![]() |
#1351 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() Ja serek homo naturalny kupuje w Lidlu ![]() W biedronce też jest ale ma więcej tłuszczu i jest tylko w dużym opakowaniu. Ogólnie serki to raczej w większych hipermarketach, u mnie w małych sklepach nie ma.
![]() |
#1352 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje U: Iśn- ciemna wieeeeelgachna buła z ziarnami-połowa z tawrogiem i dżemem wiśniowym, połowa z masłem orzechowym i dżemem, kubek kakao, 2 rogaliki z marmoladą jabłkoooooo IIśn- paluch z serkiem toponym, sałatą, szynką, pomidorem, szczypiorkiem, 2 jaja na twardo z majonezem, herbata znowu jabłko, 2 rogaliki jw O- zupa ogórkowa z ryżem, zabialana zaprawiana mąką na wywarze mięsnym, ziemniaczki z piersią z kurczaka "zmiaszaną" z pieczarkami i serem, obtoczona w jajku i bułce, smażona na oleju (to takie małe kawałczki tej piersi a potem całośc wygląda jak kotlet) x 3 ![]() ![]() ![]() na mieście: średnia porcja frytek z ketchupem, mała cola, lody-3 gałki ![]() P- jajecznica z 4 jaj z cebulką i kiełbaską, 2 kromki z masełkiem i serem żółtym chyba 3 delicje i kilka ![]() ![]() K- śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką, 2 kromki z masełkiem i serem-->nie wiem czy to było dobre połączenie ![]() teraz jem kawałek babki, którą dziś sama ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
waga ok 58,5 kg wzrost 169cm....mam sporo tluszczyku, zwlaszcza nogi boczki, na brzuch nie narzekam. obiadow nie jem bo teraz mialam ferie i zalapalam sie na dorywcza prace i naprawde nie mam kiedy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vaaaanuś, a Twój jadlospisiak?
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-02-27 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Mam pewien problem, mianowicie wieczorami najbardziej chce mi sie jesc, co zrobic zeby powstrzymac ten glod??A co sadzicie o ciastkach orzechowych(z biedronki), czy są zdrowe i nietuczące??I jeszcze jedno doradzcie mi bo zbliza sie wiosna i za bardzo nie wiem co robic.Narazie jestem na U, ale zastanawiam sie czy nie przejsc na R, waze 50kg przy wzroscie 164cm albo 165cm(nie pamietam dokladnie), czy potrzebna jest mi dieta, bo ja sama siebie nie potrafie obiektywnie ocenic?? P.S.Chciałabym właczyc do jadlospisu orzechy, czy jak jem na podwieczorek zazwyczaj salatke owocowa(pomarancz, jablko i 2 lyzki jogurtu naturalnego), to moge dolaczyc jeszcze do tego orzechy, jak tak to ile i czy moge jesc je w miodzie bo tylko takie lubie?? Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-02-27 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Raczkowanie
|
W takim razie może i ja spróbuję z opisem mojego jadłospisu.
R jak Redukcja ![]() Śniadanie: owsianka owocowa ( 20 g płatków owsianych, 250g mleka 0,5%, starte jabłko, 2 łyżki dżemu bez cukru) ok. 250kcal II Śniadanie: sałatka z pomidora, ogórka, cebulki zalana kefirkiem + kanapka z pieczywa orkiszowego posmarowana serkiem wiedeńskim ricotta z szynką z indyka Obiad: dwa pulpety drobiowe: 100g drobiu, 20g płatków owsianych, jajko, cebulka, czosnek, duszone w przecierze pomidorowym domowej roboty + mizeria z ogórka i kefiru podwieczorek: jabłko + 6 sztuk daktyli czyli ok 40g kolacja: 150 g grilowanego dorsza, pół drobiowego kabanosa i pół szklanki maślanki truskawkowej. Będę wdzięczna za ocenę mojego jadłospisu, dopiero raczkuje w tych sprawach, ale jestem zdeterminowana i chce nauczyć się komponować swój jadłospis prawidłowo. Zależy mi aby schudnąć 4 kg, moja aktywność jest średnia, ćwiczę 3 razy w tyg step aerobik albo hi lo. Zatem czy mój jadłospis jest ok? dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co z tymi orzechami, moglbays mi doradzic, i czy serek wiejski godzinke przed snem mi nie zaszkodzi?? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-02-27 o 20:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Raczkowanie
|
już juuuuuż!
![]() dzisiejsze postne Peeee: Iśn: duża grahamka z masełkiem, serem pleśniowym, pomidorem i szczypiorkiem; kroma pełnoziarnistego chleba z masłem, tłustym twarogiem i miodem; inka na mleku 3,2% z cukrem; duże jabłko, banan; chałwa waniliowa 50g IIśn: 1. rogal z masłem, żółtym serem, sałatą, rzodkiewką i sosem; opakowanie sałatki z tuńczyka (tuńczyk, jajko, groszek, cebula, papryka, majonez); sok z czarnej porzeczki 2. gigantyczna drożdżówa z dżemem i masą serowo-budyniową z lukrem i kruszonką; snickers peanut, danmleko ![]() o: zabielana zupa jarzynowa z furą zacierki i maślanych groszków ptysiowych; grillowany łosoś z masłem czosnkowym i cytryną, odsmażane na maśle ziemniaki, surówka (rzodkiewki, szczypiorek, śmietana) i ogrom buraczków; cały kubek kefiru d: mega-ptyś (wieki nie jadłam!), dużo półkruchych rożków z marmoladą, snickers peanut, gorąca czekoladaaaa p: kaszka nestle dla dzieci ![]() k: 2 zapiekane tosty z masłem, żółtym serem, mozarellą i suszonymi pomidorami; kroma chleba z masłem, serkiem topionym i oliwkami; pizzerka z furą keczupu, herbata z sokiem malinowym i cukrem właśnie kończę chałwę kakaową, a w zanadrzu mam jeszcze wafle z nadzieniem toffi... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Raczkowanie
|
[quote=cytrusekxD;11199595]Ale mimo wszystko uwazam, ze jestes szczupła.A jesli koniecznie chcesz schudnac, to jedz piec posilkow dziennie, w odstepach 2-3 godzinnych, i pamietaj, aby sniadanie i obiad byly w miare duze, bogate bialko i inne skladniki odzywcze.A raz w tygodniu jakas jedna bomba kaloryczna nie zaszkodzi, a poprawi humor.A czytałam nawet, ze 2 kostki czekolady gorzkiej dziennie, nawet jest wskazane
![]() ---------- tzn wiele osob mi to mowi ze jestem normalna moze nie szczupla czy chuda ale normalna. ja jednach chcialabym jeszcze z 4-5 kg zrzucic. postaram sie jakos ta 1000-1100 kcal utrzymac i jakies cwiczonka porzucic. mam nadzieje ze mi sie uda... dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Rozeznanie
|
![]() 1) Bułka sojowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem chrupiących płatków:cini minis, Frutina, musli, jaśki i zmiażdżonym bananem nigdy nie jadłam pieczywa sojowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2)Rogal croisant z jabłkiem i serem,kawa, 3kostki białej czekolady mniammmm jeszcze nie jadłam z takim nadzieniem ![]() 3)Pierogi z mięsem( 5sztuk) i ruskie( 6sztuk), barszczyk czerwony superrr ![]() 4)Danio jagodowe, pomarańcza,pół paczki herbatników smacznie:ślina: 5)Robi się właśnie a ja umieram z głodu ![]() ![]() --- Kikuniu bułki sojowe są moimi ulubionymi ostatnio, w sumie zależy gdzie zakupisz, ale moje mają takie ziarenka soi w sobie jeszcze, więc są pyszniaste ![]() Rogale kupiłam wczoraj i też pierwszy raz w takim zestawieniu, dzisiaj lekko odgrzałam w mikrofali ![]() Sos był z mięskiem mielonym takie małe kuleczki Po kolacji doszły fistaszki jednak ![]() No a Twój jadłospis jak zawsze na medal! ![]()
#1364 | |
Zadomowienie
|
[quote=tytka19;11200996]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny poradzicie mi ? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Rozeznanie
|
GummyKammy-moja imienniczko
![]() ![]()
#1368 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka (pół szklanki mleka 3,2%, 4 łyżki płatków owsianych, garść płatków Fructina, łyżeczka kakao), dwie kromki grahama grubo posmarowane twarogiem na to po dwa plasterki pomidorka, marchewka, kubek zielonej herbaty drugiego niestety nie jadłam, bo za późno wstałam :P obiad: dwa duże kawałki smażonych filetów z makreli w panierce, duużo ziemniaków z masełkiem (z pół dużego talerza), miseczka kapusty kiszonej, kubek zielonej herbaty ![]() deser: 5 ciasteczek owsianych w czekoladzie PO TRENINGU- pół grejfruta polane połową jogurtu naturalnego, wszystko posypane łyżeczką cukru. dwa duże kawałki w/w filetów, kromka razowca z masłem, plasterkiem żółtego sera i plasterkiem szynki, kubek czerwonej herbaty (oczywiście wszystkie herbaty słodzę 2 łyżeczkami cukru) garść orzeszków z NickNacków kolacja: 100 g (mniej więcej) wędzonego dorsza, kubek zielonej herbaty i zaraz śmigam po twaróg czy coś, bo głodna jestem ![]() /mam pytanie- jakiego masła orzechowego używacie? i gdzie można takowe znaleźć? zrobiłyście mi chrapkę:P
![]() |
#1369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1370 |
Rozeznanie
|
A to moje RRRRR
1 sniadanie : szklanka mleka , 27g fitnesow , 5g otrębów pszennych 2 sniadanie : 30g chleba pelnoziarnistego, plasterek poledwicy sopockiej , 100g pomarańczy obiad ; 200g brokul , 100g papryki, 50g marcherwki , 100g rybki podwieczorek ; 100g brokul lub jeśli uda mi się zdobyc w moim sklepie to orzeszki ![]() kolacja ; tuńczyk wsw lub jakis jogutr np jogolella Ligot proszę o ocenie ;* (wiem ze malutko zjadlam ale wychodze wlasnie z ,,diety'' a raczej glodiowki i staram sie uniknac jojo) Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-02-27 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
co do sernika to nie wiem..
ale wiem, że chleb robiony z mąki razowej- idziesz do sklepu, patrzysz na ten papierek co zawsze dają i szukasz w składzie czy na pierwszym miejscu jest ta mąka. jeśli jest pszenna to wywalasz ;d tzn. nie bierzesz:P wydaje mi się, że połączenie jajka i chleba razowego jest b. dobre ![]()
![]() |
#1372 |
Rozeznanie
|
Na większości jest żytnia i pszenna
![]()
#1373 |
Zakorzenienie
|
ja kupuję tylko takie. pumpernikel (czy jak to się pisze) w ogóle mi nie smakuje..
zawsze jest trochę mąki pszennej, ale ważne, żeby nie była na pierwszym miejscu. ja mam np. taki chleb, gdzie jest na ostatniej pozycji
![]() |
#1374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesz za mało, ale co ja Ci będe mówić skoro o tym wiiesz. sama wybierasz chorobę i się zamęczasz. nie będe Ci podliczać kcal, bo pewnie dokładnie wiesz ile zjadłas. ale dalej jest to jadłospis głodówkowy. tu nawet 1000kcal nie ma w ogóle nie powinnaś być na R
![]() |
#1375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to zdrowy jadłospis, ale jakoś malutko chyba , że ja taka wygłodniała jestem ![]()
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
cytrusekxD,Kawwaa => Dziewczyny dziekuje za odpowiedz odnosnie tego cappuccino
![]() ![]() ![]() Majeczka993xy- podpisuje sie pod tym co napisala aniulap ![]()
![]() |
#1377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Rozeznanie
|
Majeczka993xy- podpisuje sie pod tym co napisala aniulap
![]() ja wiem ze to jest bardzo malutko ale to i tak sa juz jakies postepy ... dziewzyny kiedys jadlam 500kcal dziennie teraz juz 650 ;D! a od jutra 700! to chyba jakis postep prawda ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Rozeznanie
|
ja wiem ze to jest bardzo malutko ale to i tak sa juz jakies postepy ... dziewzyny kiedys jadlam 500kcal dziennie teraz juz 650 ;D! a od jutra 700! to chyba jakis postep prawda ??[/quote]
majeczka, no nie wydaje mi się. nie chce być niemiła,a el mnie załamuje to, co piszesz. potrzebujesz psychologa ! natychmiast, zaraz, już. dziewczyny ci mówią, ale ty nie słuchasz i powinnaś od razu skoczyć do jakichś 1500 na początek bo wymęczasz swój organizm ! chyba, że dalej chcesz w tym gnić.... przepraszam od razu wszystkich za mój ton, ale jedzenie 650 jako sukces to nie wiem..
#1380 |
Zakorzenienie
|
Funky, dziękuję za ocenę
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.