Czy przytyłyście za granicą? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 22:16   #271
avanilla
Raczkowanie

Dot.: Czy przytyłyście za granicą?

Cytat:
Napisane przez Rzodkieweczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny - ja w Anglii przytyłam 10kg!
Ale ja zawsze zajadałam stresy wiec to sie takk własnie kończy .
na własne życzenie sie tak urządziłam i to nie przez słodycze ale włąsnie przez to że.... nie lubię angielskiego jedzenaia wcale a wcale ... no wiec... jadłam głównie frytki i pizzę. Teraz sie odchudzam - zdrowo jem i ćwiczę. Tylko że jak słusznie już wspomniano na tym forum. Wszystko w Anglii ma więcej kalorii niż w Polsce.

20kcal tu 30 kcal tam i pod koniec dnia ma sie 400 kcal wiecej
ja tak jak Ty, przytylam strasznie co prawda nie zajadalam stresow, bo jakos dzieki bogu mnie omijaly ale za to po prostu jadlam na co mialam ochote. tutaj wszystko jest dosladzane, ulepszane i ma wiecej kalorii. no i kocham fish'n'chips i to mnie chyba zgubilo! mamy pod domem fish bar no i wieczorkiem, do dvd byla cola i frytki z rybka.
teraz sie intensywnie odchudzam !!! w dodatku nie ma sprawiedliwosci na tyms wiecie bo moj malzon wcinal junk food razem ze mna a nic nie przytyl, wrrrrrr
avanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 22:29   #272
margaritka
Przyczajenie

Dot.: chudniecie czy tyjecie???

humus - bomba kaloryczna :P
margaritka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 07:06   #273
Rzodkieweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaritka Pokaż wiadomość
Humus, chleb, tzw "jogurty" (300 kcal w kubeczku ), wsztstkie fillery do kanapek.... tragedia.
Rzodkieweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 07:31   #274
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaritka Pokaż wiadomość
orzechy tez sa kaloryczne, co nie znaczy ze nalezy ich unikac. Humus nie ma w sobie nic nienaturalnego: przetarta cietzierzyca z oliwa z oliwek, cytryna, czosnkiem i odrobina soli.
To trans fat trzeba unikac, czyli jak najbardziej fish and chips, ciastka i gotowe potrawy z paczki.
Stary 2009-02-20, 10:45   #275
anetac33
Raczkowanie

Smile Dot.: Czy przytyłyście za granicą?

Cytat:
Napisane przez piwusia5 Pokaż wiadomość
Ja mam całkiem podobnie Tu w Anglii wręcz chudne a nie tyje. Jak mi coś nie smakuje to wole nie jeść (np biały chleb-glina). W moim mieście niestety nie ma polskiego sklepu więc kombinuje w kuchni, ostatnio na topie wszelkie warzywka gotowane szczególnie kalafior (mój małż mógłby mięsa w ogóle nie jeść więc dla niego to raj, gorzej ze mną )
W życiu nie kupie tu mięsa mielonego ani półproduktów mięsnych, wiem jak wygląda u nich produkcja żywności

Lubie się też zaopatrywać w markecie LIDL bo tam można dostać ogórki kiszone, kapustkę białą czy też śledziki.

Ja sama staram się teraz jeść zdrowiej Teraz mam więcej czasu by pomyśleć co tu by przekąsić i nie jem pierwszego lepszego co mi w rękę wpadnie. Teraz nie pracje (powiedzmy... ucze się i lecze) więc mam czas na codzienne spacerki. Niestety przestałam biegać

Końcem Listopada jedziemy do PL. Już czuje że przytyje. Teściowa robi genialne gołąbki, pierogi i makowiec

Wczoraj nie miałam w ogóle czasu by do Was zajrzeć, a wieczorem dzieci oglądały filmik na moim kompie;

Ja ostatnio piekę chleb, staram się tak na weekend; wczoraj wyjątkowo kupiłam chlebek w M&S (zawsze kupowaliśmy w tesco) i było niczego sobie;

co do mięsa oprócz że drogie to takie sobie, ale mąż bez mięsa ani rusz, no i dzieci też muszą jakieś mięsko, więc zazwyczaj kupuję w tesco a mielone tylko polecam w M&S; u nas nie ma LIdla, ale produktów polskich mi nie brakuje; a używacie dziewczyny jakieś maszyny do parowania warzyw? może coś polecicie?

uciekam do ortodonty z młodą, miłego dnia

---------- Napisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
w dodatku nie ma sprawiedliwosci na tyms wiecie bo moj malzon wcinal junk food razem ze mna a nic nie przytyl, wrrrrrr

Chłopy to mają dobrze, mój może jeść masę wszystkiego i po 18, 19 itd. i nic, trzyma linię, a ja od razu się zaokrąglam....

Tylko ostatnio go proszę by tak ostentacyjnie przy mnie nie jadł, to nie jest mi tak ciężko

Pozdrawiam
anetac33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 12:13   #276
Rzodkieweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetac33 Pokaż wiadomość
a używacie dziewczyny jakieś maszyny do parowania warzyw? może coś polecicie?
Ja uzywam TEFAL i jest super. Odkad zaczelam jesc warzywka i rybki z pary to schudam 3kg! No ale tez cwicze codziennie.
a tefal robi molde ziemniaczki w 25 min
brukselke tez.
brokuly, kalafiora i baby marchewki w 15
rybke tez.
Jest wszystko super smaczne.
A ja mialam farta bo kuiplam mojego TEFALA w Sainsbury'm za mniej niz 1/2 ceny (£19)
Rzodkieweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 17:52   #277
norka27
Zakorzenienie

U mnie to tez tragedia, niby jem normalnie a tu 4kg do przodu... Nie wiem czy to jedzenie jakies naszpicowane kaloriami jest czy co Ale to chyba przez to ze te wszystkie pysznosci ktore w Polandii byly jakby nie dostepne przez cene teraz sa dostepne Czego wam najbardziej brakuje z polskich pysznosci?
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 22:03   #278
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rzodkieweczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny - ja w Anglii przytyłam 10kg!
Ale ja zawsze zajadałam stresy wiec to sie takk własnie kończy .
na własne życzenie sie tak urządziłam i to nie przez słodycze ale włąsnie przez to że.... nie lubię angielskiego jedzenaia wcale a wcale ... no wiec... jadłam głównie frytki i pizzę. Teraz sie odchudzam - zdrowo jem i ćwiczę. Tylko że jak słusznie już wspomniano na tym forum. Wszystko w Anglii ma więcej kalorii niż w Polsce.

20kcal tu 30 kcal tam i pod koniec dnia ma sie 400 kcal wiecej
Hej
Pomimo, ze mi tez w Anglii wlasnie przybylo , bagatela 10 kg, niestety nie zgodze sie z faktem, ze w Anglii wszystko jest bardziej kaloryczne...Zaczelam wrecz zauwazac, ze jest bardzo duzo produktow, ktore maja duzo mniejsza kalorycznosc, niz takie same produkty w Polsce
Wydaje mi sie, ze zarowno w moim, jak i w wiekszosci przypadkow powodem tycia jest nieregularnosc w spozywaniu posilkow, podjadanie pomiedzy nimi, brak czasu na przyrzadzanie zdrowszych obiadkow, a co za tym idzie, czestsze sieganie po fast foody, czy gotowe produkty z polek, na ktore nawet nie zwracamy uwagi mieszkajac w Polsce
Mysle tez, ze najlepszym sposobem walki z wpadaniem w niewlasciwe nawyki jest ustalenie godzin, w ktorych bedziemy sie pozywiac i ich przestrzeganie, no i oczywiscie, ograniczenie spozywania wysokokalorycznych potraw poznymi wieczorami
Nalezy zwracac tez uwage na etykiety kupowanych produktow, ich kalorycznosc, zawartosc weglowodanow, tluszczow i bialka i oczywiscie nie zapominac o spozywaniu duzej ilosci owocow i warzyw
I co najwazniejsze- zawsze, ale to zawsze pamietac o zjedzeniu sniadania, zanim sie gdziekolwiek wybierzemy, bo jest ono wszakze najwazniejszym posilkiem, jaki spozywamy w ciagu dnia
Mysle, ze trzymajac sie tych kilku zasad latwiej bedzie nam utrzymac prawidlowa wage, bez wzgledu na to, czy mieszkamy w Polsce, Anglii czy we Wloszech
Stary 2009-02-23, 22:53   #279
anetac33
Raczkowanie

Ja niegdyś czytałam że miło jest zrzucić nadmiar i utrzymać wagę wg diety strażników wagi (Weight Watchers), wrzućcie na google i poczytajcie.
http://zdrowie.onet.pl/192,9390,,,,d...agi,diety.html
Tutaj bardzo łatwo zastosować ich dietę, pełno produktów z napisem WW i podana ilością pkt. Może kogoś to zainteresuje.

Pozdrawiam
Stary 2009-02-23, 23:35   #280
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetac33 Pokaż wiadomość
Ja niegdyś czytałam że miło jest zrzucić nadmiar i utrzymać wagę wg diety strażników wagi (Weight Watchers), wrzućcie na google i poczytajcie.
http://zdrowie.onet.pl/192,9390,,,,d...agi,diety.html
Tutaj bardzo łatwo zastosować ich dietę, pełno produktów z napisem WW i podana ilością pkt. Może kogoś to zainteresuje.

Pozdrawiam
Sama nigdy sie na te dietke nie skusilam, ale grono moich znajomych z niej korzysta/lo i na ich przykladzie moge stwierdzic, ze naprawde duzo daje
Czasem korzystam z gotowych dan Weight Watchers, ale staram sie wybierac te najbardziej sycace, a zarazem najmniej kaloryczne
Stary 2009-02-24, 07:43   #281
Mappi
Przyczajenie

Jak tylko zobaczylam ten watek to kamien spadl mi z serca! Ze nie tylko ja mam ten problem Staram sie nie jesc angielskiego pieczywa, a raczej chleb z 'polskiego sklepu' ale i tak przytylam 10kg od przyjazdu tutaj. Wg mnie wplyw mialy dwie rzeczy -

1. U mnie wyjazd polaczony byl z usamodzielnieniem i gotowac zaczelam sama, a wiadomo ze wtedy czlowiek przyrzadza to co najbardziej lubi i sobie dogadza
2. Mimo wszystko finansowo lepiej sie zaczelo ukladac i nie bylo juz tego hamulca cenowego, co by sobie smakolyka nie kupic.

Teraz probuje zrzucic te 10kg ale trzymaja sie mnie uparcie mimo ograniczenia wielkosci porcji itd.
Mappi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 10:03   #282
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mappi Pokaż wiadomość
Jak tylko zobaczylam ten watek to kamien spadl mi z serca! Ze nie tylko ja mam ten problem Staram sie nie jesc angielskiego pieczywa, a raczej chleb z 'polskiego sklepu' ale i tak przytylam 10kg od przyjazdu tutaj. Wg mnie wplyw mialy dwie rzeczy -

1. U mnie wyjazd polaczony byl z usamodzielnieniem i gotowac zaczelam sama, a wiadomo ze wtedy czlowiek przyrzadza to co najbardziej lubi i sobie dogadza
2. Mimo wszystko finansowo lepiej sie zaczelo ukladac i nie bylo juz tego hamulca cenowego, co by sobie smakolyka nie kupic.

Teraz probuje zrzucic te 10kg ale trzymaja sie mnie uparcie mimo ograniczenia wielkosci porcji itd.
Mappi- zapraszam do watku poswieconego odchudzaniu na Wyspach
link:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250828
Stary 2009-02-24, 13:28   #283
norka27
Zakorzenienie

Ja raczej dostepu do tych wszystkich fastfoodowych potraw nie mam, mieszkam na takim zadupiu ze McDonalds to byl by raj na ziemi No ale znowu ten dostep do wszystkich smakolykow ktore w polandii byly nie osiagalne hihi... No i sposob jedzenia tutaj - do ziemniaczkow tlusta smietana, deser - bita smietana, wszystko smazone na masle Ja juz obiady u tesciow ograniczam do minimu, sama gotuje bez tych wspanialosci a i tak oboje z TZ wygladamy jakbysmy potomstwa sie spodziewali Tz kupil mi maszynke do robienia chleba. Zaczelam cudo uzywac i nawet te chlebki sa ok oprocz skorki - za cholere nie wycodzi mi taka chrupiaca jak te ze sklepu Moze ktoras z was uzywala maszynki do chleba i ma sposob? I druga sprawa - uzywam gotowych mikstru do pieczenia, raczej nie mam swojego przepisu - moze znacie jakis dpbry przepis na chlebek
Stary 2009-02-24, 15:55   #284
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
Ja raczej dostepu do tych wszystkich fastfoodowych potraw nie mam, mieszkam na takim zadupiu ze McDonalds to byl by raj na ziemi No ale znowu ten dostep do wszystkich smakolykow ktore w polandii byly nie osiagalne hihi... No i sposob jedzenia tutaj - do ziemniaczkow tlusta smietana, deser - bita smietana, wszystko smazone na masle Ja juz obiady u tesciow ograniczam do minimu, sama gotuje bez tych wspanialosci a i tak oboje z TZ wygladamy jakbysmy potomstwa sie spodziewali Tz kupil mi maszynke do robienia chleba. Zaczelam cudo uzywac i nawet te chlebki sa ok oprocz skorki - za cholere nie wycodzi mi taka chrupiaca jak te ze sklepu Moze ktoras z was uzywala maszynki do chleba i ma sposob? I druga sprawa - uzywam gotowych mikstru do pieczenia, raczej nie mam swojego przepisu - moze znacie jakis dpbry przepis na chlebek
Zobacz tu http://mojewypieki.blox.pl/html/1310...21.html?320588

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:25   #285
norka27
Zakorzenienie

Oj dziękować tobie, dziękować : roza: Ja bardzo lubie taki chlebek świerzutki, nie mogę narzekać na norweskie wypieki, nie powiem nie są złe ale brak w nich tego domowego smaczku i tej skóreczki jak z baltonowskiego I przede wszystkim są to wypieki masowe, długoterminowe, które koło piekarni nawet nie leżały Wracając do produktów mięsnych - pracowałam w firmie która kupowała wołowinę z Irlandii i wiem co nieco o warunkach... Niby ok ale to że mięsko nie jest odwieszane do odcieknięcia krwi już powoduje że mamy krwiste kotlety i mielone po usmażeniu Co u mojej koleżanki zaowocowało wegeterianizmem irlandzkim... Ja w Norwegii boję się kupować kurczaków pod każdą formą / podejrzanie pachnie jak się paczkę z miąskiem otworzy /nawet kot tego nie chce.. a reszta mięska jest baaaardzo droga, jak chcesz upiec mięsiwo to lepiej poczekaj aż będziesz w polandii

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

A jak spędziłyście tłusty czwartek? U mnie niestety nie ma pączków tylko jakieś dziwne niby na tłuszczu smażone krążki bez smaku więc nie świętowałam Za to sobie czekoladką dogodziłam A jak tam dzisiajszy śledzik się wam zapowiada? U mnie śledzia jest pod dostatkiem tyle że jakoś inaczej przyrządzany, nie smakuje jak ten kaszubski.. albo maminy w oleju

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 20:53   #286
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
A jak spędziłyście tłusty czwartek? U mnie niestety nie ma pączków tylko jakieś dziwne niby na tłuszczu smażone krążki bez smaku więc nie świętowałam Za to sobie czekoladką dogodziłam A jak tam dzisiajszy śledzik się wam zapowiada? U mnie śledzia jest pod dostatkiem tyle że jakoś inaczej przyrządzany, nie smakuje jak ten kaszubski.. albo maminy w oleju
a ja kupilam paczki w polskim sklepie w czwartek i zjedlismy do kawki
Jaka pogoda w Norwegii?
Stary 2009-02-24, 22:14   #287
norka27
Zakorzenienie

W Norwegii odwilż, jeszcze 2 tygodnie temu grubo na minusie i napadało 2 metry u mnie nie ma polskiego sklepu niestety, teściowa mi zrobiła jakies lokalne ciastka Zazdroszcze ci tego sklepu
Stary 2009-02-25, 00:31   #288
anetac33
Raczkowanie

Cytat:

Ja korzystam z tych stronek, najwięcej z pierwszej, piekę w piekarniku i tam dla tej fajniejszej skorki poleca się wlać szybciutko gorącej wody w naczynie pod chlebkiem albo skropić cały piekarnik oprócz chlebka.
http://www.chleb.info.pl/index.php
http://piekarnia.wordpress.com/2008/...ierwszy-chleb/
http://piekarniatatter.blogspot.com/...x-results=7%20)
http://ahensoldt.wroclaw.pl/chleb.html

Pączków nie jadłam, nie robiłam, w sklepach mnie nie kusiły, uff

Pozdrawiam
Stary 2009-02-25, 07:30   #289
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
W Norwegii odwilż, jeszcze 2 tygodnie temu grubo na minusie i napadało 2 metry u mnie nie ma polskiego sklepu niestety, teściowa mi zrobiła jakies lokalne ciastka Zazdroszcze ci tego sklepu
W Londynie poslkich sklepow pod dostatkiem. Jak do Norwegii wiecej wyemigruje to tez bedziecie mieli Piekne widoki macie w Norwegii!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 19:37   #290
norka27
Zakorzenienie

Dziewczynki ja sie za dietke zabralam - zadnego bialego pieczywa ze sklepu. Kilka dni na owocach i warzywkach, troszke mleczka, pelnoziarnisty . Dzieki Bogu TZ na morzu wiec mam 5 tygodni dla sibie i nie musze gotowac dla niego A wiadomo jedzonko dla 90% panow tuczy niestety a my musimy z nimi je zajadac A za chlebki zamierzam sie zabrac, TZ uwielbia domowy - testerami beda tescie

Edytowane przez norka27
Czas edycji: 2009-02-25 o 19:38
Stary 2009-02-26, 11:38   #291
anetac33
Raczkowanie

Wink Dot.: Czy przytyłyście za granicą?

Cytat:
Dziewczynki ja sie za dietke zabralam - zadnego bialego pieczywa ze sklepu. Kilka dni na owocach i warzywkach, troszke mleczka, pelnoziarnisty . Dzieki Bogu TZ na morzu wiec mam 5 tygodni dla sibie i nie musze gotowac dla niego A wiadomo jedzonko dla 90% panow tuczy niestety a my musimy z nimi je zajadac A za chlebki zamierzam sie zabrac, TZ uwielbia domowy - testerami beda tescie

Najpierw przygotuj sobie zakwas, ja na początku zrobiłam taki drożdżowy, potem już typowy z mąki żytniej i wody. I mała podpowiedź, czasem jest zbyt chłodno w mieszkaniach, więc polecam wyczytaną radę -w piekarniku włączyć tylko lampkę i tam wstawić zakwas, a także chlebek do wyrośnięcia.

Ja ostatnio zrobiłam dwa chlebki, jeden jaśniejszy dla moich i jeden dla mnie z ziarnami i śliwką suszoną; swój pokroiłam i zamroziłam i jak mam chęć na chlebek to wyciągam i rozmrażam ze dwie kromeczki-jak świeży.

W ogóle taki zaraz o pieczeniu jest najsmaczniejszy, ale niestety sprzyja tyciu.

Pozdrawiam i życzę sukcesów
Stary 2009-02-26, 18:45   #292
norka27
Zakorzenienie

Aneto ja chetnie bym na zakwasie robila ale nie wiem jak ten zakwas przygotowac, juz przejechalam caly watek o pieczeniu chleba i dupa jasiu... Dawaj mi tu jakis przepis na zakwas co se dobrosci narobie. A ja dzisiaj kilku kilometrowy spacerek w gorach z sasiadka - trening na udka i dupencje Zaczynamy przygotowania do sezonu bikini Ale mnie na muffinke i tak pokusilo dzisaj A taka fajna byla z kawalkami czekoladki
Stary 2009-02-27, 18:21   #293
anetac33
Raczkowanie

Norka, ja nie mam jeszcze jednego stałego, robiłam różne, na tych stronach co dałam linka możesz poczytać, poniżej wstawiam Ci jezcze jeden przepis na zakwas i chlebek z innej stronki:

Mąka żytnia razowa typ 2000 + woda
1 dzień 10 dkg mąki i wody tyle aby powstało ciasto konsystencji gęstej śmietany. Najlepiej w słoiku lub kamionce.
2 i 3 dzień to samo. Dosypuję mąki wody mieszam drewnianą łyżką
i zostawiam w tem.pokojowej.

Nie ważę mąki robię to na przysłowiowe "oko".
Trzeciego dnia mikstura powinna pachnieć kwasem i wyraźnie pracować.

Taki zakwas możesz użyć już do pieczenia chleba albo zrobić z niego ciasto zakwaszone. tz. 2-3 łyżki tegoż zakwasu i tyleż mąki tej której będziesz używać do pieczenia chleba, aby powstała kulka ciasta nie za twarda ale dość stabilna. Pozostawiasz na około 12 godzin aż ciasto urośnie i lekko opadnie.
Resztę zakwasu / kilka dni / możesz przechowywać w lodówce do następnego wypieku jeśli w ciągu tygodnia nie będziesz piekła następnego chlebka musisz zakwas dokarmić / np.łyżkę mąki + woda /
Jest wiele przepisów w sieci na chleb na zakwasie i cieście zakwaszonym
Uwagi !
Woda do zakwasu najlepsza przegotowana kranówa albo oligoceńska tej nie gotuję. Naczynie na zakwas powinno być na tyle duże aby zakwas nie wychodził z niego. Mąkę można kupić w sklepie EKO lub w supermarkecie.
Zawsze robię pierwszy zakwas z żytniej razowej typ 2000, chociaż do tego celu nadają się wszystkie typy powyżej 600. Zawsze można z odrobiną podstawowego zakwasu i np.mąki typ 550 wyprowadzić go na np. pszenny zakwas lub ciasto zakwaszone. Nigdy nie pozbywaj sie całego zakwasu pozostawiaj kilka łyżek aby robić następny.Wtedy zakwas jest bardziej stabilny i większy sukces w jakości chleba.

Jak będziesz chciała zakwasu drożdżowego, to napisz, wklepię go z mojego kajetu

Pozdrawiam
Stary 2009-02-27, 19:36   #294
norka27
Zakorzenienie

a ty ten sloik w czasie kwaszenia zamykasz? Kurcze moj chlebek z wczoraj jest taki smaczniutki i wogole sie ciesze ze wyszlo tak jak byc powinno a chciala bym jeszcze zakwasowy zrobic Dawaj ten drozdzowy tez Zajrzyj do watku czy pieczecie same chleb - wkleilam foty moich chlekow z wczoraj

Edytowane przez norka27
Czas edycji: 2009-02-27 o 19:37
Stary 2009-02-27, 21:47   #295
Sysunia_d
Zakorzenienie

norka27 nie moge sie na ciebie napatrzec strasznie mi przypominasz moja kuzynke z Polski W pierwszym momencie myslałam ze ty to moja Madziula i sobie mysle no prosze z Anglii wyjechala do Polski a teraz ja wywiało do Norwegii

A ja przytyc bym chciala i kuna nie moge

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 10:18   #296
norka27
Zakorzenienie

Sysunia Madzia to na 100% nie jestem Ale za to Ala jak najbardziej Hmmm zeby przytyc to chyba nic trudnego - wcinaj banany, makarony sosami, pieczyste i maczne, duzo siedz na kanapie, slodycze no i troche fast food i zobaczysz efekcik
Stary 2009-02-28, 12:13   #297
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

przytylam a to wszystko przez brak czasu na przygotowywanie posilkow, jedzenie wysokokalorycznego jedzenia na stolowce w pracy i takie tam.. ale juz nad tym pracuje wrocilam do zdrowego trybu zycia i poswiecam wiecej czasu na przygotowywanie jedzenia. od razu czuje sie lepiej
Stary 2009-02-28, 12:27   #298
go2me
Rozeznanie

tak..może z jakiś kilogram czy dwa..no ale to z braku porządnego wysiłku, codziennie tylko jakieś 2 km na przystanek autobusowy i tyle, a za leniwa jestem by biegać...

go2me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 18:48   #299
norka27
Zakorzenienie

A ja zauwazylam ze nawet jedzac mniej, uwazajac na siebie i majac wysilek fizyczny i tak tyje zyjac w Norwegii. Nie wiem dlaczego, jakby zarcie napompowane bylo sterydami. Ubilam sie jak warhlaczek TZ ma 5 tygodni na morzu wiec ja zawsze w tym okresie dieta, ruch i ograniczenie tego co lubie do inimu a efekt - zerowy. Juz sama nie wiem czy to z wiekiem przychodzi czy jakas zmiana warunkow. Przyznaje ze pije tu o wiele wiecej sokow, jem pelne sniadania i jezdze autem ale nie jem kolacji, obiady o wiele mniejsze niz u mamy, nie piej slodzonych herbat, kaw i takich tam. Za to wiele owocow na co dzien. Czy to mozliwe ze lepsze jakosciowo jadelko tak czlowieka rozpycha? Na szczescie u mnie w ciagu 2 lat to tylko 4 kg wiecej i pare centymetrow w dupencji ale zawsze rozmiar jeansow i tk przeraza.
Stary 2009-03-01, 00:39   #300
niuniaaa86
Zadomowienie

czesc Dziewczyny

jak milo ze znalazlam ten watek

ja podczas mojego pierwszego wyjazdu i 2tygodniowego pobytu w Uk przytylam 4kg, wrocilam na miesiac do Polski, udalo mi sie zrzucic 3 kg, kolejny wyjazd i 5 kg do przodu , masakra :/ nie moge dopiac zadnych spodni
co gorsza , u mie jest tak ze kazdy dodatkowy kilogram wyglada jak 5 dodatkowych kilogramow :/
teraz jestem w PL, staram sie sporo ruszac i w miare zdrowo i regularie odzywiac, ale waga nie chce ruszyc, wiec z kazdym dniem moja motywacja maleje eh

niedlugo zowu lece a wyspy, jak tak dalej pojdzie to iedlugo bede musiala wykupywac dwa miejsca w samolocie :/
niuniaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości