Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 19:37   #1351
ewelina*
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze Rrrr
Śn: płatki z mlekiem (płatki fitness .. wiem, wiem dużo cukru ale już końcówka była dzisiaj zaopatrzyłam się w muesli
II Śn: jogurt pitny z błonnikiem jabłko-mięta (400 ml)
Ob: pól woreczka ryżu z jajkiem sadzonym + 6 grzybków marynowanych
Kol: tuńczyk z kukurydzą, czerwoną fasolką, cebulką + kromka żytniego

Zainspirowały mnie wasze kolacje np serek homo z cynamonem i nawet miałam ochotę dzisiaj na to ale oczywiście nigdzie nie mogłam dostać serka homo naturalnego... Kupujecie je w jakiś sklepach ze zdrową żywnością czy w zwykłym spożywczaku ? Mam problemy z pomysłami na kolacje może jakieś zaproponujecie )

Proszę o ocenę ) Z góry dzięki
Co do jadłospisu, ten jogurt nie jest najlepszy, może zamiast niego kanapeczka z razowcem? Kukurydza też nie jest najlepsza na rr. Wieczorem zrezygnuj z razowca.

Ja serek homo naturalny kupuje w Lidlu
W biedronce też jest ale ma więcej tłuszczu i jest tylko w dużym opakowaniu.
Ogólnie serki to raczej w większych hipermarketach, u mnie w małych sklepach nie ma.

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:39   #1352
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U:

1) Bułka sojowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem chrupiących płatków:cini minis, Frutina, musli, jaśki i zmiażdżonym bananem nigdy nie jadłam pieczywa sojowegoja nigdy nie jadłam nic sojowego smaczne? a poza tym też dziś jadłam podobny posiłek

2)Rogal croisant z jabłkiem i serem,kawa, 3kostki białej czekolady mniammmm jeszcze nie jadłam z takim nadzieniem

3)Pierogi z mięsem( 5sztuk) i ruskie( 6sztuk), barszczyk czerwony superrr

4)Danio jagodowe, pomarańcza,pół paczki herbatników smacznie:ślina:

5)Robi się właśnie a ja umieram z głodu Spaghetti będzie z pycha sosem i żółtym serem o mniammm....ale sosik z mięskiem?

---
po tradycyjnie coś wpadnie:P
bardzo smaczny jadłospis oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
yesterday:

I bardzo dużo płatków (mix: brany, zdrowy błonnik, cynamonowe gwiazdki, gold flakesy) posypane cukrem cynamonowym i kakaem z mleczkiem, dwa pomarańcze, jabłko super!

kawa z mleczkiem

II dwie grahamki - jedna z jakas salatka rybna i serem zoltym, druga z ...maslem orzechowym i dzemem (pomieszanie z poplataniem) faktycznie dośc...różnorodnie

III pomidorowa zabielana z ryzem, duzo ziemniaczkow, marchewka z groszkiem (zasmazana), kotlet drobiowy panierowany
d: kinder bueno white, pasek gorzkiej czeko ja też miałam wczoraj taką marchewkę z groszkiem na zasmażce dawno nie jadłam KBW

IV słodka bułka z kruszonką, z twarogiem zmieszanym z jog. naturalnym, cynamonem, rodzynkami i miodem, dwie gałki lodów by Grycan (później) pysssszznieeee

V chlebek żytni z szynką i serem żółtym i majonezem mniammmm

dwa jabłka
śiczne U/P(?)i bardzo smaczne

Moje U:

Iśn- ciemna wieeeeelgachna buła z ziarnami-połowa z tawrogiem i dżemem wiśniowym, połowa z masłem orzechowym i dżemem, kubek kakao, 2 rogaliki z marmoladą

jabłkoooooo

IIśn- paluch z serkiem toponym, sałatą, szynką, pomidorem, szczypiorkiem, 2 jaja na twardo z majonezem, herbata

znowu jabłko, 2 rogaliki jw

O- zupa ogórkowa z ryżem, zabialana zaprawiana mąką na wywarze mięsnym, ziemniaczki z piersią z kurczaka "zmiaszaną" z pieczarkami i serem, obtoczona w jajku i bułce, smażona na oleju (to takie małe kawałczki tej piersi a potem całośc wygląda jak kotlet) x 3 ale były zabójczo pyszne, buraczki, surówka z marchwi, jabłka ze śmiataną i chyba cukrem, kompot

na mieście: średnia porcja frytek z ketchupem, mała cola, lody-3 gałki

P- jajecznica z 4 jaj z cebulką i kiełbaską, 2 kromki z masełkiem i serem żółtym

chyba 3 delicje i kilka cukierków

K- śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką, 2 kromki z masełkiem i serem-->nie wiem czy to było dobre połączenie

teraz jem kawałek babki, którą dziś sama upiekłam i piję danmleczko

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:40   #1353
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Rrrrrr

śniadanie: placki z płatków owsianych (4 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, słodzik), posmarowane serkiem homo; na każdym dodatkowo starte jabłko, szczypta cynamonu i kapka miodu - super sniadanie
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 3 kotletami sojowymi, ogórkiem kiszonym i kiełkami - coś al'a sojburger ?? dobrze myślę
Obiad: filet z ryby (ok.200g) pieczony w folii; 0,5 opakowania "Warzyw na patelnię" (tych z ziemniaczkami) usmażonych na łyżeczce oliwy - brakuje ww, trzeba było zjeść całe opakowanie tych warzyw na patelnie.
Podwieczorek: 15 migdałów, kilka łyżek ciecierzycy wyjedzonych wprost z puszki - strączkowe moga utrudniac chudnięcie, ale jesli TObie nie przeszkadza to wcinaj smiało, tylko uważaj na połaczenie tł -ww
Kolacja: wieśniak lekki z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym i papryką marynowaną.-super
j.w

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze Rrrr
Śn: płatki z mlekiem (płatki fitness .. wiem, wiem dużo cukru ale już końcówka była dzisiaj zaopatrzyłam się w muesli - w takim razie rozgrzeszamy tylko do tego musli przeydałoby się dorzucić jeszcze białko, np. kawałek twarogu i moze jakis owoc
II Śn: jogurt pitny z błonnikiem jabłko-mięta (400 ml) - jogurty owocowe na R nie bardzo
Ob: pól woreczka ryżu z jajkiem sadzonym + 6 grzybków marynowanych - mało, mogłaś dać ze 2 jajka i jakąś saaltkę do tego
a gdzie zgubiłaś podwieczorek ?? mogły wpaść jakieś nnkt bo brakuje
Kol: tuńczyk z kukurydzą, czerwoną fasolką, cebulką + kromka żytniego - kukurydza, strączkowe - na R nie wskazane, mogą utrudniać chudnięcie, ale jak pokazuje życie wszystko to sprawa idywidualna

Zainspirowały mnie wasze kolacje np serek homo z cynamonem i nawet miałam ochotę dzisiaj na to ale oczywiście nigdzie nie mogłam dostać serka homo naturalnego... Kupujecie je w jakiś sklepach ze zdrową żywnością czy w zwykłym spożywczaku ? Mam problemy z pomysłami na kolacje może jakieś zaproponujecie )

Proszę o ocenę ) Z góry dzięki
może omlet, jajecznica z chuda szynka, serki z róznymi dodatkami, rybka + warzywa, jedym słowem przejzyj wczesniejsze jadłospisy napewno coś się znajdzie
Stary 2009-02-27, 19:41   #1354
tytka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Według mnie wcale dzisiaj nie zawalilaś.Zjadłaś nawet za mało.Gdzie obiad??Jesz bardzo skromnie.A jesli chodzi o małe grzeszki to one Ci nie zaszkodza.Dieta 1000kcal to chyba i tak za mało, 1500kcal, to jest chyba takie minimum.A to ze juz nie chudniesz, moze bys spowodowane własnie tym, ze przestałas ćwiczyć,prawdopodobne jest tez to, ze nie tracisz na wadze bo jesz za mało, nie jesz obiadow i masz juz poprostu spowolniony metabolizm, albo tym, że nie masz juz z czego chudnąc??Może napisz swoj wzrost i wage, to wtedy zobaczymy.

waga ok 58,5 kg wzrost 169cm....mam sporo tluszczyku, zwlaszcza nogi boczki, na brzuch nie narzekam. obiadow nie jem bo teraz mialam ferie i zalapalam sie na dorywcza prace i naprawde nie mam kiedy od poniedzialku do szkoly wiec beda juz normalne obiady. a mi sie wlasnie tak wydalo ze duzo jem, w odstepach 3-4 godzinnych nie wiem juz co robic, bardzo dziekuje za twoja opinie: cmok:
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:45   #1355
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
bardzo smaczny jadłospis oby tak dalej

śiczne U/P(?)i bardzo smaczne

Moje U:

Iśn- ciemna wieeeeelgachna buła z ziarnami-połowa z tawrogiem i dżemem wiśniowym, połowa z masłem orzechowym i dżemem, kubek kakao, 2 rogaliki z marmoladą ooo masełko orzechowe

jabłkoooooo

IIśn- paluch z serkiem toponym, sałatą, szynką, pomidorem, szczypiorkiem, 2 jaja na twardo z majonezem, herbata mniam

znowu jabłko, 2 rogaliki jw

O- zupa ogórkowa z ryżem, zabialana zaprawiana mąką na wywarze mięsnym, ziemniaczki z piersią z kurczaka "zmiaszaną" z pieczarkami i serem, obtoczona w jajku i bułce, smażona na oleju (to takie małe kawałczki tej piersi a potem całośc wygląda jak kotlet) x 3 ale były zabójczo pyszne, buraczki, surówka z marchwi, jabłka ze śmiataną i chyba cukrem, kompot jadłam kiedyś podobne kurczakowe coś

na mieście: średnia porcja frytek z ketchupem, mała cola, lody-3 gałkijakie smaki?

P- jajecznica z 4 jaj z cebulką i kiełbaską, 2 kromki z masełkiem i serem żółtym

chyba 3 delicje i kilka cukierków

K- śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką, 2 kromki z masełkiem i serem-->nie wiem czy to było dobre połączenie

teraz jem kawałek babki, którą dziś sama upiekłam i piję danmleczko
mniaaam, ślicznie

Vaaaanuś, a Twój jadlospisiak?

sometimes i feel like screaming

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2009-02-27 o 19:46
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:56   #1356
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivy1984 Pokaż wiadomość
ja bym wywalila te masla orzechowe i bulki na rzecz prawdziwych orzechow i wiecej bialka na obiad w szczegolnosci
Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
na śniadnie łączysz ww z tłuszczami, ale moze to nie bedzie utrudnialo chiudnięcia. drożdzówka, czekolada- to nie na r .
Dziękuję za odp Masło orzechowe śniło mi się juz po nocach od jakiegoś miesiąca, ale stwierdzam, że nie smakuje mi aż tak bardzo jak się spodziewałam A orzechy, głównie migdały skubię często na podwieczorek
Stary 2009-02-27, 20:21   #1357
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość
waga ok 58,5 kg wzrost 169cm....mam sporo tluszczyku, zwlaszcza nogi boczki, na brzuch nie narzekam. obiadow nie jem bo teraz mialam ferie i zalapalam sie na dorywcza prace i naprawde nie mam kiedy od poniedzialku do szkoly wiec beda juz normalne obiady. a mi sie wlasnie tak wydalo ze duzo jem, w odstepach 3-4 godzinnych nie wiem juz co robic, bardzo dziekuje za twoja opinie: cmok:
Ale mimo wszystko uwazam, ze jestes szczupła.A jesli koniecznie chcesz schudnac, to jedz piec posilkow dziennie, w odstepach 2-3 godzinnych, i pamietaj, aby sniadanie i obiad byly w miare duze, bogate bialko i inne skladniki odzywcze.A raz w tygodniu jakas jedna bomba kaloryczna nie zaszkodzi, a poprawi humor.A czytałam nawet, ze 2 kostki czekolady gorzkiej dziennie, nawet jest wskazane

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Mam pewien problem, mianowicie wieczorami najbardziej chce mi sie jesc, co zrobic zeby powstrzymac ten glod??A co sadzicie o ciastkach orzechowych(z biedronki), czy są zdrowe i nietuczące??I jeszcze jedno doradzcie mi bo zbliza sie wiosna i za bardzo nie wiem co robic.Narazie jestem na U, ale zastanawiam sie czy nie przejsc na R, waze 50kg przy wzroscie 164cm albo 165cm(nie pamietam dokladnie), czy potrzebna jest mi dieta, bo ja sama siebie nie potrafie obiektywnie ocenic??
P.S.Chciałabym właczyc do jadlospisu orzechy, czy jak jem na podwieczorek zazwyczaj salatke owocowa(pomarancz, jablko i 2 lyzki jogurtu naturalnego), to moge dolaczyc jeszcze do tego orzechy, jak tak to ile i czy moge jesc je w miodzie bo tylko takie lubie??

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-02-27 o 20:24
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 20:24   #1358
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ale mimo wszystko uwazam, ze jestes szczupła.A jesli koniecznie chcesz schudnac, to jedz piec posilkow dziennie, w odstepach 2-3 godzinnych, i pamietaj, aby sniadanie i obiad byly w miare duze, bogate bialko i inne skladniki odzywcze.A raz w tygodniu jakas jedna bomba kaloryczna nie zaszkodzi, a poprawi humor.A czytałam nawet, ze 2 kostki czekolady gorzkiej dziennie, nawet jest wskazane

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Mam pewien problem, mianowicie wieczorami najbardziej chce mi sie jesc, co zrobic zeby powstrzymac ten glod??A co sadzicie o ciastkach orzechowych(z biedronki), czy są zdrowe i nietuczące??I jeszcze jedno doradzcie mi bo zbliza sie wiosna i za bardzo nie wiem co robic.Narazie jestem na U, ale zastanawiam sie czy nie przejsc na R, waze 50kg przy wzroscie 164cm albo 165cm(nie pamietam dokladnie), czy potrzebna jest mi dieta, bo ja sama siebie nie potrafie obiektywnie ocenic??
Twoja waga jest prawidlowa, a wrecz masz lekka niedowage, redukcja nie jest Ci potrzebna. mozesz pocwiczyc by wyrzezbic cialo.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 20:35   #1359
la novia
Raczkowanie

W takim razie może i ja spróbuję z opisem mojego jadłospisu.

R jak Redukcja

Śniadanie: owsianka owocowa ( 20 g płatków owsianych, 250g mleka 0,5%, starte jabłko, 2 łyżki dżemu bez cukru) ok. 250kcal
II Śniadanie: sałatka z pomidora, ogórka, cebulki zalana kefirkiem + kanapka z pieczywa orkiszowego posmarowana serkiem wiedeńskim ricotta z szynką z indyka
Obiad: dwa pulpety drobiowe: 100g drobiu, 20g płatków owsianych, jajko, cebulka, czosnek, duszone w przecierze pomidorowym domowej roboty + mizeria z ogórka i kefiru
podwieczorek: jabłko + 6 sztuk daktyli czyli ok 40g
kolacja: 150 g grilowanego dorsza, pół drobiowego kabanosa i pół szklanki maślanki truskawkowej.

Będę wdzięczna za ocenę mojego jadłospisu, dopiero raczkuje w tych sprawach, ale jestem zdeterminowana i chce nauczyć się komponować swój jadłospis prawidłowo.
Zależy mi aby schudnąć 4 kg, moja aktywność jest średnia, ćwiczę 3 razy w tyg step aerobik albo hi lo. Zatem czy mój jadłospis jest ok?
dziękuję za odpowiedzi
la novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 20:45   #1360
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Twoja waga jest prawidlowa, a wrecz masz lekka niedowage, redukcja nie jest Ci potrzebna. mozesz pocwiczyc by wyrzezbic cialo.
Cwicze 4 razy w tygodniu, juz od 3 lat
A co z tymi orzechami, moglbays mi doradzic, i czy serek wiejski godzinke przed snem mi nie zaszkodzi??
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez la novia Pokaż wiadomość
W takim razie może i ja spróbuję z opisem mojego jadłospisu.

R jak Redukcja

Śniadanie: owsianka owocowa ( 20 g płatków owsianych, 250g mleka 0,5%, starte jabłko, 2 łyżki dżemu bez cukru) ok. 250kcal
II Śniadanie: sałatka z pomidora, ogórka, cebulki zalana kefirkiem + kanapka z pieczywa orkiszowego posmarowana serkiem wiedeńskim ricotta z szynką z indyka
Obiad: dwa pulpety drobiowe: 100g drobiu, 20g płatków owsianych, jajko, cebulka, czosnek, duszone w przecierze pomidorowym domowej roboty + mizeria z ogórka i kefiru
podwieczorek: jabłko + 6 sztuk daktyli czyli ok 40g
kolacja: 150 g grilowanego dorsza, pół drobiowego kabanosa i pół szklanki maślanki truskawkowej.

Będę wdzięczna za ocenę mojego jadłospisu, dopiero raczkuje w tych sprawach, ale jestem zdeterminowana i chce nauczyć się komponować swój jadłospis prawidłowo.
Zależy mi aby schudnąć 4 kg, moja aktywność jest średnia, ćwiczę 3 razy w tyg step aerobik albo hi lo. Zatem czy mój jadłospis jest ok?
dziękuję za odpowiedzi
Ja bym tu tylko dodała troszkę więcej białka, np.po cwiczeniach ma kolacje dodac sobie jajko.A poza tym bardzo podoba mi się rozmaitość twoich posiłkoów, widać, że odchudzasz się mądrze i z głową.I małe sprostowanie, twoja aktywność fizyczna nie jest srednia, tylko wedlug mnie duza.Wiem co mowie bo tez chodze na step i bpu, tylko, ze 4 razy w tygodniu i w polaczeniu z dieta schudlam kiedys az 15kg.

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-02-27 o 20:57
Stary 2009-02-27, 20:47   #1361
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Vaaaanuś, a Twój jadlospisiak?
już juuuuuż!

dzisiejsze postne Peeee:

Iśn: duża grahamka z masełkiem, serem pleśniowym, pomidorem i szczypiorkiem; kroma pełnoziarnistego chleba z masłem, tłustym twarogiem i miodem; inka na mleku 3,2% z cukrem; duże jabłko, banan; chałwa waniliowa 50g

IIśn: 1. rogal z masłem, żółtym serem, sałatą, rzodkiewką i sosem; opakowanie sałatki z tuńczyka (tuńczyk, jajko, groszek, cebula, papryka, majonez); sok z czarnej porzeczki
2. gigantyczna drożdżówa z dżemem i masą serowo-budyniową z lukrem i kruszonką; snickers peanut, danmleko

o: zabielana zupa jarzynowa z furą zacierki i maślanych groszków ptysiowych; grillowany łosoś z masłem czosnkowym i cytryną, odsmażane na maśle ziemniaki, surówka (rzodkiewki, szczypiorek, śmietana) i ogrom buraczków; cały kubek kefiru
d: mega-ptyś (wieki nie jadłam!), dużo półkruchych rożków z marmoladą, snickers peanut, gorąca czekoladaaaa

p: kaszka nestle dla dzieci 5 owoców na mleku 3,2% z bananem, pomarańczą, garścią rodzynek i paroma czubatymi łyżkami nutelli

k: 2 zapiekane tosty z masłem, żółtym serem, mozarellą i suszonymi pomidorami; kroma chleba z masłem, serkiem topionym i oliwkami; pizzerka z furą keczupu, herbata z sokiem malinowym i cukrem

właśnie kończę chałwę kakaową, a w zanadrzu mam jeszcze wafle z nadzieniem toffi...

walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:02   #1362
tytka19
Raczkowanie

[quote=cytrusekxD;11199595]Ale mimo wszystko uwazam, ze jestes szczupła.A jesli koniecznie chcesz schudnac, to jedz piec posilkow dziennie, w odstepach 2-3 godzinnych, i pamietaj, aby sniadanie i obiad byly w miare duze, bogate bialko i inne skladniki odzywcze.A raz w tygodniu jakas jedna bomba kaloryczna nie zaszkodzi, a poprawi humor.A czytałam nawet, ze 2 kostki czekolady gorzkiej dziennie, nawet jest wskazane

----------

tzn wiele osob mi to mowi ze jestem normalna moze nie szczupla czy chuda ale normalna. ja jednach chcialabym jeszcze z 4-5 kg zrzucic. postaram sie jakos ta 1000-1100 kcal utrzymac i jakies cwiczonka porzucic. mam nadzieje ze mi sie uda... dziekuje
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:03   #1363
Nasturcja several years
Rozeznanie

1) Bułka sojowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem chrupiących płatków:cini minis, Frutina, musli, jaśki i zmiażdżonym bananem nigdy nie jadłam pieczywa sojowegoja nigdy nie jadłam nic sojowego smaczne? a poza tym też dziś jadłam podobny posiłek

2)Rogal croisant z jabłkiem i serem,kawa, 3kostki białej czekolady mniammmm jeszcze nie jadłam z takim nadzieniem

3)Pierogi z mięsem( 5sztuk) i ruskie( 6sztuk), barszczyk czerwony superrr

4)Danio jagodowe, pomarańcza,pół paczki herbatników smacznie:ślina:

5)Robi się właśnie a ja umieram z głodu Spaghetti będzie z pycha sosem i żółtym serem o mniammm....ale sosik z mięskiem?

---

Kikuniu bułki sojowe są moimi ulubionymi ostatnio, w sumie zależy gdzie zakupisz, ale moje mają takie ziarenka soi w sobie jeszcze, więc są pyszniaste
Rogale kupiłam wczoraj i też pierwszy raz w takim zestawieniu, dzisiaj lekko odgrzałam w mikrofali
Sos był z mięskiem mielonym takie małe kuleczki

Po kolacji doszły fistaszki jednak

No a Twój jadłospis jak zawsze na medal!
Stary 2009-02-27, 21:12   #1364
cytrusekxD
Zadomowienie

[quote=tytka19;11200996]
Cytat:

----------

tzn wiele osob mi to mowi ze jestem normalna moze nie szczupla czy chuda ale normalna. ja jednach chcialabym jeszcze z 4-5 kg zrzucic. postaram sie jakos ta 1000-1100 kcal utrzymac i jakies cwiczonka porzucic. mam nadzieje ze mi sie uda... dziekuje
Powodzenia
Stary 2009-02-27, 21:46   #1365
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
już juuuuuż!

dzisiejsze postne Peeee:

Iśn: duża grahamka z masełkiem, serem pleśniowym ja nie lubie tych serow, pomidorem i szczypiorkiem; kroma pełnoziarnistego chleba z masłem, tłustym twarogiem i miodem; inka na mleku 3,2% z cukrem; duże jabłko, banan; chałwa waniliowa 50g mniam mniam:P

IIśn: 1. rogal z masłem, żółtym serem, sałatą, rzodkiewką i sosem; opakowanie sałatki z tuńczyka (tuńczyk, jajko, groszek, cebula, papryka, majonez); sok z czarnej porzeczki
2. gigantyczna drożdżówa z dżemem ja tez chceee i masą serowo-budyniową z lukrem i kruszonką; snickers peanut, danmleko łeee szkoda ze u mnie go nie ma

o: zabielana zupa jarzynowa z furą zacierki i maślanych groszków ptysiowych; grillowany łosoś z masłem czosnkowym i cytryną, odsmażane na maśle ziemniaki, surówka (rzodkiewki, szczypiorek, śmietana) i ogrom buraczków; cały kubek kefiru ŁAŁ
d: mega-ptyś (wieki nie jadłam! ja tez nie), dużo półkruchych rożków z marmoladą, snickers peanut, gorąca czekoladaaaa ->wiesz co dobre

p: kaszka nestle dla dzieci 5 owoców na mleku 3,2% z bananem, pomarańczą, garścią rodzynek i paroma czubatymi łyżkami nutelli

k: 2 zapiekane tosty z masłem, żółtym serem, mozarellą i suszonymi pomidorami; kroma chleba z masłem, serkiem topionym i oliwkami; pizzerka z furą keczupu, herbata z sokiem malinowym i cukrem ()

właśnie kończę chałwę kakaową narobilas mi ochoty na chalwe, a w zanadrzu mam jeszcze wafle z nadzieniem toffi...

jw

Dziewczyny poradzicie mi ? Bo nie wiem gdzie indziej moge zadac to pytanie, o. Tak wiec chcialabym sie dowiedziec jakie najbardziej polecacie cappucino z Mokate? Chcialabym jutro kupic ale nie wiem jaki smak wybrac

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:55   #1366
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
jw

Dziewczyny poradzicie mi ? Bo nie wiem gdzie indziej moge zadac to pytanie, o. Tak wiec chcialabym sie dowiedziec jakie najbardziej polecacie cappucino z Mokate? Chcialabym jutro kupic ale nie wiem jaki smak wybrac
Jesli chodzi o cappucino, to juz zalezy od gustu.Ale ja najbardziej lubie zwykłe śmietankowe, jest najlepsze, a na drugim miejscu, czekoladowe, tez dobre
Stary 2009-02-27, 22:02   #1367
Kawwaa
Rozeznanie

GummyKammy-moja imienniczko- polecam cappuccino z magnezem, ma największą piankę, jeśli zaś chodzi o smaki to orzech laskowy lub rumowe (bardzo aromatyczne)
Stary 2009-02-27, 22:06   #1368
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moje dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka (pół szklanki mleka 3,2%, 4 łyżki płatków owsianych, garść płatków Fructina, łyżeczka kakao), dwie kromki grahama grubo posmarowane twarogiem na to po dwa plasterki pomidorka, marchewka, kubek zielonej herbaty
drugiego niestety nie jadłam, bo za późno wstałam :P
obiad: dwa duże kawałki smażonych filetów z makreli w panierce, duużo ziemniaków z masełkiem (z pół dużego talerza), miseczka kapusty kiszonej, kubek zielonej herbaty
deser: 5 ciasteczek owsianych w czekoladzie
PO TRENINGU- pół grejfruta polane połową jogurtu naturalnego, wszystko posypane łyżeczką cukru.
dwa duże kawałki w/w filetów, kromka razowca z masłem, plasterkiem żółtego sera i plasterkiem szynki, kubek czerwonej herbaty (oczywiście wszystkie herbaty słodzę 2 łyżeczkami cukru)
garść orzeszków z NickNacków
kolacja: 100 g (mniej więcej) wędzonego dorsza, kubek zielonej herbaty
i zaraz śmigam po twaróg czy coś, bo głodna jestem

/mam pytanie- jakiego masła orzechowego używacie? i gdzie można takowe znaleźć? zrobiłyście mi chrapkę:P
Stary 2009-02-27, 22:18   #1369
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
serniczek SB-->co to za serniczek??
Jakie pieczywo na Rrr najlepsze o jakim konkretnym składzie?
Czy jajko gotowane można jeść z chlebkiem razowym na II śniadanie?
up?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 22:25   #1370
Majeczka993xy
Rozeznanie

A to moje RRRRR

1 sniadanie : szklanka mleka , 27g fitnesow , 5g otrębów pszennych
2 sniadanie : 30g chleba pelnoziarnistego, plasterek poledwicy sopockiej , 100g pomarańczy
obiad ; 200g brokul , 100g papryki, 50g marcherwki , 100g rybki
podwieczorek ; 100g brokul lub jeśli uda mi się zdobyc w moim sklepie to orzeszki
kolacja ; tuńczyk wsw lub jakis jogutr np jogolella Ligot
proszę o ocenie ;* (wiem ze malutko zjadlam ale wychodze wlasnie z ,,diety'' a raczej glodiowki i staram sie uniknac jojo)

Edytowane przez Majeczka993xy
Czas edycji: 2009-02-27 o 22:26
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 22:29   #1371
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

co do sernika to nie wiem..
ale wiem, że chleb robiony z mąki razowej- idziesz do sklepu, patrzysz na ten papierek co zawsze dają i szukasz w składzie czy na pierwszym miejscu jest ta mąka. jeśli jest pszenna to wywalasz ;d tzn. nie bierzesz:P
wydaje mi się, że połączenie jajka i chleba razowego jest b. dobre
Stary 2009-02-27, 22:37   #1372
ewelina*
Rozeznanie

Na większości jest żytnia i pszenna znalazłam jeden chlebek tylko z żytniej i jeszcze jakiś 2 składników czy on ma jakieś wartości, warto go kupować zamiast, takiego ze słonecznikiem czy pumpernikla?

Stary 2009-02-27, 22:45   #1373
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

ja kupuję tylko takie. pumpernikel (czy jak to się pisze) w ogóle mi nie smakuje..
zawsze jest trochę mąki pszennej, ale ważne, żeby nie była na pierwszym miejscu. ja mam np. taki chleb, gdzie jest na ostatniej pozycji
Stary 2009-02-27, 23:07   #1374
aniulap
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
A to moje RRRRR

1 sniadanie : szklanka mleka , 27g fitnesow , 5g otrębów pszennych płatki fitness nie nadają się na redukcję, za mało jak na śniadanie
2 sniadanie : 30g chleba pelnoziarnistego, plasterek poledwicy sopockiej , 100g pomarańczy eh, mało
obiad ; 200g brokul , 100g papryki, 50g marcherwki , 100g rybki mało!! co to jest 100g ryby?
podwieczorek ; 100g brokul lub jeśli uda mi się zdobyc w moim sklepie to orzeszki mało, brak białka, orzechy to dobry pomysł. przydałby się jakiś wieśniaczek do tego
kolacja ; tuńczyk wsw lub jakis jogutr np jogolella Ligot na R jogurty nie bardzo , a zwłaszcza na kolację
proszę o ocenie ;* (wiem ze malutko zjadlam ale wychodze wlasnie z ,,diety'' a raczej glodiowki i staram sie uniknac jojo)
j.w

jesz za mało, ale co ja Ci będe mówić skoro o tym wiiesz. sama wybierasz chorobę i się zamęczasz. nie będe Ci podliczać kcal, bo pewnie dokładnie wiesz ile zjadłas. ale dalej jest to jadłospis głodówkowy. tu nawet 1000kcal nie ma
w ogóle nie powinnaś być na R

aniulap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 23:34   #1375
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka (pół szklanki mleka 3,2%, 4 łyżki płatków owsianych, garść płatków Fructina, łyżeczka kakao), dwie kromki grahama grubo posmarowane twarogiem na to po dwa plasterki pomidorka, marchewka, kubek zielonej herbaty
drugiego niestety nie jadłam, bo za późno wstałam :P
obiad: dwa duże kawałki smażonych filetów z makreli w panierce, duużo ziemniaków z masełkiem (z pół dużego talerza), miseczka kapusty kiszonej, kubek zielonej herbaty
deser: 5 ciasteczek owsianych w czekoladzie
PO TRENINGU- pół grejfruta polane połową jogurtu naturalnego, wszystko posypane łyżeczką cukru.
dwa duże kawałki w/w filetów, kromka razowca z masłem, plasterkiem żółtego sera i plasterkiem szynki, kubek czerwonej herbaty (oczywiście wszystkie herbaty słodzę 2 łyżeczkami cukru)
garść orzeszków z NickNacków
kolacja: 100 g (mniej więcej) wędzonego dorsza, kubek zielonej herbaty
i zaraz śmigam po twaróg czy coś, bo głodna jestem

/mam pytanie- jakiego masła orzechowego używacie? i gdzie można takowe znaleźć? zrobiłyście mi chrapkę:P
Już U? A calkiem niedawno bodajże P było tak?
Ogólnie to zdrowy jadłospis, ale jakoś malutko chyba , że ja taka wygłodniała jestem Co do masła znajdziesz w marketach:kaufland, carrefour, auchan itd lub sklepy ze zdrową żywnością . Ja ostatnio miałam firmy Sante, smaczne .
Stary 2009-02-27, 23:53   #1376
GummyKammy
Zakorzenienie

cytrusekxD,Kawwaa => Dziewczyny dziekuje za odpowiedz odnosnie tego cappuccino Zdecydowalam ze sproboje te orzechowe i smietankowe,jak mowicie ze dobre to Wam zaufam

Majeczka993xy- podpisuje sie pod tym co napisala aniulap

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 07:07   #1377
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Już U? A calkiem niedawno bodajże P było tak?
Ogólnie to zdrowy jadłospis, ale jakoś malutko chyba , że ja taka wygłodniała jestem Co do masła znajdziesz w marketach:kaufland, carrefour, auchan itd lub sklepy ze zdrową żywnością . Ja ostatnio miałam firmy Sante, smaczne .
mam to samo, uwielbiam je

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 07:34   #1378
Majeczka993xy
Rozeznanie

Majeczka993xy- podpisuje sie pod tym co napisala aniulap[/quote]

ja wiem ze to jest bardzo malutko ale to i tak sa juz jakies postepy ... dziewzyny kiedys jadlam 500kcal dziennie teraz juz 650 ;D! a od jutra 700! to chyba jakis postep prawda ??
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:05   #1379
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
Majeczka993xy- podpisuje sie pod tym co napisala aniulap
ja wiem ze to jest bardzo malutko ale to i tak sa juz jakies postepy ... dziewzyny kiedys jadlam 500kcal dziennie teraz juz 650 ;D! a od jutra 700! to chyba jakis postep prawda ??[/quote]

majeczka, no nie wydaje mi się. nie chce być niemiła,a el mnie załamuje to, co piszesz. potrzebujesz psychologa ! natychmiast, zaraz, już. dziewczyny ci mówią, ale ty nie słuchasz i powinnaś od razu skoczyć do jakichś 1500 na początek bo wymęczasz swój organizm ! chyba, że dalej chcesz w tym gnić....

przepraszam od razu wszystkich za mój ton, ale jedzenie 650 jako sukces to nie wiem..

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:28   #1380
Limonka1987
Zakorzenienie

Funky, dziękuję za ocenę II śniadanie było jak... pół sojoburgera A strączkowe lubię tak bardzo, że wolę chudnąć trochę dłużej niż z nich zrezygnować

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości