|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
dobrze ze ja sie z TROPICALPUCH nie wymienialm bo tez mi proponowala.
|
|
#2162 |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna Lista- "luźna" dyskusja
Dziewczyny, jak traktować sytuację, w której osoba, po ustaleniu szczegółów wymiany, po dwóch dniach informuje mnie na PW, ze kosmetyk właśnie sprzedała na Allegro? Nie chcę od razu podawać nicka i wpisywać jej na "czarną listę" ale uważam, ze to niepoważne odejście i nie ukrywam, że jestem zirytowana
Swojej przesyłki na szczęście, nie zdążyłam jeszcze nadać.
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
|
|
|
#2164 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Moze się myle, ale dla mnie jest oczywiste, ze jeśli się ustala transakcję w jednym miejscu (np. na naszym Targowisku) to z innych miejsc (Allegro, gazetowy straganik) się dany przedmiot automatycznie wycofuje. A tak to co - kto da więcej?
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2166 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Robię to z przykrością, ale chciałam ostrzec przed wymianami z Wizażanką RapCandy. Po ustaleniu szczegółów wymiany otrzymałam od niej PW z informacją, ze kosmetyk został 2 tygodnie temu sprzedany na Allegro, a ze przelew wpłynął dopiero wczoraj, jest zmuszona go sprzedać osobie kupującej na Allegro
Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, ze jeśli się oferuje kosmetyk w jednym miejscu, należy go wycofać z innych. Swojej przesyłki na szczęście, nie zdążyłam jeszcze nadać, ale czuję sięzniesmaczona sytuacją
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wymieniać się czymś co jeszcze jest w trakcie sprzedaży ![]() Niepoważne zachowanie...
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi,że trafiło na właśnie Ciebie, a jakby nie na Ciebie, to ..chyba ja bym była teraz w tej sytuacji Mnie równiez proponowała Wizażanka RAPCANDY wymiankę, czy mowa jest może od podkładzie EL ??Ręce opadają, chyba nalezy się negatyw. Pozdrawiam Ciebie
|
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
W zwiazku z czym rozpocznę poszukiwania, czym by tu Ciebie skusić za ten Bone chyba, ze nie wytrzymam i zakupie jutro w Sephorze wersję 01 Light.Również serdecznie pozdrawiam
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, spokojnie..przemyśl sobie ale to już nie to miejsce do pisania
|
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Margot45 wizażance należy się negatyw. Zupełnie nie dociera do mnie tłumaczenie o przelewie - przecież, skoro czekała na przelew, to kosmetyk został zalicytowany=sprzedany:co nfused:
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko potwierdze - negatyw.
rozumiem, ze rzeczy moga byc na targowisku i na allegro. i nie widze w tym nic zlego. ale jak sie cos sprzeda na all to z targowiska z automatu powinno byc usuniete. i tyle. a jesli cos jest na aukcji, a nie wiadomo jeszcze czy dana rzecz sie sprzeda czy nie, to do momentu konca aukcji nie powinno sie tej rzeczy proponowac do wymiany. tak to widze. |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Identyczna sytuacja czyli priv i adresy i wszystko ugadane a po jakimś czasie wiadomość że podkład stał długo nie używany i się zestarzał, śmierdzi, mimo że data produkcji jest w porządku i że zapewne powędruje do kosza i że wizazanka nic nie znajdzie za puder CK.Najdziwniejsze jest to że kika dni wcześniej gdy wizażanka robiła fotki na życzenie, z podkładem wszystko było w najlepszym porządku No może sie nie znam ale czy w ciągu 3 dni podkład może aż tak się zestarzeć ![]() Następnym razem autorke bajek o podkładach prosze o opuszczenie tego zbędnego początku, zdecydowanie wystarczy: Przepraszam ale rozmyśliłam się. Nie chce nikogo obrazić ale widze że ta sama wizażanka nie tylko ze mna postąpiła w ten sposób, więc taka mała przestroga i apel o odwage z wycofania się z umowy, o! Jeśli post jest nie na miejscu Moderatora prosze o jego usunięcie. Udanych wymianek Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-03-01 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
11 punkt Regulaminu http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13
"11. Nie zamieszczamy na forum publicznym, ani na BO prywatnej korespondencji bez zgody autora. Chyba, że dotyczy to wyzwisk, rasistowskich odzywek, pogróżek, spamu, czy wyraźnego łamania prawa;" |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-03-01 o 18:08 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie tak zagłębić w historię podkładu EL oferowanego przez RapCandy to może się zakręcić w głowie.
Domyślam się , ze to o tę osobę chodzi po reakcji na post thelila. Wczesniej jeszcze Margot45 też opisywała jakieś przejscia z wymianą na podkład EL.
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie sorry
|
|
#2179 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
No dobra, to ja zadam pytanie, które mnie gnębi już od dłuższego czasu. Nie bardzo wiedziałam gdzie poruszyć ten problem, ale może tu,a jeśli był już gdzieś poruszany i omawiany to bardzo proszę pokierować mnie linkiem we właściwe miejsce
![]() Chodzi mi o sytuacje gdy przesyłka do wizażanki ( do której wysyłamy kosmetyki) zwyczajnie do niej nie dociera. Po prostu poczta "gubi" hmmm..... przesyłkę i my otrzymujemy od wizażanki kosmetyki, natomiast ona naszej przesyłki..... nie...... Oczywistym jest chyba , że powinnyśmy odłożyć otrzymane kosmetyki i ich nie używać do czasu wyjaśnienia sprawy z Pocztą.... Dochodzi oczywiscie do wszczęcia na poczcie procedury reklamacyjnej, do której mamy prawo według przepisów dopiero po 14 dniach ( spokojnie można to zrobić już w dniu 14 od daty wysłania reklamowanej przesyłki), wypełnienia specjalnego druczku i podania kwoty na jaką wyceniliśmy naszą przesyłkę...itd. Pechowa wizażanka otrzymuje oczywiście z Poczty pismo reklamacyjne z prośbą o potwierdzenie, że nigdy nie otrzymała przesyłki nr ,.,..... itd... Idąc dalej - okazuje się, że po jakichś następnych 14-21 przepisowych dniach otrzymujemy z BOK Poczty Polskiej pisemko, ze oni nas bardzo przepraszają za zaistniałą sytuację, itd... ale nasza przesyłka zaginęła....gdzieś tam do jakiejś placówki pośredniej dotarła, ale już z niej nie wyszła....itd...i otrzymamy odszkodowanie za zaginioną przesyłkę w wysokości... ( musiałabym spojrzeć do regulaminu PP w pracy, bo codziennie wysyłam korespondencję z Urzędu poprzez PP, ale teraz nie pamiętam, chyba nie więcej niż 50 krotność przesyłki poleconej+ kwota opłaty poniesionej w momencie nadania itd...). Według mnie oczywistym powinno być zapytanie naszej wizażanki czy chce swoje kosmetyki z powrotem, ponieważ no niestety.... nie z naszej winy, ale nasza przesyłka nigdy do niej nie dotrze ![]() Przypuśćmy, że wizażanka mówi, że nie chce swoich kosmetyków z powrotem, tylko chce odszkodowanie. I otrzymujemy odszkodowanie.... Co teraz? Jeśli nie chce swoich kosmetyków, to kto wie w jakiej kwocie mamy jej to zrekompensować? Stratę ponieślimy my, ponieważ wysyłaliśmy coś co nie dotarło z winy Poczty. Stratę też ponosi ona, gdyż wysłała kosmetyki, których nie chce z powrotem, ale my z kolei nie wiemy jaką kwotę wysłać wizażance przelewem... Ktoś wie? Jeśli nie ma tej sprawy w regulaminie ( a może jest, tylko ja nie wiem, to proszę o kierunek ), to może powinien powstać punkt jasno mówiący co w takiej sytuacji robić, żeby nie było niedomówień? Co Wy na to? Pzdr
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mnie też intryguje ta kwestia bo własnie jestem w takiej sytuacji. Nie dostalam paczki wysłanej przez wizażankę, a jej wartość przekraczała kwotę ubezpieczenia
znowu więc pewnie będę stratna...mam też inne pytanie. Często wymieniamy się na odlewki. Ja niedawno tak zrobiłam a w zamian dostałam produkt, który nie spełniał moich oczekiwań. Naturalnym jest odmiana, no i tak zrobiłyśmy, tyle, że ja teraz zostałam z odlewką perfum.NIe wepcham i spowrotem do flakonu jakaś praktyczna rada?
|
|
#2181 | |
|
|
Cytat:
![]() Co do odlewki - oczywiście zależy jaka to mililitrowo odlewka.... a nie da się zaznaczyć w wątku, że masz odlewke, która pochodzi z nieudanej wymianki z inną wizażanką.... ? Albo np zaproponować taką odlewkę jako większą próbkę czy cuś.... bo faktycznie, odpsikać się da, ale to działa w jedną stronę....
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc to jednak sporo. No a odlewkę jednak cięzko wymienić jakąś konkretną.---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- wiem...może dobrze by było ustalić, ze jeśli jedna strona robi odlewkę z psikacza to wysyła jako druga (dopiero jak odbierze przesyłkę) , żeby uniknąć ewentualnych strat?
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Itaka
my mieiśmy kiedyś taka sytuacje z zagnięciem przesyłki, myśle że jeżeli obydwie strony podchodzą do temetu z pewnym dystansem to są w stanie między sobą uzgodnic co i jak mają zrobić, w moim odczuciu to kwestia checi porozumienia dwóch stron
|
|
|
#2184 | ||
|
|
Cytat:
Być może potrzeba punktu, który będzie wyznacznikiem do postępowania w takich sytuacjach.... Raz ktoś trafi na osobę wyrozumiałą i się dogada, a raz... niestety może być z tym różnie, bo nikt tak naprawdę nie wie jak do takich sytuacji podejść w związku z wymiankami na wizażu... Nie każdy będzie miał szczęście wymieniać się np.z Kamisio... ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
No to rzeczywiście nieciekawa sytuacja...
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że w momencie zaginięcia przesyłki - strony, a zwłaszcza ta, która przesyłkę odebrała - powinny sie "odmienić" - zwrócić kosmetyki, jak przy zwykłej odmiance... a odszkodowanie bierze osoba która wysłała paczkę... no tak na logike chyba
Każdy wysyła jak chce, ja zazwyczaj (nie zawsze, ale jeśli kosmetyki w moim odczuciu są wartościowe) wysyłam ubezpieczone paczki i myślę że w ten sposób ubezpieczam siebie od ewentualnych strat. Bo załóżmy że moja paka po drodze znajdzie nowego właściciela, niekoniecznie wizażankę do której miała dotrzeć, gdybym tej paczki nie ubezpieczyła straciłabym znacznie więcej... Druga sprawa co wizażankę do której ma dotrzeć paczka obchodzi to, że ktoś ją przechwycił? Ona wysłała kosmetylki i np. do mnie dotarły całe, więc moim zdaniem powinnam jej odesłać jej paczuszkę a sama odebrać z poczty odszkodowanie. Z tym, że niektóre z nas mają w nosie ubezpieczenia i wysyłają na SWOJE ryzyko listami poleconymi, paczkami zwykłymi.... ryzyk-fizyk, tak myślę.
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Ja sie zgadzam z Dagwoj. Jezeli wymianka nie doszla do skutku okazujemy sobie dowody ze paczka byla wyslana, i to my jestesmy poszkodowane, bo to nasze kosmetyki zaginely. Wizazance odsylamy jej kosmetyki, ona ma spokoj i wtedy my sie zmagamy zeby zalatwic wszystkie sprawy, odszkodowania, my placimy za odeslanie jej kosmetykow i wydaje mi sie ze za to nalezy sie odszkodowanie nam
|
|
#2187 | |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
Pierwsze słysze zeby oddawac komus odszkodowanie skoro nasze kosmetyki zgineły
|
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam kiedys taka sytuacje i umowilam sie z wizazanka, ze odda mi odszkodowanie, bo ona chciala kosmetyki, ja ich nie chcialam wiec proste. Tyle ze to odszkodowanie mniej wiecej zgadzalo sie z wartoscia kosmetykow.
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Przykro mi to pisać, bo nie lubie tak... ale jestem zniesmaczona wymianką z lalesią. Nie odpowiada mi na moje maile, choć poprosiłam o dowód nadania tłumacząc po przyjacielsku, że zostałam już - pomimo krótkiego stażu oszukana dwa razy - i żeby nie miała mi za złe, że podejrzewam ją o najgorsze... nie odpowiedziała, mimo tego że logowała się kilka razy od tamtej prośby... dostałam zdawkowego maila dotyczącego otrzymania Prady i informującego że wysłała.... tylko do mnie nic nie dosżło, a wszystkie inne kosmetyki z wymianek późniejszych juz dawno odebrałam. Obawiam się, że albo nie wysłała wtedy - kiedy obiecała, albo wysłała wczoraj.... a może i wcale i straciłam kolejny kosmetyk w postaci Prady (prawie 80 ml)... bo już nie wierzę i nie ufam... a miało być tak pięknie.... ponad 30 pozytywnych przekupek to nie byle co. O!
|
|
#2190 | |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale przynajmniej się staram zrobić wszystko aby miała dowód,ze ja ją nadałam zgodnie z ustaleniami, nie milczę, bo sama czegoś takiego nie lubię.... echhh..... może jeszcze dojdzi przesyłka, radziłabym Ci zażądać kategorycznie numeru nadania i daty kiedy przesyłka została nadana.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Swojej przesyłki na szczęście, nie zdążyłam jeszcze nadać.

.

Mnie równiez proponowała Wizażanka RAPCANDY wymiankę, czy mowa jest może od podkładzie EL ??
ale to już nie to miejsce do pisania 

Identyczna sytuacja czyli priv i adresy i wszystko ugadane a po jakimś czasie wiadomość że podkład stał długo nie używany i się zestarzał, śmierdzi, mimo że data produkcji jest w porządku i że zapewne powędruje do kosza i że wizazanka nic nie znajdzie za puder CK.