Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 13:42   #31
hałas
Wiele hałasu o nic.

Dot.: Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2

Czesć dziewczyny,
Chciałam sie przyłączyć, dzisiaj stanęłam na wagę i doznałam szoku, wskazała 78 kg przy wzroście 168 cm. Jestem złamana tak źle nigdy nie było. Naprawde niewiem kiedy przybrałam te 8 kg. W lipcu wyjeżdżam na wymarzone wakacje postanowiłam osignąć do tego czasu wagę 58 kg.
20 kg tyle mam do stracenia przez okres 5 m-s, mysle że jestem w stanie to osiągnąć tylko musze sie za siebie wziąść.
Te 78 kg jakby obudziło mnie ze snu, poprostu totalny szok.
Stary 2009-02-27, 13:47   #32
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hałas Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny,
Chciałam sie przyłączyć, dzisiaj stanęłam na wagę i doznałam szoku, wskazała 78 kg przy wzroście 168 cm. Jestem złamana tak źle nigdy nie było. Naprawde niewiem kiedy przybrałam te 8 kg. W lipcu wyjeżdżam na wymarzone wakacje postanowiłam osignąć do tego czasu wagę 58 kg.
20 kg tyle mam do stracenia przez okres 5 m-s, mysle że jestem w stanie to osiągnąć tylko musze sie za siebie wziąść.
witajwiesz te kg to nie jest tak duzo, dobra dieta i cwiczeniami szybko to zgubisz
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 13:48   #33
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
to jak już będziesz sprzedawać te rzodkiewki i nikt z nas nie będzie mieć pracy do nas zatrudnisz, co?
Hmmm... ok! Będziecie mi naganiać klientów, macie dobre gadane i fajne biusty więc na pewno sprzedaż rzodkiewek pójdzie mi znakomicie

Cytat:
Napisane przez werkawerka Pokaż wiadomość
Dziweczyny, ja na sekunde. Pochwalic sie ze dzien na uczelni bez grzechów.. Tylko jakos za malo jedzonka wzielam bo okropnie głodna bylam wieczorem i zjadłam na kolacje troche wiecej niz planowałam ale same zdrowe rzeczy. -> Brawo!

BARDZO mnie mobilizujecie dziewczyny!!!!!

Wiem ze ten pomiar tłuszczu to moze byc sciema. Ale jak wazylam sie 10 razy to pokazywal tak samo, wiec jesli nawet nie jest to tyle t;luszczu ile mam to jak mi bedzie spadał to bede wiedziala ze mniej procent.

Rano wazyałm 83,9.

UDA SIE!!!!!

Niuniusko, mysle ze powinnas zaczac juz stabilizacje, moze lekko zmniejszoną kalorycznie. Gratuluje kochana
przeczytaj sobie swój pierwszy post na poprzednim watku. Pokazuje jak ogromnie dużo osiągnelas.

Któras pytała o balsamy (przepraszam nie mam czasu przegladac i cytowac) i ja odkrylam REWELACYJNY - z AA z kawą, espresso sie nazywa. Ale nie zadne serum czy żel z tej serii tylko balsam. Naprawde moje cialo wyglada super. Nie cwiczylam w ferie a nawet tz zauwazył roznice. Jedyny minus to ze nie jest bardzo wydajny..

Witam nowe dziewczyny!!!!

przepraszam ze tak bez cytowania. Przeczytałam co naskrobałyscie ale tak mi szybciej odpisać, czeka mnei jeszcze kila godzin pracy dzisiaj.
A i była godzina stepperka! (250 kcal - troche mało ale zawsze cos)

buziaki odwerkowe!
czuje sie taka piekna dzis
Jak mi się podoba Twój post! W końcu widzę starą werkę - zmobilizowaną, pełną motywacji i pozytywnie myślącą! Naprawdę przyjemnie czyta się takie posty, oby było ich jak najwięcej
Fakt, zastanawiam się już nad stabilizacją, ale... jakoś tak nie mogę do niej podejść;P Muszę trochę poczytać o zwiększaniu kaloryczności posiłków
A nazwa tego balsamu brzmi smakowicie heh ;P

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Niuniuska- to trzymaj na wszelki wypadek miejsce koło swojego stoiska z rzodkiewkami, żebym w razie czego, gdy nic innego mi nie wypali, mogła się z jakimiś pomidorami rozłożyć
A tak serio, jeśli nie znajdziesz pracy w swoim pięknym mieście nie rozważasz przeprowadzki do jakiegoś większego miasta, na przykład Warszawy? Wcale nie mówię tak dlatego, że marzy mi się taka sąsiadka
Heh, Ty to masz dar przekonywania. Żeby mamę na SB nakręcić- moja to by się na to zgodziła chyba w przyszłym życiu
No dobra niech Ci będzie, zajmę Ci miejscówkę na te pomidory czy tam buraki, co chcesz Będziemy bajerować klientów, a jak znajdzie się jakiś amator mocnych wrażeń to walniesz go z prawego sierpowego 2w1 - będziesz sprzedawczynią i ochroniarzem w jednym Czad.
Rozważam przeprowadzkę z mojej śniegowej krainy Być może za jakiś czas będę Twoją super hiper ekstra namolną i wypasioną sąsiadką!

Cytat:

ja mam ochotę na żelki i TŻ jak będzie wracać z pracy ma mi przywieść
-> ooo jestem żelkomaniaczką
dziewczyny zaczynam z wami kurację oczyszczania organizmu z toksyn, to w poniedziałek startujemy tak ciekawa jestem kto wytrwa a kto polegnie
Dziewczyny, poważnie myślicie o tej diecie? Nie wiem jak długo na niej pociągniecie, skoro kaloryczność dzienna wynosi na niej ok. 600 kcal.?! To już na pierwszej fazie SB jest nieco więcej jedzenia, a i tak ciężko jest wytrzymać. Co dopiero jedzenie przez większość dni samych warzyw i owoców - obiad - liść sałaty!? Ja wiem, pewnie i smacznie, ale nie obawiacie się, że to może przynieść odwrotne skutki do zamierzonych? Niby przemiana ma przyspieszyć, ale pewnie nie na długo... Tak tu bronimy inne dziewczyny, żeby nie schodziły poniżej 1000 kcal dziennie, a wyskakujecie z prawie głodówkowym oczyszczaniem organizmu;P Skoro się zdrowo odżywiacie i nie grzeszycie nagminnie to z czego chcecie się oczyszczać skarby? Z narządów wewnętrznych ?:P Ajjj robalki, zastanówcie się jeszcze nad tą dietą, bo mi popadacie z braku sił i z kim ja będę tutaj plotkować? hę?

Ja spędziłam cały dzień w biegu, teraz zmykam robić jakiś obiadzik i znów do książek. Ahh, moja fryzura - średnio na jeża mi się podoba, dlatego też nie zamieszczę fotki tutaj ;P Może jak mi grzywka bardziej odrośnie ... Chciałam bardziej jasne pasemka, prawie platynowe, a wyszło, że mam włosy w kolorze hm... słonecznym ?! Muszę teraz popróbować z platynowym szamponem i płukanką... Ogólnie źle nie jest, ale mogłoby być lepiej. ;P Eh, przynamniej Tż będzie zadowolony, że nie jestem blondynką

Edytowane przez Niuniuska
Czas edycji: 2009-02-27 o 13:50
Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 13:51   #34
hałas
Wiele hałasu o nic.

