Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-02, 23:20   #241
rosali
Przyczajenie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma??

Powiem wam ze mi na studiach (a studiowalam zaocznie) duzo lepiej sie powodzilo niz teraz z dyplomem mgr. Mialam prace, mialam kase, a teraz nie mam ani jednego ani drugiego. W trakcie studiow pracowalam, a po odbylam polroczny staz w swoim zawodzie i tez jestem w takiej samej sytuacji jak wy. Wysylam multum cv i jest nikly odzew, nawet ostatnio poroznosilam cv w centrach handlowych po sklepach i dupa zbita, bylam tylko na jednej rozmowie, a chetnych do tego sklepu bylo duzo. Normalnie paranoja jakas, ja juz trace nadzieje ze znajde cokolwiek, a szukam juz 4-ty miesiac
rosali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 23:57   #242
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cotynato, ja też zaliczyłąm roczną przerwę w życiorysie... poszłam sobie wtedy na staż do biblioteki... oczywiście w PUPie nie powiedziałam, że jestem w trakcie studiów, bo by mi nie dali tego stażu, a tak miałam chociaż to Tylko trochę źle wybrałąm, bo załątwiłąm sobie w bibliotece... myślałąm, że po studiach będzie sie to liczyć jako doświadczenie zawodowe, ale teraz okazuje się, że ten staż nie jest nic wart, bo w urzędach liczy się tylko i wyłącznie doświadczenie w urzędzie
Ty możesz zrobić podobnie, tylko nie rób tego błędu co ja i wybierz sobie staz zgodny z kierunkiem twoich studiów

Rosali, ja na studiach to tez miałam super
Moja rodzina nie jest zamożna, więc dostawałam stypendium socjalne, do tego ciągle pracowałąm na promocjach, moi szefowie mnie lubili, więc dawali mi najlepiej płatne akcje Miesięcznie to tak ponad tys zł miałam, a dla studenta to naprawdę spora kasa
Do tego mieszkałam w tej samej miejscowości co mój TŻ, miałam tam pełno przyjaciół z którymi ciągle imprezowałam... życie jak z bajki

A teraz, nawet na bilet autobusowy nie mam i muszę sie prosić...
Stary 2009-03-03, 00:02   #243
martyna_martyna
Rozeznanie

Edytowane przez martyna_martyna
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:17
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 00:14   #244
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Dobrze Martyna, że jeszcze pamiętasz jak to jest gdy sie szuka pracy...
Mnie wczoraj wkurzyłam moja przyjaciółka, tym, że sama zapomniała co działo sie w tamtym roku... Wtedy ona szukała pracy i wszystko było dla niej do dupy. Ja ją pocieszałam, pomagałam szukać, az w końcu i Jej sie udało.
A teraz jak ja jestem w takiej sytuacji co Ona wtedy, to Ona zaczyna mi wymyślać jakieś złote rady co ja powinnam zrobic i co robię nie tak i jakoś cięzko jest jej zrozumieć, czemu ja nie latam ciagle na rozmowy...
Gdybym ja Jej w tamtym roku gadała to co mi ona teraz, to chyba bym oberwała
Stary 2009-03-03, 05:30   #245
vainilla
Zakorzenienie

Dot.: Kto ma doła z powodu braku pracy?

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Właśnie przejrzałam pierwsze lepsze ogłoszenia z okolicy i faktycznie

Dziewczyny,może głupie pytanie, ale czy osoba zaraz po maturze ma szansę znaleźć pracę np.: w sekretariacie? w ogóle jakie wykształcenie,po jakich studiach są takie osoby?
ma szanse (pracowalam tak i w sekretariacie na zastępstwie i w recepcji) a moze raczej miała szanse przed kryzysem, bo teraz zawsze znajdzie się ktoś bardziej wykształcony na to stanowisko

spróbujcie wkręcać się gdzieś przez staże-jest początek roku więc jeszcze je mają. kasa nieduża ale dowiadczenia można złapać,CV podreperować a jak pokażesz się z dobrej strony to mogą cię nawet zostawic

ja od wczoraj zaczęłam taki staż bo mialam już dośc wylewania łez z powodu bezrobocia. fakt-teraz jestem podobnie zalamana ale przez to że codzień muszę tak wczśnie wstać. ale cóż

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 07:02   #246
a_girl
Raczkowanie

Też się dołączam do Was dziewczyny... Ja szukam już kawał czasu... i nic. Pomimo wysłanych CV i rozmów przeważnie pracę dostaje ktoś ze znajomościami. Idziesz na rozmowę, ale i tak wiadomo, kto dostanie pracę... Irytuje mnie ta sytuacja...
a_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:10   #247
architekt80
Zakorzenienie

dzien dobry dolacze sie o ile pozwolicie

co prawda mam prace ale chce ja zmienic na inna , pisze wlasnie CV przez ten kryzys czarno to widze bardzo

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 08:17   #248
architekt80
Zakorzenienie

ja tez zaczynam szukanie z tym ze chce zmienic ta prace ktora mam , a jak nic fajnego nie znajde to nie zmienie

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:37   #249
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez architekt80 Pokaż wiadomość
dzien dobry dolacze sie o ile pozwolicie

co prawda mam prace ale chce ja zmienic na inna , pisze wlasnie CV przez ten kryzys czarno to widze bardzo
moim zdaniem w Polsce nie ma jeszcze jako takiego kryzysu to tylko częściowe wytłumaczenie takiego procentu bezrobocia w kraju. w handlu zawsze była praca, a tutaj nagle utargi w sklepach spadają, redukcję, obcinanie godzin... nie jestem specjalistką-ekonomistką, ale czuję w kościach, że ten kryzys dopiero UDERZY

od 3 miesięcy szukałam pracy. wczoraj dostałam się na staż - lepsze to, niż siedzenie w domu i użalanie się nad sobą. było mi strasznie ciężko - zupełnie tak jak Wam. nie zdawałam sobie tylko sprawy, że jest aż tyle bezrobotnych Wizażanek

wielokrotnie rozmawiałam z Tżetem i wypłakiwałam się, że jestem do niczego, że nikt MNIE nie chce do pracy, że do niczego się nie nadaję, że nie mam już siły... bywałam na rozmowach. w większości przypadków pracodawca nie czytał nawet mojego cv bo nie miał pojęcia, że się uczę, mimo iż wszystko było dokładnie opisane zawsze było jakieś "ALE" :/

zdesperowana poszłam do Mc Donald's. tam również nie było dla mnie miejsca. aplikowałam na DZIAŁ KAS (nie to, żebym potępiała tą pracę, bo żadna praca nie chańbi, ale nie wyobrażałam sobie, że kiedyś mogę szukać pracy w hipermarkecie) rozmowa była wręcz poniżająca sklep się jeszcze do końca nie wybudował, więc miałam stać na placu budowy. wchodzę - widzę masę ludzi. przychodzi jakaś babka i pyta : PAŃSTWO APLIKUJĄ NA DZIAŁ KAS? chiało mi się kląć (wielka ka-mać aplikacja na dział kas) zabrała nas spod baraków, wiodła niewykończonym budynkiem, aż dotarliśmy na salki, w której usiedliśmy w kółeczku, a w środku 3 pożal się Boże biznes women czułam się straszliwie poniżona. później w dodatku zadzwoniła i powiedziała, że ma NIEPRZYJEMNOŚĆ POINFORMOWAĆ, ŻE NIE MOJE CV NIE PRZESZŁO. tą informację dostałam w tramwaju i łzy pociekły mi ciurkiem :/ taka poniżająca rozmowa i jeszcze mnie nie chcieli

wtedy miałam ochotę przerwać studia, wyjechać za granicę i NIGDY nie wracać - przecież nie ma w tym kraju dla mnie miejsca... udało mi się jednak dostać na ten staż.

ja odetchnęłam z ulgą. Wy w końcu też odethcniecie
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:18   #250
Kaluch
Rozeznanie

ehhmam to smao tyle, ze mam jeszcze problemy ze zdrowiem i dla mnie to straszne, ze miałabym obługiwać klientów którzy patrza na moje chore ręce pracowałam od listopada do poczatku stycznia w dobrej firmie dobrze mi płacili, wrecz idealnie, ale czułam sie tam jak 5 koło u wozu, ciagle mna pomiatali-wynies przynies pozamiataj-a pracowałam na stanowisku sprzedawca tak jak inne dziewczyny-firma niby znana i renomowana, sami bogaci klienci.. wszystko drogie i ekskluzywne..niby bo atmosfera w pracy straszna;/ nie miałam nawet ochoty wstawac z łózka zeby tam jechac... dla mnie to była katorga, ale dzielnie sie usmiechałam na wszystkie polecenia i je wykonywałam-polecenia od dziewczyn starszych o 2-5 lat;/ ale byłam zawzieta, bo gdzie bym tyle zarobila... a pieniadze byly mi potrzebne;/ nagle jednego dnia przyjechałam- a one mi mowi-ty tutaj juz nie pracujesz.... zero wyjasnien.. zebrałam sie i poszłam... teraz dopoki nie uporam sie z choroba nawet nie chce szukac pracy-chociaz w domu czuje sie jak pasozyt;/ mój narzeczony dobrze zarabia-awansował[jestem z niego bardzo dumna ], a ja wyć mi sie chce

-z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa.

sty-love.blogspot.com

Edytowane przez Kaluch
Czas edycji: 2009-03-03 o 09:19
Kaluch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:23   #251
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

To i ja niestety się dołączę...swoją historię opisałam w wątku "skończyłam studia i jestem bezrobotna",pracy szukam od października,każdy tydzień kręci się tylko wokół wysyłania podan i chodzenia na testy/rozmowy.W tej chwili mam takiego doła,że najchętniej nie wychodziłabym z domu,nie spotykam się ze znajomymi,bo nie mam na to sił,staram się coś robić przy doktoracie,zajmuję się innymi sprawami,ale czuję,że w moim życiu nic się nie dzieje....ostatnio miałam takiego doła,że przez 3 dni z rzędu płakałam i nie mogłam się pozbierać.

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 09:47   #252
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Skończyłam jedne studia,kończę 2-uważałam,że w tym wypadku będzie atutem,że mam zajęcia tylko jeden dzień w tygodniu...ale się myliłam.Biegam teraz z podaniami po CH-ale piszę,że nadal studiuję,ponieważ logicznie myśląc,nie zatrudnią do sklepu osoby,która jedne studia skończyła i studiuje nadal Teraz siedzę na necie,wyszukuję jakies oferty,będę nadal wysyłać...może się uda.
I do tego ten kryzys musiał akurat teraz mieć miejsce
Aha-wysyłałam podania zgodnie z moim wykształceniem...dostałam łącznie 5odpowiedzi,że nie ma miejsc(a wysłałam ponad 200podań,bo liczyłam).
Paulinka22 udzielałam się w Twoim wątku nawet
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 10:54   #253
askaa1311
Przyczajenie

GG do askaa1311

Również się dołączam... od trzech miesięcy nic
askaa1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:45   #254
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Hehe,dziewczyny,może założymy wspólnie jakąś firmę i będziemy pracować razemzawsze to jakies rozwiązanie
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:48   #255
bluesky00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Hehe,dziewczyny,może założymy wspólnie jakąś firmę i będziemy pracować razemzawsze to jakies rozwiązanie
Oj taaaak To by bylo najlepsze wyjscie
Ja wyslalam 135 odpowiedzi na oferty pracy,i nawet JEDNEJ odp nie dostalam...

[ori_bas]394156[/ori_bas]
bluesky00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:42   #256
askaa1311
Przyczajenie

GG do askaa1311

Czemu nie ja się pod tym podpisuję
askaa1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:57   #257
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

też się piszę !

szczególnie po dzisiaj jak o 9 rano dostalam telefon ze jednak rozmowy nie będzie i nara.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 13:48   #258
molka11
Rozeznanie

hej dziewczyny, dołącza się nowa bezrobotna z wrocka 2 miesiące w domu na dupie, dziesiątki wysłanych i rozniesionych CV. Byłam na 2 rozmowach i czekam. niby mam coś nagrane, ale nic pewnego. A wam zazdroszczę, że macie ochotę sprzątać w domu bo mi się nawet z łóżka nie chce wstać zrobić coś ze sobą, mieszkaniem itp.
architekt80 - jesteś architektem wyuczonym?

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 14:01   #259
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

Widzę,że wrocław dominuje chociaż nie wiem czy sa powodu to takiego uśmiechu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 14:28   #260
Malla
Nie depcze krokusów

Nati - w Krakowie jest mnóstwo ofert dla studentów, ulotki, telemarketing, sama od tego zaczynałam.
Stary 2009-03-03, 14:37   #261
molka11
Rozeznanie

niestety
ja pochodzę z mniejszego miasta i tam wszyscy bezrobotni znajomi zazdroszczą mi, że jestem we wrocku bo tam przecież taaakie możliwości, praca na ulicy leży, itp. niestety - większe miasto, więcej miejsc pracy, ale i konkurencja większa i wymagania pracodawców inne.

Stary 2009-03-03, 14:46   #262
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

no faktycznie sam wrocław. Myślałam że tu w tym ,,wielkim mieście,, tylko ja mam problem ;]

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:28   #263
bluesky00
Rozeznanie

A ja z Warszawy..i tez mam ten sam problem..chyba ze jestem jakims nieudacznikiem,i wszyscy z Wawy moga znalesc prace tylko ja nie

[ori_bas]394156[/ori_bas]
bluesky00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:32   #264
Ann80
Raczkowanie

wiecie co?? jak to przeczytałam to sie az poryczałam;( ja szukam pracy juz ponad rok;( czuje sie taka do niczego... nikomu niepotrzebna;( mam 26 lat i nie mam pracy. jest mi strasznie zle...czasami siedze w domu i cały dzien płacze moi znajomi wogole mnie rozumieja nikt mnie nie rozumie..a ja jestem załamana. znalazłam w koncu miejsce dla siebie..nie jestem sama w tej beznadziei
Ann80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:52   #265
strawberka
Zakorzenienie

dziewczyny...a moze pokazcie komus swoje CV, moze jest z nim cos nie tak? moze wybierzcie sie do agencji posrednictwa pracy? a moze jest tu jakas wizazanka pracujaca w HR, ktora wam pomoze i wskaze co robicie nie tak?
ostatnio poprawilam CV dla siostry TZ i zaprosili ja na rozmowe

gdzie szukacie pracy? oprocz gazet, pracuj.pl polecam rowniez serwisy goldenline.pl oraz profeo.pl- tam nieraz to Ciebie znajduja a i ty mozesz wybierac w ogloszeniach
Stary 2009-03-03, 18:09   #266
molka11
Rozeznanie

strawberka dzięki za radę ja po pierwszych kilkunastu wysłanych CV i braku odpowiedzi myślałam, ze wpisałam zły nr kontaktowy Jak się okazało jest poprawny, ale tel nadal milczy. Uważam, że moje CV jest poprawne, a nawet b. dobre. Moim zdaniem tu chodzi o sytuacje na rynku. Jak szukałam mojej 1 pracy to po paru dniach dostałam pierwsze zaproszenie na rozmowę i pracę znalazłam w tydzień. Później nawet kilka tyg dzownili do mnie z zaproszeniami. Wydaje mi się, ze teraz jest zupełnie inna sytuacja na rynku. Pracodawcy otrzymuja po kilkaset alikacji i mogą nawet nie dobrnąć do mojego CV. Poza tym ludzi z moim doświadczeniem i wykształceniem ubiegających sie teraz o pracę są setki.
Ja z miłą chęcią przejrzę podane stronki. W sumie to nie chce mi sie już szukac pracy bo niby mam już coś obiecane, ale tylko na słowo. Efekt całymi dniami siedze i się modle o tel ;0

Stary 2009-03-03, 18:12   #267
karrina
Przyczajenie

ja dziś byłam na teście i rozmowie. wyniki w poniedziałek- strasznie będzie mi się pewnie wlokło te kilka dni.. tez odbyłam staż i to długi 9 miesięcy i nic -jak się nie ma układów i znajomości to lipa stażyści są tanią siła roboczą jak to juz któraś z was powiedziała może jak sie dobrze trafi na staz to poźniej jest ok ale w policji tak nie jest.
Stary 2009-03-03, 18:18   #268
strawberka
Zakorzenienie

specjalistka nie jestem, ale jak ktos bedzie chcial, to niech wysle mi PW, podam maila i zerkne na Wasze CV, moze troche Wam je podrasuje lub podpowiem trzymam za Was kciuki
Stary 2009-03-03, 19:38   #269
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

Cytat:
Napisane przez Ann80 Pokaż wiadomość
wiecie co?? jak to przeczytałam to sie az poryczałam;( ja szukam pracy juz ponad rok;( czuje sie taka do niczego... nikomu niepotrzebna;( mam 26 lat i nie mam pracy. jest mi strasznie zle...czasami siedze w domu i cały dzien płacze moi znajomi wogole mnie rozumieja nikt mnie nie rozumie..a ja jestem załamana. znalazłam w koncu miejsce dla siebie..nie jestem sama w tej beznadziei
Kochana ja mam to samo,teraz już trochę wzięłam się w garść,ale miałam takie fazy,że leżałam cały dzień w łóżku i ryczałam Gdy próbuję się wyżalić koleżanką-które albo studiują,albo maja (załatwiona) pracę to słysze tylko banalne "nie martw się"...nie ma to jak zrozumienie

Stary 2009-03-03, 19:51   #270
molka11
Rozeznanie

taaak, to,ze 'jakoś to będzie' albo 'będzie dobrze' zaczęło mnie strasznie irytować :/ niestety, jak sie nie jest bezpośrednio zainteresowanym to ciężko się wczuć. Wiem, ze najważniejsze to zająć się czymś. Sama wiem, ze jak gdzieś wyjdę, umówię się to mam lepszy nastrój itp, ale ostatnio mi się nawet z łózka nie chce wychodzić.
Strawberka - zawsze to nowe spojrzenie może wyłapać gafy na które z przyzwyczajenia nie zwraca się uwagi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości