ciasto chlebowe ktory mialam dolaczony do miski tupperware , tylko dalam make zytnia wymieszana z maka ze zmielonych platkow owsianych (jak sie okazalo teraz - blyskawicznych). Wyszly jeszcze twardsze niz te wczorajsze ![]() Ale tlumaczylam to wlasnie ta maką i tym ze doczytalam ze maki zytniej nie laczy sie z drozdzami. W przepisie jest z tego co pamietam najpierw 200 stopni potem po 15 min na 180 (termoobieg) - piec 45-50 min. Tym razem dalam wszystkie skladniki jak nalezalo, z odpowiednia maka itd... tylko teraz sie zorientowalam ze znow dalam platki blyskawiczne ![]() ![]() Jeszcze jakies 3 tyg temu pieklam buleczki sniadaniowe z przepisowego i tak jak wspominalam dalam zwykla make zamiast razowej i wyszly spoko ( je sie piecze 15 minut z tego co pamietam) tyle ze mialam wrazenie ze moglyby posiedziec dluzej, no ale byly miekkie. Wiec.. albo to termoobieg, ktory nie wiem do czego sluzy , bo ja go uzywam do tego zeby pieklo sie szybciej ( wiem z obserwacji ![]() To powiedzcie mi prosze w jakiej temp wy pieczecie bulki czy chlebek i przez jaki okres czasu. Chcialabym wreszcie po 1,5 miesiaca zjesc jakis kawalek dobrego dozwolonego pieczywa ![]() hahahaha.. musze to zapamietac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy to moze w takim razie termoobieg? ![]() Cytat:
![]() mnei to pomaga.
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-26 o 18:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
dzonksik, no i wyszło szydło z worka - termoobieg, jak pisałam już effie tak naprawdę temperatura przy termoobiegu jest 20 stopni wyższa niż zadana, czyli piekłaś w 250
![]() ![]() wszystkie moje przepisy są na grzałki góra-dół płatki ani mąka nie ma nic do rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Rozeznanie
|
kochane czy mozna na II groszek zielony z puszki???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
no i na kolację nie zjadłam twarogu któy miał być bo go nie miałam w domu ani kasy w portfelu...i skończyło się na jednym płacie śledzia z sosu musztardowego(nie za dobre),2 łyżeczki dżemu niskosłodoznego oraz porcji makarony spaghetti ugotowanego al dente z czosnkiem
a na koniec gęste kakao vel polewa czekoladowa domowej roboty(chyda i małosłodka) i tyle z mojego zdrowego odżywiania.pewnei na baty zasłużyłam
#2780 | |
Zakorzenienie
|
sporadycznie
Cytat:
![]() effa, znalazłam makaron |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do tego przepisu to krewetek nie lubię aale za to zapomniałam dodać świeże zioła...tak więc skleroza niezmiennie trwa przy mnie ![]() friuty,widziałam przed chwilką Twój makijaż-jesteś bardzo ładna ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-26 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Rozeznanie
|
no wlasnie tez mi sie cos wydawalo ze raczej nie ejst to wazywo wskazane na SB, ale przejrzalam watek przepisowy i juz zwatplilam
![]() dzieku Ilonko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam twoje zdjęcie z avataru i miałam trudności z rozpoznaniem - wyglądasz teraz bardzo łagodnie, fajny makijaż, zazdraszczam ![]() no ale fryzury to mamy podobne ![]() ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-26 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliwka74 mysle, ze nie tylko ty bys padla z glodu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzonksik ja caly czas szukam zlotego srodka w pieczeniu bulek, dzis robie sniadaniowe na jutro i mam zamiar piec w 180 stopniach jakies 15 min na galce gornej i dolnej. Tyle, ze chce poczekac az wyrosna same bulki jeszcze, bo przewaznie ten etap juz pomijam. Robi sie zakwas... robie kolejne podejscie do chleba... ![]() ![]() U mnie dzis grzecznie i o dziwo nawet zblizajacy sie @ nie psuje mojej harmoni SB ![]() ![]() ![]() I pomyslalam, ze moze na wizazu w ogole zalozyc osobny watek z flashdieta i tam bysmy sie wklejaly ![]() sn: omlet z twarogiem z cynamonem + cwierc lyzeczki fruktozy i lyzeczka dzemu p: jakies 10 orzechow na pol ze starszakiem o: talerz zupy pieczarkowej z makaronem razowym + udko z kurczaka z pomidorem i rzodkiewka deser: jog. nat z malinami K; zapiekanka z soczewicy i twarogu + surowka z pekinki ze szczypiorkiem w sosie czosnkowym i jeszcze wskoczyly dwa plastry szynki
![]() |
#2785 |
Wtajemniczenie
|
Uff, jestem po kolacji, 3 kromasy, ale wciaz glodna jestem.. BUUUUU!!!
