Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 19:42   #2641
aliś
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Czy to marszczenie materiału to ta słynna "Freyowa Zmarcha", bo do teraz nie wiem co to. Ten powędruje na allegro pewnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 006.jpg (18,2 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (17,4 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (18,9 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 013.jpg (19,1 KB, 93 załadowań)

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:52   #2642
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Lilowy bardzo mi się podoba, ma taki połysk, czy to tylko na zdjęciu?
Wklajam te swoje zdjęcia, M&S Cerisio 30f oraz Freya Retro Plunge 28FF(na zdjęciach widac bardziej niż w żeczwyistości - same buły) czy większa miska by pomgła? i o ile? Muszę dodać, że ścisłość obu jest bardzo podobna i w porównaniu z CK są luźniejsze.
o ale ten M&S mi sie podoba a miseczka raczej standard czy większa/mniejsza ?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 20:09   #2643
xal
Zakorzenienie

Aliś, faktycznie to retro maławe, ale z tym M&S (to biało-kolorowe) to jak nie możesz oddać (np z allegro) to ja bym pokombinowała bo ładne i "prawie" leży. Spróbuj zbliżyć te fiszbiny na mostku, tak jakby zaszyć ten odstęp między nimi, powinno zbliżyć piersi. Niestety nie wiem czy powiększy miseczkę. Żeby ją powiększyć musiałabyś troszkę bardziej zbliżyć dół mostka niż górę. Komuś to już tłumaczyłam na tym forum ...
Ineczka7, kusisz tym czerwonym cudeńkiem. Ostatnio widziałam to na manekinie w sklepie, ale desperacko szukałam białego stanika i powiedziałam koleżance, która ze mną była, że jakbym chciała kupić coś innego niż biały to ma mi skutecznie z głowy wybić no i kurcze nawet nie zmierzyłam ... co to za model?
W Panache to ja końców fiszbin na łopatkach szukam, może kiedyś zmądrzeją i zrobią węższe, bo harmony to takie cudeńko ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 20:29   #2644
Maith
Raczkowanie

Xal, wygląda całkiem ok, tylko sam model trochę za bardzo zabudowany dla Ciebie. Jeśli w przyszłości uda Ci się trafić na jakiś half-cup, to byłoby super. Jeśli Milena w tym modelu też jest małomiskowcem (jest?) to w brytyjczykach byś lądowała gdzieś może nawet w okolicach... 28G? A podobno maskaradki zjechały do 60-tek (28-mek).

Melissy też są zabudowane, poza paroma niższymi modelami.

Edytowane przez Maith
Czas edycji: 2009-02-27 o 20:30
Maith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 20:48   #2645
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszła Milenka połusztywniana. Chyba pasuje, rozmiar 60K. A wy co sądzicie?
Leży prawidłowo, tylko trochę mocno zabudowany model. Pewnie jakby był w innym kolorze to bardziej by mi się podobał, bo ja bardzo nie lubię białych staników.

Cytat:
A ja dziś wybrałam się do Yoshi z okazji wizyty w Poznaniu i wróciłam z Panache - Ariza i Freya - Clarissa.
Wcześniej ledwo dopinałam się w obwody 70, dziś każda 65 była w sam raz, a niektóre zapinałam na ostatnią haftkę :/ więc frejka jest 65H a panache 65HH, i obydwa w zasadzie mogłyby być nawet większe.
Okazało się, że większość dostępnych modeli Panache ma fiszbiny, które mi celują w kręgosłup, a nie połowę pachy, więc zamiast wyjść z jakimś mrocznym stanikiem (pasującym kolorystycznie do moich ubrań) wyszłam z radosnymi egzamplarzami
Bardzo ładnie leżą na Tobie oba modele. Ile masz teraz cm pod biustem? Ariza jest dosyć rozciągliwa, a Clarissa to nie wiem.

Cytat:
Wklajam te swoje zdjęcia, M&S Cerisio 30f oraz Freya Retro Plunge 28FF(na zdjęciach widac bardziej niż w żeczwyistości - same buły) czy większa miska by pomgła? i o ile? Muszę dodać, że ścisłość obu jest bardzo podobna i w porównaniu z CK są luźniejsze.
Podoba mi się jak na Tobie leży Cerisio. Ale ja jestem z tych, co wolą dolinki niż rowek. Freya Retro rzeczywiście się marszczy, typowa zmarcha freyowa występuje na górze miski przy szwie. Tutaj w sumie też, ale jest to stanik usztywniany i trudno powiedzieć czy to freyowa zmarcha czy po prostu marszczenie (w sumie zmarcha to też marszczenie ). Miska trochę przymała, ale bardzo możliwe, że w większej też by się marszczył.

[quote=Maith;11198903]...podobno maskaradki zjechały do 60-tek (28-mek).
quote]
Zjechały Ja mam plunga Shangai 28G i jeszcze kusi mnie, żeby kupić Masquaradkę do okrągłych dekoldów, taką co jabłuszka robi.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-02-27 o 20:52
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 20:50   #2646
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maith Pokaż wiadomość
Xal, wygląda całkiem ok, tylko sam model trochę za bardzo zabudowany dla Ciebie. Jeśli w przyszłości uda Ci się trafić na jakiś half-cup, to byłoby super. Jeśli Milena w tym modelu też jest małomiskowcem (jest?) to w brytyjczykach byś lądowała gdzieś może nawet w okolicach... 28G? A podobno maskaradki zjechały do 60-tek (28-mek).

Melissy też są zabudowane, poza paroma niższymi modelami.
Szukałam czysto białego bez żadnych dupsików kolorowych. Chciałam Harmony, ale fiszbiny na łopatkach wylądowały. Z Melissy jeden biały co nie był dla karmiących miał falbankę na dole brrr. Wiem, że zabudowany, ale jak się nie ma NIC białego to człowiek bierze co dają bo wiosna idzie a ja mam 2 czarne
Z brytyjczyków ląduję na 30FF lub 28GG zależnie od rozciągliwości materiału, aczkolwiek patrząc na ostatnie pomiary chyba trzeba będzie się przerzucić na numerek wyżej z miseczką
Ten model z Mileny (Glamour) jest z serii rozciągliwców dlatego obwód 60 - trzeba będzie się w białą przedłużkę zaopatrzyć na jakieś 2 tygodnie Niestety miseczki wyżej "K" nie ma. Zmartwiło mnie to, że na takie wymiary posiadają tylko 1 rodzaj stanika (Finess już nie szyją), więc inne kolorki znowu trzeba będzie po innych firmach szukać. Jeszcze apropo tego modelu, to ma wąskie fiszbiny, przynajmniej w porównaniu z CK Emily gdzie lądują ona za pachą, aczkolwiek ładnie tam trzymają więc ujdzie Glamour posiada również fiszbiny boczne, fajne toto
Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Leży prawidłowo, tylko trochę mocno zabudowany model. Pewnie jakby był w innym kolorze to bardziej by mi się podobał, bo ja bardzo nie lubię białych staników.
Też nie przepadam za białymi, ale jak się nosi białe bluzki i w perspektywie jest egzamin w stroju "na pingwinka" to przymus odgórny

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2009-02-27 o 20:52
Stary 2009-02-27, 21:29   #2647
Maith
Raczkowanie

Xal - dla... karmiących? Melissa nie ma takiego podziału
To jedyna firma, która karmiącym proponuje po prostu, że jak sobie wybiorą jeden z połowy ich modeli, który im akurat pasuje, to im go uszyją w wersji karmnikowej, to wszystko. Swoją drogą wszystkie firmy powinny tak robić, bo karmniki wcale nie muszą być brzydkie, rozciągliwe i nie trzymające biustu.

Natomiast Milena ma też ściśliwce, a wtedy już nie będziesz miała K.

