![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() LAdy a macie już wódkę, bo nie pamiętam?
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie, czas jest, kiedys tak sie skoczymy do makro i bedzie.. to jest chwila moment ;D a na chwile obecna chcemy sobieskiego...
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A te butki już masz?
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a buty zamowione, robia sie, beda za miesiac ok
![]() |
#1145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A często jesteście w makro? Chodzi mi o to, że jak będzie korzystna cena to proszędac znać, to może sie razem wybierzemy ![]() A butki to na jakim obcasie masz? Bo mi się marzą takie na 2,5-3 cm, białe i z czubkami, ale to zależy od moje kiecki, której (tu będę pisać do znudzenia) jeszcze nie mam ![]()
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w makro nie bylam jeszcze :P tylko widzialam gazetke bo tesciowa czasem dostaje. butki biale z satyny, ponizej charakterystyka ;D obcas najnizszy z mozliwych
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-28 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Konto usunięte
|
SR, sukienka z antra.pl
![]() ![]() A na Przeczycach Paradise. |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Butki fajne, inne niż dotychczas widziałam, no i ta klamerka ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11205547]SR, sukienka z antra.pl ![]() ![]() A na Przeczycach Paradise.[/quote] Właśnie zobaczyłam, na stronce Antry, że też mają salon u nas. Nawet nie wiedziałam ![]() A w Paradise to masz 1 czy 2-dniowe weselicho? A tak z ciekawości to ile płacicie za osobę?
![]() |
#1149 |
Konto usunięte
|
1 dzień, nie zniosłabym poprawin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11210927]1 dzień, nie zniosłabym poprawin
![]() ![]() wow to taniutko masz tam ![]()
#1151 |
Konto usunięte
|
U nas by to nie przeszło, rodzina lubego w 90% z daleka i liczna - czyli obiad skończyłby się właśnie poprawinami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
135zł to b. tanio.
U mnie w okolicy też jest jeden lokal ( nie "mój"), co ma taką cenę, do tego prócz ciast i tortu jeszcze napoje, dekoracja do wyboru balonowa albo tiulowa. . Trochę mnie to zastanawia, a nigdy tam nie byłam na weselu, opinii złych też nie słyszałam. A wesel tam jednak dużo robią, co tydzień w sezonie jest impreza. My poprawin też nie robimy. Jeden dzień imprezowania starczy. Zastanawiamy się tylko, czy dla najbliższej rodziny i przyjaciół nie zrobić grilla. U mnie na wsi jest taki ośrodek agroturystyczny i tam organizują takie "biesiady".
#1153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do poprawin, to tam gdzie wesele, to mogę mieć poprawiny za dopłatą 50zł i to jest: obiad, zimna płyta, kolacja. I tak myślałam, że może tylko obiad i sio! a cenę można by wtedy obniżyć, bo odpadnie zimna płyta i kolacja. Ale trzeba by znów kombinować transport i takie tam dla gości niezmotoryzowanych. I ostatnio wymyśliłam, że niedaleko mnie w Parku Repeckim przy GCR jest taka Leśniczówka (na początku chciałam U Wrochema przy zamku, ale ceny kosmiczne a porcje dla wróbelka). Można by tam iść pieszo (10minut) i zarezerwować tylko obiad jakiś z grilla i posiedzieć, a później rozjechać się do domu, albo ewentualnie jeszcze na kawę zostać i finito. Zawsze to jakaś atrakcja, że gdzie indziej niż wesele było, a poza tym pozwiedzają okolicę ![]() ![]()
![]() |
#1154 |
Konto usunięte
|
Myślę, że dlatego taka dobra cena, bo są 2 sale
![]() A obie sale łączy taras, lokal jest na uboczu, nikt mi nie będzie zaglądał przez ramię ![]() Oczywiście można było wybrać opcję 145zł, ale różniła się tylko 2 daniami - nie ilością, tylko rodzajem, już nie pamiętam co to było, ale któraś potrawa mi nie pasowała, bo nie lubię. Musimy kupić część napojów i alkohol. |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
SSR
Byłam kiedyś w tej Leśniczówce, o której piszesz, na jakiejś biesiadzie. To był październik, pięknie to wyglądało w takiej jesiennej poświacie. Fajna okolica ![]() My na razie nic nie mówimy, bo jeszcze się zastanawiam. U nas ten grill to by wyszedł około 35zł od osoby, więc nie tak źle, a osób by było ze 30. Jak się zdecydujemy, to tym osobom, które chcemy żeby były na tym grillu to po prostu powiemy. Szajajaba Ja się spotkałam z b. nieciekawym rozdzieleni sali, sala do tańczenia to był na podwórku taki namiot, a jedzonko było w budynku. Nikt nie tańczył bo nie wiedział, czy coś grają, a jak już przyszliśmy na tę salę do tańczenia to zaś potem na jedzonku nas nie było, bo nie wiadomo kiedy, co. To była porażka, goście ostatecznie siedzieli przy stole i pili, bo co mieli robić. Byłam też na takiej imprezie, gdzie były 2 sale ale na 1 piętrze, rozdzielone korytarzem, i to się nawet sprawdziło, bo było słychac kiedy zespół gra. Mimo wszytsko nei jestem zwolenniczką 2 sal. A tak w ogóle ktoś się wybiera dziś na targi do Qubus'a w Katowicach?
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-03-01 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() JA też jestem zwolenniczką 1 sali (bo bywam często na studniówkach a tam wiadomo uczniowie chcą być o kilometr dalej niż nauczyciele, ale czasem sale są tylko przedzielone szklanymi drzwiami z kotarami, tak że zespól słychać i jest o niebo lepiej niż w salach oddalonych od siebie), ale nie straszmy dziewczyny, bo wszystko ma pewnie poukładane ![]() ![]() A dziś znów są targi w Qubusie? To ile oni tych targów organizują? No ja nie jadę, bo auto pod blokiem dziwnym trafem chwyciło panę, a TŻ uznał, że i tak nigdzie dziś się nie ruszamy samochodem to zmieni jutro, bo przy niedzieli nie, no i masz, jestem ugotowana ![]()
![]() |
#1157 |
Rozeznanie
|
Jak są 2 sale rozdzielone tarasem, korytarzem itp to jeszcze nie ma tak źle.
Tak, dzisiaj zaś są targi. Ten organizator co chiwla organizuje targi. Następne będą chyba w czerwcu, albo jesienią. Ja tak jadę z ciekawości, a potem umówiłam się ze znajomymi, damy im już zaproszenie. Ja nawet miałam się wystawiać, ale przez to całe zamieszenie z pogrzebem, porządkowaniem nie wyrobiłabym się z przygotowaniem się do targów. Następnym razem na pełno już się będę wystawiać. Wczoraj mieliśmy jechać z zaproszeniami, ale temu nie pasowało, tamten w pracy. I jak nam pasuje to zaś komuś z gości coś wypadnie, więc podziwiam tych, co zapraszanie zostawiają na ostatnią chwilę. Ale nie ma złego, coby...Przynajmniej wczoraj skończyliśmy remontować pokój. Został nam jeszcze 1 pokój, kuchnia i sień i już będzie tak w miarę (bo faktycznie to trzeba by tu wszystko wymieniać, ale wiadomo wszystkiego naraz nie zrobimy). już nie dobija ten remont. 3 miesiąc się ciągnie. No ale jak bym miała dać kasę na robotników, to już zaś mąż coś pokupi dalej. Cieszę się, ż mój M sam umie dużo porobić, więc nie narzekam, bo wiem ile kosztują robotnicy. Aż włos się jeży na głowie. SSR A Ty w liceum uczysz? Polskiego, bo coś mi się kojarzy, że TY polonistykę skończyłaś?
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście, że zaproszeń do rozniesienia mam na miejscu chyba z 10, to nie będzie tak źle, a reszta pójdzie pocztą ![]() Fajnie, że robicie remont, bo przynajmniej macie gdzie go robić ![]() Nie ja broń mnie Panie Boże nie uczę w liceum, ale TŻ już tak i to w całym zespole szkół, więc z racji tego zamiast balów karnawałowych mamy studniówki ![]()
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
My do wysłania tylko 4 zaproszenia, reszta do rozniesienia
![]() Szkoda, ze u nas nie ma jeszcze takiego zwyczaju jak w USA, że się wszystkie zaproszenia wysyła pocztą. Raz człowiek zajdzie na pocztę, wyśle wszystko i z głowy. Jak się będę wystawiać to na pewno dam znać ![]()
#1160 |
Konto usunięte
|
Kitek, to są sale rozdzielone malutkim przejściem tylko
![]() SRR, witam koleżankę po fachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11224340]Kitek, to są sale rozdzielone malutkim przejściem tylko
![]() SRR, witam koleżankę po fachu ![]() Po fachu to tylko z racji towarzyszenia na studniówkach, bo ja nie uczę (patrz: mój post wyżej), ale za ty Ty chyba tak ![]() ![]()
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do alkoholi jak bede coś miala na oku, to Ci napisze ![]() na targi dzisiaj nie pojechalismy, bo trzeźwieliśmy po wczorajszej imprezie ![]() ![]() ![]() ps.dobrze ze jescze nie musze sie martwic rozdawaniem zaproszeń, zreszta wszyscy beda praktycznie na miejscu, albo miasteczko, albo zabrze. zostaje łódź => wyślemy pocztą i kraków [tu sie zastanawiamy czy nie może nie odwiedzić mojej znajomej] ![]()
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
LadySith a ja się zastanawiałam, gdzie Ty byłaś jak Cię nie było
![]() ![]() No to dobrze, że to zapięcie masz sprawdzone ![]() A co do zaproszeń to ja bym na Twoim miejscu do Krakowa pojechała, może jakiś weekend i połączyć przyjemne z pożytecznym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
pisałam wcześniej że dzisiaj mamy roczek :P no to imprezowalismy ;D
#1165 |
Zadomowienie
|
Czekaj, czekaj, ale roczek to taki roczek dzieciątka, czy Wasz roczek (rocznica)? Bo się już pogubiłam, a nie widzę tego postu (ślepa jestem czy cuś) że pisałaś o imprezce
![]() Lady a Ty robisz poprawiny? Albo jakiś obiad na drugi dzień?
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic, olewam to ;P bede odpoczywac ;D
![]() |
#1167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow to Wy dopiero mieliście 1 rocznicę związku? No nieźle, to my przy Was jak staruchy jakieś ![]() ![]() ![]() Ja poprawiny raz olewam, raz chcę i w ogóle ![]() ![]() Bez odbioru, żegnam się, bo normalnie jakiś dzień dziś dziwny, że padam z nóg. Do jutra, papki
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-03-01 o 19:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez zaraz spadam spać, rano wstawać trzeba :/ to do jutra
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Wy uciekłyście spać a ja chciałam sie przywitać...
![]() Widze że wielka debata nastapiła na temat tortów.... my mamy tort w cenie i na razie ustalone zostało ze jedno pietro bedzie marcepanowe ![]() Ja też szalałam na imprezie jak LadySith, ale na panieńskim koleżanki ![]() ![]() To ja też uciekam nynkać, bo padam z nóg po szalonym weekendzie. Aha prosto z panienskiego po dwóch godzinach snu jechałam na uczelnie.... :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj na tych targach.
Wystawców było mniej niż ostatnio, akurat trafiłam na jakiś pokaz magika, i wszystkie firmy zamiast się interesować potencjalnymi klientami to oglądały pokaz ![]() No, ale nic to. Był gościu, który wystawiał autka sportowe, dwuoosobowe: srebrne bmw i czarne porche. To czarne porche normalnei poezja. Przymeiżyliśmy się i nawet, nawet. Koszt wynajmu 1100zł. Pisałam Wam keidyś, ze moim marzeniem było, żeby samemu pojechac do ślubu, już meiliśmy audii tt wstepnie zaklepane, ale zrezygnowlaiśmy. I teraz to porche. I mam dyletmat czy odmówic tego Citroena i zmaówic te porche, Czy ejst nie kombinowac. Sportowy by kosztował 400zł więcej niż ten citroen, to za 400zł to juz mam dekorocję kościoła albo kwartet smyczkowy, albo inne rzeczy. Tu 400, tam 200 i się nazbiera neizła sumka. SSR Ja bym na Waszym meijscu sobie darowała ten obiad. Kasę sobie przeznaczcie lepiej na jakiś wyjazd. Ja policzyłam sobie, to nas ten griil wyszedłby około 1tys. Więc też to jest kwestia do zastanowienia. Bo chyba wolałabym ta kasę dołożyc do wycieczki. Jeden dzień imprezowania i straczy. Zauważyłyście, ze tylko ja, lady Sith, SSR, Katunia i nowe osoby się tu udzielają. A gdzei sie podziałą reszta panien młodych ze śląska?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.