Z deserem nie wyrobilam, dopiero co wrocilam i zaraz w sumie ide spac...tylko jeszcze nadrobie jeden serial, zastrzyk i ziusku..TZ mnie zbudzi o 5 w nocy. ![]() Ciekawa jestem jaki ten dzien w ogole przez to bedzie. Ale naszczescie poker wieczorem, tylko taaa, ciekawe jak ja tam nie zaspie..potrzebna mi kawa..i to najlepiej od razu do zyly. ![]() paprak ja na poczatku tez sie balam,ale jakos sie przyzwyczailam i teraz znam wszystko na pamiec (oprocz 5) wiec sie nie boje....Przynajmniej nie tak mocno. ![]() dygotko dziekuje slicznie! ![]()
#2786 |
Rozeznanie
|
dzisiejsza spowiedź:
śn (7.00): omlet z 4 jajek z fasolką szparagową i dwoma plasterkami sera Hochland fit II (11): kanapka z chlebka maślankowego (2 kromki) z twarogiem chudym, papryką i pomidorkiem + resztka fasolki przek(13.30): siemię i wiórki zapieczone w białku ubitym, kiwi, kubek mleka obiad(17): filet z mintaja z soczewicą, jajkiem smażonym i 2,5 plasterka Hochlanda z sezamem roztopione kolacja: serek wiejski no i lecę spać. miłych snów wszystkim ![]()
#2787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W kazdym razie Ilonko dzieki wielkie zastosuje sie do wskazań ![]() ![]() ![]() Sprobuje nastepnym razem bez termoobiegu i zobaczymy jak wyjdzie, jestem prawie pewna ze beda swietne ![]() Dzisiaj udalo mi sie upiec muffiny, bo te bulki wczorajsze niech je szlag juz sie nawet złamać nie chcą ![]() ![]() ale te muffinsy... rany julek!! jak one wygladaja pysznie..
![]() |
#2788 |
Rozeznanie
|
fruity nie odmowilam sobie i tez pognalam...
jakos na poczatku nie kojarzylam za bardzo osob, poniej zmienilas avatarek i teraz kojarzylas mi sie tylko z pajaczkiem, ale o matko... alez Ty sliczna!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Raczkowanie
|
no i ja tez zajrzałam, a co!
piękna z Ciebie kobieta fruity!!! i Makijaż też piękny! Właśnie takie lubie!
#2790 |
Zakorzenienie
|
dżonsik, jak będę miała jutro chwilę to tez je zrobię i zobaczymy, tylko nie wiem o jaka kostkę Cykadzie chodziło: 100g czy 42g
![]() dziś mój jadłospis zalicza się chyba do X fazy ![]() 8.00 ś: 2 kromki chlebka pszennego typ 850, przynajmniej na zakwasie; jedna z samym maslem, druga z serem żółtym, latte 11.00 w przelocie kostka czekolady Lindt, 12.00 herbata owocowa z cukrem u fryzjera jak wpadlam do domu o 15 - owsianka na którą Olka się rano wypięła 16 o: pierś indyka pieczona 2 plastry i surówka z białej rzodkwi w sosie jogurtowo-majonezowo-chrzanowym 19.30 k: kanapka - plaster piersi indyka, sałata lodowa, koktajlowe pomidorki herbata, 5 migdałów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.