|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
Cytat:
![]() DZewczyny zycze milego popludnia... A ja dzis sama siedze Pawla nie ma a na polu nie za ladnie nawet sloneczka nie ma.. Pozdrawiam
|
||
|
|
|
#2822 |
|
Ola-Unhola
|
Miłego popołudnia Kochane
![]() Lecimy na spacerek, zjedlismy zupkę i teraz czas na skorzystanie ze świeżego powietrza. Odezwę się po powrocie
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Ja noszę normalne spodnie dresowe,ale są bardzo wygodne, idealne do noszenia pod brzuchem, gumka nie uciska mnie
|
|
|
|
#2824 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Będą więc 9 marca Cytat:
![]() Cytat:
, a mnie delikatna kreseczka zaczyna się robić Cytat:
![]() Cytat:
.Ja też lubię rano wstawać, dzień jest wtedy dłuższy , ale spać chodzę o 23-ej już .Oj, tak, spodnie z dzianinowym pasem to jest to Cytat:
.Cytat:
, ale dziękuję
|
|
|
#2825 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
a ja dzis juz zaliczylam przyjecie urodzinowe kolegi mojego syna i spacer popoludniowy, maly uparl sie, ze musi isc na rower ale mi sie juz zmarzlo porzadnie a maly chcial isc jeszcze na hustawki do parku to poszli sami z TZ a ja przylazlam sie wylegiwac
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
w tym co ja rodzilam kosztowal 500zl 5 lat temu
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja myślałam, że dają, w końcu praktyka to co innego niż samo patrzenie ![]() na taki "patrzący" kurs nie chciałoby mi się chodzić , bo ja jestem leniuszek Cytat:
, razem z psem - śpiochem po porodzie chyba się nie odnajdę
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko taki Tż z certyfikatem ma tzw przygotowanie do udziału w porodzie, tak nam położna powiedziała ![]() No też się trochę zawiodłam, ale dobre i to. Nie mam niestety możliwości chodzić do jakiejś szkoły za kasę bo po prostu u nas takiej nie ma.
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
witam
czuje sie juz lepiej, syropek zorbilam i pije ,propolki z miodem zkaupilam no i jeszcze syrop DROSETUX -ale nie wiem czy kobiety w ciazy moga go prac, pani w aptece mowila ze tak bo jest homeopatyczny ale ja nie wiem hhh
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2832 |
|
Ola-Unhola
|
Hejka
![]() My właśnie wróciliśmy ze spacerku... no może nie tylko. Byliśmy na Szczęśliwicach (taki park), zaliczylismy plac zabaw i krótką przechadzkę. Potem chcieliśmy wejśc na kiełbaskę z grilla do takiej chatki drewnianej, ale niestety przez godzinkę wydawanie jedzonka było wstrzymane. Pojechaliśmy więc do Friday'sa na steki i sałatkę ![]() Zajrzałam też do H&M zobaczyc czy są jakieś fajne spodenki i znalazłam jeden model czarnych rurek, jednak była taka kolejka do przymierzalni, że sobie darowałam. Po takim obżarciu nie miałam już więcej siły stac tam razem z Tż i małym. Podjadę sobie w tygodniu, jak będzie mniej ludzi. I takie słodkości dla Maleństwa widziałam, ale się wstrzymałam. Przecież wytrzymam do jutra, bo jutro mam wizytę Dziewczynki, trzymajcie za mnie i zdrówko dzidzi kciuki i żeby pokazala, co ma między nóżkami
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2834 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
byliśmy u tesciów ... objadłam sie jak bąk ![]() Cytat:
tak że nie jestes sama ![]() Cytat:
Cytat:
... szkoda ze ja nie Cytat:
U nas w szpitalu jest szkoła rodzenia, podobno bardzo fajne zajęcia, ale co i jak to jeszcze nie wiem dokładnie - chyba pora się zainteresować Cytat:
ja dzisiaj jak wyszłam na 4 piętro do teściów to miałam dość! i mówie do małza że niedługo to będzie mnie tam wnosił na rękach ![]() Cytat:
to ja zacznę już od dzisiaj! ![]() A Wy trzymajcie za mnie, bo jutro zaraz rano jadę robić to obciązenie glukozą ... zebym tylko nie zwróciła tego co wypiję Lece pod prysznic ...
|
||||||
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was Mamusie
widzę, że ta tapecie tematy zakupowe - ja się od jakiegoś czasu wybieram na zakupy staniczkowe i dojść nie mogę... nie rozpiszę się za bardzo bo gardło mnie boli - chyba małż mnie zaraził ![]() obiad u teściów nie był zbyt udany - teściowa jak zwykle jakimiś głupimi tekstami popsuła mi humor, a jutro małż jedzie na tydzień w delegacje, usg mam dopiero w przyszłym tygodniu i ogólnie kicha na szczęście dzidziuś fika i poprawia mi humorek
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te spodnie wyglądają tak jak te, (próbowałam zrobić fotkę ale są czarne więc niewiele widać ) http://www.allegro.pl/item565950644_...esowe_r_l.html |
|
|
|
|
#2837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniu nie wiem, czy przeczytałaś, jak napisałam wcześniej, więc napiszę jeszcze raz - weź ze sobą cytrynę, podobno można sobie wcisnąć, zapytaj jeszcze, ale lepiej mieć na wszelki wypadek .Cytat:
.Życzę zdrówka .---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
nie ma za co
![]() A co do kreski na brzuchu to ja nie mam a brzuch wielgachny.Poza tym kiepsko mi się śpi, rano brzuch jest mniejszy i lekki ale wieczorem w pozycji leżącej mam wrażenie jakby ważył z 10 kg. Normalnie nie mogę się przekręcić na drugi bok, bo oprócz tego ciężaru to strasznie bolą mnie pachwiny - wiem że coś tam ma się rozciągać i u mnie rozciąga się na całego. Z kolei gdy za bardzo przekręcę się na brzuch - dzidź zaraz kopie że mu ciasno. Po czwarte już chyba - mój pęcherz znowu przybrał rozmiar filiżanki i ciągle chce mi się w nocy siku. I śpij tu człowieku. A Wam jak się śpi? |
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, kończy nam się wekend po woli,
ja byłam u rodziców i teściów, objadłam się jak na święta ![]() Zastanawialiśmy się z tż nad łóżeczkiem czy by czasem nie kupić tego z siatki, to w zasadzie taki kojec, ale są dwustopniowe, no a my dość często wyjeżdżamy i dziecko by sie chyba dobrze czuło gdyby cały czas w tym samym spało a nie raz z nami w łóżku albo gdzie indziej. chyba takiego szoku by dla niego nie było, co myślicie? Wy kupujecie drewniane?? |
|
|
|
#2841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spytaj lepiej ginekologa A tu jest podobno dobry syrop: http://www.nokaut.pl/oferta/prenalen...azy-150-g.html Cytat:
![]() Cytat:
, weź sobie lepiej do tej glukozy cytrynkę ![]() Cytat:
![]() Hmm, niech pomyślę - bywało lepiej
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny , oczywiśćie nie zdołałam przeczytać wszystkiego co napisałyście...Piszecie jak szalone!
U mnie wszystko ok, ale jestem tak zmęczona że padam na twarz.Ide się kąpać i spać Do przeczytania
|
|
#2843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale biust nie może być tłamszony , więc staniczek muszę koniecznie kupićCytat:
mam wrażenie, ze żyję od sikania do sikania ![]() mi też przekręcanie się z boku na bok sprawia największą trudność - muszę wykonać dobrych kilka ruchów pośrednich żeby dotrzeć na drugą stronę - na szczęście dzidź jest spokojny i jeszcze mnie w nocy nie niepokoił (pogmera trochę przed zaśnięciem i koniec) Cytat:
|
|
|
#2844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cennik. W zeszłym roku(grudzień)szwagier płacił 150zł, a winnym szpitalu jest co łaska. Nie ma reguły.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koleżanka też radziła mi zabrać cytrynę,ale jak sobie wyobraziłam siebie w gabinecie odstawiającą scene z cytryną przy "pigule" to sobie odpuściłam. Dałam radę bez. Poza tym ja zdecydowany twardziel jestem (pod każdym względem )i nawet gdyby mi coś nie pasowało, to nie dałabym poznać po sobie ![]() ja przesypiam całą nockę,bez wycieczek na siku. Za to rano pęcherz pełen mnie budzi i wtedy biegiem ![]() ja juz zakupiłam. Standardowe, klasyczne, drewniane. Kilka mam chciało mi odsprzedać gdybym na turystyczne się zdecydowała, bo dla niech to przechowalnia zabawek ![]() W jednym z programów mówili coś na temat materacy w tych wyrkach. Mało pochlebne opinie... że dla nowordoka to nieodpowiedni materac.No ale może można dokupić odpowiedni ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja problemu ze snem samym w sobie nie mam, ale pęcherz też mi się bardzooo skurczył .Cytat:
Cytat:
Super zdanie .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam spać, dobranoc
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam na zakupach i kupilam spodnie ciazowe jeansy w C&A za 149 zł!! w H&M nie bylo fajnych-przynajmniej nie lezaly za dobrze, a te ktore kupilam to rozmiar 36.....i jeszcze mam luz , a przmierzalam chyba z 7 roznych fasonow i jakos tylko te jedne fajnie lezaly- chyba jakas niewymiarowa jestem!! juz widze jakbym kupila na allegro i musialabym wymieniac pewnie....... spotkanie ze znajomymi tez udane(zalozylam nowe spodnie i nic a nic mnie w brzuch nie gniotlo).........lece do lozka-dobranoc!!!
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od 3:30 na nogach zasnąć nie mogę, więc już po śniadanku i postanowiłam laptopka odpalić co by czas zleciał i może sprawił,że stanę się senna
![]() Dziś to nawet Fridzie przegoniłam Mąż wyjechał, a ja bez niego zdaję się nie umiem spać ![]() Więc słuchamy, ja, dzidz i moje domowe stwory delfinków i serfujemy po forum,allegro itp
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Ty, Ty Niedobra Zabierasz mi monopol na poranne wstawanie!!! Pijesz kawkę? Bo ja właśnie kończę ![]() Miłego dnia dziewczynki Mój Tż od rana podniósł mi ciśnienie. Wrrrrrr Ma dzisiaj jechać zapisać się na testy na prawo jazdy. I rano przed pracą wielce sobie przypomniał, że chyba musi wziąść ze sobą zaświadczenie od lekarza. No i zaczęło się szukanie. O 5.30 we wszystkich szufladach. Oczywiście żaświadczenia od lekarza nie znalazł. Nawet nie wie czy ono jest w domu, czy zostawił u instruktora. Czy nie mógł szukać tego w sobotę lub w niedzielę???? Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-03-02 o 07:41 |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Wpadłam sie tylko przywitać i lece do przychodzni ![]() A głodna już jestem jak wilk ...
|
|
|
|
#2850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
U mnie zapowiada się słoneczny dzień Cytat:
, chyba naprawdę spanie bez Małża Ci nie idzie . Co tam wyszukałaś fajnego w necie? ![]() Cytat:
. Ja dopiero teraz mam kawkę .Mógł, ale nie byłoby takich atrakcji ![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-03-02 o 08:33 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

co ja ci mówiłam co? Że będzie dobrze i już!!!
A ja dzis sama siedze Pawla nie ma a na polu nie za ladnie nawet sloneczka nie ma..
Pozdrawiam

... i nawet ta ciemna kreska się pojawiła 
.

, bo ja jestem leniuszek 

czuje sie juz lepiej, syropek zorbilam i pije ,propolki z miodem zkaupilam no i jeszcze syrop DROSETUX -ale nie wiem czy kobiety w ciazy moga go prac, pani w aptece mowila ze tak bo jest homeopatyczny ale ja nie wiem hhh

to ja zacznę już od dzisiaj! 

a brzuch wielgachny.
Oj Ty, Ty Niedobra