![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krem wyrównujący koloryt skóry
Możecie jakis polceić? Mam drobne przebarwienia i chce je jakos zlikwidowac. Słucham rad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Krem wyrównujący koloryt skóry
Wlasnie ma ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Santababalo (sliczny nick btw
![]() Tylko prosze przeczytaj ![]() Od siebie: nie uzywalam Lieraca (za drogi) ale dodam: witmine C (najlepiej serum samorobione, przepis w wyszukiwarce), zluszczanie kwasami lub pochodnymi witaminy A (ja stosuje Diacneal) i WYSOKIE FILTRY PRZEZ CALE ZYCIE. O zakazie solarki chyba nie musze wspominac? Na mnie dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No widzisz, moze masz racje. Niestety przed zakupem Glyko-A nie bylam na konsultacji u dermatologa i postanowilam przeprowadzic kuracje samodzielnie, z pomoca informacji znalezionech w necie.Mam jeszcze prawie cala tubke Glyko-A,wiec moze sprobuje jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
aha, i nie nakładaj go od razu po umyciu twarzy, odczekaj min. 15 min., aż woda całkiem odparuje.
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kwasy robiłam w gabinecie, łącznie z kremem 5 % i maseczką 7%. Za bardzo efektow nie widze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ODŚWIEŻAM ![]() Nie moge znaleźć przepisu na wyżej zaznaczone serum - ktoś może podać ???????????????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
odkąd pamiętam twarz miałam zawsze lekko żółtą w okolicach ust, jednak w ostatnim czasie się to nasiliło ( mam cerę tłusta i skłonną do pryszczy)...jak to należy poszłam z tym do dermatologa , przepisał mi na to lek Aknemycin jednak pryszcze które mam miejscowo zostały tym podrażnione a twarz jak była żółta jak jest i na dodatek wyskoczyła mi mała szorstka plamka odkąd zaczęłam stosować ten lek. ![]() podrażnienie pryszczy trochę złagodziłam...ale jak się pozbyć żółtej twarzy z okoli brody i ust? stosowałam na to wiele żeli do twarzy i różnych specyfików... i następny mój problem to już niedługo idę do szkoły i należy wyglądać wśród ludzi, jaki zrobić makijaż żeby to zatuszować , nie chce robić tapety a pod pudrem w kremie , pudrem i tak to się odznacza...jak dostosować kosmetyki żeby to zakryć? jakieś konkretne polecacie? czytałam wiele wątków na wizażu ale nie znalazłam nic konkretnego co mogłoby mi pomóc. Tak wiec proszę o pomoc... ![]() a czy to jest od trądziku , słonca, uczulenia tego już nie potrafię stwierdzić ![]() Edytowane przez piparapom Czas edycji: 2012-08-25 o 13:24 Powód: drobne poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Problem.
Witam, mam takie pytanie, czy przebarwienia mogą same zniknąć? Tzn bez ingerencji maści ani tym podobnych rzeczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem.
mogą, w końcu komórki naskórka stale "wędrują" do góry, górna warstwa rogowa się złuszcza, odsłania się kolejna. Więc mogą same zniknąć, po dłuższym czasie, zależy jeszcze jakie to przebarwienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To są takie blizny, którym towarzyszy kolor bordowy. Stosuję na to acne-derm i może trochę kolor się zmienił, ale nieznacznie. Martwię się, że mi to na zawsze zostanie.;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
To mało prawdopodobne. Ja mam cerę naczynkową i jedno naczyńko mi znikło, ale myślę, że to zasługa kremu do cery naczyńkowej. Niestety taka cera wymaga bardzo dużej troski i dobry krem to podstawa. Zauważyłam, że dopiero kremy z apteki poprawiły jej kondycję. Niestety trzeba w nie zainwestować, bo naczynka które są pozostawione same sobie mogą się niestety poszerzać.
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Na przebarwienia dobry jest krem z Clinique. Naprawdę działa. Co prawda moje był niewielkie, ale widzę efekty.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ale ja nie mam cery naczynkowej, bynajmniej nie wygląda na taką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
progres, a jaka jest dokladna nazwa tego kremu od clinique?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Even better
![]() young96 - wiem. ja mam i to i to, dlatego mi się pomieszało i dopisałam potem o tych przebarwieniach.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ok, rozumiem.
![]() Ale jest jednak możliwe, żeby te przebarwienia znikły? Z pomocą acne-dermu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Może ktoś odpisać? Jestem jak na razie załamany. Jeżeli ma to być już blizna, to niech będzie, ale niech to przebarwienie zniknie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ja polecam noscar do kupienia w aptece, na allegro taniej raczej kupisz... jesli sa to bordowe, to w sam raz na ten krem... ktory zliwkiduje jak i przebarwienia i blizny !
daruj sobie acne derm, po czasie wysuszy Ci skore, zacznie ona piec i uwazaj na okolice oczu! lepiej dolozyc 20 zl i kupic ten noscar... mozesz go uzywac na cala powierzchnie twarzy lub jak chcesz na te pojedyncze odbarwienia ![]() ![]() Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2012-10-11 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
powinno zniknąć po kilku tygodniach, stopniowo blednąc, ale może warto byłoby wybrać się do dermatologa lub kosmetologa/kosmetyczki na złuszczanie? Pamiętaj o ochronie przeciwsłonecznej, używaj filtrów min 30 (już teraz mimo że dni wyglądają ostatnio niezbyt słonecznie) koniecznie! W przebarwieniach poza kwasem azelainowym z acne dermu poleca się m.in. tretynoinę, retinoidy, hydrochinon, kwas salicylowy, arbutynę, wyciąg z lukrecji (większość pod okiem dermatologa lub kosmetologa). Z gabinetowych zabiegów skuteczne są właśnie m.in. peelingi chemiczne mikrodermabrazja/dermabrazja, laseroterapia. Ale jak pisałam, przebarwienia pozapalne zwykle same znikają, choć można im pomóc
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- a i nie mylcie proszę przebarwienia z blizną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
po pierwsze zalozyciel nic nie wspomnial o tradziku, a chodzi tylko o przebarwienia, po drugie tak czy siak noscar lagodzi objawy tradziku... po trzecie, wydaje mi sie rowniez, ze autor potrzebuje jednego konkretnego kosmetyku (nie kilkunastu) i przystepnej cenie...
Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2012-10-11 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
ok, ja się nie chcę z nikim kłócić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi!
Mam trądzik i to po nim zostały mi te przebarwienia. Nigdy wcześniej takie coś mi nie zostawało, co dopiero od niedawna. A jakie filtry polecacie? Tylko raczej takie tańsze, jeżeli byłaby taka możliwość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
tutaj masz tez krem 2w1, czyli rozjasniajacy przebarwienia i z filtrem 15, jednak filtr jest sredni... kremy z filtrami sa drogie, wiec nie spodziewaj sie kosztow ponizej 30zl
http://allegro.pl/ava-white-skin-kre...671571310.html sama go uzywalam przez jakis czas i rowniez jestem zadowolona ![]() Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2012-10-12 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wiem, że to pytanie raczej nie powinno być na tym forum, ale czy jak będę miał zarost, to on zakryje mi blizny i przebarwienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
zalezy jak dlugi ;] ale raczej nie, bo na miejscu blizn Ci nie wyrosna wloski...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.