|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VII
Samiec znowu dzwonił czy u mnie napewno już wszystko ok , zrobiłam sobie pyszną kawkę zainspirowaną przez Gayenkę i Vibeskę (spieniłam mleko, dolałam kawę, wrzuciłam kostke czekolady z nadzieniem adwokatowym . Żałuje, że nie ma już nigdzie cappuccino kokosowego Tchibo, bo było pyszne z takim spenionym mlekiem + kostki lodu - piana taka sztywna wychodziła, że kostki nie chciały opaść na dno tylko zostawały na pianie, na wierzchu, na upalne lato - genialne).Słucham najnowszą płytę Lily Allen, zaraz ciąg dalszy rolniczenia, może pazury pomaluję
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a widziałaś ją gdzieś? ostatnio w żadnej aptece nie mogłam znaleźć, w internecie najczęściej są, ale z krótką datą ważności.. Cytat:
za tłusty, a w moim przypadku to duże błyszczenieza to emulsja ![]() tu jak zawsze kusicielstwo chciałabym też jakiś żel TBS skoro w tak korzystnej cenie. Albo ze 2 i napaliłam się na puder rozświetlający EL, limitowanka na lato
|
|
#4893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Narazie dowiedziałam się, że szykuje mi się podróż do Kato w czwartek na lotnisko po sis cioteczną, bo jej mamie cos się z kręgosłupem porobiło i nie może wstac z łózka.. Cytat:
Chciałam Wam powiedzieć, że Gajenka jest szalona dostałam dziś od niej taka paczkę, że jeszcze zbieram szczękę z podłogi. Adaś będzie grzechotał stópkami w nowych skarpetkach i gryzaczek dostał i ja tyle różńych dobrodziejstw, że ona miała chyba gorączkę jak pakowała to wszystko..![]() W każdym razie Gajusiu dziękujemy serdecznie Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-03-03 o 12:43 Powód: wypatrzone literówki ofkors |
|||
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Olenko a co z synkiem Twojej siostry? Maluszek ma sie juz lepiej?
|
#4895 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Hej. ![]() Mogę wrócić..? Chyba nie dam rady nadrobić wszystkiego.. Ale u mnie powoli zaczyna się robić spokojniej, nawet znajduję trochę czasu dla siebie. Mam ogólnie sporo życiowych zaległości, staram się powoli jakoś znowu odnaleźć. ![]() I dlatego też chciałabym wrócić na wizaż. ![]() Tyle zawirowań ile ja miałam przez ostatnie dwa miesiące to chyba przez ostatnich 5 lat nie przeżyłam.. Nawet nie wiem o czym opowiadać. Może tylko tyle, że prawdopodobnie rezygnuję ze studiów. Pisze "prawdopodobnie", bo decyzję już właściwie podjęłam, ale dałam sobie czas do końca tygodnia, zostawiam sobie te parę dni na przemyślenie. ![]() A co dalej, sama nie wiem.. Chyba muszę jakoś inaczej ułożyć sobie życie. ![]() Fajnie Was znowu "widzieć".. ![]()
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-03-03 o 13:11 |
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
em ciesze sie, ze jestes
a decyzje podejmij tak, zeby byc w zgodzie ze soba
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Emuś
fajnie że jesteś.Ale jak to zrezygnować ze studiów?? Chciałaś studować TiR i tak sie cieszyłaś jak sie dostałaś.Jakkolwiek by nie było, decuzja nalezy do Ciebie i skoro tak zdecydowałaś to widać masz powody
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
em
A ja właśnie wróciłam od dermatologa; wylazły mi na twarzy jakieś plamy i prawdopodobnie mam uczulenie na jakiś kosmetyk Muszę znaleźć winowajcę. Dermatolog zalecił zrezygnowanie z makijażu... a jak nie dam rady to mogę tylko lekko się przypudrować i to wszystko
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Obliczyłam sobie ile dostanę zwrotu podatku ... 97 zł
Gdzie te czasy kiedy dostawałam tyle ile możliwe czyli ponad 500 zł
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
W piątek wypisano go do domu. Generalnie niektóre badania przeczą sobie nawzajem i lekarze zaczynaja podejrzewać, że to jakaś jego cecha specyficzna, która poprostu będzie całe życie, bo siusia normalnie
Cytat:
|
|
|
|
|
#4901 |
|
|
No właśnie, gdybym chciała postąpić zgodnie z sobą, tak jak pisze ziz, to już od tygodnia by mnie nie było na uczelni. Ale jakoś nie potrafię tak z dnia na dzień przestać tam chodzić, męczy mnie to, że nie potrafię po prostu podjąć decyzji i ponieść jej konsekwencji. Do piątku i tak muszę zdecydować, więc wszystko się wyjaśni. Boję się tylko, że kiedyś będę tego żałować nie pamiętając o tym, że była to jedyna w zgodzie z sobą decyzja.
Jeśli poszłabym w przyszłym roku gdzieś indziej to pewnie na TiR na AGH. Większość przedmiotów podobna, więc powinnam się tam dobrze czuć. Ale na razie to w ogóle jestem nastawiona anty na wszelkie rodzaje studiowania. Chyba nie tak to sobie wyobrażałam. ![]() Napiszę wam kiedyś dokładniej o co chodzi, ale na razie nie chcę tego rozgrzebywać bo to wszystko wciąż świeże, a ja w pracy siedzę i nie bardzo mogę sobie pozwolić na zachwiania emocjonalne. ![]() Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam.
|
|
#4902 |
|
Miss Pudernica
|
Em
Sleepy
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Emuś studia na pierwszym roku bardzo często sa nudnawe, sama pamiętam jak się męczyłam z historią myśli psychologicznej i innymi zakurzonymi przedmiotami, ale potem zawsze robi się ciekawiej i w końcu sa tez przedmioty dla których czlowiek dane studia wybierał
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo, I rok jest o tyle trudny, że trzeba przyzwyczaić się do nowego "systemu" nauki i zajęć, które wygladają inaczej niż w szkole.
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
ja po pierwszym roku bylam zachwycona studiowaniem. wydawalo mi sie, ze bede studiowac cale zycie, zaczynajac coraz to nowe kierunki. kryzys przyszedl na III roku, wykrylam u siebie tzw. 'syndrom III roku'
gdybym tak miala po I czy II semestrze to nie wahalabym sie ani minuty. ale do konca praktycznie jeszcze dwa semestry, szkoda mi poswieconego czasu.
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja I rok przeszłam w depresji, po LO miałam duże zaległości z chemii i biologii (te przedmioty miałam tylko 2 lata) kóre musiałam nadrobić sama, bo na studiach nikt nie tłumaczy podstaw, zaczyna się od pewnego poziomu. Czego sie nie umie, nie rozumie - trzeba samemu nadrobić. Czesto myślałam o zrezygnowaniu, ale nei zrobiłam tego. Bardzo dużo mnie to ksztowało. Na II roku zaczęlam pracować, przyzwyczaiłam sie do nowego miasta (choć i tak jakoś szczególnie Krakowa nie polubiłam), do nowych ludzi, do innego sposobu nauki. Jak już przeszłam w wielkich bólach I rok, to zal mi było zrezygnować. Później było coraz lepiej, choć oczywiście zdarzały sie mega doły, zniechęcenie, uczucie bezradności i że jestem idiotka skoro nie rozumiem biochemii czy genetyki, a inni zaliczają kolokwia, egzaminy bez problemu
Nie było "łatwo i przyjemnie", moje studia nie były studiami o jakich słyszałam z opowieści, ze niby zero nauki, same imprezy, olewanie itp ![]() Ehh ...
|
#4908 |
|
|
Mi się bardzo podobają moje studia i nie wyobrażam sobie siebie na innym kierunku.
Ale na innej uczelni jak najbardziej.Rozumiem, że może być ciężko, bo dużo materiału, bo tyle egzaminów, bo do tego zaliczenia, tysiące stron do przeczytania i w tym wszystkim masa niepotrzebnych rzeczy.. Ja oczekuję tylko tego, żeby oceniano mnie sprawiedliwie i ze względu na moją wiedzę, a nie na swoje widzimisię / upodobania / pierwsze wrażenie / skłonności do lizusostwa. I jeszcze tego, żebym mogła zachować jakąś godność bez błagania o coś, co mi się po prostu należy.
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
tez skonczylam TIR ale w rzeszowie i w sumi eto zlauje kierunku troszke bo teraz robie zupelnie cos innego
(poprostu moglam inny kierunek) ogolnie TIR spoko ja mialam super uczelnie (wykladowcy to inn apsrawa) i super ludzi ogolnie teraz bym sie wrocila na studia z przyjemnoscia to byly piekne lata![]() ![]() ale mam syneczka i pewnie sobie poki co daruje jak cos to mzoe z rok a emmesik gdzie ty studjujesz na AWF? ja tamstratowalam i mialam sporo nauczycieli z AWF jak dr Alejziak czy Kaganek tak czy siak trzyma kciuki bo stujujesz to co ja wiec decyzja nalezy do Ciebie powodzenia zawsze mozesz sobie zrobic rok przerwy---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Cytat:
moj wykladowca nazwalm nas kiedys baranami a inna kobita stwierdzial ze na Tirze to sam chlam studjuje TIR
|
|
#4911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi krem służył właśnie o dziwo dobrze latem, ale chyba jednak w tym roku kupię emulsję ![]() Cytat:
emuś fajnie, że jesteś ![]() Wg. mnie szkoda żebyś rezygnowała ze studiów, no ale jeśli czujesz, że nie jesteś tam do końca szczęśliwa to zrób jak uważasz. Ja np. sobie pluję w brodę, że nie zrezygnowałam na I roku, ale ja wybrałam kierunek przypadkiem i bez sensu ![]() ----------------- Byłam dziś wreszcie w Naturze, kupiłam sobie żel do golenia Nivea, żel Nivea Waterlily(no nie mogłam się oprzeć ), zestaw Pantene Intenswyna Regeneracja(odżywka + szampon) i serum Eveline na tłuszczysko i cellulit
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4913 | |
|
|
Cytat:
![]() majula, nie studiuję na AWF. ![]() Żadna uczelnia nie spełnia tych wymogów? No to właśnie dlatego ja nie mam zamiaru w ten sposób studiować. Sam papierek mi nie potrzebny, jeśli mam go dostać za lizanie doktorkom d. Można próbować raz i drugi i trzeci, w końcu zauważa się co się tutaj liczy i o co właściwie chodzi..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu z domu nie wychodzila tylko sie uczyla i byla 2 na roku ale sie liczyla wiedza i jeszcze pracowala ale to w PL chyba nie realne ale ja np bylam swiadkiem korupcji na uczelni ni epwoiem jakiej ale jak zdawalam na studia gostek podszedl do kobitki i powiedzial jej co ma pisac ale glowa do gory a noz a AGH jest inaczej lub innej uczelni sa doktorkowie co nie lubia lizustwa znam takich choc moja straoscina miala niektore oceny za lizustwo
|
|
#4915 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ale mi smaka narobiłaś na taką kawkę mmmmmm
![]() A w domu żadnych cukierków nie ma :/ A wiecie co ja dziś wymyśliłam - przeszłam samą siebie ........ Kupiłam serek wiejski z piętnicy i wkroiłam tam michałki ![]() Mniam, obłędne w smaku połączenie mrrrrr ![]() True posmyraj Adasia po brzuszku ![]() I dla Ciebie buziaki też ![]() A Gajusia to jest mój aniołek, ja jej tyle zawdzięczam, że nawet nie wiecie ile ...... Em, studiowanie to nie lukrowa sprawa, ale trzeba to przejść i tyle, nikomu nic nie udowodnisz w ten sposób, tyle tylko że zostaniesz bez studiów. Ale zrobisz co zechcesz - to Twoja decyzja. Kupiłam podkład mineralny Maybelline w odcieniu nude ![]() Zobaczymy jak się spisze, póki co ma idealnie żółty kolor bez grama różowości. I mały komplecik pędzeków w Rossmanie, są śliczne I upatrzyłam sobie buty
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie coś nie bardzo ciągnie na słodycze ostatnio. Powiem szczerze, że od kilku dni piję zieloną herbatę i jakbym nagle straciła ochotę na wszelkie śmieciowe żarcie - wczoraj w sklepie przeszłam obojętnie obok moich ulubionych chipsów i słodyczy Kilka batoników leży w szafce w domu i pracy a ja nie mam na nie ochoty.
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio sobie folguję w jedzeniu....
Jem jakieś śmieci a nie powinnam. Z moimi żołądkowymi sensacjami powinnam jednak bardziej uważać. Ale wiosennie za oknem i jeszcze jest tak jasno
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam. jesli nie spelnia sie w tym, co robi, to lepiej, zeby te studia rzucila i byla spokojna. nie pochwalam takiego studiowania tylko po to, by studiowac i miec papier. bo zeby byc dobrym w swoim zawodze trzeba sie calkowicie studiom poswiecic, a czasami po prostu nie warto. to, czego oczekujemy przed studiami bardzo czesto mija sie ze studyjna rzeczywistoscia.
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mów jakie buty ![]() Cytat:
Jestem już po zaopatrzeniu w aptece w maście i płyny do przemywania więc na noc sie tym wymażę i mam nadzieję na jakieś szybkie efekty. Poza tym kupiłam micel LRP, tonik dla wrażliwców Garniera i dwa żele pod prysznic. Od razu mi lepiej
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

skoro w tak korzystnej cenie. Albo ze 2
no i wyniki takie nie bardzo mi wyszly ostatnio, w sobote dostalam skierowanie no a dzisiaj poszlam prywatnie 

fajnie że jesteś.
Muszę znaleźć winowajcę. Dermatolog zalecił zrezygnowanie z makijażu... a jak nie dam rady to mogę tylko lekko się przypudrować i to wszystko
Gdzie te czasy kiedy dostawałam tyle ile możliwe czyli ponad 500 zł 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)