|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Czy to marszczenie materiału to ta słynna "Freyowa Zmarcha"
, bo do teraz nie wiem co to . Ten powędruje na allegro pewnie
|
|
#2642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a miseczka raczej standard czy większa/mniejsza ?
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Aliś, faktycznie to retro maławe, ale z tym M&S (to biało-kolorowe) to jak nie możesz oddać (np z allegro) to ja bym pokombinowała bo ładne i "prawie" leży. Spróbuj zbliżyć te fiszbiny na mostku, tak jakby zaszyć ten odstęp między nimi, powinno zbliżyć piersi. Niestety nie wiem czy powiększy miseczkę. Żeby ją powiększyć musiałabyś troszkę bardziej zbliżyć dół mostka niż górę. Komuś to już tłumaczyłam na tym forum ...
![]() Ineczka7, kusisz tym czerwonym cudeńkiem. Ostatnio widziałam to na manekinie w sklepie, ale desperacko szukałam białego stanika i powiedziałam koleżance, która ze mną była, że jakbym chciała kupić coś innego niż biały to ma mi skutecznie z głowy wybić no i kurcze nawet nie zmierzyłam ... co to za model? W Panache to ja końców fiszbin na łopatkach szukam, może kiedyś zmądrzeją i zrobią węższe, bo harmony to takie cudeńko ...
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Xal, wygląda całkiem ok, tylko sam model trochę za bardzo zabudowany dla Ciebie. Jeśli w przyszłości uda Ci się trafić na jakiś half-cup, to byłoby super. Jeśli Milena w tym modelu też jest małomiskowcem (jest?) to w brytyjczykach byś lądowała gdzieś może nawet w okolicach... 28G? A podobno maskaradki zjechały do 60-tek (28-mek).
Melissy też są zabudowane, poza paroma niższymi modelami. Edytowane przez Maith Czas edycji: 2009-02-27 o 20:30 |
|
|
|
#2645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Miska trochę przymała, ale bardzo możliwe, że w większej też by się marszczył.[quote=Maith;11198903]...podobno maskaradki zjechały do 60-tek (28-mek). quote] Zjechały Ja mam plunga Shangai 28G i jeszcze kusi mnie, żeby kupić Masquaradkę do okrągłych dekoldów, taką co jabłuszka robi.
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-02-27 o 20:52 |
|||
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z brytyjczyków ląduję na 30FF lub 28GG zależnie od rozciągliwości materiału, aczkolwiek patrząc na ostatnie pomiary chyba trzeba będzie się przerzucić na numerek wyżej z miseczką ![]() Ten model z Mileny (Glamour) jest z serii rozciągliwców dlatego obwód 60 - trzeba będzie się w białą przedłużkę zaopatrzyć na jakieś 2 tygodnie Niestety miseczki wyżej "K" nie ma. Zmartwiło mnie to, że na takie wymiary posiadają tylko 1 rodzaj stanika (Finess już nie szyją), więc inne kolorki znowu trzeba będzie po innych firmach szukać. Jeszcze apropo tego modelu, to ma wąskie fiszbiny, przynajmniej w porównaniu z CK Emily gdzie lądują ona za pachą, aczkolwiek ładnie tam trzymają więc ujdzie Glamour posiada również fiszbiny boczne, fajne toto ![]() Cytat:
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2009-02-27 o 20:52 |
||
|
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Xal - dla... karmiących? Melissa nie ma takiego podziału
![]() To jedyna firma, która karmiącym proponuje po prostu, że jak sobie wybiorą jeden z połowy ich modeli, który im akurat pasuje, to im go uszyją w wersji karmnikowej, to wszystko. Swoją drogą wszystkie firmy powinny tak robić, bo karmniki wcale nie muszą być brzydkie, rozciągliwe i nie trzymające biustu. Natomiast Milena ma też ściśliwce, a wtedy już nie będziesz miała K. A na 30FF w brytyjczykach, to jest multum możliwości, tylko trzeba rozciągliwców unikać
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zabudowania staników to ja nie wiem jak to jest, ale na moim biuście każdy wygląda bardziej zabudowany niż na modelce, na innych forumowiczkach też takie zabudowane nie są np. Emilka.
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
Masquerade Aragon - rozciagliwiec, czy scisliwiec?
Nosze normalnie 65, mam 75 pod. Aragon jest w moim rozmiarze, ale tylko 70-tka. Nie wiem czy brac. Wie ktos jakie one sa? |
|
|
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
Ale przecież jak założysz biały stanik pod białą bluzkę, to on prześwituje. Ja pod białą bluzkę noszę cielisty stanik, tylko takiego nie widać. Na chwilę obecną mam biszkoptowe Inferno, ale w drodze do mnie jest cieliste Tango Plunge Pure, ciekawe czy będzie dobre...
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
uch, przeglądając kontrolnie allegro trafiłam na aukcję kostarów, gdzie była podana ichniejsza, jakże zakłamana rozmiarówka. doszłam też do wniosku, że ich 60A musi być na osobę o wklęsłym biuście, ponieważ normalnie noszę ich 60G które od nowości osiąga w naciągnięciu 75cm. więc jeżeli u nich 60A jest na 72-74... ciekawe, ciekawe...
no i zazdroszczę Wam dziewczyny tak ładnie dopasowanych nowych nabytków, szczególnie podoba mi się cassie u ineczka7, śliczności i bardzo fajnie leży ja do jesieni oszczędzam na turkusową antosię, chyba sobie skarbonkę zmajstrujeXD
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2652 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
mam taki sam M&S ile masz w biuscie bo mamy chyba podobne wymiary a ja chce kupic retro i nie wiem w co celowac z miseczkami
|
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie co nie jest hlf-cupem a można sprobować?
|
|
#2655 | |||
|
Zadomowienie
|
ma połysk
Cytat:
![]() to jest niby to http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2103024 , ale standardowo - większa miska = opancerzenie jak w czołgu Aczkolwiek ja jestem dziwna, bo lubię staniki opancerzone i z szerokimi ramiączkami, w których biust mi się nawet na milimetr nie ruszy, dopiero do dekoltów potrzebuję czegoś wyciętego ![]() Cytat:
ale - co dziwne - mam portię i mam coquette, oba 70G i obwód zapinam na max 2 haftkę (i już jest mi niewygodnie), a miska jest zdecydowanie za mała w drugim, a na styk w portii. A w Yoshi - KAŻDY stanik jaki mierzyłam (a mierzyłam sporo) brałam z obwodem 65 (a comexim jeden patrzyłam z 65 i był do zapięcia na ostatnią haftkę, więc pewnie powinnam zaryzykowac nawet 60). Na początek poprosiłam o kilka egzemplarzy 70GG, bo wydawało mi się, że to bedzie teraz ok - a tu pupcia - każdy naciągałam pare cm za ostatnią haftkę, więc odpadały i w końcu pani w sklepie przynosiła mi same 65-tki. Aha, obsługa w Yoshi boska, pani która mi pomagała stała pod przymierzalnią, służyła radą w każdej chwili, pomagała skrócić ramiączka, latała po następne staniki do mierzenia, nie wciskała nic na siłę (nawet jak 10 mierzony stanik nie pasował) tylko wchodziła i stwierdzała "nie, ten pani zapięła na ostatnią haftkę, szukamy dalej" "nie, ten robi dzioby, szukamy dalej" itd. itp.. Dobrze się z tym czułam. Niestety - w ciemnej kolorystyce mój rozmiar był mocno przebrany Za to widziałam sporo prześlicznych maleństw (mała miseczka+mały obwód).zobaczyłam w końcu hestię na żywo i teraz będę chorować i sienę ![]() Cytat:
Aha, cenowo moim zdaniem bardzo miło - dałam 125zl za arizę (przeceniony z 169, przynajmniej tak wychodzi z naklejek na metce, ja wczoraj oszalałam i olałam ceny ) i 142 za clarisse (przeceniony z 182)i tak na chłodno oceniając - mimo, że np. materiał z którego jest ariza średnio mi się podoba, to jakościowo - cholera, w końcu wiem za co płacę. Złośliwie poszłabym z tym do triumpha pokazać im, kiedy stanik może kosztować ponad 100zł
|
|||
|
|
|
#2656 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11198099]o ale ten M&S mi sie podoba
a miseczka raczej standard czy większa/mniejsza ? [/quote]Powiem, szczerze, że nie wiem, bo mam pierwszy stanik w tym rozmiarze, ale wydaje mi się, że standard. Cytat:
, ale ten Retro musze sprzedać.Cytat:
Kurcze, chba na rynku na serio nie ma białych staników do głębokich i szerokich dekoltów z efektem. Jak patrzę na Flamenco i, to własnie taki by mi się przydał, ale biały. Ja pod białe bluzki lubie białe staniki, jakoś nie wyobrażam soebie by mi się wysunęło beżowe ramiączko, nie wiem nie podoba mi się to, co innego pod bardziej zabudowane.
|
|
|
#2657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
#2658 |
|
Kokon pro
|
a ja wlasnie chcialam retro bezowe wlasnie pod jasne bluzki
bo mialam inferno i to byl koszmarek zupelnie niekompatybilny ze mna a ariza ogolnie fajna jest niestety tez nie dla mnie a miarzylam ja dwa razy strasznie jestem niepocieszona bo cassie znalezc nie moge w moim rozm a w karoline juz nie ma a ta nowa kolekcja srednio mi podchodzi ale moze na zywo bedzie ladniejsza hm hm
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w Dzień Dobry TVN mówi o dobrze dobranych biustonoszach. Oczywiście Pani zdążyła powiedzieć, że odwód jest najważniejszy -musi być ciasny i koniec rozmowy, bo Magda Mołek musiała iść do kuchni :/ Szkoda, że dłużej to nie trwało...
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczy jak usłyszał,że w sklepach brakuje asortymentu w prawidłowym rozmiarze
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu nie byli zainteresowani tematem staników. Im chodzilo o nowy program w TV
"jak wygladac dobrze nago". A szkoda, bo zawołałam mame i mialysmy ochote troche posluchac o nabiustnikach a tu klapa
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
#2662 |
|
Konto usunięte
|
no szkoda, że effuniak nie miała jak się wykazać ... ale zawsze to cos, coraz wiecej takich akcji jest w tv więc ok
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam za waszą radą xd i zamówiłam 70C. Trochę mi było głupio z mamą kupić taki stanik, jak ona xD przyjdzie to zobaczę najwyżej oddam mamie.
aliś ja się nie znam,ale w tym białym z kwiatuszkami wyglądasz ślicznie ;p takie moje zdanie laika. jak mi dojdzie to wkleje zdjęcia w nim, ach mam pytanie ta Melissa to jakaś dobra firma, czy po prostu firma z nietypowymi rozmiarówkami, wielkimi FF o0?
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-02-28 o 13:37 |
|
|
|
#2664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
Trafiłam na ten wątek no i wciągnął mni temat prawidłowo dobieranego stanika.
Poczytałam, policzyłam. Rozmiar stanika mi znacznie urósł Ale do rzeczy:Czy ktoś trafił na ten biustonosz? http://www.dopasowana.pl/product-pol...-Atlantis.html wygląda obiecująco, mam jednak wątpliwość którą tabelę rozmiarów zastosować. http://www.dopasowana.pl/data/includ...ytyjczykow.gif tą brytyjską? Edit: jakoś nie mogę uwierzyć, że z miseczki A nagle wskoczę idealnie w C, ale tak by wychodziło wg tej rozmiarówki, a obwód pod biustem wychodzi mi teraz 70, a wcześniej brałam 75. Czy to możliwe? Edytowane przez marmutita Czas edycji: 2009-02-28 o 14:00 Powód: dopisek |
|
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
nei wiem jak z miska ale z obwodem z 75 na 70 to calkiem normalne sie okazalo-ja wymienilam na ciasniejsze i jestem zadowolona
65 to dla mnie za malo;p i szkoda ze nie robia 67XD ale 70 jest ok
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
|
|
#2667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeżeli mowa o 70C to myśle że nie ma sensu kupować takich drogich staników (chyba że masz na to kasę:P) bo rozmiar ten jest dostępny w praktycznie każdym sklepie z bielizną... |
|
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11209357]a podaj wymiary swoje ?
jeżeli mowa o 70C to myśle że nie ma sensu kupować takich drogich staników (chyba że masz na to kasę:P) bo rozmiar ten jest dostępny w praktycznie każdym sklepie z bielizną...[/quote] moje wymiary: pod biustem 77 cm, w biuście 87 cm. jeśli chodzi o dobór staników, to faktycznie - nie mam problemów ze znalezieniem rozmiaru, bo jest raczej standardowy. U mnie to raczej problem z doborem dobrze leżącego stanika, który by ładnie podkreślał piersi i przede wszystkim powiększał je . To chyba problem większości małobiuściastych .W sklepach stacjonarnych to co się często nazywa push-upem nie spełnia moich oczekiwań. Link do strony ze stanikiem Panache, który podałam pokazuje naprawde fajny stanik i mimo, że z kasą jest różnie, jestem w stanie odłożyć na ten model (zakładając, że spełni oczekiwania). A oczekiwania to przede wszystkim gładki push up powiększający rozmiar piersi o 1. Zwykle kupowałam 75A albo 70 B, ale chcę mieć stanik dobry, naprawdę dobry. Wtedy jestem w stanie poświęcić większą gotówkę. |
|
|
|
#2669 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sądze że raczej kiepsko będzie ze znalezieniem opinii na temat tego stanika ... możesz ewentualnie pisać do dopasowanej tam na pewno Ci odpowiedzą na wszystkie pytania.
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Rzabbocop
|
Effuniak w TVN
http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,1...sci_detal.html
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

, bo do teraz nie wiem co to
. Ten powędruje na allegro pewnie

) czy większa miska by pomgła? i o ile? Muszę dodać, że ścisłość obu jest bardzo podobna i w porównaniu z CK są luźniejsze.
a miseczka raczej standard czy większa/mniejsza ? 

3/3/6-22/7/8
.

oczy jak usłyszał,że w sklepach brakuje asortymentu w prawidłowym rozmiarze 
. To chyba problem większości małobiuściastych
.