Rozumiem że niektórzy mają większe problemy, tylko po prostu 73 kg to była granica której absolutnie nigdy nie przekroczyłam. Ale z drugiej storny gdyby nie te dodatkowe kg to bym znowy machneła ręką i powiedziała ze nie jest tak źle. A tak rozpoczęlam pełną mobilizację.

Dziękuje za powitanie

Edytowane przez hałas
Czas edycji: 2009-02-27 o 13:54
hałas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:07   #35
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Czesć dziewczyny,
Witam serdecznie Jak już któraś z laseczek dzisiaj powiedziała- im nas więcej tym weselej
Powiesz nam coś więcej o tym jaką dietę zamierzasz stosować ?

Cytat:
Napisane przez Niuniuska Pokaż wiadomość
No dobra niech Ci będzie, zajmę Ci miejscówkę na te pomidory czy tam buraki, co chcesz
Buraków to ja mam dość w codziennym życiu, gdzie nie pójdę to się jakiś trafia Tak więc zostanę jednak przy pomidorach

Cytat:
Będziemy bajerować klientów, a jak znajdzie się jakiś amator mocnych wrażeń to walniesz go z prawego sierpowego 2w1 - będziesz sprzedawczynią i ochroniarzem w jednym Czad.
Może w ogóle powinnam zacząć się zastanawiać nad karierę bodyguarda? Ciekawe czy aby Marcin Dorociński czuje się zupełnie bezpiecznie Jakby coś to w sumie mogłabym mu zapewnić ochronę przed natrętnymi fankami Nie policzyłabym drogo i nie marudziła, gdyby chciał mi zapłacić w naturze

Cytat:
Rozważam przeprowadzkę z mojej śniegowej krainy Być może za jakiś czas będę Twoją super hiper ekstra namolną i wypasioną sąsiadką!
Byłoby cudnie, ale ciekawe czy inni sąsiedzi byliby w stanie z nami wytrzymać

Cytat:
Dziewczyny, poważnie myślicie o tej diecie? Nie wiem jak długo na niej pociągniecie, skoro kaloryczność dzienna wynosi na niej ok. 600 kcal.?! To już na pierwszej fazie SB jest nieco więcej jedzenia, a i tak ciężko jest wytrzymać. Co dopiero jedzenie przez większość dni samych warzyw i owoców - obiad - liść sałaty!? Ja wiem, pewnie i smacznie, ale nie obawiacie się, że to może przynieść odwrotne skutki do zamierzonych? Niby przemiana ma przyspieszyć, ale pewnie nie na długo... Tak tu bronimy inne dziewczyny, żeby nie schodziły poniżej 1000 kcal dziennie, a wyskakujecie z prawie głodówkowym oczyszczaniem organizmu;P Skoro się zdrowo odżywiacie i nie grzeszycie nagminnie to z czego chcecie się oczyszczać skarby? Z narządów wewnętrznych ?:P Ajjj robalki, zastanówcie się jeszcze nad tą dietą, bo mi popadacie z braku sił i z kim ja będę tutaj plotkować? hę?
Ja się zaczęłam w istocie zastanawiać. Z jednej strony kusi mnie ten obiecywany kopniak energii, promienna cera itp., ale z drugiej wiem, że takie głodówkowe diety mogą się niekorzystnie odbić na organizmie. Mam jeszcze weekend przed sobą- obiecuję, że rozważę wszystkie za i przeciw.

Cytat:
Ahh, moja fryzura - średnio na jeża mi się podoba, dlatego też nie zamieszczę fotki tutaj ;P Może jak mi grzywka bardziej odrośnie ... Chciałam bardziej jasne pasemka, prawie platynowe, a wyszło, że mam włosy w kolorze hm... słonecznym ?! Muszę teraz popróbować z platynowym szamponem i płukanką... Ogólnie źle nie jest, ale mogłoby być lepiej. ;P Eh, przynamniej Tż będzie zadowolony, że nie jestem blondynką
Przesadzasz. Na pewno ślicznie wyglądasz. Przecież ładnemu we wszystkim ładnie Ech, wróciłam właśnie z poczty, gdzie poszłam żeby nadać kilka paczek (ostatnio nieźle mi idzie handel na allegro ) i ludzie bardzo skutecznie podnieśli mi ciśnienie. Stałam sobie cierpliwie w długim ogonku, za mną też ustawiła się kolejka ludzi, a gdy już była niemal moja kolej, na pocztę wszedł mężczyzna z płaczącym, może 5-6 miesięcznym maluszkiem w wózku. Było dla mnie oczywiste, że powinnam go przepuścić- ja jestem dorosła i rozumiem, że muszę chwilę poczekać, dziecku czegoś takiego nie wytłumaczysz. Żebyście widziały jak naskoczyła na mnie reszta kolejki "Może pani ma czas, żeby tu czekać do wieczora, ale nie każdy ma ten luksus!". Naprawdę, niektórzy powinni sobie poczytać trochę o takim dziwnym tajemniczym słowie jakim jest EMPATIA

Swoją drogą może Wy będziecie umiały mi wytłumaczyć tajemniczy fakt, który mnie dziś zastanowił... Dlaczego na poczcie sprzedaje się... MYDŁA? PARASOLKI? PROSZKI DO PRANIA i PŁYNY DO MYCIA NACZYŃ? A wybór POŚCIELI to mają chyba lepszy niż Ikea

Pozdrawiam cieplutko i całuję w czółka (wstrzymaj się od komentarzy na temat cioci Limonki, Niuniuska )

Ach! Byłabym zapomniała!
Fiolusiek- nazwa wątku bezbłędna
Stary 2009-02-27, 14:07   #36
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malinn Pokaż wiadomość

Zaraz zabieram sie za moje domowe SPA i bede testowac nowe kosmetyki

JEstem tak padnieta po tym tygodniu, ze do godziny 12 sie obijalam w lozku

też chcę SPA i chyba się uzależniłam ostatnio od tych wszystkich zabiegów
chodzę jak ćpunka która nie dostała działki jak każdego dnia nie zrobię dla siebie coś miłego - nawet posmarować się balsamem odbieram jak ... narkotyk a kiedyś - jaki tam balsam, może raz na ruski rok jak mi się przypomniało nie wiem co się ze mną dzieję ale zdecydowanie mi sie to podoba

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A co myslicie o nazwie ''Lżejsze o 30 kg
kurka przeczytałam lepsza o - 30kg i miałam już nie no okulary za mną płaczą jak nic

najpierw to trzeba ten wątek uzupełnić a nazwą na następny będziemy się martwić za 5000 postów

Cytat:
Czesć dziewczyny,
witaj
trzymam mocno za te twoje 58 kg
planujesz jakąś konkretną dietke/ćwiczenia ?

Cytat:

Ja spędziłam cały dzień w biegu, teraz zmykam robić jakiś obiadzik i znów do książek. Ahh, moja fryzura - średnio na jeża mi się podoba, dlatego też nie zamieszczę fotki tutaj ;P Może jak mi grzywka bardziej odrośnie ... Chciałam bardziej jasne pasemka, prawie platynowe, a wyszło, że mam włosy w kolorze hm... słonecznym ?! Muszę teraz popróbować z platynowym szamponem i płukanką... Ogólnie źle nie jest, ale mogłoby być lepiej. ;P Eh, przynamniej Tż będzie zadowolony, że nie jestem blondynką

nie no - zmartwiłaś mnie tym co napisałaś, faktycznie trąbimy o zdrowym odchudzaniu i co muszę się poważnie zastanowić nad tym wszystkim i przemyśleć

a co będzie na obiadek ?
u mnie będą żelki ale to dzis wyjątkowo mam ochote na coś totalnie sprzecznego ze zdrowym odżywianiem
Stary 2009-02-27, 14:12   #37
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
chodzę jak ćpunka która nie dostała działki jak każdego dnia nie zrobię dla siebie coś miłego - nawet posmarować się balsamem odbieram jak ... narkotyk a kiedyś - jaki tam balsam, może raz na ruski rok jak mi się przypomniało nie wiem co się ze mną dzieję ale zdecydowanie mi sie to podoba
Oj chciałabym brać z Ciebie przykład, chciała Jednak jeśli chodzi o pielęgnację ciałka nie mogę się zmusić do systematyczności. Może całą silną wolę i zaangażowanie wyczerpuję na regularne chodzenie na siłkę?

Cytat:
a co będzie na obiadek ?
u mnie będą żelki ale to dzis wyjątkowo mam ochote na coś totalnie sprzecznego ze zdrowym odżywianiem
Na obiadek będą "Warzywa na patelnię" i rybka z piekarnika.
A żelki wybaczamy- dieta bez grzechów to nie dieta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 14:27   #38
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Chodzilo o to, ze liczenie kalori nie wystarczy aby schdnac... a pisalysmy to po to aby poprawic twoja swiadomosc, bo napisalas z pewnoscia siebie ze jesli policzysz kcal to jest ok... (...) Ale wrzucanie w siebie pustych kcal byle dobic do bilansu kalorycznego w niczym nie pomaga a wrecz przeciwnie mozesz zwolnic sobie metabolizm
Wiem doskonale, ale powiem szczerze - wytrzymuje 2 - 3 tygodnie takiego 100% trzymania sie diety a potem (w okresie PMS najczęściej) mam taki tydzien jak ten - mało owoców i warzyw i raczej pilnowanie kalorii. Zdajes obie sprawę że to najlepsze nie jest i walcze z tym, choć czasami poniosze klęskę. Wazne jest dla mnie aby nei przytyć w takich chwilach. Jak do tej pory zdarzały sie tygodnie niechudniecia ale nie przybierałam na wadze Jak spojrzałam na swoej menu to dzis az się zdziwiłam ze nie ma żadnego jogurtu - zwykle jem jeden posiłek typowo nabiałowy, no ale tak wyszło że pakujac sie do pracy wziełam dwa posiłki węglowodanowe. nastepnym razem sie poprawie

Mam takie niedyskretne pytanko i jesli nei chcecie nie musicie odpowiadać. Czy są w śród was osoby z jakimiś przewlekłymi chgorobami lub doelgliwosciami? Jesli tak to czy wasza dieta musi być z tego powodu modyfikowana i czy konsultujecie sie z lekarzami qw tej sprawie?
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:38   #39
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Buraków to ja mam dość w codziennym życiu, gdzie nie pójdę to się jakiś trafia Tak więc zostanę jednak przy pomidorach -> Dobrze, a potem zastanowimy się nad resztą asortymentu. ;D
Może w ogóle powinnam zacząć się zastanawiać nad karierę bodyguarda? Ciekawe czy aby Marcin Dorociński czuje się zupełnie bezpiecznie Jakby coś to w sumie mogłabym mu zapewnić ochronę przed natrętnymi fankami Nie policzyłabym drogo i nie marudziła, gdyby chciał mi zapłacić w naturze
-> Muehehe, czubek ;D Jak wspomniałaś o Dorocińskim to od razu mam przed oczami jego doły tyłek
-> Raczej nie bo ja mam taką jedną przypadłość - gdy się wstawię, to jak to mówi Tż - "piszczę" - w sensie nadaję na dziwnych falach dźwiękowych ;P , a czasem śmiechem robię zakłócenia w telewizorze ;P Więcej grzechów nie pamiętam Także zastanów się, czy chcesz mnie mieć w pobliżu ;D

Ja się zaczęłam w istocie zastanawiać. Z jednej strony kusi mnie ten obiecywany kopniak energii, promienna cera itp., ale z drugiej wiem, że takie głodówkowe diety mogą się niekorzystnie odbić na organizmie. Mam jeszcze weekend przed sobą- obiecuję, że rozważę wszystkie za i przeciw.
-> No! I bardzo dobrze

Przesadzasz. Na pewno ślicznie wyglądasz. Przecież ładnemu we wszystkim ładnie (ależ mnie połechtałaś tym tekstem ) Ech, wróciłam właśnie z poczty, gdzie poszłam żeby nadać kilka paczek (ostatnio nieźle mi idzie handel na allegro ) i ludzie bardzo skutecznie podnieśli mi ciśnienie. Stałam sobie cierpliwie w długim ogonku, za mną też ustawiła się kolejka ludzi, a gdy już była niemal moja kolej, na pocztę wszedł mężczyzna z płaczącym, może 5-6 miesięcznym maluszkiem w wózku. Było dla mnie oczywiste, że powinnam go przepuścić- ja jestem dorosła i rozumiem, że muszę chwilę poczekać, dziecku czegoś takiego nie wytłumaczysz. Żebyście widziały jak naskoczyła na mnie reszta kolejki "Może pani ma czas, żeby tu czekać do wieczora, ale nie każdy ma ten luksus!". Naprawdę, niektórzy powinni sobie poczytać trochę o takim dziwnym tajemniczym słowie jakim jest EMPATIA

Swoją drogą może Wy będziecie umiały mi wytłumaczyć tajemniczy fakt, który mnie dziś zastanowił... Dlaczego na poczcie sprzedaje się... MYDŁA? PARASOLKI? PROSZKI DO PRANIA i PŁYNY DO MYCIA NACZYŃ? A wybór POŚCIELI to mają chyba lepszy niż Ikea

Pozdrawiam cieplutko i całuję w czółka (wstrzymaj się od komentarzy na temat cioci Limonki, Niuniuska ) ->

Ach! Byłabym zapomniała!
No pffff, bezczelność ludzka nie zna granic. A Tobie za dobry uczynek należy się nagroda - masz tu buziaka w [miejsce do wybrania] ))
Już Ci tłumaczę skąd na poczcie takie rzeczy, otóż... wiadome jest, że na poczcie kolejki są kilometrowe. Teraz mamy zimę więc wszyscy ubierają się w ciepłe puchowe kurtki, kalesony, babcine gacie i skarpety po jajka ;P - po pewnym czasie oczekiwania w kolejce - wszyscy zaczynają się nadmiernie pocić i cuchnąć - po to są te mydełka, żeby szybko się wyszorować w pocztowej łazience ;D Jak już zaczną się ludzie myć, to oczywiste jest, że mogą skorzystać również z pralki, która znajduje się na poczcie - stąd od razu płyny do mycia i prania ;D A parasolki ? To proste. Pralki są tak zerdzewiałe, że przepuszczają wodę i trzeba się przed nią chronić za pomocą parasolki ;D Tadam! Satysfakcjonujące wytłumaczenie?

Cytat:
chodzę jak ćpunka która nie dostała działki jak każdego dnia nie zrobię dla siebie coś miłego - nawet posmarować się balsamem odbieram jak ... narkotyk a kiedyś - jaki tam balsam, może raz na ruski rok jak mi się przypomniało nie wiem co się ze mną dzieję ale zdecydowanie mi sie to podoba -> Niezła z Ciebie niunia musi być po tych zabiegach, Tż to pewnie tylko wchodzi do domu i zamiast jeść obiad to rzuca się na swoją żonkową piękność

nie no - zmartwiłaś mnie tym co napisałaś, faktycznie trąbimy o zdrowym odchudzaniu i co muszę się poważnie zastanowić nad tym wszystkim i przemyśleć
-> No, no. Sprowadzam Was drogie Panie na dobrą drogę!

a co będzie na obiadek ?
U mnie na obiadek to samo co u Limonki! Rybka pieczona w ziołach z warzywkami ;D

Cytat:
Na obiadek będą "Warzywa na patelnię" i rybka z piekarnika.
A żelki wybaczamy- dieta bez grzechów to nie dieta
O to to to! Podoba mi się to hasło!
Też mam taki obiadzik, coś w tym jest, że jesteśmy jedną pomarańczką ;P

EDIT. Zapomniałabym ;P Witam nowe Panie, jeśli jeszcze się nie przywitałam - gapa ze mnie. Cieszę się, że więcej nas ;-)

Edytowane przez Niuniuska
Czas edycji: 2009-02-27 o 14:41 Powód: dopisek
Stary 2009-02-27, 15:09   #40
Madzior91
BAN stały

Limonka1987 a zaczelam dietke dzis wszystko co trzeba spelnialam pare dni wczesniej Rano (9,30) wypiłam soczek cytrynowo-pomaranczowy rozcienczony woda, Szczerze to srednio mi wyszedl ale dalo sie wypic Potem lecialam na gitare i stresa mniałam, ze mi w brzuchu zacznie burczec czy cos, ale dałam rade Potem jeszcze na zakupy mnie mama wyciagnela i tak do domu wrociłam po 13 i szczerze to nawet glodna nie bylam ale zjadlam jablko zeby problemow nie bylo a teraz gotowalam rodzince obiadek.... jejjjjj jak mi slinka ciekla, ale bylam silna i nawet zeby sprawdzic czy dobrze doprawione czy nie za twarde wołałam siostre by sprawdziła Tak sobie licze...i w niedziele to juz "normalne" jedzenie bedzie
Limonka1987 damy rade czekam na Twoje "wrazenia" ;-)

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Niuniuska a moge Cie ładnie poprosic o dopisanie do tej "magicznej" tabelki?:-D

160cm wzrostu, 75kg, dni na diecie.... hmmm 1
Madzior91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 15:45   #41
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
Nie mam co wybaczać. Masz rację że świadomie wybrałam ten wątek i miałam nadzieję że mogę tu pisac o wszystkim co tyczy sie mojej diety, szukac wsparcia i słuchac konstruktywnej krytyki gdy robię cos źle. Czy ja kogoś uraziłam? czy powiedziałam coś złego? Zapytałam sie co myslicie o moim dziejszym menu z pełną swiadomościa tego ze najprawdopodobniej go skrytykujecie. Ale czasem taka krytyka jest potrzebna - to nie głaskanie motywuje a przysłowiowy kopniak w cztery litery. Jesli tutaj nie mozna pisac o swoich słabosciach, pomyłkach, braku motywacji itp, to najpewniej rzeczywiscie żle trafiłam.

P.S. Ah a gdzie znalazłaś w moim opiesie przekoanie że ja jem dobrze? Dzisiejsze menu nie nalezy do moich najlepszych i dokładnie to napisałam...
Oczywiście, że to jest odpowiedni wątek dla ciebie! Wyraźnie napisałaś, że to nie Twój najlepszy dzień dietkowy i jest oki. W sumie nie znam nikogo kto by tak udalnie komponował posiłki. Gratuluje już zrzuconych kilogramów!
Cytat:
Czesć dziewczyny,
Witamy, witamy
Cytat:
Witam serdecznie Jak już któraś z laseczek dzisiaj powiedziała- im nas więcej tym weselej
Powiesz nam coś więcej o tym jaką dietę zamierzasz stosować ?

Buraków to ja mam dość w codziennym życiu, gdzie nie pójdę to się jakiś trafia Tak więc zostanę jednak przy pomidorach

Przesadzasz. Na pewno ślicznie wyglądasz. Przecież ładnemu we wszystkim ładnie Ech, wróciłam właśnie z poczty, gdzie poszłam żeby nadać kilka paczek (ostatnio nieźle mi idzie handel na allegro ) i ludzie bardzo skutecznie podnieśli mi ciśnienie. Stałam sobie cierpliwie w długim ogonku, za mną też ustawiła się kolejka ludzi, a gdy już była niemal moja kolej, na pocztę wszedł mężczyzna z płaczącym, może 5-6 miesięcznym maluszkiem w wózku. Było dla mnie oczywiste, że powinnam go przepuścić- ja jestem dorosła i rozumiem, że muszę chwilę poczekać, dziecku czegoś takiego nie wytłumaczysz. Żebyście widziały jak naskoczyła na mnie reszta kolejki "Może pani ma czas, żeby tu czekać do wieczora, ale nie każdy ma ten luksus!". Naprawdę, niektórzy powinni sobie poczytać trochę o takim dziwnym tajemniczym słowie jakim jest EMPATIA

Pozdrawiam cieplutko i całuję w czółka (wstrzymaj się od komentarzy na temat cioci Limonki, Niuniuska )

Ach! Byłabym zapomniała!
Ludzie czasami okropnie się zachowują. Ja miałam kiedyś sytuację w sklepie.. kolejka do kasy i kobieta z małym dzieckiem stała. Dziecko płakało straszliwie, matka dwoiła się i troiła żeby je uspokoic, ale nie dało rady, a jakiś stary babsztyl :"No niechże pani uspokoi to dziecko! Przecież zwariowac można. Nie umnie pani zapanowac nad własnym dzieckiem?" Okropna baba! Od razu jej nagadałam, to powiedziała, że jestem bezczelna i nie mam szacunku do starszych, to ja jej powiedziałam, że ona nie ma szacunku do młodszych i tyle. Nie mogę zniesc takich ludzi.
Co do diety tej, to ja nie zaczne w poniedziałek tylko w piątek i będę ją stosowała tylko 6 dni. Myślicie, że w takim układzie zdąży mi sie oczyścic organizm?
Cytat:
Wiem doskonale, ale powiem szczerze - wytrzymuje 2 - 3 tygodnie takiego 100% trzymania sie diety a potem (w okresie PMS najczęściej) mam taki tydzien jak ten - mało owoców i warzyw i raczej pilnowanie kalorii. Zdajes obie sprawę że to najlepsze nie jest i walcze z tym, choć czasami poniosze klęskę. Wazne jest dla mnie aby nei przytyć w takich chwilach. Jak do tej pory zdarzały sie tygodnie niechudniecia ale nie przybierałam na wadze Jak spojrzałam na swoej menu to dzis az się zdziwiłam ze nie ma żadnego jogurtu - zwykle jem jeden posiłek typowo nabiałowy, no ale tak wyszło że pakujac sie do pracy wziełam dwa posiłki węglowodanowe. nastepnym razem sie poprawie

Mam takie niedyskretne pytanko i jesli nei chcecie nie musicie odpowiadać. Czy są w śród was osoby z jakimiś przewlekłymi chgorobami lub doelgliwosciami? Jesli tak to czy wasza dieta musi być z tego powodu modyfikowana i czy konsultujecie sie z lekarzami qw tej sprawie?
Ja mam niedoczynnosc tarczycy, ale biorę leki. Niestety chudne w żółwim tempie.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html

Edytowane przez JoyceSky
Czas edycji: 2009-02-27 o 15:46
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:20   #42
fiolusiek
Zakorzenienie

JoyceSky wolno ale skutecznie

ja lece zrobic makijaz i przygotowac sie najgorsze ze nie wiem w co sie ubrac
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:54   #43
mamrotka
Wtajemniczenie

lalki mam chyba zapalenie dróg moczowych
Stary 2009-02-27, 18:18   #44
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzior91 Pokaż wiadomość

Niuniuska a moge Cie ładnie poprosic o dopisanie do tej "magicznej" tabelki?:-D

160cm wzrostu, 75kg, dni na diecie.... hmmm 1
tylko, że ważymy się 15stego i 30stego każdego miesiąca {wyjątek 1 marca;P} i w tych terminach aktualizuję tabelkę więc wtedy Cię wpiszę. Wyślij mi 1 marca prywatną wiadomość z: wagą startową, aktualną, wymarzoną, datą rozpoczęcia diety i wzrostem. Wtedy Cię wpiszę, bo teraz może mi to gdzieś umknąć z roztargnienia

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ludzie czasami okropnie się zachowują. Ja miałam kiedyś sytuację w sklepie.. kolejka do kasy i kobieta z małym dzieckiem stała. Dziecko płakało straszliwie, matka dwoiła się i troiła żeby je uspokoic, ale nie dało rady, a jakiś stary babsztyl :"No niechże pani uspokoi to dziecko! Przecież zwariowac można. Nie umnie pani zapanowac nad własnym dzieckiem?" Okropna baba! Od razu jej nagadałam, to powiedziała, że jestem bezczelna i nie mam szacunku do starszych, to ja jej powiedziałam, że ona nie ma szacunku do młodszych i tyle. Nie mogę zniesc takich ludzi.
Co do diety tej, to ja nie zaczne w poniedziałek tylko w piątek i będę ją stosowała tylko 6 dni. Myślicie, że w takim układzie zdąży mi sie oczyścic organizm?
Ja myślę, że ta dieta jest straszna, jakkolwiek ją by nazwać - oczyszczaniem czy czymś innym, długo nie da się ciągnąć na liściu sałaty na obiad... ale już o tym pisałam wcześniej
Co do sytuacji z babą - szok Mnie też takie stare raszple wkurzają, zachowują się jakby pozjadały wszystkie rozumy. Dobrze, że jej nagadałaś!
Powodzenia w pisaniu pracy magisterskiej, Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że już ją piszesz. Ja jestem na etapie przymusowego czytania literatury i czuję jakbym grzebała kijem w mrowisku :/ Nic nie rozumiem, nic nie wiem i na dodatek tego tyle jest, że nerwica mnie strzela. Jeszcze baba kazała nam pisać recenzje książek;/ Masakra.

Cytat:
Ojjj, no to od dzisiaj kochana musisz się cieplej ubierać, nosić ciepłe majtki (nie żartuję!) i nie siedzieć w przeciągach. Najlepiej to szoruj jak najszybciej do lekarza rodzinnego, powinien coś przepisać. Mnie też kiedyś dopadło zapalenie, dostałam furę leków i jakoś pomogło..

Stary 2009-02-27, 18:43   #45
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
A po czym wnioskujesz?? Bo czasami symptomy sa bardzo podobne do grzybicy dróg rodnych a leczenie jest zupełnie inne. Czy czujesz ciagniecie od pepka w dół - tak jakbyś miała tam sznurek czy coś??
Stary 2009-02-27, 18:43   #46
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
No pffff, bezczelność ludzka nie zna granic. A Tobie za dobry uczynek należy się nagroda - masz tu buziaka w [miejsce do wybrania] ))
Rozmarzyłam się...

Cytat:
Już Ci tłumaczę skąd na poczcie takie rzeczy, otóż... wiadome jest, że na poczcie kolejki są kilometrowe. Teraz mamy zimę więc wszyscy ubierają się w ciepłe puchowe kurtki, kalesony, babcine gacie i skarpety po jajka ;P - po pewnym czasie oczekiwania w kolejce - wszyscy zaczynają się nadmiernie pocić i cuchnąć - po to są te mydełka, żeby szybko się wyszorować w pocztowej łazience ;D Jak już zaczną się ludzie myć, to oczywiste jest, że mogą skorzystać również z pralki, która znajduje się na poczcie - stąd od razu płyny do mycia i prania ;D A parasolki ? To proste. Pralki są tak zerdzewiałe, że przepuszczają wodę i trzeba się przed nią chronić za pomocą parasolki ;D Tadam! Satysfakcjonujące wytłumaczenie?
Że też sama na to nie wpadłam! Rzeczywiście, samo się nasuwa!

Cytat:
coś w tym jest, że jesteśmy jedną pomarańczką ;P
Czy chociaż przez moment w to wątpiłaś?

Cytat:
Limonka1987 damy rade czekam na Twoje "wrazenia" ;-)
Nie mogę obiecać czy się doczekasz Jak już mówiłam w weekend przemyślę tę sprawę- teraz dopadły mnie wątpliwości czy ta dieta to rzeczywiście dobre posunięcie. Za to na pewno zrezygnuję przez najbliższe 2-3 tygodnie z kawy i alkoholu, zacznę pijać ziółka oczyszczające i postaram się odwiedzać regularnie saunę. Mój organizm ewidentnie domaga się, żeby pomóc mu pozbyć się wszystkich nagromadzonych w nim śmieci

Cytat:
Nie wiem gdzie się tacy ludzie rodzą, serio. Przypomniała mi się jeszcze historia, którą opowiadała mi koleżanka. Była wtedy w zaawansowanej ciąży, jechała zatłoczonym do granic możliwości pociągiem i nie dość, że nikt nie ustąpił jej miejsca to jeszcze jakaś baba wypaliła do niej z pretensją: "Co się pani tak pcha z tym brzuchem?!" Wyobrażacie sobie? Po prostu nóż się w kieszeni otwiera...

Cytat:
Trudno mi powiedzieć, nie jestem niestety żadnym ekspertem w kwestiach oczyszczania organizmu. Może dziewczyny będą mądrzejsze? Chociaż teraz przypomina mi się, że są przecież 2, 3 czy 7-dniowe diety oczyszczające, więc widocznie nawet krótsze oczyszczanie jakiś tam wpływ na nasze ciałko ma.

Cytat:
Biedactwo Domyślam się jak musisz cierpieć. Słuchaj mądrych rad Niuniuski, żebyś jak najszybciej doszła do siebie.

Wróciłam z zakupów mamowo-urodzinowych. Kupiłam zestaw noży o jakim od jakiegoś czasu marzyła- bez komentarzy proszę, moja mama jest tak beznadziejnie praktyczną osobą, że cieszą ją wyłącznie sprzęty kuchenne i pokrewne Nigdy nie zapomnę jak spytaliśmy ją z rodzeństwem co chciałaby dostać na imieniny, a ona rozmarzonym głosem stwierdziła: "Podkaszarkę do trawy"
Stary 2009-02-27, 18:52   #47
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
A po czym wnioskujesz?? Bo czasami symptomy sa bardzo podobne do grzybicy dróg rodnych a leczenie jest zupełnie inne. Czy czujesz ciagniecie od pepka w dół - tak jakbyś miała tam sznurek czy coś??
no właśnie że nic mnie nie boli tylko że podczas siusiania mam uczucie parcia

Cytat:

Ojjj, no to od dzisiaj kochana musisz się cieplej ubierać, nosić ciepłe majtki (nie żartuję!) i nie siedzieć w przeciągach. Najlepiej to szoruj jak najszybciej do lekarza rodzinnego, powinien coś przepisać. Mnie też kiedyś dopadło zapalenie, dostałam furę leków i jakoś pomogło..
mam ciepłe majciochy, takie totalnie anty seksi, a la babcine ale cóż tak trzeba
mam kilka leków i jak nie przejdzie do jutra to pójdę do lekarza
zastanawiam się skąd to się wzięło ani nie latałam rozebrana, kurteczkę mam zakrywająca tyłek, no nie wiem

Cytat:

Biedactwo Domyślam się jak musisz cierpieć. Słuchaj mądrych rad Niuniuski, żebyś jak najszybciej doszła do siebie.

Wróciłam z zakupów mamowo-urodzinowych. Kupiłam zestaw noży o jakim od jakiegoś czasu marzyła- bez komentarzy proszę, moja mama jest tak beznadziejnie praktyczną osobą, że cieszą ją wyłącznie sprzęty kuchenne i pokrewne Nigdy nie zapomnę jak spytaliśmy ją z rodzeństwem co chciałaby dostać na imieniny, a ona rozmarzonym głosem stwierdziła: "Podkaszarkę do trawy"

a ja tam uważam że mama twoja ma rację po co jej tysiące pierdołów jak można mieć jedną rzecz - ale porządną
Stary 2009-02-27, 18:57   #48
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tam uważam że mama twoja ma rację po co jej tysiące pierdołów jak można mieć jedną rzecz - ale porządną
Pod tym kątem na pewno, ale ja wciąż uważam, że to małe zboczenie, żeby nie sprawiały Ci radości perfumy, biżuteria czy cokolwiek tylko dla Ciebie tylko jakieś gary

Trzymaj się cieplutko maleńka i zdrowiej nam szybko W ogóle się nie wahaj tylko wkładaj te swoje majty-antygwałty. Na seksowne koronki przyjdzie czas jak się pozbędziesz tych niefajnych dolegliwości
Stary 2009-02-27, 19:03   #49
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
no właśnie że nic mnie nie boli tylko że podczas siusiania mam uczucie parcia
To w takim razie może być grzybica pochwy. Jesli choc na jedno z nizej zadanych pytan odpowiedx jest twierdzaca to powinnas lekarza poprosic o globulki dopochwowe lub krem na grzybice pochwy:

- Czy jesteś aktywna seksualnie?
- Czy brałaś antybiotyk w ciagu ostatnich 2 tygodni?
- czy bierzesz jakies mocne leki na stałe (przeciwzapalne, sterydy, inne osłabiajace odpornośc)?
- Czy zmieniłas ostatnio płyn do higieny intymnej?
- Czy zdarza Ci sie niedopełnic higieny osobistej?

Jesli na wszystkie pytania odpowiedziałaś negatywnie to mogę sie mylić i jest to rzeczywiscie zapalenie dróg moczowych, ale z doswiadczenia wiem ze często jest to grzybica dróg rodnych. Mozna ja dostac nawet po kuracji antybiotykowej bo organizm jest tak osłabiony ze grzyby atakują ze zdwojona siłą 9sa odporne na antybiotyki)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 19:03   #50
Malinn
Zakorzenienie

Limonko, mysle ze 1-2 dni na diecie oczyszczajacej spustoszenia nie wywolaja a na pewno pomoga...zrob 2 dni ale kompleksowo i pewnie od razu beda efekty sama sie zastanawiam czy jutro i pojutrze nie zafundowac sobie takiej sesji oszczyszczajacej

Co do wychowania ludzi to slow brak... ostatnio jechalam autobusem dodam ze praiwe pustym bo ponad polowa miejsc byla wolna.. i stanela nade mna stara raszpla i zaczyna nawijke o tym, ze miala zawal, jest stara schorowana i musi dzwigac ciezkie torby a ta mlodziez w autobusach to taka niewychowana, ze tylko ksiazki czytaja... a ja mowie obok jest miejsce niech pani siadzie... a ona... JA MUSZE NA TYM MIEJSCU CO PANI BO BEDE MOGLA SOBIE TORBE POLOZYC, BO JEJ Z ZIEMI NIE DZWIGNE... jak zyje takiej akcji nie widzialam....

Mamrotko a bola cie nery? czy tylko siusiasz? bo jak tylko siusiasz to moze popilas czegos moczopednego i dlatego takie odczucie...albo ci korzonki przewialo... w kazdym razie do lekarza i nie baw sie w szamana i nie lecz ziolkami:P

Zrobilam dzien spa wytestowalam nowe kosmetyki w koncu i jestem zadowolona bo po pierwszym razie widac i czuc efekty na mojej skorze... zobaczymy czy na dluzsza mete tez beda takie efekty... w kazdym razie czuje sie lepiej
Stary 2009-02-27, 19:22   #51
mrofka
wizażowy robalek

Hej laski
Widzę, że 2 część wątku ruszyła z kopyta

Wiecie co? Namówiłam mamę i obie pójdziemy na SB Chciałabym spróbować tej diety. Ale dopiero po 7 marca, bo wtedy mój tata ma imieniny i (cytuję słowa mamy) "muszę przygotować mnóstwo tego żarcia dla masy ludzi"

A dzisiaj na tańcu nie byłam, bo zajęcia były odwołane Pójdę w przyszłym tygodniu - mimo tego, że muszę czekać na nie godzinę, bo kończę wcześniej lekcje. Ostatnio na YouTube oglądałam tutoriale z dancehallu... jak te laski pracują brzuchem i biodrami
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:55   #52
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pod tym kątem na pewno, ale ja wciąż uważam, że to małe zboczenie, żeby nie sprawiały Ci radości perfumy, biżuteria czy cokolwiek tylko dla Ciebie tylko jakieś gary

Trzymaj się cieplutko maleńka i zdrowiej nam szybko W ogóle się nie wahaj tylko wkładaj te swoje majty-antygwałty. Na seksowne koronki przyjdzie czas jak się pozbędziesz tych niefajnych dolegliwości

dobre to z tymi majtami

Cytat:
To w takim razie może być grzybica pochwy. Jesli choc na jedno z nizej zadanych pytan odpowiedx jest twierdzaca to powinnas lekarza poprosic o globulki dopochwowe lub krem na grzybice pochwy:

- Czy jesteś aktywna seksualnie?
- Czy brałaś antybiotyk w ciagu ostatnich 2 tygodni?
- czy bierzesz jakies mocne leki na stałe (przeciwzapalne, sterydy, inne osłabiajace odpornośc)?
- Czy zmieniłas ostatnio płyn do higieny intymnej?
- Czy zdarza Ci sie niedopełnic higieny osobistej?

Jesli na wszystkie pytania odpowiedziałaś negatywnie to mogę sie mylić i jest to rzeczywiscie zapalenie dróg moczowych, ale z doswiadczenia wiem ze często jest to grzybica dróg rodnych. Mozna ja dostac nawet po kuracji antybiotykowej bo organizm jest tak osłabiony ze grzyby atakują ze zdwojona siłą 9sa odporne na antybiotyki)

odpowiem na twoje pytania :
1. tak
2. tu nie wiem co powiedzieć, brałam antybiotyk w tym okresie 30.01. - 08.02 więc nie wiem
3. nie, leków nie biorę żadnych
4.nie. od dłuższego czasu mam laktacyd ( emulsja, jestem bardzo z niej zadowolona)
5. nie, jestem na tym punkcie przeczulona

a jak ma się grzybicę to nic nie śmierdzi? (ja nie mam ani żadnych upławów ani zapachu nieprzyjemnego)

i teraz cholerka nie wiem co mam zrobić i jestem normalnie załamana, chyba jutro pójdę do lekarza jak ja nie lubię ginekologów a jeszcze mojej lekarki nie ma teraz, i muszę iść do faceta, a jeszcze nigdy nie byłam u faceta

Cytat:

Mamrotko a bola cie nery? czy tylko siusiasz? bo jak tylko siusiasz to moze popilas czegos moczopednego i dlatego takie odczucie...albo ci korzonki przewialo... w kazdym razie do lekarza i nie baw sie w szamana i nie lecz ziolkami:P

Zrobilam dzien spa wytestowalam nowe kosmetyki w koncu i jestem zadowolona bo po pierwszym razie widac i czuc efekty na mojej skorze... zobaczymy czy na dluzsza mete tez beda takie efekty... w kazdym razie czuje sie lepiej
nie będę już się bawić w szamana nery nie bolą, w ogóle żadnego bólu nie odczuwam, tylko jak odwiedzam wc to jest nie za ciekawie

a jakie kosmetyki testowałaś że jesteś taka zadowolona
Stary 2009-02-27, 20:03   #53
Malinn
Zakorzenienie

Hmm moze jednak pojdz do lekarza, nie bedziemy strzelac Nawet jesli to facet

A co do kosmetykow to kupilam sobie cudowna maske borghese i moge z czystym sumieniem powiedziec ze na prawde jest cudowna

ale sie najadlam ogorkow kiszonych dobrze, ze nie maja duzo kcal
Stary 2009-02-27, 20:03   #54
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Limonko, mysle ze 1-2 dni na diecie oczyszczajacej spustoszenia nie wywolaja a na pewno pomoga...zrob 2 dni ale kompleksowo i pewnie od razu beda efekty sama sie zastanawiam czy jutro i pojutrze nie zafundowac sobie takiej sesji oszczyszczajacej
Może masz rację? Ok, w takim razie w poniedziałek i wtorek oczyszczam się na maksa, a później wprowadzam zmiany, o których pisałam powyżej

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
Ostatnio na YouTube oglądałam tutoriale z dancehallu... jak te laski pracują brzuchem i biodrami
Mrofka, mi też niesamowicie podoba się dancehall- sooooo sexy!!! I na pewno jest genialnym ćwiczeniem na newralgiczne partie ciała. Myślałam nawet nad zapisaniem się na tego typu zajęcia, ale wtedy akurat nie miałam czasu, żeby choćby się po tyłku podrapać, a później jakoś zarzuciłam ten pomysł. Ale kto wie- może jak będę lepiej stała z gotówką poszukam sobie jakiejś fajnej szkoły?

Cytat:

i teraz cholerka nie wiem co mam zrobić i jestem normalnie załamana, chyba jutro pójdę do lekarza jak ja nie lubię ginekologów a jeszcze mojej lekarki nie ma teraz, i muszę iść do faceta, a jeszcze nigdy nie byłam u faceta
Wizyta u gina na pewno do najprzyjemniejszych rzeczy na świecie nie należy, ale sama wiesz, że jak mus to mus.
Stary 2009-02-27, 21:00   #55
Madzior91
BAN stały

Niuniuska dobrze ;-) wysleCi to.

mamrotka no to do lekarza. Mam nadzieje, ze nic groznego sie nie dzieje. a o to, ze do faceta to sie nie martw Facet ginekolog jest lepsiejszy niz kobitka, duzo znajomych tak twierdzi

a co do dietki dzisiaj pierwszy dzien i czuje sie dobrze nawet miałam siłe na zabawe z siostra jestem na jablkach a jablka sa bardzo sycace...przynajmniej dla mnie moge robic za krolika doswiadczalnego i po 10 dniach wam powiem jak poszlo

A z siostra bawiłam się na macie do tanca polecam, mozna duzo kalorii spalic i sie niezle bawic mam tryb ktory mierzy spalane kalorie i bawiac sie moze 20 min spalilam ich 200
Madzior91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 22:06   #56
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm moze jednak pojdz do lekarza, nie bedziemy strzelac Nawet jesli to facet

A co do kosmetykow to kupilam sobie cudowna maske borghese i moge z czystym sumieniem powiedziec ze na prawde jest cudowna

ale sie najadlam ogorkow kiszonych dobrze, ze nie maja duzo kcal
a na co ta maseczka twarz, włosy ? co dokładnie robi? bo ja to lubie testować nowe kosmetyki

Cytat:
Wizyta u gina na pewno do najprzyjemniejszych rzeczy na świecie nie należy, ale sama wiesz, że jak mus to mus.
wiem że muszę

Cytat:
Niuniuska dobrze ;-) wysleCi to.

mamrotka no to do lekarza. Mam nadzieje, ze nic groznego sie nie dzieje. a o to, ze do faceta to sie nie martw Facet ginekolog jest lepsiejszy niz kobitka, duzo znajomych tak twierdzi

a co do dietki dzisiaj pierwszy dzien i czuje sie dobrze nawet miałam siłe na zabawe z siostra jestem na jablkach a jablka sa bardzo sycace...przynajmniej dla mnie moge robic za krolika doswiadczalnego i po 10 dniach wam powiem jak poszlo

A z siostra bawiłam się na macie do tanca polecam, mozna duzo kalorii spalic i sie niezle bawic mam tryb ktory mierzy spalane kalorie i bawiac sie moze 20 min spalilam ich 200

no właśnie słyszałam że faceci są lepsze nawet mama moja tak mówi i chodzi tylko do faceta chyba też tak zrobię
Stary 2009-02-27, 22:13   #57
Karpatka25
Przyczajenie

Witajcie, nareszcie znalazłam miejsce, gdzie zdaje się można w miłej atmosferze podzielić się zmaganiami z dniem codziennym, dietą, pracą i "wacikami" Mam nadzieję, że mnie nie pogonicie i że także będę mogła komuś pomóc.
Karpatka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 22:19   #58
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:

odpowiem na twoje pytania :
1. tak
2. tu nie wiem co powiedzieć, brałam antybiotyk w tym okresie 30.01. - 08.02 więc nie wiem
3. nie, leków nie biorę żadnych
4.nie. od dłuższego czasu mam laktacyd ( emulsja, jestem bardzo z niej zadowolona)
5. nie, jestem na tym punkcie przeczulona

a jak ma się grzybicę to nic nie śmierdzi? (ja nie mam ani żadnych upławów ani zapachu nieprzyjemnego)

Nie musiałaś odpowiadać na pytania na forum Wystarczyło tak sobie samej odpowiedzieć, no ale masz punkt za odwagę i szczerość

Nie, wcale nie musi śmierdzieć ani nie muszą być jakieś znaczące upławy. Ja, powiem szczerze upławów wtedy u siebie nie zauważyłam. Jedynymi dodatkowymi dolegliwościami to było swędzenie tych okolic. Ja tez myślałam ze to zapalenie pęcherza i poszłam do lekarza rodzinnego. To ona mi wypisała receptę na podstawie rozmowy - badania podbrzusza. Nie potrzeba badania ginekologicznego aby stwierdzić grzybicę, więc moze wybierz sie najpierw do lekarza rodzinnego

Cytat:
no właśnie słyszałam że faceci są lepsze nawet mama moja tak mówi i chodzi tylko do faceta chyba też tak zrobię

Potwierdzam w całej rozciągłości!!! Byłam u kilku kobiet i to byłą totalna porażka. Krepowałam sie strasznie faceta, ale w końcu się zdecydowałam i jestem bardzo zadowolona! Nie wiem jak mogłam się tak wstydzić
Stary 2009-02-27, 22:19   #59
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem gdzie się tacy ludzie rodzą, serio. Przypomniała mi się jeszcze historia, którą opowiadała mi koleżanka. Była wtedy w zaawansowanej ciąży, jechała zatłoczonym do granic możliwości pociągiem i nie dość, że nikt nie ustąpił jej miejsca to jeszcze jakaś baba wypaliła do niej z pretensją: "Co się pani tak pcha z tym brzuchem?!" Wyobrażacie sobie? Po prostu nóż się w kieszeni otwiera... -->

Nigdy nie zapomnę jak spytaliśmy ją z rodzeństwem co chciałaby dostać na imieniny, a ona rozmarzonym głosem stwierdziła: "Podkaszarkę do trawy"

Cytat:

A jak kompik? Wyzdrowiał już?

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

Wiecie co? Namówiłam mamę i obie pójdziemy na SB Chciałabym spróbować tej diety. Ale dopiero po 7 marca, bo wtedy mój tata ma imieniny i (cytuję słowa mamy) "muszę przygotować mnóstwo tego żarcia dla masy ludzi"

A dzisiaj na tańcu nie byłam, bo zajęcia były odwołane Pójdę w przyszłym tygodniu - mimo tego, że muszę czekać na nie godzinę, bo kończę wcześniej lekcje. Ostatnio na YouTube oglądałam tutoriale z dancehallu... jak te laski pracują brzuchem i biodrami
mrofka, o ile dobrze pamiętam, to masz problem tylko z brzuszkiem, a wagę masz prawidłową, więc po co Ci ta dieta?

mamrotko, nie denerwuj się, to może jakieś wirusy się zalęgły szczególnie jeśli ostatnio chorowałaś i stosowałaś antybiotyki, które niszczą też naturalną florę bakteryjną. Ja dość często mam takie dolegliwości bo mam paskudną odporność i faszerują mnie lekami, że ho ho... Leć do gina, nawet jeśli przyjmuje facet - podobno oni są bardziej delikatni niż kobiety więc nie ma co się bać. Oby nie był starym, zgrzybiałym dziadkiem ;P Zrobią Ci cytologię i okaże się, czy masz jakieś bakteryjki.

Halooooo drogie Panie, przyznam się bez bicia - zjadłam dwa kawałki pizzy, ale była pyszna ;P Ale po pizzy wyciągnęłam Tż-ta na półgodzinny spacer po parku ;]] W ogóle dużo dzisiaj zjadłam, dlatego robię sobie kolejny weekend bez węgli coby trochę 'się oczyścić' :P:P
Bosz, jakiego ja mam lenia dzisiaj, tak nie chce mi się czytać, że szok...

Stary 2009-02-27, 22:33   #60
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
a na co ta maseczka twarz, włosy ? co dokładnie robi? bo ja to lubie testować nowe kosmetyki
To akurat wiemy

Cytat:
Napisane przez Karpatka25 Pokaż wiadomość
Witajcie, nareszcie znalazłam miejsce, gdzie zdaje się można w miłej atmosferze podzielić się zmaganiami z dniem codziennym, dietą, pracą i "wacikami" Mam nadzieję, że mnie nie pogonicie i że także będę mogła komuś pomóc.
Przez myśl by nam to nie przeszło Witaj Powiesz nam coś więcej o sobie? Zadam teraz nasze standardowe pytania Ile ważysz, ile chcesz zrzucić? Masz w planach jakąś konkretną dietę?

Cytat:
Halooooo drogie Panie, przyznam się bez bicia - zjadłam dwa kawałki pizzy, ale była pyszna ;P Ale po pizzy wyciągnęłam Tż-ta na półgodzinny spacer po parku ;]] W ogóle dużo dzisiaj zjadłam, dlatego robię sobie kolejny weekend bez węgli coby trochę 'się oczyścić' :P:P
Jeśli koniecznie chciałaś spalać kalorie w towarzystwie TŻ-ta to istnieją bardziej efektywne metody
Pizze wybaczamy, przecież już ustaliłyśmy, że dieta bez grzechów to nie dieta

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości