Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 13:14   #2821
Malga19
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Tuniczki.
Pierwsza bardzo się świeci i cudownie podkreśla brzuszek, a druga jest fajna, luźna, tzw. nietoperz
Będę mogła je nosić nawet po porodzie
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Dzień dobry U nas słoneczko pięknie razi mnie przez okienko aż musiałam żaluzje przekręcić bo inaczej nic w kompie nie widze.

Hmmm... spodnie dresowe tez zakupiłam ale jeszcze nie nosze bo mieszcze się w normalne. Ale fotke wrzuce jak chcesz zobaczyć czym sie róznią od zwykłych.

Ja ci zaraz dam co ja ci mówiłam co? Że będzie dobrze i już!!!

Unholy

A ja zazdroszcze takiego małża Mój to śpioch niesamowity!!! Jak jest wekend to go nie moge dobudzic przed południem a ostatnio to nawet do 13 potrafi spać. Za to w nocy może siedzieć przed tv do 2-3, ehhh jak mnie to wkurza że potem jak trzeba wstać do pracy to marudzi że śpiący jest....
Oj jakie ladne tuniczki i spodeki

DZewczyny zycze milego popludnia... A ja dzis sama siedze Pawla nie ma a na polu nie za ladnie nawet sloneczka nie ma.. Pozdrawiam
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 13:17   #2822
UnholyOne
Ola-Unhola

Miłego popołudnia Kochane
Lecimy na spacerek, zjedlismy zupkę i teraz czas na skorzystanie ze świeżego powietrza. Odezwę się po powrocie
Stary 2009-03-01, 13:49   #2823
jusali
Rozeznanie

Ja noszę normalne spodnie dresowe,ale są bardzo wygodne, idealne do noszenia pod brzuchem, gumka nie uciska mnie
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:36   #2824
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak, tak kochana.Już się robi !!! wracam do łóżka. Mężczyzna wyprawiony do pracy, piesek załatwiony i idę dla odmiany poczytać książeczkę jakoś do południa.Potem spotkanko z panem od mebli kuchennych,zakupy i zaczynam powoli samotne kilka dnia bez Męża
To dobrze, że odpoczywasz , współczuję rozłąki z Mężem, ale masz dzidzię, koty i nas

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A jaka u Was pogoda?
My wybieramy się później na spacerek, trzeba skorzystac, bo nie wiadomo co będzie w tygodniu. Niech już ta wiosna przychodzi!!!
Pamiętam, jak byłam w liceum, to jeszcze w pierwszy dzień wiosny - 21 marca potrafił leżec śnieg, mam nadzieję, że to ocieplenie klimatu przez ostatnie lata jednak do tego nie dopuści i już nie długo będziemy cieszyc się żeśkim, wiosennym powietrzem
U nas dziś też piękny dzień, zaraz wychodzimy na spacer trochę się nacieszyć tym słońcem .

Cytat:
Wiecie co, dobrze, że w tym roku luty ma 28 dni...
Jak widac w moim podpisie 29 nie był za szczęśliwy I chociaż to tak jakby było dzisiaj (następny dzień po 28), to sama liczba mi o tym nie przypomina . Jest już 01 marca i całe szczęście

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
kciuki beda potrzebne 9 marca juz coraz blizej ! jeszcze 8 dniów ;]
Będą więc 9 marca .

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
oj mój tez ostatnio wyskoczył jak filip z konopii ... taka piłka się zrobiła ... i nawet ta ciemna kreska się pojawiła
Pokaż "wyskoczonego" brzuszka

Cytat:
a ja krechy nie mam, za to owłosienie jak u faceta w tym miejscu...bosheee co sie dzieje ze mna
, a mnie delikatna kreseczka zaczyna się robić .

Cytat:
Tuniczki.
Pierwsza bardzo się świeci i cudownie podkreśla brzuszek, a druga jest fajna, luźna, tzw. nietoperz
Fajne

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dawkę 100mg 2 razy dziennie biorę od ostatniej wizyty u gin. czyli od dwóch tygodni. A co do witamin w pigułkach to coś im za bardzo nie wierzę.

U mnie takie ranne pobudki to norma. Ja po prostu nie umiem dłużej spać Za to wieczorem przed 21 padam na twarz i zasypiam kamiennym snem.
(...)
Wracając do tematu spodni ciążowych. Jakiś czas temu pisałam tutaj, że mama kupiła mi na ciuchach jeansy ciążowe h&m. Do tej pory miałam 2 pary jeansów z wszytą gumą, a te gumy nie mają, są całe jeansowe i są baaardzo wysokie. Założyłam je wczoraj pierwszy raz i mi się za bardzo nie spodobały. Pomimo tego że mój brzuch nie jest bardzo duży, to gdy usiadłam w tych spodniach czułam jak zamek z rozporka wręcz wpija mi się w brzuch. Dodam że rozporek kończy się (a może zaczyna???) nad brzuchem. Każde schylenie się, np. do zawiązania lub założenia buta to dyskomfort w okolicy brzucha, bo jeans (pomimo tego że rozciągliwy) wpija się w brzucho. Chyba tym spodniom podziękuję. Sto razy bardziej wolę spodnie z gumą. I bardzo sobie chwalę te z firmy Mama Licious. Fajne rurki (nie za wąskie), układają się jak trzeba, nie fabują, nic nie uciska.
Ale chyba coś tam dają te witaminy .
Ja też lubię rano wstawać, dzień jest wtedy dłuższy , ale spać chodzę o 23-ej już .
Oj, tak, spodnie z dzianinowym pasem to jest to

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Te zajęcia są w zwykłym szpitalu za darmo. Niestety w moim szpitalu nie ma takiej szkoły i dlatego jeździmy do innego. Nie ma tam ogólnie grafiku co po kolei będziemy robić, ale ćwiczeń raczej nie będzie tylko sama teoria Na koniec każdy dostanie certyfikat który jest przepustką do porodu rodzinnego w tamtym szpitalu. Niestety w szpitalu w którym będę rodzić tego certyfikatu nie uznają Ale takie spotkania dużo nam dają

eleeri no właśnie nie dali nam laleczki tylko położna pokazywała co i jak

Ale piękna dziś pogoda Oby jak najwięcej takich dni
Dzięki za odpowiedź . Ja już się rozglądam za SR, chciałabym zacząć na początku kwietnia, ale ja szukam takiej z ćwiczeniami, no i chciałabym sama uczyś się na lalce, nie tylko patrzeć .

Cytat:
Hmmm... spodnie dresowe tez zakupiłam ale jeszcze nie nosze bo mieszcze się w normalne. Ale fotke wrzuce jak chcesz zobaczyć czym sie róznią od zwykłych.
Hehe, wiem, jak wyglądają spodnie dresowe, chciałam zobaczyć te konkretne z H&M, o których pisała musicman , ale dziękuję

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:52   #2825
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
a ja dzis juz zaliczylam przyjecie urodzinowe kolegi mojego syna i spacer popoludniowy, maly uparl sie, ze musi isc na rower bo to nie taki zwykly rower

ale mi sie juz zmarzlo porzadnie a maly chcial isc jeszcze na hustawki do parku to poszli sami z TZ a ja przylazlam sie wylegiwac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 15:21   #2826
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Te zajęcia są w zwykłym szpitalu za darmo. Niestety w moim szpitalu nie ma takiej szkoły i dlatego jeździmy do innego. Nie ma tam ogólnie grafiku co po kolei będziemy robić, ale ćwiczeń raczej nie będzie tylko sama teoria Na koniec każdy dostanie certyfikat który jest przepustką do porodu rodzinnego w tamtym szpitalu. Niestety w szpitalu w którym będę rodzić tego certyfikatu nie uznają Ale takie spotkania dużo nam dają
tzn, że Tż nie może uczestniczyć w czasie porodu, nawet za opłatą ?
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:03   #2827
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no wlasnie - przeciez porod rodzinny jest mozliwy w kazdym szpitalu, tylko w niektorych sie placi
w tym co ja rodzilam kosztowal 500zl 5 lat temu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 16:13   #2828
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, dobrze, że w tym roku luty ma 28 dni...
Jak widac w moim podpisie 29 nie był za szczęśliwy I chociaż to tak jakby było dzisiaj (następny dzień po 28), to sama liczba mi o tym nie przypomina . Jest już 01 marca i całe szczęście
UnholyOne

Cytat:

eleeri no właśnie nie dali nam laleczki tylko położna pokazywała co i jak

a ja myślałam, że dają, w końcu praktyka to co innego niż samo patrzenie
na taki "patrzący" kurs nie chciałoby mi się chodzić , bo ja jestem leniuszek

Cytat:
A ja zazdroszcze takiego małża Mój to śpioch niesamowity!!! Jak jest wekend to go nie moge dobudzic przed południem a ostatnio to nawet do 13 potrafi spać. Za to w nocy może siedzieć przed tv do 2-3, ehhh jak mnie to wkurza że potem jak trzeba wstać do pracy to marudzi że śpiący jest....
He, he my też tak śpimy , razem z psem - śpiochem po porodzie chyba się nie odnajdę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:43   #2829
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Z kasę to może wszędzie tylko taki Tż z certyfikatem ma tzw przygotowanie do udziału w porodzie, tak nam położna powiedziała

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że dają, w końcu praktyka to co innego niż samo patrzenie na taki "patrzący" kurs nie chciałoby mi się chodzić , bo ja jestem leniuszek
No też się trochę zawiodłam, ale dobre i to. Nie mam niestety możliwości chodzić do jakiejś szkoły za kasę bo po prostu u nas takiej nie ma.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:46   #2830
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No też się trochę zawiodłam, ale dobre i to. Nie mam niestety możliwości chodzić do jakiejś szkoły za kasę bo po prostu u nas takiej nie ma.
Pewnie , jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-01, 17:12   #2831
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam czuje sie juz lepiej, syropek zorbilam i pije ,propolki z miodem zkaupilam no i jeszcze syrop DROSETUX -ale nie wiem czy kobiety w ciazy moga go prac, pani w aptece mowila ze tak bo jest homeopatyczny ale ja nie wiem hhh

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 17:45   #2832
UnholyOne
Ola-Unhola

Hejka
My właśnie wróciliśmy ze spacerku... no może nie tylko.
Byliśmy na Szczęśliwicach (taki park), zaliczylismy plac zabaw i krótką przechadzkę. Potem chcieliśmy wejśc na kiełbaskę z grilla do takiej chatki drewnianej, ale niestety przez godzinkę wydawanie jedzonka było wstrzymane. Pojechaliśmy więc do Friday'sa na steki i sałatkę
Zajrzałam też do H&M zobaczyc czy są jakieś fajne spodenki i znalazłam jeden model czarnych rurek, jednak była taka kolejka do przymierzalni, że sobie darowałam. Po takim obżarciu nie miałam już więcej siły stac tam razem z Tż i małym. Podjadę sobie w tygodniu, jak będzie mniej ludzi. I takie słodkości dla Maleństwa widziałam, ale się wstrzymałam. Przecież wytrzymam do jutra, bo jutro mam wizytę

Dziewczynki, trzymajcie za mnie i zdrówko dzidzi kciuki i żeby pokazala, co ma między nóżkami Zresztą jutro Wam jeszcze o trzymaniu przypomnę
Stary 2009-03-01, 17:50   #2833
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, trzymajcie za mnie i zdrówko dzidzi kciuki i żeby pokazala, co ma między nóżkami Zresztą jutro Wam jeszcze o trzymaniu przypomnę
No pewnie, że będziemy .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-01, 18:03   #2834
Ania0104
Zakorzenienie

wróciłam byliśmy u tesciów ... objadłam sie jak bąk
Cytat:
a ja krechy nie mam, za to owłosienie jak u faceta w tym miejscu...bosheee co sie dzieje ze mna
o tak! owłosienie to ja też mam tak że nie jestes sama
Cytat:
Tuniczki.
super!
Cytat:
no mój wczoraj poszedł spać po północy ... ale o 7 juz był wyspany ... szkoda ze ja nie
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź . Ja już się rozglądam za SR, chciałabym zacząć na początku kwietnia, ale ja szukam takiej z ćwiczeniami, no i chciałabym sama uczyś się na lalce, nie tylko patrzeć .

Hehe, wiem, jak wyglądają spodnie dresowe, chciałam zobaczyć te konkretne z H&M, o których pisała musicman , ale dziękuję
brzuszka pokaze tylko TZ musi mi trzasnąć fotkę

U nas w szpitalu jest szkoła rodzenia, podobno bardzo fajne zajęcia, ale co i jak to jeszcze nie wiem dokładnie - chyba pora się zainteresować
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam
a ja dzis juz zaliczylam przyjecie urodzinowe kolegi mojego syna i spacer popoludniowy, maly uparl sie, ze musi isc na rower bo to nie taki zwykly rower

ale mi sie juz zmarzlo porzadnie a maly chcial isc jeszcze na hustawki do parku to poszli sami z TZ a ja przylazlam sie wylegiwac
no tak, my mamusie musimy się teraz oszczędzać
ja dzisiaj jak wyszłam na 4 piętro do teściów to miałam dość! i mówie do małza że niedługo to będzie mnie tam wnosił na rękach
Cytat:
to ja zacznę już od dzisiaj!

A Wy trzymajcie za mnie, bo jutro zaraz rano jadę robić to obciązenie glukozą ... zebym tylko nie zwróciła tego co wypiję

Lece pod prysznic ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 18:36   #2835
p4w
Zakorzenienie

witam Was Mamusie

widzę, że ta tapecie tematy zakupowe - ja się od jakiegoś czasu wybieram na zakupy staniczkowe i dojść nie mogę...

nie rozpiszę się za bardzo bo gardło mnie boli - chyba małż mnie zaraził
obiad u teściów nie był zbyt udany - teściowa jak zwykle jakimiś głupimi tekstami popsuła mi humor, a jutro małż jedzie na tydzień w delegacje, usg mam dopiero w przyszłym tygodniu i ogólnie kicha

na szczęście dzidziuś fika i poprawia mi humorek

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 18:51   #2836
musicman
Zadomowienie

Cytat:
To dobrze, że odpoczywasz , współczuję rozłąki z Mężem, ale masz dzidzię, koty i nas

te spodnie wyglądają tak jak te, (próbowałam zrobić fotkę ale są czarne więc niewiele widać )

http://www.allegro.pl/item565950644_...esowe_r_l.html
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 18:55   #2837
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
brzuszka pokaze tylko TZ musi mi trzasnąć fotkę
(...)
A Wy trzymajcie za mnie, bo jutro zaraz rano jadę robić to obciązenie glukozą ... zebym tylko nie zwróciła tego co wypiję
To czakamy na fotkę
Aniu nie wiem, czy przeczytałaś, jak napisałam wcześniej, więc napiszę jeszcze raz - weź ze sobą cytrynę, podobno można sobie wcisnąć, zapytaj jeszcze, ale lepiej mieć na wszelki wypadek .

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
witam Was Mamusie

widzę, że ta tapecie tematy zakupowe - ja się od jakiegoś czasu wybieram na zakupy staniczkowe i dojść nie mogę...

nie rozpiszę się za bardzo bo gardło mnie boli - chyba małż mnie zaraził
obiad u teściów nie był zbyt udany - teściowa jak zwykle jakimiś głupimi tekstami popsuła mi humor, a jutro małż jedzie na tydzień w delegacje, usg mam dopiero w przyszłym tygodniu i ogólnie kicha

Jak byłam ostatnio połazić po sklepach, to tak się zmęczyłam, że szok .
Życzę zdrówka , a teksty teściowej trzeba jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać jak najszybciej .

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
te spodnie wyglądają tak jak te, (próbowałam zrobić fotkę ale są czarne więc niewiele widać )

http://www.allegro.pl/item565950644_...esowe_r_l.html
musicman, bardzo Ci dziękuję Dobra Kobieto , fajne są

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-01, 19:05   #2838
musicman
Zadomowienie

Cytat:

nie ma za co

A co do kreski na brzuchu to ja nie mam a brzuch wielgachny.
Poza tym kiepsko mi się śpi, rano brzuch jest mniejszy i lekki ale wieczorem w pozycji leżącej mam wrażenie jakby ważył z 10 kg. Normalnie nie mogę się przekręcić na drugi bok, bo oprócz tego ciężaru to strasznie bolą mnie pachwiny - wiem że coś tam ma się rozciągać i u mnie rozciąga się na całego. Z kolei gdy za bardzo przekręcę się na brzuch - dzidź zaraz kopie że mu ciasno. Po czwarte już chyba - mój pęcherz znowu przybrał rozmiar filiżanki i ciągle chce mi się w nocy siku. I śpij tu człowieku.
A Wam jak się śpi?
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 19:05   #2839
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
To czakamy na fotkę
Aniu nie wiem, czy przeczytałaś, jak napisałam wcześniej, więc napiszę jeszcze raz - weź ze sobą cytrynę, podobno można sobie wcisnąć, zapytaj jeszcze, ale lepiej mieć na wszelki wypadek .

Życzę zdrówka , a teksty teściowej trzeba jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać jak najszybciej .

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

czytałam ... i napewno zapakuję cytrynę! Dziękuję za radę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 19:26   #2840
aha9
Raczkowanie

cześć dziewczyny, kończy nam się wekend po woli,
ja byłam u rodziców i teściów, objadłam się jak na święta
Zastanawialiśmy się z tż nad łóżeczkiem czy by czasem nie kupić tego z siatki, to w zasadzie taki kojec, ale są dwustopniowe, no a my dość często wyjeżdżamy i dziecko by sie chyba dobrze czuło gdyby cały czas w tym samym spało a nie raz z nami w łóżku albo gdzie indziej. chyba takiego szoku by dla niego nie było, co myślicie? Wy kupujecie drewniane??
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 19:36   #2841
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam czuje sie juz lepiej, syropek zorbilam i pije ,propolki z miodem zkaupilam no i jeszcze syrop DROSETUX -ale nie wiem czy kobiety w ciazy moga go prac, pani w aptece mowila ze tak bo jest homeopatyczny ale ja nie wiem hhh
Ja tam paniom w aptekach już nie wierzę odkąd chciała mi taka jedna farmaceutka z bożej łaski wcisnąć maść na stłuczenia, że niby ziołowa i nie szkodzi ciężarnym, a w ulotce pisało czarno na białym, że kobiety w ciąży absolutnie nie mogą jej stosować. Wrrr dobrze, że ja zawsze czytam te ulotki i nie wierzę na słowo
Spytaj lepiej ginekologa
A tu jest podobno dobry syrop:
http://www.nokaut.pl/oferta/prenalen...azy-150-g.html

Cytat:

He, he przypomnij, przypomnij - tak na wszelki wypadek

Cytat:
ja dzisiaj jak wyszłam na 4 piętro do teściów to miałam dość! i mówie do małza że niedługo to będzie mnie tam wnosił na rękach

No to pomyśl, że ja mieszkam na 4 piętrze ,
weź sobie lepiej do tej glukozy cytrynkę

Cytat:

Cóż teściowe są po to stworzone, żeby synowe już za życia poznały jak smakuje piekło

Cytat:
A Wam jak się śpi?
Hmm, niech pomyślę - bywało lepiej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 19:57   #2842
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc dziewczyny , oczywiśćie nie zdołałam przeczytać wszystkiego co napisałyście...Piszecie jak szalone!

U mnie wszystko ok, ale jestem tak zmęczona że padam na twarz.Ide się kąpać i spać Do przeczytania
Stary 2009-03-01, 21:07   #2843
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ja się jakaś aspołeczna zrobiłam - nie mogę znieść ludzi w sklepie - mam wrażenie, że jest jak na dworcu i chce mi się uciekać
ale biust nie może być tłamszony , więc staniczek muszę koniecznie kupić

Cytat:
nie ma za co

Poza tym kiepsko mi się śpi, rano brzuch jest mniejszy i lekki ale wieczorem w pozycji leżącej mam wrażenie jakby ważył z 10 kg. Normalnie nie mogę się przekręcić na drugi bok, bo oprócz tego ciężaru to strasznie bolą mnie pachwiny - wiem że coś tam ma się rozciągać i u mnie rozciąga się na całego. Z kolei gdy za bardzo przekręcę się na brzuch - dzidź zaraz kopie że mu ciasno. Po czwarte już chyba - mój pęcherz znowu przybrał rozmiar filiżanki i ciągle chce mi się w nocy siku. I śpij tu człowieku.
A Wam jak się śpi?
moje noce przez jakiś czas były normalne - tzn. przesypiałam całą, a ostatnio wstaję jeszcze częściej niż na początku - zwykle ok 2-3 i potem jeszcze nad ranem ok 6

mam wrażenie, ze żyję od sikania do sikania
mi też przekręcanie się z boku na bok sprawia największą trudność - muszę wykonać dobrych kilka ruchów pośrednich żeby dotrzeć na drugą stronę - na szczęście dzidź jest spokojny i jeszcze mnie w nocy nie niepokoił (pogmera trochę przed zaśnięciem i koniec)

Cytat:
Spytaj lepiej ginekologa
A tu jest podobno dobry syrop:
http://www.nokaut.pl/oferta/prenalen...azy-150-g.html

Cóż teściowe są po to stworzone, żeby synowe już za życia poznały jak smakuje piekło

ten tekst powalił mnie na kolana

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:08   #2844
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no wlasnie - przeciez porod rodzinny jest mozliwy w kazdym szpitalu, tylko w niektorych sie placi
w tym co ja rodzilam kosztowal 500zl 5 lat temu
ale cennik. W zeszłym roku(grudzień)szwagier płacił 150zł, a winnym szpitalu jest co łaska. Nie ma reguły.

Cytat:
Z kasę to może wszędzie tylko taki Tż z certyfikatem ma tzw przygotowanie do udziału w porodzie, tak nam położna powiedziała
a w praktyce może coś więcej niż odciąć pępowinę? Na czym to polega? Moja ciekawość wynika z tego że ja pierwszy raz słyszę o takim certfikacie.

Cytat:
Przecież wytrzymam do jutra, bo jutro mam wizytę

ja zaczynam już teraz trzymać i wysyłać wirtualne fluidki. Będzie dobrze, bo nasze wszystkie wątkowe brzuchy co najgorsze mają za sobą

Cytat:
no nie jest tak tragicznie Koleżanka też radziła mi zabrać cytrynę,ale jak sobie wyobraziłam siebie w gabinecie odstawiającą scene z cytryną przy "pigule" to sobie odpuściłam. Dałam radę bez. Poza tym ja zdecydowany twardziel jestem (pod każdym względem )i nawet gdyby mi coś nie pasowało, to nie dałabym poznać po sobie

Cytat:

A Wam jak się śpi?
ja przesypiam całą nockę,bez wycieczek na siku. Za to rano pęcherz pełen mnie budzi i wtedy biegiem

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Wy kupujecie drewniane??
ja juz zakupiłam. Standardowe, klasyczne, drewniane. Kilka mam chciało mi odsprzedać gdybym na turystyczne się zdecydowała, bo dla niech to przechowalnia zabawek
W jednym z programów mówili coś na temat materacy w tych wyrkach. Mało pochlebne opinie... że dla nowordoka to nieodpowiedni materac.No ale może można dokupić odpowiedni

Cytat:
dobre dobre
Stary 2009-03-01, 21:23   #2845
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co

A Wam jak się śpi?
Jest, jest .
Ja problemu ze snem samym w sobie nie mam, ale pęcherz też mi się bardzooo skurczył .

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Zastanawialiśmy się z tż nad łóżeczkiem czy by czasem nie kupić tego z siatki, to w zasadzie taki kojec, ale są dwustopniowe, no a my dość często wyjeżdżamy i dziecko by sie chyba dobrze czuło gdyby cały czas w tym samym spało a nie raz z nami w łóżku albo gdzie indziej. chyba takiego szoku by dla niego nie było, co myślicie? Wy kupujecie drewniane??
Ja kupuję drewniane, też słyszałam niepochlebne opinie o materacach w nich, no ale materac można chyba wymienić. Mnie się te turystyczne w ogóle nie podobają .

Cytat:
Super zdanie .

Cytat:
ja się jakaś aspołeczna zrobiłam - nie mogę znieść ludzi w sklepie - mam wrażenie, że jest jak na dworcu i chce mi się uciekać
ale biust nie może być tłamszony , więc staniczek muszę koniecznie kupić
W żadnym wypadku

Cytat:
mam wrażenie, ze żyję od sikania do sikania
mi też przekręcanie się z boku na bok sprawia największą trudność - muszę wykonać dobrych kilka ruchów pośrednich żeby dotrzeć na drugą stronę - na szczęście dzidź jest spokojny i jeszcze mnie w nocy nie niepokoił (pogmera trochę przed zaśnięciem i koniec)

Uciekam spać, dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-01, 22:16   #2846
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja kreske ale z owlosieniem!!! ale ta kreska nie jest ciemna, tylko wlasnie te wloski sie na lini kreski pojawily.......

bylam na zakupach i kupilam spodnie ciazowe jeansy w C&A za 149 zł!!
w H&M nie bylo fajnych-przynajmniej nie lezaly za dobrze, a te ktore kupilam to rozmiar 36.....i jeszcze mam luz , a przmierzalam chyba z 7 roznych fasonow i jakos tylko te jedne fajnie lezaly- chyba jakas niewymiarowa jestem!!
juz widze jakbym kupila na allegro i musialabym wymieniac pewnie.......

spotkanie ze znajomymi tez udane(zalozylam nowe spodnie i nic a nic mnie w brzuch nie gniotlo).........lece do lozka-dobranoc!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 05:13   #2847
katarzynka00
Zakorzenienie

a ja od 3:30 na nogach zasnąć nie mogę, więc już po śniadanku i postanowiłam laptopka odpalić co by czas zleciał i może sprawił,że stanę się senna
Dziś to nawet Fridzie przegoniłam
Mąż wyjechał, a ja bez niego zdaję się nie umiem spać
Więc słuchamy, ja, dzidz i moje domowe stwory delfinków i serfujemy po forum,allegro itp

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 06:37   #2848
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
a ja od 3:30 na nogach zasnąć nie mogę, więc już po śniadanku i postanowiłam laptopka odpalić co by czas zleciał i może sprawił,że stanę się senna
Więc słuchamy, ja, dzidz i moje domowe stwory delfinków i serfujemy po forum,allegro itp

Oj Ty, Ty Niedobra Zabierasz mi monopol na poranne wstawanie!!! Pijesz kawkę? Bo ja właśnie kończę

Miłego dnia dziewczynki

Mój Tż od rana podniósł mi ciśnienie. Wrrrrrr Ma dzisiaj jechać zapisać się na testy na prawo jazdy. I rano przed pracą wielce sobie przypomniał, że chyba musi wziąść ze sobą zaświadczenie od lekarza. No i zaczęło się szukanie. O 5.30 we wszystkich szufladach. Oczywiście żaświadczenia od lekarza nie znalazł. Nawet nie wie czy ono jest w domu, czy zostawił u instruktora. Czy nie mógł szukać tego w sobotę lub w niedzielę????

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-03-02 o 06:41
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 06:51   #2849
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki

Wpadłam sie tylko przywitać i lece do przychodzni

A głodna już jestem jak wilk ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-02, 07:32   #2850
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

U mnie zapowiada się słoneczny dzień

Cytat:
, chyba naprawdę spanie bez Małża Ci nie idzie . Co tam wyszukałaś fajnego w necie?

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Oj Ty, Ty Niedobra Zabierasz mi monopol na poranne wstawanie!!! Pijesz kawkę? Bo ja właśnie kończę

Miłego dnia dziewczynki

Mój Tż od rana podniósł mi ciśnienie. Wrrrrrr Ma dzisiaj jechać zapisać się na testy na prawo jazdy. I rano przed pracą wielce sobie przypomniał, że chyba musi wziąść ze sobą zaświadczenie od lekarza. No i zaczęło się szukanie. O 5.30 we wszystkich szufladach. Oczywiście żaświadczenia od lekarza nie znalazł. Nawet nie wie czy ono jest w domu, czy zostawił u instruktora. Czy nie mógł szukać tego w sobotę lub w niedzielę????
Witaj drugi ranny ptaszku . Ja dopiero teraz mam kawkę .
Mógł, ale nie byłoby takich atrakcji

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki

Wpadłam sie tylko przywitać i lece do przychodzni

A głodna już jestem jak wilk ...
Glukozą Cię nakarmią

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-03-02 o 07:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości