Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-28, 19:57   #1441
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

ekhm... Vana

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:57   #1442
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
To tym bardziej bierz się za Siebie jeśli będziesz dodawać kcal stopniowo tj 100-200 kcal tygodniowo to waga nie powinna podskoczyć, a nawet jeśli to do granicy odpowiedniej dla Twojego organizmu.
ps. Dziękuję za zaproszenie
Jednym słowem wzorowe R, a najbardziej podoba mi się ta ilość warzyw może jutro jakąś rybkę przemycisz do jadłospisu.
A ja dziekuje za dobre rady.W tej chwili waze 50kg/164 albo 165cm i jadam od 1000kcal-1500kcal dziennie, narazie tej drugiej granicy boje sie przekroczyc, ale probuje.
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:58   #1443
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Funky, Nasturcja, Star i Panienko Izabello(?) pyszniaste jadłopisy-dziś zbiorowa ocenka, ale do każdej mogę napisać to samo:pysznie, zdrowo, różnorodnie, bejecznie jednym słowem

ooo Iza ja też nie lubię "warzywnych" dań, wolę słodkościa lody były:kawowe, tiramisu i sernik z rodzynkami a poza tym skoro schudłaś to raz dwa na ładne P proszę

U:

Iśn- chałka drożdżowa moczona w jajku i cukrze waniliowym, smażona kubek kakao, 2 potężne kawałki babki piaskowej z jogurtem owocowym i płatkami śniad, jabłko

IIśn- paluch ciemny z ziarnami z pasztetem pieczarkowym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, milkyway minute, 2 delicje

paczka orzeszków w czekoladzie

O- zupa kalafiorowa zabialana, zaprawiana mąką, mięsko z zupki, ziemniaczki polane tłuszczykiem posypane szczypiorkiem z kotletem mielonym z serem(do dzisiaj nie znosiłam mielonych), buraczki, papryka w occie, sok jabłkowy

gorąca czekolada, kawałek babki jw, mars

P- główka kalafiora smażona w panierce na oleju, grahamka z ziarnem z masełkiem i szynką oraz warzywkami i sosem czosnkowym, herbata, banannnnn

kisiel sch

K- 3 duże kanapki z serkiem topionym, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, porcja (całkiem spora) sałatki z kukurydzą, porem, jajkiem, serem majonezem i ketchupem-->jest przeBOSKApol ecam

teraz mam wieśniaka do, którego dodałam nutellę i płatki śniad a dodatkowo maczam sobie w nim biszkoptya potem zjem rafaello

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:00   #1444
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

jest sobota, weekend.. moje grzeszne RRRRRRrrrrr (notabene tylko z nazwy bo wg mnie jadlospis jak na P...)

S pol serniczka bananowago SB(ok 300 kcal)+actimel+kawa Ricorre zz mlekiem

II pol duzego paczka(byly swieze w polskim sklepie a ja od wiekow nie jadlam i na pol z TZ zjedlismy )

lunch male opakowanie sushi (200 kcal)

przekaska pomarancz+zielona herbata+paczka poppadoms(indyjskie wypiekane krakesy- 256 kcal-ale o dziwo zawieraja az 11 g bialka i tylko 20 gram wegli w calej paczce!ponoc sa robiobne z fasoli,cieciorki i ryzu itp) jedyny minus ze smierdza ryba

obiadokol 2 palki z kuraka i pol piersi z kuraka upieczone w tym woreczku co reklamuja w TV(mama przyslala-pycha!), do tego buraczki i ogorki konserwowe i 2 male kawalki czosnkowej bagietki

a to wszystko okraszone 4-5 buteleczkami Sabai (tajskie lekko gazowane winko z sokiem z granatow i hibiskusem, bez dodatku cukru z wit C i antyoxydantami)
Przyznam szczerze ze nigdy w zyciu nie pilam nic lepszego z alkoholi..... 5% tylko ale jakie orzezwiajace,pyszne....
Stary 2009-02-28, 20:03   #1445
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Funky, Nasturcja, Star i Panienko Izabello(?) pyszniaste jadłopisy-dziś zbiorowa ocenka, ale do każdej mogę napisać to samo:pysznie, zdrowo, różnorodnie, bejecznie jednym słowem

ooo Iza ja też nie lubię "warzywnych" dań, wolę słodkościa lody były:kawowe, tiramisu i sernik z rodzynkami a poza tym skoro schudłaś to raz dwa na ładne P proszę

U:

Iśn- chałka drożdżowa moczona w jajku i cukrze waniliowym, smażona kubek kakao, 2 potężne kawałki babki piaskowej z jogurtem owocowym i płatkami śniad, jabłko

IIśn- paluch ciemny z ziarnami z pasztetem pieczarkowym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, milkyway minute, 2 delicje

paczka orzeszków w czekoladzie

O- zupa kalafiorowa zabialana, zaprawiana mąką, mięsko z zupki, ziemniaczki polane tłuszczykiem posypane szczypiorkiem z kotletem mielonym z serem(do dzisiaj nie znosiłam mielonych), buraczki, papryka w occie, sok jabłkowy

P- główka kalafiora smażona w panierce na oleju, grahamka z ziarnem z masełkiem i szynką oraz warzywkami i sosem czosnkowym, herbata, banannnnn

kisiel sch

K- 3 duże kanapki z serkiem topionym, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, porcja (całkiem spora) sałatki z kukurydzą, porem, jajkiem, serem majonezem i ketchupem-->jest przeBOSKApol ecam

teraz mam wieśniaka do, którego dodałam nutellę i płatki śniad a dodatkowo maczam sobie w nim biszkoptya potem zjem rafaello
A dziękuję Twoje Śniadanie musiało być pyszne bo brzmi wyśmienicie zresztą wszystko jest

Cytrusku - nie bój sie zwiększac kalorii, ja na szczęscie mam to za sobą, gdyz do neidawna sama jadlam ok 1000-1200 kcal, ale wzięłam się za siebie i doszlam do 2000 kcal nie tyjąc przy tym , a nawet parodoksalnie schudłam 1kg ziększając, więc wiesz nasze organizmy dobrze wiedzą co dla nich dobre
Stary 2009-02-28, 20:07   #1446
Limonka1987
Zakorzenienie

R:

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek homo naturalny, 0,5 jabłka, mandarynka); surówka z drugiej połówki jabłka i marchewki
II śniadanie: grahamka z pasztetem sojowym pieczarkowym, ogórkiem kiszonym i pomidorem --------> na uczelni
Obiad: bułka pełnoziarnista z gotowaną piersią z kurczaka (ok. 150 g), sałatą, ogórkiem kiszonym, papryką i kiełkami -------> na uczelni
Podwieczorek: garść migdałów, sok pomidorowy (250 ml) -------> na uczelni
Kolacja: gotowany na parze stek wołowy (ok.150-180 g); mieszanka sałat w sosie vinegret.
Stary 2009-02-28, 20:10   #1447
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
A dziękuję Twoje Śniadanie musiało być pyszne bo brzmi wyśmienicie zresztą wszystko jest

Cytrusku - nie bój sie zwiększac kalorii, ja na szczęscie mam to za sobą, gdyz do neidawna sama jadlam ok 1000-1200 kcal, ale wzięłam się za siebie i doszlam do 2000 kcal nie tyjąc przy tym , a nawet parodoksalnie schudłam 1kg ziększając, więc wiesz nasze organizmy dobrze wiedzą co dla nich dobre
Bardzo sie ciesze z twojego sukcesu.A ja walcze, walcze i jeszcze raz walcze i zdobywam pierwsze sukcesyZjadłam dzis ciasteczka i prawie wogole nie mam wyrzutow sumieniaA i mam jeszcze takie pytanko, co powiesz o bulkach slodkich, np. na drugie sniadanie??U mnie w szkole bardzo duzo osob je je np. z marmolada.Czy sa bardzo kaloryczne i czy maja jakies wartoscie odzywcze??
Stary 2009-02-28, 20:14   #1448
karciocha2
Raczkowanie

Rrrr... na dziś
Śniadanie:dwie kromki razowca jedna z żółtym serem i papryką druga z białym chudym twarogiem i połową łyżeczki dżemu (słodzony fruktozą) pomarańcza
Obiad: makaron pełno ziarnisty z warzywami na patelnie
Przekąska: pomarańcza, jabłko
Kolacja: frytki z selera (wiem brzmi dziwnie ale dało się zjeść)

Właśni wróciłam z lidla i .... kupiłam serek homo naturalny zaopatrzyłam się także w orzechy włoskie wiec już chyba wiem co zjem jutro na podwieczorek znalazłam też serek homo truskawkowy( było wiele innych smaków) o 0,2% tłuszczy z takiej linii dietetycznej "Linessa" wydawał mi się dobry ale go nie kupiłam więc mam pytanko czy jest dobry ?
Aaaa właśnie brakuje mi bardzo mojej kawy (łyżka rozpuszczlanej, łyżka kako gorzkiego,1/4 wody gorącej i reszta mleka + cukier) nie pije już jej od stycznia i mój organizm się jej domaga... mogłabym się jej napić ? Czy raczej na R nie jest wskazana ?

Jak zwyklę proszę o ocenę ))
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:24   #1449
mongan75
Raczkowanie

no to moje P specjalnie dla Izy (dzis albo jutro odpiszę na pw)

1. wieśniak z pokrojoną gruszką, rodzynkami, figami i suszonymi śliwkami + fitella cynamonowa i cynamonem, kawa na spienionym mleku z cukrem, banan pieczony z paskiem gorzkiej czekolady

2. 3/4 woreczka białego ryżu z zabielaną pomidorową z marchewka, m&m'sy czekoladowe 60gr

3. canneloni z sosem bolognese z miechem mielonym z mozarella (dużo ), brukuł gotowany polany oliwą, herbata z cukrem i cytryną, pasek czekolady ze skórką pomaranczową

4. tu skromnie ale późno wstalam: duża latte z ajerkoniakiem czy tam jakims zabajone (w Biegu Cafe) duże, pyszne (ostatni mi sie trafiały same 'kartoflane' :/) jabłko

5. bułka zytnia, podpieczona i gorąca posmarowana almette i - połowa z kilkoma plastrami sopockiej, sałatą i papryką, druga z sopocka i chrzanem, ze dwie rzodkiewki, 200gr wędzonego pstrąga (przeraziłam się ceną: 26zł za opakowanie ) z cebulka, pomidorem i cytryną, herbata z cytryna i cukrem

(od razu uprzedzam komentarze co do sopockiej: z racji ze jestem jak to moja matka mowi - francuskim pieskiem, tylko taką wedline lubie i jadam / jadałam -> zawsze na wyjazdy zabierałam swoje opakowania sopockiej (wiem - chore) ew. moge zjesc świeżą wiejską kiełbache albo łososiową )

poproszę o ocenę

Edytowane przez mongan75
Czas edycji: 2009-02-28 o 20:25
mongan75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:30   #1450
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Rrrr... na dziś
Śniadanie:dwie kromki razowca jedna z żółtym serem i papryką druga z białym chudym twarogiem i połową łyżeczki dżemu (słodzony fruktozą) pomarańcza tu łączysz ww z tłuszczami
Obiad: makaron pełno ziarnisty z warzywami na patelnie nie ma białka! następnym razem dołóż mięsko np. pierś z kurczaka
Przekąska: pomarańcza, jabłko
1.owoce to nie posiłek
2. jemy je do godziny 16
3. ograniczamy do 2 dziennie
Kolacja: frytki z selera (wiem brzmi dziwnie ale dało się zjeść) brak białka, na kolacje jest on najważniejszy,

Właśni wróciłam z lidla i .... kupiłam serek homo naturalny zaopatrzyłam się także w orzechy włoskie wiec już chyba wiem co zjem jutro na podwieczorek znalazłam też serek homo truskawkowy( było wiele innych smaków) o 0,2% tłuszczy z takiej linii dietetycznej "Linessa" wydawał mi się dobry ale go nie kupiłam więc mam pytanko czy jest dobry ?
Aaaa właśnie brakuje mi bardzo mojej kawy (łyżka rozpuszczlanej, łyżka kako gorzkiego,1/4 wody gorącej i reszta mleka + cukier) nie pije już jej od stycznia i mój organizm się jej domaga... mogłabym się jej napić ? Czy raczej na R nie jest wskazana ?

Spróbuj, oduczyć się słodzenia, kakao także jak najrzadziej.
Te orzechy to tak około 20g.

Edytowane przez ewelina*
Czas edycji: 2009-02-28 o 20:31
ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:32   #1451
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Rrrr... na dziś
Śniadanie:dwie kromki razowca jedna z żółtym serem i papryką druga z białym chudym twarogiem i połową łyżeczki dżemu (słodzony fruktozą) pomarańcza troszkę mało jak na śniadanie, nawet na R..

gdzie 2. sniadanie?

Obiad: makaron pełno ziarnisty z warzywami na patelnie gdzie białko?

Przekąska: pomarańcza, jabłko owoce w pierwszej połowie dniaa

gdzie podwieczorek?

Kolacja: frytki z selera (wiem brzmi dziwnie ale dało się zjeść) smażone na oleju? kolacja powinna być czystobiałkowa przed snem, wczesniej mozesz dorzucic troche węgli.

frtyki selerowe - czyżby takie co robiła kiedys w swoim MEGA programie EWA WACHOWICZ haha?

wiem, że weekend wiec mogły być chociaż 4 posiłki a nie trzy :/ w dodatku kolacja nie za bardzo jak na R, a na obiad brakuje białka. jesz niedużo...

Właśni wróciłam z lidla i .... kupiłam serek homo naturalny zaopatrzyłam się także w orzechy włoskie wiec już chyba wiem co zjem jutro na podwieczorek no, mam nadzieje ze ten podwieczorek rzeczywiscie bedzie a nie tak jak dzisiaj
znalazłam też serek homo truskawkowy( było wiele innych smaków) o 0,2%
tłuszczy z takiej linii dietetycznej "Linessa" wydawał mi się dobry ale go nie kupiłam więc mam pytanko czy jest dobry ?

Aaaa właśnie brakuje mi bardzo mojej kawy (łyżka rozpuszczlanej, łyżka kako gorzkiego,1/4 wody gorącej i reszta mleka + cukier) nie pije już jej od stycznia i mój organizm się jej domaga... mogłabym się jej napić ? Czy raczej na R nie jest wskazana ? a to jakis szczególny grzech? jedynie cukier troche zbędny. Kawa ogólnie ne jest najzdrowszym napojem ( i kto to mówi - ja kawocholik :O) ale czasem można, 10% diety

jw

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 20:33   #1452
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość

1. wieśniak z pokrojoną gruszką, rodzynkami, figami i suszonymi śliwkami + fitella cynamonowa i cynamonem, kawa na spienionym mleku z cukrem, banan pieczony z paskiem gorzkiej czekolady przepysznie

2. 3/4 woreczka białego ryżu z zabielaną pomidorową z marchewka, m&m'sy czekoladowe 60gr

3. canneloni z sosem bolognese z miechem mielonym z mozarella (dużo ), brukuł gotowany polany oliwą, herbata z cukrem i cytryną, pasek czekolady ze skórką pomaranczowąA co to jest canneloni??I czy duzo tego bylo??

4. tu skromnie ale późno wstalam: duża latte z ajerkoniakiem czy tam jakims zabajone (w Biegu Cafe) duże, pyszne (ostatni mi sie trafiały same 'kartoflane' :/) jabłkozdarza sie, usprawiedliwiamy

5. bułka zytnia, podpieczona i gorąca posmarowana almette i - połowa z kilkoma plastrami sopockiej, sałatą i papryką, druga z sopocka i chrzanem, ze dwie rzodkiewki, 200gr wędzonego pstrąga (przeraziłam się ceną: 26zł za opakowanie ) z cebulka, pomidorem i cytryną, herbata z cytryna i cukrem ale tym almette, to grubo posmarowalas??

(od razu uprzedzam komentarze co do sopockiej: z racji ze jestem jak to moja matka mowi - francuskim pieskiem, tylko taką wedline lubie i jadam / jadałam -> zawsze na wyjazdy zabierałam swoje opakowania sopockiej (wiem - chore) ew. moge zjesc świeżą wiejską kiełbache albo łososiową )

poproszę o ocenę
Ślicznie
Stary 2009-02-28, 20:40   #1453
aoii
Rozeznanie

Cytat:

1. wieśniak z pokrojoną gruszką, rodzynkami, figami i suszonymi śliwkami + fitella cynamonowa i cynamonem, kawa na spienionym mleku z cukrem, banan pieczony z paskiem gorzkiej czekolady / łaa też kupiłam fitelle tyle, że truskawkową do najbliżej owsianki

3. canneloni z sosem bolognese z miechem mielonym z mozarella (dużo ), brukuł gotowany polany oliwą, herbata z cukrem i cytryną, pasek czekolady ze skórką pomaranczową / to tez przepysznie brzmi

4. tu skromnie ale późno wstalam: duża latte z ajerkoniakiem czy tam jakims zabajone (w Biegu Cafe) duże, pyszne (ostatni mi sie trafiały same 'kartoflane' :/) jabłko

5. bułka zytnia, podpieczona i gorąca / gorąca <3 i pachnąca xD / posmarowana almette i - połowa z kilkoma plastrami sopockiej, sałatą i papryką, druga z sopocka i chrzanem, ze dwie rzodkiewki, 200gr wędzonego pstrąga (przeraziłam się ceną: 26zł za opakowanie ) z cebulka, pomidorem i cytryną, herbata z cytryna i cukrem

(od razu uprzedzam komentarze co do sopockiej: z racji ze jestem jak to moja matka mowi - francuskim pieskiem, tylko taką wedline lubie i jadam / jadałam -> zawsze na wyjazdy zabierałam swoje opakowania sopockiej (wiem - chore) ew. moge zjesc świeżą wiejską kiełbache albo łososiową ) / nie przejmuj sie ja też jestem fanką sopockiej XD chociaż wszyscy u mnie w domu twierdzą, że przez to, że jest taka nieskazitelna jest napakowana jakimiś cudami. ale co teraz nie jest czymś napakowane?

poproszę o ocenę / Ty to sie o ocene prosić nie musisz :P

owsiana rzadka nie była bo banana wrzucam całego tak na oko w połowie, jak sie rozpuściiii to ta bananowoowsiana papa jest przepyszna <3
i jogobella mi sie kończy. zostały tylko 2. musze powiedzieć tacie żeby zwinął w najbliższym czasie kolejne 12 sztuk XD
Stary 2009-02-28, 20:50   #1454
blondi6
Przyczajenie

Dzisiejsze U, (mam nadzieje, że jest lepiej).

1 śniad. jogobella, jabłuszko i cheetosy serowe(1/4 paczki)
2 śniad. bułka z pasztetem
3.obiad bigos, rogal z czekoladą
4.podwieczorek dwie połówki kromki chleba z masłem i wędliną (byłam u cioci i jakoś specjalnie głodna nie byłam).
5. obiad (wróciłam o 21 więc troszkę późno, ale będę czytac książke, więc szybko spać nie pójdę) bigos i rogalik z czekoladą.
blondi6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:52   #1455
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez blondi6 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U, (mam nadzieje, że jest lepiej).

1 śniad. jogobella, jabłuszko i cheetosy serowe(1/4 paczki)
2 śniad. bułka z pasztetem
3.obiad bigos, rogal z czekoladą
4.podwieczorek dwie połówki kromki chleba z masłem i wędliną (byłam u cioci i jakoś specjalnie głodna nie byłam).
5. obiad (wróciłam o 21 więc troszkę późno, ale będę czytac książke, więc szybko spać nie pójdę) bigos i rogalik z czekoladą.
szczerze to mi się to w ogóle nie podoba..
po pierwsze: śniadanie beznadziejne. chipsy z samego rana to w ogóle kicha, ale nawet bez tego to mi nie pasuje- bardzo mało białka, dlaczego zamiast jogurtu nie weźmiesz wieśniaka? i to jabłuszko to mogłaś wsunąć na drugie, a zamiast niego dorzucić chlebek czy coś..
obiad też nietęgi trochę. nie jesz do bigosu żadnego pieczywa?
i na kolację bigos- on jest ciężkostrawny, ja bym ci odradzała go :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 20:58   #1456
blondi6
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
szczerze to mi się to w ogóle nie podoba..
po pierwsze: śniadanie beznadziejne. chipsy z samego rana to w ogóle kicha, ale nawet bez tego to mi nie pasuje- bardzo mało białka, dlaczego zamiast jogurtu nie weźmiesz wieśniaka? i to jabłuszko to mogłaś wsunąć na drugie, a zamiast niego dorzucić chlebek czy coś..
obiad też nietęgi trochę. nie jesz do bigosu żadnego pieczywa?
i na kolację bigos- on jest ciężkostrawny, ja bym ci odradzała go :P

Nie chciało mi się na kolacje robić nic innego, więc odgrzałam bigos :P
Chrupki na śniadanie zjadłam, bo mi zostały z wczoraj.
Wiem, mało białka, ogólnie jem więcej, dziś nie miałam ochoty ani na jaja ani na mleko.
blondi6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 21:03   #1457
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez blondi6 Pokaż wiadomość
Nie chciało mi się na kolacje robić nic innego, więc odgrzałam bigos :P
Chrupki na śniadanie zjadłam, bo mi zostały z wczoraj.
Wiem, mało białka, ogólnie jem więcej, dziś nie miałam ochoty ani na jaja ani na mleko.
aa xd to mam nadzieję, że takie nieudane jadłospisy rzadko ci się zdarzają ;*
oby jutro było lepiej ;]!
Stary 2009-02-28, 21:26   #1458
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
dzisiejsze Pe:

ś: 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2%, wkrojony banan i 3 suszone sliwki, garść fitnesów i śliwkowych otrębów granulowanych + herbata
zaraz po, że miałam jeszcze miejsce to wchłonęłam miske budyniu smietankowego z kawałkami malin z 2 łyżkami owoców z puszki pyyysznie

2ś: jogobella truskawkowa 250g z otrebami pszennymi i bransami + herbata earl gray <3 jogobella,jogobella

o: (fix knorr xD ) "kieszonki z fileta w sosie czosnkowym" czyli pierś z kurczaka w kieszonce plaster szynki zawinięty w ser żółty polane sosem na śmietance 18%, dotego 2 pieczone w piekarniku ziemniaki z masłem i 2 korniszonki paprykowe. pyszy obiad smacznie :P

d: (pierwszy raz jadłam deser ) kinder mleczna kanapka ja tez ją chceeee<3

p: lód rożek smietankowy w czekoladzie + jabłko + 0,5l zielonej z miętą + chyba z 8 pierników lidlowskich w lukrze i czekoladzie ()

k: jedna ogromna kroma ( chleb był okrągły, stąd te kromy takie nienaturalnie duże ) maczana w roztrzepanym jajku i dorzuciłam pół kosteczki knora smażona cebulka <333 , połozyłam plaster szynki i smażyłam na masełku i dorzuciłam warzyw musialo byc pyyycha

po wpadło jeszcze małe jabłko i znowu z 5/6 pierników no i bdb

dzięki lidlowi, że nie zamieszcza tabeli kcal na opakowaniach!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

ooo Iza ja też nie lubię "warzywnych" dań, wolę słodkościa lody były:kawowe, tiramisu i sernik z rodzynkamia poza tym skoro schudłaś to raz dwa na ładne P proszę

U:

Iśn- chałka drożdżowa moczona w jajku i cukrze waniliowym, smażona kubek kakao, 2 potężne kawałki babki piaskowej z jogurtem owocowym i płatkami śniad, jabłko()

IIśn- paluch ciemny z ziarnami z pasztetem pieczarkowym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, milkyway minute, 2 delicje mniammmm!

paczka orzeszków w czekoladzie zdrowo

O- zupa kalafiorowa uwielbiam zabialana, zaprawiana mąką, mięsko z zupki, ziemniaczki polane tłuszczykiem posypane szczypiorkiem z kotletem mielonym z serem(do dzisiaj nie znosiłam mielonych), buraczki, papryka w occie, sok jabłkowy pyyycha!

P- główka kalafiora smażona w panierce a co to za panierka na oleju grahamka z ziarnem z masełkiem i szynką oraz warzywkami i sosem czosnkowym, herbata, banannnnn

kisiel sch

K- 3 duże kanapki z serkiem topionym, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i majonezem, porcja (całkiem spora) sałatki z kukurydzą, porem, jajkiem, serem majonezem i ketchupem-->jest przeBOSKApolecam

tyle pysznosci, piekne U!
Cytat:

1. wieśniak z pokrojoną gruszką ooo musze sprobowac kiedys, rodzynkami, figami i suszonymi śliwkami + fitella cynamonowa i cynamonem, kawa na spienionym mleku z cukrem, banan pieczony z paskiem gorzkiej czekolady mniam!

2. 3/4 woreczka białego ryżu z zabielaną pomidorową z marchewka, m&m'sy czekoladowe 60gr super

3. canneloni z sosem bolognese z miechem mielonym z mozarella (dużo ), brukuł gotowany polany oliwą, herbata z cukrem i cytryną, pasek czekolady ze skórką pomaranczową

4. tu skromnie ale późno wstalam: duża latte z ajerkoniakiem OMG! czy tam jakims zabajone (w Biegu Cafe) duże, pyszne (ostatni mi sie trafiały same 'kartoflane' :/) jabłko

5. bułka zytnia, podpieczona i gorąca posmarowana almette i - połowa z kilkoma plastrami sopockiej, sałatą i papryką, druga z sopocka i chrzanem, ze dwie rzodkiewki, 200gr wędzonego pstrąga (przeraziłam się ceną: 26zł za opakowanie ) z cebulka, pomidorem i cytryną, herbata z cytryna i cukrem

(od razu uprzedzam komentarze co do sopockiej: z racji ze jestem jak to moja matka mowi - francuskim pieskiem, tylko taką wedline lubie i jadam / jadałam -> zawsze na wyjazdy zabierałam swoje opakowania sopockiej (wiem - chore) ew. moge zjesc świeżą wiejską kiełbache albo łososiową ) hehe

poproszę o ocenę

No to moze ja tez wkleje
Dzisiaj poszalalam "troche"

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem.

zaraz po/ paczka biszkoptow & banan

2śn: jogurt cytrynowy 175g z kubkiem granoli orzechowej, czekolada mietowa na goraco

(na zakupach); princessa kokosowa, batonik toblerone 35g

o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa.

2o(u cioci); ziemniaczki polane tluszczykiem, 4 paluszki rybne,surowka z kapusty kiszonej.
d:kawalek makowca.

nauka cappucino,mars,pasek czekolady z orzechami.

p;parowka zapieczona z serem zoltym,keczupem i majonezem, 2 kromki chleba z konfitura malinowo waniliowa, czekolada mietowa na goraco(zrobilam dzis zapas)

k; wielka kielbasa biala z chrzanem(ze smietana) i keczupem, kromka chleba z maselkiem

po kolacji wpadla jeszcze goraca czekolada, kubek granoli, 2 paski czekolady z orzechami i kokosanka

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 21:38   #1459
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
No to moze ja tez wkleje

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem. mmmm, co to za sos toffi ;> ? taka polewa jak do lodów np ?

2śn: jogurt cytrynowy 175g z kubkiem granoli orzechowej, czekolada mietowa na goraco jogurt cytrynowy ?

(na zakupach); princessa kokosowa uwielbiam, batonik toblerone 35g to też

o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa. boze pycha !! te czekolady to sama robisz? z torebki? ;> gdzie takie masz :[ ?

2o(u cioci); ziemniaczki polane tluszczykiem, 4 paluszki rybne,surowka z kapusty kiszonej.
d:kawalek makowca. wow

p;parowka zapieczona z serem zoltym,keczupem i majonezem, 2 kromki chleba z konfitura malinowo waniliowa fajne połącznie :P, czekolada mietowa na goraco(zrobilam dzis zapas)

k; wielka kielbasa biala z chrzanem(ze smietana) kocham chrzan i keczupem, kromka chleba z maselkiem

po kolacji wpadla jeszcze goraca czekolada, kubek granoli, 2 paski czekolady z orzechami i kokosanka
rany dziewczyno ślicznie jak waga?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 21:39   #1460
aoii
Rozeznanie

Cytat:

No to moze ja tez wkleje

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami / wkuruszasz biszkopty? XD / i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem.

2śn: jogurt cytrynowy 175g /eeej a jogobella? jogobella? ;p/ z kubkiem granoli orzechowej / kupie tą malutką paczkę truskawkowej na spróbkę ;p /, czekolada mietowa na goraco

(na zakupach); princessa kokosowa, batonik toblerone 35g /aaaaaaaa tobleroneeeeeee chyba nie ma człowieka na świecie któremu by język do dupki nie wchodził na słowo tobleroneee , chyba, że nie jadł XD

o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa. / taki obiad to bym chciała kocham truskawki

d:kawalek makowca. /

nauka cappucino,mars,pasek czekolady z orzechami. / ładnie, że sie uczysz :P ja zaczne od poniedziałku XD

p;parowka zapieczona z serem zoltym,keczupem i majonezem, 2 kromki chleba z konfitura malinowo waniliowa, czekolada mietowa na goraco(zrobilam dzis zapas) / xDDDDDD czekoladoholiczka ;p

k; wielka kielbasa biala z chrzanem(ze smietana) i keczupem, kromka chleba z maselkiem / pięknie

jestem z Ciebie dumna! **
mój to sie chowa!
Stary 2009-02-28, 21:48   #1461
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
No to moze ja tez wkleje

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami / wkuruszasz biszkopty? XD nie,zwyczajnie je polozylam na granole / i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem.

2śn: jogurt cytrynowy 175g /eeej a jogobella? jogobella? ;p tym razem mullera haha / z kubkiem granoli orzechowej / kupie tą malutką paczkę truskawkowej na spróbkę ;p /, czekolada mietowa na goraco

jestem z Ciebie dumna! **
mój to sie chowa!
Dziekuje, Dziekuje Dziekujeeee

Cytat:
Napisane przez GummyKammy
No to moze ja tez wkleje

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem. mmmm, co to za sos toffi ;> ? taka polewa jak do lodów np ? tak wlasnie mama kupila specjalnie do lodow a ja polewam nim wszystko

2śn: jogurt cytrynowy 175g z kubkiem granoli orzechowej, czekolada mietowa na goraco jogurt cytrynowy ?pyyyszny,polecam

(na zakupach); princessa kokosowa uwielbiam, batonik toblerone 35g to też

o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa. boze pycha !! te czekolady to sama robisz? z torebki? ;> gdzie takie masz :[ ? kupuje je w takich malych saszetkach :P
rany dziewczyno ślicznie jak waga?
Tobie rowniez bardzo dziekuje A waga? rosnie powolutku ale rosnie Jutro z rana sie zwaze wiec bede dokladnie wiedziec czy cos wzroslo w tym tygodniu ale ogolnie to przytylam juz 3kg

Edytowane przez GummyKammy
Czas edycji: 2009-02-28 o 21:49
Stary 2009-02-28, 21:54   #1462
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:

tyle pysznosci, piekne U!

No to moze ja tez wkleje

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem. pyszne, a co to jest ta granola??

2śn: jogurt cytrynowy 175g z kubkiem granoli orzechowej, czekolada mietowa na goracosuper

o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa.Boze, jak ja dawno nie jadlam pierogow z truskawkami

d:kawalek makowca.Nie ma to jak porzadny obiadek u cioci

nauka cappucino,mars,pasek czekolady z orzechami.Do nauki cukry sa potrzebne, szczegolnie magnez, ktory jest zawarty w czekoladzie

p;parowka zapieczona z serem zoltym,keczupem i majonezem, 2 kromki chleba z konfitura malinowo waniliowa, czekolada mietowa na goraco(zrobilam dzis zapas)Pycha

k; wielka kielbasa biala z chrzanem(ze smietana) i keczupem, kromka chleba z maselkiem Ale mi narobilas smaka ta biala kielbasa

A co to jest kokosanka??
Przepyszny jadłospisik
Stary 2009-02-28, 22:00   #1463
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
jest sobota, weekend.. moje grzeszne RRRRRRrrrrr (notabene tylko z nazwy bo wg mnie jadlospis jak na P...)

S pol serniczka bananowago SB(ok 300 kcal)+actimel+kawa Ricorre zz mlekiem

II pol duzego paczka(byly swieze w polskim sklepie a ja od wiekow nie jadlam i na pol z TZ zjedlismy )

lunch male opakowanie sushi (200 kcal)

przekaska pomarancz+zielona herbata+paczka poppadoms(indyjskie wypiekane krakesy- 256 kcal-ale o dziwo zawieraja az 11 g bialka i tylko 20 gram wegli w calej paczce!ponoc sa robiobne z fasoli,cieciorki i ryzu itp) jedyny minus ze smierdza ryba

obiadokol 2 palki z kuraka i pol piersi z kuraka upieczone w tym woreczku co reklamuja w TV(mama przyslala-pycha!), do tego buraczki i ogorki konserwowe i 2 male kawalki czosnkowej bagietki

a to wszystko okraszone 4-5 buteleczkami Sabai (tajskie lekko gazowane winko z sokiem z granatow i hibiskusem, bez dodatku cukru z wit C i antyoxydantami)
Przyznam szczerze ze nigdy w zyciu nie pilam nic lepszego z alkoholi..... 5% tylko ale jakie orzezwiajace,pyszne....
ups widze ze moje menu sie nie podobalo...zreszta ja tez nie jestem z niego dumna,nastepnym razem przemilcze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 22:07   #1464
ewelina*
Rozeznanie

Co to za serniczek SB?

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 22:11   #1465
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Co to za serniczek SB?
300 gram serka typu figura zmiksowane z 3 zoltkami, bananem i slodzikiem. Bialka osobno ubijamy i dodajemy do masy,wylewamy na tortownice i pieczemy w 175C ok 25 min(jak zaczie z gory brazowiec za bardzo to przykrywamy sreberkiem)

mozna spod tortownicy wylozyc pokrojnym kiwi/brzoskwiniami/truskawkami itp..

malo roboty a pyszne i duzo bialka ma idealne na sniadanie
Stary 2009-02-28, 22:14   #1466
GummyKammy
Zakorzenienie

cytrusekxD- granola to jest mieszanina przeroznych płatków pieczona do chrupkości.
a kokosanka to takie ciastko kokosowe zdjecie zalaczam w zalaczniku
dzieki za ocene
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kokosanka.jpg (24,1 KB, 24 załadowań)

Stary 2009-02-28, 23:38   #1467
sailormoon00011
Raczkowanie

Moje U : (dziwne:P)

I. duże jabłko, owsianka: 5 łyżek, wieelki banan, łyżka mieszanki orzechów, pół szklanki mleka; cappucino orzechowe

II. grahamka 100g , serek wiejski 150g ze szczypiorkiem,ogórek kiszony; jabłko

III. makrela wędzona, kalafior, ogórek kiszony, jabłko, cappucino śmietankowe

IV. (w różnych odstępach czasowych- imprezka urodzinowa) pucharek lodów śmietankowych z wisienkami i polewą wiśniową 2 jabłka, parę mandarynek, talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, jedno jajko z majonezie, parę plastrów szynki, parę krążków kiełbasy wiejskiej, trochę orzeszków ziemnych, 1 ptasie mleczko , cappucino śmietankowe , parę kubków herbaty zielonej

hmm nie czuję sie zbytnio wypchana.. mam nadzieję ze mi sie to nie odłoży ;P ostatnio nie chce mi się nawet liczyc kalorii ...hmm
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 23:44   #1468
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz

powiedzcie mi jeszcze jak przyrzadzcie te czarodziejskie owsianki na ciepło na zimno czy jak :/
bo ja zazwyczaj na sniadanie jadam jogurt o% tluszczu z muslii, bo na nic innego en imam czasu w tygodniu bo speisze sie na uczelnie, w weenedy mam czas na cos smacznego, wiec poradzcie mi co jest odpowiednie na RRR i w miare szybkie do wykonanai na sniadanko noi poprosze przepis na wasze owsianki

Na eRowe śniadanie najlepsza jest właśnie owsianka. Możesz jeszcze zjeśc jakiegoś razowca, grahamkę, wieśniaka, twaróg, homo nat. Ogólnie staraj się zawsze wrzucic jakieś białko. Ja owsiankę robię tak: wrzucam 45g owsianki do rondelka z odrobiną wody. Wrzucam do tego pokrojone w kosteczkę jabłko. To tak pyrka aż płatki wsiąkną wodę, oczywiście trzeba mieszac, bo się przypalą. Wrzucam to wszystko do miseczki, później dodaję cały serek homo naturalny. Jeśli mam ochotę to wkroję jeszcze do tego mandarynkę albo śliwki suszone. Zazwyczaj dodaję łyżeczkę cynamonu. Owsianka na ciepło jest naj, tak btw.
Możesz również dla oszczędzenia czasu zrobic tak- zalac wieczorem płatki wrzątkiem, przykryc je. Rano podgrzewasz mleko i zalewasz nim płatki. Możesz później dorzucic do tego jakiegoś owocka wszystko wedle uznania, kombinacji jest wiele, zwłaszcza latem (już nie mogę się doczekac )
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 06:57   #1469
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

No to moze ja tez wkleje

a wiec P:

ś: Owsianka na mleku z cynamonem,granola orzechowa,biszkoptami i sosem toffi jajeczko wielkanocne z nadzieniem nugatowym, kawa z mlekiem.

2śn: jogurt cytrynowy 175g z kubkiem granoli orzechowej, czekolada mietowa na goraco

o; pierogi z truskawkami polane smietana, z cynamonem i cukrem, czekolada na goraco pomaranczowa.

d:kawalek makowca.

p;parowka zapieczona z serem zoltym,keczupem i majonezem, 2 kromki chleba z konfitura malinowo waniliowa, czekolada mietowa na goraco(zrobilam dzis zapas)

k; wielka kielbasa biala z chrzanem(ze smietana) i keczupem, kromka chleba z maselkiem

O ranyyyy Pysznościii, bardzo podoba mi się Twój jadłospis
ps. Dziekuję za zaproszenie

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
Moje U : (dziwne:P)

I. duże jabłko, owsianka: 5 łyżek, wieelki banan, łyżka mieszanki orzechów, pół szklanki mleka; cappucino orzechowe - super śniadanko

II. grahamka 100g , serek wiejski 150g ze szczypiorkiem,ogórek kiszony; jabłko - tu równiez bardzo ladnie

III. makrela wędzona, kalafior, ogórek kiszony, jabłko, cappucino śmietankowe- to obiad jesli tak to wydaje mi się za mały

IV. (w różnych odstępach czasowych- imprezka urodzinowa) pucharek lodów śmietankowych z wisienkami i polewą wiśniową 2 jabłka, parę mandarynek, talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, jedno jajko z majonezie, parę plastrów szynki, parę krążków kiełbasy wiejskiej, trochę orzeszków ziemnych, 1 ptasie mleczko , cappucino śmietankowe , parę kubków herbaty zielonej - super, imprezka to imprezka

hmm nie czuję sie zbytnio wypchana.. mam nadzieję ze mi sie to nie odłoży ;P ostatnio nie chce mi się nawet liczyc kalorii ...hmm
To nie licz tych kalorii, to tylko liczby, pomyśl jak wiele ludzi nawet nie wie co to kalorie i je to an co ma ochotę, więc po co marnowac czas na takie glupoty. Ja zaczynam marzec i wyrzucając moje roczne obliczenia, tabele kaloryczne (szkoda że z głowy się nie da) i postanowiłam juz nigdzie tego nie zapisywac i nie liczyc, koniec musimy zacząć normalnie jeść. A wracając do imprezy to przeciez normalne ilosci jedzenie, tu nawet nei ma się co odkaldac, a poza tym takie jednorazowe wyskoki podkręcają metabolizm, w końcu jadłaś same pyszności
Stary 2009-03-01, 07:31   #1470
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
cytrusekxD- granola to jest mieszanina przeroznych płatków pieczona do chrupkości.
a kokosanka to takie ciastko kokosowe zdjecie zalaczam w zalaczniku
dzieki za ocene
Kurde, ale ty pysznosci wcinasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości