Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 07:43   #1321
Limonka1987
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
ślicznie !
Dziękować
Stary 2009-02-27, 08:01   #1322
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
A więc mó dzisiejszy jadłospis: U

Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski ile go bylo?moze jakies warzywko bys w niego wrzucila?

II śniadanie:jabłko samo jablko to nie posilek,na dodatek jesz je w szkole wiec potrzebujesz energii!

Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml co tak malo krupniczku

Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko tu moze byc

Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelniea czemu nie to i to?

Proszę o ocenkę
jw,Nie mow mi ze Ty na tym utrzymujesz wage :| pisalam Ci juz poprzednio o tym 2śn ale widocznie postanowilas nic nie zmieniac. Brak nnkt,malo bialka

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 08:18   #1323
FilifionkaB
Rozeznanie

Ile twarogu chudego można zjeść na kolacje? 150g, 200, 250? Bo wiem, ze jest pewna ilość białka którą tylko przyswajamy.
A ja kocham twaróg na ciepło i mogłabym go zjadać tonami
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:01   #1324
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
Ile twarogu chudego można zjeść na kolacje? 150g, 200, 250? Bo wiem, ze jest pewna ilość białka którą tylko przyswajamy.
A ja kocham twaróg na ciepło i mogłabym go zjadać tonami
150-200. jak waga? ustabilizowala się?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:59   #1325
FilifionkaB
Rozeznanie

Iza napisałam ci na PW.

Czy przy np tych 150-200 g twargu mozna dodać jeszcze coś białkowego, np. plasterek szynki czy kawałek rybki czy jajko? czy powinnam jednak wtedy zmniejszyc ilość twargu, zeby nie przedobrzyc z białkiem?
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:26   #1326
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
jw,Nie mow mi ze Ty na tym utrzymujesz wage :| pisalam Ci juz poprzednio o tym 2śn ale widocznie postanowilas nic nie zmieniac. Brak nnkt,malo bialka
Tego serka wiejskiego bylo 200g.A mało obiadu, bo jem go w szkole i więcej nie dają.Jesli chodzi o to jabłko to mam godzinna przerwe miedzy obiadem a drugim sniadaniem wiec nie chce sie napychac.A białka to postaram się jeść więcej, np.na kolacje, po treninguA z tym utrzymaniem wagi jest tak, ze bardzo duzo sie odchudzalam i mam tak spowolniony metabolizm ze jem malo a juz nie chudnę jak przedtem.No i wlasnie nie wiem co robic
P.S. Co można dodac do tego serka wiejskiego??

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wczorajsza Rrrrrr

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, ok. 250 g (roz)mrożonych wiśni, cynamon)
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, tuńczykiem wsw, papryką i kiełkami
Obiad: plaster chudej wołowinki (ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, fasolka szparagowa, brokuły, ogórek kiszony, koperek, szczypiorek)
Podwieczorek: 2 zawijasy (sałata, szynka drobiowa, pokrojone w paski papryka i ogórek kiszony), łyżka pestek z dyni
Kolacja: wieśniaczek lekki z plastrem szynki drobiowej, pomidorem, kilkoma oliwkami i dużą ilością ziół prowansalskich )
Wygląda smakowicie i zdrowo

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-02-27 o 12:14
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:41   #1327
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Dzien dobry,

RRRRRRRrrrrrr na dzis

S pomarancz,Actimel 0%, 200gram serniczka SB i kawa z mlekiem

II tortilla z salata,papryka i 2 plastrami szynki gotowanej,male cappucino bez cukru

lunch 2 kawalki pelnoziarnistego chleba z amarantusem z papryka i 3 plastrami szynki gotowanej, redbull bez cukru

przekaska toritilla z salata,rzodkiewka i plastrem chudego zoltego serka

obiadokol grillowany gruby burger sojowy,gotowana fasolka,buraczki w occie

wieczorem 2-3 kieliszki wytrawnego szampana z lodem
Stary 2009-02-27, 12:51   #1328
Jorelia
Rozeznanie

Oto moje, proszące o ocenę R :

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pomarańcza, trochę mleka, dwie łyżki twarożku.

II. Kromka grahama z białym serem i ogórkiem, jabłko, kawa z mlekiem.

IV. Talerz rosołu z makaronem razowym i duużą ilością marchewki oraz selera. Sałatka z rzodkiewek, ogórków kiszonych, sałaty, cebuli i odrobiny serka wiejskiego.

V. Serek homo z migdałami, cynamonem i słodzikiem.

VI. Serek wiejski z papryką i ziołami.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 13:17   #1329
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

RRRRRRRrrrrrr na dzis

S pomarancz,Actimel 0%, 200gram serniczka SB i kawa z mlekiem a nie za mało jak na śniadanko??

II tortilla z salata,papryka i 2 plastrami szynki gotowanej,male cappucino bez cukru ok

lunch 2 kawalki pelnoziarnistego chleba z amarantusem z papryka i 3 plastrami szynki gotowanej, redbull bez cukru wszystko ok, tylko może zamiast redbulla, herbatke zielona

przekaska toritilla z salata,rzodkiewka i plastrem chudego zoltego serka to samo co na II sniadanie, ale jak tylko Ci smakuje, to ok.

obiadokol grillowany gruby burger sojowy,gotowana fasolka,buraczki w occie pycha

wieczorem 2-3 kieliszki wytrawnego szampana z lodem
Troszke mało białka, ale tak to jest ok

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-02-27 o 13:19
Stary 2009-02-27, 13:25   #1330
aoii
Rozeznanie

Cytat:

Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski

II śniadanie:jabłko

Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml krupniczku

Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko

Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelnie

Proszę o ocenkę
pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to to, że z góry planujesz cały jadłospis będąc, wg Ciebie, na utrzymaniu. i tego nie rozumiem.
drugie to te 100ml krupniczku prosze Cie, ile to jest? 0,5 chochelki? tylko smaka sobie zrobisz i będziesz chodzić zła tak samo z tym makaronem.

chyba lepiej jest zjeść więcej rano, bo z tego co widze po sobie, to im więcej wchłone pożywienia wcześniej tym pod wieczór mam mniejszy apetyt. a jak jadłam tak jak Ty teraz, to na kolacje, to musiałam się zapychać litrem herbaty, żeby nie zjeść więcej.
ale to tylko takie dygresje, pozdrawiam
Stary 2009-02-27, 13:32   #1331
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to to, że z góry planujesz cały jadłospis będąc, wg Ciebie, na utrzymaniu. i tego nie rozumiem.
drugie to te 100ml krupniczku prosze Cie, ile to jest? 0,5 chochelki? tylko smaka sobie zrobisz i będziesz chodzić zła tak samo z tym makaronem.

chyba lepiej jest zjeść więcej rano, bo z tego co widze po sobie, to im więcej wchłone pożywienia wcześniej tym pod wieczór mam mniejszy apetyt. a jak jadłam tak jak Ty teraz, to na kolacje, to musiałam się zapychać litrem herbaty, żeby nie zjeść więcej.
ale to tylko takie dygresje, pozdrawiam
Własnie dzisiaj na sniadanie zjadlam wiecej, bo zazwyczaj jem tylko 2 kanapki i tyle.I z ta kolacja masz racje, wieczorem jestem bardzo glodna.Bede musiala to zmienic.A obiadku jem malo, bo zjadam go na stolowce a tam wiecej nie daja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 13:57   #1332
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Własnie dzisiaj na sniadanie zjadlam wiecej, bo zazwyczaj jem tylko 2 kanapki i tyle.I z ta kolacja masz racje, wieczorem jestem bardzo glodna.Bede musiala to zmienic.A obiadku jem malo, bo zjadam go na stolowce a tam wiecej nie daja.
to dobrze, że zjadłaś więcej bo wszyscy mówią, że śniadanie to podstawa. musi być porządne
a ten obiad, że stołówkowy, to Cie usprawiedliwia, w mojej szkole jest podobnie z tego co słysze, nie dość, że mało to jeszcze nie za smacznie ;p

...............
wracam do swoich krokietów z barszczem!
Stary 2009-02-27, 14:18   #1333
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

yesterday:

I bardzo dużo płatków (mix: brany, zdrowy błonnik, cynamonowe gwiazdki, gold flakesy) posypane cukrem cynamonowym i kakaem z mleczkiem, dwa pomarańcze, jabłko

kawa z mleczkiem

II dwie grahamki - jedna z jakas salatka rybna i serem zoltym, druga z ...maslem orzechowym i dzemem (pomieszanie z poplataniem)

III pomidorowa zabielana z ryzem, duzo ziemniaczkow, marchewka z groszkiem (zasmazana), kotlet drobiowy panierowany
d: kinder bueno white, pasek gorzkiej czeko

IV słodka bułka z kruszonką, z twarogiem zmieszanym z jog. naturalnym, cynamonem, rodzynkami i miodem, dwie gałki lodów by Grycan (później)

V chlebek żytni z szynką i serem żółtym i majonezem

dwa jabłka

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 15:33   #1334
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
yesterday:

I bardzo dużo płatków (mix: brany, zdrowy błonnik, cynamonowe gwiazdki, gold flakesy) posypane cukrem cynamonowym (nie wiedzialam ze takie cus istnieje) i kakaem z mleczkiem, dwa pomarańcze, jabłko

kawa z mleczkiem

II dwie grahamki - jedna z jakas salatka rybna i serem zoltym, druga z ...maslem orzechowym i dzemem (pomieszanie z poplataniem) mniam!

III pomidorowa zabielana z ryzem, duzo ziemniaczkow, marchewka z groszkiem (zasmazana) (), kotlet drobiowy panierowany
d: kinder bueno white, pasek gorzkiej czeko

IV słodka bułka z kruszonką sama pieklas??, z twarogiem zmieszanym z jog. naturalnym, cynamonem, rodzynkami i miodem, dwie gałki lodów by Grycan (później) ()

V chlebek żytni z szynką i serem żółtym i majonezem

dwa jabłka
Izuś przesliczny jadlospis.

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 16:03   #1335
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:

Troszke mało białka, ale tak to jest ok

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------
dziekuje ale malo bialka? w kazdym posilku jest a co do sniadania to serniczek mial ok 300 kcal.. Wiem,ze moze to monotaonnie wyglada ale jestem caly dzien poza domem i nie mam mozliwosci w pracy nic cieplego zrobic oprocz herbaty/kawy/zupki z proszku.. Zreszta uwilebiam tortille
Stary 2009-02-27, 17:03   #1336
alazif
Raczkowanie

GG do alazif

R

Śniadanie 10.00- 2 kanapki z białego chleba z chudą szynką,cienko posmarowane masłem roślinnym

II śniadanie 12.00- 2 jaja sadzone (bez tłuszczu) surówka z pekińskiej,kukurydzy,papr yki,ogórka

Obiad 15.30- Pól paczki warzyw na patelnię

Kolacja 18.00 -Kromka pieczywa pełnoziarnistego, parówka

przekąski - jabłko, banan

woda, czerwona herbata- 3 szklanki.
alazif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:19   #1337
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
yesterday:

I bardzo dużo płatków (mix: brany, zdrowy błonnik, cynamonowe gwiazdki, gold flakesy) posypane cukrem cynamonowym i kakaem z mleczkiem, dwa pomarańcze, jabłko pyyycha! kocham BF i gold flakes i cynamon i to kakao jeszcze!

kawa z mleczkiem

II dwie grahamki - jedna z jakas salatka rybna i serem zoltym, druga z ...maslem orzechowym i dzemem (pomieszanie z poplataniem) e tam, ważne, że smaczne sama mam czasem ochotę na takie połączenia - albo jeszcze gorsze

III pomidorowa zabielana z ryzem, duzo ziemniaczkow, marchewka z groszkiem (zasmazana), kotlet drobiowy panierowany pycha! zjadłabym pomidorówkę
d: kinder bueno white, pasek gorzkiej czeko <3

IV słodka bułka z kruszonką, z twarogiem zmieszanym z jog. naturalnym, cynamonem, rodzynkami i miodem, dwie gałki lodów by Grycan (później) mniaam! jakie smaki wzięłaś?

V chlebek żytni z szynką i serem żółtym i majonezem pychota

dwa jabłka i standardowo na koniec
uwielbiam Ciebie i Twoje jadło
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:26   #1338
star15
Zakorzenienie

R, dzisiejsza:

Śn. Owsianka ---> 40gr. płatków, łyżeczka miodu, mleka malutko, byleby to nieco "zmiękczyć" (na pewno mniej niż 100 ml.), 100g. serka wiejskiego, cynamon, łyżeczka słonecznika + gorrrąca kawa zbożowa z mlekiem i miodem

IIŚn.Grahamka grubo posmarowana twarogiem z papryką, sałatą, pomidorem;

IIIŚn. 30g. orzechów włoskich

Ob. Filety z karpia smażone w panierce niestety - nie miałam siły po powrocie ze szkoły robić sobie oddzielnego obiadu, a na stole stał gotowy.. do tego ziemniaki (starałam się niedużo) i surówka z kapusty i marchwi;
D: Kilka łyków maślanki truskawkowej (ech)

Herbata zielona

K, będzie: Serek wiejski 200g. ze szczypiorkiem

Wiem, miewałam lepsze jadłospisy redukcyjne, trudno.

Funky - Dziękuję Ci bardzo za ocenę Tak, chyba ww z tłuszczami w moim przypadku nie robią wielkiego problemu; Dziękuję jeszcze raz, Ty zawsze poświęcasz czas moim jadłospisom
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-02-27 o 17:41
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:38   #1339
Papillon
Rozeznanie

Rrrr
Śniadanie: owsianka (5 łyżek) z otrębami (1 łyżka),miodem (1mała łyżeczka) i cynamonem
II śniadanie: grahamka z oscypkiem,ogórkiem,papryk ą i kiełkami soi (strasznie mi zasmakowały ),jabłko
Obiad: kilka placuszków owsianych,ryba (mintaj chyba,smażony niestety :/) z warzywami
Podwieczorek: kromka pieczywa chrupkiego pszennego z oscypkiem i serem pleśniowym,później jeszcze kilka plasterków tego oscypka (nie ma to jak powrót cioci z gór :P kocham oscypki xD)
Kolacja: surówka ze startego jabłka i marchewki,skropiona kwaskiem cytrynowym (cytryny aktualnie brak :P)

Kolację mam w planach :P proszę o ocenę
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 18:14   #1340
Nasturcja several years
Rozeznanie

Dzisiejsze U:

1) Bułka sojowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem chrupiących płatków:cini minis, Frutina, musli, jaśki i zmiażdżonym bananem

2)Rogal croisant z jabłkiem i serem,kawa, 3kostki białej czekolady

3)Pierogi z mięsem( 5sztuk) i ruskie( 6sztuk), barszczyk czerwony

4)Danio jagodowe, pomarańcza,pół paczki herbatników

5)Robi się właśnie a ja umieram z głodu Spaghetti będzie z pycha sosem i żółtym serem

---
po tradycyjnie coś wpadnie:P
Stary 2009-02-27, 18:23   #1341
ewelina*
Rozeznanie

serniczek SB-->co to za serniczek??
Jakie pieczywo na Rrr najlepsze o jakim konkretnym składzie?
Czy jajko gotowane można jeść z chlebkiem razowym na II śniadanie?

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 18:24   #1342
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Oto moje, proszące o ocenę R :

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pomarańcza, trochę mleka, dwie łyżki twarożku. - ok, twarożku spokojnie mogło być więcej

II. Kromka grahama z białym serem i ogórkiem, jabłko, kawa z mlekiem. - ok,

IV. Talerz rosołu z makaronem razowym i duużą ilością marchewki oraz selera. Sałatka z rzodkiewek, ogórków kiszonych, sałaty, cebuli i odrobiny serka wiejskiego. - trochę za mało na obiad, przede wszystkim mało białka

V. Serek homo z migdałami, cynamonem i słodzikiem. - ok, jeśli migdałów było odpowiednio dużo,

VI. Serek wiejski z papryką i ziołami. - super
j.w ,l adne R, jedynie dodałabym coś do obiadu i więcej na śniadanie
Cytat:
Napisane przez alazif Pokaż wiadomość
R

Śniadanie 10.00- 2 kanapki z białego chleba z chudą szynką,cienko posmarowane masłem roślinnym - biały chleb zamień na razowy/graham/ pełnoziarnisty, dorzuć warzywko i mam nadzieję że tej szynki było sporo

II śniadanie 12.00- 2 jaja sadzone (bez tłuszczu) surówka z pekińskiej,kukurydzy,papr yki,ogórka - ok , z kukurydzą na R trzeba uważac

Obiad 15.30- Pól paczki warzyw na patelnię - za mało, gdzie ww?? białko?? same warzywa to nie posiłek,
P-??

Kolacja 18.00 -Kromka pieczywa pełnoziarnistego, parówka - parówka na R raczej odpada, na kolacje lepiej coś białkowego

przekąski - jabłko, banan - a owoce dorzucić do posiłków, jeśli to R to lepiej w I połowie dnia i z bananem trzeba uważać, ma dużo cukru i wysokie IG

woda, czerwona herbata- 3 szklanki.
j.w brakuje mi nnkt i obiad zdecydowanie do poprawy.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
R, dzisiejsza:

Śn. Owsianka ---> 40gr. płatków, łyżeczka miodu, mleka malutko, byleby to nieco "zmiękczyć" (na pewno mniej niż 100 ml.), 100g. serka wiejskiego, cynamon, łyżeczka słonecznika + gorrrąca kawa zbożowa z mlekiem i miodem - smacznie i pożywnie

IIŚn.Grahamka grubo posmarowana twarogiem z papryką, sałatą, pomidorem; - super

IIIŚn. 30g. orzechów włoskich - ok

Ob. Filety z karpia smażone w panierce niestety - nie miałam siły po powrocie ze szkoły robić sobie oddzielnego obiadu, a na stole stał gotowy.. do tego ziemniaki (starałam się niedużo) i surówka z kapusty i marchwi; - od czasu do czasu świat się nei zawali, rybka zdrowa
D: Kilka łyków maślanki truskawkowej (ech)

Herbata zielona

K, będzie: Serek wiejski 200g. ze szczypiorkiem - ładnie

Wiem, miewałam lepsze jadłospisy redukcyjne, trudno.

Funky - Dziękuję Ci bardzo za ocenę Tak, chyba ww z tłuszczami w moim przypadku nie robią wielkiego problemu; Dziękuję jeszcze raz, Ty zawsze poświęcasz czas moim jadłospisom
Bardzo ładne masz jadłospisy i jeśli na tym chudniesz to nie ma się co katowac, czasem trzeba pozwalać sobie an małe grzeszki żeby nei zwariowac

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Rrrr
Śniadanie: owsianka (5 łyżek) z otrębami (1 łyżka),miodem (1mała łyżeczka) i cynamonem - a białko ??
II śniadanie: grahamka z oscypkiem,ogórkiem,papryk ą i kiełkami soi (strasznie mi zasmakowały ),jabłko - ok, choć oscypek to dość tłusty i słony, więc lepiej z nim uważać
Obiad: kilka placuszków owsianych,ryba (mintaj chyba,smażony niestety :/) z warzywami - ok
Podwieczorek: kromka pieczywa chrupkiego pszennego z oscypkiem i serem pleśniowym,później jeszcze kilka plasterków tego oscypka (nie ma to jak powrót cioci z gór :P kocham oscypki xD)- tutaj łączysz tł z ww, zamiast tego pieczywa chrupiego lepiej zjeść normalną kromkę, takie pieczywo w ogole nie syci, to jedynie zbędne kalorie które można inaczej spożytkowac
Kolacja: surówka ze startego jabłka i marchewki,skropiona kwaskiem cytrynowym (cytryny aktualnie brak :P) - to nie najlepszy pomysł na kolację, po pierwsze warzywa i owoce nie są posilkiem, po drugie na R owoce lepiej w I częsci dnia, po trzecie kolacja najlepij z przewagą białka, ktorego tutaj w ogóle nie ma

