Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 20:49   #4471
luffka
Zakorzenienie

Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Hah, jakbym ja powiedziała mojemu, że do momentu współnego mieszkania musiałby mi się oświadczyć, to by znaczyło, że w przeciągu pół roku otrzymam swój pierścień mocy ale nieee, nie będę go tak szantażować
W naszej sytuacji wspólne mieszkanie to jeden z niewielu sposobów na bycie razem (duża odległość) - ale lubimy ze sobą mieszkać, bardzo fajnie wspominamy ten okres
Eeee nie oświadczać, określić się co do terminu ślubu To jest spora różnica To nie jest szantaż, że jeśli mi się nie oświadczysz, to mieszkania nie będzie... Moja rodzina raczej nie życzyłaby sobie, żebym mieszkała z Kluską przed ślubem, więc chodzi mi bardziej o określenie przybliżonego terminu żebym i ja była zadowolona i Kluska i rodziny nasze
Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
ale jak widać rzeczywiście ta część wątku jest jakaś pechowa koniec się zbliża i dopiero jakieś radosne wieści, dzieczyny musimy się „skupić” i szybko zakończyć tą część bo w następnej będzie dużo lepiej....... mam nadzieje że do niej dotrwam......
Tak, stanowczo ta część wątku nie jest zbyt szczęśliwa...
Stary 2009-03-01, 20:51   #4472
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Eeee nie oświadczać, określić się co do terminu ślubu To jest spora różnica To nie jest szantaż, że jeśli mi się nie oświadczysz, to mieszkania nie będzie... Moja rodzina raczej nie życzyłaby sobie, żebym mieszkała z Kluską przed ślubem, więc chodzi mi bardziej o określenie przybliżonego terminu żebym i ja była zadowolona i Kluska i rodziny nasze

Tak, stanowczo ta część wątku nie jest zbyt szczęśliwa...
Rozumiem, że nie o szantaż chodziło
Ale w sumie żartem do niego muszę zagadać
Czy to Moje Kochanie nie wie, że przed ślubem nie wolno razem mieszkać, ciekawe co mi powie pewnie powie, że innych rzeczy przed ślubem też nie wolno i akurat tego się nie czepiam hehe
Stary 2009-03-01, 20:55   #4473
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że nie o szantaż chodziło
Ale w sumie żartem do niego muszę zagadać
Czy to Moje Kochanie nie wie, że przed ślubem nie wolno razem mieszkać, ciekawe co mi powie pewnie powie, że innych rzeczy przed ślubem też nie wolno i akurat tego się nie czepiam hehe
Wszytko wolno robić przed ślubem Ale tylko z osobą, z którą ma się zamiar spędzić resztę życia
Przecież i tak nie mam zamiaru mieć innych mężczyzn niż Kluska, więc po co mam czekać? No i w sumie ja niespecjalnie jestem wierząca... Więc nie widzę przeciwwskazań
Stary 2009-03-01, 21:00   #4474
Grapefrutka
Zakorzenienie

Ja wiem, że dopóki mieszkamy na wyspie rodzice jeszcze przymykają na to oko ale jeśli miałoby wchodzić w grę mieszkanie razem w Pl to na pewno nie byłoby to mile widziane, wtedy jednym z warunków jakie musielibyśmy spełnić to na pewno byłyby to zaręczyny i ustalenie daty ślubu, to byłoby minimum na które moi i jego rodzice pewnie by się zgodzili inaczej nie ma takiej możliwości dlatego też zastanawiam się jak on sobie to wyobraża po naszym powrocie a wiem że prawdopodobnie będziemy na wyspie do końca września a później co? znowu mieszkanie osobno z rodzicami? to jest krok w tył na który na pewno się nie zgodzę wtedy będzie musiał się zdecydować na coś na pewno ale do wrześnie jeszcze sporo czasu i ja chce mieć jasną sytuacje wcześniej

teraz zmykam na "Kości" więc życzę miłej nocki moje kochane zazdrośnice
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:02   #4475
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Wszytko wolno robić przed ślubem Ale tylko z osobą, z którą ma się zamiar spędzić resztę życia
Przecież i tak nie mam zamiaru mieć innych mężczyzn niż Kluska, więc po co mam czekać? No i w sumie ja niespecjalnie jestem wierząca... Więc nie widzę przeciwwskazań
TŻ jest bardziej religijny niż ja i planował czekać do ślubu. Nie wiedziałam, że był prawiczkiem (do tej pory ciężko mi w to uwierzyć ), ale po naszym pierwszym razie powiedział mi, że kiedyś, dawno temu powiedział sobie, że zrobi TO z osobą, z którą spędzi resztę życia. Dla mnie - usłyszeć coś takiego - było naprawdę wyjątkowe mam trochę wyrzuty sumienia, że ja już miałam to za sobą (ale wiedział o tym od początku). Byłoby tak idealnie i romantycznie, jakby to był nasz wspólny dla obojga pierwszy raz ale z drugiej strony nigdy tego nie żałowałam.
I ja też wierzę w to, że wszystko można, ale z osobą, którą się naprawdę Kocha

Ja również chyba zmykam do łóżka... Dobranoc Zazdrośnice
Mogłoby mi się w końcu coś przyśnić.... Tak długo już nie śniłam

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2009-03-01 o 21:04
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:07   #4476
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ jest bardziej religijny niż ja i planował czekać do ślubu. Nie wiedziałam, że był prawiczkiem (do tej pory ciężko mi w to uwierzyć ), ale po naszym pierwszym razie powiedział mi, że kiedyś, dawno temu powiedział sobie, że zrobi TO z osobą, z którą spędzi resztę życia. Dla mnie - usłyszeć coś takiego - było naprawdę wyjątkowe mam trochę wyrzuty sumienia, że ja już miałam to za sobą. Byłoby tak idealnie i romantycznie, jakby to był nasz wspólny dla obojga pierwszy raz ale z drugiej strony nigdy tego nie żałowałam.

Przeraża mnie to co teraz się dzieje, dzieciaki 14-letnie biorą się za seks, zmieniają partnerów, przypadkowe kontakty seksualne to dla nich codzienność...
Ja mam tylko Kluskę a on ma mnie i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, żebym mogła mieć jeszcze kogoś innego...

Nie miej wyrzutów sumienia, że kogoś miałaś przed TZ, przeszłości nie zmienisz a tylko niepotrzebnie będziesz się zadręczać Ważne, że jesteście dla siebie jedyni i oby tak już zostało
Stary 2009-03-01, 21:10   #4477
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:

Przeraża mnie to co teraz się dzieje, dzieciaki 14-letnie biorą się za seks, zmieniają partnerów, przypadkowe kontakty seksualne to dla nich codzienność...
Ja mam tylko Kluskę a on ma mnie i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, żebym mogła mieć jeszcze kogoś innego...

Nie miej wyrzutów sumienia, że kogoś miałaś przed TZ, przeszłości nie zmienisz a tylko niepotrzebnie będziesz się zadręczać Ważne, że jesteście dla siebie jedyni i oby tak już zostało
To prawda, mnie też to przeraża. I ogólnie nie wyobrażam sobie ot tak iść na jedną noc z kimś... A mam koleżanki, starsze ode mnie, które np. mają dziecko.. I to dziecko ma co tydzień innego wujka dla mnie to naprawdę przykre ale cóż, ile można ludzi umoralniac... Zwłaszcza, że pewnie kilka rzeczy i mi można zarzucić. W sumie się nie zdręczam, ale wiem, że dla TŻ'ta to byłoby ważne, chociaż nigdy mi tego nie wypomniał. W gruncie rzeczy dla mnie też obecnie byłoby to coś znacznie więcej, z TŻ'tem... Ale czasu nie cofnę. Dzisiaj nie wyobrażam sobie innego mężczyzny w swoim życiu, a co dopiero łóżku... On wie, że dla mnie jest jedyny
Echh... Tęsknię za tą paskudną, no

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 21:13   #4478
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, mnie też to przeraża. I ogólnie nie wyobrażam sobie ot tak iść na jedną noc z kimś... A mam koleżanki, starsze ode mnie, które np. mają dziecko.. I to dziecko ma co tydzień innego wujka dla mnie to naprawdę przykre ale cóż, ile można ludzi umoralniac... Zwłaszcza, że pewnie kilka rzeczy i mi można zarzucić. W sumie się nie zdręczam, ale wiem, że dla TŻ'ta to byłoby ważne, chociaż nigdy mi tego nie wypomniał. W gruncie rzeczy dla mnie też obecnie byłoby to coś znacznie więcej, z TŻ'tem... Ale czasu nie cofnę. Dzisiaj nie wyobrażam sobie innego mężczyzny w swoim życiu, a co dopiero łóżku... On wie, że dla mnie jest jedyny
Echh... Tęsknię za tą paskudną, no
Nie dziwie się, że tęsknisz
Ale czas szybko leci, zobaczysz niedługo już wróci

Dobranoc
Stary 2009-03-01, 21:28   #4479
Nemezis23
Rozeznanie

Witam, ale się rozpisałyście przez weekend
Wczoraj odezwałam się w tym wątku, a tu już jakiś krok w przód. Otóż oglądaliśmy w necie pierścionki i to z inicjatywy mojego Ukochanego w końcu sama bym mu tego nie proponowała. Wypytywał mnie o to jakie mi się podobają, pokazywał różne wzory i pytał o zdanie
Co do tych dzieciaków, też mnie to przeraża i w głowie mi się coś takiego nie mieści. Osobiście nie wyobrażam sobie pójść do łóżka z nikim oprócz mojego Ukochanego
Siksa Gratuluje
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 07:26   #4480
Bet
Raczkowanie

Siksa! - Brawo! No io jeden grzech "zazdrości" mniej Mam nadzieję, że ja będę się równiez mogła kiedyś z Wami tym podzielić

Cytat:
TŻ jest bardziej religijny niż ja i planował czekać do ślubu. Nie wiedziałam, że był prawiczkiem (do tej pory ciężko mi w to uwierzyć ), ale po naszym pierwszym razie powiedział mi, że kiedyś, dawno temu powiedział sobie, że zrobi TO z osobą, z którą spędzi resztę życia. Dla mnie - usłyszeć coś takiego - było naprawdę wyjątkowe mam trochę wyrzuty sumienia, że ja już miałam to za sobą (ale wiedział o tym od początku). Byłoby tak idealnie i romantycznie, jakby to był nasz wspólny dla obojga pierwszy raz ale z drugiej strony nigdy tego nie żałowałam.

Ja również chyba zmykam do łóżka... Dobranoc Zazdrośnice
Mogłoby mi się w końcu coś przyśnić.... Tak długo już nie śniłam
Insane, gratuluje faceta. Ja rownież popieram osoby, który nie rozdają na lewo i prawo tego, co powinno zostać zachowane dla tej jedynej osoby.
My, swój pierwszy raz (obydwojga) przezyliśmy ze sobą (coś to troszke nieskładne, ale wiadomo o co chodzi )
Bet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 07:56   #4481
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Bet Pokaż wiadomość
Siksa! - Brawo! No io jeden grzech "zazdrości" mniej Mam nadzieję, że ja będę się równiez mogła kiedyś z Wami tym podzielić

Insane, gratuluje faceta. Ja rownież popieram osoby, który nie rozdają na lewo i prawo tego, co powinno zostać zachowane dla tej jedynej osoby.
My, swój pierwszy raz (obydwojga) przezyliśmy ze sobą (coś to troszke nieskładne, ale wiadomo o co chodzi )
Dziękuję
Dla mnie to też było (i jest) bardzo ważne tym bardziej, że wiem, że okazję miał niejedną

I ja również mam nadzieję, że kiedyś sie z Wami podzielę radosną nowiną

Dzień dobry, Zazdrośnice

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 07:59   #4482
Bet
Raczkowanie

Insane - ja wierzę, że jak się długo czeka, to kiedy się TO już dostanie... mmm Może to nasze błogosławieństwo a nie przekleństwo ?? ( "żałosnego pocieszania się" ciag dalszy)

I ja Dzień dobry mówię wszystkim Mam nadzieję , że będzie lepszy niż dla mnie - bo ja, jak narazie OSPA wciąż i niezmiennie.
Stary 2009-03-02, 08:38   #4483
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Bet, to prawda ta chwila taka wymarzona i wyczekana zawsze jest najpiękniejsza
A więc warto czekać
Tylko ta zazdrość i niepewność i niecierpliwość..

Zdrowiej szybko
Ja również mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy od poprzedniego, chociaż się na to nie zapowiada zaczął się bardzo dziwnie
Stary 2009-03-02, 09:15   #4484
Bet
Raczkowanie

"Niech dzień ten nie kończy się gorzej, niż się zaczął." S.King

Wiecie co Zazdrośnice? Im dłużej Was czytam, tym jeszcze większej ochoty na zaręczyny / slub nabieram... I mam wielkie postanowienie ażeby do tego doprowadzić w najbliższym czasie... Ghhrr a tak swoja drogą to niesprawiedliwe. kiedys się utarło że to męzczyzna musi zrobić pierwszy krok, i tak oto od tego czasu my (biedactwa) musimy czekac, czekać, czekać, ....
Stary 2009-03-02, 09:15   #4485
Nemezis23
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny

Nawiązując do wypowiedzi Bet, o tym długim czekaniu, to ostatnio mój TŻ powiedział, że moja cierpliwość zostanie wynagrodzona Wasza napewno też.

*Insane, super, że Twój TŻ miał planował czekać do ślubu, a jednak zdecydował się wcześniej, to w pewnym sensie jakaś deklaracja. Gratuluje
Twój TŻ pojechał za granice do pracy? Jest dużo starszy od Ciebie?

Mam do Was takie pytanie, pewnie już o tym myślałyście. Po zaręczynach takich sam na sam planujecie jeszcze takie "oficjalne" z rodzicami? Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Bet, rozmawiałaś już coś na temat zaręczyn ze swoim TŻ?
Stary 2009-03-02, 09:18   #4486
Claris
Zakorzenienie

Nemezis23 my mieliśmy coś a'la oficjalne zaręczyny z rodzicami. A czemu sobie tego nie wyobrażasz?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:25   #4487
Nemezis23
Rozeznanie

Najpierw sami, a później z rodzicami, czy tylko z rodzicami?

Nie wiem, po prostu nie chce, mój TŻ zresztą też. Chociaż póki co wszyscy w rodzinie się tak zaręczali. Jeśli rodzicom będzie bardzo zależeć to się poświęcimy
Stary 2009-03-02, 09:32   #4488
Bet
Raczkowanie

Nemezis, moj TŻ jest okropnie "zagmatwany". Odkąd się znamy (a będzie to już dobre 7 lat), nigdy nie jestem pewna CO naprawde myśli! Jeżeli chodzi o to, czy z nim rozmawiałam... Kiedyś próbowałam. Powiedziałam, że mieszkamy już tyle ze sobą, że jestesmy już w sumie jak małżeństwo, więc czemu nie ... (a tak przy okazji - była to zabawna sytuacja- bo z tego co pamiętam rozmowa ta odbyła sie po mojej spowiedzi, na której miałam wielkie nieprzyjemności:P ) . Mój TŻ stwierdził, że to za wczesnie, zaśmiał , że chce go usidlić Uważa, że jest jeszcze za młody, niedojrzały (co jest nieprawdą! jest bardzo dojrzały, sam się utrzymuje). Z tego co mi się wydaje on jest zwolennikiem małżeństwa w wieku min 27 lat a dzieci w wieku 35 No i po tym już nie chciałam poruszać tego tematu (żeby nei było że naciskam). JEdyne co robie to delikatne aluzje (przy okazji jakiś filmów, czy tematu slubu moich koleżanek), ale on wtedy tylko przewraca oczami... co jest wkurzające, tak swoją drogą

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

A jesli chodzi o zaręczyny, to u mnie opcja z rodzicami odpaaadaaa ja sobei tego nie wyobrażam - nie, nie, nie ma mowy
Stary 2009-03-02, 09:40   #4489
the_sania
Wtajemniczenie

Cześć Wam

Gratuluję Siksie i zazdroszczę

Luffka niestety, ale nie zrobię zdjęcia mojego Kubusia, bo ostatnio nosiłam go bez tego kubraczka i szukałam, ale nie mogłam znaleźć Dziś poszukam raz jeszcze. Zima jest i na zimę miałam mu nie zdejmować, a tak jakoś wyszło Byliśmy w Chłapowie, koło Władysławowa, w którym to wylosowałam kulkę, a Wy gdzie

Tak myślę sobie, że ta część wątku powinna się nazywać "zostawiać TŻta, czy czekać dalej, aż on się zdecyduje" czy jakoś tak bo praktycznie wszystkie miałyśmy/mamy teraz taki problem.

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 09:40   #4490
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny

Nawiązując do wypowiedzi Bet, o tym długim czekaniu, to ostatnio mój TŻ powiedział, że moja cierpliwość zostanie wynagrodzona Wasza napewno też.

*Insane, super, że Twój TŻ miał planował czekać do ślubu, a jednak zdecydował się wcześniej, to w pewnym sensie jakaś deklaracja. Gratuluje
Twój TŻ pojechał za granice do pracy? Jest dużo starszy od Ciebie?

Mam do Was takie pytanie, pewnie już o tym myślałyście. Po zaręczynach takich sam na sam planujecie jeszcze takie "oficjalne" z rodzicami? Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Bet, rozmawiałaś już coś na temat zaręczyn ze swoim TŻ?
Ja to też odebrałam może nie jako deklarację hmm... Ale było to dla mnie coś bardzo wyjątkowego, bo wiem że w takich kwestiach nie rzuca słów na wiatr i że naprawdę to czuł jak się zdecydował
Jest ode mnie starszy o 12 lat
A za granicę do pracy planujemy razem jechać (chociaż on już pracował w IE), ale w związku z obecną sytuacją na rynku pracy nie jest już nic takie pewne w każdym razie na pewno od czerwca planujemy zamieszkać z powrotem razem (bo mamy już wspólne mieszkanko za sobą) - albo w Krakowie albo za granicą

A co do zaręczyn - ja uważam, że w porządku jest, jeśli mężczyzna oświadcza się kobiecie jak są tylko we dwoje, tak z zaskoczenia.. To ma być TYLKO ich chwila później albo mogą powiadomić rodziny albo po prostu zorganizować jakiś wspólny obiad, dla obojga rodzin i poinformować je o swojej decyzji
Stary 2009-03-02, 09:45   #4491
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw sami, a później z rodzicami, czy tylko z rodzicami?

Nie wiem, po prostu nie chce, mój TŻ zresztą też. Chociaż póki co wszyscy w rodzinie się tak zaręczali. Jeśli rodzicom będzie bardzo zależeć to się poświęcimy
Najpierw sami, z rodzicami 2 tyg. później. To było tak, że TZ przyszedł ze swoimi rodzicami i przyniósł mojemu ojcu alkohol a mi i mamie bukiety kwiatów i zapytał ich, czy się zgadzają, żebym została jego żoną. A oni, że skoro ja się zgodziłam, to oni też I dalej było już luźno, tym bardziej, że nasi rodzice poznali się już z 3 lata wcześniej. Gadaliśmy o weselu, na ile osób, jakie sale wchodzą w grę i tak wyglądały oficjalne zaręczyny. A były one w sylwka
Stary 2009-03-02, 09:48   #4492
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Najpierw sami, z rodzicami 2 tyg. później. To było tak, że TZ przyszedł ze swoimi rodzicami i przyniósł mojemu ojcu alkohol a mi i mamie bukiety kwiatów i zapytał ich, czy się zgadzają, żebym została jego żoną. A oni, że skoro ja się zgodziłam, to oni też I dalej było już luźno, tym bardziej, że nasi rodzice poznali się już z 3 lata wcześniej. Gadaliśmy o weselu, na ile osób, jakie sale wchodzą w grę i tak wyglądały oficjalne zaręczyny. A były one w sylwka
pamiętam jak oczekiwałaś i miałaś stresa, bo pisałaś o tym na tym wątku, albo dla tych, które się doczekały, nie

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-03-02, 09:49   #4493
Nemezis23
Rozeznanie

Oni wszyscy są strasznie zagmatwani i ciężko ich zrozumieć. Mój w ciągu dwóch dni zmienił do wszystkiego podejście o 180 stopni

Też uważam, że to powinna być tylko chwila dla Nas, a jak już to nastąpi będziemy się zastanawiać jak rozegrać kwestie powiadomienia rodziców. W sumie jak zorganizujemy jakiś obiadek, to zaraz wszyscy będą myśleć, że jestem w ciąży, a rodzice TŻ młodzi nie są, więc wole ich nie narażać na takie stresy
Stary 2009-03-02, 09:52   #4494
Claris
Zakorzenienie

the_sania to chyba nie ja Nie miałam za bardzo stresa przed tym spotkaniem. Dodam, że ani ja, ani moi rodzice wcale nie chcieliśmy tych oficjalnych zaręczyn, to TZ i jego rodzice się uparli, że taka tradycja i kwiaty i zapytanie moich rodziców musi być, więc było
Stary 2009-03-02, 10:06   #4495
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Oni wszyscy są strasznie zagmatwani i ciężko ich zrozumieć. Mój w ciągu dwóch dni zmienił do wszystkiego podejście o 180 stopni

Też uważam, że to powinna być tylko chwila dla Nas, a jak już to nastąpi będziemy się zastanawiać jak rozegrać kwestie powiadomienia rodziców. W sumie jak zorganizujemy jakiś obiadek, to zaraz wszyscy będą myśleć, że jestem w ciąży, a rodzice TŻ młodzi nie są, więc wole ich nie narażać na takie stresy
mój od jakiegoś czasu jest pod tym względem kochany

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
the_sania to chyba nie ja Nie miałam za bardzo stresa przed tym spotkaniem. Dodam, że ani ja, ani moi rodzice wcale nie chcieliśmy tych oficjalnych zaręczyn, to TZ i jego rodzice się uparli, że taka tradycja i kwiaty i zapytanie moich rodziców musi być, więc było
aaaa to nie wiem :p ale coś pamiętam właśnie o spotkaniu rodziców w sylwka

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-03-02, 11:18   #4496
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mcmer Pokaż wiadomość
Cześć jestem nowa na forum ma lat 21 a mój 20 chodzimy 13 miesięcy i ja też czekam na ten dzień a mojemu sie nie spieszy a tak by chciałam ślub jak skończy studia za 3,4 lata długooo
witam witamy
swoją historię nam już opowiedziałaś... a powiedz rozmawiałaś z Twoim TŻtem już na temat ślubu?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-03-02, 11:18   #4497
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Cześć jestem nowa na forum ma lat 21 a mój 20 chodzimy 13 miesięcy i ja też czekam na ten dzień a mojemu sie nie spieszy a tak by chciałam ślub jak skończy studia za 3,4 lata długooo
Witam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 11:25   #4498
00anulka00
Zadomowienie

czy mozna sie jeszcze przyłączyc?
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 11:31   #4499
Bet
Raczkowanie

Każdy kto ma upartego TŻta-anty-ślubnego myslę, że może się dołączyć :P

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

13 msc to jeszcze chyba nie tak długi staż myslę, że nie ma się co martwić..
Stary 2009-03-02, 11:31   #4500
00anulka00
Zadomowienie

moj nie jest uparty, ani przeciwny slubowi, ale poczztuje troche watek i widze ze fajna atmosfera panuje
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości