|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() Ogólnie znamy się od zerówki, mieszkamy dwa metry od siebie ... i nie potrafie jej powiedzieć, żeby się odwalila ![]() Dzisiaj byłam z nią na zakupach - chodziłyśmy po sklepie godzinę! A Ona kupiła 2 zupki w słoiczku, 2 deserki i płatki kukurydziane ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki,
sto lat mnie tu nie było, już drugą część rozpoczęłyście, sakreble. Ja siedzę nad moją pracą mgr, mam już 70 stron więc nie jest źle, a tobie Svinecka jak idzie? Widziałam sondę, mówili, że faceci mają wyginą a tu tyle chłopców, aniu ty jeszcze nie znasz płci?? U mnie na ćwiczeniach dla ciężarówek na 8 szt jest tylko jedna dziewczynka, to prawdziwa plaga, hihih ja popadłam w zakupowy szał i mam już prawe całą wyprawkę. Dzidziuś kopie, dziś chyba nawet jakąś czkawkę wyczułam. Właściwie to właśnie dziś zaczynam 6 m-c (23 tydz), też mam twardy brzuszek ale na ostatnim badaniu lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Chyba już nie zadrobię zalegóści w czytaniu, więc zapytam jaki teraz wózek obstawiacie? czy nadal na topie jest leviroo czy dopatrzyłyście się jeszcze jakiegoś minusa? A mam jeszcze pytanko na jakim kanale leci mamo to ja i kiedy? Pozdrawiam i życzę kolorowych snów |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Rozeznanie
|
Ja ruchy dziecka od 6 tyg czuję (łaskotanie i to na pewno nie jeslita- zawsze to samo miejsce, czułam tylko gdy rękę lekko docisnęłam), od 3 tygodni typowe kopniaki...
Moje maleństwo jest już przecież w położeniu główkowym to czuć jest naprawdę mocno ![]() Poza tym moje dziecko jest dość ciężkie jak na 21 tydzień... Moja mama mówiła mi, że też wcześnie mnie czuła ( ![]() Pozderki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Fajnie sie was czyta
![]() ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o ruchy to ja poczulam na koniec 18 tygodnia ale takie niewyraźne ze ciezko bylo stwierdzic czy to bylo to..a tak mocniej to w 20/21 tygodniu, niektore kobiety moga czuc juz ok 16 tyg a inne nawet do 30 tyg nie czuja Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-02-26 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja płeć poznam w środe - no już muszę się dowiedzieć!!! ![]() Co do wózka, to dziewczyny mają jakieś inne typy niż leviroo, a ja dalej przy nim obstaję ![]() No i miałam iść spać o 21 ... i co?? doopa! No to idę! Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | ||
Zakorzenienie
|
hmmm a ja tylko krokiety albo na słodko hmmm muszę pokombinować skoro polecacie
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak juz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-02-26 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |||||
Zakorzenienie
|
Piękne ciuszki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba wszystkie mamy mają te same dylematy i pytania ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja przez Wasze naleśniki też miałam wielką ochotę, ale przyjechali moi przyjaciele na mecz i pizze zamówili...także jestem najedzona pizzą, a w głowie naleśniki ![]() EDIT: ...i przegraliśmy... ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-26 o 22:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie wyobrazam sobie nie przytulic mojego dziecka jak placze - tylko ja nikt inny Cytat:
ja prace juz dawno skonczylam jutro oddaje ostatecznie
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ale miałam dzisiaj śmieszny sen. Śniło mi się, że moje ptaszki (mam w domu 2 zeberki) były tak do mnie przyzwyczajone, że wychodziłam z nimi na dwór a one latały dookoła mnie i wracały na zawołanie. Jakoś jeden się zapodział i został drugi. I ten drugi zamienił się w muchę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
I ja się melduję
![]() ![]() Mam trochę zaległości z wczoraj, przeczytałam tylko o dziadku Svinecki ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Ola-Unhola
|
Witajacie Dziewczynki
![]() Melduję się ![]() Ja dzisiaj jeszcze w domku z synkiem, dobrze mu to zrobiło. Chrypka minęła, a kaszelek nie przerodził się w "rypanie" jak ja to nazywam. Zaraz ide robic herbatkę z cytrynka, bo śniadanie częsciowo juz mam za sobą. Aha, witaj po tak długiej przerwie. Odzywaj się częsciej ![]() Taki sweterek nabyłam wczoraj na Allegro ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-27 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zadomowienie
|
Witam Was moje drogie
![]() Ja również melduję się z poranną kawką ![]() Zaległości nadrobione. Bardzo zasmuciła mnie wiadomość Svinecki ![]() ![]()
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sweterek bardzo fajny, dasz linka? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Rozeznanie
|
mmm... ja od 7 na nogach... wrrr...
do tego do 14 wody nie ma na calym osiedlu i nawet sie zalatwic czlowiek nie moze pozadnie... a jak na zlosc akurat teraz sie chce ![]() czekoladko widzem ze podalas juz tygodnie ciazowe dalej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2596 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja sie meczylam dzisiaj cala noc z bólem brzucha, a raczej kolkami po tych łazankach!!! nie dosc ze co chwila wstawalam siusiu to jeszcze co chwila mnie zakłuło ![]() wiecie co odkad jestem w ciazy to jak myje zęby to zawsze potem pluje krwią......to chyba z dziąsel, nigdy tak nie mialam!! tak samo z katarem........najgorzej jest rano- kichanie raz za razem i zatkany nos! podobno w ciazy sa bardziej ukrwione naczynia krwionosne stad moze ten zatkany nos ![]()
![]() |
#2597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zeby zrobily sie tak wrazliwe ze na dworze moze zapomniec o usmiechaniu sie... Dentystka polecila mi paste sensodyne do dziasel i elmex tez na dziasla bo mowi ze my kobitki w ciazy tak juz bedziemy mialy i baaardzo musimy uwazac na zeby. A katar tez mam... ledwo sie obudze to sie zaczyna... i tak do 10 calkowicie przechodzi ![]()
![]() |
#2598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2599 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Zaraz pędzę na śniadanko bo takie głupotki naśniły mi się w nocy, że obudziłam się autentycznie zmęczona - nic dziwnego skoro pół nocy biegałam po Titaniku i ostrzegałam ludzi, że zaraz utoniemy ![]() No i znów śnił mi się ten mój powracający koszmar - wy pewnie się uśmiejecie ale prześladuje mnie często sen w którym, ze względu na tę moją problematyczną szyjkę, nagle w nocy podczas snu wypada mi dziecko, a ja nic nie czuję. Budzę się rano, patrzę, że nie mam już brzucha, słyszę takie kwilenie i szukam w pościeli wśród poduch mojego maluszka i nie potrafię go znaleźć -budzę się przerażona ![]() Pozdrawiam was ciepło i miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze na chwilke, bo musze posprzatac chate, a troche tego jest!!
![]() |
#2601 |
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/item560716162_swet...am_morski.html
mieli tez inne kolory, fioletowy, szary, czarny, czerwony, ale widzę że aukcje się pokończyły i zostały same bluzeczki. Ja tez mam coś z tym kichaniem i albo rano (najczęściej), albo wieczorem jak mnie złapie to przestac nie mogę. A potem znika na cały dzień. Nie wiem o co chodzi ![]()
#2602 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej wczoraj nie zaglądałam tu, ale jakos przeczytalam wszystko, tyle stron mialam do nadrobienia!
Bylam wczoraj na wizycie i wszystko ok, szyjka dluga itd, sluchalysmy serduszka, pieknie bije! Cudownie tak posluchac dzidziusia. Ale jeszcze go nie czuję. Teraz mam usg w połowie marca, to połówkowe bedzie. A wizyte mam na koniec marca i standardowo badania musze zrobnic, krew, mocz, juz mi sie nie chce co miesiąc siusiac do pojemniczka ![]() Ide sobie kawke zrobic, bo cos mnie glowa boli, codziennie teraz. Ale trzymam sie dzielnie bez tabletek. I katar mam straszny rano, taki alergiczny, bo ja alergiczka straszna jestem. Ale tez nie biore leków zadnych. Ale zuzywam niebotyczne ilosci chusteczek hig ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie ![]() A i kichanie to i ja mam, czasami z dziesiec razy pod rząd potrafie kichac ![]() I niestety dziasła mi krwawia strasznie jak myje zeby, albo jem nawet cos twardszego... macie jakis sposób na to? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-02-27 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczyny
u mnie ponuro - wiadomo z jakiego powodu, teraz najgorsze zalatwianie wszystkiego dzieki wszystkim za mile slowa ![]() Unholy moj synek tez w domu siedzi, w srode i wczoraj mial temp ale ogolnie to sie czuje dobrze, nie kaszle ani nie ma kataru
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Svinecko, bardzo mi przykro, przyjmij moje kondolencje.
Wszystkim mamusiom, które wróciły po wizytach gratuluję i ciesze się razem z nimi.
#2605 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje mariolu
![]() dziewczyny sa moje wyniki, wszystko dobrze
#2606 |
Ola-Unhola
|
Cieszę się Svinecko, że poprzednie wyniki okazały się pomyłką
![]() ![]() ![]()
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Co u Was? Jak rozpoczął się dzionek? Wypoczęte? Cytat:
![]() Dzisiaj obejrzę do końca. O ile się nie mylę to dostał 6 Oskarów w tym za najlepszy film.
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny ;-) Bardzo dlugo sie do Was nie odzywalam. Nie wiem czy pamietacie ale w 7 tyg mialam straszne krwawienie, zycie mojej dzidzi bylo zagrozone, pozniej okazalo sie ze zrobil sie bardzo duzy krwiak ;-/Przez 7 tyg lezalam w łózku-tragedia, ale warto bylo. Jak bylam na wizycie kontrolnej w 13 tyg ciazy to krwiaka nie bylo juz widac, ladnie sie wchłonął. Moje Maleństwo mialo juz wtedy prawie 9cm ;-)W srode mam kolejna wizyte, mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze. Juz nie moge sie doczekac jak zobacze moje Maleństwo ;-)Musze Wam powiedziec ze od okolo 1,5 tyg czuje jak dzidzia przewraca sie w brzuszku, nie czuc typowych ruchow ale wiem kiedy sie budzi i szaleje w brzuchu. Czuje wtedy ciągniecie i bardzo czesto brzuch w jednym miescu strasznie mi odstaje i slychac straszne bulgotania ;-)
Co do wozkow to widze ze kilka z Was mysli o levirro, ja tez kiedys o nim myslalam ale okazalo sie ze ma straszne kołka. Moge Wam polkecic wozek ktory my planujemy kupic, widzielismy go na zywo i jest rewelacyjny, kolka sa pompowane ;-) http://www.allegro.pl/item560720523_...m_rzeszow.html to jest nowa kolekcja z tego roku, a teraz podam link do starej http://www.allegro.pl/item557893474_...o_rzeszow.html W tej nowej kolekcji stelaz tez moze byc srebrny co zdecydowanie lepiej wyglada, akurat tu nie zostaly zamieszczone takie zdjecia. Co o nich myslicie??Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ja dopiero po śniadaniu ![]() Byłam na badaniu krwi i moczu ... oczywiscie nic ranoi nie jadłam ... i się okazałao ze musze zrobić obciazenie glukozą 50g ![]() Oczywiscie glukozy nie miałam i mam sobie kupić i przyjść w poniedziałek na samo kłócie w palec ![]() Pani gin nie napisała jakie to ma być obciązenie i pielęgniarka nie wiedziała, czy po pół godziny czy po godzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę sie ze z synkeim już lepiej! ![]() Cytat:
Takie horrory! ![]() Cytat:
![]() to super! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
A mówiłam, że wszystko będzie dobrze?
![]() Cytat:
![]() Zaglądaj do nas częściej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.