![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
Ile twarogu chudego można zjeść na kolacje? 150g, 200, 250? Bo wiem, ze jest pewna ilość białka którą tylko przyswajamy.
A ja kocham twaróg na ciepło i mogłabym go zjadać tonami |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
150-200. jak waga? ustabilizowala się?
![]() |
#1325 |
Rozeznanie
|
Iza napisałam ci na PW.
Czy przy np tych 150-200 g twargu mozna dodać jeszcze coś białkowego, np. plasterek szynki czy kawałek rybki czy jajko? czy powinnam jednak wtedy zmniejszyc ilość twargu, zeby nie przedobrzyc z białkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Co można dodac do tego serka wiejskiego?? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-02-27 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry,
RRRRRRRrrrrrr na dzis S pomarancz,Actimel 0%, 200gram serniczka SB i kawa z mlekiem II tortilla z salata,papryka i 2 plastrami szynki gotowanej,male cappucino bez cukru lunch 2 kawalki pelnoziarnistego chleba z amarantusem z papryka i 3 plastrami szynki gotowanej, redbull bez cukru przekaska toritilla z salata,rzodkiewka i plastrem chudego zoltego serka obiadokol grillowany gruby burger sojowy,gotowana fasolka,buraczki w occie wieczorem 2-3 kieliszki wytrawnego szampana z lodem ![]()
![]() |
#1328 |
Rozeznanie
|
Oto moje, proszące o ocenę R
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pomarańcza, trochę mleka, dwie łyżki twarożku. II. Kromka grahama z białym serem i ogórkiem, jabłko, kawa z mlekiem. IV. Talerz rosołu z makaronem razowym i duużą ilością marchewki oraz selera. Sałatka z rzodkiewek, ogórków kiszonych, sałaty, cebuli i odrobiny serka wiejskiego. V. Serek homo z migdałami, cynamonem i słodzikiem. VI. Serek wiejski z papryką i ziołami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-02-27 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
drugie to te 100ml krupniczku ![]() ![]() chyba lepiej jest zjeść więcej rano, bo z tego co widze po sobie, to im więcej wchłone pożywienia wcześniej tym pod wieczór mam mniejszy apetyt. a jak jadłam tak jak Ty teraz, to na kolacje, to musiałam się zapychać litrem herbaty, żeby nie zjeść więcej. ale to tylko takie dygresje, pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ten obiad, że stołówkowy, to Cie usprawiedliwia, w mojej szkole jest podobnie z tego co słysze, nie dość, że mało to jeszcze nie za smacznie ;p ............... wracam do swoich krokietów z barszczem! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
yesterday:
I bardzo dużo ![]() ![]() kawa z mleczkiem II dwie grahamki - jedna z jakas salatka rybna i serem zoltym, druga z ...maslem orzechowym i dzemem ![]() III pomidorowa zabielana z ryzem, duzo ziemniaczkow, marchewka z groszkiem (zasmazana), kotlet drobiowy panierowany d: kinder bueno white, pasek gorzkiej czeko IV słodka bułka z kruszonką, z twarogiem zmieszanym z jog. naturalnym, cynamonem, rodzynkami i miodem, dwie gałki lodów by Grycan (później) V chlebek żytni z szynką i serem żółtym i majonezem ![]() ![]() dwa jabłka
![]() |
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1336 |
Raczkowanie
|
R
Śniadanie 10.00- 2 kanapki z białego chleba z chudą szynką,cienko posmarowane masłem roślinnym II śniadanie 12.00- 2 jaja sadzone (bez tłuszczu) surówka z pekińskiej,kukurydzy,papr yki,ogórka Obiad 15.30- Pól paczki warzyw na patelnię Kolacja 18.00 -Kromka pieczywa pełnoziarnistego, parówka przekąski - jabłko, banan woda, czerwona herbata- 3 szklanki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
R, dzisiejsza:
Śn. Owsianka ---> 40gr. płatków, łyżeczka miodu, mleka malutko, byleby to nieco "zmiękczyć" (na pewno mniej niż 100 ml.), 100g. serka wiejskiego, cynamon, łyżeczka słonecznika + gorrrąca kawa zbożowa z mlekiem i miodem ![]() IIŚn.Grahamka grubo posmarowana twarogiem z papryką, sałatą, pomidorem; IIIŚn. 30g. orzechów włoskich Ob. Filety z karpia smażone w panierce niestety - nie miałam siły po powrocie ze szkoły robić sobie oddzielnego obiadu, a na stole stał gotowy.. do tego ziemniaki (starałam się niedużo) i surówka z kapusty i marchwi; D: Kilka łyków maślanki truskawkowej (ech ![]() Herbata zielona K, będzie: Serek wiejski 200g. ze szczypiorkiem Wiem, miewałam lepsze jadłospisy redukcyjne, trudno. ![]() Funky - Dziękuję Ci bardzo za ocenę ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-02-27 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Rozeznanie
|
Rrrr
Śniadanie: owsianka (5 łyżek) z otrębami (1 łyżka),miodem (1mała łyżeczka) i cynamonem II śniadanie: grahamka z oscypkiem,ogórkiem,papryk ą i kiełkami soi (strasznie mi zasmakowały ![]() Obiad: kilka placuszków owsianych,ryba (mintaj chyba,smażony niestety :/) z warzywami Podwieczorek: kromka pieczywa chrupkiego pszennego z oscypkiem i serem pleśniowym,później jeszcze kilka plasterków tego oscypka (nie ma to jak powrót cioci z gór :P kocham oscypki xD) Kolacja: surówka ze startego jabłka i marchewki,skropiona kwaskiem cytrynowym (cytryny aktualnie brak :P) Kolację mam w planach :P proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U:
1) Bułka sojowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem chrupiących płatków:cini minis, Frutina, musli, jaśki i zmiażdżonym bananem 2)Rogal croisant z jabłkiem i serem,kawa, 3kostki białej czekolady 3)Pierogi z mięsem( 5sztuk) i ruskie( 6sztuk), barszczyk czerwony 4)Danio jagodowe, pomarańcza,pół paczki herbatników 5)Robi się właśnie a ja umieram z głodu ![]() --- po tradycyjnie coś wpadnie:P
#1341 |
Rozeznanie
|
serniczek SB-->co to za serniczek
![]() Jakie pieczywo na Rrr najlepsze o jakim konkretnym składzie? Czy jajko gotowane można jeść z chlebkiem razowym na II śniadanie?
#1342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-02-27 o 18:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze R
![]() sniadanie 3lyzki owsianych z bananem 5 orzechami wloskimi i mlekiem ok 150ml (2%) 13:00 bulka razowa z serkiem plesniowym i 4 ciastka z piekarni ( takie z cukrem i dzemem chyba) o 16 znow 4 ciastka ![]() 19 bulka zwykla z parowka i plasterkiem sera mozecie pomoc obliczyc kalorie? dziisaj jestem zalamana czuje sie jakbym miala peknosc z grubosci;/ a mam pytanie czy jak jestem na diecie 1000kcal i jak zawale jeden dzien (tak jak wlasnie zrobilam to dzisiaj z tymi ciastkami) to czy jak od jutra znow bedzie intensywne 1000-1100 kcal to bede chudnac dalej? ja na tej diecie zrzucilam 8 kg, a teraz od miesiaca stoje w miejcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Redukcja 7.00 dwie kromki chleba żytniego z cienką warstwą masła orzechowego light ![]() 9.30 pół pomelo, butelka kefiru (400ml) 13.30 drożdżówka z kruszonką (cukier puder zeskrobałam ![]() ![]() 16.00 spory talerz zupy pieczarkowej z makaronem (zwykłym, ale niedużo go było) 19.30 jajecznica z trzech jajek na chudej szynce, bez oleju/masła/oliwy, za to ze szczypiorkiem około 19.00 wypiłam jeszcze kubek gorącej czekolady, bo zimno mi było strasznie ![]() I jak? Może być? Wiem, że powinno być więcej warzyw, ale jakoś dzisiaj nie było okazji, zazwyczaj na kolację są w większej ilości ![]()
![]() |
#1347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrr
śniadanie: placki z płatków owsianych (4 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, słodzik), posmarowane serkiem homo; na każdym dodatkowo starte jabłko, szczypta cynamonu i kapka miodu ![]() II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 3 kotletami sojowymi, ogórkiem kiszonym i kiełkami Obiad: filet z ryby (ok.200g) pieczony w folii; 0,5 opakowania "Warzyw na patelnię" (tych z ziemniaczkami) usmażonych na łyżeczce oliwy Podwieczorek: 15 migdałów, kilka łyżek ciecierzycy wyjedzonych wprost z puszki ![]() Kolacja: wieśniak lekki z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym i papryką marynowaną.
#1350 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Rrrr
Śn: płatki z mlekiem (płatki fitness .. wiem, wiem dużo cukru ale już końcówka była dzisiaj zaopatrzyłam się w muesli ![]() II Śn: jogurt pitny z błonnikiem jabłko-mięta (400 ml) Ob: pól woreczka ryżu z jajkiem sadzonym + 6 grzybków marynowanych Kol: tuńczyk z kukurydzą, czerwoną fasolką, cebulką + kromka żytniego Zainspirowały mnie wasze kolacje np serek homo z cynamonem i nawet miałam ochotę dzisiaj na to ale oczywiście nigdzie nie mogłam dostać serka homo naturalnego... Kupujecie je w jakiś sklepach ze zdrową żywnością czy w zwykłym spożywczaku ? Mam problemy z pomysłami na kolacje może jakieś zaproponujecie ![]() Proszę o ocenę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.