|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
lisey masz herbatki dla dzieci w torebkach? pewnie z polski co?
![]() ale mloda spi po tym ryzowym miksie z mlekiem. hoho, polecam na dobry sen |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Witajcie dziewczynki
![]() Nie odzywałam się kilka dni, ale na szczęście podczytywałam Was troszkę, co by być na bieżąco ![]() lisey wybacz, że Cię pomyliłam, fakt to Ty mi polecałaś ptaszka z Lamaze ![]() ![]() Skylie pytałaś o konika z Lamaze, otóż my go mamy i jesteśmy zadowoleni bardzo, działa on na zasadzie dotyku lub wstrząsu, wydaje on wtedy odgłosy rżenia, prychania i biegu konia. Polecam ![]() niobe7 gratuluję wszamania marcheweczki przez dzieciątko ![]() Paula Szyszka pisałaś, że po Twoim zapaleniu piersi zostały Ci grudki, ja też tak miałam i bardzo się bałam, byłam z tym u lekarza, pomacał i powiedział, że one same zejdą, nie trzeba się tym martwić. Oczywiście po ukończeniu karmienia obowiązkowa kontrola cycorków ![]() Maniche co trzymania główki to nasz synuś ma 15 tygodni, trzyma główkę bardzo ładnie tak długo jak chce, jak już się zmęczy to zaczyna protestować, a i prawie od początku nosimy go na pionowo. Ale uważam, że to nie ma co porównywać dzieciaczków, jedne robią to wcześniej inne później i to wcale nie musi oznaczać, że coś jest nie tak. Każde dziecko jest inne i wyjątkowe aaliyah co do współnej kąpieli my wlewamy płyn dla dzidziusia, przedtem opłukuję wannę i siebie. Mały dziś tak chlapał, że cała łazienka była do sprzątania ![]() Gratuluję dzidziusiowi przewrotu na boczek ![]() scorpionec całe szczęście, że z bioderkami Igi wszystko ok ![]() Lady M współczuję anemii, ale miejmy na pewno wszystko będzie dobrze, Twoje chłopaki to silni, zdrowi mężczyźni ![]() aniak2888 no nareszcie wróciłaś moja jedyna poznanianko na tym forum ![]() edyta0131 życzę zdrówka dla Ciebie i dzidziusia ![]() Katakumba biedny paznokietek Poli, miejmy nadzieję, że szybko się zagoi. Ja obcinam obcinaczkami, nożyczkami nie lubię, ale robię to tylko jak mały śpi ![]() jon no widzisz, super, że się unormowało, Twoje dziecko po prostu potrzebowało czasu ![]() an.ka.b kochana, to naturalne, że się matrwisz, każda matka boi się o swojego dzieciaczka, jednak bądź dobrej myśli. Twoje dziecko jest zdrowe, piękne i wszystko będzie dobrze, zobaczysz!! Ja w to wierzę ![]() ![]() Miałam więcej odpisać, ale oczywiście połowy zapomniałam ![]() Muszę się Wam pochwalić, że miałam super tydzień, już dawno się tak nie rozerwałam. Była u mnie moja młodsza siostra na feriach i codziennie sobie wymyślałyśmy jakieś wychodne ![]() ![]() ![]() Stąd moje zaniedbanie wizażu ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy drugi raz z Małym na zajęciach na pływalni i było exstra, Filip wcale już nie płakał, robił wszystkie ćwiczenia razem z innymi dziećmi i ogólnie wyglądał na zadowolonego ![]() ![]() ![]() Jutro zamierzam pooglądać sobie Wasze dzieciaczki i powklejać trochę zdjęć do naszego albumu, bo na razie mamy tylko jedno ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki baaaaaaaaaardzo cieplutko!!! Edytowane przez drobciaa Czas edycji: 2009-02-26 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście mogłam go jeszcze wymienić i teraz wybrałam firmy Panache, bo tamtego nie było w większym rozmiarze. Ale muszę przyznać, że ten bardzo fajnie wyglądał na żywo. Cytat:
Cytat:
![]() Oj.. takich ferii zazdroszczę ![]() an.ka.b Twoja córcia śliczna, więc się nie martw. Wszystko będzie dobrze! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ciamkania paluchow to moje dziecko mało sobie ręki do lokcia nie wepchnnie az cofki ma ![]() szczepienie my idziemy we wtorek po ostatniej szczepionce byl troche senny ale nie miał gorączki a teraz tak jak drama bierzemy tez rota herbatki ja juz raz spróbowałam z hippem koperkowym i mam dośc małego tak bolal brzuch że darł sie 2 godziny, ale każdy dzieciaczek reaguje inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak swoja droga sadzac po ilosci dzieci w tym watku ktorym rzekomo zeby ida to jest jakis ewenement zweryfikujemy te rewelacja za kilka miesiacy. ja licze sie z tym ze moje dziecko zabkowac zacznie kolo 6 - 7 miesiaca, genetyka mowi ze ma to po mnie i tacie, a mysmy taaacy wyrywni nie byli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
Założyłam album. Nie wiem jak długo się utrzyma, ale jakby coś, to zapraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Rozeznanie
|
an.ka.b nie martw się. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja też się stresowałam bo mała ma asymetrię komór mózgowych. TYle strachu się najedliśmy a tylko niepotrzebnie. Po wizycie u neurologa wszystko okazało się w porządku. U Ciebie pewnie też tak będzie
![]() soczki jak mała skończyła 3 miesiące i miała biegunkę to pediatra kazała nam dawać małej soczek marchewkowy z ryżem (taki dla dzieci z biegunką) 2 razy dziennie po jednej łyżeczce. U nas zaowocowało to piękną wysypką następnego dnia ![]() cerazette biorę bez przerw co do ssania kciuka to u nas mała jak ssie całe piastki i wkłada paluszki do buzi to nie mam nic przeciwko. Ale ostatnio odkryła kciuka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
nie, nie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie podobnie jak u niektorych z Was- jak reka idzie do buzi to mlaskanie na caly dom. Nie dosc tego to czasami zdarzaja sie zwrotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i tyle z pisania. Moja maruda sie obudzila ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Korzystając z okazji, że mała śpi wkleiłam fotki do albumu. Możecie sobie pooglądać jak macie ochotę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
hej dziewoje
ogladnelam wreszcie wszystkie dzieciaczki,normalnie slodkosci starszne,takie sliczne mamy dzieci,wszystkie az do schrupania ![]() moj mlodzina ssie i paluszki i smoka,w sumie nie powiedzialabym ze ssei paluszki bo on je namietnie wylizuje ![]() ![]() no mam konia lamazowego,normlanie swieny i udalo mi sie kupic taniutko i to nowego,dzieki ze moj maz pracuje tam gdzie pracuje ![]()
#2563 |
Zakorzenienie
|
moje dziecie poszlo spac a ja ide sie stunningowac.
jakas szybka kapiel, ale wiecie co, naloze sobie maseczke. kobiety z uk, mam sauna mask z no7, jaaaka fajna. rozgrzewa mocno sie na buzi, super wygladza mi i czysci |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przydaloby mi sie taki wygladzenie i czyszczenie bo wulkanow pelno,w ciazy bylo super a teraz...
![]() |
#2565 |
BAN stały
|
Dziewczyny mam pytanie czy któras miała problem z hemoroidami - ja mam okropne wczoraj zaowazyłam ze jeden wyskoczyl mi na zewnatrz nie wiem co mam z nim zrobic - robie nasiadowki z kory debu, kolezanka mi powiedziala ze mam siedziec w tej wodzie ale zimnej, zaczelam uzywac HEMAROL czopki. Wybieram sie do lekarza ale w nastepnym tygodniu co moge jeszcze przez te kilka dni robic aby jakos przezyc ten bol.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A herbatki granulowane Hipp te od tygodnia i od miesiaca sa dosladzane glukoza, a ta krzywdy dziecku nie zrobi. ![]() ![]() Za to jak w polskim sklepie ogladalam kaszki dla maluszkow to wszystkie z sacharoza! I to juz jakos nikomu nie przeszkadza... ![]() Cytat:
Katakumba to wczesnie zaczelyscie z tym ryzykiem. My tez wczoraj mialysmy pierwszy ryzyk. I o dziwo smakowal Olimpii! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, zadnych nasiadowek nie robilam. ale po kazdej wizycie w toalecie (zreszta od lat to robie) podmywam sie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tak samo bylo z noszeniem pionowym, z nosidelkiem i kladzeniem na boku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Raczkowanie
|
skylie koniecznie musimy się wybrać na spacerek. Zapowiadają już ocieplenie, ale wraz z nim deszcz... ehh... Mam nadzieję, że już niedługo będą piękne wiosenne dni
![]() Jeszcze a propos ssania kciuka, to pewnie łatwiej oduczyć smoczka, ale jak dziecko za nic nie chce smoczka, a kciuka czy nawet całą rączkę chętnie, to trudno. Wiem, że są dzieci, które mając kilka lat ciągle ssą kciuka, ale nie będę się martwić na zapas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
sie mnie ktos juz pyta kolejny raz na jakie zajecia chodzimy - otoz mamy kilka klubow, na razie sluza one badziej mnie niz polce, ale zawsze socjalnie to dobry zabieg zeby mala widziala inne dzieci. mam klub gdzie sa same tajki i murzynki, smiesznie jest, bo jestesmy z pola jedyne biale, tam po prostu gadam sobie z mamuskami (uwielbiam skosnokie dzieci) o tym jak karmimy male, co z nimi robimy
a drugim mala ma kupe zabawek do wyboru, mamy tez masazowy klub i zajecia z jogi. na dwa ostatnie jeszcze nie dostarlysmy ale damy rade i z tym |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
my mamy swoje organizowane przez health visitors, zaraz znajde linka, moze one maja taki program na cale uk?
szukam ![]() http://www.brighton-hove.gov.uk/inde...quest=c1191455 ten jest tylko informacja ze strony miasta, ale po nitce do klebka dotrzesz do reszty mysle ze kazde miasto ma cos takiego, przeca oni maja bzika na tym punkcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Rany,ale produkujecie te posty
![]() ![]() My sie szykujemy na pierwsze szczepienie,juz od wczoraj "przepraszam" moją Emilkę za to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
http://www.southdowns.nhs.uk/ a tu masz szczegolowiej
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas chyba tez takie zajecia sa, tylko moja hv (pisala ze taka troche malo rozgarnieta ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Emilke! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba by sie doksztalcic. Zaraz poszukam na necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, ja myślę (tak jak napisała drama), że na przyjemności jeszcze przyjdzie czas. Nie będę teraz sadzała kilkumiesiecznego dziecka czy wsadzała w chodzik bo ono ma z tego przyjemność. Na siedzenie jescze przyjdzie czas. Owszem, dziecko ma teraz frajdę ale za klilka czy kilkanaście lat wyjdą wady kręgosłupa i wtedy nie będzie już tak wesoło. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Przykładem jest chociażby moja mała Moja mała. lubiła sobie ruszać i kopać nóżkami. Śmiała się przy tym i widać, że była zadowolona. Teraz ma rozwórkę na nóżkach i już nie ma tej przyjemności. Czasami żal mi jej jak patrzę, że chce wyprostować nóżki a nie może. To co, teraz powinnam zdjąć to cholerstwo bo ona ma mieć przyjemność? A później będę żałowała bo będzie miała jedną nóżkę krótszą albo będzie utykała. Wszystko trzeba robić z rozsądkiem. Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony dziecko z cukru nie jest. Przede wszystkim liczy sie umiar i zdrowy rozsadek. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
O ludzie , tyle piszecie ze jak dobrnęłam do końca to nie pamietam o czym miałam pisać...
My mamy szcepienie (rota nie dajemy więc tylko standard za 180 zł) w przyszły czwartek, ważenie i mierzenie też. Ale już wczoraj zważyłam małego na domowej wadze elektronicznej (najpierw ja sama potem z nim) i wychodzi że ma 7 kg!!! ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się czy tak jak Katakumba nie dać mu już na noc łyżeczki ryżu... Może takie żarłoki moga wcześniej? ![]() W ogóle to z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy będzie można małemu dawać już nowe pokarmy a z drugiej...to dopiero wtedy zacznie się zabawa z karmieniem. Wymyślanie, mieszanie, przecieranie, gotowanie,długie karmienie, brudzenie ciuszków, śmierdzące kupy... Chyba nie ma się co spieszyć ![]() Herbatki... wychodziłam z tego założenia co Scorpio, żeby nie dawać nic słodkiego bo mały i tak nie zna smaków...no i dupa, w praktyce nie działa. Mój ma już chyba za mną cukier we krwi ![]() an.ka.b - nie martw się na zapas. Tak jak ktoś już napisał - co ma być to będzie a zazwyczaj większość dziwnych diagnoz lekarskich się nie potwierdza. Dowiedz sie jedynie może czy nie mogłabyś do tej poradi genetycznej iść szybciej. To jeszcze pooglądam nowe zdjęcia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uważam, że możemy dziecku zafundować inne przyjemności niż chodzik czy huśtawki. Np basen, wspólna kąpiel, czytanie, śpiewanie, tańczenie, sanki. Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2009-02-27 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.