![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cieczka
Witam. Moja suczka ma pierwsza cieczke. Martwie sie poniewaz ma ja juz 22 dzien i nadal jej nie przechodzi. Czy ktos z Was mial tez taki problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cieczka
w googlach pierwsza strona która wyskakuje po wpisaniu 'cieczka' :
Ile czasu trwa cieczka? Przeciętnie cieczka może trwać około 21 dni. więc chyba wszystko w normie ![]() http://www.vetopedia.pl/article84-1-Cieczka.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ale należy także pamiętać,że może mieć swoje ujemne strony - i tego należy być świadomym...
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
moja 8 miesieczna sunia wczoraj dostala cieczki narazie niekrwawi mocno ale Ciekawe jak to bedzie pozniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem jak z moją suczką sobie radzić
![]() Gdy chodzi bez majtek wszędzie jest krew, wszystkie narzuty, koce, podłogi są poplamione. Chodziła w majtkach, na pewien czas był spokój ale widocznie zaczęły jej przeszkadzać i je... zjadła (dosłownie, kawałka nie ma). Mama kupiła nowe, za 17zł (o zgrozo!) i po 2 dniach je właśnie zjadła ![]() Czy Wasze suczki też zjadają majtki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
o ile nie sa hodowlane to ja bym zrobiła kastrację (czyli pełną sterylizację choć potocznie przyjeło się, że samce kastrujemy a samice sterylizujemy) i zero problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
cieczka a pies
Witam , chciałam spytać czy możliwe jest to aby pies krył suczke która nie miałaby cieczki ? od tak po prostu ? czy robi to tylko i wyłacznie jak wyczuje cieczke ? bo nie jest pewne na 100% czy właśnie suczka jest we właściwym czasie bo była niechętna do wszelkich działań , zaś pies jak szalony . Nie opuszczał jej na krok , i się zastanawiam czy ma cieczke czy tylko pies ma ochotę .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cieczka a pies
suczka na początku cieczki nie pozwala się kryć i się odgryza, dopiero po kilku dniach pozwala na krycie, więc lepiej rozdziel psy jeśli nie chcesz mieć szczeniaczków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ok dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A w jakim celu chcesz mieć te szczeniaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jednego dla siebie ponieważ mi drugi pies zdechł , a reszta to juz decyzja wlascicielki suczki .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
to za mało psów do adopcji? gorsze są,że nie chcesz? nie mówiąc już o psychice psów i zdrowiu,z takich "wesołych rozmnażań"
![]() http://www.dogomania.pl/threads/1639...3%B3w-Rasowych tu jest tylko demo z tego ile bezdomnych psów, hodowanych dla widzimisię pseudohodowsów czeka na dom, bo Ty chcesz i koniec,a co z resztą,to już nie ważne, szkoda,że niby rozumni powinni być ludzie a jednak ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Linki do fundacji, gdzie mozna zaadoptowac boksera:
1. http://www.bokserywpotrzebie.pl/psy/wpotrzebie.htm 2. http://www.fundacja-bokserywpotrzebie.pl/boksery |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Znając życie to autorka wątku już się nie odezwie i zrobi i tak jak miała zrobić...
Żal... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Smutne... Smutne jest to, że w dzisiejszych czasach istnieje jeszcze takie ZACOFANIE. Mnożyć kundelki gdy tyle potrzebuje pomocy... w typie rasy również...
I mam nadzieję, że założycielka wątku zmądrzeje jak pomyśli... i jak dla mnie to chyba lepiej będzie jak się więcej nie odezwie ![]()
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam na pewno znajdziesz psa. Możesz tez kupić psa rasowego z hodowli. Nie jesteś hodowcą, więc nie zajmuj się rozmnażaniem. Zostaw to specjalistom.
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Za kogo wy mnie macie ? Znacie mnie drogie dziewczyny ? Mysliscie , że jestem katem zwierząt ? Wrzućcie na luz trochu bo atakujecie bez podstaw . Szczeniąt jednak nie będzie , i tak jeszcze dla waszej spokojnej głowy to włascicielka suczki chciała psy oddac w dobre rece - ale co wy mozecie wiedziec ? Wielkie nic , no ale oczywiscie najlepiej od razu kogoś zwyzywac , ocenic i rozwinąć wojne .
Dziekuje za namiary schronisk, nie są mi obce gdyż swojego boksera własnie przygarnęłam i innego psiaka też który niestety zdechł . I tyle w temacie , bo nie mam ochoty rozmawiac z takimi drażliwymi osobami , które mało wiedzą a człowieka by pod ziemie zakopały . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze nie "trochu" tylko "trochę", po drugie nikt Cię nie zwyzywał
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A przy okazji zarobić ,co ?
gdyby miała takie dobre serduszko to wskazała by schroniska gdzie czekają już psy-ofiary ludzkiej głupoty i chciwość. A swojego psa wysterylizowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Tak to jest jak się nie ma czego uczepić to się bierze za ortografie i pokrewne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
a ja się zastanawiam kto tak nieodpowiedzialnej osobie daje psa i to bez kastracji,co to za adopcja
![]() no tak,najlepiej patrzeć tylko na siebie,a szukać domów tym co są to nie łaska, bo i po co,lepiej robić nowe,a i o badaniach itp po co myśleć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponadto, skoro przygarnęłaś psa ze schronu to chyba widziałaś jak tam psy cierpią. Skoro jest ich tyle w schronach i przytuliskach, to po co mnożyć kolejne kundelki ????
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
skoro włascicielka suni chciała psiaki oddac w dobre ręce, to po co w ogóle chciała sukę dopuszczać? Przecież to suce nie jest potrzebne ani do zdrowia, ani do szczescia :| I nie rozumiem, jak można przygarnąć niechcianego psa a potem dalej chcieć produkowac nowe psy, które zabiora domy tym potrzebującym . Cieszę się, że szczeniaków jednak nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Dołączam się do wątku. Mieszkam na osiedlu a moja suczka niedługo będzie miała pierwszą cieczkę. Chciałam się zapytać czy warto kupić spray na cieczkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Po każdej operacji mogą się pojawić problemy, nawet z pozoru 'prostych' ... Cytat:
Cytat:
9 lat temu proponowałam sąsiadce kastrację suki. Najpierw się zgodziła, później jakaś 'mądra' baba nagadała jej, że suka po tym zdechnie. Efekt? Stado psów ujadających pod bolkiem, gryzących się (np. obecnie) , suka przy każdej cieczce zachodzi w ciążę, męczy się, rodzi, małe zabijają ... I tak w kółko 2 razy w roku... Cytat:
![]() Kastracja jest zabiegiem nieodwracalnym , sterylizacja odwracalnym ![]() Cytat:
Jeśli właściciel ma taką możliwość, polecana jest kastracja. Oblicz sobie ile wyniesie Cię kastracja, a ile kupno spreji: 2 cieczki w ciągu roku x cena spreju= Wynik pomnóż przez ilość życia suki ( duże psy podobno żyją krócej , małe nawet do ok. 15-20 lat). Kastracja: do ok. 500 zł, zależy od wagi psa.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.