Kolację mam w planach :P proszę o ocenę
j.w , brak nnkt

Edytowane przez funky87
Czas edycji: 2009-02-27 o 18:25
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 18:36   #1343
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dziekuje ale malo bialka? w kazdym posilku jest a co do sniadania to serniczek mial ok 300 kcal.. Wiem,ze moze to monotaonnie wyglada ale jestem caly dzien poza domem i nie mam mozliwosci w pracy nic cieplego zrobic oprocz herbaty/kawy/zupki z proszku.. Zreszta uwilebiam tortille
Może monotonnie wygląda, ale jak kochasz tortille to je jedz, bo jedzenie to ma byc wkoncu przyjemnosc.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski

II śniadanie:jabłko

Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml krupniczku

Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko

Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelnie

Proszę o ocenkę
Prosze jeszcze raz o ocenke
Stary 2009-02-27, 18:52   #1344
tytka19
Raczkowanie

dzisiejsze R

sniadanie 3lyzki owsianych z bananem 5 orzechami wloskimi i mlekiem ok 150ml (2%)

13:00 bulka razowa z serkiem plesniowym i 4 ciastka z piekarni ( takie z cukrem i dzemem chyba)

o 16 znow 4 ciastka (

19 bulka zwykla z parowka i plasterkiem sera

mozecie pomoc obliczyc kalorie? dziisaj jestem zalamana czuje sie jakbym miala peknosc z grubosci;/

a mam pytanie czy jak jestem na diecie 1000kcal i jak zawale jeden dzien (tak jak wlasnie zrobilam to dzisiaj z tymi ciastkami) to czy jak od jutra znow bedzie intensywne 1000-1100 kcal to bede chudnac dalej? ja na tej diecie zrzucilam 8 kg, a teraz od miesiaca stoje w miejcu i jak schodzi to bardzo powoli czy to przez te male grzeszki?? fakt ostatnio nie cwicze ale dieta jest i spodziewalam sie ze bez cwiczen bede chudnac dalej ale wolniej a tutaj nic. mozecie cos doradzic, oblizyc dzisiejsze kalorie i pomoc? z gory dziekuje
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:01   #1345
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość
dzisiejsze R

sniadanie 3lyzki owsianych z bananem 5 orzechami wloskimi i mlekiem ok 150ml (2%)

13:00 bulka razowa z serkiem plesniowym i 4 ciastka z piekarni ( takie z cukrem i dzemem chyba)

o 16 znow 4 ciastka (

19 bulka zwykla z parowka i plasterkiem sera

mozecie pomoc obliczyc kalorie? dziisaj jestem zalamana czuje sie jakbym miala peknosc z grubosci;/

a mam pytanie czy jak jestem na diecie 1000kcal i jak zawale jeden dzien (tak jak wlasnie zrobilam to dzisiaj z tymi ciastkami) to czy jak od jutra znow bedzie intensywne 1000-1100 kcal to bede chudnac dalej? ja na tej diecie zrzucilam 8 kg, a teraz od miesiaca stoje w miejcu i jak schodzi to bardzo powoli czy to przez te male grzeszki?? fakt ostatnio nie cwicze ale dieta jest i spodziewalam sie ze bez cwiczen bede chudnac dalej ale wolniej a tutaj nic. mozecie cos doradzic, oblizyc dzisiejsze kalorie i pomoc? z gory dziekuje
Według mnie wcale dzisiaj nie zawalilaś.Zjadłaś nawet za mało.Gdzie obiad??Jesz bardzo skromnie.A jesli chodzi o małe grzeszki to one Ci nie zaszkodza.Dieta 1000kcal to chyba i tak za mało, 1500kcal, to jest chyba takie minimum.A to ze juz nie chudniesz, moze bys spowodowane własnie tym, ze przestałas ćwiczyć,prawdopodobne jest tez to, ze nie tracisz na wadze bo jesz za mało, nie jesz obiadow i masz juz poprostu spowolniony metabolizm, albo tym, że nie masz juz z czego chudnąc??Może napisz swoj wzrost i wage, to wtedy zobaczymy.
Stary 2009-02-27, 19:07   #1346
gohs
Zakorzenienie

Witam Jeśli można, to proszę o ocenę, tylko nie bardzo surową
Redukcja

7.00 dwie kromki chleba żytniego z cienką warstwą masła orzechowego light (firmy Felix, około 500kcal/100g), szklanka soku pomarańczowego bez cukru
9.30 pół pomelo, butelka kefiru (400ml)
13.30 drożdżówka z kruszonką (cukier puder zeskrobałam ) -> tu powinno być coś innego, wiem
16.00 spory talerz zupy pieczarkowej z makaronem (zwykłym, ale niedużo go było)
19.30 jajecznica z trzech jajek na chudej szynce, bez oleju/masła/oliwy, za to ze szczypiorkiem

około 19.00 wypiłam jeszcze kubek gorącej czekolady, bo zimno mi było strasznie
I jak? Może być? Wiem, że powinno być więcej warzyw, ale jakoś dzisiaj nie było okazji, zazwyczaj na kolację są w większej ilości
Stary 2009-02-27, 19:15   #1347
Ivy1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Redukcja

7.00 dwie kromki chleba żytniego z cienką warstwą masła orzechowego light (firmy Felix, około 500kcal/100g), szklanka soku pomarańczowego bez cukru
13.30 drożdżówka z kruszonką (cukier puder zeskrobałam ) -> tu powinno być coś innego, wiem
19.30 jajecznica z trzech jajek na chudej szynce, bez oleju/masła/oliwy, za to ze szczypiorkiem

I jak? Może być? Wiem, że powinno być więcej warzyw, ale jakoś dzisiaj nie było okazji, zazwyczaj na kolację są w większej ilości
ja bym wywalila te masla orzechowe i bulki na rzecz prawdziwych orzechow i wiecej bialka na obiad w szczegolnosci
Ivy1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:16   #1348
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Redukcja

na śniadnie łączysz ww z tłuszczami, ale moze to nie bedzie utrudnialo chiudnięcia. drożdzówka, czekolada- to nie na r .

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:21   #1349
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrrr

śniadanie: placki z płatków owsianych (4 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, słodzik), posmarowane serkiem homo; na każdym dodatkowo starte jabłko, szczypta cynamonu i kapka miodu
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 3 kotletami sojowymi, ogórkiem kiszonym i kiełkami
Obiad: filet z ryby (ok.200g) pieczony w folii; 0,5 opakowania "Warzyw na patelnię" (tych z ziemniaczkami) usmażonych na łyżeczce oliwy
Podwieczorek: 15 migdałów, kilka łyżek ciecierzycy wyjedzonych wprost z puszki
Kolacja: wieśniak lekki z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym i papryką marynowaną.
Stary 2009-02-27, 19:26   #1350
karciocha2
Raczkowanie

Dzisiejsze Rrrr
Śn: płatki z mlekiem (płatki fitness .. wiem, wiem dużo cukru ale już końcówka była dzisiaj zaopatrzyłam się w muesli
II Śn: jogurt pitny z błonnikiem jabłko-mięta (400 ml)
Ob: pól woreczka ryżu z jajkiem sadzonym + 6 grzybków marynowanych
Kol: tuńczyk z kukurydzą, czerwoną fasolką, cebulką + kromka żytniego

Zainspirowały mnie wasze kolacje np serek homo z cynamonem i nawet miałam ochotę dzisiaj na to ale oczywiście nigdzie nie mogłam dostać serka homo naturalnego... Kupujecie je w jakiś sklepach ze zdrową żywnością czy w zwykłym spożywczaku ? Mam problemy z pomysłami na kolacje może jakieś zaproponujecie )

Proszę o ocenę ) Z góry dzięki
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości