Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-28, 19:50   #2791
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
pokaż, mnie się nic nie podoba a jak się podoba to kosztuje masę kasy
Ale nie mam zdjęcia , może pojedziemy w przyszłym tygodniu i kupimy to zrobię zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
No i odebrałam w końcu mój pierścionek zaręczynowy. Czekałam na niego dwa miesiące, na zamówienie był

Załączam fotki pierścienia, hi
Pierścionek śliczny

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Załączam dekorację wg mojego Synusia Jedna już zjedzona, takie śliczne, że nie mogłam się oprzec
wow, zdolny, nie wybiera się czasem na kucharza
Babeczki wyglądają apetycznie

A ja nawet nie jadłam dzisiaj obiadu , odkąd wróciliśmy z zakupów objadam się tylko owocami, już mi brzuch wydęło. Objadłam się jeszcze ciepłymi bułeczkami z Biedronki, nie mogłam się oprzeć, przy mnie wyciągali je z pieca mmm w domu były jeszcze cieplutkie z masełkiem

I kupiłam czapeczkę dla młodego , to już jakaś mania chyba

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:00   #2792
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A w ogóle to zapomniałam Wam napisać co mi się przydarzyło w środę...przyjechał Tż...leżeliśmy sobie i nagle zobaczyłam że z lewej strony brzucha mam taką dziwną górkę mała...pokazałam Tżowi...dotknął a po chwili już górki nie było...to musiała być girka I mimo że Tż kopniaków nie czuł to pierwszy kontakt z dzidzią miał...a jak się cieszył i ciągle powtarzał że dotknął nóżki Córci
Na pewno wzruszająca chwila

Cytat:
Patrzcie jakie smoczki...
O mamciu, ja bym swojej dzidzi nie dała takiego

UnholyOne
bardzo apetyczne babeczki

A ja wczoraj w szkole rodzenia zwiedzałam porodówkę położna pokazywała nam narzędzia takie miałam wrażenie, że u dentysty chyba straszniej wyglądają Jak już wspomniałam przetestowałam łóżko porodowe, a Tż pytał czy na każdej sali jest tlen dla mężów Później dostaliśmy filmy instruktażowe o opiece nad noworodkiem. Położna pokazywała nam na lalce jak ubierać i kąpać niemowlaczka doradzała w sprawie kosmetyków itd. Było bardzo fajnie. Na następnych zajęciach będziemy przerabiać fazy porodu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:34   #2793
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Widzę, ze w tym tygodniu będziemy odkrywać co te nasze brzuszki skrywają ... .
i ja na to czekam, to już tylko 3dni. Zawsze chciałam pierwsza wiedzieć.Prędzej od Męża, ale odkąd poszedł na wizytę ze mna, chodzi juz na każdą, wiec to o mały włos a by mi się nie udało, aż tu nagle wybywa mój men na 3 dni właśnie w terminie wizyty
Cytat:
Ja właśnie zjadłam obiadek ... wszystko pięknie posprzątane ... oczywiście czekałam na małza zeby poodkurzał /to teraz wyłącznie jego zadanie/ ... jak ja lubię taki porządek jak wszystko pięknie pachnie ajaxem cytrynowym i pronto konwaliowym
ja dziś też poszalałam z porządkami i nieco mi ciężko, w sensie zmęczyłam się tym , ale miałam panów co mi montowali moskitiery i nabrudzili i musiałam chcąc niechcąc to ogarnąć, i ogólnie dzień mnie wypompował.
A taki porządek po mojemu to dopiero po porodzie nikt tak jak chce nie jest w stanie tego robić

Cytat:

Co do smoczków, to są na Allegro
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1181485
kupię takiego korasa, powaga, ale będą jaja, już to sobie wyobrażam jak mu go wręczę
dzięki

A ja wam powiem, ze moje kicie w ogóle nie obchodzi łóżeczko.
Kotka ma totalny olew, a kocur raz wskoczył i na tym koniec.Wyobrażałam sobie, że to będzie walka z wiatrakami , ale jak tak pójdzie, to będę baaardzooo zadolona.
Dziś już padam. Jestem zmęczona aż podbrzusze mnie pobelewa, to sygnał, że za dużo dziś wywijałam.Juz nie będe

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-28 o 20:39
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 22:17   #2794
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
aha gdyby któraś z Was nie miała w czym chidzić po domu przez ten brzuch - dziś w h&m kupiłas superwygodne, lekkie spodnie dresowe, wreszcie nic mnie nie ciśnie
ja dostałam od małża dresik na walentynki
jest cały zielony i wygladam w nim jak żaba ... ale za to super wygodny
Cytat:
Witam
Dzisiaj kupiłam sobie dwie fajne tuniczki- pierwsza w serek, paski czarno-złote, przeplatane srebrą nitką (pięknie brzuszek podkreśla), druga - tnika kimono, turkusowa, w łódkę, z przodu rzarne wzorki. Taka sama cena jak w internecie, po 30 ł

No i odebrałam w końcu mój pierścionek zaręczynowy. Czekałam na niego dwa miesiące, na zamówienie był

pierścionek śliczny!
a teraz poprosimy fotki tuniczek
Cytat:
Cześc dziewczynki
W końcu udało mi się usiąśc do kompa.
Rano byłam oddac mocz, potem mały miał zajęcia u logopedy. Posiedziałam w tym czasie u rodziców, a jak dziadek odebrał małego to załapaliśmy się jeszcze u nich na obiad. Potem migiem wpadłam do domku, bo brat z żoną mieli wpaśc na chwilkę. Ekspresowe sprzątanko - dokładnie wyrobiłam się w czasie, bo tylko jak odłożyłam sciereczkę do kurzu zadzwonił dzwonek
Wyszli 30 min temu, a mały zaciągnął mnie do robienia babeczek, tym razem nie dr. Oetkera tylko jakieś Scooby-doo małż nabył w realu, więc zostałam zaprzęgnięta do roboty

I w tej chwili usiadłam na pupci
Zaraz nadrobię czytanie i przyłączę się do Was - jak mały pozwoli

Co do smoczków, to są na Allegro
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1181485
no to miałaś zakręcony dzień dobrze że juz sie skończył
Cytat:
Z dr Oetkera 12, a Scooby-doo 15

Załączam dekorację wg mojego Synusia Jedna już zjedzona, takie śliczne, że nie mogłam się oprzec
mmmmm wyglądają pysznie!!!
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

A ja wczoraj w szkole rodzenia zwiedzałam porodówkę położna pokazywała nam narzędzia takie miałam wrażenie, że u dentysty chyba straszniej wyglądają Jak już wspomniałam przetestowałam łóżko porodowe, a Tż pytał czy na każdej sali jest tlen dla mężów Później dostaliśmy filmy instruktażowe o opiece nad noworodkiem. Położna pokazywała nam na lalce jak ubierać i kąpać niemowlaczka doradzała w sprawie kosmetyków itd. Było bardzo fajnie. Na następnych zajęciach będziemy przerabiać fazy porodu
no o najwazniejszą rzecz zapytał
hmmm ja byłam wczoraj u dentysty i narzędzia nie wygladały tak źle, to moze na porodówce wogóle będzie luzik hehe
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
i ja na to czekam, to już tylko 3dni. Zawsze chciałam pierwsza wiedzieć.Prędzej od Męża, ale odkąd poszedł na wizytę ze mna, chodzi juz na każdą, wiec to o mały włos a by mi się nie udało, aż tu nagle wybywa mój men na 3 dni właśnie w terminie wizyty

ja dziś też poszalałam z porządkami i nieco mi ciężko, w sensie zmęczyłam się tym , ale miałam panów co mi montowali moskitiery i nabrudzili i musiałam chcąc niechcąc to ogarnąć, i ogólnie dzień mnie wypompował.
A taki porządek po mojemu to dopiero po porodzie nikt tak jak chce nie jest w stanie tego robić

kupię takiego korasa, powaga, ale będą jaja, już to sobie wyobrażam jak mu go wręczę
dzięki

A ja wam powiem, ze moje kicie w ogóle nie obchodzi łóżeczko.
Kotka ma totalny olew, a kocur raz wskoczył i na tym koniec.Wyobrażałam sobie, że to będzie walka z wiatrakami , ale jak tak pójdzie, to będę baaardzooo zadolona.
Dziś już padam. Jestem zmęczona aż podbrzusze mnie pobelewa, to sygnał, że za dużo dziś wywijałam.Juz nie będe
a ja myślałam że mojego TZ-ta nie będzie, a on w delegacje już nie jedzie
to może się skusi na wyzytę razem ze mną muszę zapytać ... ciekawe co On na to

Właśnie pozegnaliśmy znajomych .... a teraz do łózeczka

Dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 22:22   #2795
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Na
A sami też kąpaliście laleczkę , czy położna miała monopol

Stary 2009-02-28, 23:29   #2796
jusali
Rozeznanie

Jak wstanę to spróbuję zrobić zdjęcia tuniczek
Teraz uderzam w kimono
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 06:25   #2797
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Dzisiaj kupiłam sobie dwie fajne tuniczki- pierwsza w serek, paski czarno-złote, przeplatane srebrą nitką (pięknie brzuszek podkreśla), druga - tnika kimono, turkusowa, w łódkę, z przodu rzarne wzorki. Taka sama cena jak w internecie, po 30 ł

Fajny pierścionek Przepraszam, ale nie doczytałam, zaręczyny już się odbyły?

A tak w ogóle to Dzień dobry Idę robić śniadanko Miłego dnia dziewuszki
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 07:37   #2798
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Czekoladka ja tez biore elevit ale dopiero co zaczelam. Ciekawe jakie bedziesz miala wyniki?
ja wlasnie koncze ostatni listek.....a mialam opakowanie 100 tabletek!!sama jestem ciekawa wynikow.....
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Właśnie też słyszałam duzo dobrego o filmie z Angeliną "Oszukana". Znajoma już go podobno ma i może jutro mi pozyczy

prosze o recenzję!

witaj Fridzia!!!ty ranny ptaszku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 07:50   #2799
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witam sobotnio

Tak więc pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maluszki Gratuluje dobrych wiadomości, pierwszych kopniaków i ślicznych brzusiów (Miramej ).
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj skończony 19tydzień czyli rozpoczynamy 20 (połowinki ). Maleństwo od pierwszego kopniaka codziennie daje o sobie znać. Najczęściej po obiadku lub innym posiłku albo w trakcie jazdy samochodem. Czasem jak za długo się nie odzywa to mówie żeby dało jakiś znak i za jakiś czas rzeczywiście dostaje kopniaka To naprawde zabawne że tak się zdarzyło już kilka razy. A wogóle to dwa razy zdarzyło się że dostałam takiego kuksańca że aż podskoczyłam na krześle, bo ja mam straszne łaskotki i taki kopniak z nienacka mnie poprostu zaskoczył.

W piątek mamy usg i licze na to że dzidziuś posłusznie pokaże mamusi co tam ma między nóżkami
No proszę, jak się maluszek rozbrykał . Czekamy do piątku i trzymamy kciuki, żeby to, co jest między nóżkami zostało ujawnione

Cytat:
ufff policzyłam ... obecnie wg OM byłabym w 21 tc, a w poniedziałek zaczęłabym 22 tydzień.
no ale ja licze wg usg bo miałam strasznie długie cykle i późno owulacje ... więc w pon zaczniemy 21 tc
No bo ja właśnie pamiętam, że ogłosiłaś swoje 2 kreseczki jakoś 2-3 tygodnie przede mną, a teraz patrzę, że tylko tydzień do przodu.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja tam nie znam sie na wynikach ale lekarz powiedzial ze mam nizszy poziom zelaza niz pokazuja normy i kazal brac wiec biore. A mam niski poziom bo nie jem miesa.Wciaz jest beee
A ja jem mięso cały czas, a i tak hemoglobina i RBC mi spadły

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Mi co wizytę wyniki z hemoglobiny lecą coraz bardziej w dół. Pomimo tego że witaminy łykam od ponad 2 miesięcy (czyli dwie wizyty u gina wstecz) to na ostatniej wizycie wyniki wykazały, że poziom hemoglobiny mam już blisko dolnej granicy.

Witaminy które biorę to Feminatal N. I tam jest żelazo = 28 mg (obok jest napisane że to 200% zalecanego dziennego spożycia). Ale pomimo stosowania Feminatalu hemoglobina leci mi na łeb na szyję. To żelazo które teraz biorę ma 100 mg jonów żelaza, a biorę je 2 razy dziennie. Czyli wychodzi mi że dobowo przyjmuję 228 mg żelaza czyli ponad 2000% normy???? Ale skoro gin tak kazała brać to biorę. Za niecałe trzy tygodnie będę robić wyniki i wtedy okaże się jak to z tym żelazem. Dodam, że staram sie jeść dużo potraw zawierających żelazo (szpinak, brokuły, mięso wołowe, kakao)
A jak długo już bierzesz tę dawkę 100 mg? Co do witamin, to gin mi mówił, że te, które nie mają zrobionych badań klinicznych, tak naprawdę nie dostarczają tyle, ile jest napisane, bo nikt tego nie sprawdził. To są ponoć tylko przewidywania

Cytat:
aha gdyby któraś z Was nie miała w czym chidzić po domu przez ten brzuch - dziś w h&m kupiłas superwygodne, lekkie spodnie dresowe, wreszcie nic mnie nie ciśnie
Jakieś szczegóły? Cena, kolor, najlepiej fotka , ja potrzebuję dresów .

Cytat:
Witam

Pierścionek bardzo ładny . Czekamy na zdjęcia tuniczek

Cytat:
megi, ta szkoła jest płatna? Macie już ćwiczenia? Czy najpierw teoria?

Cytat:
Dzień dobry, ranny ptaszku

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 08:14   #2800
katarzynka00
Zakorzenienie

I ja na nóżkach gotuje Mężulkowi obiadek do pracy miałam plan żeby wczoraj wiecxorem machnąć, ale naprawdę miała wszystkiego dość.
Zaraz sie wkulnę spowrotem
Najlepszy lek dla mnie, to sen i dużo odpoczynku
Stary 2009-03-01, 08:15   #2801
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Jakieś szczegóły? Cena, kolor, najlepiej fotka , ja potrzebuję dresów .
ja kupiłam same spodnie od dresu ( górnej części w ogóle nie szukałam ale chyba nie było), kolory był czarny i bordowy, ja wybrałam czarny, szeroka nogawka. Cena 59 zł. Moim zdaniem są megawygodne, bo uszyte z 95% wiskozy i reszta elastanu, cienkie i rozciągliwe, z takim paskiem na brzuch jak w spodniach dla ciężarówek (ale nie znalazłam ich wcale w dziale dla ciężarówek tylko na bieliźnie.) Zwykłe spodnie dresowe są zwykle dość grube i mają taki szeroki pas z wszytą na całej szerokości gumą - ja tego nienawidzę bo mnie to zawsze ciśnie w brzuch, nawet jak nie byłam w ciąży, więc dla mnie takie odpadają, a te które kupiłam nosi się tak jakby ich nie było i pasek nie ma gumy.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 08:23   #2802
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiesz ja zawsze mam stresa przed wizyta.......ale w myslach sobie powtarzam ze musi byc dobrze!!!
wiem wiem i powtarzam sobie cąły czas, ale i tak czarnowidzctwo w moim przydpaku mnie syzbko dopada!
Cytat:
Chyba wszystkie mimo wszystko boimy się każdej wizyty...nawet jeśli wcześniej nic nie wskazywało na to że trzeba się martwić...tak już mamy
Ja mam mojego Tżeta Pocieszacza...ciągle mi powtarza że wszystko bedzie dobrze i nie mam nawet myśleć że coś się niedobrego dzieje
moj TZ tez jest dobry wpocieszaniu ale jako go nie ma dochodz amnie watpliwosci
Cytat:
ufff policzyłam ... obecnie wg OM byłabym w 21 tc, a w poniedziałek zaczęłabym 22 tydzień.
no ale ja licze wg usg bo miałam strasznie długie cykle i późno owulacje ... więc w pon zaczniemy 21 tc

o kurcze to ja az takich kopniaków nie dostaję, żebym na krześle podskakiwała ... ale niedługo się pewnie zacznie

Widzę, ze w tym tygodniu będziemy odkrywać co te nasze brzuszki skrywają ....

ale one są śmieszne!

miajmy nadzieje, że Twoja dzidzia nie będzie wstydzioszkiem

no wiesz co ... Co to za czarne myśli???
Będzie dobrze i juz!!!!

Ja właśnie zjadłam obiadek ... wszystko pięknie posprzątane ... oczywiście czekałam na małza zeby poodkurzał /to teraz wyłącznie jego zadanie/ ... jak ja lubię taki porządek jak wszystko pięknie pachnie ajaxem cytrynowym i pronto konwaliowym

Lecę zaraz pod prysznic ....

Cytat:
Witam

fajny

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 08:40   #2803
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
I ja na nóżkach gotuje Mężulkowi obiadek do pracy miałam plan żeby wczoraj wiecxorem machnąć, ale naprawdę miała wszystkiego dość.
Zaraz sie wkulnę spowrotem
Najlepszy lek dla mnie, to sen i dużo odpoczynku
Kasia, odpoczywaj, Ty naprawdę nie możesz się przemęczać .

Cytat:
ja kupiłam same spodnie od dresu ( górnej części w ogóle nie szukałam ale chyba nie było), kolory był czarny i bordowy, ja wybrałam czarny, szeroka nogawka. Cena 59 zł. Moim zdaniem są megawygodne, bo uszyte z 95% wiskozy i reszta elastanu, cienkie i rozciągliwe, z takim paskiem na brzuch jak w spodniach dla ciężarówek (ale nie znalazłam ich wcale w dziale dla ciężarówek tylko na bieliźnie.) Zwykłe spodnie dresowe są zwykle dość grube i mają taki szeroki pas z wszytą na całej szerokości gumą - ja tego nienawidzę bo mnie to zawsze ciśnie w brzuch, nawet jak nie byłam w ciąży, więc dla mnie takie odpadają, a te które kupiłam nosi się tak jakby ich nie było i pasek nie ma gumy.
Ojej, dziękuję za taki dokładny opis , takie by mi pasowały , a może jeszcze foteczka? .

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
wiem wiem i powtarzam sobie cąły czas, ale i tak czarnowidzctwo w moim przydpaku mnie syzbko dopada!

moj TZ tez jest dobry wpocieszaniu ale jako go nie ma dochodz amnie watpliwosci
Gizmiatko ja Cię dobrze rozumiem, ale trzeba wierzyć . Mój TŻ też jest takim wyciszaczem złych emocji, ale jak to On mówi, bez zamartwiania się nie istnieję . Trzymamy kciuki, a one pomagają

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 08:49   #2804
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek

Ja niedawno wstałam, mężczyźni jeszcze śpią, ale ja już nie mogę, przewracałam się z boku na bok i tyle.
Zjadłam dwie kanapeczki, teraz pora na herbatkę z cytrynką i muszę dojśc do siebie.
Za niedługo się odezwę
Stary 2009-03-01, 09:21   #2805
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

z ciekawosci weszlam sprawdzic ile mi zostalo kasy na koncie i sie zdziwilam
w piatek moj zaklad pracy przelal mi wyplate na konto nalezna z tytulu zasilku, normalnie nie wierze.........pierwszy raz nie bede musiala jechac tam po kase!!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-01, 09:31   #2806
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak kochana.Już się robi !!! wracam do łóżka. Mężczyzna wyprawiony do pracy, piesek załatwiony i idę dla odmiany poczytać książeczkę jakoś do południa.Potem spotkanko z panem od mebli kuchennych,zakupy i zaczynam powoli samotne kilka dnia bez Męża
Stary 2009-03-01, 09:36   #2807
UnholyOne
Ola-Unhola

No widzisz Czekoladko, w końcu zaznałas przyjemności z posiadania konta

Ja właśnie zrobiłam twarożek ze szczypiorkiem, słońce za oknem nastawiło mnie wiosennie i teraz w całym domku pachnie wiosną
mniam
A jaka u Was pogoda?
My wybieramy się później na spacerek, trzeba skorzystac, bo nie wiadomo co będzie w tygodniu. Niech już ta wiosna przychodzi!!!
Pamiętam, jak byłam w liceum, to jeszcze w pierwszy dzień wiosny - 21 marca potrafił leżec śnieg, mam nadzieję, że to ocieplenie klimatu przez ostatnie lata jednak do tego nie dopuści i już nie długo będziemy cieszyc się żeśkim, wiosennym powietrzem
Stary 2009-03-01, 09:44   #2808
eleeri
Zakorzenienie

Buu, a u mnie za oknem szaro, buro i ponuro
Listopadowo, aż się z domu nie chce wychodzić

Stary 2009-03-01, 09:47   #2809
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

u nas tez slonko powoli sie budzi
ja zmykam wziac prysznic, a bedzie dlugi bo zamierzam peeling z kawy zrobic!!

do kosciolka dzisiaj zamierzam isc- dawno nie bylam......
a wieczorem spotykamy sie ze znajomymi, ale chyba jakis wypad zrobimy, gdzies posiedziec, moze na jakas pizze

moj tż ma dzisiaj wolne, ale pewnie wstanie na obiad!! jak zawsze zreszta- spioch z niego straszny!!

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 10:14   #2810
UnholyOne
Ola-Unhola

Wiecie co, dobrze, że w tym roku luty ma 28 dni...
Jak widac w moim podpisie 29 nie był za szczęśliwy I chociaż to tak jakby było dzisiaj (następny dzień po 28), to sama liczba mi o tym nie przypomina . Jest już 01 marca i całe szczęście

Lecę się kąpac.
Stary 2009-03-01, 10:52   #2811
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Jak widac w moim podpisie 29 nie był za szczęśliwy I chociaż to tak jakby było dzisiaj (następny dzień po 28), to sama liczba mi o tym nie przypomina . Jest już 01 marca i całe szczęście

Lecę się kąpac.

ja juz po kąpieli.......czysta i pachnąca

UnholyOne nawet nie zauwazylam ze to bylaby rocznica......ale teraz nosisz w sobie swoje male"szczescie" wiec nie wolno ci sie smutac!!! a twoj aniolek napewno modli sie za mamusie!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-01, 10:58   #2812
Ania0104
Zakorzenienie

Czesć dziwczynki

Cytat:
Frida, Ty niegdy nie masz spania??? Identycznie jak mój małż obudził się dzisiaj o 7 i od razu TV włączył ... musiała go ochrzanić i poszedł dalej spać
Cytat:
ja widziałam też takie spodnie za 39 zł - super! Szczególnie ten pasek ... a siostra wygrzebała jeszcze takie rybaczki - tez dresowe, cieniutki - i chyba się nie skusze - jeżeli jeszcze będą
Cytat:
w piatek moj zaklad pracy przelal mi wyplate na konto nalezna z tytulu zasilku, normalnie nie wierze.........pierwszy raz nie bede musiala jechac tam po kase!!!
no i super!!!
To możesz leciec na zakupy
Cytat:
Ja właśnie zrobiłam twarożek ze szczypiorkiem, słońce za oknem nastawiło mnie wiosennie i teraz w całym domku pachnie wiosną
mniam
A jaka u Was pogoda?
My wybieramy się później na spacerek, trzeba skorzystac, bo nie wiadomo co będzie w tygodniu. Niech już ta wiosna przychodzi!!!
Pamiętam, jak byłam w liceum, to jeszcze w pierwszy dzień wiosny - 21 marca potrafił leżec śnieg, mam nadzieję, że to ocieplenie klimatu przez ostatnie lata jednak do tego nie dopuści i już nie długo będziemy cieszyc się żeśkim, wiosennym powietrzem
u nas tez wiosennie słoneczko świeci i powietrze takie wiosenne ... oczywiście śnieg jeszcze leży, ale moze syzbko stopnieje
Co do serka, to ja wczoraj robiłam kanaki wiosenne biały serek ze szczypiorkiem, jajko, pomidor, ogórek i jeszcze posypane szczypiorkiem

Cytat:

Lecę się kąpac.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-01, 11:01   #2813
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

Ojej, dziękuję za taki dokładny opis , takie by mi pasowały , a może jeszcze foteczka? .

Gizmiatko ja Cię dobrze rozumiem, ale trzeba wierzyć . Mój TŻ też jest takim wyciszaczem złych emocji, ale jak to On mówi, bez zamartwiania się nie istnieję . Trzymamy kciuki, a one pomagają
kciuki beda potrzebne 9 marca juz coraz blizej ! jeszcze 8 dniów ;]
Cytat:
no prosze

Cytat:

Lecę się kąpac.
dobrze ze dzis 1 marca

amnie obudzil bol gardziołka teraz sie kaszel właczyl buuu ma ktos dobry sposob na bolace gardzieło ? ja juz sobie syropek z cebulki i czosnku zorbilam, tabletki HOmogene na gardzioł zpaodałam alejakos nie skutkuje chyba hmm

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 11:05   #2814
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

no i super!!!
To możesz leciec na zakupy

chyba kupie wreszcie te spodnie ciążowe na allegro......ale zobacze jeszcze.....
ostatnio mama pytala sie w pasmanterii czy maja taki wlasnie material co sie wszywa ten pas do spodni.......to jest taka dzianina......ale kurcze nie mieli akurat!!a tak moja mama krawcowa by mi przerobila spodnie na ciazowe.....

ale brzuszek coraz bardziej sie powieksza wiec chyba kupie.....

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
kciuki beda potrzebne 9 marca juz coraz blizej ! jeszcze 8 dniów ;]

no prosze

dobrze ze dzis 1 marca

amnie obudzil bol gardziołka teraz sie kaszel właczyl buuu ma ktos dobry sposob na bolace gardzieło ? ja juz sobie syropek z cebulki i czosnku zorbilam, tabletki HOmogene na gardzioł zpaodałam alejakos nie skutkuje chyba hmm
teraz musimy wszystkie uwazac na przeziebienie!!! wiadomo coraz cieplej sie robi to i wirusy panuja w powietrzu......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-01, 11:09   #2815
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
chyba kupie wreszcie te spodnie ciążowe na allegro......ale zobacze jeszcze.....
ostatnio mama pytala sie w pasmanterii czy maja taki wlasnie material co sie wszywa ten pas do spodni.......to jest taka dzianina......ale kurcze nie mieli akurat!!a tak moja mama krawcowa by mi przerobila spodnie na ciazowe.....

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

teraz musimy wszystkie uwazac na przeziebienie!!! wiadomo coraz cieplej sie robi to i wirusy panuja w powietrzu......
oj mój tez ostatnio wyskoczył jak filip z konopii ... taka piłka się zrobiła ... i nawet ta ciemna kreska się pojawiła
W piątek jedziemy do tego Zakopanego i muszę koniecznie kupić spodnie!!!
Na pewno jeansy ... bo w rybaczkach nie pojadę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-01, 11:56   #2816
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
oj mój tez ostatnio wyskoczył jak filip z konopii ... taka piłka się zrobiła ... i nawet ta ciemna kreska się pojawiła
W piątek jedziemy do tego Zakopanego i muszę koniecznie kupić spodnie!!!
Na pewno jeansy ... bo w rybaczkach nie pojadę
a ja krechy nie mam, za to owłosienie jak u faceta w tym miejscu...bosheee co sie dzieje ze mna
Stary 2009-03-01, 12:00   #2817
jusali
Rozeznanie

Tuniczki.
Pierwsza bardzo się świeci i cudownie podkreśla brzuszek, a druga jest fajna, luźna, tzw. nietoperz
Będę mogła je nosić nawet po porodzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5302391.jpg (150,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5302392.jpg (149,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5302393.jpg (90,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5302394.jpg (76,7 KB, 7 załadowań)
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 12:11   #2818
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
A jak długo już bierzesz tę dawkę 100 mg? Co do witamin, to gin mi mówił, że te, które nie mają zrobionych badań klinicznych, tak naprawdę nie dostarczają tyle, ile jest napisane, bo nikt tego nie sprawdził. To są ponoć tylko przewidywania
Dawkę 100mg 2 razy dziennie biorę od ostatniej wizyty u gin. czyli od dwóch tygodni. A co do witamin w pigułkach to coś im za bardzo nie wierzę.

Cytat:
Czesć dziwczynki

Frida, Ty niegdy nie masz spania??? Identycznie jak mój małż obudził się dzisiaj o 7 i od razu TV włączył ... musiała go ochrzanić i poszedł dalej spać
:
U mnie takie ranne pobudki to norma. Ja po prostu nie umiem dłużej spać Za to wieczorem przed 21 padam na twarz i zasypiam kamiennym snem.

Cytat:

Ostatnio "wyrzuciłam" z pracy stażystkę, zakatarzoną, przeziębioną z objawami grypy. Mówię do niej "Idź do domu bo mnie zarazisz, a ja musze na siebie uważać" a ona mówi, że do domu jej się nie chce iść, bo jej się będzie nudzić. I stoi nademną, smarka mi nad głową a ja już oczyma wyobraźni widzę jak wirusy przełażą z niej na mnie Dwie godziny ją "wypraszałam" z pracy. Już myślałam żeby się samej zwolnić do domu, ale co bym powiedziała dyrektorowi??? Że ja zdrowa się zwalniam, bo chora nie chce iść do domu???

Natomiast inna koleżanka też przeziębiona weszła do mnie do sekretariatu i mówi, że mam teraz uważać na takich chorych jak ona, bo przecież zarazki wiszą w powietrzu. Mówię więc do niej: To jak wchodzisz do mnie do sekretariatu to ja mam uważać, bo jestem zdrowa, czy bardziej Ty, bo jesteś chora i możesz mnie zarazić?

Wracając do tematu spodni ciążowych. Jakiś czas temu pisałam tutaj, że mama kupiła mi na ciuchach jeansy ciążowe h&m. Do tej pory miałam 2 pary jeansów z wszytą gumą, a te gumy nie mają, są całe jeansowe i są baaardzo wysokie. Założyłam je wczoraj pierwszy raz i mi się za bardzo nie spodobały. Pomimo tego że mój brzuch nie jest bardzo duży, to gdy usiadłam w tych spodniach czułam jak zamek z rozporka wręcz wpija mi się w brzuch. Dodam że rozporek kończy się (a może zaczyna???) nad brzuchem. Każde schylenie się, np. do zawiązania lub założenia buta to dyskomfort w okolicy brzucha, bo jeans (pomimo tego że rozciągliwy) wpija się w brzucho. Chyba tym spodniom podziękuję. Sto razy bardziej wolę spodnie z gumą. I bardzo sobie chwalę te z firmy Mama Licious. Fajne rurki (nie za wąskie), układają się jak trzeba, nie fabują, nic nie uciska.

Lecę do siostry na obiadek

Miłej niedzieli

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-03-01 o 12:13
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 12:34   #2819
megi b
Wtajemniczenie

Witam brzuszki
Cytat:
hmmm ja byłam wczoraj u dentysty i narzędzia nie wygladały tak źle, to moze na porodówce wogóle będzie luzik hehe
No musi być dobrze

Cytat:
megi, ta szkoła jest płatna? Macie już ćwiczenia? Czy najpierw teoria?
Te zajęcia są w zwykłym szpitalu za darmo. Niestety w moim szpitalu nie ma takiej szkoły i dlatego jeździmy do innego. Nie ma tam ogólnie grafiku co po kolei będziemy robić, ale ćwiczeń raczej nie będzie tylko sama teoria Na koniec każdy dostanie certyfikat który jest przepustką do porodu rodzinnego w tamtym szpitalu. Niestety w szpitalu w którym będę rodzić tego certyfikatu nie uznają Ale takie spotkania dużo nam dają

eleeri no właśnie nie dali nam laleczki tylko położna pokazywała co i jak

Ale piękna dziś pogoda Oby jak najwięcej takich dni

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 13:04   #2820
majka versace
Zadomowienie

Dzień dobry U nas słoneczko pięknie razi mnie przez okienko aż musiałam żaluzje przekręcić bo inaczej nic w kompie nie widze.

Cytat:
szczegóły? Cena, kolor, najlepiej fotka , ja potrzebuję dresów .
Hmmm... spodnie dresowe tez zakupiłam ale jeszcze nie nosze bo mieszcze się w normalne. Ale fotke wrzuce jak chcesz zobaczyć czym sie róznią od zwykłych.

Cytat:
Ja ci zaraz dam co ja ci mówiłam co? Że będzie dobrze i już!!!

Cytat:
Unholy

Cytat:
A ja zazdroszcze takiego małża Mój to śpioch niesamowity!!! Jak jest wekend to go nie moge dobudzic przed południem a ostatnio to nawet do 13 potrafi spać. Za to w nocy może siedzieć przed tv do 2-3, ehhh jak mnie to wkurza że potem jak trzeba wstać do pracy to marudzi że śpiący jest....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1288_resize.jpg (55,8 KB, 17 załadowań)

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości