|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Założyłam nowy album ze zdjęciami, więc można oglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
ciotunie to ja wam posylam na dzien dobry zdjecie mojej bzungwy. wkurza mnie to ladowanie zdjec w albumie, poza tym na litosc boska mam strone z fotologiem gdzie i tak mozna zobaczyc zdjecia malej i tak
pierwssze moje dziecko tlumaczylo miskowi ze brzydki jest okrutnie na drugim sobotni spacer wieczorny |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Katakumba śliczną masz córeczkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamuski
![]() Ale pogoda! U nas slonce swieci juz od 3 dni! W sobote mlodzian byl na dworze az 2h. w niedziele tez mielismy wyjsc, ale zanim sie zebralismy to nam slonce zaszlo i sie zimno zrobilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wojtek z reguly jadal krotko, ale tak od 1,5 miesiaca troche wisi na cycu. Ma tez takie dni jak piszesz, ze possie kilka minut i juz jest gotowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A wlosy to nigdy bujne nie byly, a teraz jest co drugi wystap- leca jak cholera! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobija mnie to wszystko- pryszczaty, lysawy slonik ![]() ![]() Ech, ide zobaczyc do mlodziana. Moze juz sie obudzil to wyjdziemy na slonce. Moze to mnie jakos podladuje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Buuu
![]() ![]() ![]() A tu taka ładna pogoda na spacerki-szkoda,że nas omija. Wasze dzeciaczki sa cudowne, Scorpionec-wreszcie poznaliśmy Twoją Igę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
skylie mowisz ze niedosypiasz? ja bym chciala niedosypiac z powodu konkubenta ale dopki nie bedzie "sprezyny" (pomylilo mu sie ze spirala) to chyba nici z seksu, bo on sie taki bidny wstraszyla jak ja w sobote poszlam po test ciazowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Xandra! No i tak to jest z tymi lekarzami. Ja im tak cholernie nie ufam, że szok. Dużo zdrowia dla Twojej Emilki!
![]() Edyta! Jak będę w naszym lubelskim tesco, to mogę looknąć, czy są te biustonosze. Jestem w tesco dosyć często, ale teraz szczerze mówiąc to nie wiem, kiedy będę...
#2678 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My nie uzywamy ani tabsow, ani sprezyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boze to moje dziecko chyba cos na sen wzielo bo go dobudzic nie moge. Wlasnie czyscilam mu ucho jak spal- pokwekal, pokwekal i spi dalej... A taka piekna pogoda za oknem. Chyba ubiore go na spiocha i wystawie do ogrodka, bo innego wyjscia nie widze... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
maja za to cudne ubranka i w bardzo przystepnych cenach z serii cheroke czy jakoś tak sie zwa. z bardzo fajnej bawelny i kolorowe naprawde śliczne.. ![]() Cytat:
![]() a moja Ige wklejałam kiedyś ale fakt mozna by jej nie poznac bo była polowe mniejsza ![]() z końcem 4 miesiąca moje dziecko posiadło nowa umiejętność gada przez sen... uuu i ooo ... tylko patrzeć jak zacznie lunatykować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
Ciekawe która z nas pierwsza zaciąży
![]() Za oknem tak pięknie słoneczko świeci, że uchyliłam balkon i mała się weranduje. Chociaż lepsze to, niż nic ![]() Tola, scorpionec dziękuję Ci za odpowiedź w sprawie tesco ![]() ![]() Ja właśnie pakuję nasze manatki i niebawem będziemy wracać do domu. Tylko tż musi wrócić z pracy. Jakoś dwa dni u teściów mi wystarcza ![]() ![]() ![]() Edytowane przez edyta0131 Czas edycji: 2009-03-02 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
No, wróciłam ze spacerku, ponad dwie godziny dziś chodziłam z małym, chociaż pogoda nie zachęcająca. Katakumba ja też zazdroszczę takich miejsc na spacery!
LadyM to Ci znajomi zrobili fajną niespodziankę z tymi zabawkami ![]() ![]() an.ka.b jesteś może z okolic Poznania?? Skylie a może brakuje Ci witamin, stąd problemy z cerą i włosami. Są takie dla kobiet karmiących, sama biorę Feminatal. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- xandra duuuuużo zdrówka dla Emilki!!!! No tak, usunęłam to zdjęcie, było zrobione odrazu po porodzie, nie mogłam na siebie patrzeć ![]() edyta gratuluję postępu dziecinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie mogę zaladować zdjęć do albumu udało mi sie tylko dwa mam już dosyć
![]() rany wy juz myślicie o następnych dzieciach ja nie wyobrazam sobie miec dzieci w tak krotkim odstępie czasu między córcia a małm jest 4,5 roku różnicy a i tak nieraz trzeba się rozdwoić ![]() xandra ![]() katakumba pola ślicznitka |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
ja jak na razie nie mysle o drugim
![]() a wlosy tez mi garsciami wychodza, chyba to sparwa chormowno, bo po ciazy musza wyleciec ![]() dziewczyny albumy obejrzalam, nie wszedzie dodalam komentarze ,ale maluchy przeurocze co do jednego. dziekuje w imieniu Karoli za komplementy ![]() a my mamy lalke emilke lamaze <jupi> Karola dostala od babci - sliczna jest dla chorowitkow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lamazową Emilkę też mamy i jest super. Zastanawiam się jeszcze nad ptaszkiem, bo zachwalałyście też ![]() Xandra dużo zdrówka dla Twojej Emilki ![]() LadyM jeszcze chyba nie pisałam, ale jestem pełna podziwu dla Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
hej hej sokolowki
![]() cholerka nie mialam czasu na odpisanie dzisiaj rano a zescie nawypisywaly ze szok,wiecej nizli jak zaciazone chodzilysmy i czasu bylo wiecej ![]() ![]() ![]() ok,spiesze sie wiec sorki jak cos pomine i nie po kolei bedzie wlosy i cera w ciazy byla rewelka,zero pryszczy wlos lsniacy jak u ksiezniczki z bajek a teraz szkoda gadac ![]() xandra jejus jak ja wspolczuje ![]() drama ptaska polecam,mlody sie bez niego nigdzie nie rusza,uspokaja go momenatalnie,ale jak pisalam wczesniej roznie dzieci reaguja,dla mnie byl to zakup ok,bo mlody ptaska pokochal,teraz slini mu nozke ![]() ciaza oj tez sie balam pewnego dzionka,ale ufff katakumba ![]() ![]() ![]() rozmiarowka ciuszkow no ja juz mlodego spakowalam i won poszly 62,jakies dlugie mam dziecko,bo czasem spioszki ok w tulowiu a nozki przymale ![]() ![]() fakt od poczatku dziecie moje nozki mialo jakie ma,dluzsze,po tatusiu niestety,ja takowymi nie dysponuje edyta ja mam podobny stanik ,ale nie koronkowy tylko zwykle taki,chyba nawet 2 czy wiecej,nie taki sam,moge popatrzec jeszcze raz,oddam go za darmo bo i ak nie potrzebuje,a w polsce bede od konca marca to moge wyslac,rozmiar 36Dzdaje sie ![]() chyba tyle my dzis na specrku siem uczylismy powrotu do wozka,bo zazwyczaj mlody byl w swojej furze a dzisiaj postanowilam dziecie wyjac,pokazac swiat,labadki i inne latajace i ne tylko zwierzatka,dziecku sie spodobalo ale gorzez bo w wozku sie poplakalo troszku,to lup na raczki,buzi buzi,tuli tuli i spowrotem i jakos poszlo,2 razy robilam tylko tak,zocazbymy jutro.musze mlodziana nauczyc ze do wozka bedzie wracal a nie na raczkach a jak to u was jest? bo ostatnio zauwazylam ze mlody niezbyt zadowolony ja se idziem na spacerek,marudny sie jakis zrobil, to tylko moj czy tez macie podobnie? uspokaja sie ale oj czarno widze
#2687 |
Zakorzenienie
|
nie nie tylko wy lysiejecie. mnie garsciami wychodza tak ze czasem az mi sie odechciewa czesac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Mamuśki
![]() precz ![]() Drobciaa, nie mogłaś patrzeć na siebie po porodzie??Na zdjęciu wygladałaś przeslicznie-ja bym tak mogła wygladać kwitnąco codziennie ![]() Moja Emilka jest o dziwo radosna,nie wygląda na chorą (oprócz chwil, kiedy kaszle), dzis jej takie foteczki strzeliłam-cała była w usmiechach,później wkleję do albumu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
lisey ja ostatnio spaceruje z pustym wozkiem a polka dynda sobie w nosidelku. ja sie jedna z nas meczy to pola idzie do wozka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a polec\asz jakis specjalny model? bo duzo tego tutaj choliwka
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-03-02 o 17:58 Powód: normalna ludzkia głupota |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
Witam!
Ja tylko na chwilkę bo nadal brak czasu...pisze mężowi pracę licencjacką a idzie mi to jak krew z nosa... Mata ja mam tej firmy o którą pytała LadyM - Tiny Love. Jest może ciut bogatsza i bardziej kolorowa niż ta z allegro ale ogólnie baaardzo fajna. Polecam! My swoją kupiliśmy w komisie dziecięcym za 140 zeta. Pieluchy Aktualnie używamy Happy (5-9 kg) i moim skromnym zdaniem są rewelacyjne! Wcześniej miałam Pampersy od 1 po 3 i Happy są dużo lepsze. Pampki 1 jeszcze były fajne, 2 uszły a 3 to tragedia... Przemakały mi na zewnątrz i w ogóle taki jeden zbity wałek z zasikanej pieluszki się robił. Happy są szersze, sztywniejsze i jeszcze nigdy nie przemokły. I są ciut większe od Pampków trójek tak że nie obcierają gumkami mojego Grubaska. Polecam! Husteczek używałam bardzo różnych, Pampersa lawendowe nawet fajne ale za drogie. Ostatecznie kupujemy takie z Lidl'a - Sevena - za 4 zł. My jutro mamy ortopedę - kontrola bioderek, a w czwartek szczepienia. Oby wszystko było ok! Pozdrawiamy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wypadanie włosów mnie też niedługo niewiele zostanie bo też łysieje i musze pilnowac bo tak jak u skylie mały je wcina, też biore feminatal ale nic nie daje ![]() Drama chyba pójde za twoją radą i sprawie sobie taka chuste na próbe a jak mi nie podpasuje opchne dalej bo mam trochę ciężarówek wokół siebie drugie dziecko bardzo chciała bym miec nawet sobie ciuszki odkładam ale nie rok po roku jeden majta sie pod nogami buszuje po wszyskich kątach a drugi drze sie w łóżeczku masakra ![]() bąble ze śliny ulubione zajecie mojego beboka i plucie tez bo mu pokazałam a śmieje sie wtedy na głos aż milo posłuchać ![]() ciuszki z ta rozmiarówką to jest róznie bo my nosimy 68 a mały ma bluzeczke 56 i jest na niego dobra a spodenki ma74 także co producent to inne rozmiary xandra to dla Emilki ![]() ![]() skok rozwojowy moje dziecie chyba go przechodzi bo popłudniami to jest taki marudny że szok już nie wiem jak go zabawiać a jutro jedziemy na szczepienie i mam nadzieje że będzie ok pieluchy my używamy pampersów 3 ale korci mnie wypróbowanie bella happy czy któraś z mamuś uzywała?? marudek wstał musze lecieć Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-03-02 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261923
lisey tu jest link do watku z nosidelkami, ale ja cie lojalnie uprzedzam ze tam to kobiety uwazaj pionowe nosdelko za straszny wynalazek i w ogole dramat, wiec ja ci moge powiedziec jakie ja mam ja mam mothercare 3 way carrier o: http://www.mothercare.com/gp/product...33041&mcb=core oraz mam torbe: http://www.premaxx.com/en/products/baby-bag/index.aspx powiem tak - ja kupowalm obydwie sztuki na ebay, zaplacilam szalona kwote w sumie 30f, i obie rzeczy sa mi przydatne. torba bardzo jak mala byla mala ibrzuszek szwankowal, nosilam ja po domu i sie momentalnie uspokajala, a ja mialam rece wolne teraz ona preferuje ten pinowy sposob transportu bo widzi co sie dzieje, a jeszcze jest za mala zeby w torbie jezdzic na biodrze jesli moge ci poradzic to wybieraja takie nosidelko (mowie o pionowym) zeby mialo dobre wsparcie plecow. my mamy pas biodrowy, szelki krzyzuja sie na plecach. nie jest zle na krotkie (do godziny) dystanse, ale widzialm np baby biorn (tylko on jest kurna drogi z 70f nowy) ze one maja cale miekkie plecy, na zasadzie jakbs kamiezelke ubierala |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Do Poznania mam 60km, więc to chyba jednak nie są okolice. Też biorę Feminatal i też u mnie nie daje rady. Pozdrowionka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
wiecie co, wlasnie sobie uswiadomilam ,ze dzis po raz pierwszy Karola nie zrobila kupy
![]() musze chyba jakies jablko przegryźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
dzieki katakumba normlanie dzieki
tylko cholerka teraz nie wiem czy nosidlo czy chusta,tak zachwalaja te chusty ale ja chyba wolalabym nosidlo i teraz jest problem bo podobno nosidla nie uzywa sie od ilus tam kg a chuste mozna,ech wybory,se do sklepu pojade,pogapie sie podotykam ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- niobe to Karolka codziennie jak w zegarku? moze te nowosci ja naczej nastwily
#2698 |
Raczkowanie
|
niobe to wy macie tak uregulowany cykl kupek?? u nas to tak różnie wygląda
no masakra, właśnie mała się wybudziła, bo zaczęła ssać znowu piąstki przez sen, katastrofa jakaś z tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
JaGaaaa faktycznie napisałas i ja jeszcze czytałam hi hi chyba mam mózg zresetowany przez to siedzenie w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie ma chusty nie pomoge ci, ale dla mnie nosidlo wyglada estetyczniej. choc moze chusta jest mieksza wiec sie uklada do cialka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.