A na 30FF w brytyjczykach, to jest multum możliwości, tylko trzeba rozciągliwców unikać
Stary 2009-02-27, 21:52   #2648
xal
Zakorzenienie

Cytat:

A na 30FF w brytyjczykach, to jest multum możliwości, tylko trzeba rozciągliwców unikać
No właśnie nie wiem czy ja trafiam na rozciągliwce, ale co mierzę to na 28 schodzę ... a tu już fiszbina ucieka gdzie być nie powinna, przynajmniej w tym co ja mierzyłam, a mierzyłam mało bo czysto białych mało jest. Niektóre też nie pasowały ... mam wybredne cycki
A co do zabudowania staników to ja nie wiem jak to jest, ale na moim biuście każdy wygląda bardziej zabudowany niż na modelce, na innych forumowiczkach też takie zabudowane nie są np. Emilka.

Stary 2009-02-27, 21:58   #2649
Vesuvio
Rozeznanie

Masquerade Aragon - rozciagliwiec, czy scisliwiec?
Nosze normalnie 65, mam 75 pod. Aragon jest w moim rozmiarze, ale tylko 70-tka. Nie wiem czy brac. Wie ktos jakie one sa?
Vesuvio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 22:18   #2650
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Też nie przepadam za białymi, ale jak się nosi białe bluzki i w perspektywie jest egzamin w stroju "na pingwinka" to przymus odgórny
Ale przecież jak założysz biały stanik pod białą bluzkę, to on prześwituje. Ja pod białą bluzkę noszę cielisty stanik, tylko takiego nie widać. Na chwilę obecną mam biszkoptowe Inferno, ale w drodze do mnie jest cieliste Tango Plunge Pure, ciekawe czy będzie dobre...
Stary 2009-02-27, 22:36   #2651
nelyen
Zadomowienie

uch, przeglądając kontrolnie allegro trafiłam na aukcję kostarów, gdzie była podana ichniejsza, jakże zakłamana rozmiarówka. doszłam też do wniosku, że ich 60A musi być na osobę o wklęsłym biuście, ponieważ normalnie noszę ich 60G które od nowości osiąga w naciągnięciu 75cm. więc jeżeli u nich 60A jest na 72-74... ciekawe, ciekawe...

no i zazdroszczę Wam dziewczyny tak ładnie dopasowanych nowych nabytków, szczególnie podoba mi się cassie u ineczka7, śliczności i bardzo fajnie leży ja do jesieni oszczędzam na turkusową antosię, chyba sobie skarbonkę zmajstrujeXD

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 23:33   #2652
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

mam taki sam M&S ile masz w biuscie bo mamy chyba podobne wymiary a ja chce kupic retro i nie wiem w co celowac z miseczkami

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 05:17   #2653
Maith
Raczkowanie

Cytat:
A co do zabudowania staników to ja nie wiem jak to jest, ale na moim biuście każdy wygląda bardziej zabudowany niż na modelce, na innych forumowiczkach też takie zabudowane nie są np. Emilka.
To się zdarza, prawdopodobnie masz po prostu wysoko położony biust. Rozejrzyj się za half-cupami. Jeśli znajdziesz jakiś w swoim rozmiarze - wypróbuj go koniecznie

---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Cytat:
Czy to marszczenie materiału to ta słynna "Freyowa Zmarcha", bo do teraz nie wiem co to. Ten powędruje na allegro pewnie
Nie, freyowa zmarcha idzie "na przełaj" przez miseczki, do góry, do ramiączek i pojawia się w miękkich stanikach. A u Ciebie zagięcie jest na dole i z boku. Takie historie zdarzają się: przy za szerokich fiszbinach albo kiedy stanik jest niepodniesiony na fiszbinach do góry (ale wtedy i przód by inaczej wyglądał) albo przy efekcie pomarańczy w szklance.
Stary 2009-02-28, 09:34   #2654
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To się zdarza, prawdopodobnie masz po prostu wysoko położony biust. Rozejrzyj się za half-cupami. Jeśli znajdziesz jakiś w swoim rozmiarze - wypróbuj go koniecznie
Jakie konkretnie modele byś polecała?
Ewentualnie co nie jest hlf-cupem a można sprobować?

Stary 2009-02-28, 09:50   #2655
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
ma połysk

Cytat:
Ineczka7, kusisz tym czerwonym cudeńkiem. Ostatnio widziałam to na manekinie w sklepie, ale desperacko szukałam białego stanika i powiedziałam koleżance, która ze mną była, że jakbym chciała kupić coś innego niż biały to ma mi skutecznie z głowy wybić no i kurcze nawet nie zmierzyłam ... co to za model?
W Panache to ja końców fiszbin na łopatkach szukam, może kiedyś zmądrzeją i zrobią węższe, bo harmony to takie cudeńko ...
a ja właśnie tego czerwonego bym nawet nie mierzyła, bo mi się na wieszaku nie podobał, ale jak już założyłam to było "hmmm, chyba jednak wezmę..". Taki sam błękitny jest o niebo ładniejszy, ale mi lepiej było w tym
to jest niby to http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2103024 , ale standardowo - większa miska = opancerzenie jak w czołgu Aczkolwiek ja jestem dziwna, bo lubię staniki opancerzone i z szerokimi ramiączkami, w których biust mi się nawet na milimetr nie ruszy, dopiero do dekoltów potrzebuję czegoś wyciętego

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie leżą na Tobie oba modele. Ile masz teraz cm pod biustem? Ariza jest dosyć rozciągliwa, a Clarissa to nie wiem.
miałam 78, ostatnio jak się mierzyłam, to ścisnęłam się do 76
ale - co dziwne - mam portię i mam coquette, oba 70G i obwód zapinam na max 2 haftkę (i już jest mi niewygodnie), a miska jest zdecydowanie za mała w drugim, a na styk w portii.
A w Yoshi - KAŻDY stanik jaki mierzyłam (a mierzyłam sporo) brałam z obwodem 65 (a comexim jeden patrzyłam z 65 i był do zapięcia na ostatnią haftkę, więc pewnie powinnam zaryzykowac nawet 60).
Na początek poprosiłam o kilka egzemplarzy 70GG, bo wydawało mi się, że to bedzie teraz ok - a tu pupcia - każdy naciągałam pare cm za ostatnią haftkę, więc odpadały i w końcu pani w sklepie przynosiła mi same 65-tki.

Aha, obsługa w Yoshi boska, pani która mi pomagała stała pod przymierzalnią, służyła radą w każdej chwili, pomagała skrócić ramiączka, latała po następne staniki do mierzenia, nie wciskała nic na siłę (nawet jak 10 mierzony stanik nie pasował) tylko wchodziła i stwierdzała "nie, ten pani zapięła na ostatnią haftkę, szukamy dalej" "nie, ten robi dzioby, szukamy dalej" itd. itp.. Dobrze się z tym czułam.

Niestety - w ciemnej kolorystyce mój rozmiar był mocno przebrany Za to widziałam sporo prześlicznych maleństw (mała miseczka+mały obwód).

zobaczyłam w końcu hestię na żywo i teraz będę chorować i sienę

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
no i zazdroszczę Wam dziewczyny tak ładnie dopasowanych nowych nabytków, szczególnie podoba mi się cassie u ineczka7, śliczności i bardzo fajnie leży ja do jesieni oszczędzam na turkusową antosię, chyba sobie skarbonkę zmajstrujeXD
ja nie powinnam nawet złotówki teraz wydawać na swoje zachciewajki, ale co jestem w Poznaniu to wracam chora, że nie poszłam sobie wybrać staników do Yoshi, no i w końcu poszłam.

Aha, cenowo moim zdaniem bardzo miło - dałam 125zl za arizę (przeceniony z 169, przynajmniej tak wychodzi z naklejek na metce, ja wczoraj oszalałam i olałam ceny ) i 142 za clarisse (przeceniony z 182)

i tak na chłodno oceniając - mimo, że np. materiał z którego jest ariza średnio mi się podoba, to jakościowo - cholera, w końcu wiem za co płacę. Złośliwie poszłabym z tym do triumpha pokazać im, kiedy stanik może kosztować ponad 100zł
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 09:58   #2656
aliś
Zadomowienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11198099]o ale ten M&S mi sie podoba a miseczka raczej standard czy większa/mniejsza ? [/quote]
Powiem, szczerze, że nie wiem, bo mam pierwszy stanik w tym rozmiarze, ale wydaje mi się, że standard.
Cytat:
Aliś, faktycznie to retro maławe, ale z tym M&S (to biało-kolorowe) to jak nie możesz oddać (np z allegro) to ja bym pokombinowała bo ładne i "prawie" leży. Spróbuj zbliżyć te fiszbiny na mostku, tak jakby zaszyć ten odstęp między nimi, powinno zbliżyć piersi. Niestety nie wiem czy powiększy miseczkę. Żeby ją powiększyć musiałabyś troszkę bardziej zbliżyć dół mostka niż górę. Komuś to już tłumaczyłam na tym forum
Spróbuję, ale ja jakos boję się "niszczyć" staników przerabianiem, bo mam do tego 2 lewe ręce. Spróbowałam ścisnac ten dół i zblizyć do siebie to jakis tam minimalny efekt był, ale generalnie wyglądam w tym staniku prawie tak jak bez. Niestety chyba go zostawię, bo oba są z allegro, ale ten Retro musze sprzedać.

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
mam taki sam M&S ile masz w biuscie bo mamy chyba podobne wymiary a ja chce kupic retro i nie wiem w co celowac z miseczkami
Właśnie gdzieś na poprzenim watku widziałm Twoje zdjęcia Mam tak 69-70/90, z tendencją do zmian, czególnie w biuście. Przy tych wymiarach obwód 60 jest w sam raz, nie jest ciasne, zapnę sie na wszytkie chawtki bez problemu, ale z miską to już nie wiem.
Kurcze, chba na rynku na serio nie ma białych staników do głębokich i szerokich dekoltów z efektem. Jak patrzę na Flamenco i, to własnie taki by mi się przydał, ale biały. Ja pod białe bluzki lubie białe staniki, jakoś nie wyobrażam soebie by mi się wysunęło beżowe ramiączko, nie wiem nie podoba mi się to, co innego pod bardziej zabudowane.

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 10:24   #2657
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, chba na rynku na serio nie ma białych staników do głębokich i szerokich dekoltów z efektem. Jak patrzę na Flamenco i, to własnie taki by mi się przydał, ale biały. Ja pod białe bluzki lubie białe staniki, jakoś nie wyobrażam soebie by mi się wysunęło beżowe ramiączko, nie wiem nie podoba mi się to, co innego pod bardziej zabudowane.
Mam tak samo,nie mogę się przekonać do cielistych staników,źle bym się w nim czuła, wolę żeby już prześwitywał biały przez bluzkę, ale niestety ładnych białych staników nie ma, jedynie maskaradka ISIS, ale rozmiarówka już przebrana, zanim stanik faktycznie pojawił się w sklepie.

zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:13   #2658
kasiek87
Kokon pro

a ja wlasnie chcialam retro bezowe wlasnie pod jasne bluzki bo mialam inferno i to byl koszmarek zupelnie niekompatybilny ze mna

a ariza ogolnie fajna jest niestety tez nie dla mnie a miarzylam ja dwa razy strasznie jestem niepocieszona bo cassie znalezc nie moge w moim rozm a w karoline juz nie ma a ta nowa kolekcja srednio mi podchodzi ale moze na zywo bedzie ladniejsza hm hm

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:17   #2659
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Dziś w Dzień Dobry TVN mówi o dobrze dobranych biustonoszach. Oczywiście Pani zdążyła powiedzieć, że odwód jest najważniejszy -musi być ciasny i koniec rozmowy, bo Magda Mołek musiała iść do kuchni :/ Szkoda, że dłużej to nie trwało...
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:23   #2660
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Dziś w Dzień Dobry TVN mówi o dobrze dobranych biustonoszach. Oczywiście Pani zdążyła powiedzieć, że odwód jest najważniejszy -musi być ciasny i koniec rozmowy, bo Magda Mołek musiała iść do kuchni :/ Szkoda, że dłużej to nie trwało...
Też oglądałam,ale tylko początek. Sołtysik zrobił takie oczy jak usłyszał,że w sklepach brakuje asortymentu w prawidłowym rozmiarze
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:41   #2661
MadameBovary
Raczkowanie

Po prostu nie byli zainteresowani tematem staników. Im chodzilo o nowy program w TV "jak wygladac dobrze nago". A szkoda, bo zawołałam mame i mialysmy ochote troche posluchac o nabiustnikach a tu klapa

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:41   #2662
Konto usunięte

no szkoda, że effuniak nie miała jak się wykazać ... ale zawsze to cos, coraz wiecej takich akcji jest w tv więc ok
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 13:36   #2663
Nerchie
Zakorzenienie

Poszłam za waszą radą xd i zamówiłam 70C. Trochę mi było głupio z mamą kupić taki stanik, jak ona xD przyjdzie to zobaczę najwyżej oddam mamie.

aliś ja się nie znam,ale w tym białym z kwiatuszkami wyglądasz ślicznie ;p takie moje zdanie laika.

jak mi dojdzie to wkleje zdjęcia w nim, ach mam pytanie ta Melissa to jakaś dobra firma, czy po prostu firma z nietypowymi rozmiarówkami, wielkimi FF o0?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-02-28 o 13:37
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 13:47   #2664
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Poszłam za waszą radą xd i zamówiłam 70C. Trochę mi było głupio z mamą kupić taki stanik, jak ona xD przyjdzie to zobaczę najwyżej oddam mamie.

aliś ja się nie znam,ale w tym białym z kwiatuszkami wyglądasz ślicznie ;p takie moje zdanie laika.

jak mi dojdzie to wkleje zdjęcia w nim, ach mam pytanie ta Melissa to jakaś dobra firma, czy po prostu firma z nietypowymi rozmiarówkami, wielkimi FF o0?
mnie osobiście melissa nie przekonała jakością i krojem .. ale wiem, że niektórym pasuje (nawet bardzo).
Stary 2009-02-28, 13:57   #2665
marmutita
Rozeznanie

Trafiłam na ten wątek no i wciągnął mni temat prawidłowo dobieranego stanika.
Poczytałam, policzyłam. Rozmiar stanika mi znacznie urósł Ale do rzeczy:
Czy ktoś trafił na ten biustonosz?
http://www.dopasowana.pl/product-pol...-Atlantis.html
wygląda obiecująco, mam jednak wątpliwość którą tabelę rozmiarów zastosować.
http://www.dopasowana.pl/data/includ...ytyjczykow.gif tą brytyjską?
Edit: jakoś nie mogę uwierzyć, że z miseczki A nagle wskoczę idealnie w C, ale tak by wychodziło wg tej rozmiarówki, a obwód pod biustem wychodzi mi teraz 70, a wcześniej brałam 75. Czy to możliwe?

Edytowane przez marmutita
Czas edycji: 2009-02-28 o 14:00 Powód: dopisek
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 14:27   #2666
ona2008
Rozeznanie

nei wiem jak z miska ale z obwodem z 75 na 70 to calkiem normalne sie okazalo-ja wymienilam na ciasniejsze i jestem zadowolona65 to dla mnie za malo;p i szkoda ze nie robia 67XD ale 70 jest ok

podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/
od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
ona2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 14:36   #2667
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
Trafiłam na ten wątek no i wciągnął mni temat prawidłowo dobieranego stanika.
Poczytałam, policzyłam. Rozmiar stanika mi znacznie urósł Ale do rzeczy:
Czy ktoś trafił na ten biustonosz?
http://www.dopasowana.pl/product-pol...-Atlantis.html
wygląda obiecująco, mam jednak wątpliwość którą tabelę rozmiarów zastosować.
http://www.dopasowana.pl/data/includ...ytyjczykow.gif tą brytyjską?
Edit: jakoś nie mogę uwierzyć, że z miseczki A nagle wskoczę idealnie w C, ale tak by wychodziło wg tej rozmiarówki, a obwód pod biustem wychodzi mi teraz 70, a wcześniej brałam 75. Czy to możliwe?
a podaj wymiary swoje ?
jeżeli mowa o 70C to myśle że nie ma sensu kupować takich drogich staników (chyba że masz na to kasę:P) bo rozmiar ten jest dostępny w praktycznie każdym sklepie z bielizną...
Stary 2009-02-28, 15:26   #2668
marmutita
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11209357]a podaj wymiary swoje ?
jeżeli mowa o 70C to myśle że nie ma sensu kupować takich drogich staników (chyba że masz na to kasę:P) bo rozmiar ten jest dostępny w praktycznie każdym sklepie z bielizną...[/quote]

moje wymiary: pod biustem 77 cm, w biuście 87 cm.

jeśli chodzi o dobór staników, to faktycznie - nie mam problemów ze znalezieniem rozmiaru, bo jest raczej standardowy.
U mnie to raczej problem z doborem dobrze leżącego stanika, który by ładnie podkreślał piersi i przede wszystkim powiększał je . To chyba problem większości małobiuściastych .
W sklepach stacjonarnych to co się często nazywa push-upem nie spełnia moich oczekiwań.
Link do strony ze stanikiem Panache, który podałam pokazuje naprawde fajny stanik i mimo, że z kasą jest różnie, jestem w stanie odłożyć na ten model (zakładając, że spełni oczekiwania). A oczekiwania to przede wszystkim gładki push up powiększający rozmiar piersi o 1.
Zwykle kupowałam 75A albo 70 B, ale chcę mieć stanik dobry, naprawdę dobry. Wtedy jestem w stanie poświęcić większą gotówkę.
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 17:08   #2669
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
moje wymiary: pod biustem 77 cm, w biuście 87 cm.

jeśli chodzi o dobór staników, to faktycznie - nie mam problemów ze znalezieniem rozmiaru, bo jest raczej standardowy.
U mnie to raczej problem z doborem dobrze leżącego stanika, który by ładnie podkreślał piersi i przede wszystkim powiększał je . To chyba problem większości małobiuściastych .
W sklepach stacjonarnych to co się często nazywa push-upem nie spełnia moich oczekiwań.
Link do strony ze stanikiem Panache, który podałam pokazuje naprawde fajny stanik i mimo, że z kasą jest różnie, jestem w stanie odłożyć na ten model (zakładając, że spełni oczekiwania). A oczekiwania to przede wszystkim gładki push up powiększający rozmiar piersi o 1.
Zwykle kupowałam 75A albo 70 B, ale chcę mieć stanik dobry, naprawdę dobry. Wtedy jestem w stanie poświęcić większą gotówkę.
ja tam nigdy nie byłam zwolennikiem takich "wypychanych" staników, ale wiadomo, że każdy dobrze czuje się w czymś innym sądze że raczej kiepsko będzie ze znalezieniem opinii na temat tego stanika ... możesz ewentualnie pisać do dopasowanej tam na pewno Ci odpowiedzą na wszystkie pytania.
Stary 2009-02-28, 17:13   #2670
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Effuniak w TVN http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,1...sci_detal.html
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości