![]() |
#1111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Nie wszędzie przyjmują się winietki.
Ja już gości uprzedzam, niech się dostosują do nowinek. Wódkę kupujemy już postrojoną tzn. w makro są te z Polanina (wystawiali się też na targach w Katowicach). A na winka, likiery to już zamówiłam od razu zawieszki z zaproszeniami. A teraz tak myślę, po co ja tego tyle zamówiłam, bo na każdą flaszkę osobno, a tak sobie myślę, że przecież wszystkie flaszki od razu nie będą na stole. Mogłam zamówi tylko 10szt i potem przy wymianie butelki, etykietę nawieszać na nową.
#1112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Rzym polecam, mieszkalam tam jakis czas, szczegolnie pieknie jest wiosna - maj i czerwiec, schody hiszpanskie w kwiatach.. ech, polecam miesiace letnie sa zbyt cieple, a sierpien dodatkowo "wymarly" --> maja miesieczne urlopy i wiele knajpek z pyszna esspreso czy latte sa zamkniete ![]()
![]() |
#1113 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-26 o 19:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, miałam dziś swój pierwszy ślubny koszmar, masakra jakaś siedzimy z TŻ i ze znajomym w knajpie (w rzeczywistości to jest ruina takiego walącego się domku niedaleko nas, ale w śnie to była knajpa) i dre się na niego, że nie załatwił z księdzem ślubu na 3 października. On mi mówi, że normalnie najzwyczajniej w świecie zapomniał
![]() ![]() ![]() To teraz z innej beczki, byłam dziś podpisać umowę na samochodzik ![]() ![]() Oprócz tego gość powiedział, że był na weselu w moim lokalu i poopowiadał mi różne rzeczy, tak, że jestem zadowolona i kamień mi spadł z serca, że kurczę biorę jakiś niesprawdzony lokak. Zobaczymy ja to będzie u mnie, ale jestem dobrej myśli ![]()
#1115 |
Zakorzenienie
|
ja juz mialam w zeszlym roku z 3 razy jakies koszmarki nocne :/ glownie to polegajace na tym ze sie w dzien slubu orientuje ze nic nie jest zalatwione
![]() hm a jedziecie z kołoczem do teściowych przed ślubem?
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-26 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Nie kumam jakby to miała wyglądać? Że Twój TŻ przywozi ciasto do Twoich rodziców, jako do swoich teściów i odwrotnie? Ja i TŻ do ostatniego dnia będziemy mieszkać z rodzicami, więc chyba niegdzie ie muszę jeździć, poza tym my mieszkamy w jednym bloku i na dodatek w jednej klatce, więc nie za bardzo ten pomysł widzę.
Napisz jak to dokladnie wygląda to o o czym piszesz, bo ja się nie spotkałam z czymś takim ![]()
#1117 |
Rozeznanie
|
Pudełka są na allegro
Do Rzymu możemy jechać, jak już pisałam, tylko w majowy weekend. To ma być krótki wyjazd, bo dłuższy wypoczynek w sierpniu. Ja koszmary ślubne mam co chwilę, już mnei zaczyna irytować.
#1118 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie dziewczeta...mam pytanie co z makijażystka i fryzjerką?
Kogo możecie polecić? gdzie dokonalyście rezerwacji? Zastanawiam się nad berendowiczem... czy ktoś ma na ich temat opinie? pozdrawiam ![]() ps. mój ślub 8 sierpnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
A skąd jesteś? To będzie nam łatwiej coś polecić.
Ja berendowicza odradzam. Kasa nie warta tej roboty. Już widziałam kilka "wizjonerskich" fryzur z tego salonu i nie zrobiły na mnei dobrego wrażenia. Mojej koleżance zniszczyli włosy, z b. długich zrobili jej b. krótkie, bo szalony fryzjer uznał że w takiej fryzurze będzie je najlepiej. To odnośnie cięcia. Fryzury ślubne takie se, lepszą zrobi zwykła fryzjerka z osiedlowego saloniku, i nie zedrze z Ciebie tyle kasy.
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiedz dokładniej skąd jesteś, żeby dziewczyny wiedziały do kogo Cię skierować, no chyba że jest Ci to obojętne ![]()
![]() |
#1121 |
Rozeznanie
|
SSR
Ty masz ślub na 12 czy na 13? Napisz mi też, jak możesz, jak ile czasu się jedzie z kościoła na salę? Czy u Was ceremonia trwa 30, 45 czy 60 min?
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-02-27 o 12:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() ale mnie zastrzeliłaś tym pytaniem, normalnie zaczęłam się zastanawiać czy czegoś nie pokręciłam ![]() Jeśli patrzysz na te moje wypociny co do menu to, chciałam jeszcze dodać, że zespół mam na 12godzin grania od 1 tańca
#1123 |
Rozeznanie
|
Mnie się coś pomyliło, bo myślałam, ze masz na 13 ślub
Już to "poprawiłam" i wysyłam wzięłam pod uwagę, że msza trwa 45min (przeważnie tyle trwa) i że nie ma macie daleko na salę (10-15min).
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-02-27 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super bardzo mi pomogłaś ![]() Fajnie, zaraz sobie spiszę to do mojego notatnika weselnego i każę babce dostosować się do godzin podawania ![]()
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że choć troszkę pomogłam
![]()
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 11:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A no i nie przejmuj się, bo z mężczyznami to tak już jest ![]() ![]() ![]() Kitek wiesz co zastanawiam się jeszcze nad ciastami, jak to jest ciasto schodzi czy nie na weselu? Bo już tyle opinie słyszałam, że nie wiem co o tym myśleć ![]() Bo tak albo wziąć takie ciasto z blachy(sernik, mak, z posypką) albo mniej ale takie bardziej wymyślne typu jakieś babeczki, małe torciki, i to co najwyżej po 2 kawałki na każdego i do tego dokupić jakichś kruchych ciasteczek do podgryzania? Czy jednak to ciasto z blachy, co myślisz, Ty Nasza Skarbnico Wiedzy Weselnej ![]()
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez mieszkamy osobno, wiec jechać z ciastem bym musiala ![]() moja kumpela [ta która miała Waszego nestora] mówiła, że ona byla u przyszlych tesciow....
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba lepiej w środę i czwartek, bo ciasto będzie tez na trzaskaniu dla kumpli i w ogóle w domu bo i u mnie będą spać chrzestni i u TŻ. To wiadomo, że będzie do kawy ciasto, to już będzie weselne czyli ten kołocz z cukierni. Ale żeby tak specjalnie iść i dawać to nie jakieś tam paczki z ciastem, po prostu będę miałą ciasto na trzaskaniu to już będzie dla gości do kawy u jednych i drugich rodziców tak po prostu. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłąm, bo dziś ciężko z myśleniem mam ![]() Kitek bo zapomniałabym, pamiętasz jak się radziłam czy brać tych kierowców na ten obiad czy zostawić ich na pastwę losu? No to jak byłam podpisywać umowę na ten wynajem, to gostek opowiadał o różnych sytuacjach weselnych i o moim lokalu (pisałam wcześniej) i tak między wierszami, powiedział że siedzą na obiedzie zaproszeni i widzą, co się dzieje, przez to może opowiadać i opowiadać jeszcze..... Więc jak wracaliśmy z TŻ to postanowiliśmy ich zaprosić, bo o te dwa obiady nie zubożejemy a atmosfera zawsze będzie inna ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-02-27 o 16:52 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
SSR
2 kawałki to za dużo by było. Nawet 1 kawałek na osobę to by było za dużo. Ciasta na weselu to tak średnio schodzą. Tym bardziej,ze Wy będziecie mieć tort jako deser, a potem te lody. Najlepiej byłoby po kilka kawałków na paterze dać i tyle. Jak już jest tort to z kremowych ciastek lepiej zrezygnować, na paterach najlepiej by się sprawdziły kołocze ( z makiem, z serem i z posypką). Co do obiadku, to już Ci napisałam, jak to są ludzie z Twojej wsi i znasz ich z widzenia, to lepiej im już dać ten obiad i mieć czyste sumienie.
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potrzebuje je we wtorek zeby na srode do roboty wziac ![]() ![]() A co do trzaskania to powiem ze nie kręci mnie wcale ta impreza i nie bede specjalnie zapraszać znajomych ![]() ![]() kurde teraz to ja zakrecilam ;D PS. wlasnie wrocilam z 1 nauk, heh, naturalne planowanie rodziny <= babka nie powiedziala nic, o czym bym nie wiedziala ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-27 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Mam do wyboru taki nasączony alkoholem o smakach:czekoladowy z wiśniami, bakaliowy, adwokatowy z rodzynkami i orzechowy, no i jeszcze z przekładany z bitą śmietaną i owocami. Na pewno będzie czekoladowy, mama chce adwokatowy z rodzynkami, bakaliowy odpada, no i zostaje 3 do wyboru, orzechowy czy z bitą śmietaną. Z jednej strony chciałabym utrzymać wszystko w konwencji kremowo-alkoholowej, że tak to nazwę, ale wiem, że będą u mnie świeżo upieczone matki i karmiące i w ciąży, to może jednak to 3 piętro specjalnie dla nich z tą śmietaną bez alkoholu, co? Poradź jak Ty to idzisz i jak są odbierane różne smaki na weselu jeśli chodzi o jeden toert weselny ![]() Cytat:
![]() Co do trzaskania jeszcze to nie wiem jednak czy w czwartek czy w piątek. Plusy za czwartkiem to : jak się znajomi i Pan młody spije to na weselu nie będą skacowani, zawsze to nie ma tyle roboty jak w piątek więc trochę luźniej to jest, ale w Piątek to fajnie, bo by rodzinka z daleka zobaczyła o co w tym chodzi, no i byłoby tradycyjnie bo w piątek, a u mnie tak się nikt nie wyśpi, bo przyjadą w piątek i będą siedzieć i gadać do nie wiadomo której, tak to już u nas jest ![]() Lady a gdzie Ty chodzisz na nauki? U nas było fajnie, ale NPR mieliśmy dopieo na 3 naukach i to raczej wszystko w odniesieniu d przysięgi małżeńskiej, tak, że tego sięsłuchało z otwartymi ustami ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-02-27 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Konto usunięte
|
Dołączam
![]() Ślub 19 września 2009. Załatwiony DJ, sala, ciasta i tort (w cenie jedzenia), godzina ślubu, auto, kamerzysta, sukienka wybrana i zadatkowana. Teraz tylko 4,5 miesiąca diety i ćwiczeń, by na mierzenie schudnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11200686]Dołączam
![]() Ślub 19 września 2009. Załatwiony DJ, sala, ciasta i tort (w cenie jedzenia), godzina ślubu, auto, kamerzysta, sukienka wybrana i zadatkowana. Teraz tylko 4,5 miesiąca diety i ćwiczeń, by na mierzenie schudnąć ![]() No to witamy nową PM ze Śląska ![]() Powiedz skąd jesteś dokładniej i czy duże masz wesele, no i jakim lokalu ![]() ![]()
#1134 |
Zakorzenienie
|
u nas w parafii, sa 4 spotkania, 3 pierwsze z jakimis babkami a 4 z ksiedzem. u nas dzisiaj to byla czysta biologia, jaka ta metoda objawowo termiczna jest cudowna ;D
#1135 |
Konto usunięte
|
70 osób, na Przeczycach, Będzin, a sukienka taka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
SSR
Jeżeli chodzi o mnie to ja osobiście nei wyobrażam son=bie tortu z masą inną niż kremowa, ale... na weselach przeważnie są torty owocowe i/lub z bitą śmietaną (nie lubię takich tortów, w mojej rodzinie mówią, ze jak tort jest bez porządne masy i kapki alkoholu to nie jest tort, ja się z tym zgadzam). Tylko 3 razy się spotkałąm z tortem kremowym (u mnei będzie 4 raz) Wracając do rzeczy, skoro już masz dwa pięra kremowe, a większośc młodych wybiera te śmietankowe, to weź te jedno pietro śmietankowe. Masz każde pietro w innym smaku, nie boisz się że goście będą chceli posmakowac z każdego pietra po 1 kawałku? U mnei w rodzince tak by sie skończyło, znając ich słabośc do słodkiego ![]() Ten kołocz daj po trochu na patery (ale tak 1 kawałek na osobę, nawet 1 na 2 osoby by starczyło, bo wiadomo, nie każdy lubi słodycze, dzieci już będą zapchane obiadem, tortem itd). Mnie ta poradnia to nie bardzo się widzi. Jak mi jeszcze baba zacznie pieprzyc o antykoncepcji, mierzeniu temp. to wyjde z siebie i stanę obok. A ja niestety jestem osobą, która mówi to co mysli, więc biedna babka się nasłucha, ze mam gdzieś mierzenie tem. bo się muszę leczyc, zeby meic dziecko, a nie żeby go nie miiec. Poz atym mnie zegar tyka, więc antykoncepcj anaturalna mi zwisa i powiewa.
#1137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą to ja się się do października uczę tej metody, tzn. jeszcze nie zaczęłam bo czekam na @, ale chcę spróbować i się też pobawić i tak z ciekawości poobserwować swój organizm. Zresztą jak nie wypróbuję na własnym ciele to nigdy się nie dowiem co o niej myśleć. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11201815]70 osób, na Przeczycach, Będzin, a sukienka taka ![]() Sukienka bardzo ładna, a gdzie zamawiałaś? Na Przeczycach? Fajnie czyli też nad jeziorem tak jak ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli z tym kołoczem tak, żeby było po jednym kawałku sera, maku i posypki na osobę? I to wystarczy na całe wesele? A to ciasto to stoi cały czas na stole czy jak bo ja już nie kojarzę z wesel?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ramach ciekawostki - moim proboszczem jest teraz poprzedni wikary od Tomka ![]() kitek, ja ją totalnie olałam, ale muszę przyznać że babka nie była zbyt nachalna, nie taka całkiem moherowa [kolo40stki] i w dodatku nie mówiła tak całkiem o tym, ze te metody są po to żeby nie mieć dzieci, tylko tez pod katem tych par, które sie starają, starają i chcą utrafić na dzień owulacji żeby sobie "pobalować" ![]() za to nastepne spotkanie będzie z taką moherową dewotką, o smętnym głosie że chyba usnę... w dodatku to też znajoma
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-28 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do NPR to właśnie to co powiedziałaś, nie jest to żadna metoda antykoncepcji nawet naturalna. Jest to świadome planowanie rodziny i bardzo pomaga tym parom, które czekają na owulację, aby wiedziały kiedy to następuje i mogły sobie pobalować ![]() U mnie tą poradnię to prowadzi koleżanka, ze 3 lata chyba starsza ode mnie więc jest na czasie i życiowa laska, dlatego może ja nie mam co narzekać, tym bardziej, że chcę spróbować. A ona też stosuje NPR i po chyba 5 latach małżeństwa doczekała się bliźniaków ![]() Lady a Ty jakie ciasto kupujesz na stoły na wesele i czy dużo tego będziesz miała? A tort w jakim smaku?
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
na stol to będę kupować chyba tradycyjnie kołocz-ser,mak i posypka. a co do tortu to nad smakiem jeszcze nie rozmyslalam, ale chyba tak tradycyjnie jakis biały, może smietana... [nie bardzo orientuje się co tam może byc jeszcze, bede musiala z teściową pogadać]. wczoraj wymysliłam jednak, żeby wszystkie poziomy ten sam smak był [sugestia mojej mamy ;D ], bo potem każdemu zachce się innego, albo z każdego spróbować, a tak nie bedą mieli nic do gadania ;D
--- a co do księdza, to teraz za każdym razem jak mama idzie na farę mszę zamówić, albo jak byliśmy w tym wiedniu z parafii, to się proboszcz pytam: "a jak tam pan z roosevelta??"... ;D normalnie znajomości mamy teraz ;p --- teraz szukam pomyslu na to gdzie by zrobić kilka fajnych zdjęc po drodze na salę. może macie pomysły jakies na takie miejsce w drodze od miasteczka do zabrza?? --- a na końcu pochwalę się że jutro mamy roczek naszego związku ;P
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-28 o 08:52 Powód: dopiski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.