Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-02, 20:20   #2941
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Finka09 Pokaż wiadomość
My wlasnie wroicilismy od lekarza i..... jest chlopiec duzy i zdrowy.biedny gniecie sie tam.Najpierw na dziendobry pokazal nam na USG "Siema" (otworzyl dlon,i reke podniosl do gory) poczym zaczol ssac kciuka,a jak to sie znudzilo,to wzial stopke,i chyba ja chcial wsadzic ja do buzi,dzidzia jak z gumy,wygina sie w kada strone,maly akrobata na sam koniec zapytalismy lekarza "czyli wszystko z Dzidzia wporzadku?" to dzidzia podniosla kciuka w gore.cos niesamowitego
Gratulacje!! Mały mądrala tam siedzi widzę
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Poza tym udało mi się w końcu kupić tamborek Tż obleciał 6 pasmanterii, ja 3 i w końcu w czwartej udało się Jeszcze czekam na resztę akcesoriów które zamówiłam w sklepie internetowym...i zabieram się za haftowanie Puchatków
Sto lat nie słyszałam tego słowa
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mój dzidziolek popukał do mamusi . Już w sobotę, po tym, jak Wam się żaliłam i po tych delfinkach. Nic nie pisałam, bo nie byłam pewna, ale wczoraj też i dzisiaj. Tak leciutko, ale jest . Nawet poczułam pod ręką
Jeeee!!
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
oj dziewczyny mowie wam... dzialo sie wczoraj!! rano z moim TZ pojechalismy do smyka i kupilismy kilka rzeczy:P a mianowicie... becik, kocyk, 2 przescieradla, 2 reczniki z kapturkiem, smoczek, butelke, termometr do ciala, termometr do wody, gruszke do noska, i szczotke do wlosow:P pozniej przyjechalismy do domu na obiadek po obiadku postanowilismy w te piekna pogode przejechac sie do Arturówka (miejscowka takim jeziorkiem, gdzie latem ludzie przyjezdzaja sie poopalac i poplywac). Ku naszemu zdziwieniu zastalismy tam bardzo duzo ludzi, co zima wydawalo nam sie niemozliwe.. no ale coz Pospacerowalismy sobie... super bylo Wydawalo by sie ze tego dnia nie jest w stanie nic popsuc. Piękna pogoda, pierwzsze zakupy dla dzidziusia, spacer nad jeziorem... Jednak nam bylo jeszcze malo wrazen:P Postanowilismy zobaczyc sie z naszymi znajomymi. A poniewaz oni byli w kosciele to pojechalismy po nich akurat pod koniec mszy i postanowilismy wszyscy ze pojedziemy do nich do domu. Jechalismy po dolach dziurach blocie i wszystkim co sie tylko da (bo oni to na konkretnym zadupiu za przeproszeniem mieszkaja). Aż w koncu musialo sie stac cos nieprzewidzianego i bardzo niesympatycznego... Zakopalismy sie w blocie:/ Najpierw nasz kumpel wyszedl z auta zeby pomoc mojemu TZowi jakos wyjechac i go pokierowac... jednak nic z tego nie wyszo. To z kolezanka stwierdzilysmy ze wyjdziemy z auta to bedzie troche lzej moze wyjechac bo bedzie mniejsze obciazenie... no beze mnie to napewno mniejsze bo dzis sie wazylam i waze 74 kg:/ Jednak nawet to ze wysiadlysmy nie pomoglo Damian (nasz kolega) stwierdzil ze moze to on usiadzie za kolkiem i moze jemu sie uda... Udalo mu sie... tylko ze nie zwrocil uwagi na to ze stalam za tylnim kolem. Zostalam cala pochalapana blotem... Twarz w blocie, wlosy w blocie, kurtka i spodnie rowniez... ale oczywiscie z dwoch stron, bo mnie glupiej zachcialo sie uciekac i odrwrocilam sie tylem i cala z tylu tez w blocie... a zeby jeszcze bylo malo to jak chcialam wystartowac zeby uciec to sie potknelam o jedna z kolein na tej gownianej drodze ktorej droga nazwac nie mozna i polecialam jak dluuuuga! Ale naszczescie jakos wyasekurowalam upadek na bok. Ale to jeszcze nie koniec pecha! U tych znajomych naszych jakos sie w miare doczyscilam, choc i tak nie bylo zadnej rewelacji... Wypilismy herbatke, pogadalismy troszke no i stwierdzilismy ze czas do domu. Wychodzimy ja tam sie smieje z tej calej sytuacji i gadam idac za moim TZ do furtki. Gadam Gadam i Gadam... Buzia mi sie nie zamykala, az tu nagle zamilklam i moj TZ uslyszal tylko placz... Odwrocil sie a ja kucam i placze... A wiecie co sie stalo? Oberwalam gałęzią od rozy ktora mojemu TZowi zaczepila sie o kaptur i niczym wystrzelona z luku przycelowala mi prosto w oko!:/ Ale pozniej pojechalam do babci i tam czekala na mnie nagroda Babunia kupila mi kilka slicznych ciuszkow dla mojego maluszka

Jutro jade na kolejne zakupy dla dzidzi... Tym razem z kolezanka
Ile w sklepie dla bobaskow kosztuja pieluchy tetrowe?? Orientujecie sie?
Widzę, że mieszkasz w Łodzi skoro Arturówek odwiedziliście
A przygody niesamowite
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:20   #2942
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Kochane
Ja już w domku, zabawiłam jeszcze po wizycie u rodziców. Segregowałam ciuszki osobno dla dziewczynki osobno dla chłopca, żeby miec ogólny zarys tego co posiadam a co muszę dokupic.
Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach, dr maluszka nie mierzył ale sprawdził czy serduszko ma 4 komory, czy są wszystkie paluszki. Wszystko jest ok.

W załączeniu scany 4 fotek Antosia....
Na ostatnim potwierdzenie jego klejnocików Przy strzałeczce na środku widac dwa jajeczka i małą stercząca do góry fujarkę.

Także będę jak na razie jedyna kobietką w domku. O córusię trzeba będzie się starac za 2 lata. Prawdopodobieństwo 3/8, że trafimy Oczywiście ciuszki różowe odłożone zostały w dalszy kąt - na później

Teraz cieszymy się bardzo, mimo, że nastawiałam się na różowe sukienusie oczekujemy małego Antosia. , który juz mamę kopnie od czasu do czasu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img004.jpg (140,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img005.jpg (141,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img006.jpg (140,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img007.jpg (141,4 KB, 48 załadowań)
Stary 2009-03-02, 20:25   #2943
truheart
Zakorzenienie

Unholy super, że Antoś zdrowiutki czyli dalej chłopcy górą u nas
Pewnie syn się cieszy, że będzie brat
Ja też ostatnio pomyślałąm, że wcale bym się za dwóch synów nie obraziła
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:28   #2944
UnholyOne
Ola-Unhola

Synus przyzwyczaja się do myśli posiadania brata
Pierwsze jego zdanie było:
"Mamo, chciałem dziewczynkę"
Ale już za chwilkę segregował ze mną ciuszki dla Antosia

Finka, gratuluję syneczka - dzisiaj chłopcy górą

A w ogóle dziewczynki sorki za ten przypadkowy sms (te, których mam numer)
Przypadkowo klawisze się w płaszczu powciskały i literka "K" poszła w świat hehe

Mężowi przypadkowo wysłałam listę zakupów, którą miałam zapisaną na tel. - oczywiście nieaktualną

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-03-02 o 20:30
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:34   #2945
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Na ostatnim potwierdzenie jego klejnocików Przy strzałeczce na środku widac dwa jajeczka i małą stercząca do góry fujarkę.
Nareszcie jakieś nowiny, bo mnie już ciekawość zżerała , a po cichu obstawiałam już chłopca

Gratulacje

To juz chyba 11:4 dla płci brzydkiej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:42   #2946
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Nareszcie jakieś nowiny, bo mnie już ciekawość zżerała , a po cichu obstawiałam już chłopca

Gratulacje

To juz chyba 11:4 dla płci brzydkiej

Przetrzymałam Was trochę
Ale uwierz, nie było łatwo - takiego mam banana na buzi, że już znam płec, że trudno to opisac. Mogę się w końcu przestawic z oglądania ciuszków unisex lub dziewczęcych na pewnego chłopca
Stary 2009-03-02, 20:47   #2947
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
oj dziewczyny mowie wam... dzialo sie wczoraj!! rano z moim TZ pojechalismy do smyka i kupilismy kilka rzeczy:P a mianowicie... becik, kocyk, 2 przescieradla, 2 reczniki z kapturkiem, smoczek, butelke, termometr do ciala, termometr do wody, gruszke do noska, i szczotke do wlosow:P pozniej przyjechalismy do domu na obiadek po obiadku postanowilismy w te piekna pogode przejechac sie do Arturówka (miejscowka takim jeziorkiem, gdzie latem ludzie przyjezdzaja sie poopalac i poplywac). Ku naszemu zdziwieniu zastalismy tam bardzo duzo ludzi, co zima wydawalo nam sie niemozliwe.. no ale coz Pospacerowalismy sobie... super bylo Wydawalo by sie ze tego dnia nie jest w stanie nic popsuc. Piękna pogoda, pierwzsze zakupy dla dzidziusia, spacer nad jeziorem... Jednak nam bylo jeszcze malo wrazen:P Postanowilismy zobaczyc sie z naszymi znajomymi. A poniewaz oni byli w kosciele to pojechalismy po nich akurat pod koniec mszy i postanowilismy wszyscy ze pojedziemy do nich do domu. Jechalismy po dolach dziurach blocie i wszystkim co sie tylko da (bo oni to na konkretnym zadupiu za przeproszeniem mieszkaja). Aż w koncu musialo sie stac cos nieprzewidzianego i bardzo niesympatycznego... Zakopalismy sie w blocie:/ Najpierw nasz kumpel wyszedl z auta zeby pomoc mojemu TZowi jakos wyjechac i go pokierowac... jednak nic z tego nie wyszo. To z kolezanka stwierdzilysmy ze wyjdziemy z auta to bedzie troche lzej moze wyjechac bo bedzie mniejsze obciazenie... no beze mnie to napewno mniejsze bo dzis sie wazylam i waze 74 kg:/ Jednak nawet to ze wysiadlysmy nie pomoglo Damian (nasz kolega) stwierdzil ze moze to on usiadzie za kolkiem i moze jemu sie uda... Udalo mu sie... tylko ze nie zwrocil uwagi na to ze stalam za tylnim kolem. Zostalam cala pochalapana blotem... Twarz w blocie, wlosy w blocie, kurtka i spodnie rowniez... ale oczywiscie z dwoch stron, bo mnie glupiej zachcialo sie uciekac i odrwrocilam sie tylem i cala z tylu tez w blocie... a zeby jeszcze bylo malo to jak chcialam wystartowac zeby uciec to sie potknelam o jedna z kolein na tej gownianej drodze ktorej droga nazwac nie mozna i polecialam jak dluuuuga! Ale naszczescie jakos wyasekurowalam upadek na bok. Ale to jeszcze nie koniec pecha! U tych znajomych naszych jakos sie w miare doczyscilam, choc i tak nie bylo zadnej rewelacji... Wypilismy herbatke, pogadalismy troszke no i stwierdzilismy ze czas do domu. Wychodzimy ja tam sie smieje z tej calej sytuacji i gadam idac za moim TZ do furtki. Gadam Gadam i Gadam... Buzia mi sie nie zamykala, az tu nagle zamilklam i moj TZ uslyszal tylko placz... Odwrocil sie a ja kucam i placze... A wiecie co sie stalo? Oberwalam gałęzią od rozy ktora mojemu TZowi zaczepila sie o kaptur i niczym wystrzelona z luku przycelowala mi prosto w oko!:/ Ale pozniej pojechalam do babci i tam czekala na mnie nagroda Babunia kupila mi kilka slicznych ciuszkow dla mojego maluszka

Naprawdę miałaś wczoraj przygody

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Jeeee!!

Cytat:
Cześc Kochane
Ja już w domku, zabawiłam jeszcze po wizycie u rodziców. Segregowałam ciuszki osobno dla dziewczynki osobno dla chłopca, żeby miec ogólny zarys tego co posiadam a co muszę dokupic.
Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach, dr maluszka nie mierzył ale sprawdził czy serduszko ma 4 komory, czy są wszystkie paluszki. Wszystko jest ok.

Także będę jak na razie jedyna kobietką w domku. O córusię trzeba będzie się starac za 2 lata. Prawdopodobieństwo 3/8, że trafimy Oczywiście ciuszki różowe odłożone zostały w dalszy kąt - na później

Teraz cieszymy się bardzo, mimo, że nastawiałam się na różowe sukienusie oczekujemy małego Antosia. , który juz mamę kopnie od czasu do czasu
UnholyOne bardzo się cieszę, że z dzidziolkiem wszystko w porządku . Gratuluję synka z całego serca , fotki cudo .
I bardzo zaimponowała mi Twoja postawa, mimo, że miałaś nadzieję na dziewczynkę, naprawdę fajna z Ciebie babka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 20:48   #2948
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Cześc Kochane

gratuluje

witaj w gronie kobiet zdominowanych przez mezczyzn

super, ze wszystko oki

czyli chcecie sie starac o trzecie za dwa lata? to juz postanowione?? ja bym chciala corcie ale nie wiem czy z dwojka sobie poradze a co dopiero trojka

a ja mam jutro wizyte na 10
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:59   #2949
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

Edit: Idę spać, dobranoc

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:09 Powód: Dopisek
Stary 2009-03-02, 21:10   #2950
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

miniusia91pieluchy tetrowe kolo 1,50 w sklepie 1 na allegro. A coc chesz trzymac w tetrze ?

UnholyOne fajnie ze wsio ok to bylo usg połowkowe ze sprawdzali serduszko itd ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 21:21   #2951
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Naprawdę miałaś wczoraj przygody

UnholyOne bardzo się cieszę, że z dzidziolkiem wszystko w porządku . Gratuluję synka z całego serca , fotki cudo .
I bardzo zaimponowała mi Twoja postawa, mimo, że miałaś nadzieję na dziewczynkę, naprawdę fajna z Ciebie babka
Dziękuję

Cytat:
gratuluje

witaj w gronie kobiet zdominowanych przez mezczyzn

super, ze wszystko oki

czyli chcecie sie starac o trzecie za dwa lata? to juz postanowione?? ja bym chciala corcie ale nie wiem czy z dwojka sobie poradze a co dopiero trojka

Niom, będziemy zdominowane

Zawsze chcieliśmy miec trójeczkę brzdąców i jak Bozia na to pozwoli, to chcemy, żeby następna Dzidzia pojawiła się w nie dużym odstępie czasowym od Antosia
Myśleliśmy, że zaczniemy poważnie się starac, jak będzie miał ok 1.5 roczku. Ale zobaczymy jak się życie potoczy. W każdym bądź razie takie są plany

Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień

Cytat:

Edit: Idę spać, dobranoc
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
miniusia91pieluchy tetrowe kolo 1,50 w sklepie 1 na allegro. A coc chesz trzymac w tetrze ?

UnholyOne fajnie ze wsio ok to bylo usg połowkowe ze sprawdzali serduszko itd ?
To jeszcze nie było połówkowe (takie będzie za 4 tygodnie). Teraz tak przy okazji to obejrzał, bo mały się tak ładnie ustawił, że można było dokładnie serduszko obejrzec, paluszki i żołądek. Głównym celem było jednak wróżenie płci - jak to dr określił

Też już lecę lulu, poprzytulac się do małża i powczuwac się w zaistniałą sytuację
Buziaki Dobrej nocki, do jutra.

EDIT: Jutro chyba kilka Mamuś ma wizyty, więc trzymam za Wszystkie i czekam na relacje

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:24
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 21:23   #2952
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pieluchy tetrowe sie baaardzo przydaja - ja pieluchy mojego synka mam i uzywam do dzis, sluza mu do wycierania buzi przy obiedzie itd...

dzieki za kciuki
Stary 2009-03-02, 21:42   #2953
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina pokażesz ją na sobie? , ja jestem chudzina i boję się, że będzie za duża
Pewnie że pokaze, postaram się jutro
A jak jesteś chudzinką, to na pewno będzie pasować, jak napisała Svinecka Ja w pierwszym momencie przerazilam się że taka wąska jest

Cytat:
Dziewczynki, mój dzidziolek popukał do mamusi . Już w sobotę, po tym, jak Wam się żaliłam i po tych delfinkach. Nic nie pisałam, bo nie byłam pewna, ale wczoraj też i dzisiaj. Tak leciutko, ale jest . Nawet poczułam pod ręką
Gratulacje kopniaków Doczekałaś się jednak...super

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
I ja też choć Małż zarzeka się, że stanie na rzęsach, żeby zdążyć do mnie jutro dojechać
Ze mną przyjaciółka pójdzie Zawsze to bliska osoba obok Jak zadzwoniłam czy jedzie to tak się ucieszyła ze wszystkie plany odwołała

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za pomyślne wizyty

Ja też coś tam sobie kiedyś haftowałam Bardzo wciągające zajęcie Mam gdzieś nawet wyhaftowany obrazek z pajacykiem na księżycu może wykorzystam do pokoju maleństwa

A czy każda ciężarna ma to badanie z glukozą? jeszcze go nie robiłam i nie wiem czy gin mnie skieruje
W haftowaniu to ja amator jestem, ostatni raz w podstawowce...ale zaczęłam dzisiaj i idzie całkiem sprawnie Pokaże Wam jak skończę...ciekawe kiedy to bedzie bo troszkę czasu to zajmuje

Mi ostatnio gin powiedział że glukoza tak, ale dopiero na następnej wizycie...wiec myślę że jutro dostanę zarządzenie...

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja tak troszkę z innej beczki, bo mnie to troszkę wkurza

Do tej pory miałam powiadomienie na maila z wizaża, że są nowe wiadomości na wątku, a dzisiaj coś się popieprzyło i nie mam wcale .
Nic nie zmieniałam w ustawieniach dalej mam informowanie na e-maila a nic nie przychodzi

Skrzynka działa, bo sama do siebie wysłałam wiadomość i doszła. Jak jest u Was?
Ja dostałam dzisiaj maila...ale szczerze to te maile mnie denerwują...domyślam się ze Mamusie nie próżnują i jak mnie jakiś czas nie ma to mam dużo do nadrobienia

Cytat:
Cześc Kochane

GRATULACJE ANTOSIA Super ze wszystko w porządku i rośnie zdrowo a za 2 lata CÓRECZKA Co się odwlecze to nie uciecze

Cytat:
ja na 19.30, więc pewnie dopiero wieczorem tu dotrę...ale proszę o kciuki...one zawsze pomagają...a dzisiaj martwię, bo od wczoraj wieczora boli nie brzuch...jeszcze tak nie bolał i nie wiem o co chodzi... jestem jednak pełna nadziei że jutro zobaczę całą i zdrową Zuzinkę...

Uciekam spać, bo z tych nerwów to nawet głowa mnie boli...dobranoc dziewczyny...do jutra

Svinecka

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:44
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 21:44   #2954
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A jaki krem polecasz do miejsc intymnych? ?
nair-taki w saszetkach na 2x starczył, a dzis kupiłam n firmy tanita.Jutro go przed wizyta zastosuje

Cytat:
Albo dzidzia ma jeszcze sporo miejsca . Kasia puść delfinki, może zadziałają .
słucham namietnie, mam ich naście utworów i nic

Cytat:

o przepi na dziewczynkę musiałabys sie udac do svinecki mimo wszystko gratuluje fujarki

Cytat:

A w ogóle dziewczynki sorki za ten przypadkowy sms (te, których mam numer)
Przypadkowo klawisze się w płaszczu powciskały i literka "K" poszła w świat hehe

a to do mnie nie zapisałam twojego nr kom, ale w ferworze walki w kuchni umkneło to mojej uwadze.I nie robiłam dochodzenia co to za "k"

Laski...autko mam bosskie za tydzien bede mogla nim smigac jupppi, hurra
dobranoc, bo rano znow meza wywoże, na 6 na pociag

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:46
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 21:45   #2955
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty !!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 21:45   #2956
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Karola trzymam kciuki na jutro
i nie martw sie bolem - pewnie macica Ci sie rozciaga, mnie tez nieraz boli i to dosc mocno
Stary 2009-03-02, 21:46   #2957
Sweet_21
Zakorzenienie

Unholy, Finko gratuluje synalków!

Ja mam wizyte dopiero 17 marca, ale czas tak szybko leci, że nawet się nie obejrzę, a już będę w drodze do gina.
W pieluszki tetrowe też na pewno się zaopatrzę, urzekły mnie też te smoczki z ząbkami, które kilka stron temu się tu przewinęły.Jak zobaczyłam te z zajęczymi kłami to nie mogłam się powstrzymać od śmiania.
CIągle mi się jeść chce muszę zaraz coś delikatnego wszamać, bo żołądek się ostatnio tak rozchulał, że hoho. (mam refluks).
Co do zaparć piję siemie lniane od kilku dni i jest lepiej I na żołądek dobre.

Też oczywiście trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
I brzuch tez mnie czasem pobolewa, takie dziwne uczucie..niekomfortowe.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:48
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 21:55   #2958
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zobaczcie co znalazlam:
http://allegro.pl/item560999506_suki...m_paskiem.html

co sadzicie? mysle, ze bedzie dobre i teraz i po porodzie

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

ahh ide juz spac bo nie mam sily

trzymajcie kciukasy jutro o 10

odezwe sie jak wroce
dobranoc
Stary 2009-03-02, 23:26   #2959
majka versace
Zadomowienie

Hejka. Dziś dostałam wyniki testu potrójnego i wyszło NISKIE RYZYKO Uffff, odetchęłam z ulgą bo się troche jednak martwiłam.

Cytat:
Gratulacje! No i doczekałaś się Super uczucie, prawda.....

Finka i Unholy gratuluje chłopców .

Kurcze, naprawde wkółko sami mężczyźni że coraz bardziej przyzwyczajam się do myśli że u mnie też będzie chłopak... Jak większość będzie miała chłopców to chyba taki urodzaj w tym roku

A tak wogóle to w tym roku chyba będzie wyż demograficzny, bo ciąże się mnożą naokoło Kilka dni temu dowiedziałam się o ciąży mojej przyjaciółki a dziś kolega z pracy oznajmił że jego żona też w ciąży. Ucieszyłam się bardzo bo mieszka niedaleko mnie i będe miała z kim na spacerki chodzić

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 06:16   #2960
Ania0104
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja dzisiaj capuccino z expresu

ooo i widze, ze pierwsza jestem
Zaraz zabieram się za ndarabianie zaległosci ... jakiś nowy chłopak nam sie pojawił ... i Miramej została kopnięta

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 06:23   #2961
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry

Unholy One - gratuluję syneczka Sami chłopcy dookoła. A może będzie tak jak w seksmisji, tylko, że nie będzie kobiet a sami mężczyźni???

Svinecko masz dar wyszukiwania fajnych ciuszków na allegro. Ja jak zaczęłam szukać sukienki to przez 3 pierwsze strony wyświetlały mi się mini z dekoltem do pasa, albo jakieś niezgrabe zwoje materiału.
Trzymam za dzisiejszą wizytę

A dzisiaj mi się śniła moja dzidzia I oczywiście była chłopczykiem - przecudnym, grzeczniutkim. Tylko w moim śnie to było zaraz po porodzie a on już mówił "baba" Taki fajny cieplutki był ten sen, że aż mi się przykro zrobiło jak się obudziłam.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja dzisiaj capuccino z expresu

ooo i widze, ze pierwsza jestem
Zaraz zabieram się za ndarabianie zaległosci ... jakiś nowy chłopak nam sie pojawił ... i Miramej została kopnięta
Jestem, jestem tylko najpierw musiałam zapoznać się z wczorajszymi wpisami
No to pijemy
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 06:46   #2962
katarzynka00
Zakorzenienie

i ja się melduję Zaspaliśmy na pociąg Odjazd 6:20, a my 6:01 otwarliśmy oczy, więc odwiozłam go na następny. Nie poszłam na peron, bo z brzuchem bym nie dobiegła i tylko opóźniała, a bilet trzeba było jeszcze wymienić z drugiej strony pewnie bardzo przykro by mi było widząc go jak odjerzdrza. Nocka smutna sama No i wizyta
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 07:07   #2963
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
39 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - Kubuś
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ???
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - Dawid/Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 11.07.09 - ???
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ---------------- t.p. 19.07.09 - Nina lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - Fabian/Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
mirika (Magda, 28l, Warszawa) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 11 : 4 Dziewczynki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 07:08   #2964
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
33 sztuki mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ???
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) -------- t.p. 04.08.09 - Liliana/Maja lub Leo/Max
Syla39(Sylwia, 29 l, Norwegia) --------------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
viki_22_83 (???, 25l, Świdnik) ------------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
Ulcia2512 (Ula, ?? l, ...) -------------------- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) ------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) -------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ???
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Kalina lub Arkadiusz
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
aromatyzowana (???, ?? l, ???) ---------- t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-03-03 o 07:32
Stary 2009-03-03, 07:31   #2965
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finka09 Pokaż wiadomość
My wlasnie wroicilismy od lekarza i..... jest chlopiec duzy i zdrowy.biedny gniecie sie tam .Najpierw na dziendobry pokazal nam na USG "Siema" (otworzyl dlon,i reke podniosl do gory) poczym zaczol ssac kciuka,a jak to sie znudzilo,to wzial stopke,i chyba ja chcial wsadzic ja do buzi,dzidzia jak z gumy,wygina sie w kada strone,maly akrobata na sam koniec zapytalismy lekarza "czyli wszystko z Dzidzia wporzadku?" to dzidzia podniosla kciuka w gore.cos niesamowitego
SUPER!!! GRATULUJĘ CHŁOPCZYKA!!!

Cytat:
no nareszcie!!! Koniec zamartwiania się
Cytat:
oj dziewczyny mowie wam... dzialo sie wczoraj!! rano z moim TZ pojechalismy do smyka i kupilismy kilka rzeczy:P a mianowicie... becik, kocyk, 2 przescieradla, 2 reczniki z kapturkiem, smoczek, butelke, termometr do ciala, termometr do wody, gruszke do noska, i szczotke do wlosow:P pozniej przyjechalismy do domu na obiadek po obiadku postanowilismy w te piekna pogode przejechac sie do Arturówka (miejscowka takim jeziorkiem, gdzie latem ludzie przyjezdzaja sie poopalac i poplywac).
(...)
Ale pozniej pojechalam do babci i tam czekala na mnie nagroda! Babunia kupila mi kilka slicznych ciuszkow dla mojego maluszka
wow! I to wszystko w ciagu jednego dnia! Nieźle!
Dobrze, że nic poważnego sie nie stało z tym okiem
Cytat:
Cześc Kochane

kolejny chłopak??? GRATULUJĘ!!!!
Śliczny z niego facet
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
mnie dzisaij zaczął boleć jak sie w nocy położyłam na plecach ... jakbym miała wielki balon i zaraz miał pęknąć dziwne!
Cytat:
trzymajcie kciukasy jutro o 10

odezwe sie jak wroce
dobranoc
ja juz trzymam
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Hejka. Dziś dostałam wyniki testu potrójnego i wyszło NISKIE RYZYKO Uffff, odetchęłam z ulgą bo się troche jednak martwiłam.
to super!

Cass jesli chodzi o tą glukozę, to ja wypiłam całą szklankę, a dopiero potem popiłam 2 łykami czystej wody - tak, żeby tylko gardło przepłukać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-03, 07:47   #2966
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie Mamusie

Ja już na nóżkach, małego do przedszkola w końcu zaprowadziłam po tyg. przerwy.
Zaraz zabieram się za śniadanko i jogurcik.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, najwcześniejsza chyba Svinecki, więc mocno zaciskam

Dziękuję kochane za gratulacje. JUż właściwie dotarła do mnie myśl, że wiem kto tam siedzi i już inaczej niż po imieniu nie mówimy do naszego brzuszka.
Próbuję rozweselic synka, że teraz będzie mógł miec z bratem wymarzone piętrowe łóżko stylizowane na straż pożarną, bo z siostrą byłby problem - na dole musiałyby byc kwiatki na górze straż. Mam nadzeję, że syzbko mały żal mu przejdzie
Stary 2009-03-03, 08:18   #2967
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Pewnie że pokaze, postaram się jutro. A jak jesteś chudzinką, to na pewno będzie pasować, jak napisała Svinecka. Ja w pierwszym momencie przerazilam się że taka wąska jest
Super, będę czekała .

Cytat:
Gratulacje kopniaków Doczekałaś się jednak...super
Dziękuję , doczekałam się i warto było czekać .

Cytat:
W haftowaniu to ja amator jestem, ostatni raz w podstawowce...ale zaczęłam dzisiaj i idzie całkiem sprawnie Pokaże Wam jak skończę...ciekawe kiedy to bedzie bo troszkę czasu to zajmuje.
Pokaż koniecznie, ja do takich spraw nawet się nie zabieram .

Cytat:
ja na 19.30, więc pewnie dopiero wieczorem tu dotrę...ale proszę o kciuki...one zawsze pomagają...a dzisiaj martwię, bo od wczoraj wieczora boli nie brzuch...jeszcze tak nie bolał i nie wiem o co chodzi... jestem jednak pełna nadziei że jutro zobaczę całą i zdrową Zuzinkę...
Będziemy trzymać kciuki za wizytę, nie zamartwiaj się, pewnie Zuzia sobie przestrzeń życiową powiększa , zobaczysz sama dzisiaj, jak Jej dobrze .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
słucham namietnie, mam ich naście utworów i nic
(...)
Laski...autko mam bosskie za tydzien bede mogla nim smigac jupppi, hurra
Kasia, nie wiem, co Ci napisać, bo kilka dni temu samej mi było przykro, że u mnie nic . Jestem z Tobą i trzymam kciuki, żeby to już... . Cieszę się, że jesteś zadowolona z autka .

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte dopiero 17 marca, ale czas tak szybko leci, że nawet się nie obejrzę, a już będę w drodze do gina.
(...)
Też oczywiście trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Sweet, ja mam wizytę 13-go (w piątek!), a USG 18-go, a umawiałam się jakoś w lutym na to USG, więc teraz się cieszę, że już marzec . A mnie na razie brzuch nie dokucza, czasem coś zaboli, ale króciutko. Wszystko przede mną .

Cytat:
zobaczcie co znalazlam:
http://allegro.pl/item560999506_suki...m_paskiem.html

co sadzicie? mysle, ze bedzie dobre i teraz i po porodzie[COLOR="Silver"]
Ten pasek mi się w ogóle nie podoba.
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Majka super wiadomość, też się cieszę

Cytat:
Gratulacje! No i doczekałaś się Super uczucie, prawda.....
Dziękuję . Uczucie niesamowite

Cytat:
Dzien dobry
... i Miramej została kopnięta
Nooo

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A dzisiaj mi się śniła moja dzidzia I oczywiście była chłopczykiem - przecudnym, grzeczniutkim. Tylko w moim śnie to było zaraz po porodzie a on już mówił "baba" Taki fajny cieplutki był ten sen, że aż mi się przykro zrobiło jak się obudziłam.
Bo to zdolne dziecko będzie

Cytat:
no nareszcie!!! Koniec zamartwiania się
Tak jest

Cytat:
Witajcie Mamusie

Ja już na nóżkach, małego do przedszkola w końcu zaprowadziłam po tyg. przerwy.
Zaraz zabieram się za śniadanko i jogurcik.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, najwcześniejsza chyba Svinecki, więc mocno zaciskam

Dziękuję kochane za gratulacje. JUż właściwie dotarła do mnie myśl, że wiem kto tam siedzi i już inaczej niż po imieniu nie mówimy do naszego brzuszka.
Próbuję rozweselic synka, że teraz będzie mógł miec z bratem wymarzone piętrowe łóżko stylizowane na straż pożarną, bo z siostrą byłby problem - na dole musiałyby byc kwiatki na górze straż. Mam nadzeję, że syzbko mały żal mu przejdzie
Przejdzie, Ty mu pomożesz, dzieci szybko zapominają

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-03, 08:26   #2968
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy gratuluje Antosia Ja mam usg 11 marca, czyli juz niedlugo, nie moge sie doczekać Nie chce mi sie nic pisac ostatnio, ale czytam was regularnie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:45   #2969
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Unholy gratuluje Antosia Ja mam usg 11 marca, czyli juz niedlugo, nie moge sie doczekać Nie chce mi sie nic pisac ostatnio, ale czytam was regularnie
a co za leń Cie opętał???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-03, 08:48   #2970
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

o kurcze rzeczywiscie pech za toba chodzil.........a piatek 13 dopiero przed nami!!!

Cytat:
Cześc Kochane

Gratulacje małego Antosia!!! nareszcie mozecie mowic do brzuszka po imieniu

Cytat:

Zawsze chcieliśmy miec trójeczkę brzdąców i jak Bozia na to pozwoli, to chcemy, żeby następna Dzidzia pojawiła się w nie dużym odstępie czasowym od Antosia
Myśleliśmy, że zaczniemy poważnie się starac, jak będzie miał ok 1.5 roczku. Ale zobaczymy jak się życie potoczy. W każdym bądź razie takie są plany

my tez mamy plany gdzies za 2 lata zmajstrowac kolejnego potomka, zawsze chcielismy miec dwojke dzieci!

a mnie wczoraj wieczorem i cala noc brzuch pobolewal i strasznie twardy był......
mam nadzieje ze to nic groznego!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości