|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
A u¿ywa³a¶ go ju¿ wcze¶niej? bo ja powiem szczerze ze tego do suchych kupi³am dwie saszetki(na 2 razy) i u mnie efekt by³ ¿aden... du¿o lepszy jest dla mnie wax latte
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 535
|
przyk³adowo tutaj
http://www.allegro.pl/item565133084_...ywka_250g.html http://www.allegro.pl/item560075296_...lond_250g.html Cytat:
o dziêki za pomys³, nie wpad³am na to zapytam
|
|
#3723 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Póki co jest dobrze, oleje nim zmy³am(2 razy, ale ze wszystkimi szamponami tak robiê), ³eb nie swêdzi, nawet takie ¶wie¿sze s± ni¿ po HiPP'ie...
![]() Myjê g³owê codziennie, wiêc nied³ugo bêdê mog³a co¶ wiêcej powiedzieæ na jego temat Cytat:
Od¿ywki do sp³ukiwania 3(jedna bezsylikonowa, 2 z sylikonami) i 2 szampony.My¶lê, ¿e nie jest tego du¿o. Staram siê na bie¿±co wszystko zu¿ywaæ i dopiero pó¼niej kupowaæ nowe Cytat:
Cytat:
![]() Oczywi¶cie, w ramach oszczêdno¶ci
17.12.2007- Walka o zdrowe i piêkne mo-hery Moja pielêgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2009-03-01 o 13:01 |
|||
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 900
|
Lorysy u mnie w okolicznym ma³ym supermarkecie sa po jakie¶ 12,50 z³ w takim wielkim opakowaniu, mam juz pó³ roku i nie moge zuzyæ
bardzo fajnie dzia³a (mam ta z mas³em shea-nawil¿aj±ca), zostawiam sobie na 20 min na g³owie w k±pieli i zmywam ch³odn± wod±... w³oski sie super rozczesuj±... |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Ha a ja jestem, bo nie moge miec jednego szamponu, bo mi sie w³osy przyzwyczajaj± po jakim¶ czasie. Zawsze mam 2 szampony. Którymi myje na przemian.
|
|
#3726 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Ja mam tak samo. Teraz jest ju¿ lepiej, po prostu po skoñczeniu jednego szamponu u¿ywam ju¿ innego. Kiedy¶ mia³am 3 szampony i codziennie my³am w³osy na dwa mycia-ka¿de innym szamponem, i stosowa³am te szampony w ró¿nej konfiguracji (;
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy kosmetyki Mypa dostanê w super - pharmie ?? Odkry³am ten sklep w Silesi , ale nie zdazy³am wczoraj wskoczyc do niego, a bêde jeszcze.
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
Cytat:
Ja zawsze po zu¿yciu jednego kupujê inny, tak samo z od¿ywkami, bo chcê spróbowaæ czego¶ nowego i nie mogê siê doczekaæ kiedy siê skoñczy dotychczasowy kosmetyk ![]() Zosta³a mi 1/3 od¿ywki Petrole i ju¿ my¶lê, co by wypróbowaæ nastêpnie. Mo¿e Gloria (podobno nadaje siê do codziennego stosowania), o ile gdzie¶ j± dostanê. Chyba, ¿e macie jakie¶ inne, ciekawe propozycje
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
A w Auchan dostanê maseczki z Joanna Naturia? :P Np. t± z lnem albo makiem?
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Moja propozycja to Joanna Naturia maska. Ja polujê na ni± i zobaczymy gdzie dostanê. Pod koneic marca wybiore sie na zakupy kosmetykowe i ciuchowe bo bêdê po urodzinach
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
hej
![]() a ja u¿y³am wê¿owego Lorysa, narazie mi schn± w³osy. Ale konstystencja taka sobie i nie rozczesywa³y sê rewelacyjnie. Jak mi sie skoñczy Kallos (a ju¿ ciut ciu zosta³o) i Wax (te¿ koñcówka) to kupie jeszcze jednego Kallosa i Waxa ale polskiego albo Rainforesta ![]() choæ u mnie w jednej aptece jest Wax Rainforest w saszetkach
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waxa jakiego masz? polskiego? zdaj relacje jak kupisz Rainforesta bo zalezy mi na porównaniu do polskiego waxa
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sklepie zielarskim jest wax Rainforest w saszetkach i ró¿ne odpowiedniki Seboradinu. Zapomnia³am o Kallosie na neigo te¿ mam ochotê. Ale muszê poczekac jak mi sie skoñczy wax(nie wiem kiedy to nast±pi bo teraz zuzy³am 1/4 opakowania dopiero)
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
ale 20 to juz stare czasy.......
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, Motylku, ale s± osoby, które maj± tak obecnie
Ty na szczê¶cie wyleczy³a¶ siê z tego na³ogu
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Bogu nie jest ze mna juz tak zle
trzymam sie dzielnie u mnie zawsze byl strach ze widze nowy szampon, swietna odzywke i juz jej pozniej nie bedzie to kupowalam
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bijcie, ja mam teraz ok 10 szamponów
Ale ju¿ siê t³umaczê. Wiêkszo¶æ pochodzi jeszcze z czasów, kiedy na sk³adach nic a nic siê nie zna³am (chocia¿ teraz te¿ znam siê tylko odrobinkê, ale lepsze to ni¿ nic ) i jak jeden szampon mi nie podpasowa³, to kupowa³am drugi, a pierwszego nie wyrzuca³am, bo mi by³o ¿al. Potem zaczê³am kupowaæ szampony zio³owe i te badziewia nasilikonowane tak stoj± sobie smêtnie i czekaj± na cotygodniowe naftowanie, kiedy to staram siê je zu¿ywaæ. Niestety, jestem typem chomika i mia³abym wyrzuty sumienia, gdybym wyrzuci³a ca³y szampon Tych do normalnego u¿ywania mam zwykle 2, zmieniam je co jaki¶ tydzieñ, bo bardzo szybko w³osy mi sie przyzwyczajaj±.Wiecie, mia³am dzi¶ piêkny sen. Pomijaj±c to, ¿e mieszka³am w nim w Finlandii z piêknym Finem który mnie bardzo kocha³, ¶ni³o mi siê, ¿e Gloria by³a ogólnie dostêpna a ekstrakty mo¿na by³o kupiæ w ka¿dym sklepie. Ach Jeszcze w tym ¶nie przegl±da³am KWC i jak zwykle (naprawdê, ja takie sny mam prawie codziennie przez Wiza¿ ) ¶ni³o mi siê, ¿e Gliss Kury mia³y pe³no naturalnych ekstraktów, a jakie¶ zwyk³e szampony typu Barwa czy Eva wg opinii nie tylko oczyszcza³y w³osy, ale te¿ od¿ywia³y, odbudowywa³y i nawil¿a³y... Jak ja bym chcia³a, ¿eby ten sen siê spe³ni³
|
|
|
|
#3739 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 307
|
Cytat:
W³a¶nie parê dni temu kupi³am tê od¿ywkê z shea karite.Pierwsze wra¿enie-tragedia,zapach kompletnie mi nie odpowiada,w³osy nie by³y przyjemnie ¶liskie.Ju¿ siê ba³am,¿e rano obudzê siê z szop±,a tu budzê siê z idealnie g³adkimi w³osami ![]() Szukam teraz czego¶ nab³yszczaj±cego...Bez alkoholu,bo mam siano po denacie.Jedwab Joanny ¶rednio dawa³ u mnie jakiekolwiek efekty.Co¶ polecacie? http://www.drogerienatura.pl/sheakarite/adresy_sklepow/ tu mo¿na wybraæ sobie województwo i s± adresy sklepów,gdzie jest ta Mypa
Edytowane przez zuczang Czas edycji: 2009-03-01 o 13:54 |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 380
|
Widze,¿e lubicie kupowaæ coraz nowsze kosmetyki do w³osów ;dD ale dzia³aj± one chocia¿?
![]() bo ja mia³am plan-kupiæ szczotkê z naturalnego w³osia, ograniczyæ prostownice <tylko jej u¿ywam, suszarek etc nie > i od czasu do czasu na³o¿yæ maseczke z jajka, rycyny i nafty. S±dzi³am,ze styknie xDD
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Ja mam porównanie, bo posiadam Waxa polskiego i Rainforesta. Nie widzê miêdzy nimi ogromnej ró¿nicy - po polskim Waxie w³osy s± mo¿e trochê milsze w dotyku, a po Rainfore¶cie - bardziej g³adkie (pewnie przez silikon w sk³adzie).
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 622
|
Wreszcie znalaz³am ten temat. Przy³±czam siê, je¶li tylko mnie przyjmiecie! Przed zim± ¶cie³am w³osy dla ich dobra, by³y juz tak wycieniowane ¿e pomiêdzy warstw± pierwsza i drug± by³o ok 15 cm ró¿nicy. Mimo tego têsknie za d³ugimi w³osami i zapuszczam. Mam ciê¿kie, grube, zdrowe w³osy, ale brakuje mi po prostu d³ugo¶ci ;<
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
obecnie mam Waxa zagranicznego tego ciemnego pani-jesieñ a Ty jakiego masz konkretnie tego Waxa polskiego?jak on sie nazywa??którego bardziej polecasz, polskiego czy Rainforesta? ![]()
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jednak chce spróbowac tego do suchych, z ochrona przed UV i mlecznego
|
|
#3746 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Spróbuj u¿ywaæ ich jako ¿ele do cia³a (; U mnie wtedy szybko schodz± szampony, które mi nie podpasowa³y (;
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2009-03-01 o 17:38 Powód: Przypisana nieodpowiadnia osoba do cytatu ;o Przepraszam za to (; |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 96
|
Moje w³oski nie rosn±
Nie wiem dlaczego mo¿e dla tego ¿e tak bardzo chcia³abym mieæ d³ugie zapiszczam ju¿ 3 lata na poczsatku po jakim¶ roku widzia³am efeky -teraz od 2 lat stoja w miejscu...pora¿ka. Moze kto¶ skruci mi pare dobrych sposobów na ich szybszy porost?
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
Cytat:
. Co prawda nie mia³am innych, ale sk³adowo jak dla mnie ten jest najlepszy. Chocia¿ chcia³abym wypróbowaæ tego mlecznego, bo te¿ mi siê podoba EDIT: Motylecudaki wystarczy wej¶æ na w±tek o sposobach na przy¶pieszenie porostu i przeczytaæ pierwszy post. Jest tam w³a¶nie streszczenie metod na porost. Trochê samodzielno¶ci. Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-03-01 o 17:22 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

21.06.2014r.
zapytam 
Obecnie mam np. otwarte 4 maski do w³osów i my¶lê, ¿e to przesada. Nie wyobra¿am sobie, bym mia³a kupiæ kolejn±. Od¿ywkê do sp³ukiwania posiadam tylko jedn± i czekam a¿ siê skoñczy, by zaopatrzyæ siê w nastêpn±...
) szamponów naraz
Maski, od¿ywki - to rozumiem, ale szampony??? 

Nie wiem dlaczego mo¿e dla tego ¿e tak bardzo chcia³abym mieæ d³ugie