..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 14:18   #2761
Corny
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

paprak a z którego roku jest pierwsza wersja? bo ja mam książkę z 2003r, ale to chyba już po zmianach?

effa w końcu wzięłam jedną z twarogiem, pomidorem i papryką + w pojemniczku trochę fasolki, która mi została z wczoraj z obiadu. i myślę, że było ok. z przekąską musiałam pokombinować, bo nie mam żadnych orzechów, tylko te bardziej sypkie rzeczy, więc zapiekłam w białku siemię i wiórki i wzięłam kawałek i jeszcze kiwi do tego (właśnie tak nie wiedziałam, czy mogę, ale miałam ochotę na coś owocowego).

dzonksik mi też ostatnio chleb strasznie twardy wyszedł - tylko jednym nożem w domu daje radę go kroić . i właśnie za długo trzymałam w piekarniku, więc to pewnie dlatego.
Stary 2009-02-26, 14:23   #2762
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

dziewczyny to nowe wydanie ksiazki tyczy sie tylko tej podstawowej o zasadach tak?
czy przewodnik tez sie zmienil...?

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:29   #2763
oliwka74
Rozeznanie

Witajcie, jak tak czytam niektórych z was dzienne menu to stwierdzam, że ja jem jak słoń. Jem jak słoń i waga leci i to jest najlepsze. Gdybym na śniadanie zjadła tylko sam serek wiejski to na bank wieczorem rzuciłabym się na węglowodanowe jedzenie i cały dzień bym myślała tylko o jedzeniu....i byłoby po diecie.

Co do pomidorów to w mojej książce jest aby jeść 1 dużego dziennie lub 10 małych koktajlowych.

Polecam też warzywne mrożonki, kosztują między 3-5 zł (fasolkę, brokuły, kalafior, szpinak itd.) a jak się je ugotuje na parze do tego doda pierś pieczoną czy rybę i sosik z jogurtu, ew. wymerda i zapiecze z jajem to brzusio pełen, zdrowo i dietetycznie
oliwka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:32   #2764
lisekZG
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Jestem zjechana jak klacz po westernie ;D
Rano po 9 zajęcia na uczelni, a zaraz po nich długi spacer z kumpela - ok. 4 km i jeszcze z km w centrum handlowym - 2 godziny łażenia, żeby coś znaleźć na siebie. Ledwo żyję.
Na dodatek miała akurat wtedy przerwę 4 godzinną w jedzeniu (śniadanie było o 9) i mi cukier poleciał, więc ledwo żyłam, ale nie skusiłam się na lukrowanego pączusia - w przeciwieństwie do mojej Kumpeli Postu ciąg dalszy

Moje menu dotychczasowe:

1. Jajecznica na polędwicy łososiowej + Sałata lodowa + papryka
2. Serek wiejski + papryka

będzie jeszcze... (nie wiem w jakiej kolejności):

3. 2 plasterki polędwicy łososiowej + orzechy brazylijskie - postaram się mało ich zjeść.
4. Twaróg z rzodkiewkami
5. Smażony filetos z kuraka + sałata lodowa + ogóras + strąk czerwonej papryki

I jak??

Co do termobiegu - to dużo piekę - tzn piekłam - ciast. I termoobieg jest bardzo dobry po to aby się nie spiekło za bardzo z jednej strony a z drugiej było surowe. Świetna sprawa.
Miłego dnia i witam nową osobę

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Swoją drogą to diety, przepraszam - nowy styl życia - jest drogim przedsięwzięciem
Eh.
Stary 2009-02-26, 14:33   #2765
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Dziewczyny nie gratulujcie bo to tylko dzięki Wam mi się udaje wytrzymać na tej diecie i wogóle dowiedziałam sie o niej

Ja własnie po jajecznicy z tunczykiem plus sałatka z pomidorów i ogórków

Powiem Wam coś smiesznego.
Mam kolezanke ze studiów i jakos od początku 'trzymałysmy się razem' i kiedy jej powiedziałam że sie odchudzam...OBRAZIŁA SIĘ NA MNIE!

Na poczatku myślałam, że na diecie mi sie w glowie przewraca i wyolbrzymiam, ale ona wogóle prawie przestala ze mna gadać, jak gada to ciagle sie czegos czepia, dogryza mi
(i to w stylu podstawówki: "ale mam piekną okładke z zeszytu, Ty takiej nie masz!", "a ja zdałam biomedyke a ja zdalam biomedyke!:P"- ja nie zdałam jak 60 innych osób, koleżanki mówią że mam ładne paznokcie ona na to "paskudne" a sama ma brud za pazurami itp itd uwag na temat mojej diety jest masa, a jedzenie czipsów i paczkow pod moim nosem i zachwalanie na porzadku dziennym).

Kiedy powiedziałam że schudłam to stwierdziła że JUZ MNIE NIE LUBI
Jak już mówiłam- myślałam że mam schizy, ale to nie tylko ja zauwazylam jak ona sie zachowuje wobec mnie...

Śmieszne i straszne
Nikt nie wie o co jej chodzi, mogłabym jej coś chamsko odpowiedzieć na temat tej diety, ale wiem że mogłabym ją bardzo urazić bo jest osobą otyłą...

Żeby było zabawniej owa koleżanka uważa się za najbardziej dojrzałą z całej grupy /bo jest najstarsza/ i często to podkreśla

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:54   #2766
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Hello, witam!
Uff bylam dzisiaj przynajmniej/tylko 1,5h w bibliotece, pomimo ze wstalam o 8, moze jeszcze pojde zaraz po obiedzie. A jesli nie, to w domu jeszcze cos w tej kwestii porobie.

Dziekuje mamooli!

paprak ja nie dlatego nie-poszcze (czy jak to sie pisze po polsku)
Po prostu w tym roku nie chce i tyle. Jakos w ogole nad tym nie myslalam i jak przedwczoraj mi sie przypomnialo to juz bylo za pozno na decyzje. Ja tak nie lubie na ostatnia chwile, wiec zrezygnowalam.
A tu masz link...mi sie podoba.

http://www.tv.com/lie-to-me/show/75671/summary.html

Jak do tej pory moj jadlospis bardzo weglowodanowy. Moze wieczorkiem bedzie spowiedz. Ale w sumie u mnie to monotonnie wyglada. Müsli i chleb sa zawsze, a na obiady ryby lub Tofu. Jakies deserki do tego i gotowe.
Oj to sledczy serial, nie dla mnie Idola ogladam teraz no i desperatki alez racji oskarow oraz wystapienia Obamy nie bylo ich przez 2 tygodnie

Lepiej sie dzis czujesz?

Cytat:
Napisane przez aniulap Pokaż wiadomość
witam wszystkie plażowiczki
chciałabym się do was przyłączyć

zamierzam zacząć od poniedziałku. teraz muszę dopiero dowiedzieć się więcej na temat tej diety, poczytać trochę i rozplanować co nieco. a do tego czekają mnie dwie większe imprezy w ten weekend więc nie ma sensu teraz zaczynać, żeby w sobotę wszystko zepsuć. ale oczywiście nie mam zamiaru się jakoś obzerać

więc od poniedziałku ruszam! mam nadzieję, że będziemy mogły się nawzajem wspierać
Cytat:
Napisane przez Cheries Pokaż wiadomość
Ja zaś zaczynam od jutra już Mam nadzieję, że wytrwam. No i oczywiście, że będzie widać efekty.
Witam nowe plazowiczki

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
paprak a z którego roku jest pierwsza wersja? bo ja mam książkę z 2003r, ale to chyba już po zmianach?
A nie wiem Nie mam przy sobie ksiazki wiec nie wiem nawet jakie ja mam wydanie. Ale z 2003r. to pewnie pierwsza wersja.

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie gratulujcie bo to tylko dzięki Wam mi się udaje wytrzymać na tej diecie i wogóle dowiedziałam sie o niej

Mam kolezanke ze studiów i jakos od początku 'trzymałysmy się razem' i kiedy jej powiedziałam że sie odchudzam...OBRAZIŁA SIĘ NA MNIE!

Na poczatku myślałam, że na diecie mi sie w glowie przewraca i wyolbrzymiam, ale ona wogóle prawie przestala ze mna gadać, jak gada to ciagle sie czegos czepia, dogryza mi
(i to w stylu podstawówki: "ale mam piekną okładke z zeszytu, Ty takiej nie masz!", "a ja zdałam biomedyke a ja zdalam biomedyke!:P"- ja nie zdałam jak 60 innych osób, koleżanki mówią że mam ładne paznokcie ona na to "paskudne" a sama ma brud za pazurami itp itd uwag na temat mojej diety jest masa, a jedzenie czipsów i paczkow pod moim nosem i zachwalanie na porzadku dziennym).

Jak już mówiłam- myślałam że mam schizy, ale to nie tylko ja zauwazylam jak ona sie zachowuje wobec mnie...

Śmieszne i straszne
Nikt nie wie o co jej chodzi, mogłabym jej coś chamsko odpowiedzieć na temat tej diety, ale wiem że mogłabym ją bardzo urazić bo jest osobą otyłą...

Żeby było zabawniej owa koleżanka uważa się za najbardziej dojrzałą z całej grupy /bo jest najstarsza/ i często to podkreśla
Madrosc ponoc z wiekiem przychodzi, niestety od kazdej reguly sa wyjatki
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 15:20   #2767
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:

Ja własnie po jajecznicy z tunczykiem plus sałatka z pomidorów i ogórków

Śmieszne i straszne

Ja mam podobną koleżankę - ale chyba nie aż taką.

Ona jak slyszy, że ja się zaczynam odchudzać, to leci tekst - po co będziesz isę katować??? Albo "weż przestań, będziesz sobie tego zabraniać?"

Może zacznę od tego, że ona jest kuleczką - tzn noiektore partie ciała ma szczuple ale część nie za bardzo. Ja jestem od niej tęższa, tyle, że wyższa i wszystko (mam taką nadzieję) proporcjonalnie rozłożone. Jak dwa lata teme sporo schudłam to nasze relacje się pogorszyły - były fochy i takie tam.
Tak jakby czuła się zagrożona.
Ona nie kusi mnie jedzeniem i się nie obżera smakołykami ostentacyjnie, ale sowje czasem powie coś w rodzaju "przestań, będziesz sobie odmawiać?", Albo "przecież nie wygóładasz źle..." itp.
No...
"Fajnie" jest.
Sposób na takie osoby - pięknie schudnąć i dobrze się czuć.
A ośmieszać jej i takie tam - odradzam, bo to jest straszne. Można się "zemścić" w inny sposób (patrz - schudnąć)
Wydaje mi się że takie "koleżanki" kumplują się z nami do póki wyglądamy podobnie lub gorzej od nich, ale gdy tylko mamy szansę być szczuplejszym, to już foch.

A poza tym... chce mi się słodkiego, buuu (ale żeby nei było - trzymam się twardo

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-02-26 o 15:22
lisekZG jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 15:43   #2768
aniulap
Raczkowanie

dziękuję za miłe przywitanie

Cytat:

Śmieszne i straszne

ta koleżanka jest zwyczajnie zazdrosna i uważa się za dojrzałą? phi, właśnie takim zachowaniem pokazuje ze jest wrecz przeciwnie

aniulap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 16:07   #2769
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Zjadłam dziś na śniadanie chlebek maślany (nie piekłam, tylko w sklepie taki znalazłam) pyszniusi był!!!!!!
Taki delikatny w smaku mniammmm, jutro powtorka

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 16:23   #2770
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Zjadłam dziś na śniadanie chlebek maślany (nie piekłam, tylko w sklepie taki znalazłam) pyszniusi był!!!!!!
Taki delikatny w smaku mniammmm, jutro powtorka
A na pewno maslany jest dozwolony? Razowy czy jaki?
Stary 2009-02-26, 16:41   #2771
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

paprak dzisiaj lepiej, wczoraj zastrzyk tez tak nie bolal w udo, glowa ok, ale strasznie spiaca jestem.
Do biblioteki nie poszlam jednak.
Ten serial jest taki...inny ...bardzo fajnie zrobiony, sledztwo nie jest takie wazne, jak sposob jego i jego ludzi czytania ludzkiej twarzy i co sie z tym wiaze-klamstwa.
A ty w ogole nie lubisz takich serialow?
Z nowych nie sledczych zaczelam ogladac jeszcze being erica i united states of tara.
Ja tam roznorodne kocham..nie moge sie na jeden typ zdecydowac. A desperatek to w ogole nie ogladalam..ale kiedys moze nadrobie.
Narazie jestem zajeta Big Bang Theory, House, New Adventures of Old Christine, Lost i Medium, Big Love..plus kilka nowych wlasnie.

Ide na spacerek i potem musze zmiksowac jakies owoce mrozone z jogurtem, bo umre z apetytu.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 17:14   #2772
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
paprak dzisiaj lepiej, wczoraj zastrzyk tez tak nie bolal w udo, glowa ok, ale strasznie spiaca jestem.
Do biblioteki nie poszlam jednak.
Ten serial jest taki...inny ...bardzo fajnie zrobiony, sledztwo nie jest takie wazne, jak sposob jego i jego ludzi czytania ludzkiej twarzy i co sie z tym wiaze-klamstwa.
A ty w ogole nie lubisz takich serialow?
Z nowych nie sledczych zaczelam ogladac jeszcze being erica i united states of tara.
Ja tam roznorodne kocham..nie moge sie na jeden typ zdecydowac. A desperatek to w ogole nie ogladalam..ale kiedys moze nadrobie.
Narazie jestem zajeta Big Bang Theory, House, New Adventures of Old Christine, Lost i Medium, Big Love..plus kilka nowych wlasnie.

Ide na spacerek i potem musze zmiksowac jakies owoce mrozone z jogurtem, bo umre z apetytu.
medium czasem ogladam ale ja sie boje sama ogladac a wiesz, ze nie czesto mam meza przy boku i stad nie ogladam niczego co potencjalnie straszne serio
Stary 2009-02-26, 17:24   #2773
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
A na pewno maslany jest dozwolony? Razowy czy jaki?

Chciałam napisać maślankowy... nie mam pojęcia jak ja to odmieniłam

A ty paprak musze przyznać czujan jesteś, maślany napewno nie byłby zalecany

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:

Widziałam pierwsze odcinki Tary i jakos mnie nie wciagneło.
Za to Desperatki razem z TZ-tem oglądamy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 17:58   #2774
Cheries
Przyczajenie

Mam pytanie, czy jest jakieś ograniczenie jeśli chodzi o jedzenie ? Dokładnie mam na myśli wielkość porcji. Czy to tylko zależy od mojego apetytu ?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

I jeszcze jedno pytanie, bo przeczytałam, że w pierwszej fazie można jeść słodycze (do 75 kcl jak np.bita śmietana light, czekolada gorzka, guma do żucia bez cukru, kakao bez cukru ). Czy będzie wszystko w porządku jeśli zjem 3 kostki czekolady ?
Zastanawiam się, bo w głównej mierze chodzi mi o posiłki, przekąski w trakcie zajęć, bo w szkole bądź co bądź spędzam bardzo dużo czasu i próbuję zrobić jakieś zestawy - co ewnetualnie mogę spokojnie zabrać ze sobą i zjeść.
A co wy bierzecie do szkoły ?

Edytowane przez Cheries
Czas edycji: 2009-02-26 o 17:59
Cheries jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 18:29   #2775
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Mam pytanie, czy jest jakieś ograniczenie jeśli chodzi o jedzenie ? Dokładnie mam na myśli wielkość porcji. Czy to tylko zależy od mojego apetytu ?

I jeszcze jedno pytanie, bo przeczytałam, że w pierwszej fazie można jeść słodycze (do 75 kcl jak np.bita śmietana light, czekolada gorzka, guma do żucia bez cukru, kakao bez cukru ). Czy będzie wszystko w porządku jeśli zjem 3 kostki czekolady ?
Zastanawiam się, bo w głównej mierze chodzi mi o posiłki, przekąski w trakcie zajęć, bo w szkole bądź co bądź spędzam bardzo dużo czasu i próbuję zrobić jakieś zestawy - co ewnetualnie mogę spokojnie zabrać ze sobą i zjeść.
A co wy bierzecie do szkoły ?
Jesz tyle aby nie chodzic glodna. Najlepiej male porcje a czesto. Jesz wtedy gdy nie jestes glodna a nie jak juz dopada cie glod. Nie jesz az czujesz sie pelna bo to juz przejedzenie. Trzeba zjesc normalna porcje i po 15-20 minutach mozg nasz odnotuje spozyty posilek i bedziesz syta Nie przejadamy sie bo pozniej bedzie ciezko

Trzy kostki gorzkiej czekolady mozna.

Do szkoly bierz serek wiejski, zawijaski z wedliny, warzyw i sera w salacie, jogurt naturalny, orzechy, pomidorki, salatki, itp.

POwodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 18:37   #2776
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość

dzonksik mi też ostatnio chleb strasznie twardy wyszedł - tylko jednym nożem w domu daje radę go kroić . i właśnie za długo trzymałam w piekarniku, więc to pewnie dlatego.
ja mam z 2004 ale to dodruk wiec pewnie ta sama - to odnosnie ksiazki. tez poluje na ta nowa, ale nie widze w empiku a specjalnie nie chce mi sie jezdzic, wiec jak bede przy okazji to zerkne.

odnosnie chleba i bulek to sama nie wiem. poprzednio robilam bulki wg przepisu na ciasto chlebowe ktory mialam dolaczony do miski tupperware , tylko dalam make zytnia wymieszana z maka ze zmielonych platkow owsianych (jak sie okazalo teraz - blyskawicznych). Wyszly jeszcze twardsze niz te wczorajsze A przeciez pieklam chleb wg tego przepisu ladnych pare razy (tylko ze zwyklej maki dawno dawno temu) i byl pyszniutki i mieciutki.
Ale tlumaczylam to wlasnie ta maką i tym ze doczytalam ze maki zytniej nie laczy sie z drozdzami. W przepisie jest z tego co pamietam najpierw 200 stopni potem po 15 min na 180 (termoobieg) - piec 45-50 min.
Tym razem dalam wszystkie skladniki jak nalezalo, z odpowiednia maka itd... tylko teraz sie zorientowalam ze znow dalam platki blyskawiczne Pieklam jak napisala cykada. 15 minut w 230 stopniach ... ale jak rozkroilam, to nie dosyc ze juz byla twarda to na dodatek mokra w srodku czyli niedopieczona. wiec wsadzilam w nizszej temp na jakies 15 minut jeszcze i owszem dopiekly sie wredne buły , ale jednoczesnie skamieniały. Teraz sie zastanawiam czy to nie wina tych platkow owsianych blyskawicznych. Moze ze zwyklymi byloby lepiej ?
Jeszcze jakies 3 tyg temu pieklam buleczki sniadaniowe z przepisowego i tak jak wspominalam dalam zwykla make zamiast razowej i wyszly spoko ( je sie piecze 15 minut z tego co pamietam) tyle ze mialam wrazenie ze moglyby posiedziec dluzej, no ale byly miekkie.
Wiec.. albo to termoobieg, ktory nie wiem do czego sluzy , bo ja go uzywam do tego zeby pieklo sie szybciej ( wiem z obserwacji ale nikt mnie nigdy nie oswiecil po co to komu), albo platki blyskawiczne, albo zly typ maki, albo - co chyba najbardziej prawdopodobne jest , tak jak mowicie. temperatura.
To powiedzcie mi prosze w jakiej temp wy pieczecie bulki czy chlebek i przez jaki okres czasu. Chcialabym wreszcie po 1,5 miesiaca zjesc jakis kawalek dobrego dozwolonego pieczywa

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Jestem zjechana jak klacz po westernie ;D
hahahaha.. musze to zapamietac
Cytat:
1. Jajecznica na polędwicy łososiowej + Sałata lodowa + papryka
2. Serek wiejski + papryka

będzie jeszcze... (nie wiem w jakiej kolejności):

3. 2 plasterki polędwicy łososiowej + orzechy brazylijskie - postaram się mało ich zjeść.
4. Twaróg z rzodkiewkami
5. Smażony filetos z kuraka + sałata lodowa + ogóras + strąk czerwonej papryki
I jak??
ja bym, zjadla wiekszy obiad (posilek 4 - bo rozumiem ze to jest twoj obiad ), bo bym umarla z glodu, ale generalnie jest ok, tak mi sie wydaje. Nie boj sie jesc dwoch obfiych posilkow dziennie, czyli obiadu i kolacji. Jak sie bedziesz stosowac, to gwarantuje ze zleci szybko waga.
Cytat:
Co do termobiegu - to dużo piekę - tzn piekłam - ciast. I termoobieg jest bardzo dobry po to aby się nie spiekło za bardzo z jednej strony a z drugiej było surowe. Świetna sprawa.
to akurat swietnie pasuje do moich bulek
czy to moze w takim razie termoobieg?

Cytat:
A poza tym... chce mi się słodkiego, buuu (ale żeby nei było - trzymam się twardo
zjedz sobie deser dzisiaj. Wypij gorzkie kakao poslodzone slodzikiem,albo zrob pianke "czekoladowa", albo pol szkl coli light (ale to juz ostatecznie)
mnei to pomaga.

Edytowane przez dzonksik
Czas edycji: 2009-02-26 o 18:39
dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:06   #2777
IlonaP
Zakorzenienie

dzonksik, no i wyszło szydło z worka - termoobieg, jak pisałam już effie tak naprawdę temperatura przy termoobiegu jest 20 stopni wyższa niż zadana, czyli piekłaś w 250, skórka od razu złapała a środek ...
wszystkie moje przepisy są na grzałki góra-dół
płatki ani mąka nie ma nic do rzeczy
Stary 2009-02-26, 19:11   #2778
Agee79
Rozeznanie

kochane czy mozna na II groszek zielony z puszki???

Stary 2009-02-26, 19:13   #2779
dygotka8
Zakorzenienie

no i na kolację nie zjadłam twarogu któy miał być bo go nie miałam w domu ani kasy w portfelu...i skończyło się na jednym płacie śledzia z sosu musztardowego(nie za dobre),2 łyżeczki dżemu niskosłodoznego oraz porcji makarony spaghetti ugotowanego al dente z czosnkiem
a na koniec gęste kakao vel polewa czekoladowa domowej roboty(chyda i małosłodka)

i tyle z mojego zdrowego odżywiania.pewnei na baty zasłużyłam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 19:31   #2780
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
kochane czy mozna na II groszek zielony z puszki???
sporadycznie
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no i na kolację nie zjadłam twarogu któy miał być bo go nie miałam w domu ani kasy w portfelu...i skończyło się na jednym płacie śledzia z sosu musztardowego(nie za dobre),2 łyżeczki dżemu niskosłodoznego oraz porcji makarony spaghetti ugotowanego al dente z czosnkiem
a na koniec gęste kakao vel polewa czekoladowa domowej roboty(chyda i małosłodka)

i tyle z mojego zdrowego odżywiania.pewnei na baty zasłużyłam
ależ zestawienie

effa, znalazłam makaron
Stary 2009-02-26, 19:33   #2781
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
sporadycznie

ależ zestawienie

effa, znalazłam makaron
no właśnie tak jadam ostatnio ...co prawda @ się spóźnia,ale dopiero parę dni więc to chyba nie dlatego o czym myślę....

co do tego przepisu to krewetek nie lubię aale za to zapomniałam dodać świeże zioła...tak więc skleroza niezmiennie trwa przy mnie

friuty,
widziałam przed chwilką Twój makijaż-jesteś bardzo ładna a makijaż świetny!!szkoda,że ja w gruncie rzeczy nie umiem dobrać sobie odpowiedniego podkładu,cieni...mimo,że źle się nie maluję,ale chciałabym tak ładnie jak Ty:

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2009-02-26 o 19:39
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:36   #2782
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
sporadycznie
no wlasnie tez mi sie cos wydawalo ze raczej nie ejst to wazywo wskazane na SB, ale przejrzalam watek przepisowy i juz zwatplilam
dzieku Ilonko obede sie bez niego hihihi

Stary 2009-02-26, 19:58   #2783
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no właśnie tak jadam ostatnio ...co prawda @ się spóźnia,ale dopiero parę dni więc to chyba nie dlatego o czym myślę....

co do tego przepisu to krewetek nie lubię aale za to zapomniałam dodać świeże zioła...tak więc skleroza niezmiennie trwa przy mnie
ty zapomniałaś dodać a ja podlać, już mi się nie chce schodzić na dół do kuchni

friuty,
widziałam przed chwilką Twój makijaż-jesteś bardzo ładna a makijaż świetny!!szkoda,że ja w gruncie rzeczy nie umiem dobrać sobie odpowiedniego podkładu,cieni...mimo,że źle się nie maluję,ale chciałabym tak ładnie jak Ty:
Fru, no ja też poleciałam
pamiętam twoje zdjęcie z avataru i miałam trudności z rozpoznaniem - wyglądasz teraz bardzo łagodnie, fajny makijaż, zazdraszczam
no ale fryzury to mamy podobne, tyle, że ja włosy za łopatki - zaniosło mnie dzis do fryzjera bom zsiwiała zbytnio...

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-02-26 o 20:32
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:03   #2784
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Effa, Paprak zdjęcia mam po nich natchnienie i pomysł na jakiś posiłek

Effa fajnie, że pokazałaś swoje zawijaski, bo moje przy nich to strasznie ubogie listek sałaty cieniutki pasek papryki i ogórka...twoje są super
Dzieki Ja zawsze daje do zawijaskow ser zolty, szynke lub twarog - pozywniejsze

Cytat:
Od jutra zaczynam tą właśnie dietę, ale mam problem z ustaleniem menu na cały tydzień. Wolę z góry zaplanować, bo obawiam się, że jeśli będę głodna to zjem coś niedozwolonego. A po za tym najgorsza w diecie jest monotonność. A w dodatku jestem wegetarianką i z tego powodu trudno mi jest ustalić co ewentualnie mogę zjeść na obiad. Czy mogłybyście mi pomóc w stworzeniu przykładowego menu na tydzień w wersji wegetariańskiej ?
Witam Moja siostra jets na tej diecie trzeci tydzien i jest wegetarianka. Dzi sbigos robila i zadzownila, bo najesc sie nie mogla. Ja jej robilam tygodniowe menu I fazowe, jak chcesz to daj priva, to ci wysle Poza tym warto zajrzec na watek przepisowy, stamtad czerpiemy natchnienie

Cytat:

Nawet "na chorobowym" kobieta pracujaca Zdrowka zycze

U mnie po sniadaniu bulgotania. Za duzo chyba zielonej herbaty na raz Jeszcze nie wychodze z lozka. A co! effa pracuje to ja leze - rownowaga w przyrodzie musi byc!
Tjaaaa

Cytat:

A ja sie wciaz trzymam pierwszej wersji. Uwazam, ze byla najlepsza. Jak ktos chce zgubic 30 kilo to moze sobie pozwolic na ustepstwa ale jak chce sie schudnac 2kgto trzeba rygor trzymac Tak mi mowi moje doswiadczenie z SB. Alekazdy organizm inny
I ja jestem tego zywym dowodem. Male odstepstwo i dupa, a wystarcza dwa dni rygoru IIfazowego i jest git.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
haha a ja już mam- wczoraj kupiłam w Empiku - jeszcze cieplutkie prosto z druku. I zaczytuję się - dopiero zaczęłam, a już czuję, że wraca mi motywacja i chęć do dalszego plażowania. Jak już całkiem wróci, to pewnie tu znowu będę częściej zaglądać ( o ile mnie do tego czasu nie zapomnicie)
Kurdeee a ja w domu uziemiona, a Tz do 20tej w pracy jutro Nie mam jak isc do empiku...

Cytat:
Napisane przez aniulap Pokaż wiadomość
witam wszystkie plażowiczki
chciałabym się do was przyłączyć

zamierzam zacząć od poniedziałku. teraz muszę dopiero dowiedzieć się więcej na temat tej diety, poczytać trochę i rozplanować co nieco. a do tego czekają mnie dwie większe imprezy w ten weekend więc nie ma sensu teraz zaczynać, żeby w sobotę wszystko zepsuć. ale oczywiście nie mam zamiaru się jakoś obzerać

więc od poniedziałku ruszam! mam nadzieję, że będziemy mogły się nawzajem wspierać
WItamy i powodzenia

Oliwka74 mysle, ze nie tylko ty bys padla z glodu Tez polecam mrozonki, Ja fasolke szparagowa 450 g kupuje za 1,70 zł w lidlu

Cytat:
medium czasem ogladam ale ja sie boje sama ogladac a wiesz, ze nie czesto mam meza przy boku i stad nie ogladam niczego co potencjalnie straszne,serio
Masz tak jak ja, jedyne "starszne" to dla mnie CSI, akurat ja najbardziej lubie Miami.

Cytat:
sporadycznie

ależ zestawienie

effa, znalazłam makaron
Wielkie dzieki
Dzonksik ja caly czas szukam zlotego srodka w pieczeniu bulek, dzis robie sniadaniowe na jutro i mam zamiar piec w 180 stopniach jakies 15 min na galce gornej i dolnej. Tyle, ze chce poczekac az wyrosna same bulki jeszcze, bo przewaznie ten etap juz pomijam. Robi sie zakwas... robie kolejne podejscie do chleba... I szynka sie wlasnie upiekla

U mnie dzis grzecznie i o dziwo nawet zblizajacy sie @ nie psuje mojej harmoni SB ZObaczymy, jak dlugo... DO zupy zjadlam dzis male udko kurczaka pieczone i nie ssalo mnie przynajmniej Foty zrobilam
I pomyslalam, ze moze na wizazu w ogole zalozyc osobny watek z flashdieta i tam bysmy sie wklejaly

sn: omlet z twarogiem z cynamonem + cwierc lyzeczki fruktozy i lyzeczka dzemu
p: jakies 10 orzechow na pol ze starszakiem
o: talerz zupy pieczarkowej z makaronem razowym + udko z kurczaka z pomidorem i rzodkiewka
deser: jog. nat z malinami
K; zapiekanka z soczewicy i twarogu + surowka z pekinki ze szczypiorkiem w sosie czosnkowym i jeszcze wskoczyly dwa plastry szynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5092.jpg (51,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5094.jpg (60,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5097.jpg (49,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5098.jpg (93,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5099.jpg (38,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5102.jpg (48,9 KB, 22 załadowań)

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:04   #2785
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Uff, jestem po kolacji, 3 kromasy, ale wciaz glodna jestem.. BUUUUU!!!
Z deserem nie wyrobilam, dopiero co wrocilam i zaraz w sumie ide spac...tylko jeszcze nadrobie jeden serial, zastrzyk i ziusku..TZ mnie zbudzi o 5 w nocy.
Ciekawa jestem jaki ten dzien w ogole przez to bedzie.
Ale naszczescie poker wieczorem, tylko taaa, ciekawe jak ja tam nie zaspie..potrzebna mi kawa..i to najlepiej od razu do zyly.

paprak ja na poczatku tez sie balam,ale jakos sie przyzwyczailam i teraz znam wszystko na pamiec (oprocz 5) wiec sie nie boje....Przynajmniej nie tak mocno.

dygotko dziekuje slicznie!

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:07   #2786
Corny
Rozeznanie

dzisiejsza spowiedź:
śn (7.00): omlet z 4 jajek z fasolką szparagową i dwoma plasterkami sera Hochland fit
II (11): kanapka z chlebka maślankowego (2 kromki) z twarogiem chudym, papryką i pomidorkiem + resztka fasolki
przek(13.30): siemię i wiórki zapieczone w białku ubitym, kiwi, kubek mleka
obiad(17): filet z mintaja z soczewicą, jajkiem smażonym i 2,5 plasterka Hochlanda z sezamem roztopione
kolacja: serek wiejski

no i lecę spać. miłych snów wszystkim
Stary 2009-02-26, 20:08   #2787
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
dzonksik, no i wyszło szydło z worka - termoobieg, jak pisałam już effie tak naprawdę temperatura przy termoobiegu jest 20 stopni wyższa niż zadana, czyli piekłaś w 250, skórka od razu złapała a środek ...
wszystkie moje przepisy są na grzałki góra-dół
płatki ani mąka nie ma nic do rzeczy
No dobrze .. nie sadzilam ze na tej diecie, na jakiejkolwiek diecie naucze sie piec Tzn mam taki zamiar bo jeszcze mi ciezko idzie.
W kazdym razie Ilonko dzieki wielkie zastosuje sie do wskazań W takim razie ja sobie odpuszcze w weekend ten Twoj chlebek na zakwasie Najpierw naucze sie piec na drożdzach
Sprobuje nastepnym razem bez termoobiegu i zobaczymy jak wyjdzie, jestem prawie pewna ze beda swietne
Dzisiaj udalo mi sie upiec muffiny, bo te bulki wczorajsze niech je szlag juz sie nawet złamać nie chcą na sczescie zrobilam malo, ty co zostalo dokarmie ptaki.. chociaz nie wiem czy i one sie skusza
ale te muffinsy... rany julek!! jak one wygladaja pysznie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 20:13   #2788
Agee79
Rozeznanie

fruity nie odmowilam sobie i tez pognalam...
jakos na poczatku nie kojarzylam za bardzo osob, poniej zmienilas avatarek i teraz kojarzylas mi sie tylko z pajaczkiem, ale o matko... alez Ty sliczna!!!!!!

Stary 2009-02-26, 20:34   #2789
dzonksik
Raczkowanie

no i ja tez zajrzałam, a co!
piękna z Ciebie kobieta fruity!!! i Makijaż też piękny! Właśnie takie lubie!

Stary 2009-02-26, 20:43   #2790
IlonaP
Zakorzenienie

dżonsik, jak będę miała jutro chwilę to tez je zrobię i zobaczymy, tylko nie wiem o jaka kostkę Cykadzie chodziło: 100g czy 42g

dziś mój jadłospis zalicza się chyba do X fazy
8.00 ś: 2 kromki chlebka pszennego typ 850, przynajmniej na zakwasie; jedna z samym maslem, druga z serem żółtym, latte
11.00 w przelocie kostka czekolady Lindt,
12.00 herbata owocowa z cukrem u fryzjera
jak wpadlam do domu o 15 - owsianka na którą Olka się rano wypięła
16 o: pierś indyka pieczona 2 plastry i surówka z białej rzodkwi w sosie jogurtowo-majonezowo-chrzanowym
19.30 k: kanapka - plaster piersi indyka, sałata lodowa, koktajlowe pomidorki
herbata, 5 migdałów

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości