![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
ekhm... Vana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
Funky, Nasturcja, Star i Panienko Izabello(?)
![]() ![]() ![]() ooo Iza ja też nie lubię "warzywnych" dań, wolę słodkości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U: Iśn- chałka drożdżowa moczona w jajku i cukrze waniliowym, smażona ![]() IIśn- paluch ciemny z ziarnami z pasztetem pieczarkowym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, milkyway minute, 2 delicje paczka orzeszków w czekoladzie ![]() O- zupa kalafiorowa zabialana, zaprawiana mąką, mięsko z zupki, ziemniaczki polane tłuszczykiem posypane szczypiorkiem z kotletem mielonym z serem(do dzisiaj nie znosiłam mielonych ![]() gorąca czekolada, kawałek babki jw, mars P- główka kalafiora smażona w panierce na oleju, grahamka z ziarnem z masełkiem i szynką oraz warzywkami i sosem czosnkowym, herbata, banannnnn kisiel sch K- 3 duże kanapki z serkiem topionym, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, porcja (całkiem spora) sałatki z kukurydzą, porem, jajkiem, serem majonezem i ketchupem-->jest przeBOSKA ![]() ![]() ![]() teraz mam wieśniaka do, którego dodałam nutellę i płatki śniad a dodatkowo maczam sobie w nim biszkopty ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Wtajemniczenie
|
jest sobota, weekend.. moje grzeszne RRRRRRrrrrr (notabene tylko z nazwy bo wg mnie jadlospis jak na P...)
S pol serniczka bananowago SB(ok 300 kcal)+actimel+kawa Ricorre zz mlekiem II pol duzego paczka(byly swieze w polskim sklepie a ja od wiekow nie jadlam i na pol z TZ zjedlismy ![]() lunch male opakowanie sushi (200 kcal) przekaska pomarancz+zielona herbata+paczka poppadoms(indyjskie wypiekane krakesy- 256 kcal-ale o dziwo zawieraja az 11 g bialka i tylko 20 gram wegli w calej paczce!ponoc sa robiobne z fasoli,cieciorki i ryzu itp) jedyny minus ze smierdza ryba ![]() obiadokol 2 palki z kuraka i pol piersi z kuraka upieczone w tym woreczku co reklamuja w TV(mama przyslala ![]() ![]() a to wszystko okraszone 4-5 buteleczkami Sabai (tajskie lekko gazowane winko z sokiem z granatow i hibiskusem, bez dodatku cukru z wit C i antyoxydantami) Przyznam szczerze ze nigdy w zyciu nie pilam nic lepszego z alkoholi..... 5% tylko ale jakie orzezwiajace,pyszne....
#1445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytrusku - nie bój sie zwiększac kalorii, ja na szczęscie mam to za sobą, gdyz do neidawna sama jadlam ok 1000-1200 kcal, ale wzięłam się za siebie i doszlam do 2000 kcal nie tyjąc przy tym , a nawet parodoksalnie schudłam 1kg ziększając, więc wiesz nasze organizmy dobrze wiedzą co dla nich dobre ![]()
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
R:
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek homo naturalny, 0,5 jabłka, mandarynka); surówka z drugiej połówki jabłka i marchewki II śniadanie: grahamka z pasztetem sojowym pieczarkowym, ogórkiem kiszonym i pomidorem --------> na uczelni Obiad: bułka pełnoziarnista z gotowaną piersią z kurczaka (ok. 150 g), sałatą, ogórkiem kiszonym, papryką i kiełkami -------> na uczelni Podwieczorek: garść migdałów, sok pomidorowy (250 ml) -------> na uczelni Kolacja: gotowany na parze stek wołowy (ok.150-180 g); mieszanka sałat w sosie vinegret.
#1447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 |
Raczkowanie
|
Rrrr... na dziś
Śniadanie:dwie kromki razowca jedna z żółtym serem i papryką druga z białym chudym twarogiem i połową łyżeczki dżemu (słodzony fruktozą) pomarańcza Obiad: makaron pełno ziarnisty z warzywami na patelnie Przekąska: pomarańcza, jabłko Kolacja: frytki z selera (wiem brzmi dziwnie ale dało się zjeść) Właśni wróciłam z lidla i .... kupiłam serek homo naturalny ![]() ![]() ![]() Aaaa właśnie brakuje mi bardzo mojej kawy (łyżka rozpuszczlanej, łyżka kako gorzkiego,1/4 wody gorącej i reszta mleka + cukier) nie pije już jej od stycznia i mój organizm się jej domaga... mogłabym się jej napić ? Czy raczej na R nie jest wskazana ? Jak zwyklę proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Raczkowanie
|
no to moje P specjalnie dla Izy
![]() 1. wieśniak z pokrojoną gruszką, rodzynkami, figami i suszonymi śliwkami + fitella cynamonowa i cynamonem, kawa na spienionym mleku z cukrem, banan pieczony z paskiem gorzkiej czekolady 2. 3/4 woreczka białego ryżu z zabielaną pomidorową z marchewka, m&m'sy czekoladowe 60gr 3. canneloni z sosem bolognese z miechem mielonym z mozarella (dużo ![]() 4. tu skromnie ale późno wstalam: duża latte z ajerkoniakiem czy tam jakims zabajone (w Biegu Cafe) duże, pyszne ![]() 5. bułka zytnia, podpieczona i gorąca ![]() ![]() (od razu uprzedzam komentarze co do sopockiej: z racji ze jestem jak to moja matka mowi - francuskim pieskiem, tylko taką wedline lubie i jadam / jadałam -> zawsze na wyjazdy zabierałam swoje opakowania sopockiej (wiem - chore) ![]() poproszę o ocenę ![]()
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-28 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuj, oduczyć się słodzenia, kakao także jak najrzadziej. Te orzechy to tak około 20g.
Edytowane przez ewelina* Czas edycji: 2009-02-28 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
owsiana rzadka nie była bo banana wrzucam całego tak na oko w połowie, jak sie rozpuściiii to ta bananowoowsiana papa jest przepyszna <3 ![]() i jogobella mi sie kończy. zostały tylko 2. musze powiedzieć tacie żeby zwinął w najbliższym czasie kolejne 12 sztuk XD
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Przyczajenie
|
Dzisiejsze U, (mam nadzieje, że jest lepiej).
1 śniad. jogobella, jabłuszko i cheetosy serowe(1/4 paczki) 2 śniad. bułka z pasztetem 3.obiad bigos, rogal z czekoladą 4.podwieczorek dwie połówki kromki chleba z masłem i wędliną (byłam u cioci i jakoś specjalnie głodna nie byłam). 5. obiad (wróciłam o 21 więc troszkę późno, ale będę czytac książke, więc szybko spać nie pójdę) bigos i rogalik z czekoladą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze: śniadanie beznadziejne. chipsy z samego rana to w ogóle kicha, ale nawet bez tego to mi nie pasuje- bardzo mało białka, dlaczego zamiast jogurtu nie weźmiesz wieśniaka? i to jabłuszko to mogłaś wsunąć na drugie, a zamiast niego dorzucić chlebek czy coś.. obiad też nietęgi trochę. nie jesz do bigosu żadnego pieczywa? ![]() i na kolację bigos- on jest ciężkostrawny, ja bym ci odradzała go :P
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie chciało mi się na kolacje robić nic innego, więc odgrzałam bigos :P Chrupki na śniadanie zjadłam, bo mi zostały z wczoraj. Wiem, mało białka, ogólnie jem więcej, dziś nie miałam ochoty ani na jaja ani na mleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jutro było lepiej ;]!
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No to moze ja tez wkleje Dzisiaj poszalalam "troche" a wiec P: ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami i sosem toffi ![]() zaraz po/ paczka biszkoptow & banan 2śn: jogurt cytrynowy 175g z kubkiem granoli orzechowej, czekolada mietowa na goraco (na zakupach); princessa kokosowa, batonik toblerone 35g o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa. 2o(u cioci ![]() d:kawalek makowca. nauka ![]() p;parowka zapieczona z serem zoltym,keczupem i majonezem, 2 kromki chleba z konfitura malinowo waniliowa, czekolada mietowa na goraco(zrobilam dzis zapas ![]() k; wielka kielbasa biala z chrzanem(ze smietana) i keczupem, kromka chleba z maselkiem ![]() po kolacji wpadla jeszcze goraca czekolada ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój to sie chowa!
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-02-28 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepyszny jadłospisik ![]()
![]() |
#1463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1464 |
Rozeznanie
|
Co to za serniczek SB?
#1465 |
Wtajemniczenie
|
300 gram serka typu figura zmiksowane z 3 zoltkami, bananem i slodzikiem. Bialka osobno ubijamy i dodajemy do masy,wylewamy na tortownice i pieczemy w 175C ok 25 min(jak zaczie z gory brazowiec za bardzo to przykrywamy sreberkiem)
mozna spod tortownicy wylozyc pokrojnym kiwi/brzoskwiniami/truskawkami itp.. malo roboty a pyszne i duzo bialka ma ![]() ![]()
#1466 |
Zakorzenienie
|
cytrusekxD- granola to jest mieszanina przeroznych płatków pieczona do chrupkości.
![]() a kokosanka to takie ciastko kokosowe ![]() ![]() dzieki za ocene ![]()
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
Moje U : (dziwne:P)
I. duże jabłko, owsianka: 5 łyżek, wieelki banan, łyżka mieszanki orzechów, pół szklanki mleka; cappucino orzechowe II. grahamka 100g , serek wiejski 150g ze szczypiorkiem,ogórek kiszony; jabłko III. makrela wędzona, kalafior, ogórek kiszony, jabłko, cappucino śmietankowe IV. (w różnych odstępach czasowych- imprezka urodzinowa ![]() ![]() hmm nie czuję sie zbytnio wypchana.. mam nadzieję ze mi sie to nie odłoży ;P ostatnio nie chce mi się nawet liczyc kalorii ...hmm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz również dla oszczędzenia czasu zrobic tak- zalac wieczorem płatki wrzątkiem, przykryc je. Rano podgrzewasz mleko i zalewasz nim płatki. Możesz później dorzucic do tego jakiegoś owocka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. Dziekuję za zaproszenie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.