..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 20:15   #2911
dzonksik
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Dzonksik mam nadzieję, że ptasie Ci smakuje
Nie wyszło jednak
Nie zsiadla mi sie ta pierwsza warstwa z jajkiem... nei wiem co zle zrobilam.
Poza tym mialam sie Ciebie wlasnie pytac jak to robisz organizacyjnie. W sensie, jak rozkladasz zelatyne do szklanek, dodajesz 3 lyzki mleka, a potem reszte cieplego mleka to przeciez zanim zrobilam ostatnia warstwe to mi juz bardzo zgestniala. Chyba nastepnym razem bede robic inaczej ;] No albo poradz jak to robisz, bo nie wiedzialam w co mam rece wlozyc jak to robilam Tu mi sie ledwo co zsiadla pierwsza warstwa wypadaloby juz robic druga bo zelatyna gestnieje w szklankach a tu nie da rady bo nie ma na co wylac, gdyz masa jajeczna wciaz plynna. No to mi opadly bialka ktore wyrobilam hahaha bo .... za dlugo czekaly na swoja kolej. Ehh.. myslalam ze chociaz wyjdzie po tym calym cyrku, no ale nie. Trudno.. zjadlam troche , wygrzeblam lyzeczka Jak do jutra nie zgestnieje to do kosza A że pewnie nie zgestnieje to los jego przesądzony.
Moze wiecej zelatyna trzeba niz napisalas? Albo jakos inaczej to robic... Doradzi koelzanka !

Cytat:
Napisane przez sweet.girl Pokaż wiadomość
ojejku... przepraszam chodziło mi o serek homogenizowany naturalny.
Ja widziałam tylko waniliowe a naturalnego na oczy nie widziałam
Sa sa.. ale mnie kompletnie nie smakuja, wiec albo je slodze slodzikiem, albo nie jem wogole, czesciej nie jem

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Dzonksik majac w sercu Twoje porady, owoce zjadlam dzis z twarogiem i zagryzlam trojkacikiem serka topionego fit Radze zaczac od tego chleba z blogu Ilonki, bo od 24 godz. walcze z razowym zytnim i jedynie zaczyn zrobil sie pulchny, podobnie jak ciasto. Ciut wyrosl teraz w pieczeniu. A dziewczyna pisala, ze w godz. wyroslo jej ciasto Nic, zobaczymy, jak w smaku, moze za krotko ciasto wyrabialam...
Aha i ten chlebek wysmienity tak po 24 godz. BOMBA na sniadanie dzis byla, caly zjedzony
z tym chlebem musze sprobowac i ja. Ale to jak bede miec wiecej czasu.
Ja dzis mialam w planach zjesc jablko z maslem orzechowym, ale mama byla i po prostu wcielam jablko bez niczego. Trudno. Jutro bedzie inaczej Ciekawa jestem co wyjdzie z tych naszych wczorajszych rozmyslan i przemyslen hhehe. Jak juz zacznie leciec ta waga to jej nie powstrzymamy OBY!!! (leciała)

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:20   #2912
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Co do ilosci salatki to z pewnoscia nie jest to lyzka. Ja nakladam szczypczykami bo lyzka bym sie umordowala ze spadaniem. Zrezygnowalam z lyzki w tej kwestii bo niewiele nia nalozysz zeby talerz nie byl zapaciany i blat dookola A fasolki nigdy nie waze. Po prostu jem ile jestem w stanie tak aby sie nie objesc. Dzieki temu nie mam problemow z zaparciami juz od tygodnia wiec mniejsze a czestsze posilki dzialaja. A juz myslalam, ze mam drazliwe jelito.
Mysle, ze troche niesprawiedliwie oceniasz moje menu co do warzyw - jak przesledzisz zdjecia to zobaczysz, ze jadamy ich duzo kazdego dnia. Moj maz pracuje fizycznie i je tyle co ja wiec nie wiem w czym tkwi problem? Skoro on nie chodzi glodny to czemu niby mam jesc wiecej? Chyba nie mozna przeginac w druga strone i jesc na sile? Myslisz, ze jak bede jesc jak wczesniej czyli na wielkim talerzu obiad az sie zapcham i nie bede mogla 3 dni sie zalatwic to bedzie to dla mnie lepsze rozwiazanie? Pamietasz, ze zaczelam jesc mniej a czesciej dlatego, ze mialam problem z jelitami a ze nie jestem aktywna zawodowo i fizycznie rowniez nie, ilosci jedzenia byly dla mnie zbyt obciazajace Po posilku lezelismy z mezem a teraz wychodzimy na miasto i mamy sporo energii. Dla mnie to dobra zmiana. W Polsce nie moge sobie pozwolic na komfort kilku posilkow i jadam raczej trzy wieksze. Ale to skutkuje zazwyczaj zaparciami albo zwyzka na wadze. Metabolizm zwalnia bo dostaje za rzadko a za duze posilki. No ale jak pracuje to nie mam czasu jesc co dwie godzinki. I nie mam tyle czasu na gotowanie. Tak przynajmniej zachowuje sie moj organizm po 3 latach z dieta.

A chleb wyglada cudnie Juz nie moge sie doczekac pierwszych eksperymentow. Ale to jak sama bede bo i tak biorac sie za rogi z tutejsza maka kilka ciast na piernik wyladowalo w smietniku Nie bede sie kompromitowac przy ludziach
O jeny Slonce, zle mnie zrozumialas Wiesz, ze dla mnie jestes jednym z wzorow jedzeniowych tutaj i Sbowskim guru I golym okiem widac, nawet bez zdjec, ze jesz bardzo duzo przeroznych warzyw, zreszta zawsze to podkreslasz, ze to wlasnie blonnik z warzyw nas zapycha Zapytalam wlasnie z ciekawosci, bo ciezko mi ocenic ilosc po zdjeciach. Mi na przyklad na moim talerzy wyglada, ze mam duzo czegos tam, a jak zrobie fote, to jakos tak malo wychodzi
Ja fasoli tez nie waze, tak na oko widze Balam sie, ze to ja jem za duzo jednak warzyw, ale w takim razie mnie uspokoilas I ciesze sie, ze zaparcia poszly sobie precz. Powiem Tobie, ze dla mnie tez super komfortem bylo jesc mniej i czesciej, no ale ciezko, choc staram sie i sama zauwazam, ze jem mniej niz wczesniej.

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:32   #2913
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
O jeny Slonce, zle mnie zrozumialas Wiesz, ze dla mnie jestes jednym z wzorow jedzeniowych tutaj i Sbowskim guru I golym okiem widac, nawet bez zdjec, ze jesz bardzo duzo przeroznych warzyw, zreszta zawsze to podkreslasz, ze to wlasnie blonnik z warzyw nas zapycha Zapytalam wlasnie z ciekawosci, bo ciezko mi ocenic ilosc po zdjeciach. Mi na przyklad na moim talerzy wyglada, ze mam duzo czegos tam, a jak zrobie fote, to jakos tak malo wychodzi
Ja fasoli tez nie waze, tak na oko widze Balam sie, ze to ja jem za duzo jednak warzyw, ale w takim razie mnie uspokoilas I ciesze sie, ze zaparcia poszly sobie precz. Powiem Tobie, ze dla mnie tez super komfortem bylo jesc mniej i czesciej, no ale ciezko, choc staram sie i sama zauwazam, ze jem mniej niz wczesniej.
Na zdjeciach faktycznie wyglada na malo - tez to zauwazylam. Zwlaszcza gdy chcesz objac wszystko i musisz sie odsunac z aparatem. Myslalam, ze to wylacznie moj problem bo robie zdjecia telefonem ale maz mi zrobil porownawcze foty i tez wychodza podobnie jesli chodzi o ilosci. To jest tak jak i telik mowil, ze malo jem a jak sam wstawil foty to sie okazalo, ze jej porcje tez wygladaja na male. Ale zdecydowanie jem mniej niz fruity i tu nie bede sciemniac. Porcja fru z trzema kawalkami tofu, ktora wklejala kilka dni temu to moja porcja ale sprzed 4 lat. Juz od dawna tyle nie jem bo i od dawna nie pracuje na pelny etat i niestety poruszam sie wylacznie autem. Zreszta co jeszcze zuwazylam, ze wczesniej talerze wypelnialam do pelna a teraz jak przesledze foty to porcje sa mniejsze. Ale najadamy sie i jemy kiedy nam sie zechce nie liczac sie z pora bo i po polnocy jemy cos do winka, wiec nie jest zle. Moj maz mowi, ze takie porcje sa dla niego wspaniale - je cos co chwilke a nie czuje sie objedzony i ciezki. Jemy zreszta mniej gdy wychodzimy na miasto, stad zamiast 7 posileczkow pojawiaja sie tylko 4. Ale coz, takie zycie - raz sie czlowiek wypelni az nadto a raz nie ma czasu lub checi jesc
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:33   #2914
Corny
Rozeznanie

Dziewczyny, ja już w końcu nie wiem - jeść te jogurty naturalne jak wrócę na I czy nie?
Stary 2009-03-01, 20:47   #2915
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już w końcu nie wiem - jeść te jogurty naturalne jak wrócę na I czy nie?
Ja nie jem, ale nie wiem czy to dobrze, czy źle.
Wydaje mi się, że naturalne niskotłusczowe na I fazie są dozwolone, ale pewności nei mam.

Melduje ostateczne moje dzisiejsze menu:

1. Jajko ugotowane (wina PKSu, że za szybko jeździ i Lisek nie nadąża z jedzeniem )

2. Papryka czerwona

3. 3 (duże) zawijasy z sałaty, wędliny, żółtego sera (26%) i papryki.

4. Duża garść orzechów brazylijskich (tu przesadziłam z ilością)

5. 1/2 makreli + papryka czerwona (wiem! znowu papryka - ale ja uwielbiam surową paprykę)

6. Sałatka z sałaty lodowej + filet z kurczaka usmażony na oliwie l oliwek + papryka + kilka kropel octu.

I co??? mam nadzieję, że na głodówkę to nie wygląda???

Wiecie co??? Zostałam na tydzień w sama z dwoma facetami w mieszkaniu i jeden mi dzisiaj chciał nalać wina (uwielbiam) i wciskał pizze (boską) - ale się nie dałam, długo się broniłam i wybroniłam. Ćwiczę silną wolę.

Życzę dobrego startu tygodnia.

P.S. piękne te jedzonko na zdjęciach

Dobranoc

Aaaaaa, zapomniałabym... bo ja piję wodę z cytryną i tu pojawia się pytanie - czy w I fazie mogę cytrynę?????

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-03-01 o 20:48
lisekZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:52   #2916
zielonamorelka
Zakorzenienie

nie wiem ja cytryny nie pije.te 2 tygodnie postanowilam przeczekac hehe
a mam inne pytanie bo nei jestem pewna czy mozna makrele wedzonom? bo kiedys ktoras z was chyba mowila ze to najgorszy wybor jesli chodzi o rybyno coz lubie ja i tak czasem na podwieczorek czy do obiadu badz kolacji
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:57   #2917
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Aaaaaa, zapomniałabym... bo ja piję wodę z cytryną i tu pojawia się pytanie - czy w I fazie mogę cytrynę?????

Ja tez piję wode z cytryna teraz na 2 i pilam ja rowniez na jedynce.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
a mam inne pytanie bo nei jestem pewna czy mozna makrele wedzonom?
Makrele wędzona napewno można, właściwie w przewodniku wszystkie ryby i owoce morza sa dozwolone oprocz tych smazonych w cieście/mące.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:59   #2918
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
nie wiem ja cytryny nie pije.te 2 tygodnie postanowilam przeczekac hehe
a mam inne pytanie bo nei jestem pewna czy mozna makrele wedzonom? bo kiedys ktoras z was chyba mowila ze to najgorszy wybor jesli chodzi o rybyno coz lubie ja i tak czasem na podwieczorek czy do obiadu badz kolacji
makreli nie można???

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja tez piję wode z cytryna teraz na 2 i pilam ja rowniez na jedynce.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Makrele wędzona napewno można, właściwie w przewodniku wszystkie ryby i owoce morza sa dozwolone oprocz tych smazonych w cieście/mące.
to jednak można???

co do tej wody z cytryną, to piję ją, bo wtedy lepiej mi smakuje, a poza tym ma dobry wpływ na przemianę materii.
Stary 2009-03-01, 21:00   #2919
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
jogurt naturalny odtłuszczony (porcja 125g) - korzystny
jogurt sojowy (porcja 125g) - korzystny
maślanka (porcja 150ml) - korzystna

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:01   #2920
zielonamorelka
Zakorzenienie

znaczy moc to wiem ze mozna bo to wkoncu ryba.tylko jak pisalam jakis jadlospis z 1 to wlasnie ktoras dziewczyna napisala ze wybralam makrele wedzona i cos bylo z tym nie tak chyba dlatego sie upewniam hehe.no ale to wiem co jutro bedzie na podwieczorek[chyba ze mi cala zjedza]
wlasnie wypilam cala miske zielonej herbaty
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:07   #2921
Corny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
jogurt naturalny odtłuszczony (porcja 125g) - korzystny
jogurt sojowy (porcja 125g) - korzystny
maślanka (porcja 150ml) - korzystna
bardzo dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 21:19   #2922
effa79
Zadomowienie

A niech licho ta tortilleKuzwa. Ale udalo sie. Trzy zrobione, dwie rowne nawet Zobacze, ile wejdzie w jedna, wtedy zadecyduje, ile zjem na obiad

Paprak no wlasnie. Ja w ogole widze, ze mniej jestem w stanie zjesc niz na poczatku zakladam.
Z jednym mam problem. Bywa, ze strasznie chce mi sie slodkiego po obiedzie Teraz jestem przed @, wiec jakby zrozumiale bardziej, zjadlam dzis ta salatke owocowa godzine po obiedzie, bo myslalam, ze nie wyrobie. Albo chce mi sie spac po obiedzie... Ostatnio miewam tak dosc czesto, zwlaszcza, ze spaniem. A rzadko obiad mam weglowy.

Morelko
o tej makreli to my rozmawialysmy a'propos ciazy Bambii, ze w ciazy lepiej ograniczac ryby wedzone.

Cytat:
Corny, ale ostroznie, bo nabial spowalnia chudniecie, nie u wszystkich, ale u mnie np. tak i swojego czasu mocno ograniczylam jogurty, a jadlam nawet dwa dziennie.

Stary 2009-03-01, 21:20   #2923
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytrynka mozna sie raczyc swobodnie od pierwszej fazy. Powinno sie zakwaszac pokarmy ale juz nie pamietam dlaczego - o tym tez gdzies Agatston pisze

My juz po obiadku i zaraz jedziemy kupowac kurtke dla meza Uwielbiam zakupy

edit:

Paprak no wlasnie. Ja w ogole widze, ze mniej jestem w stanie zjesc niz na poczatku zakladam.
Z jednym mam problem. Bywa, ze strasznie chce mi sie slodkiego po obiedzie Teraz jestem przed @, wiec jakby zrozumiale bardziej, zjadlam dzis ta salatke owocowa godzine po obiedzie, bo myslalam, ze nie wyrobie. Albo chce mi sie spac po obiedzie... Ostatnio miewam tak dosc czesto, zwlaszcza, ze spaniem. A rzadko obiad mam weglowy.

Mysle, ze moze to wynikac wlasnie z duzych porcji. My jak pisalam wyzej mielismy podobnie. Najadalismy sie do syta. Po 20 minutach dociera info do mozgu, ze zjedlismy i wtedy juz czlowiek czuje sie objedzony i zaczyna sie chciec spac. O tym pisal Agatston - nie jemy nad talerzem do syta. Odchodzimy od stolu zanim pojawi sie uczucie sytosci. Jesli po 15-20 min. czujemy sie glodni to mozna cos zjesc alewlasnie po tym czasie dopiero powinnismy sie czuc syci przy normalnej porcji posilku Teraz nie sypiamy po obiedzie w ogole. Ale wierze, ze ciezko ci przy dwojce dzieci i pracy jesc mniej a czesciej. Ja pracuje w Polsce niecodziennie ale w natloku roznych zalatwien tez jadam rzadko a duzo I pozniej odczuwam chec zdrzemniecia sie.
Ja tez jestem teraz przy @ ale nie mam zachcianek, no wczoraj na sery mialam straszna i na awokado z pomidorami. A muffiny leza odlogiem Jem je na sile jako przekaske.

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-01 o 21:33 Powód: dodanie info
Stary 2009-03-01, 21:29   #2924
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynka mozna sie raczyc swobodnie od pierwszej fazy. Powinno sie zakwaszac pokarmy ale juz nie pamietam dlaczego - o tym tez gdzies Agatston pisze
Ponieważ kwaśne rzeczy spowalniaja przepływ pokarmu z żołądka do jelita.
Trawienie trwa dłużej a tym samym lepiej dla nas bo cukry wolniej dostają się do krwi i my czujemy sie dłużej najedzieni.
To tyle co pamiętam z książki
Stary 2009-03-01, 21:42   #2925
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Trawienie trwa dłużej a tym samym lepiej dla nas bo cukry wolniej dostają się do krwi i my czujemy sie dłużej najedzieni.
o wlasnie dziekuje za wsparcie merytoryczne
Stary 2009-03-01, 21:45   #2926
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Mysle, ze moze to wynikac wlasnie z duzych porcji. My jak pisalam wyzej mielismy podobnie. Najadalismy sie do syta. Po 20 minutach dociera info do mozgu, ze zjedlismy i wtedy juz czlowiek czuje sie objedzony i zaczyna sie chciec spac. O tym pisal Agatston - nie jemy nad talerzem do syta. Odchodzimy od stolu zanim pojawi sie uczucie sytosci. Jesli po 15-20 min. czujemy sie glodni to mozna cos zjesc alewlasnie po tym czasie dopiero powinnismy sie czuc syci przy normalnej porcji posilku Teraz nie sypiamy po obiedzie w ogole. Ale wierze, ze ciezko ci przy dwojce dzieci i pracy jesc mniej a czesciej. Ja pracuje w Polsce niecodziennie ale w natloku roznych zalatwien tez jadam rzadko a duzo I pozniej odczuwam chec zdrzemniecia sie.
Ja tez jestem teraz przy @ ale nie mam zachcianek, no wczoraj na sery mialam straszna i na awokado z pomidorami. A muffiny leza odlogiem Jem je na sile jako przekaske.
Mi sie ten ciag na slodkie dawno nie zdarzyl i tak sobie czytam i teraz mysle, ze byl dlatego, ze obiad byle jaki. Nie najadlam sie. Stad ta owocowa salatka i orzechy, i bylo zdecydowanie lepiej. Jak zjem normalny obiad to juz nie miewam tych problemow, nauczylam sie odczekac to 20 min Kurde znowu zupa, ktora sie nie najadlam... Balam sie, ze to ciag weglowy, bo chleb, muffinki, ale nie, pozniej dalam rade bez problemu. Pierwszy raz na tej diecie nie chce mi sie slodkiego przed @ Bardzo dbam o pory posilkow i u mnie sa wahania jedynie do 20 min, takze przy dwoje dzieci tez mozna, tyle, ze czasami na stojaco
Co do muffinek, to jakos tez przestaly mnie ruszac - ale pierniczek - mhmm

Z ta cytryna sie zgadza. Ja z racji przeziebienia pijam teraz czesto herbate z cytryna i czuje jakby mniejsze uczucie glodu

Co do stezalej zelatyny - jak stezeje wystarczy wlozyc do garnuszka z ciepla woda i podgrzac, tak, zeby zelatyna ponownie sie rozpuscila

Stary 2009-03-01, 21:49   #2927
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Mi sie ten ciag na slodkie dawno nie zdarzyl i tak sobie czytam i teraz mysle, ze byl dlatego, ze obiad byle jaki. Nie najadlam sie. Stad ta owocowa salatka i orzechy, i bylo zdecydowanie lepiej. Jak zjem normalny obiad to juz nie miewam tych problemow, nauczylam sie odczekac to 20 min Kurde znowu zupa, ktora sie nie najadlam... Balam sie, ze to ciag weglowy, bo chleb, muffinki, ale nie, pozniej dalam rade bez problemu. Pierwszy raz na tej diecie nie chce mi sie slodkiego przed @ Bardzo dbam o pory posilkow i u mnie sa wahania jedynie do 20 min, takze przy dwoje dzieci tez mozna, tyle, ze czasami na stojaco
Co do muffinek, to jakos tez przestaly mnie ruszac - ale pierniczek - mhmm

Z ta cytryna sie zgadza. Ja z racji przeziebienia pijam teraz czesto herbate z cytryna i czuje jakby mniejsze uczucie glodu

Co do stezalej zelatyny - jak stezeje wystarczy wlozyc do garnuszka z ciepla woda i podgrzac, tak, zeby zelatyna ponownie sie rozpuscila
to na pewno nie weglowodany. Zlozone nie powoduja naglego wzrostu i spadku glukozy w surowicy. Raczej daja ci energie. Ja juz jadam trzy porcje wegli zlozonych dziennie i czuje sie duzo lepiej jesli chodzi o checi do dzialania.

edit:

ilonkoP dziekuje za przepis na koktajl Juz sobie clipa zrobilam Chyba z miodu zrezygnuje bo dla mnie banan sam w sobie slodki.

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-01 o 22:11 Powód: dodanie info
Stary 2009-03-01, 22:24   #2928
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
mozna, ale one nie maja jakichs fenomenalnych własciwosci jesli chodzi o ta diete.

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
Mozna, wrecz jest wskazana, nei tylko do wody, ale i do doprawiania posilkow, tak jak ocet ktorego chyba uzylas
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
a co za tym idzie zmniejszaja wzrost poziomu cukru we krwi.

Cytat:
Dzieki
wiedzialam ze ona tężeje a nie zsiada sie haha.. ale gafa.. nie wiem co mi wpadlo do łepka. No ale nic, najwazniejsze ze wiem, co zrobic jak nastepnym razem zrobie ptasie. Chociaz nie sadze zeby to bylo szybko
Dobranoc!!

Stary 2009-03-02, 05:25   #2929
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
mozna, ale one nie maja jakichs fenomenalnych własciwosci jesli chodzi o ta diete.

a co ma fenomenalne właściwości, albo chociaż bardzo dobre
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 05:56   #2930
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
a co ma fenomenalne właściwości, albo chociaż bardzo dobre
bialko, blonnik i weglowodany zlozone
Stary 2009-03-02, 06:23   #2931
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
bialko, blonnik i weglowodany zlozone
otoz to ! jogurt ma wiecej wegli niz bialka

Stary 2009-03-02, 06:31   #2932
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za pomoc

Cytat:
otoz to ! jogurt ma wiecej wegli niz bialka
czyli najlepiej jeść serek wiejski?
Przepraszam że tak ciągle się dopytuję wszystkiego ale dopiero się uczę

Ja dziś na śniadanie :
jajecznica z 3 jaj, 5 czarnych oliwek, jednego pomidora bez pestek, szczypiorku i 2 dużuch plastrów wędliny z kurczaka. Do tego herbata + 2xsłodzik (bo słyszałam że można - można? prawda? )

Ps. Dzień dobry Wszystkim

Sweet On The Diet

Edytowane przez sweet.girl
Czas edycji: 2009-03-02 o 06:32 Powód: dopisek :)
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 06:54   #2933
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Dziękuję bardzo za pomoc

Ja dziś na śniadanie :
jajecznica z 3 jaj, 5 czarnych oliwek, jednego pomidora bez pestek, szczypiorku i 2 dużuch plastrów wędliny z kurczaka. Do tego herbata + 2xsłodzik (bo słyszałam że można - można? prawda? )

Serek wiejski chudy bedzie ok

Ja wklejam wczorajsza spowiedz:

1. Jajecznica z fasolka szparagowa, mizeria z ogorkiem, rzodkiewka, cebulka, pol bulki razowej grillowanej z oliwa

2. Makaron razowy z suszonymi pomidorami, zblanszowana cukinia, ricotta ukrecona z czosnkiem i szczypiorkiem, obficie zlany oliwa

3. 2 muffiny razowe

4. orzechy pecan

5. Pelnotlusty boucheron z bagietka z siedmioma ziarnami grillowana (niestety okazala sie nierazowa ) i z oliwa, do tego awokado, pomidor, cebula, feta i vinegret

6. Jablko

7. Mieszanka orzechow, zurawin suszonych, dyni

My znowu na zakupach bylismy. Tym razem wzbogacilismy sie o drobne kuchenne utensylia Jutro tez chyba pojdziemy szperac po sklepach bo sniegiem nas zasypalo i raczejdo pracy maz sie nie uda

Milego poranka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (172,7 KB, 26 załadowań)
Stary 2009-03-02, 06:57   #2934
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
I poszlam za rada Ilony weteranki Zrobilam zakwas zytni podany na jej blogu. Banalny. U mnie problem z cieplym miejscem, bo my chlodnolubni jestesmy, ale postawilam przy kuchence i dal rade. Chleb, czy zaczyn daje do lekko nagrzanego piekarnika. Polecam ten Ilonowy przepis. tylko cierpliwosci potrzeba do chleba, ja zawsze w kuchni wszystko szybko i na teraz, a chleb uczy mnie, ze czasami warto poczekac
Aha zakwas trzymam sobie w lodowce teraz.

ja stawiam na rurze od kaloryfera albo na samym kaloryferze - bo u mnie letnie są. Wiem, że niektórzy stawiają np na monitorze

No wiem, wiem, ale wiesz w porowrealam - przepysznie kwasny, ja uwielbiam chleb do szynki domowej roboty, serow, warzyw - swietny. Ninaad chleb zdecydowanie jest lepszy, jak juz ostygnie i polezy Choc wiem, ze cieply kusi - zwlaszcza zapachem

oj kusi...jeszcze z czasów dzieciństwa (kiedy to było ?) pamiętam gorący chlebek smarowny masłem śmietankowym- uwielbiałam, jak się to masło topiło. No, ale to już totalnie nie-SB

a mój żytni 70% z pestkami wyszedł pyszny - właśnie zjadłam 3 małe kromeczki na śniadanie. Upiekłam 2 bohenki, więc jeden pewnie pójdzie do zamrażarki, a drugi będę jeść cały tydzień - chlebek robiłam bez dodatku drożdży, na samym zakwasie, więc powinien być dość długo świeży

Dobra ide robic tortille
Cytat:

Sa sa.. ale mnie kompletnie nie smakuja, wiec albo je slodze slodzikiem, albo nie jem wogole, czesciej nie jem
ja lubię homo naturalny bez dodatków, ale często eksperymentuję - daję np pestki, smarowidło bez cukru, łyżkę dżemu słodzonego fruktozą, cynamon, kakao, płatki, otręby....

Cytat:

na pewno lepiej niż jogurt, ale pamiętaj, że w diecie ważne jest urozmaicenie posiłków, więc nie przesadzaj z tymi wieśniakami

od tego m.in. jest to forum

Ja dziś na śniadanie :
można

dzień dobry
u mnie dziś na śniadanko kanapeczki z chlebka własnej roboty, z serem żółtym light i świeżą papryką a do tego zielona herbatka.
I trzeba wreszcie zabrać się do roboty, w końcu już po weekendzie...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 07:05   #2935
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

Cytat:
Serek wiejski chudy bedzie ok
A jak jem ten zielony piątnicy to też chyba jest ok ?

ninaad wiem wiem... serek wiejski wczoraj zjadłam tylko na kolacje... A i uczę się czytając forum ale tego trochę jest więc trochę mi to zajmie. Dlatego przepraszam za moją upierdliwość

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 07:07   #2936
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
A jak jem ten zielony piątnicy to też chyba jest ok ?

ninaad wiem wiem... serek wiejski wczoraj zjadłam tylko na kolacje... A i uczę się czytając forum ale tego trochę jest więc trochę mi to zajmie. Dlatego przepraszam za moją upierdliwość
Z piatnicy chyba akurat jest chudy wiec bedzie dobry Jak zle prawie to niechaj mnie ktos poprawi
Stary 2009-03-02, 07:19   #2937
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

dzien dobry!
ale Wy ostatnio piszecie duzo i duzo ciekawych rzeczy nic tylko siedziec i czytac
dobra poki co uciekam do pracy

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 08:07   #2938
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Dzisiaj u mnie mijają 4 tygodnie na II fazie.
Miałam trochę zastój,kilogram do przodu, ale ogólnie dzisiaj waga pokazuje 1,8Kg mniej niż 2 lutego
Cieszę się, bo chyba na II fazie mniej więcej tak powinno się chudnąć?
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:32   #2939
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

[quote=dzonksik;11232889]Nie wyszło jednak
Nie zsiadla mi sie ta pierwsza warstwa z jajkiem... nei wiem co zle zrobilam.
Poza tym mialam sie Ciebie wlasnie pytac jak to robisz organizacyjnie. W sensie, jak rozkladasz zelatyne do szklanek, dodajesz 3 lyzki mleka, a potem reszte cieplego mleka to przeciez zanim zrobilam ostatnia warstwe to mi juz bardzo zgestniala. Chyba nastepnym razem bede robic inaczej ;] No albo poradz jak to robisz, bo nie wiedzialam w co mam rece wlozyc jak to robilam Tu mi sie ledwo co zsiadla pierwsza warstwa wypadaloby juz robic druga bo zelatyna gestnieje w szklankach a tu nie da rady bo nie ma na co wylac, gdyz masa jajeczna wciaz plynna. No to mi opadly bialka ktore wyrobilam hahaha bo .... za dlugo czekaly na swoja kolej. Ehh.. myslalam ze chociaz wyjdzie po tym calym cyrku, no ale nie. Trudno.. zjadlam troche , wygrzeblam lyzeczka Jak do jutra nie zgestnieje to do kosza A że pewnie nie zgestnieje to los jego przesądzony.
Moze wiecej zelatyna trzeba niz napisalas? Albo jakos inaczej to robic... Doradzi koelzanka !

Pewnie, że doradzę Podaję przepisy tylko i wyłącznie sprawdzone przez siebie, więc żelatyny jest w sam raz Może napiszę jeszcze raz jak to robiłam po kolei z góry przepraszam za OT

3 szklanki a do każdej wsypać 1 ½ łyżki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnego mleka i uzupełnić gorącym mlekiem do ½ szklanki i dokładnie rozprowadzić żelatynę. Zrobić to równocześnie-rozmieszać roztwór do całkowitego rozpuszczenia żelatyny W osobnych szklaneczkach przygotować odpowiednie ilości słodzika z olejkiem do ciasta
Gdy już będziemy mieli przygotowane roztwory mleczka z żelatyną, które będą chłodne i roztwory słodzika z olejkiem do ciasta przystępujemy do akcji i tak

I krem
6 żółtek,2 łyżki jogurtu, roztwór słodzika i olejku do ciasta-wszystkie składniki zmiksować i dodać chłodne mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki.
II krem
6 białek/przechowywanych w lodówce wówczas lepiej się ubijają, można dodać odrobinkę soli to również pomaga w ubijaniu-Ubić białka na sztywno . Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao, roztwór słodzika i olejku do ciasta oraz wystudzoną żelatynę z mlekiem. Szybko zmiksować i wylać na żółty krem w tortownicy. Wstawić do lodówki.
III krem
Do drugiej części białka dodać roztwór słodzika z olejkiem do ciasta i wystudzone mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać na brązowy krem do tortownicy. Wstawić do lodówki.

W sumie nie wiem dlaczego nie ścięła Ci się żółta warstwa, podczas miksowania ona zdecydowanie zaczyna zmieniać swoją gęstość, podobnie jest z kolejnymi warstwami- w lodówce ścinają się niemal natychmiastowo- szkoda, ze Twoje zmagania poszły na marne- bowiem PTASIE jest PRZEPYSZNE!!!!!!!!!!!!
W razie kolejnych pytań jestem do dyspozycji

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:39   #2940
IlonaP
Zakorzenienie

o, widzę przepis - jednak to nie jest ten o którym myślałam

jedna uwaga - z moich osobistych doświadczeń wynika, że piana lepiej się ubija z jajek nie schłodzonych z dodatkiem soli lub soku z cytryny
natomiast np. śmietana musi być zimna

już po sniadanku, dawno zresztą - zestaw podstawowy czyli omlet

i walczę ze skanami
chyba zrobię jakąś tabelę...

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości