|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Nie wyszło jednak
![]() Nie zsiadla mi sie ta pierwsza warstwa z jajkiem... nei wiem co zle zrobilam. Poza tym mialam sie Ciebie wlasnie pytac jak to robisz organizacyjnie. W sensie, jak rozkladasz zelatyne do szklanek, dodajesz 3 lyzki mleka, a potem reszte cieplego mleka to przeciez zanim zrobilam ostatnia warstwe to mi juz bardzo zgestniala. Chyba nastepnym razem bede robic inaczej ;] No albo poradz jak to robisz, bo nie wiedzialam w co mam rece wlozyc jak to robilam ![]() ![]() ![]() Moze wiecej zelatyna trzeba niz napisalas? Albo jakos inaczej to robic... Doradzi koelzanka ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis mialam w planach zjesc jablko z maslem orzechowym, ale mama byla i po prostu wcielam jablko bez niczego. Trudno. Jutro bedzie inaczej ![]() ![]()
![]() |
#2912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja fasoli tez nie waze, tak na oko widze ![]() ![]()
![]() |
#2913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja już w końcu nie wiem - jeść te jogurty naturalne jak wrócę na I czy nie?
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że naturalne niskotłusczowe na I fazie są dozwolone, ale pewności nei mam. Melduje ostateczne moje dzisiejsze menu: 1. Jajko ugotowane (wina PKSu, że za szybko jeździ i Lisek nie nadąża z jedzeniem ![]() 2. Papryka czerwona 3. 3 (duże) zawijasy z sałaty, wędliny, żółtego sera (26%) i papryki. 4. Duża garść orzechów brazylijskich (tu przesadziłam z ilością ![]() 5. 1/2 makreli + papryka czerwona (wiem! znowu papryka - ale ja uwielbiam surową paprykę) 6. Sałatka z sałaty lodowej + filet z kurczaka usmażony na oliwie l oliwek + papryka + kilka kropel octu. I co??? mam nadzieję, że na głodówkę to nie wygląda??? ![]() Wiecie co??? Zostałam na tydzień w sama z dwoma facetami w mieszkaniu i jeden mi dzisiaj chciał nalać wina (uwielbiam) i wciskał pizze (boską) - ale się nie dałam, długo się broniłam i wybroniłam. Ćwiczę silną wolę. Życzę dobrego startu tygodnia. P.S. piękne te jedzonko na zdjęciach Dobranoc ![]() Aaaaaa, zapomniałabym... bo ja piję wodę z cytryną i tu pojawia się pytanie - czy w I fazie mogę cytrynę?????
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-01 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
nie wiem ja cytryny nie pije.te 2 tygodnie postanowilam przeczekac hehe
a mam inne pytanie bo nei jestem pewna czy mozna makrele wedzonom? bo kiedys ktoras z was chyba mowila ze to najgorszy wybor jesli chodzi o ryby ![]() ![]()
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez piję wode z cytryna teraz na 2 i pilam ja rowniez na jedynce. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Makrele wędzona napewno można, właściwie w przewodniku wszystkie ryby i owoce morza sa dozwolone oprocz tych smazonych w cieście/mące. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() co do tej wody z cytryną, to piję ją, bo wtedy lepiej mi smakuje, a poza tym ma dobry wpływ na przemianę materii.
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jogurt sojowy (porcja 125g) - korzystny maślanka (porcja 150ml) - korzystna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
znaczy moc to wiem ze mozna bo to wkoncu ryba.tylko jak pisalam jakis jadlospis z 1 to wlasnie ktoras dziewczyna napisala ze wybralam makrele wedzona i cos bylo z tym nie tak chyba dlatego sie upewniam hehe.no ale to wiem co jutro bedzie na podwieczorek[chyba ze mi cala zjedza
![]() wlasnie wypilam cala miske zielonej herbaty ![]()
#2921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
A niech licho ta tortille
![]() ![]() ![]() Paprak no wlasnie. Ja w ogole widze, ze mniej jestem w stanie zjesc niz na poczatku zakladam. Z jednym mam problem. Bywa, ze strasznie chce mi sie slodkiego po obiedzie ![]() Morelko o tej makreli to my rozmawialysmy a'propos ciazy Bambii, ze w ciazy lepiej ograniczac ryby wedzone. Corny, ale ostroznie, bo nabial spowalnia chudniecie, nie u wszystkich, ale u mnie np. tak i swojego czasu mocno ograniczylam jogurty, a jadlam nawet dwa dziennie.
#2923 |
Wtajemniczenie
|
Cytrynka mozna sie raczyc swobodnie od pierwszej fazy. Powinno sie zakwaszac pokarmy ale juz nie pamietam dlaczego - o tym tez gdzies Agatston pisze
![]() My juz po obiadku i zaraz jedziemy kupowac kurtke dla meza ![]() ![]() ![]() edit: Paprak no wlasnie. Ja w ogole widze, ze mniej jestem w stanie zjesc niz na poczatku zakladam. Z jednym mam problem. Bywa, ze strasznie chce mi sie slodkiego po obiedzie ![]() Mysle, ze moze to wynikac wlasnie z duzych porcji. My jak pisalam wyzej mielismy podobnie. Najadalismy sie do syta. Po 20 minutach dociera info do mozgu, ze zjedlismy i wtedy juz czlowiek czuje sie objedzony i zaczyna sie chciec spac. O tym pisal Agatston - nie jemy nad talerzem do syta. Odchodzimy od stolu zanim pojawi sie uczucie sytosci. Jesli po 15-20 min. czujemy sie glodni to mozna cos zjesc alewlasnie po tym czasie dopiero powinnismy sie czuc syci przy normalnej porcji posilku ![]() ![]() Ja tez jestem teraz przy @ ale nie mam zachcianek, no wczoraj na sery mialam straszna i na awokado z pomidorami. A muffiny leza odlogiem ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-01 o 21:33 Powód: dodanie info |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trawienie trwa dłużej a tym samym lepiej dla nas bo cukry wolniej dostają się do krwi i my czujemy sie dłużej najedzieni. To tyle co pamiętam z książki ![]()
![]() |
#2925 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do muffinek, to jakos tez przestaly mnie ruszac - ale pierniczek - mhmm ![]() Z ta cytryna sie zgadza. Ja z racji przeziebienia pijam teraz czesto herbate z cytryna i czuje jakby mniejsze uczucie glodu ![]() Co do stezalej zelatyny - jak stezeje wystarczy wlozyc do garnuszka z ciepla woda i podgrzac, tak, zeby zelatyna ponownie sie rozpuscila ![]()
![]() |
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: ilonkoP dziekuje za przepis na koktajl ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-01 o 22:11 Powód: dodanie info |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wiedzialam ze ona tężeje a nie zsiada sie haha.. ale gafa.. nie wiem co mi wpadlo do łepka. No ale nic, najwazniejsze ze wiem, co zrobic jak nastepnym razem zrobie ptasie. Chociaz nie sadze zeby to bylo szybko ![]() Dobranoc!!
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
otoz to !
![]()
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli najlepiej jeść serek wiejski? ![]() ![]() Przepraszam że tak ciągle się dopytuję wszystkiego ale dopiero się uczę ![]() Ja dziś na śniadanie : jajecznica z 3 jaj, 5 czarnych oliwek, jednego pomidora bez pestek, szczypiorku i 2 dużuch plastrów wędliny z kurczaka. Do tego herbata + 2xsłodzik (bo słyszałam że można - można? prawda? ![]() ![]() Ps. Dzień dobry Wszystkim ![]()
![]() ![]() Sweet On The Diet ![]() Edytowane przez sweet.girl Czas edycji: 2009-03-02 o 06:32 Powód: dopisek :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wklejam wczorajsza spowiedz: 1. Jajecznica z fasolka szparagowa, mizeria z ogorkiem, rzodkiewka, cebulka, pol bulki razowej grillowanej z oliwa 2. Makaron razowy z suszonymi pomidorami, zblanszowana cukinia, ricotta ukrecona z czosnkiem i szczypiorkiem, obficie zlany oliwa 3. 2 muffiny razowe 4. orzechy pecan 5. Pelnotlusty boucheron z bagietka z siedmioma ziarnami grillowana (niestety okazala sie nierazowa ![]() 6. Jablko 7. Mieszanka orzechow, zurawin suszonych, dyni My znowu na zakupach bylismy. Tym razem wzbogacilismy sie o drobne kuchenne utensylia ![]() ![]() Milego poranka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I trzeba wreszcie zabrać się do roboty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
A jak jem ten zielony piątnicy to też chyba jest ok ?
![]() ninaad wiem wiem... serek wiejski wczoraj zjadłam tylko na kolacje... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
dzien dobry!
![]() ale Wy ostatnio piszecie duzo i duzo ciekawych rzeczy ![]() ![]() dobra poki co uciekam do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dzisiaj u mnie mijają 4 tygodnie na II fazie. Miałam trochę zastój,kilogram do przodu, ale ogólnie dzisiaj waga pokazuje 1,8Kg mniej niż 2 lutego ![]() Cieszę się, bo chyba na II fazie mniej więcej tak powinno się chudnąć? |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
[quote=dzonksik;11232889]Nie wyszło jednak
![]() Nie zsiadla mi sie ta pierwsza warstwa z jajkiem... nei wiem co zle zrobilam. Poza tym mialam sie Ciebie wlasnie pytac jak to robisz organizacyjnie. W sensie, jak rozkladasz zelatyne do szklanek, dodajesz 3 lyzki mleka, a potem reszte cieplego mleka to przeciez zanim zrobilam ostatnia warstwe to mi juz bardzo zgestniala. Chyba nastepnym razem bede robic inaczej ;] No albo poradz jak to robisz, bo nie wiedzialam w co mam rece wlozyc jak to robilam ![]() ![]() ![]() Moze wiecej zelatyna trzeba niz napisalas? Albo jakos inaczej to robic... Doradzi koelzanka ! ![]() Pewnie, że doradzę ![]() ![]() 3 szklanki a do każdej wsypać 1 ½ łyżki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnego mleka i uzupełnić gorącym mlekiem do ½ szklanki i dokładnie rozprowadzić żelatynę. Zrobić to równocześnie-rozmieszać roztwór do całkowitego rozpuszczenia żelatyny ![]() ![]() Gdy już będziemy mieli przygotowane roztwory mleczka z żelatyną, które będą chłodne i roztwory słodzika z olejkiem do ciasta przystępujemy do akcji ![]() I krem 6 żółtek,2 łyżki jogurtu, roztwór słodzika i olejku do ciasta-wszystkie składniki zmiksować i dodać chłodne mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki. II krem 6 białek/przechowywanych w lodówce wówczas lepiej się ubijają, można dodać odrobinkę soli to również pomaga w ubijaniu ![]() III krem Do drugiej części białka dodać roztwór słodzika z olejkiem do ciasta i wystudzone mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać na brązowy krem do tortownicy. Wstawić do lodówki. W sumie nie wiem dlaczego nie ścięła Ci się żółta warstwa, podczas miksowania ona zdecydowanie zaczyna zmieniać swoją gęstość, podobnie jest z kolejnymi warstwami- w lodówce ścinają się niemal natychmiastowo- szkoda, ze Twoje zmagania poszły na marne- bowiem PTASIE jest PRZEPYSZNE!!!!!!!!!!!! W razie kolejnych pytań jestem do dyspozycji ![]()
#2940 |
Zakorzenienie
|
o, widzę przepis - jednak to nie jest ten o którym myślałam
![]() jedna uwaga - z moich osobistych doświadczeń wynika, że piana lepiej się ubija z jajek nie schłodzonych z dodatkiem soli lub soku z cytryny natomiast np. śmietana musi być zimna już po sniadanku, dawno zresztą - zestaw podstawowy czyli omlet i walczę ze skanami ![]() chyba zrobię jakąś tabelę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.