Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 17:52   #4891
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
musze sie Was poradzić. Troche mi głupio ze tak ciagle o tej pracy mówie.

Byłam dziaisj w firmie i tak jak myslałam odrazu dostałam wypowiedzenie. Jeszcze przysługuje mi 7 dni urlopu zaległego i po tym czasie (12 III) bede zwolniona.

Po rozmowie z księgowym z firmy (znajomy) znowu nie wiem co mam zrobić. Powiedział mi że moge jeszcze ten urlop przerwać chorobowym. Ponieważ ostatnie zwolnieania były zwiazane z ciążą, jeżeli zdecyduje się na chorobowe to moge 6 miesiecy dostawać jeszcze wypłate, bo zwolnienie bedzie się liczyc od nowa.
Ja stwierdziłam ze juz mi sie nie chce prosic lekarzy i sie urzalać. Księgowy się zdziwił i skomentował że nawet żebym poszła do psychologa i mu posmuciła to mi da zwolnienie, zwłaszcza ze staram sie o dziecko to miałabym jeszcze na rok zagwarantowaną wypłate conajmniej.

...no i znowu zrobil mi metlik w głowie

... co mam robić ?
chyba ze rzeczywiscie pojde do psychologa zeby on mi pomogł to sobie jakos poukładać i albo dac zwolnienie albo sie z tym pogodzic.

nigdy nie byłam u psychologa sama nie wiem co mu naopowiadac.

doradźcie cos prosze.

Wiem ze kasa to nie wszystko, ale przyznam się ze miałam bardzo dobra wypłate i szkoda mi ją odpuscic
Możesz iść do psychologa, nie zaszkodzi. A może jednak się uda.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:57   #4892
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Zmierzyłam dziś temp. 37,4!!
A następnie zrobiłam test- 1 ohydna krecha!!!!!

To teraz czekam na @... Już mężowi napisałam sms...wiedział że tak będzie...niech to!

Pani Doktor..... muszę w ramach terapii zacząć myśleć tak jak Pani,
Jestem młoda, przedemną już niedługo pisanie pracy mgr. Może po magistrze pójdę się pouczyć na kosmetyczkę? Zawsze chciałam usprawnić moje "malowanie"

Nie pewni jesteśmy pracy Małża...a może sie przeprowadzimy do domu..Trzeba będzie pomyśleć o wystroju.I małz obiecał mi GAZELFREESTYLE na urodziny

A kiedy będzie czas na dziecko wtedy pojawią sie te 2 krechy... A teraz nie ma co na siłe tak myśleć, starać się ,odmawiać sobie czegoś bo a nuż...
Sweet_Jelly, przykro mi, ale póki nie ma @ jest nadzieja
Dobrze, że pomimo wszystko nie tracisz optymizmu, tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Może jeszcze nic straconego?

Od dzisiaj listę prowadzi dra. Proszę do niej kierować wszelkie prośby o zmiany na liście. Dziękuję
Malinko, dziękujemy za prowadzenie listy
ale nie opuszczaj nas zupełnie, wpadaj czasem nas poczytać, wesprzeć i podzielić się nowinkami z życia przyszłej mamusi

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzis 26dc, wczoraj nawet przemknelo mi przez mysl, zeby dzis zrobic test. Ale sobie podarowalam. Zmierzylam tylko tempke dzis rano (a nie robie tego w tym cyklu) i wyszlo 36,7 - juz wiem, ze nic z tego. Wystarczyl jeden pomiar - nie musze juz robic testu. Tak niska tempka niczego dobrego nie wrozy.
Ale jak teraz nie wyjdzie to sobie z mezem na narty wyjedziemy za 2 tygodnie A tak bym nie mogla jezdzic na nartach, hehe.
Nie trać nadziei, trzymamk kciuki za Ciebie

Cytat:
Witam dziewczynki

Byłam dziaisj w firmie i tak jak myslałam odrazu dostałam wypowiedzenie. Jeszcze przysługuje mi 7 dni urlopu zaległego i po tym czasie (12 III) bede zwolniona.

Po rozmowie z księgowym z firmy (znajomy) znowu nie wiem co mam zrobić. Powiedział mi że moge jeszcze ten urlop przerwać chorobowym. Ponieważ ostatnie zwolnieania były zwiazane z ciążą, jeżeli zdecyduje się na chorobowe to moge 6 miesiecy dostawać jeszcze wypłate, bo zwolnienie bedzie się liczyc od nowa.
Ja stwierdziłam ze juz mi sie nie chce prosic lekarzy i sie urzalać. Księgowy się zdziwił i skomentował że nawet żebym poszła do psychologa i mu posmuciła to mi da zwolnienie, zwłaszcza ze staram sie o dziecko to miałabym jeszcze na rok zagwarantowaną wypłate conajmniej.

... co mam robić ?
chyba ze rzeczywiscie pojde do psychologa zeby on mi pomogł to sobie jakos poukładać i albo dac zwolnienie albo sie z tym pogodzic.

doradźcie cos prosze.

Wiem ze kasa to nie wszystko, ale przyznam się ze miałam bardzo dobra wypłate i szkoda mi ją odpuscic
Gooha, nie zastanawiaj się tylko korzystaj z tej ewentualności
Ja bym na pewno zrobiła tak, jak radzi księgowy. Zabezpiecz się na wypadek, gdyby ciężko było Ci znaleźć pracę. Teraz w dobie kryzysu, kiedy firmy zwalniają mnóstwo ludzi o pracę wcale może nie być łatwo. Wiem, że głupio Ci prosić o to zwolnienie, ale pomyśl - jedna wizyta może ułatwić Ci życie przez kolejne 6 miesięcy. A pieniążków nigdy nie za wiele
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:03   #4893
gooha3
Zadomowienie

Dziękuje dziewczynki za rady
i za przekonanie mnie że dobrze robię.

...jak zaczełam się zastanawiać co mam opowiadać psychologowi to naprawdę tego się dużo nazbierało i od czego tu zacząć......

zobaczymy, jak dobry psycholog to sam rozszyfruje o co mi chodzi

tylko sie jeszcze zastanawiam, czy każdy psycholog może wystawiać zwolnienia tak jak zwykły lekarz?

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:09   #4894
dramaturgia prostactwa
Raczkowanie

Hej dziewczynki!!!

byłam u ginekologa jestem w 5 tyg tzn od pon zaczął mi sie 6 Macie troche świeżutkich fluidków
Stary 2009-03-03, 18:14   #4895
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dramaturgia prostactwa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!!!

byłam u ginekologa jestem w 5 tyg tzn od pon zaczął mi sie 6 Macie troche świeżutkich fluidków

od razu łapie ! !!

Gratulacje

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:18   #4896
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje dziewczynki za rady
i za przekonanie mnie że dobrze robię.

...jak zaczełam się zastanawiać co mam opowiadać psychologowi to naprawdę tego się dużo nazbierało i od czego tu zacząć......

zobaczymy, jak dobry psycholog to sam rozszyfruje o co mi chodzi

tylko sie jeszcze zastanawiam, czy każdy psycholog może wystawiać zwolnienia tak jak zwykły lekarz?
No nie wiem jak to jest z psychologami.. Myślę, że on wystawić może opinie itd., ale ze zwolnieniem może być problem. Może lepiej wybrać się do psychiaty..U mnie w pracy była taka stazystka i ona przez 2 miesiące od psychiatry przynosiła zwolnienia. Miała depresje(niby, bo tak naprawde miała sesję w szkole).

Cytat:
Hej dziewczynki!!!

Gratuluje

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:35   #4897
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
No nie wiem jak to jest z psychologami.. Myślę, że on wystawić może opinie itd., ale ze zwolnieniem może być problem. Może lepiej wybrać się do psychiaty..U mnie w pracy była taka stazystka i ona przez 2 miesiące od psychiatry przynosiła zwolnienia. Miała depresje(niby, bo tak naprawde miała sesję w szkole).

Gratuluje
Gratulacje!
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 18:36   #4898
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki!!!

o rety Gratki!!!!!!!!!!!!!!!1

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:39   #4899
martaN23
Zadomowienie

ja dziś mierzyłam temperaturke i 37tylko nie wiem czy to taki dobry znak jak myślicie?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

a dzis dopiero 22dc
Stary 2009-03-03, 18:46   #4900
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
ja dziś mierzyłam temperaturke i 37tylko nie wiem czy to taki dobry znak jak myślicie?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

a dzis dopiero 22dc
na dwoje babka wróżyła..jak się utrzyma to dobry znak, jak spadnie znaczy że @ idzie

Stary 2009-03-03, 19:20   #4901
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Hej dziewczynki!!!

gratulacje...łapie fluidka

Malinko dziękuje za prowadzenie listy
Sweet_Jelly- nie teraz to nastepnym razem...musi sie udać w końcu.

Ja dziś miałam ciężki dzień koniec miesiaca, rozliczenie bylam tak zabiegane ze zapomnialam o okresie i dzis juz mi tak nie dokuczal, ale mialam dzis ochote na cos slodkiego i zjadlam maly kawalek szarlotki..
Hmmm....wiem ze kiedys napewno sie uda, ale same wiecie jakie to uczucie kiedy nie wiecie, żyjecie w niepewnosci, jestescie pelne nadzieji, milosci i wiary a kiedy jedna kreska pokazuje sie na tescie, to opadacie z sil, odechciewa sie wszystkiego bo znow odpoczatku, naszczescie mam meza ktory mnie wspiera i nie pozwala gadac wiecznie o dzieciach i kaze mi wyluzowac i nie mowi mi kiedy, po prostu wie kiedy moze i to pelen spontan, chyba to najwazniejsze...milosc a dzidzia napewno bedzie, wazne by zdrowa

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2009-03-03 o 19:21
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:25   #4902
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

sweet jelly!
Ty w ciąży jesteś! a testy zły był!
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:42   #4903
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczynki

... co mam robić ?

doradźcie cos prosze.

idź na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
NIe wiem czy za szybko? Może tak? Termin @ jest w czw. Więc pojutrze dowiem się czy test wyszedł prawidłowo czy nie..... Temperatura ,rzeczywiście obiecująca!!!
Piersi dalej mnie pobolewają..A nigdy mnie nie bolały przed okresem... To dopiero mój 3 cykl po odstawieniu tab. więc mogłam spoooro zapomnieć z czasów przed tab i działania mojego org.

Ale mam gorszą wiadomość ...złapałam najprawdopodobniej zapalenie pęcherza i mam od jutra zwolnienie do piątku... lekarka przepisała mi 2 leki i nie wiem czy go jutro brać czy nie???
Na razie 1 z nich nie muszę brać...bo to miało być później..ale ten drugi bym musiała zacząć brać jutro rano a nie powinien być brany w ciąży..

oj może nie bierz,a może to oznaka
ja wiem co to jest zapalenie pęcherza,ja się męczę i męcze,teraz akurat dobrze jest,ale to wróci,bo tego już sie nie pozbędę nigdy
Cytat:
Hej dziewczynki!!!

łapie i wielkie gratki
to spadasz na dolna liste

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam ciężki dzień koniec miesiaca, rozliczenie bylam tak zabiegane ze zapomnialam o okresie i dzis juz mi tak nie dokuczal, ale mialam dzis ochote na cos slodkiego i zjadlam maly kawalek szarlotki..
Hmmm....wiem ze kiedys napewno sie uda, ale same wiecie jakie to uczucie kiedy nie wiecie, żyjecie w niepewnosci, jestescie pelne nadzieji, milosci i wiary a kiedy jedna kreska pokazuje sie na tescie, to opadacie z sil, odechciewa sie wszystkiego bo znow odpoczatku, naszczescie mam meza ktory mnie wspiera i nie pozwala gadac wiecznie o dzieciach i kaze mi wyluzowac i nie mowi mi kiedy, po prostu wie kiedy moze i to pelen spontan, chyba to najwazniejsze...milosc a dzidzia napewno bedzie, wazne by zdrowa
troche szarlotki nie zaszkodzi na pewno
musisz się wyluzować,ja bardzo to przezywałam ,teraz wziełam się za siebie i uczę sie z tym żyć,moze kiedyś będę w ciązy jak nie to adopcja i też będę mamusią
wiem,że to jest trudne na luzik wrzucenie,ale to jedynie wyjscie,bo mozesz się załamać,ja wiele razy płakałam i cieżko jest żyć,ale przemyślałam wszystko i jak nie własne dziecko to z domu dziecka i będę wylewac na nie swoją miłość
Stary 2009-03-03, 19:46   #4904
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Czes dziewczymki kochane

[

O ile dobrze pamietam Lisica miala robiony zatrzyk pregnylu a on zawiera hormon gonadotropine, ktory znajduje sie w moczu ciezarnych kobiet wiec mysle, ze lekarz wie co mowi.
Zrobienie testu wczesniej a czasami nawet w dniu spodziewanej @ moze dac wynik pozytywny a ciazy nie ma.....co prawda 10 dni po terminie to moze za dlugo ale...

Ja tez po pregnylu mam zalecenie zrobienia testu, gdyby @ nie przyszla, ok 2 dni po spodziewanej @

Malin, lista z dobrych rak przeszla w rownie dobre

Milego dnia!

Dzieki araczki za "obrone " .No wlasnie przez ten zastrzyk moze lekarz kazal zrobic tak pozno test. Takze wielkie odliczanie, jeszcze 8-10 dni....

A mam pytanie do araczki:
Czy po tym jak dostalas zastrzyk i po zabiegu to spoznila Ci sie @ ?
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:57   #4905
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

dramaturgia proroctwa wielkie gratki dbaj teraz o siebie i fasolkę
A fluidka sobie jednego biorę oczywiście

gooha3 myślę tak jak reszta dziewczyn idź przebojem przez życie bo jest za krótkie za wizytę u psychologa będzie wszystko o.k

dra jaka piękna pierwsza lista tylko tak dalej

Pozdrawiam Wszystkie zafasolkowane

A za starające się mocno

Życzę miłego wieczorku

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-03-03 o 20:03
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:12   #4906
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Malin widze ze przekazałas pałeczke Dra
no nie wiem czy dra wie ale prowadzące sa przeklete ;p ja i malin jestemy dobrym przykładem

Ps malin przeklnełas dra?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:28   #4907
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dra-nio wyluzuje, nie ma co sie przejmoowac, to dopiero początek, wiec....wszysko przedemna, przednami dziewczyny.

Oj jakie cudowne mamusie z nas beda...heheh

Wlasnie ogladam M jak milosc...a Kinga w ciazy.....ach te przewrotne zycie...teraz staranka od około 13.03, ja mam nieregularne cykle wiec odliczam 10dni od ostaniej miesiaczki....chyba dobrze co...
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:36   #4908
martaN23
Zadomowienie

ja tez sledze m jak miłosc i tez chcialabym taki brzuszekco prawda to dopiero 22dc ale jak narazie temperaturka caly dzien37 a nawet czasem 37,4 zadnego bolacego brzuszku itp noi ciage siusimam nadzieje ze 10 podziele sie dobrymi wiesciami
Stary 2009-03-03, 20:52   #4909
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
oj może nie bierz,a może to oznaka
ja wiem co to jest zapalenie pęcherza,ja się męczę i męcze,teraz akurat dobrze jest,ale to wróci,bo tego już sie nie pozbędę nigdy
Wytrzymam jakoś do czwartku rano to w końcu tylko 1 dzien(środa)
i będę jutro i w czwartek rano mierzyć temp. jak nie spadnie i nie pojawi mi się @ to poczekam do soboty z lekami.

Jakby temp. gwałtownie spadła albo pojawiła się @ to leki zacznę wcześniej

A na razie mam ziołowy suplement diety z żurawiną który też wpływa na ukł. moczowy..wzmacnia odporność org. i ma przyspieszyć poprawę..Może jakoś zahamuje on to zapalenie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
sweet jelly!
Ty w ciąży jesteś! a testy zły był!

Dziękuje doktor aliisanka Wierzę w twoją wiedzę i umiejętności przewidywania!! Oby był zły
Choć niektórym dziewczynom już na 2 dni przed wychodziły 2 krechy

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 21:00   #4910
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
ja tez sledze m jak miłosc i tez chcialabym taki brzuszekco prawda to dopiero 22dc ale jak narazie temperaturka caly dzien37 a nawet czasem 37,4 zadnego bolacego brzuszku itp noi ciage siusimam nadzieje ze 10 podziele sie dobrymi wiesciami
Też się rozmarzyłam na m jak miłość
oni wszyscy są okrótni- we wszystkich serialach małe dzidziusie i zaciążone kobiety

Martunia życze Ci sprawdzenia się objawów ciąży.
....ale z tymi objawami różnie bywa. Chyba większość na tym forum przezywało juz ciąże urojoną z wszystkimi objawami nawet z wymiotami.
Ostatnio tez miałam temp. podwyzszoną jak się później okazało to była przyczyna choroby a nie ciąży.

Życze Ci szczęścia tylko sie troszkę boje za każdym razem jak dziewczyny wymieniają wszystkie objawy jakie mają i liczą że to to o czym marza i czego pragną, a życie często jest okrutne.
Każdą z Was tutaj tez po trochu przezywam i te rozczarowania ...

Po powrocie z pracy dzisiaj byłam jakos bojowo nastawiona, zdecydowałam nawet o tym psychologu że pójde pogadać z nim.

....ale teraz po dłuższym przemyśleniu i rachunku sumienia, chyba jednak wymiękam. Za dużo tego wszystkiego ostatnio przezyłam nie chce spowrotem do tego wracac i prać wszystko na nowo ;(
no i smutno sie zrobiło.....

..... koniec, definitywnie koniec. Zamykam ten rozdział w moim życiu i zaczynam od nowa !!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
i będę jutro i w czwartek rano mierzyć temp. jak nie spadnie i nie pojawi mi się @ to poczekam do soboty z lekami.

A na razie mam ziołowy suplement diety z żurawiną który też wpływa na ukł. moczowy..wzmacnia odporność org. i ma przyspieszyć poprawę..Może jakoś zahamuje on to zapalenie

Dziękuje doktor aliisanka Wierzę w twoją wiedzę i umiejętności przewidywania!! Oby był zły
ja tez mam ciągłe problemy z układem moczowym. Podobno ciężko to do konca wyleczyć.
Również popijam herbatkę i soczek z żurawiny.
Ostatnio tez ciągle czułam pełny pęłcherz i również pocieszałam się nadzieją że to jest inna tego przyczyna.

Polecam tabletki ziołowe Urosept, one nie zaszkodzą a mi pomagają. Jak tylko zaczynam czuć że zaczyna coś boleć to je biorę i przechodzi.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-03, 21:03   #4911
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Też się rozmarzyłam na m jak miłość
oni wszyscy są okrótni- we wszystkich serialach małe dzidziusie i zaciążone kobiety

Martunia życze Ci sprawdzenia się objawów ciąży.
....ale z tymi objawami różnie bywa. Chyba większość na tym forum przezywało juz ciąże urojoną z wszystkimi objawami nawet z wymiotami.
Ostatnio tez miałam temp. podwyzszoną jak się później okazało to była przyczyna choroby a nie ciąży.

Życze Ci szczęścia tylko sie troszkę boje za każdym razem jak dziewczyny wymieniają wszystkie objawy jakie mają i liczą że to to o czym marza i czego pragną, a życie często jest okrutne.
Każdą z Was tutaj tez po trochu przezywam i te rozczarowania ...

Po powrocie z pracy dzisiaj byłam jakos bojowo nastawiona, zdecydowałam nawet o tym psychologu że pójde pogadać z nim.

....ale teraz po dłuższym przemyśleniu i rachunku sumienia, chyba jednak wymiękam. Za dużo tego wszystkiego ostatnio przezyłam nie chce spowrotem do tego wracac i prać wszystko na nowo ;(
no i smutno sie zrobiło.....

..... koniec, definitywnie koniec. Zamykam ten rozdział w moim życiu i zaczynam od nowa !!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

ja tez mam ciągłe problemy z układem moczowym. Podobno ciężko to do konca wyleczyć.
Również popijam herbatkę i soczek z żurawiny.
Ostatnio tez ciągle czułam pełny pęłcherz i również pocieszałam się nadzieją że to jest inna tego przyczyna.

Polecam tabletki ziołowe Urosept, one nie zaszkodzą a mi pomagają. Jak tylko zaczynam czuć że zaczyna coś boleć to je biorę i przechodzi.
dzikuje ci zamile słowko u ciebie tez bedzie napewno dobrze a byc moze ta rozmowa z psychologiem ci pomoze sciskam was kochame do juterka
Stary 2009-03-03, 21:45   #4912
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
dzikuje ci zamile słowko u ciebie tez bedzie napewno dobrze a byc moze ta rozmowa z psychologiem ci pomoze sciskam was kochame do juterka
Tylko , że o to chodzi że ja odpuszczam psychologa. Nie bede juz tego ciągnąć, zamykam pewien rozdział w życiu, a psycholog by to tylko wyciągnął. Zdarzyło się w poprzednim roku bardzo wiele spraw których nie da się cofnąć, ani zmienić i nie chce do nich wracać.
Jak powtaza mój mąż: trzeba być twardym, a nie miętkim
odciąganie i zawieszanie sprawy mojego zwolnienia, tylko negatywnieby wplyneło na ciąże. Tobybyła za duża presja, a tak.......... będe biedna, ale wolna

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-04, 06:53   #4913
pomarnczka
Raczkowanie

Jestem pierwsza dzisiaj więc zapraszam na kawkę

dramaturgia prostactwa gratuluję bardzo bardzo mocno i łapię fluidka dbaj teraz o siebie i fasolkę

gooha3 a może jest właśnie tak jak piszesz, może potrzebujesz uwolnić się od tej pracy, zniknąć z tamtego toksycznego otoczenia, poczuć się wolna, odetchnąć by zafasolkować co ma być to będzie, a ja wierzę że będzie dobrze.. a i nie będziesz biedna, będziesz bogatsza a wolny czas i lepsze samopoczucie

A mnie dopadł taki katar, że mam wrażenie że zaraz mózg sobie wydmucham.. wrrr nic ciekawego - więc opatulajcie się dziewczynki po samą szyję coby Was nic nie dopadło

miłego dnia życzę

Edytowane przez pomarnczka
Czas edycji: 2009-03-04 o 06:55
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 07:10   #4914
celka2000
Zakorzenienie

a ja zrobilam dzis test (27dc) i oczywiscie negatywny

Wiecie co czuje, wiec nie musze pisac. Temperatura niska, wiec nie pozostawia nadziei, ze test byl zrobiony za szybko

Ale za to zabieram sie za planowanie wyjazdu w gory
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 07:35   #4915
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Hej dziewczynki!!!

Jak cudnie! To teraz możesz znaleźć się w dolnej liście A termin porodu? Łapiesz się na październik?

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Malin widze ze przekazałas pałeczke Dra
no nie wiem czy dra wie ale prowadzące sa przeklete ;p ja i malin jestemy dobrym przykładem

Ps malin przeklnełas dra?
Tak

dra
gratuluję premiery z listą
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 08:01   #4916
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Jelly, doleczaj pęcherzyk póki co ziołowy na wszelki wypadek a potem lekami- doleczaj bo jak nie w tym cyklu to w kolejnym trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
a ja zrobilam dzis test (27dc) i oczywiscie negatywny

Wiecie co czuje, wiec nie musze pisac. Temperatura niska, wiec nie pozostawia nadziei, ze test byl zrobiony za szybko

Ale za to zabieram sie za planowanie wyjazdu w gory
Celka, przykro mi, ale główka do góry, pojedziecie w góry, zrelaksujecie się i ...może wtedy .... wyskoczy mała niespodzianka

Stary 2009-03-04, 08:02   #4917
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Dzień doberek dziewczynki
Ale Wy jesteście poranne duszki

gooha3 myślę,że masz rację rozgrzebywanie starych ran które co dopiero się zagoiły nic dobrego by chyba nie wniosły a tak teraz na spokojnie i bez stresu możesz przejść do kolejnego etapu w swoim życiu będę mocno żeby Ci się wszystko poukładało jakoś pomalutku

Celka2000tak mi przykro ale na narty jedź odstresujesz się może troszkę i zapomnisz o starankach na moment

A u mnie dzisiaj 24 dc. i tempka pomalutku rośnie z każdym dniem jest wyżej tylko się zastanawiam czy nie jest za niska bo dzisiaj miałam 36.75 nie powinna byc wyższa jak na ten dzień cylku???? Zaznacze,że cykl mam 35 dniowy tak,że musze jeszcze poczekać na ta wredną @ do 15 i może w tym czasie ona podskoczy mi bardziej????Co o tym myślicie dodam jeszcze że od początku cyklu miałam bardzo niską tem.najwyższą miałam w 12 dc.36.59 a potem cały czas mi spadała w dół ale pisałyście,że tak jest przed owulką i faktycznie w 18 dc. miałam 36.25 a od 19 dc. poszła w górę i teraz każdego dnia jest troszkę wyższa Dziekuję z góry za każdą odpowiedź

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-03-04 o 08:06
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 08:13   #4918
edi25
Raczkowanie

witajcie,dziewczynki,ja,t eż,planuję,mały,wyjazd,w, połowie,cyklu,podobno,t o,pomoże,najlepiej,się,od stresować,mam,pytanko,kie dy,najlepiej,zrobić,test, jutro,ma,przyjsć@
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 08:17   #4919
pomarnczka
Raczkowanie

edi25 - niby w ulotkach i innych takich jest napisane, że w dniu @ z rana już powinny wyjść kreseczki 2
Jeżeli mowa o odstresowujących wyjazdach to coś w tym jest.. mi się w zeszłym roku właśnie podczas urlopu zaskoczyło. Szkoda, że teraz nie mam możliwości wyjechania

trzymam za testowanie
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 08:20   #4920
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość

A u mnie dzisiaj 24 dc. i tempka pomalutku rośnie z każdym dniem jest wyżej tylko się zastanawiam czy nie jest za niska bo dzisiaj miałam 36.75 nie powinna byc wyższa jak na ten dzień cylku???? Zaznacze,że cykl mam 35 dniowy tak,że musze jeszcze poczekać na ta wredną @ do 15 i może w tym czasie ona podskoczy mi bardziej????Co o tym myślicie dodam jeszcze że od początku cyklu miałam bardzo niską tem.najwyższą miałam w 12 dc.36.59 a potem cały czas mi spadała w dół ale pisałyście,że tak jest przed owulką i faktycznie w 18 dc. miałam 36.25 a od 19 dc. poszła w górę i teraz każdego dnia jest troszkę wyższa Dziekuję z góry za każdą odpowiedź
Edziu, dla każdej kobiety temperatura wysoka oznacza co innego, niektóre kobiety w ciąży mają tempkę 36,6 bo ich normalna temp jest tak niska, że to jest ich wysoka tempka. polecam pooglądać wykresy na fertility friend - między tempkami są wielkie różnice- to indywidualna sprawa.
ja w ciąży miałam ( teraz już nie mierzę) 36,8- 37.0 i też mi skakała. jak chcesz to ci pokażę moje wykresy.
kciuki zaciśnięte i niech tempka rośnie!

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
witajcie,dziewczynki,ja,t eż,planuję,mały,wyjazd,w, połowie,cyklu,podobno,t o,pomoże,najlepiej,się,od stresować,mam,pytanko,kie dy,najlepiej,zrobić,test, jutro,ma,przyjsć@

może jutro?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości